|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Allegro - atrakcje cenowe "kup teraz" cz. XII
Cytat:
Nie korzystałaś w ciągu 24 godzin z zakupów z darmową wysyłką? Albo jeszcze jedna opcja,sprzedający wydał się podejrzany i może myślą że robisz z nim jakieś machloje? Skoro pojedyńczko kupowałaś?? Nie wiem ,tak tylko gdybam ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Matowe
|
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aneczka87874;489220 21]Z tego co mi wiadomo to kilka ostrzeżeń (nie wiem ile) równa się blokada konta na allegro.
Nie korzystałaś w ciągu 24 godzin z zakupów z darmową wysyłką? Albo jeszcze jedna opcja,sprzedający wydał się podejrzany i może myślą że robisz z nim jakieś machloje? Skoro pojedyńczko kupowałaś?? Nie wiem ,tak tylko gdybam[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Przecież napisałam, że skorzystałam z kuponu u jednego sprzedawcy dla kilku transakcji płacąc za każdą osobno. Moglo to wygladac ze strony allegro jako "machloje ze sprzedawca", ale przeciez gdybym byla swiadoma (gdyby bylo to w regulaminie, faqu), że nie mogę tak zrobić to bym nie zrobila. Dlatego pytam jakim prawem tak jest i dlaczego ostrzezenie dostalam ja, a nie sprzedajacy, ktory wprost przyznaje, ze aukcja jest dla klientow z kartą visa, bo przesylka jednego przedmiotu wynosi 24,99. Czy nikt tak nie zrobił? Bo ostrzezenie nie wyskakuje od razu. Jest wrecz niedostrzegalne, dopoki nie wybierze się przesyłki. A ja zwykle, gdy nie pokazywala się darmowa to robiłam wstecz. Ale gdy mimo wszystko ją wybrałam wtedy pojawia się ostrzezenie. Myślę, że te osoby, ktore mają problemy z kuponem visa powinny to sprawdzić, może to jest przyczyną. Edytowane przez Suess Czas edycji: 2014-11-13 o 22:44 |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam kupić w prezencie czarny zegarek, który ładniejszy?
http://allegro.pl/zegarek-skorzany-g...768827935.html http://allegro.pl/zegarek-geneva-zlo...753694088.html |
|
|
|
#3395 | |
|
Rozeznanie
|
Boję się już wchodzić na ten wątek, bo za dużo tutaj informacji i zbyt dużo zakupów bym robiła ;d Chciałam tylko dać znać, że już działają mi płatności kartą Visa. Poszperałam i miałam dzienny limit transakcji na 0,00 zł ustawiony ;/ Póki co pozamawiałam różne organizery na bieliznę, kilka par kolczyków, bransoletkę z naszyjnikiem - generalnie nazywam to pierdołami, więc nawet linków nie wstawiam. Aktualnie poszukiwane są przeze mnie botki i sukienka także jak kupię to się pochwalę
Chyba nie mówiłam, że dotarła do mnie spódniczka http://allegro.pl/show_item.php?item=4689750500 - jestem mega zadowolona i oficerki http://allegro.pl/ak-009-lakierowane...748383234.html---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pomóżcie.
Pisałam o tej sprawie kilka dni temu, ale od tamtej pory nic się nie zmieniło:-/ Wylicytowalam książki na allegro, pani mi ich nie chcę przesłać, powołując sie na wymówki, że myślała, że aukcja będzie trwała dłużej, że chciała wystawić to z ceną minimalną... Uzeram sie z nią od piątku. Najpierw mówiłam, że jeśli nie wyślę, to ja zgłoszę do allegro itd. Potem wymyśliłam, że moze otrzymać kwotę taką jaka chcę poprzez wystawienie ponownie tych książek z wysyłką za 25 zł, znowu zapłacę za te książki używając karty visa, tamte pieniądze mi zwróci i z tych zwróconych pieniędzy oddam jej te, które placiłam, a raczej allegro płacilo za wysyłkę(40 zł). Ta owszem zwróciła mi pieniądze, ale książek nie wystawiła ponownie. Jestem już tym tak zmęczona, z tą babą tak ciężko się porozumieć. Odpisuje, albo i nie koło 12 w nocy, numer telefonu podany na allegro mówi mi, że:"abonent nie przyjmuje połączeń przychodzących". Jeśli już odpisuje to bardzo zdawkowo, nie robi sobie nic z tej sytuacji, a mnie ma gdzieś. Nie wiem już co mam robić, przecież nie zmuszę jej, żeby mi odpisywała, albo żeby wysłała towar, ale strasznie mi zależy na tych książkach. W międzyczasie uzerania się z tą panią odpuściłam już pare aukcji. Do allegro pisałam przez formularz kontaktowy- nie ma odzewu. Dziś również napisałam do nich na fejsie, ale nie liczę, że mi odpisza. Czy jeśli założę spór to mogę w nim żądać tylko i wyłącznie wysyłki towaru? Nic mi po pieniądzach. Pomóżcie Edytowane przez wiki100 Czas edycji: 2014-11-14 o 07:35 |
|
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam trochę wątków na innych forach i okazało się, że nie tylko ja dostałam ostrzeżenie i nie mogę skorzystać już z kuponów visa (o ile w ogóle nadal można, bo promocja visa na allegro zrobiła się szara). Allegro zaczęło ponoć dawać ostrzeżenia od tak, szczególnie kiedy użytkownik robił zakupy na małe kwoty 1-5 zł. Najogólniej mówiąc allegro dało się złapać we własną sieć nie ustalając dolnej granicy zakupu najwyraźniej trochę straciło, bo użytkownicy zaczęli zamawiać za śmieszne kwoty. Musieli się chyba ratować tymi ostrzeżeniami i wcześniejszym zakończeniem promocji. Szkoda tylko, że regulamin nie uwzględniał tej kwestii i myślę, że powinni bardziej pilnować sprzedających niż kupujących, którzy w swoich aukcjach wprost przyznawali, że są one korzystne z kuponem visa.
Są to oczywiście na razie tylko moje domysły (i kilku innych osób). Napisałam już na ten temat do allegro, ponieważ o całym tym "ostrzeżeniu" nie zostałam należycie poinformowana, ani nie mam jasności dlaczego je otrzymałam. Być może osoby, które miały nagle problemy ze skorzystaniem z kuponów visa też otrzymały coś podobnego i nawet o tym nie wiedzą. Tak jak pisałam - nie ma żadnej informacji, żadnego maila, a zawsze gdy nie pojawiał mi się kupon to wciskałam "wstecz". Dopiero wtedy, gdy wybierałam mimo wszystko sposób wysyłki wyświetlała mi się informacja poniżej. A z pozytywnych informacji - klikajcie "pobierz kupon" znowu rozdają rabaty ![]() Edytowane przez Suess Czas edycji: 2014-11-14 o 07:45 |
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam zdać relacje. Otrzymałam wczoraj sukienkę
http://allegro.pl/a-173-pikowana-suk...797141746.html Jest idealna. Zamówiłam 36 i jest w sam raz.Materiał elastyczny, krój bardzo klasyczny.Jestem wniebowzięta. Przesyłka expresowa, paczkę miałam dzień po dokonaniu płatności. CZekam na kolejne kolory, bo była dostępna tylko czarna. Naprawdę polecam.Zdjęcia na żywo mogę wrzucić na życzenie
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na maila odpisał błyskawicznie.Więcej takich ludzi chciałoby się spotykać. Jeśli masz od niego inne sukienki to bardzo proszę pochwal się (linki mile widziane), bo ja już czaję się na kolejne.
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się właśnie nad tą sukienką Kochane pomóżcie
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...Bartosz+is.png Edytowane przez golabek Czas edycji: 2014-11-14 o 09:00 |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do Was, szukam pościeli i nakrycia na sofę. Macie sprawdzonego sprzedawcę?
|
|
#3404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/a-169-sukienka-tun...784987112.html http://allegro.pl/a-163-pikowana-suk...766436421.html tylko moja jest letnia nie pikowana, ale identyczna http://allegro.pl/a-121-sukienka-kwi...708468407.html Do tego mam jeszcze dwie z baskinką, dwa tulipany i dwie rozkloszowane, których tutaj nie ma Wiem, wiem dużo ich, ale ja w lecie tylko w sukienkach chodzę![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Jakakolwiek aukcja charytatywna z dostawą elektroniczną. Dokładnie 1 zł. |
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szczerze to myślę, że ostrzeżenie nakładają na osoby, które kupowały po kilka zł, a za wysyłkę płaciły nielogiczne kwoty. Ja kupowałam nawet po jednej sztuce u różnych sprzedajacych pieluszki, w cenach od 1,90 zł po 3 zł, skarpetki po 1,99 zł i wybierałam za każdym razem kuriera czy pocztex kuriera i nie było problemu. Myślę, że jeśli wysyłka ma normalną cenę czyli przypuśćmy do 20 zł za kuriera i sprzedający prowadzi sklep, w którym od dawna ma takie koszty wysyłki, to żadnego ostrzeżenia all nie daje. Uważam, że dostają je osoby, które nagle zaczęły wystawiać towar za grosze, a wysyłkę za 25 zł żeby tylko zarobić. I chciałabym złożyć zażalenie moja ciąża sprawiała wielu osobom tak ogromny problem, ale sto takich samych wiadomości o kuponach, pisanych na czarno, nie przeszkadza nikomu.. Jeśli nie ma tu być off-topów to niech to dotyczy wszystkich.. Co prawda kupony są bardziej związane z tym działem, ale jednak nie ich dotyczy wątek. Też piszę o kuponach ale na szaro, a po drugie nie zadaję miliona oczywistych pytań, na które odpowiedzi można w ciągu 1 minuty znaleźć w FAQ , bo to mnie wkurza najbardziej - wystarczy zajrzeć do FAQ i piszą na co jest dany kupon, wystarczy kliknąć na kupon i też się ta informacja wyświetla. A mimo to co chwilę ktoś pyta czy to kupon na ubrania czy nie i zadaje tysiąc pytań, na które odpowiedzi padły już dawno. Amen ![]() Edytowane przez Weridiana1986 Czas edycji: 2014-11-14 o 09:19 |
||
|
|
|
#3406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Weridiana masz rację ,ostatnio tu jest tylko o problemach z kuponami,a bardzo mało o tym co kupiłyśmy ,co przyszło itp.....
Czekam na 3 pary dżinsów ,kupiłam jedne a potem dokupiłam kolejne dwie pary i stwierdziłam że któreś odeślę jak sobie poprzymierzam naciągnęłam sprzedającą na darmową wysyłkę ![]() Czekam jeszcze dziś na rajstopki i legginsy dla małej i na Furbiego ,nie wiem czy odrazu jej dać czy na Mikołaja zostawić ,pewnie odrazu jej dam bo chce zobaczyć jak się cieszy
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiałam go, dopóki się nie zepsułTo tak samo jak ja, też mam wąskie biodra, dlatego kupuję tulipany i baskinki i rozkloszowane. A co do wcięcia w talii to sama nie wiem jakie to małe a jakie duże. |
|
|
|
|
#3410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko, że ja jestem kupującym, a nie sprzedającym. Nie ode mnie zależy za ile sprzedający wystawia towar. Piszesz, że kupowałaś po parę zł i brałaś kuriera. Robiłam tak samo, a mimo to dostałam ostrzeżenie. Jest to dla mnie nielogiczne. Powinno być choćby krótkie uzasadnienie, a tak to w sumie nie wiem za co jestem karana. Pewnie dostaje mi się za sprzedającego. Cóż, trzeba żyć dalej. Ale powinni się nauczyć umieszczać informacje tego typu w regulaminie. ![]() Edytowane przez Suess Czas edycji: 2014-11-14 o 09:45 Powód: nie moge zacytowac |
|
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko jak powtarzał, to niezbyt wyraźnie i pamiętam, że trzeba było na początku go uczyć słówek. Ale to było bardzo dawno temu, te teraz pewnie są lepsze. Och te wspomnienia.....
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie czy promocja z Visa jeszcze działa? chciałam na spokojnie przez weekend zakupy zrobić :/
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3416 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Działa!!!!!!
Edytowane przez Jall Czas edycji: 2014-11-14 o 13:49 |
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie od wczoraj nie działa
nie wiem dlaczego. Jeśli jakimś cudem nie zadziała będę 12zł w plecy wrrr.
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo uczciwi sprzedjący, fajna pościel, przyjemna i pięknie się prezentuje. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Wychodzi mi 91 cm, ale mogę nie być dobrze zmierzona, bo jestem w studenckim mieszkaniu i mierzyłam się taśmą i potem do linijki przykładałam, więc pewnie do 95 cm mam
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no chyba żartujesz ja mam 94cm i nie czuję, żebym miała jakieś mega biodra i mam spódnicę od Label i nawet wstawiałam fotki ;p
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Chyba nie mówiłam, że dotarła do mnie spódniczka 

nie wiem dlaczego. Jeśli jakimś cudem nie zadziała będę 12zł w plecy wrrr.