Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 08:12   #3331
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Esti GRATULACJE

indra - mój tak samo, pije trochę zasypia za chwilę się budzi i dalej chce pić i tak na okrągło, jak się napije sporo to i 3 godziny przesypia...

Frau - mam pytanie gdzie bedziesz robila usg bioderek?? ja chodze do lekarki w ochojcu i podobno robia w piotrowicach gdzieś i w ligocie? polecasz coś?

czy Wasze maluszki też mają cos w noskach w sensie słychać jak katar ale nic nie cieknie tylko jakby rzęzi troszkę przy oddychaniu no i czasem kicha...

u nas noc w miarę, młody jeszcze śpi więc idę jeśc sniadanie
U mojej malej slychac takie chrypienie, ale z gardelka. Lekarz badal i ok. Polozna doradzila nawilzacz bo w sypialni dosc cieplo mamy i to przez suche powietrze pewnie. Moze u Was tak samo jest ? Kichanie...nasza kicha z 2-3 razy dziennie
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 08:14   #3332
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Dobry
My nadal w szpitalu ;P "wstepnie" siedzimy do jutra ;p ale co bedzie to sie okaze ... Nadia dzis skonczyla tydzien :P i caly tydzien spedzila w szpitalu ;p

jak ja juz chce do domu .... eh .... szpital doprowadzi mnie do depresji ...
W domu będzie lepiej :-*

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc czy dostałyście po operacji lek na obkurczenie macicy Pabal?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Eclariss ja jej pozwalam tak dobre 20-25 minut ssac, bo wtedy nie szaleje z szukaniem cycka i pchaniem rak do buzi tylko lezy najedzona..

nie wiem, co mi dawali, potem do domu dostalam przeciwzakrzepowy clexan.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja tam myślę, że Ty nas jeszcze wszystkie przegonisz z zaskoczenia

no ciekawe co na tej wizycie mi powie....

Jaśka dziś dziadek zaprowadził do przedszkola, pierwszy raz
matko, to dziecko tylko ze mną płacze.... dlatego już się nie mieszam w przedszkole, niech chłopy go zaprowadzają i odbierają, w miarę mozliwości...
może tak szybciej się przyzwyczai...

Tacie się samochód popsuł u mnie pod blokiem, pojechał więc moim
Mama już panikuje, że jakby mnie w nocy złapało, Łukasza nie ma, a im by się znowu popsuł samochód to kaplica

ja jakoś wyluzowałam na razie, rano mnie tylko stres dopadł...

zaczynam myśleć, że taka byłam pewna, że nie donoszę, że teraz przenoszę

ale na razie na luzie....

trzymam kciuki, żebyście dziewczynki powychodziły z tych szpitali
nie ma jak w domu, także
U nas tez ze mną większa przedszkolna tragedia jest ;-)

Teściowa jednak dziś nie przyjedzie. Ich pies przeszedł przez tęczowy most. najukochańszy golden na świecie. Nagle! :-/
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 08:16   #3333
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
kurde wczoraj cały dzień mała budziła się na cyca co 3 godziny..piła i sama zasypiała a w nocy zaczęła się budzić co chwilę i ryk to ja ją co chwilę do cyca i tak piła, nie piła, przysypiała jak dałam do łóżeczka to wrzask i tak w kółko potem zasneła na 2h po czym obudziła się i piła strasznie łapczywie i strasznie dużo się jej ulało.
i teraz nad ranem prawie 4h minęły to już ją wybudziłam i znów ledwo co pojadła i zasnęła..

Kasia Sara jak pije tak o 3h to jak długo ssie?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

anuszka spyroll taki monopolowego

nam pępuszek też odpadł i co teraz jak długo trzeba go jeszcze przemywać?
Ja czyscilam chyba 3 dni patyczkiem ze spirytusem, az zniknela zaschnieta krew. Akurat przyszla polozna na wizyte i powiedziala ze juz nie musze
Stary 2014-11-12, 08:16   #3334
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Przy M. robiłam w epione na Piotrowickiej. Na NFZ. Za pierwszym razem oglądał ją taki stareńki ortopedał, niewiele powiedział oprócz tego, że dziecko ma biodra ok i że drze się jak obdzierane że skóry (ciekawe, jak on by się zachowywał, jakby go obudzili i przykładali głowicę z zimnym żelem do cała ;-P ), drugą miała z młodszym lekarzem i wszystko mi fajnie tłumaczył. Poszłam nawet trzeci raz bo bałam się, że M.robi uły i znów był ten dziad. Był milszy, bo M.starsza i współpracowała bardziej ;-) także teraz też tam pójdę z nadzieję, że akurat będzie ten młodszy doc ;-)
Dzieki A jak terminy? Umawialas sie juz?

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Hejka nie jestem w stanie Was nadrobić, najchętniej zrobiłabym to z nad cyca jak to piszecie ale niestety moje dziecko zasypia w trakcie i muszę ja rozbudzać bo inaczej mogłaby tak wisieć nawet 5h

Gratuluje nowo rozpakowanych mamusiom widziałam, ze Esti juz po , czy Paulina tez? Bo nie mam jej na żadnej liście a sama jestem ciekawa niespodzianki

Kasiu ja nic nie dostałam na obkurczania macicy, ale z tego co położna mówi to jest całkiem neiźle pomimo słabego krwawienia dobra doczytałam ze pytanie skierowane do cc

Dzis u nas pod mieszkaniem zaczęli remont salonu kosmetycznego (mieszkam na 1 pietrze) i kur* a napierdala*a młotem pneumatycznym, dziecko nie wzruszone za to ja zmęczona i chętnie bym sie przespała ale sie nie da

Pytanie do mamuś karmiących, ile czasu zajmuje jedzenie Waszym dzieciom? Ja ograniczyłam czas na jedzenie i zasypianie do 1h 15 min ale nie ukrywam w nocy to strasznie męczące, i ona na koniec juz ssie chcą zeby sobie possać i usnąć :-/ nie chce zeby sie uczyła zasypiać tylko przy cycku, jakieś rady? Jak ja odłączam to nawet jak rozbudza to ssie piąstki...

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Eclariss ona tez wczoraj miała jakis taki nerwowy wieczór i noc, budziła sie co 1,5h i tez ryk i ssanie piąstek, pózniej juz jej sie odbiło wymiocinami to przestałam karmić , nie wyspalam sie w ogóle i teraz ten remont
Lola nie pomoge i tez przylacze sie do pytania u nas podobnie trwa to i trwa...nomi najczesciej usypia z cycem a bez to juz duuuzo gorzej.
Jak wy robicie odkladacie najedzonego smyka jak nie spi i sam zasypia?

Ile razy w nocy przebieracie pieluche? Bo ja raz lub dwa bo wtedy mi sie bardzo rozbudza i juz wogole jest problem z zasnieciem...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 08:23   #3335
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Lola, tak paulina urodziłą dziewczynke A Ty rodzilas w koncu z mezem?
Był za mną na pierwszym etapie porodu, jak byłam pod prysznicem tez był w łazience i pilnował żebym oddychała, jakos tylko jego słuchałam
Ale jak juz zaczęły sie parte, akurtat spacerowałam to doszłam do łóżka i powiedziałam zeby wyszedł, zreszta sam był blady ze strachu bo widział jak sie mecze , pózniej parte zszywanie zajęło około 30 min i żniw wszedł, powiedział ze to było jego najgorsze 30 min bo niewiedza była straszna i doszedł do niego tylko moj krzyk

Cytat:
Dzieki A jak terminy? Umawialas sie juz?
Lola nie pomoge i tez przylacze sie do pytania u nas podobnie trwa to i trwa...nomi najczesciej usypia z cycem a bez to juz duuuzo gorzej.
Jak wy robicie odkladacie najedzonego smyka jak nie spi i sam zasypia?

Ile razy w nocy przebieracie pieluche? Bo ja raz lub dwa bo wtedy mi sie bardzo rozbudza i juz wogole jest problem z zasnieciem...
Ja przebierałam przed każdym karmieniem ale gwiazda robiła mnie w konia i robiła w trakcie, wiec zaczęłam ja przebierać miedzy karmieniem, wiec tez sie wybudza mimo, ze cyca nie chce ssać bo juz śpi. Oczywiscie zdarza sie ze jak ja w trakcie przebiorą to za 5 min nawali znowu a potrafi kupę robić około 8 razy na dobę, mam nadzieje ze to sie zmieni bo na pampesy nie wyrobimy finansowo

Edytowane przez LolaMontez
Czas edycji: 2014-11-12 o 08:25
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 08:24   #3336
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Trzymajcie się dzielnie!

W moim szpitalu zabraniają używania spirytusu, musiałam Octenisept kupić. W domu zamierzam jednak używać spirytusu.

U mnie dzisiaj wizyta w okolicach 13. Mam nadzieję, że pogoda się trochę poprawi, bo nie lubię w takim paskudnym otoczeniu spacerów sobie urządzać Trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że GBS dobrze wyszedł.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
U mojej malej slychac takie chrypienie, ale z gardelka. Lekarz badal i ok. Polozna doradzila nawilzacz bo w sypialni dosc cieplo mamy i to przez suche powietrze pewnie. Moze u Was tak samo jest ? Kichanie...nasza kicha z 2-3 razy dziennie
Mam nawilzacz a cieplo tzn. jaka temp.? Bo u nas jest w granicach 2o-21 st.

Cytat:
Ja czyscilam chyba 3 dni patyczkiem ze spirytusem, az zniknela zaschnieta krew. Akurat przyszla polozna na wizyte i powiedziala ze juz nie musze
Ile razy ta polozna ma przychodzic ktos wie?
Do nas jutro 2 raz przychodzi
Stary 2014-11-12, 08:26   #3337
Indra83
Wtajemniczenie

Idę zaraz do domu
Czekam tylko na chłopaków!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 08:26   #3338
Kasia427
Wtajemniczenie

Kuźwa połknęłam żelazo na pusty żołądek i zaraz zwariuję tak mnie boli ;( buuu jaki człowiek jest głupi
Stary 2014-11-12, 08:30   #3339
Zanet84
Zakorzenienie

My dzis my dziwna noc za soba....

Drugi wiecr z rzedu Nadia dosc ulewala po piersiach, nawet nie zdazylam jej podniesc do odbicia bo bekla sobie na lezaco i od razu jej e ulewalo...i t 4 razy bo tyle razy ja przystawialam do piersi bo po kazdym ulaniu plakala ze chce cyca...w koncu wyraslam sie ze moze cos nie tak z moim pokarmem i dalam jej butle....wyduldala cale 60ml.
Nie odbila, polozylam ja. Ulalo jej sie i....czkawka. To ja nosilam. Przeszlo, no to znowu placz o cyc....przystawilam ja, po chwili usnela....ja z nia.....i .....cala noc nie obudzila sie na karmienie. Jbylam wykonczonwec tez spalam. Usnelysmy miedzy 23 a 24. Karmilam dopiero 5.30 rano...
Ma ktos pomysl czemu wieczorem mi tak ulewa? Fakt....zauwazylam ze wieczorem mam jakos wiecej pokarmu....przejada sie ? To czemu po ulaniu placze ze jeszcze chce
Czy moze byc tak ze ulewa bo ja zjadlam cos nie tak?

Drugie pytanie, czy jesli by miala kolki to chcialaby jesc ? Bo wieczorami teraz jest jakas bardziej marudna....robi miny jakby chcia zrobic kupe, skupia sie i pobudzona jest jakas, ale jakiegos mocnego placzu przy tym nie ma...

A i jeszcze na dodatek...przez cala noc nie bylo kupki, pielucha w zasadzie czysta...ale to moze dlatego ze nie jadla w nocy...

Szkoda ze dzieci nie mowia od urodzenia wszystko by bylo jasne....a tak....domyslaj sie....

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:

U nas byla 4 razy a przychodzi ponoc tak 4-6 razy.

To macie ok temperature. U nas jak grzeja potrafi byc 25 stopni...a nie mamy podzielnikow, wiec grzeje albo na full albo wcale....a kaloryfer 13 zeberek, pokoj 10m.kw. ....stare bloki....

Zima w nocy to mamy okno na mikrowentylacji....bo inaczej sie nie da

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-12 o 08:32
Stary 2014-11-12, 08:30   #3340
manieczka1
Zakorzenienie

Indra super ze juz do domku
Kostka chyba 3 razy powinna przyjść, ale pewno moze wiecej. Temperatura moim zdaniem ok. Musisz zobaczyc, bo moze dziecko masz bardziej cieplo lub zimnolubne
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 08:30   #3341
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

U nas byla 4 ra a przychodzi ponoc tak 4-6 razy.

To macie ok temperature. U nas jak grzeja potrafi byc 25 stopni...a nie mamy podzielnikow, wiec grzeje bo na full albo wcale....a kaloryfer 13 zeberek, pokoj 10m.kw. ....stare bloki....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 08:39   #3342
LolaMontez
Wtajemniczenie

Zanet odciągnęła 60ml swojego pokarmu? Czy mm? Ja tez właśnie dzis chce odciągnąć zeby sprawdzić ile tego jest i ile mały kwękuś zje

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Jeszcze pytanie, odciągnięty pokarm jak przechowywać? Wiadomo,moje dzis ale do lodówki to za zimne będzie, potem podgrzać ? Do jakiej temperatury? Czy w pokojowej trzymać?
Stary 2014-11-12, 08:53   #3343
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet odciągnęła 60ml swojego pokarmu? Czy mm? Ja tez właśnie dzis chce odciągnąć zeby sprawdzić ile tego jest i ile mały kwękuś zje

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Jeszcze pytanie, odciągnięty pokarm jak przechowywać? Wiadomo,moje dzis ale do lodówki to za zimne będzie, potem podgrzać ? Do jakiej temperatury? Czy w pokojowej trzymać?
Te 60 to mm, nie umiem odciagnac tyle laktatorem

W lodowce mozna przechowywac chyba 3 dni, w zamrazalniku dluzej.
W temp. Pokojowej chyba kilka godzin. Kiedys jak mialam z lodowki, podgrzalam w misce z wrzatkiem. Wstawilam do niej butle z mlekiem. Ogrzewalam do temp podobnej jak robi sie mm czyli 37 stopni, to taka wystudzona herbata, delikatnie ciepla
Stary 2014-11-12, 08:55   #3344
manieczka1
Zakorzenienie

http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-poro...leka-mamy.html
Lola tu są przydatne informacje
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-11-12, 08:55   #3345
fiorella22
Zadomowienie

Hej, wlasnie wstalam. Cala noc ciekly mi wody bo co wstalam na siusiu to wkladka byla mokra (inaczej niz zwykle). Ale nie bylo chlupniecia wod. Plus teraz jak patrze to oprocz wody jest sluz lekko zabarwiony krwia. Myslicie, ze to juz czas na IP.??? I brzuch jak na okres nadal ćmi.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:02   #3346
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Hej, wlasnie wstalam. Cala noc ciekly mi wody bo co wstalam na siusiu to wkladka byla mokra (inaczej niz zwykle). Ale nie bylo chlupniecia wod. Plus teraz jak patrze to oprocz wody jest sluz lekko zabarwiony krwia. Myslicie, ze to juz czas na IP.??? I brzuch jak na okres nadal ćmi.
Hm...nie znam się...ja to chyba bym już pojechała.
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-11-12, 09:06   #3347
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
My w szpitalu bylismy 2h po tym jak zaczely mi wody odchodzic....ale mnie to sie laly i laly....
Stary 2014-11-12, 09:11   #3348
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:

No ja tez bym jechała !!!

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

A ja siedzę i kwitne w poczekalnię na przychodni....znieczulica u ludzi taka ze jej....strach sie upomnieć o swoje bo cię zjedzą!!!a ja tylko po receptę szlag mnie tutaj trafi za chwilke!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:14   #3349
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
zawsze słyszałam,że jesli pojawia się krew to od razu trzeba jechać

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Zanet ja szczerze mówiąc karmienia będę uczyć się od początku, bo to już 3 lata minęly
ale, może jak dużo zjada, to jest najedzona, a płacze bo chce tylko bliskości? przytulenia? a nie cyca?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-12, 09:16   #3350
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Te 60 to mm, nie umiem odciagnac tyle laktatorem

W lodowce mozna przechowywac chyba 3 dni, w zamrazalniku dluzej.
W temp. Pokojowej chyba kilka godzin. Kiedys jak mialam z lodowki, podgrzalam w misce z wrzatkiem. Wstawilam do niej butle z mlekiem. Ogrzewalam do temp podobnej jak robi sie mm czyli 37 stopni, to taka wystudzona herbata, delikatnie ciepla
Ja kupiłam taki od odciagacz pokarmu w aptece za 9zl dziewczyna w szpitalu miała na nawał i był super, u mnie tez sie sprawdza z jednej piersi właśnie odciagnelam 45 ml wiecej nie leci wiec chyba wyciągnęłam ja do końca
Stary 2014-11-12, 09:18   #3351
ela_86
Wtajemniczenie

idę piec babkę piaskową i chlebki

fiorella jak coś to powodzenia!!!!
Stary 2014-11-12, 09:19   #3352
justynaw1982
Zadomowienie

LOLA a co to za odciągacz za 9 zł??

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ELA podziel sie

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:22   #3353
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Idę zaraz do domu
Super, że wychodzicie

Cytat:
Ja bym pojechała

Kostka u nas położna była dzisiaj 4 raz, a gdzieś czytałam , że jest 6 darmowych wizyt. Pewnie niektórym się nie chce i przychodzą mniej razy. Ja mam zarąbistą babkę i cieszę się, że przychodzi tylko czasami jest za szczegółowa w tych medycznych sprawach i za dużo mi tłumaczy a ja i tak nie wiem o co chodzi

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:22   #3354
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
My dzis my dziwna noc za soba....

Drugi wiecr z rzedu Nadia dosc ulewala po piersiach, nawet nie zdazylam jej podniesc do odbicia bo bekla sobie na lezaco i od razu jej e ulewalo...i t 4 razy bo tyle razy ja przystawialam do piersi bo po kazdym ulaniu plakala ze chce cyca...w koncu wyraslam sie ze moze cos nie tak z moim pokarmem i dalam jej butle....wyduldala cale 60ml.
Nie odbila, polozylam ja. Ulalo jej sie i....czkawka. To ja nosilam. Przeszlo, no to znowu placz o cyc....przystawilam ja, po chwili usnela....ja z nia.....i .....cala noc nie obudzila sie na karmienie. Jbylam wykonczonwec tez spalam. Usnelysmy miedzy 23 a 24. Karmilam dopiero 5.30 rano...
Ma ktos pomysl czemu wieczorem mi tak ulewa? Fakt....zauwazylam ze wieczorem mam jakos wiecej pokarmu....przejada sie ? To czemu po ulaniu placze ze jeszcze chce
Czy moze byc tak ze ulewa bo ja zjadlam cos nie tak?

Drugie pytanie, czy jesli by miala kolki to chcialaby jesc ? Bo wieczorami teraz jest jakas bardziej marudna....robi miny jakby chcia zrobic kupe, skupia sie i pobudzona jest jakas, ale jakiegos mocnego placzu przy tym nie ma...

A i jeszcze na dodatek...przez cala noc nie bylo kupki, pielucha w zasadzie czysta...ale to moze dlatego ze nie jadla w nocy...

Szkoda ze dzieci nie mowia od urodzenia wszystko by bylo jasne....a tak....domyslaj sie....

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

U nas byla 4 razy a przychodzi ponoc tak 4-6 razy.

To macie ok temperature. U nas jak grzeja potrafi byc 25 stopni...a nie mamy podzielnikow, wiec grzeje albo na full albo wcale....a kaloryfer 13 zeberek, pokoj 10m.kw. ....stare bloki....

Klara też ulewa. Nawet mi się śniło, że ulewała całym strumieniem, taka schiza. Ale ulewa czy pije z butli czy z piersi. Myślę, że po prostu nie nadąża jeszcze tyle pić, bo jest maleńka. M. też ulewała, ale zdecydowanie mniej, no ale też urodziła się w 41 tygodniu i miała ponad 4 kg. Klara urodziła się w 37 i miała 3 kg więc jest różnica.

Położna u nas była raz i nie sądzę, by przyszła więcej.

Cytat:

w lodówce przechowuj i podgrzej w ciepłej kąpieli. Ja tak zawsze robię i jest ok

Cytat:
pojedź na IP. Powodzenia

Kostka, próbuję się właśnie dodzwonić i zobaczymy, co mi powiedzą.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:25   #3355
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Idę zaraz do domu
Super to odpoczniecie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Kuźwa połknęłam żelazo na pusty żołądek i zaraz zwariuję tak mnie boli ;( buuu jaki człowiek jest głupi
Ja tak zawsze jem, szczerze to gorzej mi jak jem po jedzeniu
Cytat:
Hmmm ja bym chyba czekala, ale jak sie martwisz to jedz
Cytat:
Ja kupiłam taki od odciagacz pokarmu w aptece za 9zl dziewczyna w szpitalu miała na nawał i był super, u mnie tez sie sprawdza z jednej piersi właśnie odciagnelam 45 ml wiecej nie leci wiec chyba wyciągnęłam ja do końca
Jaki ten odciagacz? Ja mam dwa i kazdy wydaje mi sie beznadziejny, nie umiem tyle odciagnac na raz nigdy
Stary 2014-11-12, 09:25   #3356
Kasia427
Wtajemniczenie

Fiorella ja tez bym sie zbierala

Mała pojechała na wycieczkę do drugiego szpitala na usg i echo..
Stary 2014-11-12, 09:30   #3357
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Ja myślę, że powoli możesz się zbierać ma IP. Powodzenia!

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:33   #3358
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
zawsze słyszałam,że jesli pojawia się krew to od razu trzeba jechać

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Zanet ja szczerze mówiąc karmienia będę uczyć się od początku, bo to już 3 lata minęly
ale, może jak dużo zjada, to jest najedzona, a płacze bo chce tylko bliskości? przytulenia? a nie cyca?
Tylko jak tu rozpoznac ze najedzona skoro zaraz po karmieniu placze a jak dostaje piers to wrecz rzuca sie na nia jakby nie jadla
W dzien jest spokojniej

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Ooo ajakiej firmy? Moze kupie i sprobuje by zobaczyc czy uciagnie wiecej...

Ja mam reczny aventu. Tydzien temu odciagnelam z jednej prawie 30ml, no ale jak Silesianna kiedys pisala dziecko ponoc lepiej ciagnie niz laktator
Stary 2014-11-12, 09:33   #3359
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Lola mleczko odciagniete może stać w temp.pokojowej do 5 godzin,ja podgrzewam troszkę w podgrzewacz u.

Odciagam po 80-100 ml z 2 cyckow,tyle starcza na jedno karmienie.
W nocy pije cala butle na raz i zasypia a w dzień to na raty pije bo przysypia przy butelce

Codziennie ubywa mnie 1 kg, juz 14 kg mniej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 09:35   #3360
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Klara też ulewa. Nawet mi się śniło, że ulewała całym strumieniem, taka schiza. Ale ulewa czy pije z butli czy z piersi. Myślę, że po prostu nie nadąża jeszcze tyle pić, bo jest maleńka. M. też ulewała, ale zdecydowanie mniej, no ale też urodziła się w 41 tygodniu i miała ponad 4 kg. Klara urodziła się w 37 i miała 3 kg więc jest różnica.

Położna u nas była raz i nie sądzę, by przyszła więcej.

w lodówce przechowuj i podgrzej w ciepłej kąpieli. Ja tak zawsze robię i jest ok

pojedź na IP. Powodzenia

Kostka, próbuję się właśnie dodzwonić i zobaczymy, co mi powiedzą.
Nadusia tez w 37 tc, tylko teraz juz ma 4 tygodnie...

Wlasnie....moja corcia juz ma 4 tygodnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości