9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 11:16   #3421
i like it
Rozeznanie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Czesc
I like it moze zapytaj lekarza i po prostu zaufaj. Jezeli wszystko wyglada dobrze, to sie nie martw, dalej w tym artykule jest napisane, ze przedawkowanie tej witaminy jest praktycznie niemozliwe, bo cos tam sie robi z nadmiarem wiec ma to znaczenie np w takim przypadku jak u mojej corki, a tak to krzywdy raczej nie zrobisz.
Dziewczyny a piszac, ze "juz bylo za pozno" na te inne wtaminy to jaki czas macie na mysli? Bo synek ma troche krzywa glowke i ja mowie o tym przy kazdej okazji, ale ciagle slysze "kladz na brzuszku, wszystko sie naprawi" i dopiero ponownie ma to skontrolowac na wizycie w 6msc i ew.wspomoc jakimis kroplami, moze to juz bedzie za pozno...?
Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
Moja mama opowiadała, że mi się bardzo główka pociła.
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, martwię się bo trochę przestaję ufać mojej lekarce... ciągle rzuca tylko jakieś hasło bez wytłumaczenia , zawsze wszystko jest super a jak chce o coś dopytać to wypycha do pokoju zabiegowego nn szczepienie bo już kolejny pacjent czeka a z wit.d było tak,że wcześniej się podawało do 3m i na wypisie ze szpitala też tak mam dlatego zgłupiałam... ale jeżeli faktycznie przedawkowanie jest "trudne" to będę podawać teraz małej regularnie pomimo tego,że mój łasuch dużo je mm

dzień dobry!
dziś wielki dzień - Sonia dostanie pierwszy raz kaszkę... trzymajcie kciuki
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 11:39   #3422
Fame
Zakorzenienie

nie wiem co się dzieje, ale nie mam ostatnio na nic czasu niby wszystko wygląda tak jak wcześniej, ale z niczym się nie wyrabiam i chodzę spać o 21 bo taka padnięta jestem niedługo tż weźmie rozwód ze mną, bo nasze "nocne życie" w ogóle nie istnieje
przez te kilka dni zaczynałam pisać post może z 10 razy i albo coś mi przeszkodziło, albo zasypiałam z tel w ręku
no nic.. mam nadzieję, że przejdzie mi ten okres, bo inaczej całkowicie przestanę tu zaglądać

no i miałam poodpisywać na posty, ale przez te dni już nie pamiętam co i komu

co do wit d to ja nie podaje i nikt mi nic nie mówił nigdy.. na wypisie ze szpitala tylko zalecenie takie było przy kp

ehh.. ekspresowa wiadomość, ale boję się, że znowu mi ktoś/coś przerwie
może jeszcze zajrzę potem (daj Boże!)
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 16:28   #3423
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Rybka ale jak krzywa? Trzyma krzywo czy na powierzchni jest z jednej strony np bardziej plaska?

Malwiska zdrowia
Na powierzchni krzywa, plaska z jednej strony. Od malego jak spal to ciagle z glowka na jednej stronie i to od tego. Jak lezy na pleckach, na brzuszku czy jak jest noszony to glowka kreci na wszystkie strony. A jak spi, to zawsze na prawej.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 18:37   #3424
joanna2228
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Sorki za nieobecność ale moja pociecha daje mi do wiwatu i do tego tż ma dyżur cały tydzień więc większość czasu jestem sama Moja myśl dzisiaj rano ... uciekam z domu a raczej uciekłam z pokoju do drugiego , policzyłam do 10-ciu i wróciłam , a Laura dalej wyła i wyła zęby dają nam w kość niesamowicie , no i charakterek też ma
Muszę was nadrobić i zaraz naskrobię coś
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:07   #3425
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Na powierzchni krzywa, plaska z jednej strony. Od malego jak spal to ciagle z glowka na jednej stronie i to od tego. Jak lezy na pleckach, na brzuszku czy jak jest noszony to glowka kreci na wszystkie strony. A jak spi, to zawsze na prawej.
Słyszałam że główka najbardziej podatna jest na formowanie się do 4-6 miesiąca, do 12 miesiąca w mniejszym stopniu, czasami do 18 ale już minimalnie. Interesowałam się tym, bo Andrzejek lubił długo spać na boku i miał trochę wydłużony łepek, też miał ulubiony bok, ogólnie miał asymetrię. Skorygowaliśmy koło 3-4 miesiąca, jak zasnął na swoim ulubionym boku, to przekładaliśmy go na śpiocha na drugi, a jak nie spał to leżał głównie na wznak i dookoła główki kładliśmy wałeczki z tetrówek, żeby nie przewracał główki na bok. Niestety trzeba go było dużo pilnować, również ze względów bezpieczenstwa. Za to główka szybko zrobiła się znowu kształtna, także nie martw się!

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
nie wiem co się dzieje, ale nie mam ostatnio na nic czasu niby wszystko wygląda tak jak wcześniej, ale z niczym się nie wyrabiam i chodzę spać o 21 bo taka padnięta jestem niedługo tż weźmie rozwód ze mną, bo nasze "nocne życie" w ogóle nie istnieje
przez te kilka dni zaczynałam pisać post może z 10 razy i albo coś mi przeszkodziło, albo zasypiałam z tel w ręku
Może jesteś w ciąży

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, martwię się bo trochę przestaję ufać mojej lekarce... ciągle rzuca tylko jakieś hasło bez wytłumaczenia , zawsze wszystko jest super a jak chce o coś dopytać to wypycha do pokoju zabiegowego nn szczepienie bo już kolejny pacjent czeka a z wit.d było tak,że wcześniej się podawało do 3m i na wypisie ze szpitala też tak mam dlatego zgłupiałam... ale jeżeli faktycznie przedawkowanie jest "trudne" to będę podawać teraz małej regularnie pomimo tego,że mój łasuch dużo je mm

dzień dobry!
U nas pediatra każe podawać wit D, Witek dostaje 1 kapsułkę dziennie, choć czasem zapominam , Andrzejowi jak pogoda jest paskudna daję 2 kapsułki.
Kciuki za kaszkę

Długo mnie nie było, jakoś mało czasu na wszystko, a tu widzę że wy macie czas na forumowanie i jeszcze pieczenie ciast kiedy to wszystko robicie? Przepisy skopiowane w każdym razie
A i z niusów - wczoraj kotka Krówka wreszcie wyszła z lecznicy i od razu pojechała do nowego domu

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Sorki za nieobecność ale moja pociecha daje mi do wiwatu i do tego tż ma dyżur cały tydzień więc większość czasu jestem sama Moja myśl dzisiaj rano ... uciekam z domu a raczej uciekłam z pokoju do drugiego , policzyłam do 10-ciu i wróciłam , a Laura dalej wyła i wyła zęby dają nam w kość niesamowicie , no i charakterek też ma
Muszę was nadrobić i zaraz naskrobię coś
O rany, ja mam codziennie takie myśli
Niestety też często muszę liczyć do 10, zwłaszcza przy starszaku :/ więc domyślam się jak się czujesz
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:11   #3426
i like it
Rozeznanie

Fame, Joanna nie ma dzieci idealnych i czasem muszą dac nam w kość abyśmy potem mogły docenić te spokojne chwilę zresztą z tż jest podobnie gorzej jest tylko jak dzieciak i tż się zsynchronizują bo tak mi się ostatnio trafiło to normalnie chciałam wyjść i juz nie wrócić ale na szczęście obydwoje chyba wyczuli, że już przeginają i w momencie z armagedonu zrobiła się sielanka
Stary 2014-11-09, 19:16   #3427
joanna2228
Wtajemniczenie

Ale mnie rozbawiłyście historiami z tż u mnie nie lepiej czasami jak do ściany ale oni są z innej planety to dlatego
Wit D podaje codziennie , a wit K podawałam jak karmiłam piersią bo potem lekarka powiedziała że już nie bo podaję mm.
Tampony używam ale miałam cc , a pamiętam po pierwszym porodzie sn to dopiero po 4 miesiączce zaczęłam używać tamponów i było ok
Odebrałam wyniki swoje i byłam u lekarza , prawie wszystkie wyszły prawidłowo i zasugerowałam mi, że to raczej hormony bo dostałam pierwszy @ i ostatnio dużo stresu . Kazała odpocząć co mnie rozbawiło do łez
Śliczne macie dzieciaczki , zdjęcia przecudne
Ciasta też smaczne tylko d.. rośnie
Malwiska zdrówka
Rybka muszę przetestować twój sposób na tż , zostawię małą w momencie kumulacji płaczu i wyjdę do kuchni ciekawe co zrobi ? Już wiem.... zawoła , że mała płacze
Oldzia mój odruchowo śpi w innym pokoju
I like it za kaszkę , moja wciągnęła dzisiaj słoik zupy jarzynowej Gerbera i buzię sama otwiera tak jej smakuje
Robaczek współczuję moja też ostatnio 6.30 wstaje i ma w nosie spanie
Karolinek witaj
Eydrith 9.20 zamień się bo ja niedługo będę wyglądać tak... jak się nie wyśpię ale jeszcze tylko 2 lata i będzie dobrze ... yyyyy kaftan poproszę
Dobra lecę kąpać potworzycę Miłego dłuuugiego weekendu szkoda że my mamy go nie mamy jak coś pominęłam to wybaczcie bo piszę w mega szybkim tempie ... dziecko mnie obserwuje .. i już na mnie krzyczy papapa
Miłością tą największą
Stary 2014-11-09, 19:19   #3428
i like it
Rozeznanie

Kaszka podana... na razie 3 łyżki na 150 ml i smakowala tak, ze córa aż mlaskala póki co wszystko okey i jeżeli tak zostanie to od jutra będziemy jeść na kolację przed snem nowy smakołyk
Stary 2014-11-09, 19:24   #3429
malwiska
Zakorzenienie

Joanna wytrwałości w ząbkowaniu... my narazie mamy spokój ale na jak długo to nie wiem. Ja jak byłam mała to bardzo późno miałam zęby pierwszy coś po 9mc jak nie później bo mama chodziła do lekarza i chcieli mi przecinać dziąsła mam nadzieje że małej wyjdą szybciej
Stary 2014-11-09, 19:47   #3430
Celebrinfea
Wtajemniczenie

U nas kleik ryzowo kukurydziany to hit Zrobiłam sernik gotowany co z tego wyszło powiem rano Idę pieluchy rozwieszać
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 20:05   #3431
Iza188
Rozeznanie

Hej !

Eydrith i co wymyśliłaś do upichcenia w koncu?
Oldzia i jak wyszło ciacho?

Tak nas rodzinka przez dwa dni wychwaliła, że aż sie boje co bedzie jutro.... a prababcia Mikołaja stwierdziła, ze wyglada jakby miał pół roku juz
Nie obyło sie tez bez pytań "kiedy następne?" Mina pytającego bezcenna gdy usłyszał stanowczą odpowiedz: "za dwa lata bedzie córeczka"
Historie o TZ niezłe mozna by książkę napisać. Moj M. Tez wczoraj podpadł delikatnie. No ale cóż nam pozostało innego jak przymykać oko i wybaczać?
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 21:17   #3432
agnes208
Zakorzenienie

Witam wieczorowo nawet nie wiem kiedy dzien mi uciekl. Maly dzis hurtowo nowe rzeczy lyzka kaszy manny na mamy mleku smakowala mu paszczke otwieral. Probowalam tez podac butelke z tym gorzej 2 razy zaciagnal a pozniej sie wkurzyl moze to przez smoczek bo mialam tylko 1 ale podalam na probe. Stwierdzam po tym odciaganiu i butelkowaniu ze warto bylo sie przemeczyc i karmic cycem stanowczo mniej mycia haha i rozkrecania laktatora

Rybka moj kol synek tak mial ale do roku mu minelo zaczelo sie wyrownywac jak zaczal siadac moze sprobuj go ukladac na drugi bok i tam mu jakos czas organizowac.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 22:13   #3433
Oldzia20
Raczkowanie

Cytat:

dzień dobry!
a nie możesz iść w przychodni do innej lekarki chocby na próbe? ja mimo, że jestem zapisana do lekarki x mogę się zapisać do lekarki y i to w niczym nie przeszkadza
za kaszke

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość

Długo mnie nie było, jakoś mało czasu na wszystko, a tu widzę że wy macie czas na forumowanie i jeszcze pieczenie ciast kiedy to wszystko robicie? Przepisy skopiowane w każdym razie
A i z niusów - wczoraj kotka Krówka wreszcie wyszła z lecznicy i od razu pojechała do nowego domu
mi akurat córa pomagała w pieczeniu siedziała w foteliku a mama pichciła
super, że kicia znalazła nowy dom

Cytat:
Kaszka podana... na razie 3 łyżki na 150 ml i smakowala tak, ze córa aż mlaskala póki co wszystko okey i jeżeli tak zostanie to od jutra będziemy jeść na kolację przed snem nowy smakołyk
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
U nas kleik ryzowo kukurydziany to hit Zrobiłam sernik gotowany co z tego wyszło powiem rano Idę pieluchy rozwieszać
za kaszki, kleiki, że wszystko smakuje, mam nadzieję, że my też niedługo rozpoczniemy

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Oldzia i jak wyszło ciacho?

Tak nas rodzinka przez dwa dni wychwaliła, że aż sie boje co bedzie jutro.... a prababcia Mikołaja stwierdziła, ze wyglada jakby miał pół roku juz
ciacho zrobiłam z jabłkami, ale chyba je za cienko pokroiłam i się zgubiły ale mimo wszystko pochłonęliśmy je bez wyrzutów zostało po kawałku jutro do kawki następna będzie szarlotka albo czekoladowe
Dziecko wychwalone to potem przeważnie obrót, mam nadzieję, że jednak pozostanie na dobrej stronie

Cytat:
Witam wieczorowo nawet nie wiem kiedy dzien mi uciekl. Maly dzis hurtowo nowe rzeczy lyzka kaszy manny na mamy mleku smakowala mu paszczke otwieral. Probowalam tez podac butelke z tym gorzej 2 razy zaciagnal a pozniej sie wkurzyl moze to przez smoczek bo mialam tylko 1 ale podalam na probe. Stwierdzam po tym odciaganiu i butelkowaniu ze warto bylo sie przemeczyc i karmic cycem stanowczo mniej mycia haha i rozkrecania laktatora .
za nowości

dobry wieczór dziś miałam krótki dzień bo......wstałam o 12!! spałam 12h za to córa wstała dziś o 5 dopiero i w sumie Tż ją ogarniał, a ja tylko jedzonko dałam. W sumie do tej 12 to on sie nia zajmował, ja tylko raz przebrałam, ale spałyśmy we 2 córa z przerwami na gadanie i rzucanie się po łóżku ogólnie Tż zrobił mi dziś dzień mamy i zajął się mieszkaniem i obiadem potem spacer i chyba mnie gardło zaczyna łapać
nie potrafie odpisywać na telefonie nie wiem co mi się porobiło

Edytowane przez Oldzia20
Czas edycji: 2014-11-09 o 22:15
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 08:16   #3434
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Witam wieczorowo nawet nie wiem kiedy dzien mi uciekl. Maly dzis hurtowo nowe rzeczy lyzka kaszy manny na mamy mleku smakowala mu paszczke otwieral. Probowalam tez podac butelke z tym gorzej 2 razy zaciagnal a pozniej sie wkurzyl moze to przez smoczek bo mialam tylko 1 ale podalam na probe. Stwierdzam po tym odciaganiu i butelkowaniu ze warto bylo sie przemeczyc i karmic cycem stanowczo mniej mycia haha i rozkrecania laktatora

Rybka moj kol synek tak mial ale do roku mu minelo zaczelo sie wyrownywac jak zaczal siadac moze sprobuj go ukladac na drugi bok i tam mu jakos czas organizowac.
Hehe no niestety coś za coś ja podawałam przez 2 dr browna i poszło choc mala musiała się nieźle naciumkac
Oldzia 12 h tylko pozazdrościć super masz tz

Dzień dobry u nas nocka minęła spokojnie po 9 młoda poszła spać i wstała o 7.20 , teraz nakarmiona i przebrana swiruje w lozeczku od tygodnia ma nową zabawę-podnosi nogi do góry i z impetem upuszcza na materac zaciesza się przy tym nieziemsko
Stary 2014-11-10, 10:13   #3435
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

U nas nocka masakra... pierwsza pobudka jakoś 00:30, a potem nie mam pojecia, ale ze 3-4 razy jeszcze karmiłam
Teraz córcia wyspana kwiczy pod karuzelą, a po kolejnym karmieniu zmykamy na pocztę.

za wszystkie nowe posiłki, ja miałam dziś podać pierwszą porcję glutenu, ale oczywiście się cykam najchętniej poczekałabym do pół roku z jakimkolwiek jedzeniem, no, ale ten gluten...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 11:00   #3436
agnes208
Zakorzenienie

Bambusiek no ja tez podchodze jak do jeza do tego glutenu ale wczoraj podalam pierwszy raz mam nadzieje ze dobra ilosc.

Dziewczyny ile wy dajecie tego glutenu ja dalam lyzeczke od herbaty juz ugotowanej manny rozmieszalam to w odrobinie mojego mleka. Jak wy to dajecie niektorzy dodaja do mleka. Ja dalam lyzeczka taka papke.

Tak wogole moje slonce od dwoch dni zasypia normalnie moze jednak nie sowa z niego. Wczoraj zasnal o 8ale na cycu wiec u nas na lozku nie ruszalam go bo i tak nie szlismy jeszcze spac obudzil sie przed 11 zjadl i przenioslam do lozeczka spal do 5,30 po jedzeniu kimnal i wstal 10 min temu
Stary 2014-11-10, 11:54   #3437
i like it
Rozeznanie

Ja kupiłam kaszke z mm na wodę, w przepisie podane jest 5 łyżek na 150 ml i wtedy konzystencja jest taka aby podawać lyzeczka, ja dałam 3 łyżki i młoda ciumkala z butli aż się jej uszy trzesly. podałam jej wczoraj o 13 kaszę i do dziś nie zauważyłam nic niepokojacego
bambusiek
Stary 2014-11-10, 12:39   #3438
robaczek-85
Rozeznanie

Ja dzisiaj też robilam pierwsze podejście do glutenu i d...a. Młoda nie pociągnęła w ogóle z butelki mam kaszke z bobovity na wodę i na próbę dałam lyzeczke na 120 ml mojego mleka. Jutro spróbuje zrobic na gęsto do podania lyzeczka bomłoda lyzeczka piła rumianek.
dla wszystkich probujacych

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 13:21   #3439
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też robilam pierwsze podejście do glutenu i d...a. Młoda nie pociągnęła w ogóle z butelki mam kaszke z bobovity na wodę i na próbę dałam lyzeczke na 120 ml mojego mleka. Jutro spróbuje zrobic na gęsto do podania lyzeczka bomłoda lyzeczka piła rumianek.
dla wszystkich probujacych
Weszłam na twojego bloga kulinarnego i się zaśliniłam ale jestem głodna ratunku

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

A w ogóle to cześć dziewczęta
Nocka ładna i spałyśmy do 8.20 , a Laura wstała 2 razy w nocy
Pogoda okropna aż się nie chce wychodzić , jakaś mżawka i mokro więc wystawiłam małą na balkon z tyłu Dzisiaj lecimy na zakupy i zostawiamy małą z babcią Wreszcie spokojnie zrobię zakupy bo tak to raczej na wariata zawsze Miłego dnia
Miłością tą największą
Stary 2014-11-10, 13:49   #3440
bambusiek
Zakorzenienie

My już po spacerku
Ludzi wszędzie multum, ale oczywiście jeden dzień sklepy zamkniete, to trzeba zrobić zapasy
Ja jutro mam luz, bo chłopaki jadą do Poznania na imieniny św. Marcina.

Co do glutenu, to kupiłam 2 kaszki - Bobovity i Nestle i bobovita ma przelicznik glutenu na stronie swojej i tu by wychodziły 2 łyżeczki, a Nestle na opakowaniu sugeruje płaską łyżeczkę.
Tą porcję rozrobię w moim mleku tyle, żeby papka była rzadka i od razu dam pierś. Tak polecała jakaś blogerka i przekonało mnie to.

Manny zwykłej nie chce mi się gotować w takiej śladowej ilości

Swoją drogą mleczko się grzeje i zaraz będziemy próbować, choć myślę, że pójdzie ładnie, bo Mała jak widzi brata jedzącego to otwiera buźkę
G. 9.1O.18
Stary 2014-11-10, 14:09   #3441
simka234
Wtajemniczenie

Hej laski
Nie mam siły pisać ty.ko podczytuje..
Bo cos kiepsko się czuje..
Dziś tak mnie zcisnelo -gdzies pod żebrami AZ niemoglam się ruszyć młodego miałam na kolanach i mój tata go zabrał jak zobaczył co się dzieje..
AZ oddychać nie mogłam i tak przez 15 min mnie trzymalo- pomału pomału przeszlomasakra jakaś

Młody nad ranę przekrecil się w lozeczku z brzucha na plecy

Co do glutenu to daje albo kasze mannę czasem biszkopta..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 15:14   #3442
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Wpadłam na chwile i lece ogarniac dalej. Jestesmy padnieci mloda w sobote dala koncert od 3-5 a wczoraj zaczela o północy i generalnie do 6spala 10/15 min drzemkami.Bosz... Teraz zasnela, lece robic co sie da nim padne
Stary 2014-11-10, 15:32   #3443
agnes208
Zakorzenienie

Celebrinfea wspolczuje po takiej nocce to pewnie nieprzytomna jestes. Zeby ja tak mecza?
Stary 2014-11-10, 16:51   #3444
Domi_00
Rozeznanie

Hej dziewczyny

weekend spędziliśmy u teściów i nie miałam czasu na pisanie niestety. Dzisiaj tez urwanie głowy. Jak tylko nadrobie to napisze więcej

Iza, ja po cc ale tampony tez jakoś dziwnie mi się na początku używało. Jakiś dyskomfort czułam. Teraz juz jest ok nie cierpię podpasek, używam tylko na noc, wiec tampony to wybawienie

Celebrinfea, współczuję nocki. Az się boje co będzie u nas jak ząbkowanie się rozkręci na dobre...

Bambusiek, bardzo lubię Lao Che i zazdroszczę Tż koncertu

Agatka, zdrówka!

Aha, Kalinka dziękuje za komplementy od wizazowych ciotek
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 17:10   #3445
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Agnes nie mam pojecia...

Domi dzieki trzymam za Was kciuki
Stary 2014-11-10, 17:53   #3446
Iza188
Rozeznanie

Celebrinfea oj biedactwa, wytrwałości! Nie wiem co to za przypadłość meczy wasze dziecię ale napewno przejdzie. Oby jak najszybciej
Simka zdrówka połamańcu! Moze cie jakas grypa dopadła
Domi ja tez po CC i rownież nie lubię podpasek. Jak juz mi sie udało tego korka wcisnąć to dyskomfortu w sumie nie czułam. Tylko, ze tak powiem, cieżko wchodzi Chyba na za miesiąc kupie sobie te mniejsze, comfort.

Dzisiaj próbowaliśmy soczku z jabłek. Idzie gorzej niz z marchewkowym
W sumie jest kwaśny trochę. Jutro podam mieszany i zobaczymy...
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 09:06   #3447
malwiska
Zakorzenienie

dziewczyny z bólu gardła przeszłam na mokry kaszel, któraś z was ma sprawdzony syrop przy kp??
Stary 2014-11-11, 10:16   #3448
Oldzia20
Raczkowanie

Malwiska trzymaj sie, bys sie nie musiala juz meczyc. W ciazy bralam rozne rzeczy z serii prenalen i nie polecilabym, bo nie widzialam dlugo poprawy. Moze przejdz sie do apteki, jezeli masz gdzies blisko calodobowa, by farmaceuta wybral Ci cos co mozesz wziac, pewnie to tez bedzie ziolowe, ale chocby na chwile poczuc ulge. Jezeli masz inhalator, poinhaluj sie by rozrzedzic wydzieline a jutro do lekarza
http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,3...enie_Co_r.html
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:31   #3449
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwile i lece ogarniac dalej. Jestesmy padnieci mloda w sobote dala koncert od 3-5 a wczoraj zaczela o północy i generalnie do 6spala 10/15 min drzemkami.Bosz... Teraz zasnela, lece robic co sie da nim padne
Kurcze, dzisiaj lepiej ?

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
dziewczyny z bólu gardła przeszłam na mokry kaszel, któraś z was ma sprawdzony syrop przy kp??
» Bezpieczne leki na kaszel
Większość syropów dostępnych bez recepty jest bezpieczna podczas karmienia piersią. Bez obaw możesz wypróbować Flegaminę, Mucosolvan, Ambrosol oraz syropy ziołowe, np. prawoślazowy albo Herbapect."
Tyle na szybko w necie znalazłam, a tak to tylko syrop z cebuli mi sie nasuwa.
--------
Dzień dobry

My dziś same w domu, Mała znów w nocy grandziła, ale dospałyśmy do 9:30. Teraz leży na macie i kwiczy - mata to był chyba najlepszy zakup póki co

Po południu kolejne podejscie do kaszki - wczoraj była masakra pluła, krzywiła się, a na koniec rozpłakała
No, ale być może wiem w czym błąd - dałam w moim rozmrożonym mleku, ktore przez mrożenie smakowało niedobrze.
Sprubuję dziś na świeżo
G. 9.1O.18
Stary 2014-11-11, 11:06   #3450
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze, dzisiaj lepiej ?

» Bezpieczne leki na kaszel
Większość syropów dostępnych bez recepty jest bezpieczna podczas karmienia piersią. Bez obaw możesz wypróbować Flegaminę, Mucosolvan, Ambrosol oraz syropy ziołowe, np. prawoślazowy albo Herbapect."
Tyle na szybko w necie znalazłam, a tak to tylko syrop z cebuli mi sie nasuwa.
--------
Dzień dobry

My dziś same w domu, Mała znów w nocy grandziła, ale dospałyśmy do 9:30. Teraz leży na macie i kwiczy - mata to był chyba najlepszy zakup póki co

Po południu kolejne podejscie do kaszki - wczoraj była masakra pluła, krzywiła się, a na koniec rozpłakała
No, ale być może wiem w czym błąd - dałam w moim rozmrożonym mleku, ktore przez mrożenie smakowało niedobrze.
Sprubuję dziś na świeżo
dzięki tyle to też wyczytałam, myślałam że ktoś ma jakiś sprawdzony. Lekarz za bardzo mi pewnie nie pomoże.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości