|
|
#1621 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
A jak pierzecie ubranka? W samym proszku czy dodajecie płyn do płukania (oczywiście jakiś "dzidziusiowy")?
No i w jakiej temperaturze? Prawie na wszystkich ubrankach napisane jest żeby prać w 40stopniach, a na jednej stronie o praniu ciuszków piszą, żeby w 95stopniach...
Edytowane przez lilova Czas edycji: 2014-11-12 o 11:10 |
|
|
|
#1622 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam kiedyś fanką TT (w podstawówce...stare czasy) Cytat:
![]() zaraz obadam naszą gazetkę Cytat:
oby szybko Wam zleciało już nie, ewentualnie twardy od dziecka nagromadzonego w 1 boku ![]() ogólnie już mi te twardnienia minęły Cytat:
ja mam 63 dni i pewnie podobną wagę, wizyta za 8 dniCytat:
ja swoje chyba do plecaka? i na pewno naszykuję mężowi drugą moją torbę na kolejny dzień (dodatkowe podpaski, koszula itp) Cytat:
tylko ciekawe, jak z rozpuszczeniem otoczki ![]() a ja tak wczoraj dumałam-w szpitalach to raczej nie ma szafek na klucz, no nie? Bo tak się zastanawiałam, a co jak ktoś gwizdnie komórkę, ale głupio jej nie brać mąż: "miśku, bez urazy, ale po twoją to by się nikt na ulicy nawet nie schylił" |
||||||
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiesz że nawet nie wiem jak moja mama rodziła. czy wcześniej czy później ![]() ale często właśnie po mamie się dziedziczy faktycznie Cytat:
Tommorow ja też uwielbiam a już tą piosenkę to w ogóle ![]() haha dobry mąż z komórką ja swoją miałam przy sobie w sali porodowej a potem mąż mi przeniósł rzeczy do sali to miałam obok siebie
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2014-11-12 o 11:15 |
||
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow wlasnie kwestia rozpuszczalności otoczki tez mnie ciekawi i to jest to co mnie jednak wstrzymuje :p
A tekst o Kom bezbłędny ahhaha ;d |
|
|
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec nie mam co prac ![]() ja mysle ze to 90 stopni dotyczy jakichs uzywanych ciuszkow, ja bede miala wszystkie nowe ale na pewno nie bede prala w 40 tylko w minimum 60 stopniach jak swoje, to jest dopiero poziom temperatury ktory zapewnia wybicie wiekszosci zarazkow. Bez plynu do plukania za to z dodatkowym plukaniem. w 90 stopniach to jakies takie rzeczy njabardziej przy skorze, reczniczki, pieluszki, przescieradla itp. |
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w poczekalni u denta. 4 osoby przede mna i nikt sie nie kwapi zeby ciezarna przepuścić ehh.
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Aaa ją pralam wczoraj w 40. I tak będę wszystko prasowala więc myślę że wystarcY.
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko ja na przepuszczanie w ogole nie liczę..
Ostatnio w kościele usiadłam koło babki a ta do mnie ze zajęte tu, to sie jej spytałam czy cała ławka.. Co za ludzie,a potem złożyła rączki i poszła do komuni. |
|
|
|
#1628 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mąż mistrzu riposty Cytat:
Cytat:
potem obowiązkowo prasowanie na max. Dwie półmetrowe góry ciuszków zawinięte w ręcznik czekają na wyprasowanie,a do pralki gdzieś jeszcze 3 lub 4 serie - jest tego trochę.
|
|||
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze co się dzieje? Spać mi się chce nieziemskoAle mam dyskotekę w brzuchu......... ![]() Mąż poszedł na noc do pracy i jeszcze nie wrócił A niech mi powie, że po małą nie pójdzie Policzę się z nim.Cytat:
![]() a to racja, przyzwyczaiłam się.... nie, nie robiłam tego i nie będę robić w zielarskim, albo w aptece, w której można kupić zioła Cytat:
askaa kochana za wizytęKtóra mamuśka miała położenie pośladkowe i przewidują u niej poród SN?
|
|
#1630 | ||
|
Zadomowienie
|
zaczęłam cytować i wcięło mi połowę :/
aska dużą babkę masz ja obstawiam, że moja też ma z 2 kg ![]() Cytat:
Cytat:
tak w kolejce siedzącej np do lekarza nie liczę, że ktoś będzie przepuszczał. Nic mi nie będzie jak posiedzę. Gorzej w stojącej kolejce w sklepie czy w mpk. Zakupiłam w lidlu 3 paki pamperów r. 2, 72 szt w op. za 29.99. Cena super.
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć nie ukrywam, że bardzo bym chciała żeby mały wyskoczył już w nowym roku, może być tuż po fajerwerkach ![]() Liście malin mama mi kupiła już jakiś czas temu, bo z kilku źródeł słyszała o ich zbawiennej mocy I teraz nie wiem, czy zdążę je zażyć w ogóle
|
|
#1632 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
To mnie pocieszyłyście dziewczyny
![]() Wyciągnęłam swoje oficerki zimowe i sztyblety. Pasują, nic się nie zmieniło. Mogę nosić, jak się zimno zrobi
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
temp-jak moje: ciuchy w 40, ręczniki w 60 plus prasowanie w poniedziałek przyczaiłam się niepewnie do takiej kasy i babeczka, ostatnia z kolejki :"niech pani idzie do przodu, to jest KASA DLA PANI" także miło mi było |
|
|
|
|
#1635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka pierwsze dziecko urodziła w sylwestra a miała termin na 21 stycznia także tego ![]() Cytat:
![]() u mnie ta sama sytuacja z fonem, to Tż ma świra na punkcie techniki ![]() Cytat:
![]() tutaj na lokalnych forach rozpętała się dyskusja na temat wypraszania matek z wózkami (jesli wózka z jakiegos powodu nie da sie złożyć) żeby zrobić miejsce dla wózka inwalidzkiego bo ci maja pierwszeństwo. Jakas para w Anglii odmowila złożenia wozka a potem wyjścia z busa dla osoby na wózku i przewoźnik zaplacil jakas karę za te sytuacje. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-11-12 o 12:01 |
|||
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
właśnie umówiłam się do dentysty i babka w rejestracji mówi że nie słyszała o tych plombach darmowych w ciąży, ale sprawdzi na moją wizytę Gdzie tego szukać? widziała któraś jakiś dokument potwierdzający z nfz?
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina ślepy by tylko nie zauważył;p dla córuni trzymała miejsce. A po moim pyt czy cała ławkę zajmuje to sie przesunęła ;p
W centrum handlowym gdzie da płatne toalety pani powiedziała ze ja bezpłatnie ;d takze byłam w szoku;d |
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Witam po kilkudniowej nieobecności, bo byliśmy u rodziny a tam brak neta... To był ostatni wypad przedporodowy, myślę, że po porodzie szybko tam też nie pojedziemy, chyba, że zima będzie łagodna...
Czuję się tak do kitu, że szkoda gadać... Zmniejszyliśmy dawkę luteiny i brzuch mi się stawia, no-spa nie pomaga, szyjkę czuję w kroku, brzuch co po chwilę boli @.... Odechciewa się wszystkiego Chyba będę musiała zadzwonić do gina.Ja ciuszki już mam poprane i wyprasowane-pomogła kochana mama. Kombinezonik przyszedł, mniej więcej na wyjście ciuszki też mam, teraz dokupowanie kocyków, rożków etc.
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() alb - współczuję Wam i zdrówka życzę! niedawno oglądałam w Dzień Dobry TVN, że teraz dzieci mają jakieś takie podstępne zapalenia płuc, że nie da się ich wykryć osłuchowo. Jedynie rentgen wykazuje. No i oczywiście ta wielka gorączka. Jedna z mam, przez tydzień wzywała do domu na wizytę innego lekarza aby osłuchał dziecko i każdy mówił, że płuca/oskrzela czyste. Nie dała jednak za wygraną i pojechała na rentgen, który pokazał zaawansowane zapalenie płuc Szybko wdrożono antybiotyk i przeszło, ale co się dziecko nacierpiało to tylko ono i matka wie. Uważaj tam na siebie w tym szpitalu. Choć pewnie to nie łatwe. aśka - ale duża ta Twoja córka, super mam nadzieję że mój mały też zaczął ładnie przybierać ![]() a ja wczoraj zamówiłam kombinezonik i kurcze żałuję wyboru, będę musiała odesłać, bo w ogóle nie zwróciłam uwagi na to, że to jest kombinezonik bez zabudowanych stópek.......ma zwykłe takie spodnie, jak przy kombinezonach dla dorosłych. A że ciepło ucieka od stóp, to muszę oddać.... ale mi wczoraj i dziś słabo.......normalnie masakra..... lilova - co do prania ciuszków to ja będę prała tak na 40 stopni, myślę że starczy by doprać i nei zniszczyć. Choć niedawno kupiliśmy nową pralkę i jest tam specjalny program "Ubrania dziecięce" i to jest na 95 stopni i 1000 obrotów..............jedn ak obawiam się że ciuszki by bardzo brzydły na takim programie. Co innego np. pieluszki tetrowe do obcierania buźki itp. to wiadomo że na te 95 stopni, a może nawet 100 trzeba puszczać.
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-11-12 o 12:23 |
|
|
|
#1640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
kurde u nas tak dziś cieplo że masakra jakaś :mdlje: chodzę w bokserce i rybaczkach
nie wyobrażam sobie chodzić w ciąży w lecie Cytat:
Cytat:
nei lubię tej galaretki ![]() Cytat:
Cytat:
wyprałam tą swoją torbę i już tak nie śmierdzi, jeszcze ją na balkon wyrzucę i myślę że 1 pranie jej wystarczy, nie wiem czemu Twoja tak wali :/ Lilijka, też mam disco od wczoraj masakra...
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka sa tez takie kuleczki w które wkłada sie sypana herbatę,albo jakby takie koszyczki na kubek
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
alb biedna a ma Ci kto pomóc?? Albo zamienić w tym szpitalu...?? kurde moja mała też kaszle i kaszle a niby osłuchowo czysta.... może też powinnam poprosić o rentgen?? bo to już 4 tydz...
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziewczyny pytanie o spojenie: Was też tak strasznie boli?? W nocy obrócić się ledwo mogę, rano chodzę jak pokraka... boli do tego stopnia, że mi łzy podchodzą... Potem jak się rozchodzę jest ok, ale przy większym podniesieniu nogi-ból masakra
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej... ja dalej dziś prasuję.
załamałam się, bo się okazało że ciuszki na 56 i 62 zajmą mi wszystkie 4 szuflady, wiec całą komode, a myslalam ze jedna szuflada zostanie mi na np.posciel, jakies pieluchy tetrowe albo skarpetki i czapeczki a tu kompletny brak miejsca, wsszystko ściśnięte, moje i tż rzeczy to samo, nie cierpie tak, chce się już przeprowadzić
|
|
|
|
#1645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie bedę nic piła bo ja to sie boję co by nie urodzić wcześniej. A niestety takie nachodza mnie mysli. Dziś segregowałam ciuszki do prasowania i wiecie, że mam kombinezon ale na 6-9m Przypominam sobie jednak, że mieliśmy wziąc mniejszy ale była miedzy nimi tak nieznaczna różnica, że wzieliśmy ten, a teraz sie boję,że dla tej córci bedzie dużo za duży Chociaż na dł ma 58 chyba
|
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też nic nie będę pić, żeby nie urodzić wcześniej.
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
smerfetka mam tego bardzo dużo, bo dostałam ful ..
a ta komoda ma co prawda szerokie szuflady, ale nie są zbyt głębokie, wiec jakies polarowe grubsze rzeczy zajmują dużo miejsca. mysle ze finalnie będzie tak, że mała albo nie wejdzie w rozmiar 56, ale szybko z niego wyrośnie i problem bedzie z glowy ;p |
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, pomóżcie proszę w kwestii ochraniacza na łóżeczko. Ja sobie wymyśliłam, że chciałabym, żeby ochraniacz był za główką i wzdłuż jednego boku, który będzie od ściany. Jak przeglądam te ochraniacze to one są albo na około(np. http://allegro.pl/nowosc-ochraniacz-...726901151.html) , albo za główką i po kawałku po obu bokach (http://allegro.pl/ochraniacz-do-loze...781515997.html). Te na około, to wszędzie są w jednym kawałku i nie mogłabym użyć tylko fragmentu. Widziałyście gdzieś takie, które zakryją dokładnie pół łóżeczka ale w takim układzie jak napisałam wyżej?
Albo jestem ślepa, albo co gorsza, mam dziwne wymagania, których nikt do tej pory nie miał
enjoy the silence... Edytowane przez Maritxell Czas edycji: 2014-11-12 o 12:43 |
|
|
|
#1650 | ||
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

lekarze byli w szoku że wczoraj nas lekarka puściła z taką temperaturą do domu z zaleceniem "zbijać gorączkę". No i teraz czeka nas minimum 10 dni leczenia w szpitalu.
ja mam 63 dni i pewnie podobną wagę, wizyta za 8 dni
ja też uwielbiam a już tą piosenkę to w ogóle 

kurcze co się dzieje? Spać mi się chce nieziemsko
A niech mi powie, że po małą nie pójdzie 
Choć nie ukrywam, że bardzo bym chciała żeby mały wyskoczył już w nowym roku, może być tuż po fajerwerkach 

Chyba będę musiała zadzwonić do gina.