|
|
#3001 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
Cytat:
jak już tak bardzo bronimy tych, które pogrążają się w rozpaczy na nie wiadomo jak długo Są osoby, które po prostu MUSZĄ sięgnąć dna, poniżyć się totalnie i poczuć mega wstyd i żal do samej siebie, żeby móc się podnieść. No i cóż, też mają do tego prawo. A że czasem mierzi i ma się ochotę przełożyć przez kolano taką zapłakaną wmawiającą wszystkim że maksymalny dupek jest powietrzem, którym ona oddycha, to inna sprawa Między innymi dlatego w pewnym momencie przestałam się tutaj udzielać - zabrakło mi cierpliwości.
|
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Jeezu, nie wiedziałam, że takie dramaty się tu odbywały. Ciąża z seksu z eksem... O matko, naprawdę?
ja rozumiem, że każdy ma inaczej, ale gdy ktoś kilka miesięcy po rozstaniu nadal płacze, że "byliśmy taką cudowną parą, dzisiaj byłby 746 dzień naszego związku..." to mnie szlag trafia :P
|
#3003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu ciągle wchodzą nowe porozstaniówki i jakoś to się kręci: wzajemne wspieranie, motywowanie, głaskanie po zapłakanej główce, wysłuchiwanie, dawanie rad, ale też stawianie do pionu. Wg mnie wątek spełnia swoją rolę i naprawdę bardzo mi pomógł w pozbieraniu się |
|
|
|
|
#3004 |
|
chaos maker
|
DLA MNIE TEN WĄTEK JEST OKEJ!
Jest tym, czego potrzebowałam tuż po rozstaniu, kiedy w kółko "mieliłam" wszystko z nim związane, a nawet najwytrwalsi przyjaciele rzygali już na dźwięk słowa: "eks", bo kompletnie nie mieli już więcej pomysłów, co mi radzić. Zamiast przeżuwać w samotności (chociaż i to robiłam), dzieliłam się swoimi myślami, spostrzeżeniami z innymi dziewczynami w podobnej sytuacji. Po pierwsze: pomogło mi to spojrzeć inaczej na swoje nieszczęście. Po drugie: nie byłam unikatowa, jedne miały lepiej, inne miały gorzej, ale wszystkim było źle i zrozumiałam, że nie tylko ja to tak przeżywam. Po trzecie: nadzieję dawały mi te Wizażanki, które zaczynały powoli wychodzić z "doła" albo wręcz ułożyły sobie życie na nowo. Po czwarte: mogłam doradzać innym, czerpać coś ze swojego doświadczenia. Co do "ogarnięcia się", to fakt, każdy ma inną wrażliwość. Jedni ogarniają się w miesiąc, inni w pół roku, jeszcze inni w rok. Ten wątek jest tutaj także po to, żeby zwrócić uwagę i "przywołać do porządku" dziewczyny, które zbyt przeżywają/robią głupie rzeczy typu wydzwanianie do eksa czy umawianie się z nim, jednak nikt poza nimi samymi nie wpłynie na ich życie, podejście do rozpadu związku. Ja sama z siebie mogę powiedzieć, że uparłam się przy swoim: "NIE, ON JUŻ NIE JEST DLA MNIE" i mimo wahań, bólu, smutku, który można zobaczyć zarówno na moim blogu jak i w postach na rozstaniowym, trwałam przy tym nawet w najgorszych chwilach. Można powiedzieć, że ta myśl mnie ratowała i ratuje nadal (już coraz rzadziej na szczęście :P). Jak dla mnie, jeżeli ktoś cierpi i płacze za eksem dłuuuuuuuugo, posuwa się do wydzwaniania do niego, idealizowania go i taka sytuacja trwa już jakiś czas, to nie jest słabym mazgajem, tylko albo ofiarą toksycznej relacji, albo ma inną wrażliwość i powinien poszukać pomocy u psychologa (jeżeli chce się wyleczyć). Bo najważniejsze jest CHCIEĆ zakończyć jakiś etap. Jeżeli chcemy, to dążymy do tego. Jak dążymy, to w końcu to osiągniemy.
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
|
|
|
#3005 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Różne rzeczy przychodzą do głowy w amoku porozstaniowym, nawet taka myśl, że seks sprawi że facet wróci, że dziecko sprawi że będzie wielki happy end...
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też ten wątek bardzo pomógł, ja już jestem w 80% wyleczona (a z eksa w 100%), ale wracam tu co jakiś czas bo się z Wami zżyłam Poza tym teraz to ja mogę stawiać świeże porozstaniówki do pionu :PBTW: Zapraszam do wchodzenia na rozstaniowego bloga, AdSense właśnie bada, czy warto mi podłączyć reklamy No kurde, przynajmniej coś na moim rozstaniu zarobię
Wanna see father raping her stepdaughter? Visit: https://www.pis.wtf/s/pr06 (Tor Browser only) Edytowane przez Loisto Czas edycji: 2014-11-13 o 12:09 |
|
|
|
|
#3007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szekspir to dla niego byłby pikuś."Być z nią czy nie być... Oto jest pytanie... (a na końcu i tak będę miał wyj(yhyyhy)ane )" ![]()
|
|
|
#3010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twojej historii nie znam, opowiesz albo dasz linka do miejsca, gdzie ją opisałaś?
|
|
#3011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3012 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podpisuję się pod tym - trzeba wziąć się dzisiaj w garść! tak w ogóle to mi dziś humor poprawiacie ciąża z seksu z eksem, być z nią czy nie być - oto jest pytanie Ugrupowanie byłych dziewczyn ;-* !
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
[1=59948cd2ebf6af35ac1fc5f cbd1b9d76a13fc081_60625bf 257f97;48915579]Podpisuję się pod tym - trzeba wziąć się dzisiaj w garść!
tak w ogóle to mi dziś humor poprawiacie ciąża z seksu z eksem, być z nią czy nie być - oto jest pytanie Ugrupowanie byłych dziewczyn ;-* ![/QUOTE]Trzeba trochę humoru i rozrywki tu wprowadzić
|
|
#3014 |
|
chaos maker
|
"Ciąża z seksu z eksem" poza zabawnym brzmieniem (dużo "ks" i "s" w wyrazach, jakoś tak się fajnie układa) wcale mnie nie śmieszy, bo to tragedia jakby nie patrzeć :|
Niby nie moja, niby nie wasza, ale współczuję wszystkim laskom, które się rozstały i okazało się, że są w ciąży z byłym facetem.
"I didn't ask for this pain, it just came over me(...) I'm so suprised you want to dance with me now, I was just getting used to living life without you around." "Boję się (...), że on zniknie, wiesz,
ten ktoś, kogo pokocham całym sercem bladym, chociaż mówią, że go już nie mam." |
|
|
|
#3015 |
|
Nie depcze krokusów
|
Niektóre zrobiły to celowo.
|
|
#3016 |
|
Konto usunięte
|
A ja jakos sie ostatnio wkurzam tym jak bardzo mnie byly zmienil. Wciaz lapie sie, ze boje sie rozmawiac o pewnych kwestiach, ze boje sie cos powiedziec na glos i tego jak facet zareaguje. Moj eks tak dlugo mi powtarzal, ze jestem do bani, ze odbija mi sie to teraz czkawka. Czasem sie TZ smieje, ze jak mozna o taka glupote bac sie zapytac, a ja mam w sobie strach, ze sie okaze taka zla jak wmawial mi eks...
|
|
|
|
#3017 |
|
Przyczajenie
|
Kurcze, myslalam, że jestem taka silba i nic mnie nie ruszyło, a jednak - po dwóch dniach chyba dotarło do mnie że to na prawdę koniec. Najgorzej ze każdy dzień uzależniam od niego, dzisiaj byl mrukliwy, wiec mam dola. W ogole strasznie sie boję, że dowie sie, że chadzam na kawy z innymi facetami, alr w sumie to nie jego sprawa.
Tylko ja wciąż liczę, że sie zejdziemy. Tak mi szkoda wspólnej rocznicy, mieliśmy fajne plany ((Ehhh, jak dobrze, ze jest ten wątek <3 |
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3019 |
|
Przyczajenie
|
Glownie duzo sie klocilismy ostatnio, ja przestalam mu ufac i sie czepialam. Poza tym jemu nigdzie nie chcialo sie wychodzic, ciagle siedzielismy w domu i ogladalismy filmy, to nie jest moj styl spedzania czasu, nudzilo mi sie. Doszla rutyna, bo spedzalismy z soba wiekszosc dnia, w szkole i po. On przestal do mnie czuc to, co kiedys.
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Czuję się dziś wieczór niewyobrażalnie wręcz samotna
|
|
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
To tak jak ja.
|
|
#3023 |
|
Raczkowanie
|
Bidulki
Ja kilka godzin temu też przez jakiś czas czułam się samotna, ale już mi przeszło. Jak mantre powtarzam sobie ''Minęło to minęło, stać Cię na lepszego, a ON zrozumie i będzie żałował, że stracił taką dziewczynę jak Ty" haha To poprawia mi niewyobrażalnie humor ...aha i staram się nie dopuszczać żadnych wspomnień ![]() Trzymajcie się jakoś http://www.wielkieslowa.pl/wp-conten...4_10-38-10.jpg ...eh ze mnie to jest jednak egoistka, pozwolenie komus odejsc wcale nie sprawia mi radosci :P Edytowane przez smitten Czas edycji: 2014-11-13 o 23:08 |
|
|
|
#3024 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#3025 |
|
Raczkowanie
|
Gadałam dzisiaj z moim Ex. Wiem, że powinnam olać, ale chodziło o sprawy zawodowe, więc ze względu na to, że jestem profesjonalistką i gdybym z nim nie porozmawiała, moja szefowa na pewno by się o tym dowiedziała i by się a mnie nieźle wkurzyła. Ale mniejsza o to...potem zaczęliśmy normalnie gadać i otóż mój Eksiunio wyznał mi, że podoba mu się jedna dziewczyna i zamierza ją jutro na imprezie podrywać i poznać ją bliżej w trakcie rozmowy. Nie wiem, po co mi te wieści. Może myśli, że się łudzę i stwierdził, że nie może mi dawać nadziei. Co za głupek
|
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę, że Twój Eks dogadalby się z moim Eksem. Mój lubił przy mnie podrywać, z jedną to nawet raz do domu wrócił zostawiając mnie na imprezie, bo cyt. "on nie umie nie być miły", zresztą wiem, że do dziś próbuje ją zbajerowac, ostatnio był z nią na ognisku pomimo mojego zakazu, kto wie z którą wczoraj spał, może już ma 3 następne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3028 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim... niestety łącze się z Wami w bólu i w samotności...
|
|
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
Mój Eks jest rąbnięty, skoro uważa że jestem jego kumpelą. A może powinnam czuć się zachwycona, że mnie tak lubi, że jestem jego powiernicą!
|
|
|
|
#3030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

jak już tak bardzo bronimy tych, które pogrążają się w rozpaczy na nie wiadomo jak długo
Są osoby, które po prostu MUSZĄ sięgnąć dna, poniżyć się totalnie i poczuć mega wstyd i żal do samej siebie, żeby móc się podnieść. No i cóż, też mają do tego prawo.

((