Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-13, 12:11   #1831
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Eirene my ubezp lacimy w 4 ratach po ponad 400zl. W październiku zapłaciliśmy, to następne w styczniu.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:16   #1832
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

My juz po przeglądzie dwóch aut;p tak sie złożyło Ze prawie za jednym zamachem..
U nas do jednego tez 1tys ale do drugiego sa juz drogie bo niecałe 3tys, a trzeba było do dwóch kupic .

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Niestety samochod to zawsze skarbonka

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Zaraz trzecia z grudniowek sie rozpakuje ..;p

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-11-13 o 12:20
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:16   #1833
czarnadamaxd
Rozeznanie

My ubezpieczenie placimy co miesiac po 90e :/ ale to i tak lepiej bo bez znizek
Placilismy 170 masakra po prostu. Na szczescie przeglad co 2 lata
Stary 2014-11-13, 12:17   #1834
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
dziewczyny pisałyście kiedyś o termometrach bezdodytkowych, ale sobie nie zapisałam, jakiej firmy polecacie?

widzę na all termometry za 50-60-70 zł ale nie wiem czy za taką cenę można kupić dobrze działający termometr?
ja mam microlife nc100. kosztował coś koło 100zł

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Eirene my ubezp lacimy w 4 ratach po ponad 400zl. W październiku zapłaciliśmy, to następne w styczniu.
no też nieźle. to my za jedno auto 600zł więc dwa też 1200,,,,ile by z tego było kasy.... takie wywalanie kasy w błoto na auto

[QUOTE=dusiolka;48912823]
Niestety samochod to zawsze skarbonka
QUOTE]

niestety to prawda. jak sobie pomyślę ile bym miała do domku rzeczy z tego auta to aż mnie mrozi

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:18   #1835
smerfetka2808
Zakorzenienie

Bajlaga, my mamy zimowe tydzień temu zmieniliśmy bo już było poniżej 10st a tu teraz bo jest ciepło...

Ma.ko, my też w ratach płacilismy bo z AC troszkę wychodzi ale teraz stwierdziliśmy że od razu zapłacimy

Dusiolka, my mamy też po 1tys opony ok, ale szwagier własnie ok 3tys, masakra
Stary 2014-11-13, 12:18   #1836
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

mam ten sam-też nie masz instrukcji po polsku? Musiałam ze strony Philipsa ściągać
.
Nie mam instrukcji po polsku, wkurza mnie jak dostaję grubą książkę z istrukcją a tam brak polskiego. Równie dobrze mogli włożyć kartkę że trzeba samemu jej szukać. Jaka oszczędność papieru :-D

Ignaś 11.03.2016

Edytowane przez Szczeperka
Czas edycji: 2014-11-13 o 12:24
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:24   #1837
dusiolka
Zakorzenienie

Asia tez mam Microlife nc100

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Ale pyszny smoothie zrobiłam;d mniam z lozeczko,malin,jeżyn i dodatkiem jarmużu
Stary 2014-11-13, 12:42   #1838
ewka555
Zakorzenienie

bajlaga ja tez michałkiwcinam :P ostatnio w biedronce kupilam
ale teraz mam ochote na coś kwasnego, wiec chyba za pistacje sie wezme
ja wanienke ostatnio kupiłam w ikei i jest ok:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:47   #1839
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
bajlaga ja tez michałkiwcinam :P ostatnio w biedronce kupilam
ale teraz mam ochote na coś kwasnego, wiec chyba za pistacje sie wezme
ja wanienke ostatnio kupiłam w ikei i jest ok:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/
ja też w Biedronce kupiłam, uwielbiam te z Hanki

zastanawiam się czy nie kupić kombinezonu misiowego na rozmiar 56-62 gdyby nie było bardzo zimno, bo w sumie mam tylko jeden kombinezon w rozmiarze 62, ale jest wielki, drugi przecież się też przyda a akurat na olx wyczaiłam ładny z F&F używany za 20 zł, BRAĆ?
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:56   #1840
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Bajlaga ją to bym wszystko brała haha. Malzowi sie ostatnio spodobał taki sweterkowy i myśląc poważnie nie wiem czy kiedykolwiek go załoŻymy chyba że w lutym pod ten gruby jak będziemy jechać so rodziców czy coś, ale spodobał sie hehe.
Teraz też kupiłam od znajomej taki na 68 kotek ale nawet nie wiem czy go wiosną jeszcze wcisniemy

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:56   #1841
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Mąż wyciągnął mnie do IKEII i kupiliśmy komodę dla dzidziusia. W przyszłym tygodniu przemeblowanie Ehhhhh nie lubię zmian. A skoro będzie przemeblowanie, to muszę dostać się do schowka (tutaj trzeba teścia podpuścić o klucz), powyciągać ubranka i łóżeczko za jednym zamachem. Nie wiem jeszcze co z wózkiem.. czy już teraz wyciągać, czy jeszcze nie. Najgorszy zakup odhaczony z listy

Też mnie dzisiaj w autobusie spotkała miła niespodzianka. Wsiedliśmy przodem, ale nim mój ruszył się, to wszyscy wszystko pozajmowali. Więc klapłam na takim miejscu. Mąż mówi, że z tyłu jest miejsce, tylko muszę przejść. Ok. Ruszam się, a Pani do mnie „chyba źle się Pani czuje, proszę sobie usiąść” Podziękowałam i wyjaśniłam, że właśnie z tyłu jest wolne miejsce. Niemniej zrobiło mi się miło.

ma.ko ale się naczekałaś, chociaż masz dobre wieści. No co teściowa się martwi
bajlaga pochwal się wózkiem. A kombinezon brać, tylko konkretnie jest 56 czy 62, czy metka 0-3m.?
nuna córa to pewnie przez ząbki ma katar. Zazwyczaj wszystko kumuluje się w jednym.
jasowaa nie poszłabym do ani jednego z tych szpitali. W sezonie grypowym (akurat pada na styczeń zazwyczaj) Raciborską zamykają (tzn oddział) i nawet mąż nie może wejść, tylko reklamówki podają przez drzwi z rzeczami. Ponadto jakiś czas temu był wymóg, że jeżeli ma być poród rodzinny to partner musi mieć zaświadczenie ze SR. A i niby jest znieczulenie ale trzeba wcześniej (chyba miesiąc wcześniej) wybrać się do tamtejszego anestezjologa i sprawdzić, czy on zakwalifikuje. Znajoma tam rodziła i miała poród próżniowy.
Kliniki Ligockie dobre miejsce, jak z dzieciątkiem coś się dzieje. Jednak można tam coś podłapać, jakąś bakterię…. niestety częsty przypadek. No i studenci.
Z Ligoty to wolałabym Szpital Kolejowy (ten przed klinikami). Kilka dziewczyn tam rodziło (SN i CC) i były bardzo zadowolone. Super opieka i chyba po remoncie.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 12:57   #1842
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga za 20zl to bym
Sie nawet nie zastanawiała;p
Stary 2014-11-13, 13:00   #1843
bajlaga
Zadomowienie

Ciekawe jak wygląda na żywo, stan niby bardzo dobry na metce jest 0-3 m, za pół godzinki mi ma oddzwonić facio, ciekawe czy jeszcze jest trzymajcie kciuki

wiecie co, Laysy jem nie umiałam się oprzeć...
Stary 2014-11-13, 13:04   #1844
ewka555
Zakorzenienie

skończyłam prasować małej ciuszki, zostały mi do do posegregowania skarpetki i czapeczki.

mała ma chyba więcej ciuchów niż ja.
pierwsze zdj na 56, drugie na 62
nie czuje pleców
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (95,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (102,2 KB, 30 załadowań)
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 13:05   #1845
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga ja wcinal orzeszki ziemne z sola ;p
Stary 2014-11-13, 13:05   #1846
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
skończyłam prasować małej ciuszki, zostały mi do do posegregowania skarpetki i czapeczki.

nie czuje pleców
Łał, bardzo dobra robota! Mnie czeka to w grudniu...
Stary 2014-11-13, 13:09   #1847
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
witam po calej nieprzespanej nocy, najpierw mlody dawal ostro czadu , a potem chyba zabawial sie z moimi zebrami....
od 2 dni mam takie uczucie jak maly sie rusza bardzo nisko to tak jaby przez jajniki przechodzil mi prad i strasznie boli, czy takie kucie moze oznaczac ze szyjka mi sie zaczela dalej skracac? miala ktoras takie uczucie?
też właśnie czuje ostatnio dosyć mocno takie,,porażenia prądem"
Cytat:
Cześć

Katerina inhalacje z majeranku i spray do nosa prenalen i haalsy mi tez nos odtykają na chwile

elvira za szybkie rozwiązanie sprawy i obys sie nie męczyła ehh

nuna a co się działo?
Wszystko czego Ci brakuje na szczęście można kupić przez internet bez wychodzenia z domu
ja dostałam spiworek od znajomej i w nim zamierzam kłaść dziecko spać. Tzn na początku pewnie w rożku o ile bedzie chciał z nim spać (dostałam 2 od bratowej).
Laktator mam wybrany i jak coś to mąż szybko podjedzie do apteki i kupi
a termometr to sama nie wiem jaki
Tantum rossa też kupiłam na gemini, nie zaszkodzi mieć

smerfetka marsz do dentysty

bajlaga uważaj na siebie

simone to miałyśmy chyba taką samą noc. Ja jakaś niespokojna byłam i spać nie mogłam, a Leo prawie w ogóle sie nie ruszał. Nawet jak Go tykałam w brzuch. W koncu po 5 wstałam, napiłam się wody z sokiem to się poruszył, a po śniadaniu o 6 (bułka z dżemem) coś tam pofikał lekko, poźniej poszłam jeszcze spac i zasnęłam na 2 godziny z przerwami, też był spkojny jak nigdy, a teraz troche fika.

justyna to nieźle z tym gabinetem
ale najwazniejsze, że u CIebie wszystko ko. Śliczne zdjęcie

eirene musisz wytrzymać jeszcze troszkę

Przepraszam, ze nie nadrobie wszystkiego, ale tel mi padł, pożyczyłam od taty Nokie Lumie i tam nie mogę ściagnąć aplikacji, wiec czytam Was znów tylko na moim ledwo dyszącym lapku

Nie pamiętam czy pisałam, ze oczywiscie wczoraj u denta nikt mnie nie przepuścił i siedziałam w poczekalni prawie 1,5 godziny
po czym okazało sie ze nic nie trzeba robic, bo nic sie nie sypnęło. Powiedziała mi, ze jak bede karmiła piersią, to mam przyjsc w 4-5 miesięcy po porodzie bo wtedy pewnie ta 1 i 2 się ruszą. I 8 do rwania

Poprałam wczoraj kolejną część ciuszków, ale średnio schną przez pogode ehh.
Białe i jasne poprałam, zostały kolorowe i nie wiem jak je połączyć w praniu heh.

A w ogl. to mam jutro wizyte "
a w sobote z położną i nie wiem o co mam ją pytać
brzuch mnie bolał, miałam skurcze i bałam się, że coś się rozkręca...
Cytat:
Napisane przez lilova Pokaż wiadomość
Witam porannie.
Widzę, że nie tylko u mnie dzisiaj nieciekawa noc... Najpierw mała okopała mnie ze wszystkich możliwych stron, a później mój brzuch był jak kamień... A jak leżałam i "macałam" brzuch, czy mięknie (a miękł co kilkanaście minut dosłownie na minutę) to zgłodniałam. Zjadłam suchą bułkę i popiłam ją mlekiem, położyłam się spać i jakoś zasnęłam. Nie wiem jak dalej było z moim brzuchem... A jak obudziłam się przed 3, to nadal trochę twardniał. A w dodatku szczególnie w jednym miejscu miałam taką twardą górkę, rano też ją miałam... Nwm, czy mała tam coś wypięła czy jak...
Pierwszy raz tak miałam i od razu masa czarnych myśli, że przedwczesny poród, i czy u mnie w szpitalu mają sprzęt do ratowania takich maluchów... Oczywiście od razu rano to sprawdziłam i owszem- jest przyzwoity oddział neonatologiczny.
Twarde górki to dzieciaczki się tak wypychają
Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

ja bym chciała zobaczyć Jego całą buźkę ale teraz to ja nie wiem czy coś tam dojrzę

smerfetka aaa, faktycznie, no to sobie podejrzymy naszych chłopczyków

ja już się chyba nigdy nie wyśpię, obudzę się w nocy na siku to potem zasnąć nie umiem, a tu nogi rwą, a tu ten pośladek boli, plecy... przecież dopiero listopad
no właśnie-dopiero listopad
Cytat:
lilova ja jeszcze nie wiem kiedy bede miałą
Asia skoro tętno w normie to chyba ok. Mysle, ze skoro my mozemy miec takie dni ze nam sie nic nie chce, to nasze dzieci w brzuszkach też

Ale mi się słabo zrobiło. Ide po kostke gorzkiej czekolady.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Dziewczyny zostało mi 49 dni do porodu. Dziś oficjalnie zaczynam 34 tydzień
Cytat:
a ja dziś zaczęłam 30 tc
za tygodnie.
Cytat:
dziewczyny pisałyście kiedyś o termometrach bezdodytkowych, ale sobie nie zapisałam, jakiej firmy polecacie?

widzę na all termometry za 50-60-70 zł ale nie wiem czy za taką cenę można kupić dobrze działający termometr?
słyszałam, że dobre są Microlife, ale i tak najdokładniejsze są rtęciowe... Ja kupuję elektryczny, żeby się orientować w miarę w temperaturze, a jak będę widzieć, że gorączka to będę dokąłdnie sprawdzać zwykłym rteciowym
Stary 2014-11-13, 13:16   #1848
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

słyszałam, że dobre są Microlife, ale i tak najdokładniejsze są rtęciowe... Ja kupuję elektryczny, żeby się orientować w miarę w temperaturze, a jak będę widzieć, że gorączka to będę dokąłdnie sprawdzać zwykłym rteciowym
tych rtęciowych już nie ma. są z czymś innym w środku. ale nie wiem czym ja też elektronicznym sprawdzam a jak widzę że ma gorączkę a nie pokazuje (raz mi się zdarzyło) to wtedy ten zwykły

Stary 2014-11-13, 13:17   #1849
Montanka
Rozeznanie

Hej,
ale dziś kiepska noc za mną - tak samo, jak u wielu z Was.
Poszłam spać ok 23:30, o 3 budzik zadzwonił na mierzenie cukru, o 3:20 przyszedł syn na mleko. Wypił je, położył się i zaczął się kaszel. Męczył się z godzinę, a potem za którymś kaszlnięciem zwymiotował trochę mleka. Prosto na moja poduszkę puchową
Sprzątanie było, potem do 5:20 nie spałam, bo młody dalej pokasływał, więc przeniosłam się do pokoju Ksawerka, a mąż został z Kapim. Spałam aż do 7:30

Na osłodę dnia przyszła dziś reszta mebelków i zakupy z ikei. W weekend pokój powinien być gotowy.

Pisałyście o okuliście. Ja niestey nie mam szans na usługe nfz. Musze prywatnie iść i nawet nie wiem, czy gdybym miała wskazanie, to czy mógłby mi wtedy dać skierowanie na cc..

Termometr nam nawala, mamy diagnostik NC300. Zaczał pokazywac cały czas temp powyżej 37 u nas wszystkich

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Hej, wczoraj wieczorem bardzo mnie brzuch bolal, pojechałam do szpitala. Okazało sie ze z małym ok, szyjka zamknięta. Problem inny bo prawdopodobnie wyrostek. Najgorsze to ze nie da sie na bank sprawdzic bo na usg nie widac bo ciaza go popchnęła do gory i go nie widac. Wychodza mi podwyższone leukocyty i cos jeszcze co świadczy o infekcji w organizmie. Narazie jestem na kroplowce (antybiotyk) i przeciwbólowych i jutro jeszcze maja zrobic rezonans. Jesli dalej wyrostka nie bedzie widac a moj stan sie nie poprawi to beda chyba cieli w ciemno. Bo ten wyrostek to jak bomba tykająca.
Bardzo mocno trzymam kciuki za Was
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej ho
wczoraj wieczorem miałam kryzys. popłakałam się mężowi. już nie mogę się stycznia doczekać. w dzień jest ok. czuję się dobrze. ale przychodzi wieczór i masakra. mały kopie jakby mi brzuch chciał rozerwać przez to naciska mi na szyjkę i boli ona niesamowicie. położę się - nogi rwą tak że mam ochotę je uciąć siekierą. dodatkowo kręgosłup i plecy naparzają normalnie wczoraj to już się popłakałam. mąż aż się wystraszył i powiedział że chętnie część dolegliwości wziąłby na siebie
to się wyżaliłam
oo i jeszcze ósemka znów zaczyna mi rosnąć i boli
Czasem trzeba się wypłakać Lżej się robi.
Ja też ostatnio coś płaczliwa jestem - jak nie ja
Stary 2014-11-13, 13:19   #1850
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka ile ma Twoj Mały ze jesZcze mleko w nocy pije?
Stary 2014-11-13, 13:24   #1851
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam Microlife z apteki za 125 zł i nie polecam. Kilka razy zdarzyło
Sie ze miałam temp ponad 38 a on pokazał niecałe 37.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 13:27   #1852
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tych rtęciowych już nie ma. są z czymś innym w środku. ale nie wiem czym ja też elektronicznym sprawdzam a jak widzę że ma gorączkę a nie pokazuje (raz mi się zdarzyło) to wtedy ten zwykły
ja mam jeszcze rtęciówkę A te inne to z alkoholem bodajże jakimś tam też mamy.

Montanka współczuję nocy Ale biedny maluszek
Stary 2014-11-13, 13:37   #1853
ellyunia
Wtajemniczenie

Bajlaga na letnich oponach zimę No prosze Cie ty jako przyszła matka musisz dbać o bezpieczeństwo nie tylko swoje już teraz. Zimowe opony zakłada sie kiedy temp spada do 7 stopni, czyli już

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 13:45   #1854
Eirene1987
Zakorzenienie

Montanka to też miałaś noc fest.
czasem płacz pomaga bardzo

Stary 2014-11-13, 13:51   #1855
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Bajlaga na letnich oponach zimę No prosze Cie ty jako przyszła matka musisz dbać o bezpieczeństwo nie tylko swoje już teraz. Zimowe opony zakłada sie kiedy temp spada do 7 stopni, czyli już
O tamtym roku pisałam u nas ani razu śnieg się nie utrzymał dłużej niż 1 dzień

a teraz nie odczuwamy jeszcze potrzeby zakładania zimówek, zresztą to jest chwila roboty

Eirene ja takie załamania jak Ty to przez ostatni tydzień przeżywam... no i wieczory i noce są najgorsze
Stary 2014-11-13, 13:57   #1856
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez lilova Pokaż wiadomość
A czy któraś z was (oprócz mnie) wie już kiedy będzie miała pierwsze ktg?
Nie :/ Jeszcze gin nie mam więc jestem w czarnej

Cytat:
a ja dziś zaczęłam 30 tc

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 14:10   #1857
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Nie :/ Jeszcze gin nie mam więc jestem w czarnej

Zobaczyłam Twój podpis 34/40 i miałam takie COOO...a przecież faktycznie to już tyle tygodni
Stary 2014-11-13, 14:14   #1858
czarnadamaxd
Rozeznanie

Wplynal nam zwrot pieniazkow za farby, meble i tapety, ktore musielismy kupic na nowe mieszkanie, wiec lece na zakupy jakichs rzeczy wyprawkowych ;p
Stary 2014-11-13, 14:15   #1859
Ewka:D:D
Rozeznanie

Cytat:

nie czuje pleców
hehe ja tez juz mam poprasowane, poukladane, torbe dla siebie mam juz spaowana a dla dzidzi mam przygotowane rzeczy czekaja tylko na sakowanie

dziewczyny ktore maja drewniane lozeczka czy macie cos od materacyka w dol zeby zaslonic te pusta przestrzen?

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-13, 14:15   #1860
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

Eirene ja takie załamania jak Ty to przez ostatni tydzień przeżywam... no i wieczory i noce są najgorsze
no dokładnie. w dzień jest super. czuję się świetnie. ale wieczór to istny koszmar.

małego mąż przywiezie z przedszkola a ja się nudzę chciałam iść po ciuszki na strych ale klapa zamknięta a sama jej nie otworzę... i du.pa blada. idę mamie pomóc kluski śląskie kleić

co do łóżeczka ja mam z szufladą

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-11-13 o 14:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości