|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
hej
dziękujemy za miłe słowa o naszym bąbelku ![]() współczuje wam tych kontroli i wtrącania sie rodziny i mądrych rad ja na szczęście mam super mamę co mi bardzo pomaga Olinek jest cudowny ![]() czym jest rurka na kolki?? ![]() u nas po wczorajszym kiepskim dniu dzis odpukać super tylko straszny cycuch sie z niego zrobił kiedys jadł co 3-4 godziny ok 60-7 i wtedy dawałam butle z moim mlekiem bo to było z mieszankami dla wcześniaków teraz wg mojej wagi w domu takiej dla niemowląt wciąz je podobnie czyli ok 60-80 ale co dwie godziny (teoretycznie)a w nocy je dwa razy i ciągle by wisiał przy cycku bo poje ok 5 minut i zasypia i trzeba go budzić a nie zawsze się to udaje, po czym wstaje za 30 min i znów głodny.przybiera na wadze super wiec chyba nie powinnam miec powodów od niepokojutylko tak się zastanawiam może powinien jeść wiecej a rzadziej ? w sumie ma już prawie 2 miesiące skończone |
|
|
|
|
#1382 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowa już kończy się porodówka, zaraz się rozpakuje ostatnia ciążówka.
ja tylko na chwile
mialyscie racje, zielona kupka to reakcja na lek ktory bralam ;/ na dodatek mala przybrala tylko 20g masakra ![]() wydawalo mi sie ze ladnie je i mam duzo pokarmu ale odkad zaczelam brac lek Zinnat to wlasnie ma zielona kupki i sie ulewa ;/ ehhh |
|
|
|
|
#1383 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem zalamana...
Wszystko o kp czytalam, jak to dziala, blog hafija to samo... i czasami nie jest tak pieknie. W 100% jestem za i w 101% chce i karmie nawet co 5 min!! I niestety to co pisza zwolennicy kp NIE TYCZY SIE KAZDEGO... Otoz musialam podac mm dzis ;( Zaraz Wam powiem dlaczego... 1. Mala przybiera za malo 2. Pod rzad 2 dni kupy nie bylo a w 7 dobie powinna miec min. 4x. 3. Po brzuszku widac, ze za szczupla. 4. Ciagnie cyca, zasypia przy nim. 5. Budzi sie co 5 min jak odstawie. 6. Nie slychac, zeby polykala mleko. Wniosek: jest zbyt zmeczona ciaglym ssaniem, nie ma tyle sily, traci energie, dowod to kupy i to co wypisalam... Ona glodna, ja padnieta, a myslalam, ze to normalne. Pielegniarka byla 1,5h i w szoku byla ile razy jadla przez ten czas i ze jak ja tak rade dawac moge... Dzialanie: 50ml mm, ale jako suplement, najpierw tak: 2x ten sam cyc, potem drugi, jak odloze i placz za 5, 10 min to mm. Chcemy odstawic za 3 dni. Musi nabrac sil na ssanie. Plus jak ona spi, mam odciagac laktatorem.
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-11-12 o 16:26 |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zadomowienie
|
Windi
dodałam spację po pierwszych literach, żeby link się załadował inaczej wizaż go eliminuje ![]() h t t p : // w w w .d o z .p l /apteka/p22480-Windi_Kateter_rektalny_dl a_niemowlat_10_szt U nas działa
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2014-11-12 o 16:20 |
|
|
|
|
#1385 | ||
|
Zadomowienie
|
Wiec w pt znowu wazenie, ja na leb od wazenia dostane ;(
Malo tego, ma widoczna asymetrie na kosciach na pupie i faldkach na udach i do lekarza w kolejny piatek musimy. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Mi matka tez dzis na spacer zabronila wyjsc, mimo, ze pielegniarka jasno powoedziala, ze moge... tu.zawsze wieje, wiec nigdy nie wyjde? ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() Ja juz bym chciala a tu ni dy ry dy ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Ale juz mam nowy patent. Albo ona przewija i ja ide, albo ona ma odejsc, tak jej powiedzialam. I przwijala. Ona nawet pielegniarce sie wtracala!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Tez chce byc w nowym klubie moge??
|
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Hej laleczki
![]() mam chwilkę aby dosiąść się do kompa bo z telefonu nie zawsze chce mi sie pisać ![]() Byliśmy dziś na spacerku tak dalej od domku, zahaczyliśmy nawet o sklep ![]() Julinek był grzeczniutki zaraz zasnął jak tylko wyszlismy na dworek. Nocka w kratkę, budził się co godzinę albo wiercił a ja czujna mama zaraz też więc średnio pospałam ale nie narzekam ![]() Jeśli chodzi o plamienie ja urodziłam 10.10 a tez jeszcze plamię z przerwami.. Moja teściowa jest THE BEST powiedziałam jej że jesteśmy rodzicami i my możemy wszystko!!! A jak Julinek ostatnio spał sobie i raczki miał ułożone wzdłuż ciałka, to podeszła ja patrze co ona robi a ona łapię za rękawek i przesuwa rączkę w stronę główki - więc się pytam co robi?? a ona że dzieci jak śpią z rączkami w górze to znaczy że im dobrze.... A już hitem było jak powiedziała do mnie i męża że szkoda że Julek nie jest na samej butelce bo tak ona by może wzięła go do siebie na dół na noc aby nas odciążyć Dobry z niej człwowiek.. bo jak wrócilismy ze szpitala to przez 2 tyg np gotowała obiady,.. mi osobnoi reszcie też osobno, kupuje mi specjalne bułeczki u siebie w pracy żebym jadła, chodzi czasem do sklepu po bułki na śniadanie.. ale to co czasami mówi to mnie szlag trafia.. no ale cóż..
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
Ever
To rzeczywiście trudną masz mamę.. ale lepsza mama jak teściowa (chociaż nie wszyscy tak twierdzą) jak ktoś napisał mamę zawsze mozna opierdzielić z resztą ja mam tak ze rady mamy traktuję poważnie i szczerze.. a teściowej jako przytyki i złośliwości.. nie wiem czemu tak mam i już.Mama to jednak mama
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
GOSIAK mnie pielegniarka wlasnie przestrzegla, ze mm powinni dawac tylko rodzice. Chyba zwrocila mocno uwage co mama wyprawia przy niej.
Bo to daje poczucie sytosci, bezpieczenstwa, ktore musza czuc od rodzicow. I kontakt wzrokowy.
|
|
#1390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i wtedy niby było wszystko ok.. no ale połóg się kończy więc i tak trzeba się wybrać na kontrolę ![]() Cytat:
To jaki mamy tytuł w końcu na odchowalnię?
|
|
|
#1391 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej też pisałam jak to było u nas i mały słabo ssał bo był słaby, a byl słaby bo mało jadł i efektem był spadek masy. Takie błędne koło, więc poszliśmy w mm (Bebilon początkowy) i młody "odpalił" po nim super. Do tego pilnowanie przerw 3 godzinnych (żadnego dłuższego spania) i ogarnęliśmy się szybko bo chyba w 2 tygodnie. Najważniejsze żebyś miała dobry laktator (polecam Lovi Prolactis) i pilnowała regularnego ściągania i będzie dobrze, wrócisz do karmienia tylko swoim mlekiem.
|
|
|
#1392 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Ja tylko tu dunskie mleka mam. A laktator mam reczny, avent i musze sprobowac nim sciagac, ale jakos mam obawy, ze nie bede umiec. Wlasnie za niedlugo bede probowac... A butelke po mleku wystarczy umyc plynem, czy gotowac, czy polac wrzatkiem? ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Tylko co do mm, moze przez to, ze fatalnie jem... wciskam wszystko na chama, tzn jakies minimalne ilosci... nie mam ochoty na nic, plus denerwowanie sie...
|
|
|
#1393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Emily nabierze sił do ciamkania, zobaczysz
|
|
|
|
|
|
#1394 | |||
|
Rozeznanie
|
A Witu samego siebie przechodzi dzisiaj. Od 4.30 rano czyli od 13 godzin spał tylko 4,5 godziny w sumie i to bardzo niespokojnie za każdym razem...
Cytat:
Mnie też ostatnio boli dość często, ale podejrzewam że za mało piję po prostu i mogę być lekko odwodniona Nie czuję pragnienia, a przy wiecznie płaczącym dziecku ciężko się pilnować...Cytat:
Cytat:
Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-11-12 o 17:28 |
|||
|
|
|
|
#1395 |
|
Rozeznanie
|
założyłam wątek na odchowalni, ale jeszcze nie piszcie, pls
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1397 |
|
Zadomowienie
|
Ever współczuję sytuacji z mleczkiem i z mamą.
![]() Gosia nie daj sie teściowej! ![]() Dziewczyny ja wysiadam. Nie wiem, czy młody przestał się najadać moim mlekiem Coraz częściej je, i w dzień i w nocy. Na spacer nie mogę z nim iść, bo ryczy całą droge. Nie wiem już co mam robić..
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Raczkowanie
|
ever, gosiakk okropnie wam współczuję wpieprzania się babć... może za delikatne jesteście?! Porządnie dać do zrozumienia że jak będziecie rady potrzebować to same przyjdziecie niech się obrażą na trochę... czy to nic nie da?
ever oby szybciutko waga się wyrównała, a powiedzieli od czego ta asymetria może być? mortisha84 a wcześniej było dobrze? A smoczek na spacer nie wchodzi w grę ? gargantuiczna to chwalisz się i nie pozwalasz pisać... zła kobieta z ciebie hihi Dziewczynki coś ze słodyczy jecie? Ja mam okropne ssanie a biszkopty mi już nosem wychodzą
|
|
#1399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zjadłam ostatnio kilka kosteczek czekolady studenckiej Na jutro zrobie sobie chyba galaretke
|
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Jejq wspolczuje syt. Z babciami
Ja naszczescie nie mam problemu. Jestesmy sami i dajemy rade Tz mi tez mega pomaga. Pranie, gotowanie, sprzatanie, zakupy. Majusie nosi, kapie itd. W nasy. Tyg. Obrone mam. Chyba sie zesr... I pierwszy taki wypad z mala. Omg.
|
|
#1401 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Laseczki!
Młoda kima z tatą, a ja szaleję w domu ![]() Poczwarkah, Łucji po prostu zaczęło lać się z nosa. Katar jest wodnisty i miała mokro pod nosem. Teraz z nim walczymy solą morską i katarkiem do odkurzacza. Ciekawa jestem czy ją w piątek zaszczepią skoro się smarczy. Co do opieki to mam podobne odczucia, że cały ciężar, mimo pomocy TŻ, spadł na mnie, ale jak pisały doświadczone dziewczyny powoli godzę się z losem i coraz bardziej ten mój Bejbik zaczyna mnie się podobać. ![]() of cors, polecam pierwszą stronę podpatrzeć u mam lipcowych 2014, pełna porfeska ![]() Cytat:
Dziewczyny, kiedy stabilizuje się laktacja, Łucja jutro będzie miała pełne 6 tygodni? Mam miękkie cycki, ale mleko sika jak sikało czyli na wszystkie strony. Czy to już? Bym sobie w końcu porządne staniki kupiła.
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Koralinka możesz mieć racje, że to skok, w sumie on ma już 5 tygodni. Oby to skok! Tak się cieszyłam, że tak bezproblemowo się udało rozkręcić laktacje, szkoda by było teraz na mm przejść...
|
|
|
|
|
#1403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny pamiętajcie o tym żeby dużo pić, to bardzo ważne. Jak czujecie się słabe to warto kupić jakieś witaminy, można łykać też folik czy magnez.
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Jest u mnie moja mama na kilka dni... i wiecie co?
Ona naprawdę chce dobrze i stara się respektować moje granice i nie wtrącać się.. ALE ona ciągle zupełnie niechcący straszy mnie, wpędza w niepewność i podburza poczucie własnej wartości jako matki. Tez tak macie? Melko za ciepłe, kocyk za ciężki, a przeciąg, a źle trzymasz a soc tam... kurcze, zanim przyjechała byłam taka spokojna i pewna siebie...
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
ever: ja na poczatku tez nie slyszalam przelykania mleka, dopiero od niedawna, bo laktacja rozkreca sie stopniowo. butelki przelewam wrzatkiem, chyba ze jest tlusty osad od mleka, to plynem do zmywania ekologicznym. i tez mam laktator z aventu
![]() Isgaard: ja wlasnie malo pije, zmuszam sie wrecz
|
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie próbuję uśpić małego, po kąpieli jedzonko, a teraz leży w łóżeczku i słucha kołysanek. Wczoraj się udało chociaż chętnie wzięłabym go na ręce i kołysała
, a no ma też smoka, ale nie wiem czy to dobrze.Ja bardzo mało piję jakoś brakuje czasu i chęci. Mi mąż ostatnio prawie wcale nie pomaga, znudziło już mu się. Najlepiej to chwile pocałować i przytulić. Agatkia my dziś też użyliśmy kateteru i od razu kupka poszła, mąż nie bardzo chce używać tych rurek, ale młody cały dzień się prężył to czemu nie pomóc. My w piątek idziemy na szczepienie, a ja nadal nie jestem zdecydowana jakich szczepionek użyjemy
|
|
#1407 |
|
Rozeznanie
|
W sumie to do lekarza idę dopiero w przyszłym tyg ale czuję się już dobrze, więc stwierdziłam dlaczego nie
Robimy to bardzo delikatnie. Też się bałam, że będzie coś bolało ale jest ok. Tylko jest tam tak... hmm... "luźniej". Tak już zostanie?
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Dziewczynki za miłe słowa o Olinku. Mój Skarb największy
Wybaczcie, że dziś nie nadrobie, mielismy ciężki wieczór, musiałam podać na noc mm, Olinek dalej nie śpi Nie wiem, czy mniej mleka mam dziś czy co, położna mi mówiła, że za mało piję, zdecydowanie za mało...No i ważyliśmy dziś Myszorka, waży dokładnie 4kg. Więc w tydzień przybrał 300 gram. To dobrze ? Niepokoi mnie mały naczyniaczek na główce. Wygląda jak malinka w sumie, ale moim zdaniem się powiększa. Może cyknę zdjęcie i wstawię to mi coś podpowiecie ? Idę spać, może Oli też uśnie. A jutro postaram się nadrobić. Widzę tylko, że Ever masz problem z kp, nie martw się, ja też mam. Lepsze dni i gorsze są, trzeba być twardą. Ja dziś pękłam, nie chciałam, żeby się męczył. Trzymam kciuki za Ciebie !
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
U nas znów kupa stulecia
ale cieszę się bo meczyla go od wczorajszego wieczora.. A tak ogólnie to witamy się znad cycolinka ![]() PurBlanus nie tylko Ty i Ever macie problem z kp.. U nas też się zdążą ze mały się wkurza.. Co pewnie jest spowodowane bólem brzuszka bądź tym iż za mało mu leci..i podaje mu czasem mm mimo iż u mnie mleczarnia.. A mój Julinek też ma naczyniaczki 2 jeden bardzo malutki na czole między brwiami a drugi większy ciut na glowce z tylu we wloskach. Jak się urodził to pediatra powiedziała ze po 3 miesiącach samo zniknie i tak damo powiedziała mi położna jak u mnie była.. Ale jak widzisz ze coś się z tym dzieje ze się powiększa to powiedz o tym swojemu lekarzowi.
|
|
|
|
#1410 |
|
Raczkowanie
|
Ja z kolei witam się po akcji "łapiemy siuski do woreczka". Po ponad godzinie sie udało i dziecko zmęczone wszystkimi zabiegami o poranku padło jak kawka.
Magsik, ja też daję smoczek, kiedy widzę, że chce spac a na cyca sie denerwuje, bo leci. Ja w ogole daje smoczek i nie mam z tego powodu jakis smutkow. Dzisiaj wykonałam plan minimum z kp. Zgodnie z zaleceniem lekarza mialam karmić co najmniej sześć tygodni i sie udało. Teraz kolejne sześć na bicie rekordu, bo żadna z moich koleżanek nie karmiła 12 tygodni moze sie uda.Łucja naczyniaka miala w pupie, był nawet spory, ale rzeczywiście zniknął w zeszłym tygodniu praktycznie z dnia na dzien, takze nie ma sie co martwić. Dobra Kochane, ide spac. Teraz kolej TŻ na dostarczenie do badań tego, co złapałam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

i ciągle by wisiał przy cycku bo poje ok 5 minut i zasypia i trzeba go budzić a nie zawsze się to udaje, po czym wstaje za 30 min i znów głodny.przybiera na wadze super wiec chyba nie powinnam miec powodów od niepokoju

inaczej wizaż go eliminuje 

Teraz udało mi się zjeść śniadanie bo mały śpi. Zaraz wstawię zupę na obiad tylko nie wiem co na drugie, jakieś pomysły???

cud, miód i orzeszki... albo raczej cót, mjut i łożerzki