|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
http://m.tesco.com/h5/groceries/r/ww.../?id=256875508[
QUOTE=Kinqaa;48909650]Dziecazyby poratujcie sposobami na zatkany nos...spać nie moglam.[/QUOTE] nie poloze się bez wody morskiej i naklejenia na nos tego jw elvira ale ci sie trafiło jeszcze teraz, kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu |
|
|
|
#1772 | |
|
Buc
|
Cytat:
Eirene1987 - mam to samo, wieczór to masakra, szczególnie plecy bolą mnie tak jak by ktoś mi je obił jakimś młotkiem.
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie melduję się porannie
![]() Wczoraj się tak źle czułam, że myślałam, że trzeba będzie na IP, ale powoli przeszło. Jak ja już chcę 36 tydzień i czuć się w miarę spokojnie W domu mam małą marudkę, dość, że ząbkuje, to jeszcze chyba ma jakiś skok rozwojowy. Na dodatek znów jej się puszcza katarek Z rzeczy, których mi brakuje: Lista wyprawkowa -2 kocyki( jeden cieplejszy) czapka zimowa dla noworodka -1x ręczniczek z kapturkiem(mam 3 w domu, to mi wystarczy) -smoczek -mała butelka -pieluszki flanelowe x4 -laktator?? -termometr elektroniczny(jaki możecie polecić??) -termoforek -2xprześcieradełka na gumce do łóżeczka -ochraniacz na łóżeczko -szczotka/grzebyk do włosów -gąbka/myjka -patyczki do uszu dla niemowląt -zestaw do obcinania paznokci -strój na wyjście ze szpitala -maść maltan na piersi -bepanten -wkładki laktacyjne Johnsons -termometr do wody -waciki do twarzy -gaziki -podkłady do przewijania -podkłady poporodowe -chusteczki nawilżane(my ciągle jedziemy na zielonych Huggies) -linomag -pampersy 1 -emolium do kąpieli(kupię na pierwszy miesiąc, potem przejdę na babydream czy coś) -podkłady higieniczne -śpiworek??-w czym będziecie kłaść maluszki?? zastanawiam się nad woombie, ale drogie tooo -kapcie do szpitala -proszek do prania Nie wiem, czy było tu pisane, ale do podmywania po porodzie u nas zalecali tantum rosa, dziewczyny mówiły o białym jeleniu. Nakładki do karmienia na sutki wdg mnie mogą kupić faceci, jakby dziecko nie chciało chwycić sutka, ale pielęgniarki mają fajny sposób ze strzykawką. Ocentisept do pępka mamy w domu, ale jeśli chodzi o pępek to położna mówiła, że szybciej radę daje spirytus rozcieńczony z wodą
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
witam po calej nieprzespanej nocy, najpierw mlody dawal ostro czadu , a potem chyba zabawial sie z moimi zebrami....
od 2 dni mam takie uczucie jak maly sie rusza bardzo nisko to tak jaby przez jajniki przechodzil mi prad i strasznie boli, czy takie kucie moze oznaczac ze szyjka mi sie zaczela dalej skracac? miala ktoras takie uczucie?
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
mała w przedszkolu, ja po śniadanku: bułka z pasztetową, pomidorem i szczypiorem.
![]() -sztyft do nosa, -inhalacje z majeranku z kroplą Oilbas (olbas?), -czarne Hallsy - mi bardzo pomagają, -Prenalen Katar Spray (jeżeli masz dostęp) - woda morska hipertoniczna -ostatecznie nasivin soft dla dzieci powodzeniaCytat:
|
|
#1776 | |
|
Rozeznanie
|
Też byłam tydzień temu żeby się upewnić co z moją wadą. Lekarka zbadała dokładnie wszystkie warstwy siatkówki i stety-niestety, ale jest "piękna siatkówka" jak to ona określiła
brak wskazań do cc pocieszyła mnie, że teraz na placach jednej ręki można policzyć te wskazania do wystawienia zaświadczenia.3mam kciuki zeby było po Twojej myśli ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Katerina inhalacje z majeranku i spray do nosa prenalen i haalsy mi tez nos odtykają na chwile ![]() elvira za szybkie rozwiązanie sprawy i obys sie nie męczyła ehhnuna a co się działo? ![]() Wszystko czego Ci brakuje na szczęście można kupić przez internet bez wychodzenia z domu ![]() ja dostałam spiworek od znajomej i w nim zamierzam kłaść dziecko spać. Tzn na początku pewnie w rożku o ile bedzie chciał z nim spać (dostałam 2 od bratowej). Laktator mam wybrany i jak coś to mąż szybko podjedzie do apteki i kupi ![]() a termometr to sama nie wiem jaki ![]() Tantum rossa też kupiłam na gemini, nie zaszkodzi mieć ![]() smerfetka marsz do dentysty bajlaga uważaj na siebie ![]() simone to miałyśmy chyba taką samą noc. Ja jakaś niespokojna byłam i spać nie mogłam, a Leo prawie w ogóle sie nie ruszał. Nawet jak Go tykałam w brzuch. W koncu po 5 wstałam, napiłam się wody z sokiem to się poruszył, a po śniadaniu o 6 (bułka z dżemem) coś tam pofikał lekko, poźniej poszłam jeszcze spac i zasnęłam na 2 godziny z przerwami, też był spkojny jak nigdy, a teraz troche fika. justyna to nieźle z tym gabinetem ![]() ale najwazniejsze, że u CIebie wszystko ko. Śliczne zdjęcie eirene musisz wytrzymać jeszcze troszkę ![]() Przepraszam, ze nie nadrobie wszystkiego, ale tel mi padł, pożyczyłam od taty Nokie Lumie i tam nie mogę ściagnąć aplikacji, wiec czytam Was znów tylko na moim ledwo dyszącym lapku ![]() Nie pamiętam czy pisałam, ze oczywiscie wczoraj u denta nikt mnie nie przepuścił i siedziałam w poczekalni prawie 1,5 godziny ![]() po czym okazało sie ze nic nie trzeba robic, bo nic sie nie sypnęło. Powiedziała mi, ze jak bede karmiła piersią, to mam przyjsc w 4-5 miesięcy po porodzie bo wtedy pewnie ta 1 i 2 się ruszą. I 8 do rwania ![]() Poprałam wczoraj kolejną część ciuszków, ale średnio schną przez pogode ehh. Białe i jasne poprałam, zostały kolorowe i nie wiem jak je połączyć w praniu heh. A w ogl. to mam jutro wizyte " a w sobote z położną i nie wiem o co mam ją pytać
|
#1778 |
|
Wtajemniczenie
|
O cięciu jeszcze nie myśle. Zobaczymy co powiedza po rezonansie.
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
no tez jestem bardzo ciekawa, pisz koniecznie
Cytat:
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Przyczajenie
|
Witam porannie.
Widzę, że nie tylko u mnie dzisiaj nieciekawa noc... Najpierw mała okopała mnie ze wszystkich możliwych stron, a później mój brzuch był jak kamień... A jak leżałam i "macałam" brzuch, czy mięknie (a miękł co kilkanaście minut dosłownie na minutę) to zgłodniałam. Zjadłam suchą bułkę i popiłam ją mlekiem, położyłam się spać i jakoś zasnęłam. Nie wiem jak dalej było z moim brzuchem... A jak obudziłam się przed 3, to nadal trochę twardniał. A w dodatku szczególnie w jednym miejscu miałam taką twardą górkę, rano też ją miałam... Nwm, czy mała tam coś wypięła czy jak... ![]() Pierwszy raz tak miałam i od razu masa czarnych myśli, że przedwczesny poród, i czy u mnie w szpitalu mają sprzęt do ratowania takich maluchów... Oczywiście od razu rano to sprawdziłam i owszem- jest przyzwoity oddział neonatologiczny.
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Leo się nie rusza w nocy, to znaczy że spi i mam go nie budzić ![]() pewnie ma racje.
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Lilijka juz się do kształciłam w temacie
tak mnie to zirytowało Askaa zdziwiłam się tym co napisała Ellyunia ale dzięki za wasze info bo podpytam mojego gina. Zawsze można zadać pytanie do nfz jak to wygląda prawnie -na szczęście odpowiadają online ![]() Mako no moja mała tez jest taka wyciszona. Dziś idę do gina i będzie macanko po brzuchu to siedzi grzecznie ![]() zresztą czym bliżej porodu tym bardziej będą spokojne bo nie będą mieć miejsca na ruszania się. Elvira kajak coś będzie wiadomo dawaj znać a póki co kciuki.
Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-13 o 10:08 |
|
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
simone nie bedziesz miałą usg?
Ja jutro pewnie też tylko serduszka posłucham i jak mówisz macanko bedzie, a na usg pewnie na inny termin sie umówimy, chociaż chciałabym wiedzieć ile Leo teraz waży itp, bo ostatnio widziałam Go w 29 tygodniu to kruszynka miał niecałe 1200g
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Elvira jak będzie coś wiadomo to koniecznie się odzywaj
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję
ponoć w ciąży zatkany nos to częsta przypadłość Wszelkie inhalacje, maść majerankowa, woda morska, ale hipertoniczna chyba elvira o kurde... w takim razie trzymamy kciuki, by okazało się, że to nic poważnego i wszystko przeszło jak ręką odjął!!! simonee za wizytę ![]() Szczeperka powodzenia u okulisty ![]() ma.ko jaki kolor? a nie podoba Ci się ten szary, co ma smerfetka? za wizytę!Dzwoniła położna, ja tutaj już ładnie wykąpana, ogolona, a się okazuje, że dr nie ma ale zapisałam się do mojego drugiego lekarza, prywatnego na poniedziałek i będziemy mieć USG wtedy będzie 32t2d, myślicie, że coś zobaczymy? ![]() Aaa, no i uwaga: zamówiliśmy wózek
Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-13 o 10:16 |
|
|
|
#1787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i igłę wielką wbijał pod żebra ![]() Cytat:
![]() ja też już chcę 36 tydzień ![]() biedna mała... katar to pewnie od zębów. Cytat:
Cytat:
szybciej dojdziesz do siebie ![]() Cytat:
wiem wiem buraki w tej poczekalni... super że ząbki masz w dobrym stanie ![]() pytaj o co chcesz - kiedy masz jechać do lekarza jak coś się dzieje, jak wygląda poród, kiedy masz dzwonić do niej, jak sobie ułatwić poród tzn ćwiczenia oddychanie itd. co ci wpadnie na język ![]() dobra spadam na śniadanko
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Mako ja juz wyczerpana limit usg
no chyba ze gin zadecyduje inaczej. Macanko brzucha man na każdej wizycie tak samo jak sprawdzenie tętna małej. Ty się waga zbytnio nie przejmuj bo mały w przeciągu tyg może ładnie nabrać wagi
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga Gratuluję zakupu wózka
Ja na usg wybieram się w grudniu. Także na pewno coś zobaczymy :P
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() widzę że nie tylko ja miałam okropną noc? spałam może ze 2 godziny a Mały nei spał chyba nic bo sobie upatrzył moje zebra i pęcherz ahh... ja juz po labo krew oddana siuśki też, po 15 zobaczymy co z tą moją hemo, oby się podniosła ![]() Cytat:
![]() dawaj znac co i jak! za wizytę ![]() Eirene, oj to widzę że wieczór też miałaś nieciekawy bidulko a ząb już troszkę lepiej nawet o nim zapomniałam Lilijka, wizytę mam już zapisaną na 21.11 więc tyle to wytrzymam ![]() Bajlaga, ja też mam w pon wizytę Simonee, kurcze to musiał być zły sen! z Malutką na pewno wszytko dobrze
|
|
#1791 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
Niedawno wstałam, ogarnęłam chate i teraz czekam na przyjazd kuzynki ![]() Cytat:
kochana dużo zdrówka i niech antybiotyki zadziałają
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym chciała zobaczyć Jego całą buźkę ale teraz to ja nie wiem czy coś tam dojrzę smerfetka aaa, faktycznie, no to sobie podejrzymy naszych chłopczyków ja już się chyba nigdy nie wyśpię, obudzę się w nocy na siku to potem zasnąć nie umiem, a tu nogi rwą, a tu ten pośladek boli, plecy... przecież dopiero listopad
|
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo, pięknie pospałaś
![]() a w ogóle jaka miałam dziś miłą sytuację ![]() stoję sobie w kolejce zeby już oddać krew a taka Pani do mnie czy nie powinnam iść bez kolejki, ja jej mówię że to tylko uprzejmość ludzi że mnie przepuszczą bla bla bla, to taka jedna stara rura że tak powiem jak była jej kolej mówi:niech Pani już wejdzie ja zadowolona idę a ta zaczyna mruczeć a ja uśmiech na gębie od ucha do ucha ![]() potem mąz się śmiał że mnie ktoś w końcu przepuścił ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Bajlaga, juz prawie połowa listopada damy radę
|
#1794 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie cos znalazłam o rezonansie:
USG wciąż stanowi badanie pierwszego rzutu w ciąży i jest wzorem bezpieczeństwa. Jednak rezonans magnetyczny ustępuje mu tylko ilością badań i czasem obserwacji. Nie ma jak dotąd żadnych doniesień o niekorzystnym wpływie rezonansu na rozwijające się w łonie matki dziecko. Setki tysięcy kobiet zostało przebadanych rezonansem magnetycznym w czasie ciąży, a obrazy uzyskane w ten sposób pozwoliły skorygować wiele wad i uratować życie dzieci. Badanie nie spowodowało u nich wad wrodzonych ani żadnych innych niekorzystnych następstw. Rezonans magnetyczny zaraz po USG najbezpieczniejszym badaniem obrazowym. Dodatkowo stanowi nieocenioną pomoc diagnostyczną i pozwala zobaczyć rzeczy, które nie są dostępne żadnemu innemu badaniu. Właściwie jedynym zagrożeniem podczas badania MR są implanty i klaustrofobia. |
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
smerfetka faktycznie miły gest, mi się taka sytuacja przydarzyła RAZ na razie
wczoraj był 12. i sobie myślę ojeeej, jeszcze 2 miesiące a ja się czuję jak słonik, boję się co będzie późnej
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Smerfetka
![]() Pewnie wszystko ok inaczej być nie może
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
bajlaga wózek, łóżeczko i kołyske zamawiamy na początku grudnia
![]() Podoba mi się ten kolor co ma smerfetka, ale ostatnio bardziej przypadł mi do gustu jednak granatowy. Jeszcze teraz w sobote widzieliśmy je jeszcze raz na żywo, to ten bordowy co pokazywałam, to nie bardzo mi się podoba. Szary łądny, ale coś mi w nim nie pasuje heh, ciemniejszy szasy jakiś za ciemny, a granatowy idealny Myślę, że zobacyzcie wszystko co trzeba ja też miałam wczoraj porządkowanie Bożeny ![]() Srednio dokłądne, ale już się tym nie przejmuje. Po porodzie bedzie znów gładka hihi eirene dzięi, dziś i jutro sobie spisze wszystkie pytania o jakich sobie przypomne heh simone dzięki ja też na każdej wizycie mam sprawdzania tętna i badania dowcipne i macanie brzuszka I jeszcze ejdno usg mi zostało do zrobienia, ale gin mówiła, ze tak bliżej 36 tygodnia ale ja bym chciała już heheI kurcze zawsze przed wizytą się denerwuje nie wiem dlaczego a małż zawsze na mnie krzyczy ze mam sie nie denerwować, bo to nam szkodzi.smerfetka za wynikiWiecie co chyba jest pełnie ze tak źle śpimy i kliepsko się czujemy ![]() A w ogóle nie powiedziałam Wam - usiadłam wczoraj u denta na fotel, otworzyłam paszczę, a ona do mnie, ze hemoglobinę muszę mieć ok 12, bo pięknie dziąsła wyglądają. Powiedziałam, ze miałam niską a teraz mąz mnie katuje sokiem z buraków i jemy wołowiny więcej i podskoczyła mi do 12. Dentystka powiedziała, ze widziała po dziąsłach ze w I trym miałam niską jak u niej byłam, a teraz wszystko łądnie wygląda ![]() i powiedziała, ze duzo zelaza jest też w dziczyźnie, ale trzeba miec z pewnego źródła, bo to wiadomo jak z tą dziczyzną bywa i żeby jeść arbuzy jak jeszcze są ![]() edit: Jestem za☠☠☠ista. Umyłam sobie płyte i nastawiłam ,mleko na śniadanie całe mi wykipiało
|
#1798 |
|
Raczkowanie
|
Jasowaa moja w 31 tc ważyła ok 1400g i to raczej dolna granica
![]() wklejam siatkę centylową 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl) 40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl) dzieki Dziewczyny ![]() no wlasnie tez mi sie wydawalo ze w normie, wiec albo ja cos zle zrozumialam, albo p. doktor cos pokrecila, albo jedno i drugie
wreszcie jest czego wiecej chciec gwiazdke z nieba tanio sprzedam niebo darmo dam... Edytowane przez jasowaa Czas edycji: 2014-11-13 o 10:52 |
|
|
|
#1799 |
|
Przyczajenie
|
A czy któraś z was (oprócz mnie) wie już kiedy będzie miała pierwsze ktg?
|
#1800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a 19.11. mam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

powodzenia
brak wskazań do cc 
do cc jest anestoziolog a do sn juz nie
wydaje mi się ze w każdym szpitalu jest zzo i każda kobieta ma prawo do znieczulenia a brak lekarza albo dawki znieczulenia to zalatuje mi łamaniem procedur i prawa.
ehh

Zjadłam suchą bułkę i popiłam ją mlekiem, położyłam się spać i jakoś zasnęłam. Nie wiem jak dalej było z moim brzuchem... A jak obudziłam się przed 3, to nadal trochę twardniał. A w dodatku szczególnie w jednym miejscu miałam taką twardą górkę, rano też ją miałam... Nwm, czy mała tam coś wypięła czy jak... 

jaki kolor?
kochana dużo zdrówka i niech antybiotyki zadziałają