Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-11, 20:31   #991
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Witaj Pannaatopowa!

Cytat:
Napisane przez Kayira Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, mam wielka pro¶bê.
Ogólnie mam proste w³osy, ale potrzebujê jaki¶ specyfik, który wspomo¿e w³osy przy krêceniu.
Co spowoduje ¿e potem siê bêda ³adnie uk³ada³y.
Fryzjerka mi najpierw co¶ dawa³a na w³osy a dopiero potem lokówka.
Mo¿ecie co¶ poleciæ ??
Niestety nie pomogê,nie mam pojêcia jak zachowaj± siê proste w³osy przy krêceniu lokówk±.Najlepiej zapytaæ chyba fryzjera,który robi takie zabiegi..Fryzjer mo¿e te¿ nak³adaæ co¶ ochronnego na w³osy tak jak przy prostowaniu.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-11, 21:29   #992
Jamamjuzdosc
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

Hej dziewczyny, pomo¿ecie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=786724
Jamamjuzdosc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-11, 22:37   #993
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 394
Dot.: Co mogê zrobiæ z moimi w³osami?

Powiem co mi pomaga: zero szczotki - to nie ¿art. Ja pomy¶la³am "¿e tych kud³ów w zyciu nie doczeszê". B³±d. Od paru lat nie czeszê i nic siê nie dzieje. Ewentualnie mo¿esz kupiæ grzebieñ z szerokimi zêbami. Czesaæ tylko z na³o¿on± od¿ywk±! Nie na sucho, bo siê pusz±.

Czym myæ? Ja myjê szamponem dla niemowl±t hipp. S± miêciutkie a w³osy mi siê nie przet³uszczaj±. No i nie pl±cze w³osów. To co u¿ywasz ma slsy i inne i mo¿e niszczyæ w³osy.

Olej - przyjació³ka ka¿dej w³osomaniaczki. Wiele kobiet poleca rycynowy. Mi najlepiej dzia³a ³y¿ka rycynowego na dwie - trzy ³yzki innego. Sam w sobie wysusza! Oleje które polecam: oliwa (ekstra virgin), migda³owy, z pestek winogron oraz rzepakowy (t³oczony na zimno).

Maski - to co masz ¶wietnie sprawdza siê jako maska. Polecam jeszcze maskê niebiesk± z Loreal Curl Control. Mo¿na ja kupiæ u fryzjerów oraz na allegro. W drogeriach jej nie ma. Garnier Fructis Goodbye Damage tak¿e zdzia³a³o cuda.

Oleje i maski nak³adam: najpierw olej, po 10-15 minutach maska. Kiedy¶ nak³ada³am czepek i na to nagrzany rêcznik.

Potem szampon. Nastêpnie od¿ywkê bez sp³ukiwania: Goodbye Damage oraz niemiecki Guhl (warto poszukaæ).

Czêsto u¿ywam p³ukanki z octem jab³kowym (zamyka ³uski w³osa i pomaga dok³adnie wyp³ukaæ w³osy)

Na mokre k³adê ¿el Joanna rzepa i ugniatam w³osy. Dlaczego na mokre? Po pierwsze lepiej siê rozprowadza (na suchych czasem mia³am po³owê w³osów sztywnych resztê nietkniêt± ¿elem). Po wyschniêciu w³osy s± lekkie, puszyste i w ogóle nie widaæ, ¿e zu¿y³am ¿el a loki siê trzymaj±.

Co wiêcej? Nie u¿ywam rêczników frotte. Mam jakie¶ prze¶cierade³ko dla niemowl±t, nie suszê, nie prostujê, nie farbujê, Regularnie podcinam. Niestety nie moge zapu¶ciæ, bo mam ich za du¿o i s± za ciê¿kie. Mo¿e na to co¶ wymy¶lê Do wewn±trz olej z wiesio³ka

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-11, 22:44   #994
pannaatopowa
Zakorzenienie

Dziêkujê za mi³e powitanie. Mam ma³± wiedzê na temat loczków, ale mam nadziejê na podpatrzenie czego¶ u Was.

Pierwsze pytanie: czy macie problem z w³osami z ty³u. Przy twarzy mi siê piêknie krêc±, z ty³u natomiast s± zupe³nie proste. Uk³adam w³osy pochylona do przodu, wiêc wydaje mi siê, ¿e tej czê¶ci czerepu nie omijam

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
Stary 2014-11-12, 00:05   #995
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê za mi³e powitanie. Mam ma³± wiedzê na temat loczków, ale mam nadziejê na podpatrzenie czego¶ u Was.

Pierwsze pytanie: czy macie problem z w³osami z ty³u. Przy twarzy mi siê piêknie krêc±, z ty³u natomiast s± zupe³nie proste. Uk³adam w³osy pochylona do przodu, wiêc wydaje mi siê, ¿e tej czê¶ci czerepu nie omijam
te¿ tak uk³adam, i d³ugo mia³am problem z w³osami z ty³u - ta sama sytuacja, co u Ciebie. zwróæ uwagê, czy jednak ten ty³ dopieszczasz - czêsto to miejsce omija siê z od¿ywkami i stylizatorami (szczególnie czubek g³owy)
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 06:45   #996
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

No w³a¶nie chyba przy stylizacji z g³ow± w dó³ najpro¶ciej jest omin±æ ten fragment w³osów. Bo "od brzegu" s± w³osy przy karku i te wokó³ twarzy, a to, co po wyprostowaniu jest z ty³u na wierzchu, w takiej pozycji jest w samym ¶rodku wszystkich w³osów. Ja czêsto omija³am przez to te pasma.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 10:55   #997
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cze¶æ wszystkim.

Fajnie, ¿e poruszany jest temat w³osów z ty³u bo ja zawsze omija³am ten fragment, a jak jaki¶ czas temu zobaczy³am co za gniazdo mam z ty³u to a¿ zamar³am i dziwie siê, ¿e nikt mi nie powiedzia³. Teraz daje wiêcej stylizatora i od¿ywki i nie jest ¼le choæ po tylu latach zaniedbañ ty³ trochê odbiega od boków.

Przetestowa³am Kallos Keratin i o dziwo bez sza³u, po KWC spodziewa³am siê wiêcej ale to proteiny wiêc mo¿e jeszcze nie czas na tak± kuracjê. Dam mu jeszcze szansê bo wci±¿ wydaje mi siê, ¿e siê polubimy.

Tymczasem wrzucam zdjêcie z dzi¶. Trochê s³aba jako¶ ale nie ma mi kto zrobiæ. Ogólnie jestem do¶æ zadowolona, w³osy s± bardzo miêkkie - to chyba zas³uga tej nowej serii Dove Dry Oil któr± testuje. Od¿ywka i olej (choæ 40 z³ za buteleczkê czegokolwiek od dove to sporo) - naprawdê fajne produkty natomiast szampon jak to szampon.. Moim zdaniem w niego nie warto inwestowaæ.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20141112_001.jpg (67,2 KB, 36 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg WP_20141112_007.jpg (110,2 KB, 49 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg WP_20141112_008.jpg (55,9 KB, 35 za³adowañ)

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-11-12 o 10:59
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:08   #998
Kayira
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 216

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj Pannaatopowa!
Niestety nie pomogê,nie mam pojêcia jak zachowaj± siê proste w³osy przy krêceniu lokówk±.Najlepiej zapytaæ chyba fryzjera,który robi takie zabiegi..Fryzjer mo¿e te¿ nak³adaæ co¶ ochronnego na w³osy tak jak przy prostowaniu.
Te¿ mi siê wydaje ¿e dawa³a co¶ ochronnego, albo co¶ co w³asnie podkre¶la skrêt.
Jak mia³am trwa³± to dawa³am od¿ywki do krêconych

Nasz ma³y cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:20   #999
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kayira Poka¿ wiadomo¶æ
Te¿ mi siê wydaje ¿e dawa³a co¶ ochronnego, albo co¶ co w³asnie podkre¶la skrêt.
Jak mia³am trwa³± to dawa³am od¿ywki do krêconych
No tak bo trwa³a zmienia strukturê w³osa.Na od¿ywkach do w³osów krêconych czasami te¿ pisz±,ze do w³osów naturalnie krêconych lub po trwa³ej ondulacji.W³osy proste maj± zupe³nie inn± strukturê jak krêcone,wiec ¿eby siê krêci³y to trzeba siê sztucznie i trwale zmieniæ.

Trwa³ê od w³osów naturalnie krêconych ró¿ni to,¿e w³osy naturalnie krêcone za kazdym razem s± inne.Ja przyjamniej nigdy nie mam jednakowo skrêconych w³osów.Co mycia to niespodzianka.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-11-12 o 13:22
Stary 2014-11-12, 13:32   #1000
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Wykoñczy³am niedawno aika i za nim têskniê. Równie dobrze (a nawet lepiej) dzia³a gliss kur ¿ó³ta maseczka, ale koñczy mi siê i nie mam gdzie kupiæ. Kupi³am zamiennie inne produkty ale nie odzywiaj± mi tak dobrze w³osów, bardziej tylko wyg³adzaj±. Chyba do aika wrócê z podkulonym ogonem zamiast lataæ za nowo¶ciami
Nawiasem, jesieñ nadesz³a i wziê³o mnie na takie s³odkie zapachy jak aik w³a¶nie. Te¿ tak macie, ¿e pory roku Wam zmieniaj± upodobania zapachowe?
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:34   #1001
bitterheart
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 226

Cytat:
No tak bo trwa³a zmienia strukturê w³osa.Na od¿ywkach do w³osów krêconych czasami te¿ pisz±,ze do w³osów naturalnie krêconych lub po trwa³ej ondulacji.W³osy proste maj± zupe³nie inn± strukturê jak krêcone,wiec ¿eby siê krêci³y to trzeba siê sztucznie i trwale zmieniæ.

Trwa³ê od w³osów naturalnie krêconych ró¿ni to,¿e w³osy naturalnie krêcone za kazdym razem s± inne.Ja przyjamniej nigdy nie mam jednakowo skrêconych w³osów.Co mycia to niespodzianka.
A jak wygl±daj± w³osy z natury krêcone, ale bez ¿adnej kompletnie stylizacji i produktów dla krêconych ? Te¿ bêd± loki ?
Stary 2014-11-12, 13:49   #1002
Kayira
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 216

Cytat:
No ja mam takie ¶mieszne w³osy ¿e siê ró¿nie uk³adaj±.
Trwa³a mi raz fryzjrka zrobi³a tak± jak chcia³am, i mia³am takie fajne delikatne loki, za drugim razem, ju¿ inna mi robi³a i zrobi³a baranka.
Ale co ciekawe jak mam np na wa³kach, to wieczorem mam proste
Ze ¶lubem by³o podobnie
Teraz kupi³am babyliss curl pro czy jako¶ tak i w³a¶nie chcia³± bym utrwaliæ.
Mam z joanny co¶ jakby lakier do nich, ale bojê siê ¿e bêdzie za ma³o.
Muszê w koñcu spróbowaæ zrobiæ i zobaczymy efekt
Jak zaplatam na noc, i robiê dobierañca to n drugi dzieñ siê trzyma±

Nasz ma³y cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:52   #1003
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Cytat:
Napisane przez bitterheart Poka¿ wiadomo¶æ
A jak wygl±daj± w³osy z natury krêcone, ale bez ¿adnej kompletnie stylizacji i produktów dla krêconych ? Te¿ bêd± loki ?
Tak Latem po basenie zostawiam je na s³oñcu rozpuszczone i potrafi± byæ bardziej pofalowane ni¿ jak je stylizuje. W momencie gdy by³y najbardziej zniszczone, wywija³y siê gdzie¶ tak od po³owy.

Cytat:
Bardziej mi siê krêc± z ty³u, ale s± wiecznie zniszczone i siê wykruszaj± :/

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-11-12 o 13:57
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 13:53   #1004
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak,bêd± loki ale spuszone,nieregularne i nie takie b³yszcz±ce.. przynajmniej ja tak mam.W³osów krêconych nie czesze siê jak wyschn± bo inaczej w³osy nie tworz± loków tylko lwa.Ponowne zmoczenie albo wyjscie na deszcz znowu je ,zbija w loki'.O proszê zdjêcie moich w³osów po rozczesaniu-nr 1.
Drugie zdjêcie sprzed 14lat bez stylizatorów na 1 roku studiów.
A trzecie zdjêcie to moje w³osy sprzed ponad 10lat w Tunezji.Dodam,¿e po wyjsciu z morza bez zadnych stylizatorów poza morsk± wod±.Nie myte kilka dni i nie czesane tylko k±pane w morzu.
Co¶ mi siê ¿le ³aduj± te fotki.Spróbujê jeszcze raz.

A zdjêcie nr 4.Moje w³osy 10lat temu jak mia³am 23 lata.Suszone zwyk³± suszark±,bez stylizatorów jedynie od¿ywka ziaji bez sp³ukiwania.Zdjêcie dzieñ po umyciu.To pamiêtam doskonale bo by³am T¯ tem w górach i nie mog³am wyj¶æ z podziwiu,¿e na drugi dzieñ po dwóch dobach dobrze wygl±da³y a¿ zrobi³am sobie zdjêcie.
i dla porównania zdjêcia 4 i 5-moje w³osy sprzed kilku mcy z czerwca bodaj¿e...ze stylizatorami i olejem.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2801.jpg (11,9 KB, 39 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Ewa w³osy 14 lat temu.jpg (82,0 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg tunezja w³osy.jpg (10,1 KB, 4 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Zdjêcie zakopane.jpg (50,4 KB, 32 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2889.jpg (12,4 KB, 38 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3234.jpg (36,7 KB, 31 za³adowañ)

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-11-12 o 14:46
Stary 2014-11-12, 14:53   #1005
bitterheart
Zadomowienie

Cytat:
Tak,bêd± loki ale spuszone,nieregularne i nie takie b³yszcz±ce.. przynajmniej ja tak mam.W³osów krêconych nie czesze siê jak wyschn± bo inaczej w³osy nie tworz± loków tylko lwa.Ponowne zmoczenie albo wyjscie na deszcz znowu je ,zbija w loki'.O proszê zdjêcie moich w³osów po rozczesaniu-nr 1.
Drugie zdjêcie sprzed 14lat bez stylizatorów na 1 roku studiów.
A trzecie zdjêcie to moje w³osy sprzed ponad 10lat w Tunezji.Dodam,¿e po wyjsciu z morza bez zadnych stylizatorów poza morsk± wod±.Nie myte kilka dni i nie czesane tylko k±pane w morzu.
Co¶ mi siê ¿le ³aduj± te fotki.Spróbujê jeszcze raz.

A zdjêcie nr 4.Moje w³osy 10lat temu jak mia³am 23 lata.Suszone zwyk³± suszark±,bez stylizatorów jedynie od¿ywka ziaji bez sp³ukiwania.Zdjêcie dzieñ po umyciu.To pamiêtam doskonale bo by³am T¯ tem w górach i nie mog³am wyj¶æ z podziwiu,¿e na drugi dzieñ po dwóch dobach dobrze wygl±da³y a¿ zrobi³am sobie zdjêcie.
i dla porównania zdjêcia 4 i 5-moje w³osy sprzed kilku mcy z czerwca bodaj¿e...ze stylizatorami i olejem.
Dziêkujê za wyczerpuj±c± odpowied¼. Piêkne masz loki

Moje s± chyba z natury proste, bo po myciu nie mam nawet fal. Za to na glutka lnianego i dyfuzor s± podatne i wychodz± ³adne fale. Mo¿e to dlatego, ¿e s± zniszczone. Muszê jeszcze spróbowaæ ¿elu do stylizacji wg rady, która tu pad³a. Mam teraz fajn± d³ugo¶æ w³osów do fal Chcia³abym móc osi±gn±æ loki nieinwazyjnymi metodami.
Stary 2014-11-12, 14:58   #1006
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:

Moje s± chyba z natury proste, bo po myciu nie mam nawet fal. Za to na glutka lnianego i dyfuzor s± podatne i wychodz± ³adne fale. Mo¿e to dlatego, ¿e s± zniszczone. Muszê jeszcze spróbowaæ ¿elu do stylizacji wg rady, która tu pad³a. Mam teraz fajn± d³ugo¶æ w³osów do fal Chcia³abym móc osi±gn±æ loki nieinwazyjnymi metodami.
Dziêkujê.

Z tego co pisz± dziewczyny to mo¿na przy odpowiedniej pielêgnacji wydobyæ fale.

Stary 2014-11-12, 15:07   #1007
bitterheart
Zadomowienie

Cytat:
Dziêkujê.

Z tego co pisz± dziewczyny to mo¿na przy odpowiedniej pielêgnacji wydobyæ fale.
Czyli jest dla mnie nadzieja czyta³am ju¿ gdzie¶ o CG, wkrêci³am siê w w³osomaniactwo wiêc nie jest to dla mnie problem
Stary 2014-11-12, 17:50   #1008
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Poka¿ wiadomo¶æ

A mnie ono nie podesz³o, a szkoda
U¿y³am go ju¿ 3 razy i te¿ mi chyba to marionowe mleczko do krêconych nie podejdzie.
Za du¿o glicerynki i jednak puszy po kilku godzinach od mycia, tu¿ po myciu skrêt jest ok, ale po kilku godzinach mocno siada, potrzebujê jednak chyba polimerów wiêcej.
Ale takie w³osy miêciutkie po nim by³y

Cytat:
Normalnie w³osy po umyciu mam proste, mo¿e nie idealnie, ale fali te¿ nie ma. Jaki¶ czas temu wkrêci³am siê we w³osomaniactwo i u¿ywa³am glutka z siemienia - improwizuj±c spróbowa³am wydobyæ skrêt w sumie bardziej dla zabawy i uda³o siê ! z dyfuzorem wysz³o jeszcze lepiej nie wiem tylko jak utrzymaæ ten efekt, robi³am fryzurê po po³udniu, a ju¿ s± tylko lekkie fale :/
Prze¶liczne masz w³osiêta
Glutek u mnie lubi w³a¶nie po kilku godzinach przyprostowaæ fale, za bardzo s± po nim nawil¿one chyba hehe.
Jednak sklepowe du¿o lepiej podkre¶laj± mi fale.

Cytat:
Aha czyli ten drugi ¿el odpowiada za utrzymanie fryzury. A co z lekkim puchem ? Mo¿e zbyt agresywnie ugniata³am, b±d¼ suszy³am zbyt mocnym nawiewem ?
Lepiej nie suszyæ najmocniejszym nawiewem, bo bardzo czêsto rozwiewa fale i loczki. No i ugniataæ najlepiej bardzo mokre w³osy, wtedy puchu nie powinno byæ No chyba, ¿e jaki¶ sk³adnik od¿ywki/maski go spowodowa³

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Immoral jutro biegnê na zakupy! Mo¿e wreszcie znajdê swój kwc który co¶ zmieni, bo mimo wszystko mimo waszych zachwytow ( za które dziêkujê ) jest coraz gorzej. U¿ywam humekantow a jest tak sucho i zle jak nigdy.
Jak odstawiam/ ograniczam proteiny zeby nie bylo sztywno to zaraz przenawilzenie, w druga stronê jest jak jest. Eh :/

Po syosie susz, sztywno¶æ i malaria
Wybredniaki masz kochana, ehh.
My¶lê, ¿e mleczko mariona do krêconych mog³oby byæ dla Ciebie fajne

Cytat:
Brawo dla mnie!!! ;/
W³a¶nie zda³am sobie sprawê ze kupi³am nie tego kallosa co trzeba ; ( oszukance podrzucaja produkt o podobne nazwie i cz³owiek siê nacina!
Juz kilka stron temu pisalam ze szczerze, to mnie sk³ad nie zachwyci³! A tu sie okaza³o ¿e mam ten ma³y a to niez³y bubel. ;/
A no, te¿ siê kiedy¶ nabra³am

Cytat:
Witajcie. Przyjmujecie nowe cz³onkinie? Mam 25 lat, w³osy ¶redniej d³ugo¶ci, taki lekki rozpiernicz na g³owie. Mia³am w³osy za ramiona, ale przesta³y mi siê krêciæ. Podobno zrobi³y siê za gêste i za ciê¿kie.
Co u¿ywam do pielêgnacji:
- maski: Alterra, Garnier Fructis goodbye damange, Loreal proffesional do w³osów krêconych (taki niebieski do kupienia u fryzjera
- oleje: oliwa z oliwek, migda³owy, z pestek winogron, olejek z Garnier Fructis
- od¿ywki: Garnier Fructis, Ghul,
- szampony: Hipp, Ombia (¿el do mycia i szampon z wod± termaln±), jaki¶ p³yn do higieny intymnej z niemieckiego Rossmana.
- dodatkowo; ocet jab³kowy i p³yn do atopowej skóry g³owy, oraz ¿el do w³osów Joanna Rzepa.

Nie czeszê w³osów jakie¶ 2 lata, moje loczki s± jednak dalekie od perfekcji
Witamy
A gdzie wkupne zdjêcie
Jak spisuje siê ¿el joanna rzepa, bo kiedy¶ chcia³am kupiæ?

Cytat:

U mnie podobnie, od zawsze z ty³u du¿o mniej mi falujê, po bokach mocniej. Ale jak bardziej siê przyk³adam do na³o¿enia z ty³u od¿ywki bs, stylizatora i ugniecenia tamtej partii, to jest prawie po równo

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ wszystkim.

Fajnie, ¿e poruszany jest temat w³osów z ty³u bo ja zawsze omija³am ten fragment, a jak jaki¶ czas temu zobaczy³am co za gniazdo mam z ty³u to a¿ zamar³am i dziwie siê, ¿e nikt mi nie powiedzia³. Teraz daje wiêcej stylizatora i od¿ywki i nie jest ¼le choæ po tylu latach zaniedbañ ty³ trochê odbiega od boków.

Przetestowa³am Kallos Keratin i o dziwo bez sza³u, po KWC spodziewa³am siê wiêcej ale to proteiny wiêc mo¿e jeszcze nie czas na tak± kuracjê. Dam mu jeszcze szansê bo wci±¿ wydaje mi siê, ¿e siê polubimy.

Tymczasem wrzucam zdjêcie z dzi¶. Trochê s³aba jako¶ ale nie ma mi kto zrobiæ. Ogólnie jestem do¶æ zadowolona, w³osy s± bardzo miêkkie - to chyba zas³uga tej nowej serii Dove Dry Oil któr± testuje. Od¿ywka i olej (choæ 40 z³ za buteleczkê czegokolwiek od dove to sporo) - naprawdê fajne produkty natomiast szampon jak to szampon.. Moim zdaniem w niego nie warto inwestowaæ.
Cudowne s±, cudowne

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Wykoñczy³am niedawno aika i za nim têskniê. Równie dobrze (a nawet lepiej) dzia³a gliss kur ¿ó³ta maseczka, ale koñczy mi siê i nie mam gdzie kupiæ. Kupi³am zamiennie inne produkty ale nie odzywiaj± mi tak dobrze w³osów, bardziej tylko wyg³adzaj±. Chyba do aika wrócê z podkulonym ogonem zamiast lataæ za nowo¶ciami
Nawiasem, jesieñ nadesz³a i wziê³o mnie na takie s³odkie zapachy jak aik w³a¶nie. Te¿ tak macie, ¿e pory roku Wam zmieniaj± upodobania zapachowe?
Co¶ mi siê wydaje, ¿e polubi³aby¶ siê z balsamami planeta organica afryka, tylko ich tam u Ciebie nie ma raczej, a szkoda.
Oj tak, jesieni± i zim± uwielbiam wszelkie zapachowe s³odko¶ci

Cytat:

A mo¿e suszysz w³osy mocnym nawiewem i tak jakby na prosto? Ja wtedy te¿ mam prawie proste, choæ za pó³ godzinki ju¿ koñce siê rulonikuj± albo wywijaj±

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2014-11-12 o 17:51
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 18:35   #1009
bitterheart
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
U¿y³am go ju¿ 3 razy i te¿ mi chyba to marionowe mleczko do krêconych nie podejdzie.
Za du¿o glicerynki i jednak puszy po kilku godzinach od mycia, tu¿ po myciu skrêt jest ok, ale po kilku godzinach mocno siada, potrzebujê jednak chyba polimerów wiêcej.

Glutek u mnie lubi w³a¶nie po kilku godzinach przyprostowaæ fale, za bardzo s± po nim nawil¿one chyba hehe.

Lepiej nie suszyæ najmocniejszym nawiewem, bo bardzo czêsto rozwiewa fale i loczki. No i ugniataæ najlepiej bardzo mokre w³osy, wtedy puchu nie powinno byæ No chyba, ¿e jaki¶ sk³adnik od¿ywki/maski go spowodowa³

Witamy
A gdzie wkupne zdjêcie

U mnie podobnie, od zawsze z ty³u du¿o mniej mi falujê, po bokach mocniej. Ale jak bardziej siê przyk³adam do na³o¿enia z ty³u od¿ywki bs, stylizatora i ugniecenia tamtej partii, to jest prawie po równo

Cudowne s±, cudowne

Co¶ mi siê wydaje, ¿e polubi³aby¶ siê z balsamami planeta organica afryka, tylko ich tam u Ciebie nie ma raczej, a szkoda.

A mo¿e suszysz w³osy mocnym nawiewem i tak jakby na prosto? Ja wtedy te¿ mam prawie proste, choæ za pó³ godzinki ju¿ koñce siê rulonikuj± albo wywijaj±
Suszy³am mocnym nawiewem i ch³odnym. Mam 2 nawiewy, a ten 1 to taki okropnie wolny. Robi³am to g³ow± w dó³, a potem normalnie
Aha i ugniata³am os razu po sp³ukaniu glutka, albo robi³am te¿ tak± p³ukabkê z niego, to wtedy ju¿ go nie sp³ukiwa³am i od razu ugniatanie. Mo¿e zimny nawiew te¿ ma co¶ do rzeczy ?

Edytowane przez bitterheart
Czas edycji: 2014-11-12 o 18:38
bitterheart jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:10   #1010
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Ostatnio mnie strasznie denerwuj± moje w³osy... Jak co rano moczê je, delikatnie rozpl±tuje palcami, ¿eby puchu nie narobiæ (muszê, bo mam strasznie spl±tane rano), nak³adam joa¶kê b/s najczê¶ciej sam± lub czasem z jakim¶ p³ynem lub kremem do loków. Ugniatam w bawe³nian± koszulkê i podsuszam delikatnie letnim nawiewem. W domu s± jeszcze miêciutkie i fajnie pokrêcone. Jak tylko dojdê do szko³y to robi mi siê lwia grzywa i s± takie szorstkie, jakby suche w dotyku... Ju¿ nie wiem jak mam je teraz pielêgnowaæ, humekanty daje pod olej, pó¼niej du¿o emolientów.. Dziewczyny co polecacie w takiej sytuacji? Czy jedyne rozwi±zanie to wi±zaæ w warkocz i czekaæ na mniejsz± wilgotno¶æ? Jak je zwi±¿e to po rozpuszczeniu, s± takie jak normalnie, miêciutkie i przyjemne...

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:22   #1011
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Cytat:
Suszy³am mocnym nawiewem i ch³odnym. Mam 2 nawiewy, a ten 1 to taki okropnie wolny. Robi³am to g³ow± w dó³, a potem normalnie
Aha i ugniata³am os razu po sp³ukaniu glutka, albo robi³am te¿ tak± p³ukabkê z niego, to wtedy ju¿ go nie sp³ukiwa³am i od razu ugniatanie. Mo¿e zimny nawiew te¿ ma co¶ do rzeczy ?
Ale suszysz z dyfuzorem czy z zgodnie z wzrostem w³osa?
Chyba ¿e ju¿ pisa³a¶, a ja nie zauwa¿y³am, to przepraszam, piszê z M³odym na kolanach, bo chce ¶winkê peppê ogl±daæ
Ogólnie po zimnym nawiewie, nawet z dyfuzorem mam du¿o s³abszy skrêt Suszê na ciep³ym, ale nie na gor±cym.

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Ostatnio mnie strasznie denerwuj± moje w³osy... Jak co rano moczê je, delikatnie rozpl±tuje palcami, ¿eby puchu nie narobiæ (muszê, bo mam strasznie spl±tane rano), nak³adam joa¶kê b/s najczê¶ciej sam± lub czasem z jakim¶ p³ynem lub kremem do loków. Ugniatam w bawe³nian± koszulkê i podsuszam delikatnie letnim nawiewem. W domu s± jeszcze miêciutkie i fajnie pokrêcone. Jak tylko dojdê do szko³y to robi mi siê lwia grzywa i s± takie szorstkie, jakby suche w dotyku... Ju¿ nie wiem jak mam je teraz pielêgnowaæ, humekanty daje pod olej, pó¼niej du¿o emolientów.. Dziewczyny co polecacie w takiej sytuacji? Czy jedyne rozwi±zanie to wi±zaæ w warkocz i czekaæ na mniejsz± wilgotno¶æ? Jak je zwi±¿e to po rozpuszczeniu, s± takie jak normalnie, miêciutkie i przyjemne...
Ja zwi±zujê, na tak± pogodê, tragediê mam, ju¿ wolê chyba zimê, jesieni takiej deszczowej i wilgotnej moje w³osie nie cierpi±
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:29   #1012
cinderella_cinderella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 287

W³a¶nie wróci³am z Rossmanna szuka³am jakiego¶ lekkiego balsamu/kremu do stylizacji i na promocji by³ Wella shock waves krem artystyczny nie³ad a z ciekawo¶ci wziê³am, mia³ kto¶ z nim jaki¶ kontakt? Dalej kontynuuje poszukiwania mleczka marion.
cinderella_cinderella jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 19:39   #1013
pannaatopowa
Zakorzenienie

[QUOTE=myszka2020;48904290

Witamy
A gdzie wkupne zdjêcie
Jak spisuje siê ¿el joanna rzepa, bo kiedy¶ chcia³am kupiæ? )[/QUOTE]

Zdjêcie bêdzie jutro po myciu. Joanna Rzepa sprawuje siê ¶wietnie. Nie szukam niczego innego, W³osy nie s± sztywne, ³adnie siê uk³adaj± i przez ca³y dzieñ siê nie rozwala. Czasem nawet rano mam loczki Nie porównywa³am z innymi tego typu ¿elami, bo ten siê ¶wietnie sprawuje. Polecam wypróbowaæ, szczególnie ze maj±tek nie kosztuje. W razie wu to odkupiê, bo mi siê powoli koñczy

Stary 2014-11-12, 20:13   #1014
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Cytat:
Ja zwi±zujê, na tak± pogodê, tragediê mam, ju¿ wolê chyba zimê, jesieni takiej deszczowej i wilgotnej moje w³osie nie cierpi±
Te¿ wolê zimê, w tamt± zimê nawet jak jeszcze rozczesywa³am w³osy na sucho () to nie mia³am puchu.. ale delikatne fale

Chcia³am wstawiæ zdjêcie, ale co¶ mi tu nie dzia³a :/
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg fale.jpg (66,1 KB, 51 za³adowañ)

Edytowane przez Cukiiereczek
Czas edycji: 2014-11-12 o 20:17
Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-12, 21:54   #1015
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

myszka2020 - a no te balsamy to takie emolientowe mocno, z tego co widzia³am po sk³adach. niestety tu nie u¶wiadczê, a szkoda
Mam wreszcie ten olej z orzeszków ziemnych, ciekawa go jestem... teraz na g³owie masakra to cieszy³abym siê, gdyby krzywdy nie robi³. Te¿ mam puszaka po glicerynie, chocia¿ czasami mi nawil¿a piêknie.

Z moimi baby herami chyba nie¼le bêdzie, tak siê teraz wziê³am za wcierkê i j± koñcze dzi¶, jem zdrowo, jestem wyluzowana i wszystko ³adnie dzia³a a te w³oski takie grube odrastaj±. Fajnie, fajnie, za rok pewnie dopiero bêdzie znaczna ró¿nica, ale warto!

Muszê Wam poleciæ serum które kupi³am ostatnio, akurat na promocji.
http://www.boots.com/en/Schwarzkopf-...-75ml_1422102/
Bardzo fajniutkie jest i dostêpne w Anglii jak i w Polsce. £adnie zabezpiecza, wyg³adza i ¶licznie pachnie

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-11-12 o 22:03
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-13, 16:53   #1016
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
U mnie np jest bieda i polwyprost ; (
A w³osy potrafi± siê tak skrêciæ czasem ¿e sama ju¿ nie wiem!
Cytat:

Witamy
A gdzie wkupne zdjêcie

Cudowne s±, cudowne

Oj mam wybredne, mam
Mleczko mariona mam i szczerze to siê fajnie sprawdza, a jak miêciutko!!!

DZIEWCZYNY! CO TO SIÊ DZI¦ POROBILO...Loki 2c lekko i to od czubka g³owy!

Shrinking, Curly...
O matenko!!!!!!
Ale ja uwielbiam wasze w³osy ♡

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-11-13 o 17:05
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-13, 17:07   #1017
201605161428
Konto usuniête

Nie ogarniam mego wlosia. Dostaly biovaxa do ciemnych wlosow - szorstkie siano. Wkurzylam sie i kupilam dzis odzywke biovaxa do blond, jak do ciemnych nie chca :p W hebe sa na promocji te nowe odzywki, chcialam dorwac do wlosow suchych ale zostaly juz moze ze 3 rodzaje i to po 1-2 opakowania :O
Stary 2014-11-13, 18:57   #1018
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Unlikeu kochany a to nie jesieñ?
U mnie te¿ ¿adne kosmetyki siê nie sprawdzaj± a w³osy juz drugiego dnia tak sztywne ze siê boje dotkn±æ ;(
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-13, 19:22   #1019
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Unlikeu kochany a to nie jesieñ?
U mnie te¿ ¿adne kosmetyki siê nie sprawdzaj± a w³osy juz drugiego dnia tak sztywne ze siê boje dotkn±æ ;(
Stawiam, ze to temperatura i wilgoc, bo w cieple/sloneczne dni wracaja do normy nawet jak nic na nie nie poloze. Problem w tym, ze wychodzac z domu o 7, nie ma cudu, ze omine mrozy jesienia :/ I wkurza mnie to, ze potrafia byc super bez niczego, a jak tylko spadnie ponizej 10st to jeden wielki, oporny na wszystko dramat.
Stary 2014-11-13, 19:36   #1020
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

To ja mam zupe³nie inny problem. Zimne powietrze mi tak bardzo wyg³adza w³osy, ¿e mam przyklap.

Co innego wilgotne, ale ostatnio jakiej¶ szopy te¿ mi nie robi, w sumie nawet lubiê, jak jest wilgotne powietrze, bo trochê objêto¶ci mi dochodzi i siê ³adniej skrêcaj±.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.