Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-12, 13:04   #3181
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Ja też pochwalę się moim brzuszkiem Duży jak na 22 tc, ale cóż
Cytuję mojego tatusia: "Dziecko nie jedz tyle bo słonia urodzisz"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (152,8 KB, 53 załadowań)
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:07   #3182
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
haha obym była pierwsza
przeciarać szlaki bedziesz myśle że jak pierwsza zacznie rodzić I zamieści opis porodu to nastepne się od razu posypią ze stresu,podniecenia czy emocji
Stary 2014-11-12, 13:07   #3183
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Mój z początku 21 tygodnia niewiele mniejszy. Mam nadzieje, że nie urodzi się wielkie dziecko, bo ja mam tyle ślicznych ubranek na 56 cm
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:08   #3184
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ślicznosci
Stary 2014-11-12, 13:09   #3185
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
piękny brzusio! i wcale nie jest duży, dla mnie normalny! Zauważyłam, że niektóre kobiety mają w ciąży brzuch od góry na dół, jakby w pionie, a niektóre tylko na dole, jakby w poziomie i wtedy te poziome są bardziej wystające, ale nie znaczy że w ogólnej masie większe.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:11   #3186
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej przyszłe mamusie W końcu postanowiłam do Was dołączyć Gratuluję wszystkich córeczek i synusiów! U mnie będzie synuś- Maksymilian Właśnie zaczęłam 22 tc, ruchy czuję od jakiś 2 tyg. raz mocniej, a raz potrafi cały dzień nie dokazywać w brzuchu Zastanawiam się nad jedną sprawą, wiele z Was pisze już o położnych... a Ja ani jeszcze swojej położnej, ani szkoły rodzenia Lekarz powiedział, że tak dwa miesiące przed porodem zacząć, ale czy na pewno? Może już w grudniu podejść?

Jejku ile Wy już macie zdobyczy dla swoich skarbów, a ja tylko chyba trzy śpiochy i z dwa body Najwyższy czas pójść na zakupy!! A akurat dzisiaj popołudnie z mamusią, no to może uda się zaszaleć

Oj mi też się ciężko wstaje z łóżka, mój Tż zawsze podaje mi rękę, ale jak go nie ma to najlepiej się sturlać haha, brzuszek ponoć mam większy niż na 22 tc i niby za szybko tyję, ale najważniejsze że synuś zdrowy i rośnie. Wizytę mam za tydzień i już nie mogę się doczekać

Pozdrawiam i mam nadzieję, że zostanę do Was przyjęta
Witaj Co do szkoły rodzenie to musisz sie dowiedzieć. MOja szkoła zaczeła sie od 20 tyg
Stary 2014-11-12, 13:15   #3187
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Mój z początku 21 tygodnia niewiele mniejszy. Mam nadzieje, że nie urodzi się wielkie dziecko, bo ja mam tyle ślicznych ubranek na 56 cm
Ja właśnie za dużo ubranek nie mam, ale same te tycie Także pewnie nawet ich nie ubiorę, ale dobrze, że textil market i pepco blisko i zawsze mogę podskoczyć

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witaj Co do szkoły rodzenie to musisz sie dowiedzieć. MOja szkoła zaczeła sie od 20 tyg
No właśnie mi lekarz mówił o płatnej szkole, i tam ponoć co chwilę grupy sa tworzone, zobaczymy w grudniu, mam nadzieję, że mnie jeszcze przyjmą
Stary 2014-11-12, 13:17   #3188
niunia_ona
Zakorzenienie

ja bym chciała o3.o3 bo mam urodziny 06.06

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:33   #3189
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Hej przyszłe mamusie W końcu postanowiłam do Was dołączyć Gratuluję wszystkich córeczek i synusiów! U mnie będzie synuś- Maksymilian Właśnie zaczęłam 22 tc, ruchy czuję od jakiś 2 tyg. raz mocniej, a raz potrafi cały dzień nie dokazywać w brzuchu Zastanawiam się nad jedną sprawą, wiele z Was pisze już o położnych... a Ja ani jeszcze swojej położnej, ani szkoły rodzenia Lekarz powiedział, że tak dwa miesiące przed porodem zacząć, ale czy na pewno? Może już w grudniu podejść?

Jejku ile Wy już macie zdobyczy dla swoich skarbów, a ja tylko chyba trzy śpiochy i z dwa body Najwyższy czas pójść na zakupy!! A akurat dzisiaj popołudnie z mamusią, no to może uda się zaszaleć

Oj mi też się ciężko wstaje z łóżka, mój Tż zawsze podaje mi rękę, ale jak go nie ma to najlepiej się sturlać haha, brzuszek ponoć mam większy niż na 22 tc i niby za szybko tyję, ale najważniejsze że synuś zdrowy i rośnie. Wizytę mam za tydzień i już nie mogę się doczekać

Witaj
Rozgość się.
Ładne imię dla synka. Ja nadal mie mam wybranego

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
piękny brzusio! i wcale nie jest duży, dla mnie normalny! Zauważyłam, że niektóre kobiety mają w ciąży brzuch od góry na dół, jakby w pionie, a niektóre tylko na dole, jakby w poziomie i wtedy te poziome są bardziej wystające, ale nie znaczy że w ogólnej masie większe.
Na córkę miałam taki pionowy i zgrabny a teraz taki w pomiomie rozwlekły i prawie na plecy się zawija ( taka oponka- ble!)
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:51   #3190
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie, mój jest chyba nawet większy.

Ja jestem dzisiaj już pewna, że będziemy mieli chłopca. Ruchliwy, duży - Mój tata jest szczęśliwy, bo to jego pierwszy wnuk i wreszcie będzie dziadkiem, a nie mężem babki

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:58   #3191
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny brzuszek, e tam duży ciążowy
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 14:17   #3192
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Pokłóciłam się z TŻ, jest mi mega smutno
No to zmiana. Ja ze swoim się wczoraj pogodziłam naareszcie, bo przeryczałam prawie cały dzień czasami łapie się na tym że zachowuje się jak opętana Na rozładowanie napięcia lody z maka a później dłuuuuuga rozmowa buzzi buzzzi i foku miku Także i u wam kłótni zaraz się skończy
Czy wam też takiś tak hmmm "dziwnie" z brzuszkiem tak się fikimikać? Tak całkowicie inaczej..
Ah i z TŻ rozmawialiśmy na temat materacyka i stwierdziliśmy że nie ma co oszczędzać, tym bardziej że łóżeczko mamy i będzie lateksowy

A co do wagi i ważenia się, to gdyby nie wizyty w gina i obowiązkowe ważonko to bym wcale na nią nie wchodziła bo i po co? a przecież wiadomo że dzidzi nic się nie da odmówić i trzeba duużo jeść

Długo się zastanawiałam czy nie zaszaleć na promocji 1+1 i idę do rossmanna a po drodze na szmatki, może coś się wyszpera, miłego popołudnia.
Stary 2014-11-12, 14:23   #3193
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Witaj
Rozgość się.
Ładne imię dla synka. Ja nadal mie mam wybranego

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Na córkę miałam taki pionowy i zgrabny a teraz taki w pomiomie rozwlekły i prawie na plecy się zawija ( taka oponka- ble!)
jakie ble, raczej huraa każdy brzuszek ciążowy jest ładny i koniec kropka

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
No to zmiana. Ja ze swoim się wczoraj pogodziłam naareszcie, bo przeryczałam prawie cały dzień czasami łapie się na tym że zachowuje się jak opętana Na rozładowanie napięcia lody z maka a później dłuuuuuga rozmowa buzzi buzzzi i foku miku Także i u wam kłótni zaraz się skończy
Czy wam też takiś tak hmmm "dziwnie" z brzuszkiem tak się fikimikać? Tak całkowicie inaczej..
Ah i z TŻ rozmawialiśmy na temat materacyka i stwierdziliśmy że nie ma co oszczędzać, tym bardziej że łóżeczko mamy i będzie lateksowy

A co do wagi i ważenia się, to gdyby nie wizyty w gina i obowiązkowe ważonko to bym wcale na nią nie wchodziła bo i po co? a przecież wiadomo że dzidzi nic się nie da odmówić i trzeba duużo jeść

Długo się zastanawiałam czy nie zaszaleć na promocji 1+1 i idę do rossmanna a po drodze na szmatki, może coś się wyszpera, miłego popołudnia.
no przy fiku miku i coraz większym brzuszku trzeba znajdować nowe pozycje
Stary 2014-11-12, 14:27   #3194
smv
Zakorzenienie

O matko A ja dalej z mężem nic a nic ;(stracham sie;( ochoty zero ;(;( czy jestem inna?
Stary 2014-11-12, 14:31   #3195
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
O matko A ja dalej z mężem nic a nic ;(stracham sie;( ochoty zero ;(;( czy jestem inna?
mnie na początku ciąży TŻ nie chciał ja już w smutku i rozpaczy a pierwsza powazniejsza rozmowa o co chodzi i co? bał się, ale troche poczytał, a i lekarz swoje powiedział i tak do dzisiaj sobie fikamy :brzyda l:

Nie jesteś inna, jesteś ostrożniejsza a i do tego co to później będzie, jak sie dopadniecie po taaaaaakiej przerwie
Stary 2014-11-12, 14:33   #3196
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Spokojnie, mój jest chyba nawet większy.

Ja jestem dzisiaj już pewna, że będziemy mieli chłopca. Ruchliwy, duży - Mój tata jest szczęśliwy, bo to jego pierwszy wnuk i wreszcie będzie dziadkiem, a nie mężem babki
Gratulacje synusia 😍 U mnie niestety mama ciągle żoną dziadka, mam dwóch braci i kazdy ma syna i teraz ja- moze za drugim razem bedzie upragniona wnusia dla babci 😊
Stary 2014-11-12, 14:36   #3197
luzna25
Zadomowienie

Ja jutro zaczynam 25 tydzień, a o to mój brzuszek Mało profesjonalne zdjęcie, ale samej sobie ciężko zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0231.jpg (46,5 KB, 39 załadowań)
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 14:37   #3198
żona_marcina
Rozeznanie

Ponieważ odwiedziliśmy z małżonkiem salon z wózkami podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami.
Miałam listę wózków, które albo mi się podobały wizualnie albo były chwalone na forum.
Dla mnie decydujące znaczenia ma waga i łatwość składania, ponieważ będę musiała nawet i kilka razy dziennie wózek nosić czy składać. No i powinien starczyć na jak najdłużej.
Od razu skreśliłam następujące modele:
- X-landery, Jedo Fynn, Graco Symbio, Bebetto Nico Plus, Bebetto Silva i Bebetto Luca – za ciężkie, trudno się składają. Jednak dla osób, które nie będą musiały często wózka nosić i składać mogą być całkiem fajne;
- Bugaboo Cameleon – fantastyczny, ale ta cena;
- Mutsy Evo, Mutsy Transporter – ładne, ale nie podoba mi się amortyzacja;
- Maxi Cosi Mura – ładny ale ciężki,
- Baby Jogger City Mini GT, City Elite i Versa – lekkie i łatwe prowadzenie, łatwe składanie. Ale zero amortyzacji, gondolki twarde a siedziska spacerówki nie nadają się dla mniejszych dzieci. Jednak moim zdaniem to świetne spacerówki dla nieco starszych dzieci;
- Jane Muum – fajne kolory, lekki, ładnie się prowadzi. Nie podoba mi się płytka budka, nie zabezpiecza przed deszczem, słońcem, czy wiatrem.
Wózków Stokke i Teutonia BeYou nigdzie u nas nie ma.
Na polu boju zostały 2 modele – Joolz Day i Peg Perego Book Pop-up completo. Oba solidnie wykonane, fajnie się prowadzą, cena podobna.
Za Joolzem przemawia wygląd (bardziej nowoczesny, przyciąga wzrok) i nieco lepsza amortyzacja. Minusem jest krótki daszek (trzeba dokupić dodatkowy daszek UV, który go wydłuży), okropne składanie i drogie elementy dodatkowe. Za Peg Perego przemawia cena (za tę samą cenę mam gołego Joolza, tu dodatkowo fotelik samochodowy, torbę, osłonkę od deszczu , osłonkę na nóżki i uchwytna kubek), łatwe składanie, gondolka z funkcją kołyski i duży daszek. Minusem jest gorsza amortyzacja no i wygląd – tu Joolz wygrywa.
Tatuś jest zdecydowany na Peg Perego, bo spodobała mu się kolorystyka – tworzona dla fiata 500.
A ja nie wiem, chyba ciągle mam wrażenie, że gdzieś jest wózek idealny

Stary 2014-11-12, 14:38   #3199
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mnie na początku ciąży TŻ nie chciał ja już w smutku i rozpaczy a pierwsza powazniejsza rozmowa o co chodzi i co? bał się, ale troche poczytał, a i lekarz swoje powiedział i tak do dzisiaj sobie fikamy :brzyda l:

Nie jesteś inna, jesteś ostrożniejsza a i do tego co to później będzie, jak sie dopadniecie po taaaaaakiej przerwie
Mój tez na początku nie chciał i tez lekarz mu przemówił do rozumu, a przeciez w ciazy czy nie, potrzeby bliskości sa 😀 ale zawsze po wszystkim mowi do brzuszka:"Maksymilianku ty nic nie widziałeś" hahaha a potem sie pyta czy na pewno mu krzywdy nie zrobił
Stary 2014-11-12, 14:38   #3200
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
kasia., kasia, 27 lat, TP 19.03.2015

Poproszę o dopisanie do listy Pisałam z wami na samym początku, ale później dużo pracowałam i nie miałam czasu.

Firma, w której pracuje jest w upadłości i musiałam pozamykać kilka spraw bo nie planuje tam wrócić (mimo że w upadłości mozna być przez wiele lat). Mam nadzieje, że mnie nie odrzucicie

Z ciążą i ze mną na szczęście wszystko ok Zaraz chyba polecę do lumpa bo dostawa
witaj rozumiem, że skoro różowy to dziwczynka? macie już wybrane imię?

Cytat:
dziewczyny poniewaz juz znacie w wiekszosci to wam mieszka w brzuchach a ja nie (ale po cichu licz na dziewczyne, a czuje ze bedzie chlopak) chcialam zapytac o taka rzecz: ponoc to w glownej mierze facet decyduje czy bedzie chlopak czy dziewczynka bo wiaodmo geny ponoc silniejsze.
jak z dziecmi u waszych mezczyzn bylo? rodzilo sie wiecej chlopców czy kobietek?
u mojego meza sami chlopcy -on ma brata, brat ma dwoch synow...
jak u was i czy jesli bylo wiecej dziewczyn to macie tez dziewczynke czy na odwrót?
ja juz mysle o piatku i o tym czy dowiem sie o plci czy nie
u mnie w domu 2 dziewczyny i 2 chłopaków, u TŻta on i siostra, a jego siostra ma dziewczynkę i chlopaka także u nas było 50/50 jedynie wszędzie pierwsza była dziewczynka i u nas tak samo

Cytat:

witaj bardzo ładne imię

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam Was, ale pochwalę się Wam moją zdobyczą, na którą polowałam długi długi długi czas i cieszę się, jak dziecko!
Moje siostry dołożyły się do zakupu, w ramach prezentu urodzinowego i mimo, że to dla Małej cieszę się jak nie wiem co!
Wstawiam jeszcze kurkę z targów
już nie wchodzę więcej na ich stronkę, ZAKAZAŁAM sobie!
ale śliczności

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Hej. Chwalicie się to i ja się pochwalę brzuszkowym selfie z niedzieli.
same chudzinki na tym naszym wątku śliczny brzuszek

Cytat:
hehe przed nami dopiero czad ;D

Wlasnie sie dowiedzialam ze kuzynka mojej szwagierki ma dla mnie 2 torby ciuchow dla dzieciaczka...niby fajnie, ale chcialabym miec jakas radosc z wybierania ubraenk dla dzidziusia.
O rety jeszcze 2,5 dnia do wizyty!!! Tylko zebym sie nie cieszyla za bardzo, bo zawsze jak tak sie ciesze i wyczekuje to jets klops i okazuje sie że coś nie tak ...tfuu głupota jestem!!!
też dużo już dostałam i jeszcze dostanę, ale to dobrze, bo jednak jest tyle wydatków, że zawsze trochę się zaoszczędzi ale sama też kupowałam, najwyżej nie zdążę wszystkiego ubrać

Cytat:
a w jakim proszku prac? takim zwyklym? ja mam vizir i w nim piore + plyny do prania z biedry bo sa wg mnie dobre...
czy trzeba w tych dziudziusiowych juz?
ja jeszcze nie prałam, ale zamierzam prać od razu w dzidziusiowym. I tu pytanie do Was: czy orientowałyście się jakie proszki/płyny są najlepsze? ja wszędzie w marketach widzę proszek Lovela, ale nie wiem czy jest ok...

Cytat:
bardzo zgrabny brzuszek

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
przeciarać szlaki bedziesz myśle że jak pierwsza zacznie rodzić I zamieści opis porodu to nastepne się od razu posypią ze stresu,podniecenia czy emocji
ale już bym chciała poczytać o pierwszym porodzie (tzn jeszcze nie teraz oczywiście, tylko pewnie w lutym )
ja mam nadzieję będę tak na początku marca

wklejam swój brzuszek, koniec 24 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141112_091611_jzzpl.jpg (33,6 KB, 38 załadowań)
Stary 2014-11-12, 14:42   #3201
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Obie jesteśmy inne. Ja też z mężem (prawie) nic. Prawie, bo jeśli dobrze liczę to chyba ze 4 razy go wykorzystałam.

Mąż też ma ogromne opory, bardzo boi się o swoje długo oczekiwane, wymarzone dziecko.

Ale za to jakie mam sny erotyczne, aż wstyd się przyznać

Stary 2014-11-12, 14:45   #3202
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 25 tydzień, a o to mój brzuszek Mało profesjonalne zdjęcie, ale samej sobie ciężko zrobić
piękny

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
same chudzinki na tym naszym wątku śliczny brzuszek

ja jeszcze nie prałam, ale zamierzam prać od razu w dzidziusiowym. I tu pytanie do Was: czy orientowałyście się jakie proszki/płyny są najlepsze? ja wszędzie w marketach widzę proszek Lovela, ale nie wiem czy jest ok...

wklejam swój brzuszek, koniec 24 tygodnia
Ty też jesteś chudzinka! Ja piorę i będę prać w Dzidziusiu, kupuję płyn do prania(zamiast proszku) i płyn do płukania. Za obie butelki płacę jakieś 28zł. A lovela wychodzi raz drożej. Moje siostry całą 5 swoich dzieci przepierały w Dzidziusiu i ani nie uczulał, ślicznie pachnie no i jest najtańszy zdecydowanie.
Stary 2014-11-12, 14:46   #3203
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ponieważ odwiedziliśmy z małżonkiem salon z wózkami podzielę się z wami moimi spostrzeżeniami.
Miałam listę wózków, które albo mi się podobały wizualnie albo były chwalone na forum.
Dla mnie decydujące znaczenia ma waga i łatwość składania, ponieważ będę musiała nawet i kilka razy dziennie wózek nosić czy składać. No i powinien starczyć na jak najdłużej.
Od razu skreśliłam następujące modele:
- X-landery, Jedo Fynn, Graco Symbio, Bebetto Nico Plus, Bebetto Silva i Bebetto Luca – za ciężkie, trudno się składają. Jednak dla osób, które nie będą musiały często wózka nosić i składać mogą być całkiem fajne;
- Bugaboo Cameleon – fantastyczny, ale ta cena;
- Mutsy Evo, Mutsy Transporter – ładne, ale nie podoba mi się amortyzacja;
- Maxi Cosi Mura – ładny ale ciężki,
- Baby Jogger City Mini GT, City Elite i Versa – lekkie i łatwe prowadzenie, łatwe składanie. Ale zero amortyzacji, gondolki twarde a siedziska spacerówki nie nadają się dla mniejszych dzieci. Jednak moim zdaniem to świetne spacerówki dla nieco starszych dzieci;
- Jane Muum – fajne kolory, lekki, ładnie się prowadzi. Nie podoba mi się płytka budka, nie zabezpiecza przed deszczem, słońcem, czy wiatrem.
Wózków Stokke i Teutonia BeYou nigdzie u nas nie ma.
Na polu boju zostały 2 modele – Joolz Day i Peg Perego Book Pop-up completo. Oba solidnie wykonane, fajnie się prowadzą, cena podobna.
Za Joolzem przemawia wygląd (bardziej nowoczesny, przyciąga wzrok) i nieco lepsza amortyzacja. Minusem jest krótki daszek (trzeba dokupić dodatkowy daszek UV, który go wydłuży), okropne składanie i drogie elementy dodatkowe. Za Peg Perego przemawia cena (za tę samą cenę mam gołego Joolza, tu dodatkowo fotelik samochodowy, torbę, osłonkę od deszczu , osłonkę na nóżki i uchwytna kubek), łatwe składanie, gondolka z funkcją kołyski i duży daszek. Minusem jest gorsza amortyzacja no i wygląd – tu Joolz wygrywa.
Tatuś jest zdecydowany na Peg Perego, bo spodobała mu się kolorystyka – tworzona dla fiata 500.
A ja nie wiem, chyba ciągle mam wrażenie, że gdzieś jest wózek idealny
Mi sie podoba quinny buzz 4, z droższych ale dobrze mi sie prowadziło nim gdy miałam okazje, ale pewnie jak bede w sklepie i bede patrzec na wózki to bede pod ostra krytykę je brać, aby wybrać ten jedyny dla mnie 😊
Powodzenia w wyborze, któregoś dnia dotkniesz wózka i powiesz TO TEN
Stary 2014-11-12, 14:58   #3204
żona_marcina
Rozeznanie

zapomniałam o Quinny Buzz.

To pierwszy wózek, jaki mi się spodobał. Przestraszył mnie jednak "latający" stelaż. W sklepie powiedziano mi, że w taki sposób producent rozwiązał problem amortyzacji. Opiera się on właśnie na stelażu i luzy w stelażu nie są wadą

Stary 2014-11-12, 15:23   #3205
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
czy wy tez macie problem z podniesieniem sie z łózka nawet z pozycji bocznej, juz nie wspominajac o pozycji z plecków? ja normalnie jak sie podnosze to czuje jakby mi w brzuchu kulke wsadzili taką wieksza i czuje dyskomfort i przekrecam sie na bok i jakos sie zwlekam, ale zaczyna mnie to stresowac czy to normalnlne?
Nie rpzejmuj sie, ja mam dokladnie to samo! wlasnie keidy musze sie zwlec na siku w nocy albo przewrocic z jednego boku na drugi! Mysle, ze to normalne, a teraz bedzie to sie stawalo jesszcze bardziej odczuwalne, bo brzuszki rosna

Dziewczyny, macie jakeis zachcianki? U nas ma byc dziewczynka, a ja od poczatku ciazy jem wsyzstko co kwasne: ogorki kiszone, hektolitry soku pomaranczowego itd!!! A widze, ze u kilku z Was lekarz zmienil zdanie co do plci, wiec mnie to tez zaczelo zastanawiac... A wiecej usg uz mi nie przysluguje
Stary 2014-11-12, 15:51   #3206
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny poniewaz juz znacie w wiekszosci to wam mieszka w brzuchach a ja nie (ale po cichu licz na dziewczyne, a czuje ze bedzie chlopak) chcialam zapytac o taka rzecz: ponoc to w glownej mierze facet decyduje czy bedzie chlopak czy dziewczynka bo wiaodmo geny ponoc silniejsze.
jak z dziecmi u waszych mezczyzn bylo? rodzilo sie wiecej chlopców czy kobietek?
u mojego meza sami chlopcy -on ma brata, brat ma dwoch synow...
jak u was i czy jesli bylo wiecej dziewczyn to macie tez dziewczynke czy na odwrót?
ja juz mysle o piatku i o tym czy dowiem sie o plci czy nie

a w ogole to prosilabym o wpisanie na liscie ze tp mam 28.marca bo sie zmienilo juz dawno temu ale zapomnialam napisac
Ja mam siostrę. Mój ojciec ma 4 braci, jedną siostrę. Wśród jego braci większość dzieci stanowią synowie. Brat mojej mamy ma dwie córy.

Mój TŻ ma 2 braci, jeden bezdzietny, a drugi ma syna i córę.

My w każdym razie córa, choć każdy myślał, że będzie facet

Cytat:

Witaj!

Cytat:
Dziewczyny, przepraszam Was, ale pochwalę się Wam moją zdobyczą, na którą polowałam długi długi długi czas i cieszę się, jak dziecko!
Moje siostry dołożyły się do zakupu, w ramach prezentu urodzinowego i mimo, że to dla Małej cieszę się jak nie wiem co!
Wstawiam jeszcze kurkę z targów
już nie wchodzę więcej na ich stronkę, ZAKAZAŁAM sobie!
Też chciałam tą kurkę.. ale chyba odpuszczę ze względu nieadekwatność zapotrzebowania do ceny.
Chybaże ktoś mi ją kupi

emily, kruszynka, aakarolina, luzna
sliczne brzusinki

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Nie rpzejmuj sie, ja mam dokladnie to samo! wlasnie keidy musze sie zwlec na siku w nocy albo przewrocic z jednego boku na drugi! Mysle, ze to normalne, a teraz bedzie to sie stawalo jesszcze bardziej odczuwalne, bo brzuszki rosna

Dziewczyny, macie jakeis zachcianki? U nas ma byc dziewczynka, a ja od poczatku ciazy jem wsyzstko co kwasne: ogorki kiszone, hektolitry soku pomaranczowego itd!!! A widze, ze u kilku z Was lekarz zmienil zdanie co do plci, wiec mnie to tez zaczelo zastanawiac... A wiecej usg uz mi nie przysluguje
Mi się chce kwaśnego, słodkiego, kiszonego, każdego. Jak zwykle tylko nie lubię ostrego

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 15:53   #3207
nusiekowa
Wtajemniczenie

hmm zachcianki...raz mam ochote na śledzie,raz na słodkie pomarańcze ,często na słodkie (eklerki, albo jabłecznik ). U mnie bedzie chłopak a mimo to do słodkiego mnie ciągnie bardzo
Stary 2014-11-12, 16:03   #3208
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:

ja tez od poczatku wszystko co kwaśne i ostre - czekolady przełknąć nie mogłam... a dwóch lekarzy potwierdziło ze bedzie dziewczynka, mam nadzieje ze tak juz zostanie
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-12, 16:10   #3209
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

ja zgodnie z przesądami całą ciąże mam ochotę na słodkie i będzie dziewczynka
Stary 2014-11-12, 16:30   #3210
tout-petit-fille
Zadomowienie

Pochwalę się świeżutkim zakupem z wykorzystaniem kuponu allegro -20zł

http://allegro.pl/elegancki-biustono...699367053.html

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości