|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Malwiska tymianek dziala wykrztusnie moze jakas herbatke sobie z nim zagotuj moja babcia gotowala jakos z cukrem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
No właśnie tymianek - piłam go w ciąży na kaszel, łyżeczka na szklankę. Z tego co pamietam pomagał.
#3454 |
Zakorzenienie
|
Hej
Caramel, agnes wlasnie u nas z tym spaniem jest o tyle gorzej, ze synek wcale nie spi na boku, nie lubi i zaraz sie wkurza i obraca na brzuch lub plecy, spi na wznak z glowa na prawo. Ale bede probowac, dzieki ![]() Malwiska zdrowka, oby szybko ci przeszlo i corcia pozostala zdrowa ![]() Ale tu cisza... |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, założyłam klub dla nas odnośnie bazy wiedzy. I naszej wymianki świątecznej. Prościej mi w jednym miejscu trzymać info niż przeklejać non stop.
Zbieram też przepisy, składy słoiczków kto chętny niech używa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Raczkowanie
|
dobry wieczór
![]() dziś Młoda troche poszalała i znów głód ją dopadł...był taki ryk, że masakra. 2 cyce, 90ml mojego mleka-pijąc go się tak zapowietrzyła, że nie chciała już pic mm. odbiłam ją po tamtym mleku, ale po czasie odbiło jej się jeszcze 3 razy i to już było wystarczające, bo zaczęła się śmiać ![]() jutro idziemy na kontrole wagi więc trzymajcie kciuki ![]() Celebrinfea super, że pomyślałaś o skarbnicy wiedzy ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, Teściowa jest, nie bardzo mam kiedy czytać i pisać... wyjeżdża w niedzielę
![]() niby pomoc duża, ale mniej ją odczuwam niż ostatnio, bo jednak jak wszyscy muszą w domu siedzieć to nie to samo, co jak wzięła dzieciaki na pół dnia na dwór... dziś wyszła ze starszymi na półtorej godziny, to taka różnica ![]() Jutro idę z Basią i Jeremim do kontroli, bo Basia już półtora tygodnia na antybiotyku jedzie, a Jeremi od czwartku... u obojga niby poprawa, ale nie jakaś rzucająca na kolana - Jeremi ma chrypę, a gorączka skończyła się wysypką więc to raczej trzydniówka była... nic dziwnego że nie jadł, skoro i gardło i oskrzela i trzydniówka ![]() przewracaj jak najczęściej na drugi bok, jak zacznie tak samo często układać się na jednej i drugiej to się wyrówna... u Jeremka tak mieliśmy, zrobiłam mu klin, żeby głowa mu się przechylała na drugą stronę, po krótkim czasie nauczył się spać raz tak raz tak
#3458 |
Zadomowienie
|
cześć
![]() powoli nadrabiam jeszcze 5 stron ![]() my wszyscy (na całe szczęście oprócz malutkiego) po jelitówce - istna katastrofa - synuś wymiotował 14 razy potem zaraziłam się ja i tż :/ dawno takiego bólu żołądka nie miałam bałam się karmienie ale chyba dało radę choć czułam, że pokarmu mniej .................... mały się obudzę wieczorem dokończę |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Rozeznanie
|
Hej!
Jak u Was po długim weekendzie? ![]() Celebrinfea super, że pomyslałas o klubie ![]() ![]() Malwiska zdrówka ![]() ![]() ![]() Agatka Zdrowia dla dzieciaczków ![]() ![]() U nas wszystko ok, Młoda właśnie śpi. Jutro idziemy na szczepienie (trzymajcie kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pochwalę się moim żarłocznym stworem: https://www.youtube.com/watch?v=-vnxAWAc2Do Oldzia kciuki za wagę Malutkiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zadomowienie
|
witam poweekendowo
![]() trochę jestem przemęczona bo mieliśmy gości i młoda popsuła nam się ze spaniem ![]() ![]() ![]() ![]() zdrówka dla wszystkich przede wszystkim ![]() Celebrinfea współczuję - i łączę się w bólu ![]() rybka może podkładaj syniowi coś pod główkę żeby nie mógł jej obracać, moja córa na początku miała swoją ulubioną stronę, blokowałam jej główkę wałeczkiem z ręcznika, wieszałam zabawki z jednej strony i przeszło ![]() Oldzia kciuki za kontrolę ![]() ![]() ![]() Iza skończyło się na szarlotce, ze względu na gości wolałam nie ryzykować ![]() ![]() co to baza wiedzy ![]() agatka widzę że lubisz teściówkę, fajnie ![]() no i tyle zapamietałam ![]() widzę że szalejecie z glutenem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a z butlą po staremu, na razie bez efektu ... straszna pogoda u mnie ![]() ![]()
#3461 |
Rozeznanie
|
rybka tak jak dziewczyny piszą, próbuj układać główkę na rozne strony. Z tego co czytałam ( u nas tez jest asymetryczna) to asymetryczność w większości przypadków koryguje sie gdy dziecko zaczyna siedzieć i juz tyle nie leży.
Domi wow, ile ja bym dała zeby moj brzdąc tak sie zajadał ![]() Eydrith Baza wiedzy (ang. knowledge base) – szczegółowy, rozległy zbiór powiązanych logicznie danych dotyczących danej dziedziny (obszaru tematycznego). Przechowywany w pamięci komputera wraz z regułami logicznymi (sformułowanymi przez fachowców z danej dziedziny) umożliwia efektywne wykorzystywanie bazy danych na wzór systemu ekspertowego. Hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale wcina Twój stworek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i super że Kalinka lubi warzywka, mam marzenie żeby moja mała tak je uwielbiała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
Witam, dziewczyny widziałyście promocję pampersiaków w lidlu? Jest od dzisiaj. pozdrawiam
Rozm. 2 Mini 72 szt. - tylko 42 gr za szt. Rozm. 3 Midi 62 szt. - tylko 48 gr za szt. Rozm. 4 Maxi 54 szt. - tylko 56 gr za szt. Rozm. 5 Junior 44 szt. - tylko 68 gr za szt |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, licze na to ze glowka sie wyprostuje, niby nie jest to powod do rozpaczy, bo najwazniejsze ze zdrowy
![]() ![]() Kularek u was jak nie urok to ... przemarsz wojsk. Zdrowka dla calej rodziny. Kiedy szczepienie synka? Chyba sie odbedzie? ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Domi swietny filmik, corcia pieknie wspolpracuje ![]() Mialam poprzednio taka sama lyzeczke, fajna. Ale szybko musialam przejsc na ten wiekszy rozmiar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
Kularek wspolczuje jelitowki
![]() Domi coz za usmiechniety sworek! ![]() My juz po wizycie, jezeli mozna to wizyta nazwac, bo myslelismy ze mamy na 8.50 a mielismy na 8.30 lekarka jak nas nie bylo poszla na dzieci chore i porozmawialysmy na szybko w drzwiach miedzy pacjentami i zwazylam Mala. 100/120 g-wahalo sie, w tydzien nie powala ale jest lepiej ![]() Aha w rossmanie jakvy ktoras chciala to przy zakupue tuszu do rzes 2 gratis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Kularek zdrowka
Domi haha ale palaszuje widac ze smakuje Rybka a sprobuj go ukladac na ten drugi bok u was na lozku i ty sie klac obok gadaj pokazuj co lubi nawet pol godziny jak polezy na tym boku to juz bedzie pol godz na drugim a moze mu sie milo zacznie kojarzyc i bedzie czesciej skrecal glowe. W lozeczku tez mozesz ukladac raz glowa gdzie nogi raz odwrotnie moze mu sie pomyli i zacznie inaczej glowe ukladac. Moj jako noworodek lubil jedna strone i ja ukladalam go wlasnie tak pol nocy spal w jedna strone pol w druga ukladalam go na boku miedzy walkami z recznikow bo jak spal na wznak to glowa leciala w jedna strone. Pozniej lekarz stwierdzil ze ma lekkie napiecie cwiczylismy i teraz spi sam z glowa raz tak raz tak. Wiadomo dziecka w tym wieku juz nie ulozysz bo sie kreci ale mozna wykorzystac jego ciekawosc i przyzwyczajnie do pewnych rzeczy. A karuzelke po ktorej stronie masz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3467 |
Wtajemniczenie
|
Eydrith ja chciałam mieć w jednym miejscu rzeczy przydatne bo potem latam po wątku jak kot z pęcherzem. Na razie wstawiłam tam info o wymiance świątecznej, skład słoiczków i przepisy. Ale zawsze można zwiększyc zakres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
Hej.
KULAREK bardzo współczuję takich chorób. Raz w życiu przechodziłam jelitowke a co dopiero jak dziecko choruje. DOMI jak juz ładnie się zajada ![]() RYBKA u nas tez był ten problem, my robiliśmy tak jak dziewczyny piszą tylko ze córka była mniejsza i nie miała tyle siły teraz to podkladanie waleczka nic by nie dało - jedynie zwracanie uwagi w druga stronę |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | ||
Zakorzenienie
|
Babcia śpi na kanapie z książką w ręku
![]() Basia śpi, to piszę ![]() kularek: ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Celebrinfea: weźmiesz mnie do klubu? ![]()
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam wam się pochwalić
![]() z tego że mama kaszle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chorowitkom życzę zdrówka ![]() Ufff, długi mnie wykończył... Teściowie pojechali, a moi rodzice przyjechali ![]() ![]() Jagódka właśnie pozdrawia cioteczki wizażowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Wtajemniczenie
|
Aga_tka a sprawdź skrzynkę bo powinnaś mieć zaproszenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Mamy noszace w chustach nosidlach co myslicie o takim http://amazonas-baby.pl/produkty/chu.../smart-carrier szukam czytam i czytam ale musze zamowic cos w ciemno bo tu nie mam jak sie przymierzyc z malym do tego. Zastanawialam sie tez nad mt ale nie wiem czy bede umiala sie w tym dobrze dociagac. Chcialam tule ale jest dosc droga a nie wiem czy bedzie nam pasowac wiec tro he sie wacham. Dzis weszlismy do dzieciecego to pan pokazal nam takie wisiadla klasyczne z 10cm paskiem w kroku takie sztywne ustrojstwa, przeciez takie cus to mojemu synowi by klejnoty zniszczylo
![]() Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-11-12 o 14:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 |
Zakorzenienie
|
Hej!!.piszę do Was ja, wrak człowieka
![]() ![]() Nie odzywam się, bo choć czytam co tam piszecie to nie mam czasu na odpisywanie, a o sobie nie będę ciągle pisać... Ostatnio zapomniałam pochwalić Wasze dzieciaki- słodziaki!!! Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Jakoś mi ciężko ![]() I CARAMEL w ciąży nie jestem hehe No i z ciekawości.. Co teraz z Waszym klubem skoro Mamaya odeszła? Funkcjonuje dalej? |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a może gdzieś wyskoczymy i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
MALWISKA dzięki!
![]() ![]() A na piwko możemy wyskoczyć ale pewnie zasnelabym przy kuflu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Fame dasz rade kazda z nas ma gorsze dni. Widzisz np ja tu sama cal dzien z dzieckiem tylko troche z mama na skype i jak tz wroci ale to obiad i zaraz kapanie itd i tak 6dni w tyg. Czasem to nawet na dwor nie da rady bo wieje ileje. Dzis np zpacerowalam w deszczu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Wtajemniczenie
|
Fame jeśli chodzi o klub to chyba można stwierdzić że umarł smiercia naturalna juz jakis czas temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
witam się po małej nieobecności ![]() ![]() Słuchajcie, może o tym już pisałyście.. ale jeśli już rozszerzacie dietę to macie jakieś konkretne pory posiłków stałych? ja daję na drugie śniadanie kaszkę i teraz na podwieczorek jabłuszko (dziś po raz pierwszy z marchewką), zastanawiam się czy nie powinnam odwrócić tych pór tj rano jabłuszko wieczorem kaszka... no nie wiem ![]() Ehhh mały marudzi zmykamy napodwieczorek, znów nie popiszę, może wieczorem się uda... Całusy zwłaszcza dla chorowitków! |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Wtajemniczenie
|
Debeściara ja kaszkę dzielę na 2 posiłki około 10/11 jest kaszka łyżeczką z deserkiem albo warzywkiem a druga połowa w nocy około północy. C
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.