|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
a z wit.d było tak,że wcześniej się podawało do 3m i na wypisie ze szpitala też tak mam dlatego zgłupiałam... ale jeżeli faktycznie przedawkowanie jest "trudne" to będę podawać teraz małej regularnie pomimo tego,że mój łasuch dużo je mm dzień dobry! dziś wielki dzień - Sonia dostanie pierwszy raz kaszkę... trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co się dzieje, ale nie mam ostatnio na nic czasu
niby wszystko wygląda tak jak wcześniej, ale z niczym się nie wyrabiam i chodzę spać o 21 bo taka padnięta jestem przez te kilka dni zaczynałam pisać post może z 10 razy i albo coś mi przeszkodziło, albo zasypiałam z tel w ręku no nic.. mam nadzieję, że przejdzie mi ten okres, bo inaczej całkowicie przestanę tu zaglądać ![]() no i miałam poodpisywać na posty, ale przez te dni już nie pamiętam co i komu ![]() co do wit d to ja nie podaje i nikt mi nic nie mówił nigdy.. na wypisie ze szpitala tylko zalecenie takie było przy kp ![]() ehh.. ekspresowa wiadomość, ale boję się, że znowu mi ktoś/coś przerwie może jeszcze zajrzę potem (daj Boże! )
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Na powierzchni krzywa, plaska z jednej strony. Od malego jak spal to ciagle z glowka na jednej stronie i to od tego. Jak lezy na pleckach, na brzuszku czy jak jest noszony to glowka kreci na wszystkie strony. A jak spi, to zawsze na prawej.
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Sorki za nieobecność ale moja pociecha daje mi do wiwatu i do tego tż ma dyżur cały tydzień więc większość czasu jestem sama Moja myśl dzisiaj rano ... uciekam z domu a raczej uciekłam z pokoju do drugiego , policzyłam do 10-ciu i wróciłam , a Laura dalej wyła i wyła Muszę was nadrobić i zaraz naskrobię coś
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3425 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, Andrzejowi jak pogoda jest paskudna daję 2 kapsułki. Kciuki za kaszkę ![]() Długo mnie nie było, jakoś mało czasu na wszystko, a tu widzę że wy macie czas na forumowanie i jeszcze pieczenie ciast ![]() A i z niusów - wczoraj kotka Krówka wreszcie wyszła z lecznicy i od razu pojechała do nowego domu ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() Niestety też często muszę liczyć do 10, zwłaszcza przy starszaku :/ więc domyślam się jak się czujesz |
||||
|
|
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
Fame, Joanna nie ma dzieci idealnych i czasem muszą dac nam w kość abyśmy potem mogły docenić te spokojne chwilę zresztą z tż jest podobnie
gorzej jest tylko jak dzieciak i tż się zsynchronizują bo tak mi się ostatnio trafiło to normalnie chciałam wyjść i juz nie wrócić ale na szczęście obydwoje chyba wyczuli, że już przeginają i w momencie z armagedonu zrobiła się sielanka
|
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie rozbawiłyście historiami z tż
czasami jak do ściany ale oni są z innej planety to dlatego Wit D podaje codziennie , a wit K podawałam jak karmiłam piersią bo potem lekarka powiedziała że już nie bo podaję mm. Tampony używam ale miałam cc , a pamiętam po pierwszym porodzie sn to dopiero po 4 miesiączce zaczęłam używać tamponów i było ok ![]() Odebrałam wyniki swoje i byłam u lekarza , prawie wszystkie wyszły prawidłowo i zasugerowałam mi, że to raczej hormony bo dostałam pierwszy @ i ostatnio dużo stresu . Kazała odpocząć Śliczne macie dzieciaczki , zdjęcia przecudne Ciasta też smaczne ![]() Malwiska zdrówka Rybka muszę przetestować twój sposób na tż , zostawię małą w momencie kumulacji płaczu i wyjdę do kuchni ciekawe co zrobi ? Już wiem.... zawoła , że mała płacze Oldzia mój odruchowo śpi w innym pokoju I like it za kaszkę , moja wciągnęła dzisiaj słoik zupy jarzynowej Gerbera i buzię sama otwiera tak jej smakuje Robaczek współczuję ![]() Karolinek witaj ![]() Eydrith 9.20 zamień się bo ja niedługo będę wyglądać tak... ... yyyyy kaftan poproszę ![]() Dobra lecę kąpać potworzycę Miłego dłuuugiego weekendu szkoda że my mamy go nie mamy jak coś pominęłam to wybaczcie bo piszę w mega szybkim tempie ... dziecko mnie obserwuje .. i już na mnie krzyczy papapa
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
Kaszka podana... na razie 3 łyżki na 150 ml i smakowala tak, ze córa aż mlaskala
|
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna wytrwałości w ząbkowaniu... my narazie mamy spokój ale na jak długo to nie wiem. Ja jak byłam mała to bardzo późno miałam zęby pierwszy coś po 9mc jak nie później bo mama chodziła do lekarza i chcieli mi przecinać dziąsła
mam nadzieje że małej wyjdą szybciej
|
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas kleik ryzowo kukurydziany to hit
Zrobiłam sernik gotowany co z tego wyszło powiem rano Idę pieluchy rozwieszać
|
|
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
|
Hej !
Eydrith i co wymyśliłaś do upichcenia w koncu? Oldzia i jak wyszło ciacho? Tak nas rodzinka przez dwa dni wychwaliła, że aż sie boje co bedzie jutro.... a prababcia Mikołaja stwierdziła, ze wyglada jakby miał pół roku juz ![]() Nie obyło sie tez bez pytań "kiedy następne?" Mina pytającego bezcenna gdy usłyszał stanowczą odpowiedz: "za dwa lata bedzie córeczka" Historie o TZ niezłe mozna by książkę napisać. Moj M. Tez wczoraj podpadł delikatnie. No ale cóż nam pozostało innego jak przymykać oko i wybaczać?
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowo nawet nie wiem kiedy dzien mi uciekl. Maly dzis hurtowo nowe rzeczy lyzka kaszy manny na mamy mleku smakowala mu paszczke otwieral. Probowalam tez podac butelke z tym gorzej 2 razy zaciagnal a pozniej sie wkurzyl moze to przez smoczek bo mialam tylko 1 ale podalam na probe. Stwierdzam po tym odciaganiu i butelkowaniu ze warto bylo sie przemeczyc i karmic cycem stanowczo mniej mycia haha i rozkrecania laktatora
Rybka moj kol synek tak mial ale do roku mu minelo zaczelo sie wyrownywac jak zaczal siadac moze sprobuj go ukladac na drugi bok i tam mu jakos czas organizowac. |
|
|
|
#3433 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za kaszke ![]() Cytat:
![]() super, że kicia znalazła nowy dom ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za kaszki, kleiki, że wszystko smakuje, mam nadzieję, że my też niedługo rozpoczniemy ![]() Cytat:
zostało po kawałku jutro do kawki następna będzie szarlotka albo czekoladowe![]() Dziecko wychwalone to potem przeważnie obrót, mam nadzieję, że jednak pozostanie na dobrej stronie ![]() Cytat:
za nowości ![]() dobry wieczór dziś miałam krótki dzień bo......wstałam o 12!! spałam 12h ![]() za to córa wstała dziś o 5 dopiero i w sumie Tż ją ogarniał, a ja tylko jedzonko dałam. W sumie do tej 12 to on sie nia zajmował, ja tylko raz przebrałam, ale spałyśmy we 2 córa z przerwami na gadanie i rzucanie się po łóżku ogólnie Tż zrobił mi dziś dzień mamy i zajął się mieszkaniem i obiadem potem spacer i chyba mnie gardło zaczyna łapać nie potrafie odpisywać na telefonie nie wiem co mi się porobiło
Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-11-09 o 22:15 |
||||||
|
|
|
#3434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja podawałam przez 2 dr browna i poszło choc mala musiała się nieźle naciumkac Oldzia 12 h tylko pozazdrościć super masz tz Dzień dobry u nas nocka minęła spokojnie po 9 młoda poszła spać i wstała o 7.20 , teraz nakarmiona i przebrana swiruje w lozeczku zaciesza się przy tym nieziemsko
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U nas nocka masakra... pierwsza pobudka jakoś 00:30, a potem nie mam pojecia, ale ze 3-4 razy jeszcze karmiłam ![]() Teraz córcia wyspana kwiczy pod karuzelą, a po kolejnym karmieniu zmykamy na pocztę. za wszystkie nowe posiłki, ja miałam dziś podać pierwszą porcję glutenu, ale oczywiście się cykam najchętniej poczekałabym do pół roku z jakimkolwiek jedzeniem, no, ale ten gluten...
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Bambusiek no ja tez podchodze jak do jeza do tego glutenu ale wczoraj podalam pierwszy raz mam nadzieje ze dobra ilosc.
Dziewczyny ile wy dajecie tego glutenu ja dalam lyzeczke od herbaty juz ugotowanej manny rozmieszalam to w odrobinie mojego mleka. Jak wy to dajecie niektorzy dodaja do mleka. Ja dalam lyzeczka taka papke. Tak wogole moje slonce od dwoch dni zasypia normalnie |
|
|
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupiłam kaszke z mm na wodę, w przepisie podane jest 5 łyżek na 150 ml i wtedy konzystencja jest taka aby podawać lyzeczka, ja dałam 3 łyżki i młoda ciumkala z butli aż się jej uszy trzesly. podałam jej wczoraj o 13 kaszę i do dziś nie zauważyłam nic niepokojacego
bambusiek |
|
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj też robilam pierwsze podejście do glutenu i d...a. Młoda nie pociągnęła w ogóle z butelki
mam kaszke z bobovity na wodę i na próbę dałam lyzeczke na 120 ml mojego mleka. Jutro spróbuje zrobic na gęsto do podania lyzeczka bomłoda lyzeczka piła rumianek. dla wszystkich probujacych
|
|
|
|
#3439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jestem głodna ratunku ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A w ogóle to cześć dziewczęta Nocka ładna i spałyśmy do 8.20 , a Laura wstała 2 razy w nocy ![]() Pogoda okropna aż się nie chce wychodzić , jakaś mżawka i mokro więc wystawiłam małą na balkon z tyłu Dzisiaj lecimy na zakupy i zostawiamy małą z babcią Miłego dnia
|
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku
![]() Ludzi wszędzie multum, ale oczywiście jeden dzień sklepy zamkniete, to trzeba zrobić zapasy ![]() Ja jutro mam luz, bo chłopaki jadą do Poznania na imieniny św. Marcina. Co do glutenu, to kupiłam 2 kaszki - Bobovity i Nestle i bobovita ma przelicznik glutenu na stronie swojej i tu by wychodziły 2 łyżeczki, a Nestle na opakowaniu sugeruje płaską łyżeczkę. Tą porcję rozrobię w moim mleku tyle, żeby papka była rzadka i od razu dam pierś. Tak polecała jakaś blogerka i przekonało mnie to Manny zwykłej nie chce mi się gotować w takiej śladowej ilości ![]() Swoją drogą mleczko się grzeje i zaraz będziemy próbować, choć myślę, że pójdzie ładnie, bo Mała jak widzi brata jedzącego to otwiera buźkę
|
#3441 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
![]() Nie mam siły pisać ty.ko podczytuje.. Bo cos kiepsko się czuje.. Dziś tak mnie zcisnelo -gdzies pod żebrami AZ niemoglam się ruszyć młodego miałam na kolanach i mój tata go zabrał jak zobaczył co się dzieje.. AZ oddychać nie mogłam i tak przez 15 min mnie trzymalo- pomału pomału przeszlo masakra jakaś Młody nad ranę przekrecil się w lozeczku z brzucha na plecy ![]() Co do glutenu to daje albo kasze mannę czasem biszkopta..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam na chwile i lece ogarniac dalej. Jestesmy padnieci
mloda w sobote dala koncert od 3-5 a wczoraj zaczela o północy i generalnie do 6spala 10/15 min drzemkami.Bosz... Teraz zasnela, lece robic co sie da nim padne
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea wspolczuje po takiej nocce to pewnie nieprzytomna jestes. Zeby ja tak mecza?
|
|
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
weekend spędziliśmy u teściów i nie miałam czasu na pisanie niestety. Dzisiaj tez urwanie głowy. Jak tylko nadrobie to napisze więcej Iza, ja po cc ale tampony tez jakoś dziwnie mi się na początku używało. Jakiś dyskomfort czułam. Teraz juz jest ok nie cierpię podpasek, używam tylko na noc, wiec tampony to wybawienie Celebrinfea, współczuję nocki. Az się boje co będzie u nas jak ząbkowanie się rozkręci na dobre... Bambusiek, bardzo lubię Lao Che i zazdroszczę Tż koncertu Agatka, zdrówka! Aha, Kalinka dziękuje za komplementy od wizazowych ciotek
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnes nie mam pojecia...
![]() Domi dzieki trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea oj biedactwa, wytrwałości! Nie wiem co to za przypadłość meczy wasze dziecię ale napewno przejdzie. Oby jak najszybciej
Simka zdrówka połamańcu! Moze cie jakas grypa dopadła ![]() Domi ja tez po CC i rownież nie lubię podpasek. Jak juz mi sie udało tego korka wcisnąć to dyskomfortu w sumie nie czułam. Tylko, ze tak powiem, cieżko wchodzi Chyba na za miesiąc kupie sobie te mniejsze, comfort.Dzisiaj próbowaliśmy soczku z jabłek. Idzie gorzej niz z marchewkowym ![]() W sumie jest kwaśny trochę. Jutro podam mieszany i zobaczymy... |
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Malwiska trzymaj sie, bys sie nie musiala juz meczyc. W ciazy bralam rozne rzeczy z serii prenalen i nie polecilabym, bo nie widzialam dlugo poprawy. Moze przejdz sie do apteki, jezeli masz gdzies blisko calodobowa, by farmaceuta wybral Ci cos co mozesz wziac, pewnie to tez bedzie ziolowe, ale chocby na chwile poczuc ulge. Jezeli masz inhalator, poinhaluj sie by rozrzedzic wydzieline a jutro do lekarza
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,3...enie_Co_r.html |
|
|
|
#3449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Większość syropów dostępnych bez recepty jest bezpieczna podczas karmienia piersią. Bez obaw możesz wypróbować Flegaminę, Mucosolvan, Ambrosol oraz syropy ziołowe, np. prawoślazowy albo Herbapect." Tyle na szybko w necie znalazłam, a tak to tylko syrop z cebuli mi sie nasuwa. -------- Dzień dobry ![]() My dziś same w domu, Mała znów w nocy grandziła, ale dospałyśmy do 9:30. Teraz leży na macie i kwiczy - mata to był chyba najlepszy zakup póki co ![]() Po południu kolejne podejscie do kaszki - wczoraj była masakra ![]() No, ale być może wiem w czym błąd - dałam w moim rozmrożonym mleku, ktore przez mrożenie smakowało niedobrze. Sprubuję dziś na świeżo
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

a z wit.d było tak,że wcześniej się podawało do 3m i na wypisie ze szpitala też tak mam dlatego zgłupiałam... ale jeżeli faktycznie przedawkowanie jest "trudne" to będę podawać teraz małej regularnie pomimo tego,że mój łasuch dużo je mm

niby wszystko wygląda tak jak wcześniej, ale z niczym się nie wyrabiam i chodzę spać o 21 bo taka padnięta jestem 

)
Moja myśl dzisiaj rano ... uciekam z domu
a raczej uciekłam z pokoju do drugiego , policzyłam do 10-ciu i wróciłam , a Laura dalej wyła i wyła
ale oni są z innej planety to dlatego 
za kaszkę , moja wciągnęła dzisiaj słoik zupy jarzynowej Gerbera 

za kaszke
zostało po kawałku jutro do kawki
nie wiem co mi się porobiło
najchętniej poczekałabym do pół roku z jakimkolwiek jedzeniem, no, ale ten gluten...
mam kaszke z bobovity na wodę i na próbę dałam lyzeczke na 120 ml mojego mleka. Jutro spróbuje zrobic na gęsto do podania lyzeczka bomłoda lyzeczka piła rumianek.
ale jestem głodna
nie cierpię podpasek, używam tylko na noc, wiec tampony to wybawienie