Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-11, 11:06   #2881
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Silver, no przecież ja też tylko o dzieciowych prezentach piszę z mężem robimy sobie prezent jakiś zawsze i z moją mamą, i wszystkie dzieci dorosłe kupują dla teściów - taki gest za ich dużą pomoc

Jeszcze coś dla prawie 3latka muszę wymyślić i dla chrześniaka 5miesięcy będzie miał.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:11   #2882
elllmi
Zakorzenienie

a podpowiecie co mozna dla brata i jego żony, jakiś wspólny chce i nic drogiego zawsze im kupowałąm osobno pod choinkę, ale teraz z pewnych względów nie będę się dla bratowej starać, a znowu nie pasuje tylko braciakowi prezentu dać, więc chcę wspólny; plissss poratujcie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:32   #2883
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
podoba mi się taka półeczka na książki, jakiś czas temu chyba Laurka taką planowała robić
a kuchnia cudna
Laurka zrobiła Świetna jest, młody wychodzi na stolik iukłada i przekłada książeczki
Zdrówka dla Filipka!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
majulmi rozroznienie na dziewczynki i chlopcow jest dopiero od rozmiaru L pieluchomajtek. W zwyklych wogole nie ma jak rowniez w S i M pieluchomajtek. Rzeczywiscie wzor moze byc rozowawy z kokardkami.
szaja skarbnico pomyslow! Swietne propozycje z farbami!
Zeby rano i wieczorem od prawie roku (tyle, ze u nas bardzo latwo o niedobory fluoru) a wlosy codziennie od urodzenia.
mala odnalazla sie siostrzenica?
evel, laurka witajcie!
My juz po uroczystosciach, wszystko wyszlo cudownie, nawet nie spodziewalam sie, ze moze byc tak dobrze; bylismy na najsmaczniejszej kolacji mojego zycia, rodzinki mimo bariery jezykowej tez dobrze sie bawily. Najbardziej wzruszajace byly zyczenia skladane nam w tym dniu przez zupelnie obcych ludzi, ktorzy akurat byli w poblizu. Moi rodzice dzis wyjezdzaja a jeszcze tydzien bedzie z nami bracik.
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Ale cisza.

klask i:

Rano i wieczorem, niby na paście mamy napisane raz dziennie,ale staramy się dobry nawyk ćwiczyć

Wczoraj Tż przyniósł z biedronki ulotkę z zabawkami. Jeszcze na stronce jej nie widzę. I zgłupiałam co diecku kupić.

Pisałam Wam, że mymy straszny problem ze spacerami? Tak sobie myślę, żeby jej wózek kupić. Może skupi się na pchqaniu go i będzie szła? Kręgosłup mi już siada, bo albo ją noszę albo muszę wózek z 2 piętra z dzieckiem znieść. My ndal używamy wózka espiro atlantic, sama spacerówka ok 18 kg waży.
No i mam dylemat, nie chcę tkiej najtańszej badziewnej. PAmiętam, że mając 9 lat bawiłam się lalką, więc chciałabym aby ten wózek jej posłużył. Wybrałam 3 i nie wiem na który się zecydowac? Pomożecie?

1.http://allegro.pl/smoby-wozek-dla-la...763586915.html
2. Ten ma być w bedronce od 8.12 za 99zł http://allegro.pl/smoby-gondola-woze...741027366.html
3. http://allegro.pl/doris-wozek-dla-la...754148327.html Kolor czarny w kropeczki/róż albo ciemny róż/czarny.

Szaja Ty chyba kupiwałaś ten ostatni? Przyszedł już? Jak jakość, warto?

Cenami się nie sugerujcie, bo może taniej troche znalazłabym na all. Tutj podałam pierwsze lepsze linki, o sam wózek mi chodziło.

Byli u nas wczoraj goście z dzieckiem 2 lata 2 miesiące. Dziecko nic, kompletnie nic nie mówi.. Jedyny dźwięk jaki z siebie wydaje to pisk, ale za to jaki.. Po godzinnej wizycie do dziś głowa mnie boli. A rodzice po takim pisku uśmiechy na twarzy i brawo biją dziecku:mu r:

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

AAA i te kuchenki, które pokazywałyście przepiękne. Właśnie myślę z czego by tu P. zrobić. Albo zaprojektuje i znajomy mi powycina płyty i sama całą zrobię. Właśnie w biedronce od 17.11 jeśli dobrze pamiętam ma być zestaw za 39.90 chyba. Komplet garnków i przyborów kuchennych metalowych. Chciałabym kupić na zaś ale nie wiem czy to dobry pomysł czy nie lepsze plastikowe? Cichsze. Kuchenkę może udaloby mi się zrobić na urodziny i dorzuciłabym te garnki do kompletu.
W planach mam zrobienie jej warzywa i owoce z filcu. Myślę, żeby zrobić takie w kawałkach na rzepy łączone , żeby dało się łączyć ale i kroić drewnianym nożem. W ikei chyba takie są.
Pomysłów mam kupę, ale teraz to pewnie nie będę miała kiedy ogarnąć to wszystko.

Przepraszam za błędy, klawiatura mi się tnie strasznie ostatnio.
Co do wózeczka nie pomogę, ale te garnki mi się podobają.Tylko mój by nimi dla zabawy walił w płytki na przedpokoju i w kuchni

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
hej, wiecie co.. pogrzebałam w internecie za opiniami i zamiennik Duplo czyli klocki Jixin warto kupić. Dla mnie super bo ile taniej od Duplo a Dawid uwielbia i chce mu zestawy jeszcze dokupić. Szał u sąsiada jest na kolejkę Duplo, która kosztuje ok 190 zł a Jixin kupuje za około 60 a są kompatybilne z Duplo
My mamy zestaw farmę Jixin. u mamy ma policję i straż pożarną po siostrzeńcach. Kompatybilne z duplo, aczkolwiek gorszej jakości. No ale i tak wolę kupić 2 zestawy tych niż pół duplo

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48872751]wszystkiego najlepszego w takim razie

eeeej a skąd wiesz??? pokaż ulotkę

nie znam

Ja niespodziewanie wolne, D. w nocy temp., P. do pracy a potem mają coroczną imprezę, niech idzie a ja na dzisiaj l4. Wysłałam dyspozycje, co mają z pierwszakami robić ale fajnie, bo idzie koleżanka z biblio, taka moja dobra, więc ok. A Dorka poszła spać, w sumie nic poza tym, leciuteńko zaróżowione gardło i tyle, ale żadne leki nawet nie wchodzą w grę. Obserwujemy. Gdyby nie to, że muszę l4, to ani bym nie szła do lekarza.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Hope, niestety tyle samo negatywnych opinii widziałam o jixin

Gojka, powiem tak, my ten wózek co kupiłam mamy dla Agatki (dostała na 3ur), tyle że pod inną nazwą identyczny jest, i polecam bardzo - co ważne: rączka regulowana, więc nawet gdy dziecko urośnie to nie trzeba nowego kupować tak szybko, jest LEKKI - docenisz na spacerach no i jest torba a ten plastikowy smoby odradzam, co prada firma solidna (wózka nie widziałam, ale inne zabawki znam) ale tak - do ew. noszenia za dzieckiem mega nieporęczny, koła plastikowe więc i głośne, i mogą się drzeć szybko, i może się źle prowadzić - w tym naszym piankowe, nie zdzierają się bo jednak wózek z lalką mało ważą, łatwe do czyszczenia (przecieram ściereczką mokrą taką czyszczącą i tyle), a i jak sama mam nieść, to po prostu biorę i tyłem ciągnę.

No i smoby jednak plastik, mimo porządności to na spacerze nietrudno o uszkodzenie.[/QUOTE]

Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hejo,

Mam mega duzo na glowie wczoraj opier....dostalam od t.za zalegle faktury i musze to ogarnac a jeszcze treningi nowa praca od srody......

Pochwale sie i nasza biblioteczka, dzisiaj sie doczekalam w koncupietraszko zachwycony, jego ulubione ksiazeczki sa na tej najnizszej poleczce i sam sobie wyciaga

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Super, mam 2 te półeczki ale nie mam ich gdzie zamontować I tak czekają na jakiś mój plan.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
PSTRYCZKU, prosze, foty
Wybacz "gole" wnetrza, wszystko w swoim czasie

EVEL, faktycznie, godziny pracy rewelacyjne jesli ma sie dzieci!

Pytalyscie o mycie zabkow.
Ja staram sie myc 2x dziennie+Kuby przygryzanie kilka razy.
Wloski myjemy co kilka dni.

LAURKO, zostan juz!!

EWULKO, ehh znowu... biedna Ania
Ile dni byl spokoj?

Fajny, czy to ikea? My też jakiś miesiąc, dwa temu kupowaliśmy

Cytat:
Milo, ze Wam sie podoba
Bo jak narazie slyszymy (glownie od t. :p), ze jestesny dziwni, ze sie na jasny zdecydowalismy przy malym dziecku

Widze, ze dzis wieczor TZtowych imprez. Moj tez polecial na pracownicza.
I dobrze...

A u mnie w piekarniku dawno zapomniana szarlotka sypana
He he to my jesteśmy mega dziwni bo biały kupiliśmy

Dziewczyny dziękuję za ciepłe przyjęcie, będę pisać w miarę możliwości czasowych
lecę dalej czytać
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:46   #2884
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Laurka zrobiła Świetna jest, młody wychodzi na stolik iukłada i przekłada książeczki
Zdrówka dla Filipka!

to jak Laurka zrobiła, to niech pokaże

Stary 2014-11-11, 11:46   #2885
Konto usunięte

Elllmi, a może jakaś kawa/herbata i po kubku? razem zapakowane.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:47   #2886
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny znalazłam chwile, zeby zameldowac że żyje Przepraszam, ze z buta, bez czytania,ale nie ogarniam..... jak zobaczyłam ile stron naprodukowałyscie to mi cycki opadły
Ja wiecznie niedospana, juz nie mam siły i cierpliwosci czasami do tego mojego nielata zasypia w okolicach 22 i dopiero wtedy moge zrobic cokolwiek w domu i koło siebie,w nocy standardowo ze 2 godz imprezuje a budzik mi dzwoni 5,50. Alleluja i do przodu tylko dzięki trzem kawom dziennie W pracy spoko,bezstresowo i bardzo przyjemnie, jedynym minusem jest to, ze wracam do domu przed 17 codziennie. No i jak juz wróce to sie Bąbel nie odkleja ode mnie dopoki spac nie pojdzie,nie dziwie sie - teskni, ale męczące to jest. Ani siku, ani zjesc bo wisi mi na szyi.

Bartulo całkowicie przepadł,jesli chodzi o zwierzaki (nie wiem, czy pamietacie jak kiedys podlinkowałam), ma ich juz około 50 sztuk. Dosłownie raz w tygodniu dokupujemy nowe Wozi je na przyczepie za traktorem, karmi siankiem (wszystkie bez wyjątku, pieski tez jedzą "aniani" ), układa do spania pod szalikiem jako kule siana występują moje wałki do włosów ale sobie chłopak radzi jak umie do tego ksiązki i malowanie- pisakami głownie i jakos ten czas mojej nieobecnosci sobie wypełnia.

chciałabym wrócic znowu na stałe, ale przy obencym systemie to raczej niemozliwe,kiedys właczyłam komputer zeby jednym okiem podczytac co u Was to trzeba było zrobic tysiac przeróżnych rzeczy..

Ciezaróweczki kochane, zdrówka i wytrwałosci

MARSI, daleko jeszcze?

Buziaki dla wszystkich
Hej kochana, wiem co to znaczy wiszenie na szyi po powrocie z pracy. Na szczęście mój o 8 już śpi bo bym się wykończyła.

Cytat:

Może nie uwierzysz, ale strasznie ciężko mi odpowiedzieć na to proste pytanie. Już dawno o nim Wam pisałam, że niepokoje się. Na imię reaguje, ale chyba nie zawsze. Mam wrażenie, że on zamyka się w sobie. A ten pisk pojawia się w momentach kiedy za dużo się wokoło dzieje, hałas, dużo osób. Jak przy autyzmie. Niepokoi mnie też fakt, że to dziecko nic nie mówi. Nie chodzi mi tu o zdania czy coś, ale jakieś mama, ba, am czy naśladowanie zwierząt, nic kompltenie. Cisza albo pisk. Ze 2 tyg temu wzięłam książeczkę i siadłam z nim i prosiłam aby pokazał gdzie jest piesek, rybka czy jakie tam zwierzątka były,a ten nic. Zero kontaktu. Dziecko ma 2 lata i 2 miesiące, chyba powinien już coś kojarzyć, pokazać i wogle. Szkoda, że rodzice nie widzą problemu. I tylko twierdzą, że paulina jest tak super rozwinięta, że lepiej niż jej rówieśnicy. JA akurat niczego takiego nie widze. Rozwija się dobrze to fakt, ale przeciętnie jak dla mnie. Nie widzę żeby jakoś wybitnie ponad.
Szkoda dziecka, im wcześniej by się tym zajęli, tym większe szanse na prawidłowy rozwój Nic do nich nie dociera?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Tż nawet w dobrym stanie wrócił z imprezy

Jutro znów idziemy oglądać mieszkanie

W tym tygodniu mam dwie nocki. Masakra będzie.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

ja też nie mam i jeszcze nawet nie myślałam o tym. Jakoś to nie jest dla mnie priorytet. Kupujemy zawsze drobiazgi.
No i robimy tylko prezenty dla dzieci.

Sylwietta, biedna Ty. Oby Wam się poprawiło ze spaniem
Ja dziś jestem po 3 nocce, na czwartą sobie wzięłam wolne

Kupiłam wczoraj w pepco takie puzzle młodemu http://merlin.pl/Trefl-Baby-classic-...6,1502117.html Podobają mu się
Stary 2014-11-11, 11:48   #2887
Konto usunięte

Elllmi, no Laurka ma bloga w podpisie z półkami
Stary 2014-11-11, 11:50   #2888
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

to jak Laurka zrobiła, to niech pokaże

W linku w stopce jest Teraz trochę inaczej wygląda, zrobię fotkę jak młody wstanie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48886473]Elllmi, a może jakaś kawa/herbata i po kubku? razem zapakowane.[/QUOTE]

Super pomysł, wykorzystam dla siostry i szwagra
Stary 2014-11-11, 12:05   #2889
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
jestem stara i sie sypie
syt z ranca...
mlody obudzil sie i stwierdzil ze "musi cos zrobic" poszedl do pokoju, wraca z mlotkiem i kluczem, ja sie pytam co Kubus bedzie robil a Kubus no to:
- Kubus musi zrobic mame!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

czy tylko ja jeszcze nie mam żadnych prezentów?
my tez nie mamy, mam za to 2598457 pomyslow. liczy sie?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48885939]

Jeszcze coś dla prawie 3latka muszę wymyślić i dla chrześniaka 5miesięcy będzie miał.[/QUOTE]

chetnie podpatrze a co na chrzciny planujesz? sama kasiorke? kiedy macie w ogole?

Cytat:
Kupiłam wczoraj w pepco takie puzzle młodemu http://merlin.pl/Trefl-Baby-classic-...6,1502117.html Podobają mu się
ja tez w pepco kupilam wczoraj, tyle ze "zieziatka" u nas tez szal

Cytat:
PSTRYCZKU, prosze, foty
Wybacz "gole" wnetrza, wszystko w swoim czasie
swietny!

jesuuuuuuuuu, jaka sypialnie widzialam w agacie. calusienka biala! aaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:

Może nie uwierzysz, ale strasznie ciężko mi odpowiedzieć na to proste pytanie. Już dawno o nim Wam pisałam, że niepokoje się. Na imię reaguje, ale chyba nie zawsze. Mam wrażenie, że on zamyka się w sobie. A ten pisk pojawia się w momentach kiedy za dużo się wokoło dzieje, hałas, dużo osób. Jak przy autyzmie. Niepokoi mnie też fakt, że to dziecko nic nie mówi. Nie chodzi mi tu o zdania czy coś, ale jakieś mama, ba, am czy naśladowanie zwierząt, nic kompltenie. Cisza albo pisk. Ze 2 tyg temu wzięłam książeczkę i siadłam z nim i prosiłam aby pokazał gdzie jest piesek, rybka czy jakie tam zwierzątka były,a ten nic. Zero kontaktu. Dziecko ma 2 lata i 2 miesiące, chyba powinien już coś kojarzyć, pokazać i wogle. Szkoda, że rodzice nie widzą problemu.
o kurde, ja bym chyba wprost im powiedziala ze mmoim zdaniem cos jest nie tak i niech pojda to spr lepiej. nawet za cene relacji! wole miec na sumieniu zdrowe dziecko niz dobre relacje z goopimi doroslymi probowalas tak prosto z mostu?

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
znów z buta, znów mamy biegunkę
o kurde? co u was? jak nocka?

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, która tu pokazywała łóżko, które miało barierkę na 3/4 długości łóżka??

proszę, zapodajcie linka bo nie umiem znaleźć
ale wiesz co, wiekszosc lozeczek ma osobno montowana barierke i tak naprawde mozesz ja zamontowac tak ze bedzie na 3/4 dlugosci tyle ze nie od samej glowy

Cytat:
te śniegowce? dla mnie super, Filipowi dobrze się w nich chodzi, to zapięcie dobrze trzyma i na nodze nawet fajnie wygladają; zobaczymy jak na sniegu się sprawdza
a Ty kupiłaś w końcu?
zalinkujesz?

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-11-11 o 12:08
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 12:17   #2890
elllmi
Zakorzenienie

znalazłam sposób na wszystkie "NIEEEEEE" Filipa - jak się na przykład mamy ubierać na wyjście, to on z automatu "Fifi nie chcieeeeee" i ucieka; no to mu mówię, że jak się zastanowi i już bedzie chciał, to ja tutaj czekam, no i tak sobie siedzę, a on zawsze przychodzi z tekstem "Fifi sie ziaśtanowił, chcie się ubjać" i wszyscy zadowoleni

niestety ostatnio dziecko zaczyna być bardziej cwane niż mamusia jak go o coś proszę, to mi mówi, że się zastanowi i siedzi, patrzy na mnie, mruczy sobie coś pod nosem i się zastanawia; a dzisiaj taka sytuacja: bawi się klockami, nagle "mama, chcie kupe" no to biegiem do łazienki, a Fifi w drzwiach jednak stwierdza, że nie chce; to mu mówię, ze może ejdnak spróbujemy, a on wraca do klocków z tekstem, że "Fifi się zastanowi, czy chce kupe" no i tak się zastanawiał, że zrobił w majtki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48886473]Elllmi, a może jakaś kawa/herbata i po kubku? razem zapakowane.[/QUOTE]

dzieki za pomysł, ale średnio to do nich pasuje; w ogóle z nimi to jest różnie, raz mieszkają razem, raz osobno, raz tak, raz siak i bądź tu człowieku mądry

Cytat:
też sie nad nimi zastanawiałam i w końcu nie kupiłam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48886498]Elllmi, no Laurka ma bloga w podpisie z półkami [/QUOTE]

Cytat:
W linku w stopce jest Teraz trochę inaczej wygląda, zrobię fotkę jak młody wstanie.

ślepam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hej!
jestem stara i sie sypie
syt z ranca...
mlody obudzil sie i stwierdzil ze "musi cos zrobic" poszedl do pokoju, wraca z mlotkiem i kluczem, ja sie pytac co Kubus bedzie robil a Kubus:

zalinkujesz?
Kubuś mistrz

butki takie http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...html#avantages ; tylko ja mam całe granatowe i za 25zł z przesyłką

Stary 2014-11-11, 12:26   #2891
Konto usunięte

Pstryniu, nie wiem, może latem chrzciny starsze dziecko prawie 3 lata już czeka kasy raczej nie dam, bo dziecko nie dostanie z niej nic. No i mam zagwozdkę.

Na prezenty - też nie wiem, bo ma kupę zabawek po moich dziewczynkach. Ale to fajne:

http://www.smyk.com/oball-flexi-gryz...y-dla-dzieci-p

A między Bogiem a prawdą najbardziej by się małemu porządne ciuszki nadały.
Stary 2014-11-11, 12:39   #2892
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam sposób na wszystkie "NIEEEEEE" Filipa - jak się na przykład mamy ubierać na wyjście, to on z automatu "Fifi nie chcieeeeee" i ucieka; no to mu mówię, że jak się zastanowi i już bedzie chciał, to ja tutaj czekam, no i tak sobie siedzę, a on zawsze przychodzi z tekstem "Fifi sie ziaśtanowił, chcie się ubjać" i wszyscy zadowoleni

niestety ostatnio dziecko zaczyna być bardziej cwane niż mamusia jak go o coś proszę, to mi mówi, że się zastanowi i siedzi, patrzy na mnie, mruczy sobie coś pod nosem i się zastanawia; a dzisiaj taka sytuacja: bawi się klockami, nagle "mama, chcie kupe" no to biegiem do łazienki, a Fifi w drzwiach jednak stwierdza, że nie chce; to mu mówię, ze może ejdnak spróbujemy, a on wraca do klocków z tekstem, że "Fifi się zastanowi, czy chce kupe" no i tak się zastanawiał, że zrobił w majtki

dzieki za pomysł, ale średnio to do nich pasuje; w ogóle z nimi to jest różnie, raz mieszkają razem, raz osobno, raz tak, raz siak i bądź tu człowieku mądry

też sie nad nimi zastanawiałam i w końcu nie kupiłam

ślepam

Kubuś mistrz

butki takie http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...html#avantages ; tylko ja mam całe granatowe i za 25zł z przesyłką
Jestem pod wrażeniem jak ładnie wasze dzieci mówią, ja się muszę bardzo zastanawiać co Miś chce mi powiedzieć, i są to pojedyncze słowa.
Gdzie kupiłaś te śniegowce? super są
Stary 2014-11-11, 12:45   #2893
szklanka19
Zadomowienie

Ale ładna pogoda dziś wymyśliłam sobie spacer, ale się okazało, że mój mąż zamiast jutro to w delegację jedzie dzisiaj rano szybko jakiegoś hotelu szukał i pojechał. Smutno mi

Pstryniu genialny tekst Kubusia I Ellmi Fifkowe zastanawianie również

Gojka przykre, że rodzice nie chcą widzieć problemu, dziwne podejście

Sylwia współczuję nocek, mam nadzieję, że się poprawią wkrótce

Ewa zaś masakrycznie spała, myślicie, że to może być spowodowane tym, że się rozgaduje? Ostatnio codziennie uczy się nowego słowa, a dzisiaj to już od rana trzy opanowała. Ale w nocy pobudki co 20 minut, ciumela nie chciała, musiałam nosić i opowiadać w kółko jeden wierszyk.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:11   #2894
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie kupiłaś te śniegowce? super są
na all jest dużo; ja akurat na tablicy kupiłam jako uzywane, ale babka pisała, że są nowe, tylko nie ma opakowania oryginalnego, bo tamta zima była jaka była i ani raz nie ubrali; no i rzeczywiście są w stanie idealnym

Stary 2014-11-11, 13:27   #2895
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej

Co Cię tak mało ostatnio?
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wasi imprezuja, a moj gra w fife na ps4... Kiedys wywale te konsole za okno...
Mojemu na szczęście przeszło granie odkąd się Daria urodziła. Kiedyś nałogowo grał.
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Haha "zaszłam w ciążę, żeby bezkarnie jeść Bonitki i mandarynki"

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
w końcu czuję, że jestem u siebie
Widzę , ze ożyłaś jak tu przyjechałaś ja bym nie umiała tak daleko od rodziny mieszkać
Cytat:
patrzcie jak fajnie sobie tańczą https://www.facebook.com/video.php?v...43&pnref=story tylko najpierw trzeba mieć taki tyłek żeby tak wywijać
chciałabym tak umieć. I mieć taki tyłek
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48885939]Silver, no przecież ja też tylko o dzieciowych prezentach piszę z mężem robimy sobie prezent jakiś zawsze i z moją mamą, i wszystkie dzieci dorosłe kupują dla teściów - taki gest za ich dużą pomoc

Jeszcze coś dla prawie 3latka muszę wymyślić i dla chrześniaka 5miesięcy będzie miał.[/QUOTE]
Wiem, wiem ja muszę kupić prezenty czwórce dzieci (wiek: 6 miesięcy, 3 latka, 4 latka i Daria) na razie nie mam NIC i nie mam pomysłów i kasy ... czekam na świąteczną kasę z pracy.
Cytat:
hej!
jestem stara i sie sypie
syt z ranca...
mlody obudzil sie i stwierdzil ze "musi cos zrobic" poszedl do pokoju, wraca z mlotkiem i kluczem, ja sie pytam co Kubus bedzie robil a Kubus no to:

Cytat:
ale rozgadany ten Twój Fifi

-------------------------
Daria śpi Tż też - odsypia imprezę. Wrócił chyba koło 4 rano.

Ja dziś postanowiłam poćwiczyć MEl B. Po 15 min się poddałam. Jakaś słaba dziś jestem.

Kupiłam sobie wczoraj w rossmanie podkład za 30 zł i puder gratis mam. Jeszcze kupiłam dwa lakiery do paznokci z czego też jeden gratis Zapłaciłam 36 zł a normalnie bym zapłaciła 72 zł :P

Daria zrobiła przedwczoraj qpkę do ubikacji pierwszy raz. Potem za jakąś godzinę sama podeszła do ubikacji i mówi "kupa". Posadziłam ją i znów drugi raz zrobiła. A dziś sama zawołała "siku". Tż ją posadziłi od razu zrobiła. Z dnia na dzień coraz lepiej nam idzie na dzień zużywamy tylko jednego pampka. No i na noc.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-11 o 13:30
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 13:46   #2896
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Dziekuje za wszystkie mile slowa
sarah nie wiem, czy jeszcze istnieja, ale Goko kolo Starego Browaru w Andersii i Sakana na Krysiewicza? Piekarach? Ogrodowej? (nie pamietam nazwy ulicy; tez blisko browaru, tylko po drugiej stronie). Tyle, ze to namiastka japonskiego smaku. Niestety! Zasada jest taka: dobrze karmia tam, gdzie jedza sami Japonczycy.
jaka na Fb tez wstawie ;-)
Dobra i namiastka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48887079]Pstryniu, nie wiem, może latem chrzciny starsze dziecko prawie 3 lata już czeka kasy raczej nie dam, bo dziecko nie dostanie z niej nic. No i mam zagwozdkę.

Na prezenty - też nie wiem, bo ma kupę zabawek po moich dziewczynkach. Ale to fajne:

A między Bogiem a prawdą najbardziej by się małemu porządne ciuszki nadały.[/QUOTE]

To kupciuszki i jakaś bajke na pamiatke

Cytat:

Mojemu na szczęście przeszło granie odkąd się Daria urodziła. Kiedyś nałogowo grał.

Widzę , ze ożyłaś jak tu przyjechałaś ja bym nie umiała tak daleko od rodziny mieszkać

Wiem, wiem ja muszę kupić prezenty czwórce dzieci (wiek: 6 miesięcy, 3 latka, 4 latka i Daria) na razie nie mam NIC i nie mam pomysłów i kasy ... czekam na świąteczną kasę z pracy.

Ja dziś postanowiłam poćwiczyć MEl B. Po 15 min się poddałam. Jakaś słaba dziś jestem.

Kupiłam sobie wczoraj w rossmanie podkład za 30 zł i puder gratis mam. Jeszcze kupiłam dwa lakiery do paznokci z czego też jeden gratis Zapłaciłam 36 zł a normalnie bym zapłaciła 72 zł :P

Daria zrobiła przedwczoraj qpkę do ubikacji pierwszy raz. Potem za jakąś godzinę sama podeszła do ubikacji i mówi "kupa". Posadziłam ją i znów drugi raz zrobiła. A dziś sama zawołała "siku". Tż ją posadziłi od razu zrobiła. Z dnia na dzień coraz lepiej nam idzie na dzień zużywamy tylko jednego pampka. No i na noc.

Moim marzeniem było zawsze aby cala rodzina mieszkała razem w sensie blisko - dom kolo domu
Marzenie które nigdy się nie spełni

Ja juz nie mam rodziny
Tu gdzie jestem to Meza rodzina jest imoj ojciec który jest chory

Mama w de siostra mieszka na raie z siostra mamy i jej córkami z którymi juz nie mam tak dobrego kontaktu i dalsza rodzina moja w sciu Poznań Gorzów Ostrzeszów
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 14:12   #2897
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48887079]Pstryniu, nie wiem, może latem chrzciny starsze dziecko prawie 3 lata już czeka kasy raczej nie dam, bo dziecko nie dostanie z niej nic. No i mam zagwozdkę.

A między Bogiem a prawdą najbardziej by się małemu porządne ciuszki nadały.[/QUOTE]

to moze kup mu ubranek, takich z pepco czy oszoloma, fajne sa czasem. np na 2,3 rozmiary, bedzie mlode mialo. plus jakas drobna zabawke. skoro rodzice nie bardzo o to dbaja (z roznych przyczyn) to moze to faktycznie dobry pomysl.
ja nie mowilam "co chce", wiekszosc dala kasiorke + jakies drobne zabawki ale my wszystko co to grosika wplacilismy na konto. gdybym wiedziala ze rodzice to roztrwonia to bankowo kupilabym cos zamiast dawac kase. teraz malz edzie chrzestnym i nie wiemy co zrobic. buduja dom, stan surowy juz maja i podejrzewam za cala kasiorka pojdzie na to wlasnie... zapytamy sie pewnie co wola. ja bym wolala dac jakis prezent, tyle tego jest, mozna cos wybrac dla takiego brzdaca tym bardziej ze to nie bedzie 50 zl

Cytat:
na all jest dużo; ja akurat na tablicy kupiłam jako uzywane, ale babka pisała, że są nowe, tylko nie ma opakowania oryginalnego, bo tamta zima była jaka była i ani raz nie ubrali; no i rzeczywiście są w stanie idealnym
a to gdzie ona mieszka? na Majorce? toc w tamtym roku bylo tyyyyyyle sniegu ze glowa mala

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:

WOW!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 14:14   #2898
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
a podpowiecie co mozna dla brata i jego żony, jakiś wspólny chce i nic drogiego zawsze im kupowałąm osobno pod choinkę, ale teraz z pewnych względów nie będę się dla bratowej starać, a znowu nie pasuje tylko braciakowi prezentu dać, więc chcę wspólny; plissss poratujcie
ja nie mam pojęcia co dla Rodziców, teściów i Filipa:/ o teściowej wiem tyle, że lubi czerwony także tego
Cytat:
hej!
jestem stara i sie sypie
syt z ranca...

my tez nie mamy, mam za to 2598457 pomyslow. liczy sie?
padłam z K.
ja mam 12392438 pomysłów na minutę i chciałabym wszystko kupić ale tak się nie da;p

Cytat:

brawo!
u nas tez juz każda qpa do nocnika
ale teraz zamiast czytać książki to układa wieże;p i mówi mamo qpka Hania sioka kocki (co oznacza, że chce qpkę i układać wysoką wieżę z klocków na nocniku

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 14:25   #2899
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
a to gdzie ona mieszka? na Majorce? toc w tamtym roku bylo tyyyyyyle sniegu ze glowa mala
u kogo było, to było

Stary 2014-11-11, 14:53   #2900
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
to moze kup mu ubranek, takich z pepco czy oszoloma, fajne sa czasem. np na 2,3 rozmiary, bedzie mlode mialo. plus jakas drobna zabawke. skoro rodzice nie bardzo o to dbaja (z roznych przyczyn) to moze to faktycznie dobry pomysl.

ja nie mowilam "co chce", wiekszosc dala kasiorke + jakies drobne zabawki ale my wszystko co to grosika wplacilismy na konto. gdybym wiedziala ze rodzice to roztrwonia to bankowo kupilabym cos zamiast dawac kase. teraz malz edzie chrzestnym i nie wiemy co zrobic. buduja dom, stan surowy juz maja i podejrzewam za cala kasiorka pojdzie na to wlasnie... zapytamy sie pewnie co wola. ja bym wolala dac jakis prezent, tyle tego jest, mozna cos wybrac dla takiego brzdaca tym bardziej ze to nie bedzie 50 zl

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

WOW!!!!!

Kto miał śnieg ten miał w takim razie chyba mieszkam na Majorce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-11, 15:55   #2901
marsi11
Zakorzenienie

Hello
Szaja ja nigdy bonitek nie jadlam hihi
Sylwietta jakbym o Leo czytala u nas zwierzaki nr 1 tez karmienie i spanie jak opisujesz
Jakaja odpusc sobie nie warto sobie psuc nerwow jakas glupia szmaciara i tyle, nie ruszac gowna bo smierdzi.

Wiecie jakich mamy cudnych przyjaciol???? Tz ma urodziny nikomu nie mowilismy tylko moja mama i jego rodzice na torcie u nas a tu nagle niespodzianka i ekipa 15 ludzi wrrrrr

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 15:58   #2902
meduzza
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Nie wiem co u Was, teraz przeczytałam jedną stronę tak pobieżnie i widzę, że dużo się zmienia, dzieci rosną
U nas w porządku, Julianka rozkoszna i kapryśna zarazem, jak to dzieci w tym wieku ale mamy w domu małego człowieka, z dnia na dzień mnie bardziej zaskakuje.
Nie mam niestety za dużo czasu na forum bo J. porzuciła dzienne spanie z dnia na dzień i jestem z nią raczej sama także ruch dla mamy zapewniony
Pozdrawiam Was gorąco kochane i mam nadzieje, że u Was i Waszych dzieci wszystko pięknie
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 17:12   #2903
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć kochane. Przeczytałam ale nie cytuję bo padam bo długim weekendzie. W sobotę goście.w niedziele my gosciach.a wczoraj urodziny modem sis i wróciliśmy dopiero dziś.
Widzę że szał świąteczny na wątku rozpoczął się na dobre. Wczoraj mogą siostra nie nocka się powstrzymać i Wszytsko co na Mikołajki miała dla małego juz mu dala.
Puzzle lis i miś , piramidka i talerzyk z miseczka kupiony w sklepie Tiger ( sprawdźcie na necie)-mają świetne i tanie rzeczy. . Zabawki i akcesoria do domu...można w sklepie oszalec i stracić majątek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1415722323446.jpg (68,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1415722342269.jpg (65,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1415722358997.jpg (64,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1415722370499.jpg (78,9 KB, 16 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 17:15   #2904
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Nie wiem co u Was, teraz przeczytałam jedną stronę tak pobieżnie i widzę, że dużo się zmienia, dzieci rosną
U nas w porządku, Julianka rozkoszna i kapryśna zarazem, jak to dzieci w tym wieku ale mamy w domu małego człowieka, z dnia na dzień mnie bardziej zaskakuje.
Nie mam niestety za dużo czasu na forum bo J. porzuciła dzienne spanie z dnia na dzień i jestem z nią raczej sama także ruch dla mamy zapewniony
Pozdrawiam Was gorąco kochane i mam nadzieje, że u Was i Waszych dzieci wszystko pięknie
Heeeeeej
Cytat:

brawo!
ale teraz zamiast czytać książki to układa wieże;p i mówi mamo qpka Hania sioka kocki (co oznacza, że chce qpkę i układać wysoką wieżę z klocków na nocniku

Daria siada na ubikacje i skupia się tylko na tym co ma zrobić

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-11 o 17:35
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 17:25   #2905
elllmi
Zakorzenienie

Hania w przyszłości będzie chyba miała całą stertę gazet w wc, jak już teraz musi mieć rozrywkę na nocniku zapewnioną

szlag mnie trafi z tym logowaniem, cały czas mnie wywala

Stary 2014-11-11, 17:33   #2906
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jeszcze nie mam prezentów, na razie robię rozeznanie a zawsze sobie obiecuję, że załatwię to wczesniej, żebym potem na szybko nie musiała kupować; a konczy się zawsze tak samo
U mnie tak samo - już miesiąc kupuję prezenty, żeby zdążyć, bo po porodzie raczej nie będę miała na to ani czasu ani ochoty, ale jeszcze nic nie mam

Cytat:
hej!
jestem stara i sie sypie
syt z ranca...

:
Hmmm ciekawe jaki miał pomysł

Cytat:

Uwielbiam o nim czytać

Cytat:
Cytat:
dla dziewczyn! U nas nadal strach przed robieniem kupy do nocnika, ale pojawiła się nadzieja. W niedzielę zrobiła bobka za namową Oli (4 letniej siostry ciotecznej) którą ubóstwia ponad wszystko

A poza tym noc do d***. Spałam ze 3-4 godziny, bo Domcia katar ma, męczyła się okropnie, płakała, co chwilę wstawała, kazała sobie, mi i TŻ zakładać skarpetki o 2 w nocy , włączała tv i różne takie. Od teściowej złapała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 19:23   #2907
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

WOW!!!!!
Co do Majorki to jest kobitka która tam mieszkała a urodziła się w Bogocie

Ja tez wole prezenty dawać jesli nie jestem pewna rodziców

My wszystkie pieniazki na konto Natsszki
Raz jak musieliśmy od niejpozyczyz to oddalismy z procentami Providenta
[QUOTE=marsi11;48890107]Hello
Szaja ja nigdy bonitek nie jadlam hihi
Sylwietta jakbym o Leo czytala u nas zwierzaki nr 1 tez karmienie i spanie jak opisujesz
Jakaja odpusc sobie nie warto sobie psuc nerwow jakas glupia szmaciara i tyle, nie ruszac gowna bo smierdzi.

Wiecie jakich mamy cudnych przyjaciol???? Tz ma urodziny nikomu nie mowilismy tylko moja mama i jego rodzice na torcie u nas a tu nagle niespodzianka i ekipa 15 ludzi wrrrrr

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka[/QUOT
Tacy przyjaciele to skarb

Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Czesc
Kochana pytalam jakiś czas temu o ciebie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 19:34   #2908
elllmi
Zakorzenienie

Szaja, pisałaś o tych kubkach i tak przez przypadek takie mi wpadły http://pl.dawanda.com/product/65576883-Becher-Mr-Mrs ; w sumie może by się nadały

o masakra, napisałam kuPkach poprawiam

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-11-11 o 21:16
Stary 2014-11-11, 19:34   #2909
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej
Silver gratulacje dla Darii
Marsi no widzisz - super znajomi !!!

Mamy w domu nie ma 4 dni a dziecko rozgaduje się w końcu :/ n i omija mnie to
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 19:54   #2910
Konto usunięte

Elllmi, cudne kubki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości