|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cześć dziewczyny
Przepraszam za milczenie, ale mieliśmy bardzo intensywny długi weekend. A to u nas goście, a to my w gościach... Dodatkowo w wolnych chwilach próbuję dekorować pierniki. Nie pamiętam czy się Wam chwaliłam, ale jedna firma zamówiła u mnie 100 sztuk dużych pierników jako prezenty dla kontrahentów i w przyszłym tygodniu mam deadline. Stefan- masz przepiękną córeczkę! Tygrysku- Kinga niezmiennie śliczna. Widać, że jest miłośniczką kotów po mamie ![]() Jak się udał kinderbal? ![]() Mara- u nas też są dwie pobudki, nawet w podobnych godzinach. Też kiedyś była już tylko jedna, ale od mniej więcej 1,5 miesiąca wróciliśmy do dwóch. Też próbowałam oszukiwać wodą, ale nie z Milką te numery. Alwa- cieszę się, że chrzciny udane. Może wrzucisz jakieś zdjęcia? Margo- życzę zdrówka całej rodzinie! Side- więc to tak wyglądają początki chodzenia? O rety... Chyba przestanę tak wyczekiwać aż Emilka zacznie raczkować... Współczuję nerwów, ale masz to już przynajmniej za sobą. Emi przebiła się jedna górna jedynka, a druga jest tuż tuż i tyle z nowości ![]() Poza tym byli u nas wczoraj znajomi z 1,5- roczną córeczką i mała mnie maksymalnie rozczuliła, bo gdy Emilka była już śpiąca i zaczęła płakać, zaczęła jej na siłę wciskać swojego smoka
|
#2492 | ||
|
Zadomowienie
|
Brawa dla Franka za samodzielne kroki!!
Cytat:
Cytat:
A jak podajecie te pomidory - gotowane, w formie sosu? Bo chodzi mi po głowie np. cukinia, pomidory i jakieś kluski...
|
|
#2493 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kacper też się cieszy do kota - tylko szkoda że kot nie odwzajemnia tego uczucia ![]() Cytat:
A i wg mnie jak czuć ostre pod palcem to chyba już przebity ząb? ![]() Jakoś trochę przed skończeniem 6 miesiąca przestał się budzić na jedzenie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
koziemleko
za ząbka i kroczki przy kanapiemara, Kinga już od jakiegoś miesiąca się nie budzi na jedzenie. Tylko, że ona dosyć stanowczo zamanifestowała, że jak się budzi w nocy to nie chce jeść (wtedy jeszcze cyc) tylko chce smoczka i spać dalej ![]() limonka, imprezka się udała choć widać na razie mocno, że tamte dzieciaczki są o prawie połowę młodsze Ze śmiesznych rzeczy to muszę stwierdzić, że moja mała chłopaków podrywać to nie umie. Kinga z Frankiem leżeli na brzuszkach i Kinga się do niego odezwała, co strasznie wystraszyło Franka. Rozpłakał się on, potem Kinga a na końcu jeszcze trzecie maleństwo ![]() tequiba, u nas kot też nie odwzajemnia raczej uczucia, ale czasem łaskawie się zbliży do Kingi. Poza tym zrobił się przytulaśny ostatnio
|
|
|
|
#2495 |
|
Wtajemniczenie
|
moja już jadła pomidorową- ze słoiczka który Hipp przysłał. Cały zjadła, za to jak ja zrobiłam to jej nie smakowało
|
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Cicho tu znów... Wszystkie takie wymęczone?
My dziś byliśmy na kolejnych zajęciach, niestety już ostatnich Kinga bawiła się rewelacyjnie przez całą godzinę. I ustawiła się, chyba przez pomyłkę, do czworakowania ![]() Dodatkowo dowiedziałam się o bezpłatnych warsztatach fotograficznych. Zaczynam je za 1,5 tygodnia. |
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie nocnego karmienia.
Dzis bylam u lekarza z Oskim bo wstal z kaszlem i dziwnie oddychal. Na szczescie nic powaznego. Osychal go i nic nie wyszlo. Lekarz powiedzial ze to moze byc przez katar. Kazal goi obserwowac bo ostatnio duzo przypadkow zapalenia krtani. Przepisal aerozol do noska, witaminki jakies i syrop. Wszystkie leki bez recepty. Tygrysku wybierasz sie na warsztaty fotografii. Musi byc to fajna sprawa. |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
mara zdrowia dla was!
tygrysku- właśnie odbieram kalendarze od kuriera. dzięki jeszcze raz za cynk
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Przemo też dziś zaczął pokasływać, katar mu ewidentnie spływa. jutro biorę dzieciaki do pediatry na osłuchanie, bo Ewie też się nie poprawia.
|
|
|
|
#2500 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! W końcu mam chwilkę.
Życzę zdrowia dla Oskarka i Przemka, a pozostałym gratuluje nowości. Czytam was codziennie, ale nie potrafię odpisać z tej aplikacji na tel. U nas po staremu- Emilka w żłobku- nawet więcej je, niestety nadal trwa bunt warzywny ( i w żłobku i w domu), już nie wiem co robić, jak ja przekonac do tych warzyw. Zwalałam na żeby, ale chyba nic z tego, bo warzyw nie chce już 3 tyg., a zębów nie ma i nie widać, choć wszystko wkłada do buzi i gryzie ![]() Byliśmy u pediatry ostatnio- niestety mała nic nie przybrała przez 3 tyg., nawet 100 g ma mnie- musimy więc wrócić do gastrologa, powtórzyć usg jamy brzusznej- szkoda gadać .Z nowości- wczoraj z pozycji czworaków udało się jej usiąść na boczku i podpierać sie rączkami - tylko raz i był bum na podłogę i płacz.Alwa- ja w pracy ok, dzięki, musiałam się szybko wdrożyć, najgorsza ta tęsknota i jak mam na 13 to widzę ją tyle co kąpiemy i karmie. Smaritta- zapisałaś już szkraba do neurologa na nowy rok? Sa już zapisy? Bo ja dzwonię tam po 30 razy dziennie i ciągle zajęta... Nikt mi nie odpisał w sprawie krzesełka- buu ![]() Oki zmykam! Pozdrawiamy wszystkie maluchy i mamy
|
#2501 |
|
Zadomowienie
|
mara, margo zdrówka dla dzieciaczków
Co do warsztatów to mam nadzieję, że będzie fajnie. Będę zdawać relacje o ile ktoś będzie zainteresowany. Oczywiście jeżeli się dostanę ![]() side cieszę się, że przydał się cynk Fajnie wyszły kalendarze?tynka, nie pamiętam czy dziewczyny taki sam fotelik kupowały. My mamy taki: http://allegro.pl/longlife-lezaczek-...566144025.html Jak tak dalej pójdzie to będzie można zawiesić wątek ;p |
|
|
|
#2502 |
|
Zadomowienie
|
tygrysku - też mam wrażenie że wątek powoli umiera...
A swojego jęczybuły mam czasem tak dość, że aż chyba nie powinnam tego pisać Jak to jest że do popołudniowej drzemki jest ok, wesoły, bawi się, trochę czasem pomarudzi ale na krótko. A po drzemce jest nie do zniesienia, nic nie pasuje. Już kombinuję czy to nie od brzuszka, no bo przed południem je kaszkę i mleko, a popołudniu obiad i podwieczorek... Już nie mam pomysłu na niego. Nawet na drugi spacer teraz nie ma jak iść no bo tak szybko ciemno się robi. Dochodzi do tego że kładę go spać o 18.30 bo już się nie da z nim wytrzymać. Macie jakiś pomysł na to? Tynka - a oprócz jedzenia jak się mała zachowuje w żłobku? Bardzo płacze nadal? Ile jest dzieci w grupie? Zrobiłam dzisiaj nowy koktajl, może się komuś przyda: ugotowana kasza jaglana+aronia+banan+jogu rt naturalny
|
#2503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może ta drzemka jest za krótka? U nas czasem jest tak, że Kinga się budzi, ale widać, że jest jeszcze śpiąca. Próbuję wtedy ją uśpić. Jak się nie uda to właśnie ma taki humor jak opowiadasz. Koktajl wrzucony na pierwszą stronę Może i my kiedyś dojdziemy do takich wynalazków.
|
|
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Hey
![]() nie odzywałam się bo mi się wizaz wysypał, a raczej przeglądarka. Dopiero Tż poradził mi, żeby Was uruchomić w innej przeglądarce i huuurrra-jestem uratowana ![]() ag9 u nas też Hanka często marudzi popołudniu, zaczyna się po 17 i też bywają momenty, że mam dość:/ także nie jesteś jedyna ale potem mój Łobuz tak słodko się uśmiecha i cała złość mi mija, a jak zasypia mi na rękach to już mnie całkiem rozczula.Wpadłam w szał zakupowy:P Hani ostatnio znudziły się zabawki, miałam kupić ze 2 no to nabyłam już 3 plus 2 książeczki i czaję się jeszcze na kolejne:P Nie powinnam wchodzić do sklepu z zabawkami, a allegro niech mi ktoś zblokuje ![]() Zdrówka dla Przemka i Oskarka! ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- nawet tak nie żartuj
Żona od 23.07.2011 Edytowane przez frogutka Czas edycji: 2014-11-13 o 21:48 |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde co probowalam odpisac to mi sie nie chcialo zalatowac okienko do odpowiedzi
Ag u nas bylo podobnie ale odkrylismy ze jak malego polozylismy na naszym lozku to jest przeszczesliwy i wierci, bawi no i nie marudzi moze u was sie sprawdzi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Tygrysek zazdroszcze tego kursu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Margo zdrowka dla was;* Mara dla was tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u nas nasze łóżko tez ratuje sytuacje. Strasznie lubi sie tam przewalac. |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka zorganizujesz sie
a moze sprobuj zapiekane warzywa ? Pieczona dynia, ziemniak, cukinia? Mojemu bardzo smakujaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- No i ciekawe czemu spada z wagi a moze to naturalne bo zaczela byc bardzo aktywna? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- My jeszcze pomidorow nie testowalismy. Nie mam dostepu do dobrych a te z kauf czy lidla to wiecie jakie sa;p No i u nas sa dwie pobudki na jedzenie w nocy. A czasem trzy. Roznie bywa ale zawsze jest choc jedna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, ja nie zapisywałam jeszcze. Mamy wizytę 3 grudnia -wcisnęła nas jeszcze na ten rok. Zapisy na nowy rok ponoć będą dopiero pod koniec listopada (tak kumpeli w recepcji powiedzieli)
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam jeszcze pomaga zmiana pozycji i danie do zabawy garnuszka albo kule tup tupWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2511 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Emil ucina sobie pierwszą drzemkę (oczywiście na cycu )U nas w nocy są zawsze min 3 pobudki. Ale takie tylko na cyca i śpi dalej. Bo nie wiem czy mówiłam ale tż nam się z sypialni wyprowadził i teraz mamy ogromne łóżko tylko dla siebie i wszyscy są szczęśliwi bo tz się wysypia do pracy i ja też lepiej śpię bo tak to się zawsze martwilam, że Emil go obudzi. A teraz luzik.Ag był czas , że Emil mi strasznie marudził i jak musiałam coś zrobić to brałam go ze sobą i kladlam na podłodze w danym pomieszczeniu. Był przeszczesliwy. ..nawet zwykłymi drzwiami potrafił się dluuuuuuugo bawić. Tylko do kuchni go nie biorę bo tam mam inne płytki i są bardzo zimne. To zostawiam go w korytarzu. ..chociaż ostatnio już się za mną przyczołgał
|
#2512 | |||
|
Raczkowanie
|
Limonko jesteś usprawiedliwiona, widziałam dziś Twoje dzieło
Pierniczki wyglądają bosko Bardzo dziękuje Cytat:
Dziękuje Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2513 |
|
Zadomowienie
|
nie pamiętam, która z Was polecała kostkę edukacyjną smily, ale dziękuję
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- ma ktoś jakieś wieści o Virginii i Natalce ![]() bardzo dawno się nie odzywała (jak na nią), mam nadzieję, że to tylko brak czasu, a z Natalką wszystko dobrze...
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zabawka to podstawa
my mamy kilka ulubionych i za nimi wszedzie pojdzieNo wlasnie cicho tu... Mozna zrobic 'bu' i echo uslyszec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Filupka ja juz oduczylam spanua przy ;piersi: D no ale bardzo zazdroszcze lozka dla siebie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Monkaa też będę chciała niedługo go tego oduczyć, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać i kiedy wybrać na to dobry moment. A Emil jest bardzo zaawansowanym cycoholikiem i na pewno będzie nam bardzo ciężko.
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro cicho i wątek zamiera to odezwę się ja po dluuuugiej nieobecności
![]() Podczytuje często wieczorami,więc jestem na bieżąco. Czas tak szybko mija,mój Janek ma juz 8,5 m-ca. Ma 3 zęby, które pojawiały się bezobjawowo praktycznie Coraz dłużej potrafi się sam zabawić zabawkami,co mnie ogromne cieszy,bo mogę wtedy ogarnąć pokój i bieżące sprawy. Z dnia na dzień jest coraz bardziej kumaty i uwielbiam patrzeć jak rośnie i odkrywa świat Zdrówka dla wszystkich choruszkow dla wszystkich dzieci za postępy. To świetna uczucie patrzeć, jak się rozwijają
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że moje dzieci osłuchowo czyste. ufff... na razie syropy i spraye do nosa. oby to wystarczyło.
u Przemka górne jedynki w drodze według p. dr ale jeszcze daleko. a on tak piłuje dziąsła czym popadnie, jakby miały wyjść lada moment. poza tym pełza z prędkością światła, ucieka z maty w zakazane miejsca, uwielbia wyciągać gazety z dolnej półki ławy w salonie, zbieram potem tylko strzępki. już się nauczyłam zostawiać mu tam reklamy, a nie cenne rzeczy :P z małżem niestety kiepsko, dostał silny antybiotyk na 3 dni, właśnie wziął ostatnią dawkę, a wygląda jakby było coraz gorzej... mamy chłopców - macie jakieś autka, którymi bawią się Wasi synkowie? |
|
|
|
#2518 | |
|
Moderator
|
bu!
Cytat:
Ale jak Kacper będzie bardziej kumaty, to TŻ chce mu (czytaj - sobie ![]() Dużo zdrówka dla wszystkich Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-11-14 o 21:35 |
|
|
|
|
#2519 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj próbowaliśmy to zestawienie i bardzo nam smakowało
Cytat:
![]() Cytat:
za pozycję do czworakowaniaCytat:
Cytat:
Cytat:
U nas też gazety to hit ale odkąd zjadł kawałek już mu nie pozwalam się nimi bawić Cytat:
oby udało się rozkręcić karmienie warzywamiCytat:
![]() hym, coś mi nie pocytowało wszystkiego. muszę przyznać że ciężko mi się ostatnio zorganizować i na wizaż brak czasu. staram się jednak was nadrabiać
|
|
#2520 |
|
Rozeznanie
|
Margo, Emil ma kilka autek. Bardzo lubi takie jedno drewniane i lubi też mała koparke plastikową, zwykłą.
Tz też czeka aż mały podrosnie żeby mu (czyt sobie) kupować fajne zabawki typu kolejka , auta, samoloty pewnie miecze ze star wars ów i co mu tam jeszcze wyobraźnia podpowie. Strach się bać. ..:p
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

za ząbka i kroczki przy kanapie
Kinga bawiła się rewelacyjnie przez całą godzinę. I ustawiła się, chyba przez pomyłkę, do czworakowania 

.

oby udało się rozkręcić karmienie warzywami