Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-11, 10:32   #1351
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tośmy się zrozumiały

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Wiecie co, ja chyba nie ogarnę tej pracy licencjackiej..mam tyle na głowie,że nie wiem w co ręce włożyć :/ Najgorsze jest to,że mam mase przedmiotów na 3 roku... myślałam,że 3 rok jest trochę luźniejszy właśnie ze względu na to,że przed nami tak ważny egzamin :(
czarna żle myślałaś-wiem z doświadczenia za pisanie pracy

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

no dobra to teraz i lecę
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:33   #1352
kaska87
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Czarna spoko zaden nocnik nie zaszczycil obecnosci pupy Mikiego jeszcze nawet nocnika nie kupilam

Moje dziecko poszlo z dziadkiem na obchody 11.11 a ja się uczę tzn. próbuje bo gadam z beatem i z mamą co chwilę bo u nich jestem jeszcze zaraz P ma byc bo byl w pracy wiec chyba się juz dlugo nie poucze :P

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:49   #1353
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
czarna żle myślałaś-wiem z doświadczenia za pisanie pracy

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

no dobra to teraz i lecę
Nooo

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:55   #1354
bojatoja
Zakorzenienie

hejo
Co do top model to jestem za Martą Madziuchna Twoja faworytka
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Bralam ostatnio udział w warsztacie o odpieluchowywaniu i może do k. Wystawie notatki bo dużo ciekawych informacji się dowiedziała ale nie mam sił na tel stykać.
W skrocie to dziecko decyduje a nie rodzic i dziecko ma czas do 4 roku życia . nie przeskoczyć się tego wczesniej niż gotowość układu nerwowego. U jednych dzieci jest to jak maja rok u innych 2 a u innych 4.
Dziecko samo wykazuje zainteresowanie nocnikiem albo mówi ze właśnie sika to znaczy ze zaczyna to kontrolować i lada moment można je nauczyć
Chętnie poczytam
Cytat:
To chyba jestem jedyna, która jeszcze nie posadziła Julki na nocniku
Myślę, że jest tu więcej nas
Cytat:
no jak mnie to dobija, i jeszcze mówienie Piotluś -zamiast Piotruś, zlobis, majutki jesteś, i takie durne zmiękczanie i nie wymawiacie celowo tego "r" ja upominam, ale jak grochem o ścianę
Noooo, nie ma chyba nic gorszego Ćo Filipku?
Ale ciągle upominam

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Nooo
Powodzenia w pisaniu pracy rozumiem przez co przechodzisz i współczuje. Dasz radę
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 10:58   #1355
87czarna
Zakorzenienie

bojatojaDziękuję!
Autentycznie mnie to przeraża,no ale jakoś dam radę
Planowałam bronić się w lipcu,ale czarno to widzę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:03   #1356
LaLoca
Zakorzenienie

Cudowna pogoda Właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Maja zasnęła na chuśtawce. Ide gotować obiad.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:22   #1357
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hejo!
Chłopaki na spacerze, a ja muszę sprzątać, bo po południu wpadają znajomi Po południu, bo impra max do 19 - trzeba wracać dzieci kąpać

w kwestii nocnika to u nas stoi w sypialni, sadzamy Julka kilka razy w ciągu dnia, czasem uda się jak posika. Jak sygnalizuje mi, że chce kupę, to jak zdążę to też go wysadzam, choć on usilnie wtedy chce zejść, ale robi do nocnika, częściej jednak w pieluchę, bo jak tż z nim zostaje, to nie umie odczytać sygnałów świadczących o nadchodzącej kupce

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 11:34   #1358
pszczoua
Zakorzenienie

My tez jeszcze nie wysadzamy na nocnik chociaz dostalismy na chrzciny jak Julek mial miesiac

Ostatnio zastanawialam sie czy po kapieli go nie sadzac zeby siedzac na nim myl sobie zeby, niech sie sprobuje przyzwyczaic. Ale nie wykluczam ze bedzie mi z niego uciekal albo traktowal jako zabawke Wg mnie na odpieluchowanie jeszcze stanowczo za wczesnie. Sprobujemy jakos wiosna - latem...
Stary 2014-11-11, 12:11   #1359
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
INWERSJA masz szansę mi znowu pojechać za keczup z cukrem jak masz ochotę
Zazdraszczam spotkania

A ciekawe co u Loli i mego zięciunia
Hmmm w tygodniu pisałam ze u Loli ok i ze was pozdrawia jakoś nikt nie zauważył

idę robić obiadek

a aaa misia zdrówka! !!
Stary 2014-11-11, 12:25   #1360
inwersja
dryfuję słowami

Ja zauwazylam. Jak nie odpisalam to nie znaczy,ze zauwazylam. Nawet pamiętam,ze bylam zazdrosna,ze ma z Toba kontakt.

Dziewczyny dzis na ali duże promocje.
Stary 2014-11-11, 13:20   #1361
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Laryska no cos Ty. Jałowe to były te po 4mcu. Te po roku są pyszne. Dużo warzyw i większe kawałki. Mai najczęścieje z Bobovity. Uwielbia z rybami.
to ja jestem jakaś dziwna ale mi te gerbery po 4 czy po 5 miesiącu smakowaly hahah dojadalam po Oli bo bobvita to niestety nie, smierdziala bardzo .
Musze pooglądać w sklepie co jest z tych po roku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-11, 13:24   #1362
passion80
Zakorzenienie

M na oczy nie widziała nocnika inna razie nie planuje. Zdecydowanie jeszcze nie Jej czas. Na przyzwyczajenie do tego tez. Wszystko w swoim czasie

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-11-11, 14:29   #1363
misia332
Zakorzenienie

Jutro mam wizytę u lekarza.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 15:01   #1364
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
do 18 nawet

ja zaczęłam chodzić wlasnie na 18 mcy
wczoraj tesciowa mi mówiła, że M spokojny był, ja też spokojna jako dziecko, więc nie wiem po kim Miłek taki waryjot
No właśnie :p pomyliło mi się ale szybko się poprawił am
Stary 2014-11-11, 18:08   #1365
Brydzia_
Zakorzenienie

Kaśka czy Ty coś do mnie pisałaś na pw dziś wizaż świruje mi na maxa ciągle mi wyskakuje powiadomienie o pw od Ciebie ale jak wchodze w skrzynkę to nic nie mam

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 18:41   #1366
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ja bym bardzo chciała żeby Ola jadła słoiki
Dlaczego?
Ponieważ jest to łatwiejsze przy wyjazdach calodniowych. Wiadomo że te wyjazdy są raz w czas ale jednak się czasem zdarzają i fajnie by było wziąć słoik i nie martwić się co obiadowego ola zje w tym dniu

A orientujecie się w tych sloikach od 12mca? Są podobne smakiem do tych wcześniejszych. Szkoda mi kupować skoro musiałabym i tak wyrzucić eh ale znowu pewnie jak nie spróbuję to się nie dowiem

ja przeważnie kupuję z Gerbera Do Re Mi. Mają różne ciekawe smaki. Emilce wszystkie smakują Ostatnio też kupiłam z Bobo Vity jak byłam w Biedronce, bo były tańsze niż z Gerbera. W smaku są inne niż te do roku, te są bardziej wyraziste
Cytat:

ja też jeszcze nie posadziłam Emilki na nocniku, choć dostała na urodziny, taki jak ubikacja i jak na razie bawiła się klapą
Cytat:
ech musiałam jeszcze o tym
no jak mnie to dobija, i jeszcze mówienie Piotluś -zamiast Piotruś, zlobis, majutki jesteś, i takie durne zmiękczanie i nie wymawiacie celowo tego "r" ja upominam, ale jak grochem o ścianę
o jak ja tego nie cierpię Zawsze mówię wtedy, że przez to, iż dorośli tak mówią do dzieci, to później one seplenią Przynajmniej moja teściowa to rozumie i nie mówi tak, ale moja mama często się zapomina i muszę ją upominać
Aaaa i brawo dla Piotrusia za nocniczek, bo mi nie zacytowało
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
z jakiegoś konkretnego powodu, czy planowo?
Stary 2014-11-11, 18:47   #1367
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Motylku to miała być ironia z mojej strony,ale chyba nie wyszła

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

ja tez Leny jeszcze nie sadzałam

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

[QUOTE=Isabell12;48886065]też jestem z niego bardzo dumna,

ojjj słaba ta nocka, moze po dzisiejszym wypadzie będzie lepsza , dotleni się wyhasa, oby była

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
bidulka, męczy się przez te zębole, u nas też jak wychodziły było tragicznie,
oby szybko wylazły bo szkoda małej
dzięki kochana! no biedna jest dzisiaj to już w ogóle tragedia... gorączka prawdopodobnie do tego bolące uszko robi luźne kupki wiec lecimy na nurofenie nie było potrzeby innego leku bo czopek co 6 godziny dostawała ale ze od razu kupke robiła to lekarka kazała kupic syrop choć się przed nim wzbraniam no ale w tym wypadku nie chce żeby się mała męczyła wiec gdyby co to syrop dostanie aktualnie spi od 19.10 nie wiem ile i czy nie jest rozpalona zaraz do niej pojde sprawdze tak mi szkoda takich maluchów co się meczą

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

[QUOTE=Poziomkowa89;488862 71]Ja o nocniku jeszcze nie myślałam, nie wiem jeszcze jak to zrobimy... na razie mam spory problem z pieluchami. Leo jest ciągle przesikany kupiłam mu te majty no jest taki plus ze jest dobrze założone bo przy przewijaniu ucieka i zawsze kijowo mu zapne. Ile pija wasze dzieci poza mlekiem? Ja kp a on wypija z 3-4 bidony dziennie. Dlatego tez chyba jednorazowo ma duzo sików.
Cytat:
Musimy sie spotkać w poz! Moze Leo i Lena to bedzie kolejna parka
!!ja jestem chętna mam nadzieje że to w końcu nastąpi!! będę obserwować kiedy jedziesz w rodzinne strony i zobaczymy czy uda się to jakoś zgrać i się spotkać

ooo mój kruszek już zaczyna popłakiwać lece!
Stary 2014-11-11, 18:55   #1368
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Kaśka czy Ty coś do mnie pisałaś na pw dziś wizaż świruje mi na maxa ciągle mi wyskakuje powiadomienie o pw od Ciebie ale jak wchodze w skrzynkę to nic nie mam
pisałam, też mi wizaż świruje ja widzę swoje pw, że niby sama do siebie pisałam

spadam się uczyć, ale będę Was podczytywać

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 19:36   #1369
butterfly20
Zakorzenienie

ejjj co tak mało popisane?brak afery=zero nadrabiania

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 19:39   #1370
misia332
Zakorzenienie

Straciłam głos, masakrycznie mnie bolą płuca. Nie wiedziałam, ze może być tak źle.

Stary 2014-11-11, 19:48   #1371
Larysa88
Zakorzenienie

misia zdrowka

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
ja przeważnie kupuję z Gerbera Do Re Mi. Mają różne ciekawe smaki. Emilce wszystkie smakują Ostatnio też kupiłam z Bobo Vity jak byłam w Biedronce, bo były tańsze niż z Gerbera. W smaku są inne niż te do roku, te są bardziej wyraziste

ja też jeszcze nie posadziłam Emilki na nocniku, choć dostała na urodziny, taki jak ubikacja i jak na razie bawiła się klapą

o jak ja tego nie cierpię Zawsze mówię wtedy, że przez to, iż dorośli tak mówią do dzieci, to później one seplenią Przynajmniej moja teściowa to rozumie i nie mówi tak, ale moja mama często się zapomina i muszę ją upominać
Aaaa i brawo dla Piotrusia za nocniczek, bo mi nie zacytowało

z jakiegoś konkretnego powodu, czy planowo?

sprobuje kupic jak będą jakies promocje

[QUOTE=angelikada;48892624]ja tez Leny jeszcze nie sadzałam

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

[QUOTE=Isabell12;48886065]też jestem z niego bardzo dumna,

ojjj słaba ta nocka, moze po dzisiejszym wypadzie będzie lepsza , dotleni się wyhasa, oby była

dzięki kochana! no biedna jest dzisiaj to już w ogóle tragedia... gorączka prawdopodobnie do tego bolące uszko robi luźne kupki wiec lecimy na nurofenie nie było potrzeby innego leku bo czopek co 6 godziny dostawała ale ze od razu kupke robiła to lekarka kazała kupic syrop choć się przed nim wzbraniam no ale w tym wypadku nie chce żeby się mała męczyła wiec gdyby co to syrop dostanie aktualnie spi od 19.10 nie wiem ile i czy nie jest rozpalona zaraz do niej pojde sprawdze tak mi szkoda takich maluchów co się meczą

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja o nocniku jeszcze nie myślałam, nie wiem jeszcze jak to zrobimy... na razie mam spory problem z pieluchami. Leo jest ciągle przesikany kupiłam mu te majty no jest taki plus ze jest dobrze założone bo przy przewijaniu ucieka i zawsze kijowo mu zapne. Ile pija wasze dzieci poza mlekiem? Ja kp a on wypija z 3-4 bidony dziennie. Dlatego tez chyba jednorazowo ma duzo sików.

!!ja jestem chętna mam nadzieje że to w końcu nastąpi!! będę obserwować kiedy jedziesz w rodzinne strony i zobaczymy czy uda się to jakoś zgrać i się spotkać

ooo mój kruszek już zaczyna popłakiwać lece!
biedna Lenka, niech zdrowieje szybciutko
Stary 2014-11-11, 20:17   #1372
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pisałam, też mi wizaż świruje ja widzę swoje pw, że niby sama do siebie pisałam

spadam się uczyć, ale będę Was podczytywać
jak mi sie udało przeczytać i odp to znowu nie wyświetlało mi się w wysłanych ale dostałam odp... i teraz mimo że przeczytałam ciągle mi wisi jako nieprzeczytane i wyskakuje powiadomienie

jak żyć ja się pytam ludzie idźcie już do roboty

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Straciłam głos, masakrycznie mnie bolą płuca. Nie wiedziałam, ze może być tak źle.
ejj co jest bo mnie przerażasz byłaś u lekarza czy to dziś tak dopiero ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 21:07   #1373
czaszka_
Zakorzenienie

hej hej
pamieta mnie ktos jeszcze?
cos ostatnio nie moge sie ogarnac i na nic nie mam czasu, a co dopiero na wizaz
mam nadzieje ze wszystko dobrze u Was i u dzieciaczkow

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 21:37   #1374
83monia
Zakorzenienie

widze ze wczoraj byl temat odżywiania na tapecie (nadrabiam) "D

więc mam pytanko w temacie: jako że nati nie może nic krowiego to nie daję masła. no a jak nie masło to co polecacie? chodzi o to że słyszałam że tłuszcze utwardzone są niezdrowe. a jak czytam składy to chyba każda margaryna ma takie tłuszcze. czy moze znacie jakąs inna?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-11, 21:51   #1375
inwersja
dryfuję słowami

Monia, miałam kolegę na studiach, sportowca, który pieczywo polewał delikatnie olejem lnianym. Nie wiem jak to się sprawdza czy dzieciach.
Stary 2014-11-11, 22:29   #1376
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja zauwazylam. Jak nie odpisalam to nie znaczy,ze zauwazylam. Nawet pamiętam,ze bylam zazdrosna,ze ma z Toba kontakt.

Dziewczyny dzis na ali duże promocje.
O Ty zazdrosniku

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Jejku zdrówka kobitko

Larysko dziękujemy właśnie nad nią czuwam bo dałam jej syrop na zbicie gorączki i mi wszystko zwróciła no i narazie spi jutro do lekarza

Czaszka

Idę spać dobranoc !
Stary 2014-11-11, 23:23   #1377
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

Czaszka

a tak w ogole nadrabiam i nadrabiam i oczom nie wierzę.....
internet mnie przeraza

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
a u nas lidl zamknięty z powodu przebudowy

cała rodzina tż tak mówi a jego siostra to już do przesady: tupu tupu, myju myju, kompu kompu, and the winner is: "a co mama robi? gotu gotu amu amu"
o matko
Cytat:
Motyl ja też oglądam

a w ogóle to witamy się w 8 miesiącu ciąży !! Od jutra równe 2 miesiące do TP !
wow ale to szybko leci,
misia kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
mezem sie ciesze wiec mnie nie ma

a ty sie nie boj, obejrzyj kossakowskiego jak rodzi no prawie sie posikalam ze smiechu
a mi go bylo szkoda

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-11, 23:27   #1378
misia332
Zakorzenienie

cześć czaszka

myślałam, że o tej godzinie sama tu będę

TŻ chrapie, młody śpi. A ja nie umiem ani oddychaćm ani przełykać.

Głupie przeziębienie mnie trzyma już chyba trzy tygodnie i znów jest gorzeej. Jutro idę do lekarza, bo bez antybiotyku się chyba nie obejdzie.

Stary 2014-11-12, 06:37   #1379
angelikada
Wtajemniczenie

Witam po w nocce w miarę. . Lena obudziła się o 3 dostala trochę wody i poszła dalej spać o 6 tez a myślałam że będzie gorzej.bo mleka pić nie mogla z racji ze mi wczoraj zwróciła ehh teraz znów tempka wiec czopka juz dostala i pije właśnie mleko mam nadzieje ze nie.zwroci o 8 dzwonie do przychodni i umawiam ja do lekarza

Miałam tak w ogóle jechać do tesco zobaczyć na te zabawki w promocji ale oczywiście budzika nie słyszałam no cóż
Stary 2014-11-12, 07:01   #1380
butterfly20
Zakorzenienie

U nas w Tesco lipa z zabawkami FP. Jakaś gitarka i pchacz były, tyle. Wiem od mamy,że mój mąż kupił Natce jakiś bębenek...mamy przerąbane

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości