|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Plus Naciśnij mnie, plus książki dla młodego (np. tego Młodego inżyniera którego Szajka polecała ). I 170 zeta poszło...Meneq gratulacje, spóźnione ale szczere! I jeszcze tak: witam córy marnotrawne. Pstryniu i Ellmi teksty chłopaków zabójcze ![]() Lady fajny pomysł na półeczki, chociaż ja wolę tradycyjne regały bo mi się więcej mieści... Szaja, Ewulka przeszły dziewczynom biegunkowe sprawy? Marsi kciuki, pozdrów Jaką. A dla znajomych baty
|
|
|
|
|
#2942 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Kurrccze jeszcze min 6 dni garowania w szpitalu buuuuuu Od dzisiaj zaczynam serie kroplowek z żelazem. W końcu coś już wiem ![]() Cała wstawiła na fb zdjęcie tych naklejek wielokrotnego użytku. No powiem Wam ze całkiem interesujace
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Z Czeresniowej i Nacisnij mnie powinnas byc zadowolona. Akurat na ksiazkach nigdy nie oszczedzam ;-) |
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wszystkim tak polecam że niedługo ktoś pomyśli ze mi za reklamę płacą :P my z tz sami też się bawimy, haha
|
|
|
|
#2945 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdrowia dla Piotrusia som? ![]() Cytat:
Cytat:
za mieszkanie Cytat:
oby wszystko dobrze było już!Cytat:
Byłam z Młodym w CH kupiam mu spodnie dresowe w H&M 3 za 2, bo już wszystkie dresy "do ludzi" za krótkie sobue kupiłam ogrodniczki w NY i happy x2 bo nie dość że udało mi się dorwać wyprzedażowe (200 zł w zyciu nie dam) to jeszcze się wbiłam w 38 No i Bombie prezent już kupiłam także zostaje t., siostra TZ i Młody na gwiazdke |
|||||
|
|
|
#2946 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrowka dla chorowitkow wszystkich!!!!!!!! Cytat:
zrobilam wczoraj te placuszki z amarantusem - zabieralam sie do tego od 25486445 lat :/ wyszly pyyyyyyyyyyycha! Kubson zjadl 5!
|
|||||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu czy mogę prosić Cię o przepis na pierniczki?
(chyba, że wrzucałaś do k. bo tam jeszcze nie szukałam )
|
|
|
|
#2948 |
|
Lurker ;)
|
Ten moment, gdy dziecko, ktore zazwyczaj rzuca wszystkim co ma w rece, po skonczonym rysowaniu przynosi i oddaje kolorowanke i kredke
![]() .
|
#2949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja chyba dziś się do tk maxx wybiorę, bo faaaajne!Właśnie zamówiłam jesień i noc na ulicy czereśniowej a oprócz tego, opowiem ci mamo, co robią pająki i opowiem ci mamo, co robią mrówki Jak ja wytrzymam, żeby młodemu wszystkiego na raz nie dać ![]() Pozdrowienia od Michałka i nowej domowniczki Proszę nie zwracajcie uwagi na burdelos w tle, wkrólestwie małego bałaganiarza...
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2014-11-12 o 15:37 |
|||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Dorwałam sie do kompa póki młodzież śpi w celu poczynienia zakupów ![]() Obiad upichcony wiec mam chwilunie (chwilunieczkę ) dla siebie.Dziewczyny bo miałam wcześniej pisać,w carrefourze są też książeczki gdzie można ubierać ludzików są tam wyjmowane elementy ubrań,które chyba później można odłożyć na miejsce i ubrać inaczej (nie wiem jak dokładnie to działa),ale jest też chyba tekst do czytania. Koszt takiego szaleństwa 13 zł bodajżeKilka dni temu była pełnia-powiedzcie mi czy wasze dzieci to odreagowały? U nas noce były masakryczne wtedy,nawet na mleko sie budził gdzie nie pije go już spory czas.Minęła pełnia,minęły kiepskie noce (aaaaaaaaaaale nie są nadal idealne,żeby nie było ).---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
Wasz to chyba sie upił![]() Jaki Michaś duży już Kotek też fajny,chłop czy baba?
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruda to babsko jest
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ostatnio mam coś gorsze dnia(w sumie kiedy nie) nie umiem się kompletnie ogarnąć. Najchętniej zasnęłabym na zimowy sen ;(
Silver trzymam kciuki za mieszkanie !!! Marsi, Tobie za wizytę. Na kiedy masz cesarkę? Na 17? A Leoś ma urodzinki 18? Czy coś pomieszałam?? Hania dziś jest tylko mamina, przytulinska, i ciagle mówi mi choooooodz ![]() W ogóle u Hani mamy aktualnie fascynacje świnka peppa ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Aaa Laurko piękny kotek ))Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na to stworzenie długo mówiłam koń
moja chrześnica mówi na to osioł więc mi się udzieliło ale w sumie może to i krowa??? Napewno mamy to samo zwierzę tylko każdy inaczej je postrzega
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Iffonka jak się czujesz? Się musiałam upewnić, że przecież dzisiaj Twój termin
Marsi kciuki za wizytę! Little zdrówka dla Tosi! Silver może się uda z mieszkaniem kciuki!Lady mam nadzieję, że dobrze poszło Gojka, a jak u Ciebie w pracy? Laurko jaki Miś duży! I super te książki o pająkach i mrówkach
|
|
|
|
#2955 |
|
Konto usunięte
|
Laurko, genialny kocur! jak ma na imię? Też bym chciała...
Ciężarówki, patrzcie, mata oballowa https://www.mall.pl/maty-zabawa/obal...-centrum-zabaw
|
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Laurka: Michał nadal podobny do Ami trochę jest, fajnie się na niego patrzy, śliczny chłopiec
półeczka super, zastanawiam się czy nasze książki by się zmieściły ![]() Kotek <3 Przyszło mi dziewczyny moje zamówienie z Arosa - mam więc już "naciśnij mnie" i "kto się schował" - jeszcze wam nie powiem czy fajne, bo dzieć musi trochę zaczekać Ale teraz muszę sobie jakoś wytłumaczyć, czemu nie mogę zacząć czytać mojej nowej książki, bo już się napaliłam, a muszę się uczyć do kolosa z etyki ;/ eh eh. Uwielbiam mieć książki na własność, ale raczej kupuję tylko te takie " okołozawodowe" bo ksiązki są drogie i mi trochę szkoda na taką z fabulą, która czytnę raz lub dwa , no i nie mam miejsca.... Ale gdybym miała i kasę i miejsce..miałabym wielką biblioteke i pokój do czytania <3 Co do bonu z allegro - miałyście rację, był na odziez, wiec kupiłam sobie leginsy (mam takie jedne sprawdzone z zary co mają super jakość, z zamkami po bokach i na dole, a znalazłam taniej niż w sklepie) i sweter / narzutkę jakąs no name , bo potrzebuję na juz i szkoda mi było z bonu nie skorzystać. Pierwszy zakup dla siebie ciuchowy chyba od pół roku albo dalej.. no ale na razie tak musi być, skromniej. Remont wsysa wszystkooo. |
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Katar dopadł i mnie
Wasze dzieci też tak mają, że jak wpadną w histerie to wymiotują? U Domci tak jest prawie za każdym razem. Od płaczu zaczyna się krztusić i wymiotuje. Teraz zwymiotowała mlekiem. Szkoda mi jej, bo niestety nerwy moje dziś nie wytrzymywały i nie raz na nią krzyknęłam... A teraz zwyczajnie się cieszę, że wreszcie poszła spać, bo dziś był bezdrzemkowy dzień. Ale ale co by tylko nie narzekać muszę pochwalić naszą noc - bez pobudek i bez mleka To już z 5 taka noc w sumie Iffonka jak tam? ![]() Marsi jak wizyta? Laurko przystojniaczek Ci rośnie
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik :
Biedna ona i ty, bo pewnie nie jest już lekko biegać za malcem. |
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj staramy się ją uspokoić w miarę szybko, żeby właśnie do tego nie doszło, ale kiedy naprawdę nie można to zwykle tak się kończy.
Mam wyrzuty sumienia, bo dzisiejsza histeria wynikła z mojego uporu. Domcia uparła się, że mam się kąpać. Tłumaczyłam jej, że nie mam siły, ochoty, że jestem chora itd., ale nic to nie dawało. Próbowałam odwrócić jej uwagę czytając książkę, ale jak się jej znudziło problem zaczął się od nowa. Płacz, ciągnięcie mnie za ubranie i w końcu wymioty. Co Wy byście zrobiły? Poszłybyście się kąpać? Może to ja przesadzam i mogłam zrobić tak jak Domcia chciała? |
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja bym zrobiła?
To zależy. Jeśli jest wieczór i i tak miałabym iść się kąpać za godzinę na ten przykład - to bym poszla, miałabymn z głowy. Z reguły nie robię nic z lęku pt " nie dam dziecku rządzic". Ale z drugiej strony - mam prawo do własnych granic, a więc i do powiedzenia nie. Bo jestem zmeczona, bo nie mam ochoty, co coś tam coś tam. No to ja to mówię, mówię dlaczego nie, mówię, że rozumiem, i albo zabawowo : że lubi np patrzeć jak się kąpię albo myć się razem, że gdybym tylko miała siłe to byśmy kąpały się pół dnia i jeszcze umyły głowy, a nawet namydliły sobie nawzajem pięty :P i potem bym ją pytała co jeszcze byśmy myły, i co byśmy robiły, przeważnie wtedy to się rozkręca i ją opuszczają emocje, jak "przerobimy w głowie", i idziemy zająć się czyms innym, daję alternatywę jakąś, ze dwie takie, które można na ten moment i ona wybiera sobie i idziemy.. Albo zabawowo ale twórczo - np rysuję , kreślę i proponuję, że by się przyłączyła w to kreślenie, mocno mocno, żeby dziurę w kartce zrobić, rysujemy Panią Złość. Albo jak sie zabawowo nie da, bo za dużo emocji i smutku to znowu skupiam się nie na tłumaczeniu "dlaczego nie" - bo mam wrażenie że to zaognia, ile więcej nie - tyle wiecej rozczarowania i silniejszych emocji. tylko na tym co się z nią dzieje - że widzę, że jest rozczarowana, ze jej smutno/jest zla / jest jakaś i nie może sobie poradzić, ja ją mogą przytulić, to będzie łatwiej sobie z tym poradzic, pytam czy chce. Jeśli nie w danym momencie to znowu odwołuje się do tego co się z nia dzieje, opisuje to, siadam na podłodze i czekam co jakiś czas oferujac przytulenie, dużo daje jak używam sło typu "pomogę ci sobie poradzić/uspokoić/ chodź przytulimy się to zrobi ci się lepiej, często odwoluję się, do metafory, że przytulenie jest jak plasterek na zraniony paluszek.. Zwykle po chwili pt " nie dotykaj mnie" - jednak potrzebuje mocnego wsparcia, i dotyku czyjegoś, żeby ją z histerii wyrwać, pomóc ( rzadko mamy az tak) Aha i jeden sposób ci podowiem : u nas raz zadziało jak była histeria przed snem, bo się przebodźcowała - tż nosił, a ja zaproponowalam oddychanie - że oddychamy teraz głośno buzią, wszyscy oddychalismy, ona złapała ten rytm, sama zaczęła głębiej oddychać, bo już się zanosiła - to by pomogło na pewno zapobiec wymiotom. |
|
|
|
#2961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48906465]Laurko, genialny kocur! jak ma na imię? Też bym chciała... Ciężarówki, patrzcie, mata oballowa https://www.mall.pl/maty-zabawa/obal...-centrum-zabaw[/QUOTE]Kocia to schroniskowa bida, Malwa ma na imię. Sroczkę niestety musieliśmy uśpić Michał ciągle szukał kotka, ciągle pytał i pokazywał w niebo że tam jest kotek, a on chce żeby był tu. No i wzięliśmy, mimo że początkowo nie chciałam o tym słyszeć. Ale dogadują się świetnie!Cytat:
Cytat:
![]() Na półce książki warstwami już są Ale te typowo dzidziusiowe już chyba czas schować, miś się nimi nie interesuje już.A co do biblioteki, to mi się marzą regały na całej ścianie, a książki kupuję jak tylko gdzieś taniej zobacze. Na razie mąż zrobił mi wreszcie półki we wnęce w dużym pokoju, od niemal roku na to czekałam Cytat:
Bidulki, ale się męczycie. Co do wymiotów, Michał nigdy tak się nie zanosił że aż wymiotował. Może dlatego że udaje się go uspokoić nim się tak mocno nakręci. Byłam w tk maxx po naklejki, oczywiście nie było za to kupiłam kolejkę drewnianą na prezent
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewik Hani się nigdy nie zdarzyło wymiotowac przy płaczu
marsi jak wizyta ?hope to zakupy udane no i brawa za spodnie laurko Michaś jaki duży już zgrzeszyłam dzisiaj i pożarłam ciasto z wiśnią z lidla
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam ze tak z buta ale odebrałam wyniki i mam anmie i jakies dziwne te wyniki cała morfo rozjechana dobrze ze w piatek wizyta odrazu po przeczytaniu zaczełam sie zle czuc nie ma to jak autosugestia ![]() a pozatym to zle przeczytałam wyniki IgM i myslałam ze mam toksoplazmoze i oczywiscie sto tysiecy wad genetycznych miałam w głowie nie wiem jak dojechałam ze szpitala do domu w takim szoku byłam a w domu patrze a tam ok wynik Sięgam pamiecią na watek w poczekalni brłyscie na anemie glony czy wodorosty mozecie przypomniec o co chodziło po drugie miałam dzis babe z MOPSu w domu potrzebuje opini o rodzinie do fundacji i tak mnie wkurzyłam ze szok dałam jej zaswiadczenia z pracy a Ona mowi ze nie wiem jak miałaby wygladac opinia bo kiedys raz pisała ale tam była ciezka sytuacja finansowa a my obydwoje pracujemy jak jej wyciagnełam faktury za turnus i co miesiac za rehabilitacje to zmiekła jutro mam do niej isc z dokumentami
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
mika Na anemie wodorosty hijiki, tylko chyba srednio dostepne w Pl |
|
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
dziewczyny, przepraszam że tak zniknęłam. Odkąd poszłam do pracy to zupełnie nie wyrabiam, nie umiem się dostosować do nowych warunków, wstaję po 5 i o godzinie 18 gotowa bym była iść już spać a Ania chodzi spać o 20, potem jeszcze coś ogarnąć, naszykować ciuchy, zrobić obiad i robi mi się 21 30, więc lecę się kąpać i spać ![]() tamta biegunka o której wam pisałam trwała 1 dzień, już sama głupieję, wymyślam jakieś choroby jelit czy inne dupstwa, bo to nie możliwe po prostu, dziś mijają 3 tygodnie! odkąd nam się coś zaczęło. Ale chwilowo cisza, Ania wczoraj wróciła do żlobka i ładnie to znosi, a myśłałam że po takiej przerwie może być ciężko. Co do odpieluchowania w dzień - mogę śmiało powiedzieć MISSION COMPLETE miłego dnia kochane!!!!
|
|
#2966 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tekst "do ludzi" wymiata ![]() Cytat:
Cytat:
Ja ma przybłędę z kotkiem małym, ale w domu ich jednak nie chce, siedza w piwnicy, i chodzimy tam z Oli w odiwedizny, straszną radochę ma.Cytat:
Cytat:
Ja też uwielbiam mieć swoje książki, kupuję te z których serię zbieram, kilku wybranych autorów. I pokój-biblioteka to moje marzenie ![]() Cytat:
Cytat:
Jak dwoje już pracuje to wiadomo kokosy, zwłaszcza przy chorym dziecku...ręcę opadają Mamy dziewczynek, mają Wasze córeczki barbi czy inne tego typu lalki?? Bo ja wyciągnęłam po młodej i moje stare i Oli coś tam się nimi bawi, wczoraj z jedną się kąpała, potem ją obok siebie do spania układała, pieluszką przykrywała itp. No i szął na samochody jest
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
wrrrrrrrrrrrrrrr, pocytowalam pieknie z wczorajszego wieczora bo oczywiscie dostac sie wtedy na wizaz graniczy z cudem i komp mi sie wylaczyl
jedyne co pamietam - mika, prosze przepis http://www.pipilotka.pl/placuszki-am...owe-bez-cukru/ marsi - jak po wizycie?????????????? iffonka - co u Was?
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Zasnęłam o 6.30. Pobudka o 7.30.... spałam AŻ godzine
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis Kubson spal do 8.20 z jedna pobudka na uu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- pytanko: ![]() Kuba baaaaaardzo interesuje sie szeroko pojetm gospodarstwem czyli traktory, zwierzatka itepe. myslicie ze powinnam to podtrzymywac? w sensie ze kupowac mu zabawki scisle z tym zwiazane czy moze probowac przemycic cos innego? znalazlam fajne puzle do kapieli i nawlekanke , wszystko "farmowe" i nie wiem czy z jednej strony nie za duzo tego bedzie ale z drugiej samochody go nie interesuja ![]() i nie mam pewnosci czy ja kupie cos innego to to czasem nie pojdzie w kat ![]() a z faromowa zabawka bedzie szal na 100000% co byscie zrobily? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Plus Naciśnij mnie, plus książki dla młodego (np. tego Młodego inżyniera którego Szajka polecała
). I 170 zeta poszło...

wątpię, wątpię .... chyba marne szanse są. Ale trzeba próbować .
sobue kupiłam ogrodniczki w NY i happy x2 bo nie dość że udało mi się dorwać wyprzedażowe (200 zł w zyciu nie dam) to jeszcze się wbiłam w 38

usnął w 5 min, w nocy bez większych szajb poza jedną- wczoraj zasnął ze mną w sypialni a o 4 nad ranem kazał się zaprowadzić do swojego łozka i jeszcze awanture zrobił,ze nie wziełam mu podszuki z misiem

a Ania chodzi spać o 20, potem jeszcze coś ogarnąć, naszykować ciuchy, zrobić obiad i robi mi się 21 30, więc lecę się kąpać i spać
22.05.2008
14.08.2011
z jedna pobudka na uu