|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
[QUOTE=bojatoja;48874705]Hejo
![]() Do 18-tego miesiąca, jeszcze ma czas ![]() A ja tak bardzo pragnę, żeby w końcu noce jakoś się unormowały ![]() ja też tak bardzo bym chciała ![]() ![]() ![]() ![]() natala szkoda ze szybciej nie przeczytałam Twojego posta i wczoraj kupiłam 3 paki dad no ale trudno ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
a u nas było dziś 6 pobudek
![]() ![]()
#1323 |
Zakorzenienie
|
To może kupię te książki kiedyś się przydadzą
![]() ![]() Co do nocnika to Ola siedzi ale trzeba jej dać coś do rączek ![]() ![]()
#1324 |
Zakorzenienie
|
jeszcze odnośnie słodyczy i ogólnie jedzenia
![]() Ja nadal daję częściej słoiczki, niż gotuję. Daję Emilce prawie wszystkiego spróbować, oprócz chipsów, czekolady itp. W niedzielę jak byliśmy w restauracji, to zjadła pół frytki, jakoś nie za bardzo smakowała. Dałam też buraczki na ciepło (na końcu widelca) w miarę poszło. Dziubnęła też ode mnie pół kluski śląskiej. Ostatnio troszkę mielonego. Wczoraj paluszek zamoczyła w karmelu/toffi (?) wylanym do ciasta w kawiarni. Wszystko z umiarem i będzie ok ![]()
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj kupiłam w Tesco pampersy 4+ bo tylko one u Oli dają radę na noc, ciekawe czy w Lidlu też by były? Nie widziałam chyba plusów jak były tam kartony w promocji
A z clubcard dostałam minus 20zl na 2 pudełka Nan i tez kupiłam ![]() Cytat:
![]() |
#1326 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego? Ponieważ jest to łatwiejsze przy wyjazdach calodniowych. Wiadomo że te wyjazdy są raz w czas ale jednak się czasem zdarzają i fajnie by było wziąć słoik i nie martwić się co obiadowego ola zje w tym dniu ![]() A orientujecie się w tych sloikach od 12mca? Są podobne smakiem do tych wcześniejszych. Szkoda mi kupować skoro musiałabym i tak wyrzucić eh ale znowu pewnie jak nie spróbuję to się nie dowiem ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Super ![]() ![]() Oby tylko udało się kupić dwa komplety ![]()
![]() |
#1328 | ||
Zadomowienie
|
hej hej mamusie
![]() jak ja Was kocham ![]() zaglądam , trochę nadrobiłam i ![]() dawno na wątku nie było "kryzysu" i wreszcie musiało się coś wydarzyć , nooo przecież nie może być ciągle tak milusio, przyjemnie i słitaśnie ![]() ![]() u nas mały szpital w domu był , dlatego się nie udzielałam przez parę ostatnich dni. ech a tyle mnie ominęło ![]() starszak chory, ale już lepiej i mnie dopadł taki katar , że chyba jeszcze nigdy takiego nie miałam, nie dość że leciało mi z nosa to i jeszcze tak strasznie łzawiły mi oczy, no coś okropnego , nie nie widziałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- ach i informuję że pomimo tego że my chorowaliśmy to tż i mały zdrowi ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- robię obiad i lenię się cały dzień ![]() --------------------------------------------------------------------------------------- ooo widzę ze temat nocniczków poruszony ja zaczęłam małego sadzać jak miał niespełna 10 miesięcy, siedział ładnie, nie bał się, ogólnie bardzo cierpliwie, i powiem wam że na chwilę obecną woła kupę ![]() a takie całkowite odpieluchowywanie , to tak jak większość z was pisze, zacznę jak zrobi się ciepło, wiosną, latem . ale wiem ze każde dziecko jest inne, była w piątek u mnie koleżanka z córeczką dokładnie 3 miesiące starszą od mojego małego, i Piotruś akurat miał potrzebę i wołał, to ta jak zobaczyła nocnik to nie omal histeria, w ogóle mała nie chce koleżance siedzieć na nocniku aha dopiszę jeszcze ze woła tylko kupkę, żeby nie było - siku czasami robi przy okazji ale jeszcze nie woła, kurczę żeby nie wyszło że mam idealne dziecko ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- --------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytat:
![]() Cytat:
odwracajcie Igorka i powoli trzymając za nóżki pokazujcie jak schodzić, na pewno się uda ![]() Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-11-11 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej,
pożaliłam się, że koleżanka mojemu dziecku wciska kinderki a tu taka akcja się wywiązała. masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() jak Szymcio wstanie z drzemki to śmigam do rodziców bo tż w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja dziś wstałam rano i tak sobie pomyślałam jak cudownie by było tulić dwójkę dzieci ![]() o to to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() (boszzz, po co się tłumaczę?)
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ah i nie zje mi bezpośrednio ze słoika, muszę podgrzać i przełożyć do miseczki. Tak żeby myślał, że domowe. ![]() ![]()
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-11-11 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
![]() na osłodę ubiegłego wieczoru napisze wam przepis na ciasteczka jakie ostatnio robiłam 1 szkl. mąki pszennej 1 szkl. płatków owsianych , ja dałam płatków "kupiec" 1 jajko 100 g, roztopionej margaryny 1 łyżeczka proszku d.p. cukier waniliowy 4 łyżki cukru kryształu lub brązowego bakalie, ja dawała rodzynki, suszone śliwki, suszoną żurawinę i migdały łuskane wszystko wymieszać, formować kulki ,rozgniatać ( aż wyjdzie ciasteczko ![]() SMACZNEGO ![]() ciasteczka wychodzą przepyszne i długo mogą lezakować pamiętam ze któraś mamusia niedawno też podawała przepis na ciasteczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1334 | |||
Zakorzenienie
|
kochana nie dziwię CI się, ja jeszcze nawet w ciąży nie jestem a też się tego boję. ale chyba każda z nas tak ma, czy to przed pierwszą, czy kolejną dzidzią. a ty jesteś super hiper i na pewno sobie poradzisz
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój małż też ![]() mam nadzieję,że będą jeszcze jakieś inne zabawki. Jak będzie tłum to mu powiem tak-weź wszystko co ejst do koszyka, potem do mnie dzwoń,zastanowimy się i będziesz odkładał na półkę to co odrzucimy ![]() o takiej godzinie to ty się nie dziw,że CIę nie zauważają,wszak spałąm ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem leń, bo daje słoiczki w dni kiedy nie jest w żłobku. Moimi zupkami grymasi i nie mam motywacji gotować. Czasem je to co my z tym że bez przypraw. Ah jaka ze mnie zla matka, bo wole żeby zjadła pełnowartościowy posiłek niż nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie ma co się stresować myślę, powolutku i pójdzie a u nas regres - dopiero wydawało mi się że odważył się i spoko będzie chodził i tak było, a teraz się uwstecznił serio, dwa-trzy kroki i na dupsko albo szuka ręki żeby się złapać Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a co do chodzenia tak tak ja pamiętam a u nas to samo, nie dawno wam pisałam że mały chodzi a teraz tzn. gdzieś od piątku, soboty tylko się puści np. kanapy dwa kroczki i hop na pupę i zasuwa na raka i na dworze szuka ręki żeby się trzymać, a jeszcze parę dni wcześniej latał po liściach i za kopcami kretów , nie wiem o co chodzi a tak się wstrzymywałam żeby się wam pochwalić, wydawało mi się że to już, a teraz myślę ze to jeszcze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
Teraz to nie pamiętam,bo rzadko mu daje. Jadl jakies z bobovity i babydream. Ja juz przyprawiam Miloszowi,wiec patrzę na skład zeby i sloik przyprawy mial. Mój tata zrobil popis,bo na imprezie roczkowej kupił mu ziemniaki z królikiem po 5mcu. No ledwo dziabnal i nie chcial tego tknac. Nie dziwie mu sie z resztą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W skrocie to dziecko decyduje a nie rodzic i dziecko ma czas do 4 roku życia . nie przeskoczyć się tego wczesniej niż gotowość układu nerwowego. U jednych dzieci jest to jak maja rok u innych 2 a u innych 4. Dziecko samo wykazuje zainteresowanie nocnikiem albo mówi ze właśnie sika to znaczy ze zaczyna to kontrolować i lada moment można je nauczyć
![]() |
#1339 |
Zakorzenienie
|
Laryska no cos Ty. Jałowe to były te po 4mcu. Te po roku są pyszne. Dużo warzyw i większe kawałki. Mai najczęścieje z Bobovity. Uwielbia z rybami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dla takich maluchów jak nasze takie tańsze książeczki są w pepko - , mój mały lubi książeczki ale nie da sobie czytać, za długo to dla niego trwa jeśli jest więcej tekstu na stronie i odwraca sam kartkę na następną ,zresztą nie wiem czy do końca kuma co czytam, więc czytamy tak po swojemu, bardziej opowiadając swoją historyjkę i pokazując co jest na obrazkach i wtedy jest mega zadowolony ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ja też już troszkę przyprawiam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
co do nocnika.
u nas nocnik stoi sobie w łązience jakoś 1,5 miesiąca. Natka lubi sobie na niego siadać ![]() ![]() mam te gumowe zabawki do kąpieli z dziurką i pokazywałam jej,że robią siii do nocnika i ona teraz wszystkie tam wrzuca i mówi siii ![]() bywa,że sadzam ją bez pieluszki, chwilę posiedzi, ale potem schodzi bo zadługo to ona nie usiedzi w miejscu. kilka razy zrobiła siku, ale, obok nocnika ![]() nie łapię żadnych siuśków i kupek bo to bez sensu. póki co ona tego nie ogarnia, sama sie zdziwiła,jak robiła siku,że coś z niej leci. takż podchodzę do tego na spokojnie, ona się oswaja, nie boi się nocnika, często sobie na nim siada i myje zęby ![]() jak jej mówię "usiądz na nocniku" to robi to, rozumie ![]() mam koleżankę, której córka ma 8 miesięcy, dopiero zaczęła siedzieć i ona już ją sadza. Osatnio mi napisała,że była pierwsza kupa do nocnika. No ok, jak jej się chce, to niech sobie łapie ![]()
#1342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- To chyba jestem jedyna, która jeszcze nie posadziła Julki na nocniku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=angelikada;48884726] Cytat:
oby szybko wylazły ![]() Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-11-11 o 10:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=mariiasia;48878868]a u nas lidl zamknięty z powodu przebudowy
![]() cała rodzina tż tak mówi ![]() ![]() ![]() oł maj gad! ![]() zazdroszczę spotkania ![]() ja mieszkam w małej miejscowości i tez mnie nikt.nie. chce odwiedzić :P a zapraszam serdecznie !!!! ![]()
#1345 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
dziewczyny u nas piękna pogoda
![]() ![]() MIŁEGO DNIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko,ja Tusi nie sadzam, ona się sama sadza ![]()
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Wiecie co, ja chyba nie ogarnę tej pracy licencjackiej..mam tyle na głowie,że nie wiem w co ręce włożyć :/ Najgorsze jest to,że mam mase przedmiotów na 3 roku... myślałam,że 3 rok jest trochę luźniejszy właśnie ze względu na to,że przed nami tak ważny egzamin ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=angelikada;48886094]
Cytat:
no jak mnie to dobija, i jeszcze mówienie Piotluś -zamiast Piotruś, zlobis, majutki jesteś, i takie durne zmiękczanie i nie wymawiacie celowo tego "r" ja upominam, ale jak grochem o ścianę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Ja o nocniku jeszcze nie myślałam, nie wiem jeszcze jak to zrobimy... na razie mam spory problem z pieluchami. Leo jest ciągle przesikany
![]() [QUOTE=angelikada;48886094] Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.