![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bukiety ślubne
Cytat:
![]()
![]() |
#1682 |
Rozeznanie
|
![]()
Prosiłam kiedyś o rady, a dziś prezentuję efekt tych dyskusji - mój bukiet
![]() Byłam zadowolona ogólnie z efektu - kwiaty i kształt taki o jaki mi chodziło, tylko mógł być trochę mniejszy (dosyć ciężki był). Ale zgodnie z lokalną tradycją ten biały zostawiłam w kościele i druchna przekazała mi różowy - który też widać na zdjęciu. Różowy miał podobny kształt. ale był mniejszy. Gerberki różowe nadal pięknie stoją, choć już od dwóch dni nie dostają wody. Róza i eustoma trochę przywiędły.
#1683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet będzie efektowny. Co prawda to nie jest lilia, ale eucharis- to można zastosować lilie, irysy,storczyki,kurkumę, kalię. Zmień jedynie stronę po której będzie lilia - jeśli będzie po twojej prawej stronie ładnie sie zarysuje na tle materiału upiętego w formie wachlarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() masz naprawdę niesamowite wyczucie w kwestii bukietów ![]()
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta kochane a co poradzicie do moje sukni:
Dodam, iż jestem brunetką z ciemnmi oczami i włosami. Pasowałoby coś z bordowym kolorem. Probleme jest natomiast chyba miesiąc - 20 października. Podobają mi się bukiety z candadeskich (nie wiem jak to się pisze), ale u mnie w kwiacarni Pani powiedziała, że wtedy polskich już nie ma i trzeba sprowadzać i za bukiet z 11 kwiatów + butonierka wyszłoby ok. 250 zł. Dla mnie jak na kwiaty to drogo. Może macie jakiś pomysł? Róże niespecjalnie do mnie przemawiają. Czekam na propozycje i sugestie. A bordo dlatego, że Pan Młody będzie miał czarna kamizelkę w bordowe aplikacje, taki sam musznik i chusteczkę do kieszonki. Myślałam nad białymi kwaitami i np bordową wstążeczką albo kawałkiem jakiegoś tiulu. Będę mieć też srebrną bransoletkę i kolczyki z drobnymi wstawkami bordowych cyrkonii.. Dziękuję z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cantededkia o której piszesz zazwyczaj ma kolor bordowo-fioletowy lub bordowo-pomarańczowy lub jest bordowo-czarna łącznie z łodygami. Czasami występują bordowe gożdziki i gerbery. Suknia jest piękna i oryginalna moim zdaniem bardziej pasują do niej róże niz cantadeskie, ale sprawa indywidualnego spojrzenia. Wklejam co nie co i tradycyjnie polecam florystkę z Krakowa Anię Fudali 0 603 448 538 aniafudi@interia.pl (jest nie droga) na pewno coś ciekawego wymyśli. Ja znam jej prace z wystaw i pokazów i z czystym sumieniem mogę ją polecić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ta wiązanka ładnie by wyglądała z róż (Opis do drugiego postu) A w pierwszym to kwiaty celozji (takie jak na 2 zdjęciu) mocno przylegające tworzą dziwny pofałdowany kształt) niestety w październiku już ich nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
A co powiecie na temat tego bukietu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki chcialam sie wam pochwalic moim bukietem jest jeszcze calkiem swiezy bo z tej soboty
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
|
Piękny: ) a ja nie mogę mieć kali pani tak jak wyżej u koleżanki odmówiłą zrobienia: ( A ja się pytam naszego eksperta jak sytuacja stoi z różami nostalgicznymi nie ma sensu się pytać w kwiaciarni? O takie jak na zdjęciu mi się podobają: )
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
Rusalka ladny ten Twoj bukiecik ale ja nie chce Kalii
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | ||||
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczynki
![]()
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
26.06.2007 - obrona pracy magisterskiej - od teraz Pani mgr inż. ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200109082441.png Nasze zaręczyny http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200402030926.png 15.09.2007 - żoncia to ja ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070915060114.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||||
Zadomowienie
|
![]() |
#1698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem że nostalgiczne to cieniowane - myślę że nie ma problemu z tymi rózami , jest wiele kolorów i odcieni. Kwiaciarce będzie łatwiej jak podasz konkretną nazwę.Dobrą stronę z katalogiem ma hurtownia kwiatów www.blanka-kwiaty.pl patrz kwiaty cięte od str.11. ![]() Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2007-08-01 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Zapytam wprost: Czy taki bukiet mi pasuje do takiej sukni, tylko w kolorze ecri? Przyznam, że mnie urzekł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Gosia_Szymonek oryginalny ten bukiet. Ja bym nie zmieniała koloru kalii. Ciemniejsze będą ładniej wyglądać na tle sukni
![]()
#1701 |
Zakorzenienie
|
A idąc ciut innym tropem czy te kwiaty pasować będą do sukni?
Chciałabym jednak by kwiaty byly białe a dodatki bordowe... Dodam, że nr 1 podoba mi się najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
Śliczny jest bukiet numer 2. Ten trzeci jest zbyt czerwony, chociaż też ładny. A dlaczego wklejasz zdjęcia takich bukietów, choć ciągle optujesz za białymi kwiatami z bordowymi dodatkami?
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
Chodzi mi generalnie o kształ i rodzaj kwiatów. Kolor wiadomo - można zmienić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli już to nr 1.Świetnie będzie jeśli kwiaty otulisz koronką taką jak ramiączka sukni (ponieważ koronka jest raczej miękka to trzeba ją usztywnić przy pomocy drucików lub usztywniając w krochmalu - będzie "blaszanie" sztywna i da się dobrze układać. ![]() Ponieważ jesteś z Krakowa tradycyjnie odsyłam Cię do Ani Fudali o której umiejętnościach pisałam już w tym wątku - jest jedną z pierwszych florystek która na pokazach zademonstrowała wązanki z kalii(cantadeski) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to od początku chciałam bukiet z mocno bordowych róż, wyglądających, jakby miały płatki z aksamitu. Potem stwierdziłam, że w tym bukiecie chcę też moje ukochane frezje i w końcu będę miała bukiet z bordowych róż i białych frezji. Nic więcej... Niektórzy uważają, że róże są oklepane. Myślę, że tak samo jest ze storczykami i z... kaliami. Coraz więcej widzę bukietów tylko z kalii. Pewnie jest to spowodowane tym, że przestaje się odchodzić od stereotypu, że kalie to kwiaty pogrzebowe. Moim zdaniem nie powinnyśmy kierować się modą, tylko swoimi upodobaniami - w kwiatach i kolorach.
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Modą to ja się za bardzo nie kieruję
![]() Przeglądnęłam cały wątek i inne strony w int. i mało co wpadło mi w oko - no oprócz tych co tutaj wkleiłam. Myślałam jeszcze o goździkach. Jednak jak zobaczyłam te małe kalie to jakoś tak do mnie najbardziej chyba przemówiły, ale skontaktuje się jeszcze z polecaną Anią i zobaczymy co ona mi doradzi ![]() Jakbyście miały jeszcze jakieś pomysły - chętnie zobaczę ![]() Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny - ja także uległam - nazywaniu cantadeski kalią. To są zupełnie inne kwiaty. Ja cantadeski - to ta kolorowa i rurkowata - nie widziałam w wyrobach pogrzebowych ze względu na cenę oraz to że. aby uzyskać efekt trzeba wielu kwiatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zadomowienie
|
mi sie bardzo podobaja bukiety w ksztalcie wachlarzy
pamietacie karoline z baru co wychodzila za Grzesia ona miala chyba z bialych tulipanow
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.