Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 10:43   #2011
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Nie no tez nie przesadzajmy,jesli tamta pani była przed tym młodym co odciął o serialach to raczej ze ma prawo wejsc pierwsza i bez durnych komentarzy. W Twoim wypadku to wiadomo ze przesadziły i nie ma o czym mowić.
Dla mnie nie ma różnicy czy starszy czy młodszy wszyscy juz sie tak zachowują..
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:45   #2012
heffitka84
Zadomowienie

Ja codziennie pije 1 kubek czerwonej herbaty i nie mam problemu z wyproznianiem, ani w jedna ani w druga strone
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:47   #2013
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Asia żelazo to chyba raczej powoduje zaparcia, przynajmniej u dzieci
dusiolka ja mysle, ze tak naprawde nic nie jest bezpieczne w ciązy. Ale ja się wytrzymać nie da, to się człowiek ratuje czym może. Moja mama brała pyralgine będąc w ciązy ze mną, bo inaczej by się przekręciła. Ale ona nie na bóle głowy, tylko na woreczek.Miesiąc po porodzie poszła na operację i tato został z 2,5 letnim synem i mną 1miesiączną sam
linda i dobrze, kurde bez przesady, mają czas to niech czekają. One już nie pamiętają jak to było w ciązy ehh.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Ja codziennie pije 1 kubek czerwonej herbaty i nie mam problemu z wyproznianiem, ani w jedna ani w druga strone
chyba też znów zacznę, bo kiedyś mi pomagała.
Dzięki ze mi o niej przypomniałąś

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:47   #2014
LindaC
Wtajemniczenie

simonee - 0 u mnie na usg w 29 t 2 d było:
BPD - 73 mm
HC - 267,7 mm
Stary 2014-11-14, 10:47   #2015
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
dziewczyny, miałam fatalną noc i wieczór, tak mnie kluło w piersiach że myślałam ze padnę, wogóle często łąpie mnie takie kołatanie serca i duszności tak jakby mi coś uciskało na klatkę piersiową. Ciśnienie mam w normie, ekg serca miałam robione z m-c temu, ale troche mnie to martwi...
Może to też na tle nerwowym, nakręcamy się przecież każdą pierdółką

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Wczoraj kolezanka krora robi doktorat mowi ze wyczytała w publikacjach naukowych ze kobiety w ciazy które łykała paracetamol cześciej rodzą dzieci z zachowaniami porównywalnymi z ADHD..gorzej rozwinięty układ nerwowy,zaburzenia motoryczne i komunikacyjne.. czyli jednak nie tak bezpieczny jak sie wszystkim wydawało..
Tak też mi się wydawało, wszystko ma znaczenie, tymbardziej dla rozwiającego się maluszka...

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja czekam na ostateczna decyzje. Teraz maja zebranie w mojej sprawie. Ryzyko jest takie ze operacja moze wywołać porod :-(
3mamy kciuki na pewno lekarze wiedzą co robią

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Tak Smerfetka Twoje lenistwo było moją motywacją
Dla mnie jeszcze nie zwlekam jak mogę chyba w niedzielę wieczorem to zrobię

Ale mi Mała kobietka się ociera dupką po kawce zbożowej i ciastkach owsianych szaleństwo
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:51   #2016
dusiolka
Zakorzenienie

Askaa moja wczoraj brykala jak wypiłam czekoladę ,taka mega gęsta mniam
Stary 2014-11-14, 10:52   #2017
Kinqaa
Zakorzenienie

Hej
Elvira ehhh oby wszystko się ok skończyło pewnie się boisz masakrycznie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

krew i siuśki oddane, ale masakra z tymi ludźmi w poczekalni i im starszy wiek, tym mniej empatii niestety
chciałam być pierwsza, żeby tż za dużo do pracy się nie spóźnił, to byliśmy pod przychodnią o 6:30, wpuściła mnie do środka Pani co sprząta, bo jest tam normalnie dzwonek przy wejściu. Punkt siódma otworzyli ośrodek i wpuścili ludzi co czekali na zewnątrz, a nie dzwonili chyba żeby ich wpuścić. I do punktu pobrań podeszły 3 starsze kobiety i mówią do mnie: "no to na to by wyglądało że my trzy, a Pani czwarta w kolejce, bo my czekałyśmy na zewnątrz" mówię Wam podałam powiedziałam, skąd wiedzą czy nie czekam od wczoraj, poza tym chyba - sądząc po ich wieku pamiętają jeszcze czasy kiedy w PRLU wszędzie w kolejkach wisiała kartka że kobieta w ciązy jest uprzywilejowana jak Pani z punktu pobrań poprosiła pierwszą osobę to i tak jedna nie dała za wygraną i zaczęła startować do lotu, ale ja wcześniej dałam radę cztery litery dźwignąć z ławeczki

po pobraniu krwi poprosiłam Panią pielęgniarkę o pojemniczek na mocz, mówiąc że zapomniałam z domu (już oszczędziłam jej opowiadania że mam ze sobą litrowy słoik z pełnowartościowym, zalecanym moczem nocnym i chcę tylko przelać ) na co ona mówi do mnie żebym nasikała i wślizgnęła się i im podała. Tak też uczyniłam, ale jak tylko zbliżyłam się do drzwi, to kolejna starsza Pani jakaś, która doszła - że jak to tak, tam ktoś jest i kolejka obowiązuje no padłam po raz drugi i wychodząc aż do widzenia nie powiedziałam kolejce, choć tak jestem z domu nauczona

a mój mąż kiedyś uczestniczył w takiego typu scyscji w kolejce do pobrania krwi, gdzie jedna starsza Pani się wykłócała że ona pierwsza - to jakiś młody koleś skomentował w punkt całą sytuację : "A gdzie się Pani tak śpieszy, seriale dopiero po południu lecą"
paranoja.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:52   #2018
LindaC
Wtajemniczenie

elvira - powodzenia! będzie dobrze!
Stary 2014-11-14, 10:55   #2019
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Askaa moja wczoraj brykala jak wypiłam czekoladę ,taka mega gęsta mniam
Narobiłaś mi smaka...
Stary 2014-11-14, 10:55   #2020
justynalyp
Zadomowienie

rozmawiałam z naszym sprzedawcą przez telefon. Bardzo miły pan. Powiedziałam panu, że jest naszym polecanym sprzedawcą i że wszystkie robimy u niego zakupy i jesteśmy bardzo zadowolone. Na co pan ogromnie się ucieszył, dziękował milion razy, powiedział że będzie miał teraz bardzo miły piątek i powiedział że za taką informację dorzuci mi coś ekstra. Więc dziewczyny zamawiając od niego możecie wspominać mu o forum, na którym to jest polecany i może też będzie dawał miłe niespodzianki.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:56   #2021
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
rozmawiałam z naszym sprzedawcą przez telefon. Bardzo miły pan. Powiedziałam panu, że jest naszym polecanym sprzedawcą i że wszystkie robimy u niego zakupy i jesteśmy bardzo zadowolone. Na co pan ogromnie się ucieszył, dziękował milion razy, powiedział że będzie miał teraz bardzo miły piątek i powiedział że za taką informację dorzuci mi coś ekstra. Więc dziewczyny zamawiając od niego możecie wspominać mu o forum, na którym to jest polecany i może też będzie dawał miłe niespodzianki.
To rzeczywiście miły dzionek dla Pana zrobiłaś

you have lost a diamond

Stary 2014-11-14, 10:57   #2022
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Narobiłaś mi smaka...

Do tego miałam tartę z karmelem,serkiem mascarpone i owocami ;p
Stary 2014-11-14, 10:58   #2023
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Karoloo tak to ta kurtka. Tez czuje sie jak w worku. U nas najmniejsze sa S, nie ma XS ani na necie ani w sklepie.

Ja czekam na ostateczna decyzje. Teraz maja zebranie w mojej sprawie. Ryzyko jest takie ze operacja moze wywołać porod :-(
Ehhh to mnie pocieszyłaś

Kochana mam nadzieje, że będzie wszystko OK Trzymam

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 10:58   #2024
dusiolka
Zakorzenienie

Justyna powinien na hasło "wizaz" dawać zniżki albo gratisy;p
Stary 2014-11-14, 10:59   #2025
Kinqaa
Zakorzenienie

Karoloo ja tez mam tą kurtke i czuje się jak w worku ,ale ... wyjścia nie mam muszę do stycznia się w niej turlac.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-14, 11:00   #2026
AsiaW**
Zakorzenienie

[QUOTE=ma.ko;48925993]Asia żelazo to chyba raczej powoduje zaparcia, przynajmniej u dzieci
dusiolka ja mysle, ze tak naprawde nic nie jest bezpieczne w ciązy. Ale ja się wytrzymać nie da, to się człowiek ratuje czym może. Moja mama brała pyralgine będąc w ciązy ze mną, bo inaczej by się przekręciła. Ale ona nie na bóle głowy, tylko na woreczek.Miesiąc po porodzie poszła na operację i tato został z 2,5 letnim synem i mną 1miesiączną sam
linda i dobrze, kurde bez przesady, mają czas to niech czekają. One już nie pamiętają jak to było w ciązy ehh.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

i

nie wiem sama, w kazdym badz razie odkad zaczeląm brac żelazo to tak często chodzę, ale nie narzekam wolę to niż w 2 stronę.

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Może to też na tle nerwowym, nakręcamy się przecież każdą pierdółką

być może, niby niczym konkretnym się nie denerwuję, ale często czuję taki "niepokój", a dziś już lepiej, tzn mam tak często że nie mogę odetchnąć pełna piersią ale klucie w piersiach zdarza się bardzo rzadko.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:02   #2027
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Montanka bierz sobie wit b complex i wit c,tak mi poradziła gin jak sie spytałam co mozna zapobiegawczo brac bo moja tesciowa miała niedawno półpaśca a ja nigdy nawet ospy a przed tył odkryciem widziałam sie z nia tydzien temu.
Dzięki za radę. A wiesz, czy stosować zalecane dawki, czy może więcej?
Cytat:
Karoloo tak to ta kurtka. Tez czuje sie jak w worku. U nas najmniejsze sa S, nie ma XS ani na necie ani w sklepie.

Trzymaj się tam!
Cytat:
Montanka podobno (tak gin mówiła) na tym etapie ciazy (w moim przypadku jak o to pytałam był 32t) juz nie jest groźna,ale wiadomo nikt nie chciałby przez to przechodzić. Niby polpascem łatwiej sie zarazić jak juz ktos przechodził ospę..bo wtedy jakby ten wirus sie reaktywuje -podobna zasada jak z opryszczka -tak z kolei powiedział inny lekarz.
No własnie niby najgorzej, jak się złapie to świństwo do 20 tc.
Tak, jak z opryszczka, czyli szansa na zero komplikacji, jesli ospę się odchorowało w przeszłości.

Kiedy matka choruje po raz pierwszy, dziecko dostaje od niej wirusa w spadku i rodzi się często już z objawami ospy - to doczytałam w necie, nie wiem, na ile prawdziwe.
Jakby nie było, trzeba uważać. Szczególnie, jeśli się jeszcze nie chorowało.

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

krew i siuśki oddane, ale masakra z tymi ludźmi w poczekalni i im starszy wiek, tym mniej empatii niestety
chciałam być pierwsza, żeby tż za dużo do pracy się nie spóźnił, to byliśmy pod przychodnią o 6:30, wpuściła mnie do środka Pani co sprząta, bo jest tam normalnie dzwonek przy wejściu. Punkt siódma otworzyli ośrodek i wpuścili ludzi co czekali na zewnątrz, a nie dzwonili chyba żeby ich wpuścić. I do punktu pobrań podeszły 3 starsze kobiety i mówią do mnie: "no to na to by wyglądało że my trzy, a Pani czwarta w kolejce, bo my czekałyśmy na zewnątrz" mówię Wam podałam powiedziałam, skąd wiedzą czy nie czekam od wczoraj, poza tym chyba - sądząc po ich wieku pamiętają jeszcze czasy kiedy w PRLU wszędzie w kolejkach wisiała kartka że kobieta w ciązy jest uprzywilejowana jak Pani z punktu pobrań poprosiła pierwszą osobę to i tak jedna nie dała za wygraną i zaczęła startować do lotu, ale ja wcześniej dałam radę cztery litery dźwignąć z ławeczki

po pobraniu krwi poprosiłam Panią pielęgniarkę o pojemniczek na mocz, mówiąc że zapomniałam z domu (już oszczędziłam jej opowiadania że mam ze sobą litrowy słoik z pełnowartościowym, zalecanym moczem nocnym i chcę tylko przelać ) na co ona mówi do mnie żebym nasikała i wślizgnęła się i im podała. Tak też uczyniłam, ale jak tylko zbliżyłam się do drzwi, to kolejna starsza Pani jakaś, która doszła - że jak to tak, tam ktoś jest i kolejka obowiązuje no padłam po raz drugi i wychodząc aż do widzenia nie powiedziałam kolejce, choć tak jestem z domu nauczona

a mój mąż kiedyś uczestniczył w takiego typu scyscji w kolejce do pobrania krwi, gdzie jedna starsza Pani się wykłócała że ona pierwsza - to jakiś młody koleś skomentował w punkt całą sytuację : "A gdzie się Pani tak śpieszy, seriale dopiero po południu lecą"
Mo to miałaś poranek pełen wrażeń. Ja po takiej akcji bałabym sie cukier robić, bo na pewno by mi skoczył

Matrixel, ja też płaczliwa - co raczej nie w moim stylu

Asia, mi tez tchu brakuje często, ale kłuc nie mam. Z tego braku tchu, to trzeba się cieszyć, bo to znaczy, że dzidziole jeszcze wysoko. Gorzej z tymi kłuciami. Może dla świętego spokoju idź na ekg, jesli masz możliwośc?

Edytowane przez Montanka
Czas edycji: 2014-11-14 o 11:04
Montanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:02   #2028
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

LindaC istny poligon, pamiętam te czasy wrrr,
dobrze, że teściowa pracuje w przychodni to wchodzimy tylami tzn raz sie zdażyło na razie.
Mi przez dobrych pare lat zajęło pojęcie, że u lekarza można być przyjętym w sposob cywilizowany, przychodzisz na godzinę, poczekalnia pusta, no może kilka osób czeka, siedzisz, czytasz magazyn, muzyczka w tle, stress free.
Przychodzi lekarz wola po nazwisku i bez zapasów wchodzisz do gabinetu, czemu w Polsce tak się nie da

zrobilam muffiny kokosowe

no i kupilismy wózek phil&teds navigator, podwójny
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:04   #2029
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

dusiolka jesteś okropna
justyna oo to super
elvira wiadomo już coś?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:07   #2030
dusiolka
Zakorzenienie

Montanka wit b complex mozesz brac wiecej bo ogólnie kazdy ma ich niedobory a wit c normalnie,zalezy w jakiej dawce kupisz

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Katerina z mojego przepisu? jak tak to cieszę sie ze smakują
Stary 2014-11-14, 11:09   #2031
justynalyp
Zadomowienie

nawet nie zdawałam sobie sprawy, że ktoś możę się tak ucieszyć na taką informację. On mi tu mówi, że za to dorzuci coś ekstra, ja mówię że nie o to chodzi, po prostu chciałam żeby pan wiedział, a on i tak dalej swoje. Słyszałam i widziałam uśmiech na jego twarzy.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:09   #2032
simonee
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odp co do wymiarów główki

W przyszła środę mam usg, sprawdzimy wymiary jeśli się da.

Elvira trzymam kciuki aby wszystko było ok daj znać jak coś ci powiedzą.

Dusiolka jeśli będziesz mieć KTG 26.11 to daj znać i napisz jak trzeba się zachowywać (np czy można się ruszać, rozmawiac) i ile trwało.

Na początku grudnia jedziemy do jeszcze jednego szpitala na wizję lokalną szpital prywatny troche za miastem ale blisko nas z dobrym (szybkim) dojazdem. Zapowiadają się świetne warunki sale 2 os z łazienkami i szafkami (nie trzeba dawać rzeczy do depozytu) znieczulenie na nfz i mam wybór sn czy cc.
Stary 2014-11-14, 11:10   #2033
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Przyszły wyniki jednak teraz, na bank wyrostek. Czekam na chirurgów bo jeszcze sie naradzają. Beda ze mna rozmawiac. Cos czuje ze bedzie operacja jutro lub po jutrze. Jestem załamana. A juz miałam nadzieje ze to nie to jednak.
Wszystko będzie dobrze! Jesteś pod dobrą opieką Trzymamy tu wszystkie kciuki

Cytat:
To nasz sprzedawca jest też bardzo miłym sprzedawcą

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:10   #2034
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Montanka wit b complex mozesz brac wiecej bo ogólnie kazdy ma ich niedobory a wit c normalnie,zalezy w jakiej dawce kupisz

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Katerina z mojego przepisu? jak tak to cieszę sie ze smakują
z twojego i Kiki, zastąpiłam margarynę olejem i dałam mniej mąki, ale wyszły ok, niewiele zostało
Stary 2014-11-14, 11:14   #2035
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Do tego miałam tartę z karmelem,serkiem mascarpone i owocami ;p
Dobra jutro zaciągnę męża na taki lub podobny zestaw
Stary 2014-11-14, 11:15   #2036
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina Gratuluję zakupu wózka

Kurde to tylko ja w Wigilię kupuje ?

you have lost a diamond

Stary 2014-11-14, 11:17   #2037
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp co do wymiarów główki

W przyszła środę mam usg, sprawdzimy wymiary jeśli się da.

Elvira trzymam kciuki aby wszystko było ok daj znać jak coś ci powiedzą.

Dusiolka jeśli będziesz mieć KTG 26.11 to daj znać i napisz jak trzeba się zachowywać (np czy można się ruszać, rozmawiac) i ile trwało.

Na początku grudnia jedziemy do jeszcze jednego szpitala na wizję lokalną szpital prywatny troche za miastem ale blisko nas z dobrym (szybkim) dojazdem. Zapowiadają się świetne warunki sale 2 os z łazienkami i szafkami (nie trzeba dawać rzeczy do depozytu) znieczulenie na nfz i mam wybór sn czy cc.
a to KTG to co to jest, ze się tak głupio zapytam?
to jest badanie, gdzie podłącza sie pasy na brzuch plus czujniki i monitoruje dziecka bicie serca przez tam 20min?

mialam takie badanie w tamtej ciąży kilka razy na sam koniec przez wysokie ciśnienie, chodzić wtedy nie można,
dostaje sie do reki taki przycisk i trzeba nacisnąć jak dziecko kopie albo sie rusza.
Raz siedząc pod taka maszyna dostałam skurczy co 2min i ich nie czulam, przychodzi położna oczy na wykres i sie mnie pyta, czy rodze
Stary 2014-11-14, 11:18   #2038
jasowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
bry totalnie nie wyspana przez męża (pierdział całą noc i nie dało się wytrzymać w tym smrodzie) i teściową (od 3 nad ranem darła ry.ja)

w grudniu to ja mam 2 wizyty u endo i nie wiem skąd wezmę na to kasę, jak nie dostanę z zusu
bo jak nie powiesz prosto z mostu, to wszyscy udają, że ściany czytają

za dobre wyniki
hehe u mnie to samo....

cielęcina na zamówienie w poszczególnych sklepach mięsnych
słoik litrowy

Ligotę PRZEKLINAM!!!!!!! Leżałyśmy w Chorzowie na Truchana Nie, ona miała już gorączkę, do tego nie mogła siedzieć ani leżeć już, bo wszystko bolało... Więc wskazanie było. Ponadto ją wzięli pierwszą, a tych zabiegów było ze 3 czy 4, bo tam dzieci z onkologicznymi sprawami były, z oparzeniami, wyrostkami, same nagłe przypadki.

oj, jak to będzie wyglądać? Powodzenia

zapas na rok robiłaś?
Lilijka, a wiesz gdzie bedziesz rodzic ? Katowice ?
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:19   #2039
Kinqaa
Zakorzenienie

Katerina jak rodzisz to nawet KTG podłączaja aby patrzeć co ile skurcze i tętno twoje i dziecka.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-14, 11:19   #2040
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Katerina Gratuluję zakupu wózka

Kurde to tylko ja w Wigilię kupuje ?
dzieki, jaki bedziesz mieć?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości