Ciąża - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-08, 15:48   #241
paulinika
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
NO CO TY GADASZ?!
oooo to ja bym takiej nie popuściła...Jazdę bym jej zrobiła wstyd chyba na całe miasto.No co za baba!!
I ONA SIĘ ZWIE LEKARZEM?! Ona wogóle wie z czym wiąże się zawód lekarza ?!

Jak Ty zareagowałaś na takie słowa? Ja bym ją chyba udusiła
Na samym poczatku mnie zatkalo jak nigdy bo w sumie bylam po skierowanie do ginekologa. Wyszlam z gabinetu ale potem sie wrocilam, zlozylam skarge, puscilam w obieg wiadomosc (mieszkam na malej wsi 3500tys mieszkancow) i poszlam do burmistrza. Ale nie ze wzgledu tego ze tak sie wypowiedziala tylko ogolnie zawsze mam z nia problemy a na wsi mamy jednego lekarza tylko.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 15:52   #242
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Na samym poczatku mnie zatkalo jak nigdy bo w sumie bylam po skierowanie do ginekologa. Wyszlam z gabinetu ale potem sie wrocilam, zlozylam skarge, puscilam w obieg wiadomosc (mieszkam na malej wsi 3500tys mieszkancow) i poszlam do burmistrza. Ale nie ze wzgledu tego ze tak sie wypowiedziala tylko ogolnie zawsze mam z nia problemy a na wsi mamy jednego lekarza tylko.
HA!
I dobrze tak , durnemu babsztylowi!
Sie może nauczy trzymać język za zębami, jak nie umie nim poprawnie operować.
OJEJ,,ale mam dziś humor...PMS mode on....

A tak się jeszcze zapytam, dużo jest takich przypadków ,że lekarze mówią jakieś niestosowne komentarze w takich właśnie sytacjach ?
Bo szczerze, nie spotkałam się osobiście z takim traktowaniem pacjenta, a już nie mówiac o młodych dziewczynach w ciązy..
No krew mnie zalewa jak sobie wyobraże taką sytację co opisywałaś...

Edytowane przez Barbarella05
Czas edycji: 2014-11-08 o 15:55
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 03:11   #243
spaghettii
Wtajemniczenie

Ciąża

Nie, w Polsce jak bylam na usg to sie nie dziwili, tzn lekarka jak spojrzala w moje dane to mowi "oj Pani ma 21 lat a ja myslalam, ze to 16 lAtka w ciazy" w Norwegii dziwili sie i rozne dziwne teksty byly, np poszlam na pogotowie bo mialam silne bole brzucha i babka pyta mnie czy usuwam ciaze, ja mowie, ze nie to ona na to "a to Cie nie przyjmieny, jakbys usuwala to by trzeba bylo Cie szybko przyjac". A jak poszlam do lekarza z pozytywnym testem to go wyrzucil mowiac "to juz nie bedzie Ci potrzebne" a jak potem powiedzialam, ze ja nie chce aborcji to go wyjal z kosza i powiedzial "oj nie wiedzialem, to oddaje zebys miala na pamiatke w takim razie" za to po porodzie polozna jak przyszla na kontrole do domu to mnie bardzi chwalila, ze taka mloda a sobie daje rade z dzieckiem.
Moja kolezanka ostatnio poszla na pogotowie bo zrobila test ciazowy wyszedl pozytywny i tego samego dnia dostala krwawienia. Okazalo sie, ze byla w 9tc i poronila. Lekarka ja pyta "a ciaza byla planowana?" Ona mowi, ze nie, a lekarka na to "o, to widzisz jak dobrze, ze poronilas!" A kolezanka az sie poplakala..
A, jak kolezanka sie spytala, czy mogla poronic przez to, ze kilka dni wczesniej wypila dosc sporo alkoholu, to lekarka na to "to napewno nie przez alkohol! Tyle dziewzyn przeciez w ciazy pije (bo nie wiedza o ciazy) i jakos nic sie nie dzieje. To na pewno przez stres poronilas".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Edytowane przez spaghettii
Czas edycji: 2014-11-09 o 03:14
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 09:15   #244
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Nie, Kochana, powiedział tak bo to ja miałabym trudności w zajściu w ciążę.Tak stwierdził mój ginekolog przedwczoraj , mam skierowania na badania z kontrastem , nie pamiętam jak to się nazywa dokładnie ale stwierdził albo podejrzewwa u mnie podobno niedrożność jajowodów (jeśi dobrze pamiętam to co powiedział).
.Nie mam pojęcia co to jest, narazie nie chcę nawet się dowiadywac bo wychodzi na to chyba,że to coś poważnego, a ja się boje... .
badanie drożności jajowodów to po prostu nieprzyjemne badanie. Dla niektórych kobiet bardzo bolesne dla innych - pikuś. Polega na podaniu kontrastu i sprawdzeniu czy jajowód jest drożny. Jeżeli nie jest drożny - można w przyszłości zrobić laparoskopowe udrożnienie.
Nie rozumiem po co Ci gin dał skierowanie na hsgc jeżeli nie planujesz dziecka? No chyba że planujesz.
Jeżeli gin dał Ci skierowanie na to badanie to je zrób i miej z głowy takie stresy że może nie będziesz mogła mieć biologicznego dziecka.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 10:20   #245
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A tak się jeszcze zapytam, dużo jest takich przypadków ,że lekarze mówią jakieś niestosowne komentarze w takich właśnie sytacjach ?
Chyba sporo. Moja koleżanka urodziła martwe dziecko, miało dużo różnych wad, zespół Edwardsa, Downa, rozszczep kręgosłupa... doktor powiedział że musiała pewnie zjeść jakąś tabletkę bo to się tak samo nie robi

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
A, jak kolezanka sie spytala, czy mogla poronic przez to, ze kilka dni wczesniej wypila dosc sporo alkoholu, to lekarka na to "to napewno nie przez alkohol! Tyle dziewzyn przeciez w ciazy pije (bo nie wiedza o ciazy) i jakos nic sie nie dzieje. To na pewno przez stres poronilas".
To uważam że świetnie jej powiedziała, gdyby powiedziała że przez alkohol to dziewczyna by się zadręczała że zabiła swoje dziecko (a przecież o nim nie wiedziała) a nic by to nie zmieniło

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 14:08   #246
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Chyba sporo. Moja koleżanka urodziła martwe dziecko, miało dużo różnych wad, zespół Edwardsa, Downa, rozszczep kręgosłupa... doktor powiedział że musiała pewnie zjeść jakąś tabletkę bo to się tak samo nie robi

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

To uważam że świetnie jej powiedziała, gdyby powiedziała że przez alkohol to dziewczyna by się zadręczała że zabiła swoje dziecko (a przecież o nim nie wiedziała) a nic by to nie zmieniło

Moze i tak, ale ona byla ogolnie malo taktowna no i mowienie, ze przeciez inne tez pija i to nie szkodzi dxiecku, to troche dziwne, szczegolnie, ze powiedziala, ze to przez stres (spowodowany klotnia z facetem, wiec i tak sie obwiniala..)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 16:49   #247
poldzik
Zadomowienie

Mama mi wlasnie opowiedziala o sytuacji sprzed 28 lat: miala juz mnie, miala 30 lat i byla mezatka, zaszla w kolejna ciaze, jak najbardziej planowana, okres spozniony, objawy sa, idzie do lekarza:
- panie doktorze, mysle, ze jestem w ciazy, czy pan to potwierdza?
-tak, to na kiedy sie umawiamy na zabieg?

wiecej do tego lekarza nie poszla.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 17:36   #248
201604181004
Konto usunięte

oh ojej jaka bohaterska mama, medal zasług maryjnych

pomijam fakt że w tamtych czasach to był standard, ale spoko
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 18:39   #249
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Że cooo ?
Lekarze się dziwili ,że chcesz urodzić, bo masz 21 lat ??
No nie mogę w to uwierzyć....Dziwni Ci lekarze czasem są...
U mojej siostry to samo (wygląda na gimnazjalistkę, a do gimnazjum nigdy nie chodziła, bo wtedy jeszcze gimnazjów nie było).
Już podczas wypełniania rubryczek u położnej przed wizytą.
-która ciąża?
- czwarta
- to rozumiem, że usuwamy?
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 20:11   #250
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
zwolnić doktorka to za mało, nic tylko wieczorem za rogiem zaczaić się i ..... przemówić do rozsądku.
Stary 2014-11-11, 07:00   #251
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

Moja nie była taka bohaterska, pewnie po niej to mam.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-11, 07:31   #252
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
U mojej siostry to samo (wygląda na gimnazjalistkę, a do gimnazjum nigdy nie chodziła, bo wtedy jeszcze gimnazjów nie było).
Już podczas wypełniania rubryczek u położnej przed wizytą.
-która ciąża?
- czwarta
- to rozumiem, że usuwamy?
gdyby moja własna siostra zrobiła sobie czwórkę dzieciaków też po cichu bym sie jej spytała czy na pewno rodzi
Stary 2014-11-11, 07:43   #253
kalincia
BAN stały

Cytat:
gdyby moja własna siostra zrobiła sobie czwórkę dzieciaków też po cichu bym sie jej spytała czy na pewno rodzi
Też tak pomyślałam. Chyba bym odradzała.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 11:37   #254
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
ciąża czwarta ale ile żywych, urodzonych dzieci?
Stary 2014-11-11, 14:30   #255
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kolezanke ktora ma trojke i najprawdopodobniej czwarte w drodze...maz kokainoman...wszystko przewala na narkotyki, zyje z tego co jej daja ludzie, tesciowa i mama...Dali jej szanse z ratusza o mieszkanie socjalne, ksiazki dla dzieci, stolowke i prace ale ona woli z misiem siedziec...
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-11, 14:35   #256
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
to w ogóle jakiś kosmos, jak można wyskoczyć z tekstem na ojcostwo od własnej partnerki, z którą się jest
Mój znajomy się dowiedział, że jego dziewczyna będąc z nim mieszkała z eks więc nie wiem co w tym dziwnego
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 14:48   #257
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Mój znajomy się dowiedział, że jego dziewczyna będąc z nim mieszkała z eks więc nie wiem co w tym dziwnego
Nie wiedział o tym że ona mieszkała z ex?

Jeżeli nic dziwnego w takim stwierdzeniu to rozumiem że Ty od swojej dziewczyny jak wpadniecie też zaproponujesz test na ojcostwo? Co prawda (chyba) nie mieszka z ex ale mogła się po krzakach pukać z kim popadnie.
Stary 2014-11-11, 15:51   #258
DopplegangerEddarda
BAN stały

Nie, nawet gdybym wpadł z jakąś przyjaciółką to bym nie chciał żadnego testu bo je bardzo dobrze znam.

On, do pewnego czasu nie

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2014-11-11 o 16:24
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-11, 16:42   #259
poldzik
Zadomowienie

Cytat:

no wiesz drabineczka, wez, nie o to mi chodzilo... no wlasnie ja nie wiedzialam, ze w tamtych czasach to byl standard i sie zdziwilam, baba dorosla, mezatka, dziecko jak najbardziej planowane i chciane a lekarz z takim tekstem....
ja sie wcale nie ubiegam o medal dla mojej mamy ani zadnej innej matki polki, akurat uwazam, ze aborcja to wybor indywidualny kazdej kobiety i jestem w stanie wyobrazic sobie sytuacje w ktorej ja bym sie aborcji poddala. takze ten, sarkazm troche nietrafiony.

Edytowane przez poldzik
Czas edycji: 2014-11-11 o 16:43
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-11, 17:16   #260
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Nie, nawet gdybym wpadł z jakąś przyjaciółką to bym nie chciał żadnego testu bo je bardzo dobrze znam.
On, do pewnego czasu nie
czyli test na ojcostwo nie jest dla Ciebie standardem? Bo jakby mój TŻ coś takiego zaproponował nie byłby już moim facetem. Taki brak zaufania jest nie do przyjęcia.

Dziewczyna kolegi grała na 2 fronty czy miała umowę najmu zawartą wspólnie z exem? Wiesz coś o tym?
Stary 2014-11-12, 07:52   #261
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ja dzieci nie mam i posiadać. Nie będę. Ale że wszystkich etapów najbardziej przeraza mnie późna podstawówka i gimnazjum. Gdybym miała na stanie takiego oblesnego nastolatka to bym nie wiedziała co z nim robić.
A daj pan spokój. 12 letniego syna wyslalabym do guantanamo i odebrala po maturach. Nie chce patrzeć na pierwsze wasy, znajdować chusteczki kolo lozka, prac poscieli :/
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 07:58   #262
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
A daj pan spokój. 12 letniego syna wyslalabym do guantanamo i odebrala po maturach. Nie chce patrzeć na pierwsze wasy, znajdować chusteczki kolo lozka, prac poscieli :/
haha
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 10:07   #263
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
no wiesz drabineczka, wez, nie o to mi chodzilo... no wlasnie ja nie wiedzialam, ze w tamtych czasach to byl standard i sie zdziwilam, baba dorosla, mezatka, dziecko jak najbardziej planowane i chciane a lekarz z takim tekstem....
ja sie wcale nie ubiegam o medal dla mojej mamy ani zadnej innej matki polki, akurat uwazam, ze aborcja to wybor indywidualny kazdej kobiety i jestem w stanie wyobrazic sobie sytuacje w ktorej ja bym sie aborcji poddala. takze ten, sarkazm troche nietrafiony.
jak można tego nie wiedzieć, zero jakiegokolwiek pojęcia o tym kraju, no ludzie
co to za szok, to nie rozumiem, bo większość kobiet spotkało się z tym pytaniem jako z normalnym pytaniem przy procedurze. -to dziewczynka, zostawiamy? -to syn, zostawiamy? -to trzecie dziecko, zostawiamy? -ma pani 18/40 lat, zostawiamy? standard i tyle, tak kiedyś było nie ma co się nakręcać

Cytat:
Napisane przez harleyka
mój syn nie będzie sierotą :C

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-13, 10:49   #264
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
jak można tego nie wiedzieć, zero jakiegokolwiek pojęcia o tym kraju, no ludzie
co to za szok, to nie rozumiem, bo większość kobiet spotkało się z tym pytaniem jako z normalnym pytaniem przy procedurze. -to dziewczynka, zostawiamy? -to syn, zostawiamy? -to trzecie dziecko, zostawiamy? -ma pani 18/40 lat, zostawiamy? standard i tyle, tak kiedyś było nie ma co się nakręcać

mój syn nie będzie sierotą :C
mój też nie. będę mu słała listy xd
Stary 2014-11-13, 14:14   #265
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
ciąża czwarta ale ile żywych, urodzonych dzieci?
bardzo dobre pytanie
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 19:36   #266
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
No, mała ta wieś.

Cytat:
Jezu, nie.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 19:48   #267
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze wasy jakos znioslam, chusteczek kolo lozka nie znajdowalam, posciel sciaga sam i wklada do pralki, rece ma sprawne

Serio, posiadanie na stanie ogarnietego nastolatka (obojetnie jakiej plci) wcale nie jest takie straszne.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-13, 20:59   #268
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość

Serio, posiadanie na stanie ogarnietego nastolatka (obojetnie jakiej plci) wcale nie jest takie straszne.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości