Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-14, 11:40   #3751
marta24171
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Hurrra udało mi się wszystko doczytać i teraz będę na bieżąco

Witam się w 24 tygodniu - masakra jak ten czas leci, nie długo będziemy 100 dniówki robić, moja za 15 dni

Ciuszki kupujecie piękne ja dużo mam po starszej córci a z resztą wstrzymam się do stycznia promocje wtedy kuszą najbardziej.

Rano byłam już na zakupkach i wcinam teraz te pyszne mandarynki z biedry- widzę że robią furorę na wątku
Moją ulubioną przekąską jest też ostatnio jogurt z lidla taki z kuleczkami czekoladowymi pychota.

Edytowane przez marta24171
Czas edycji: 2014-11-14 o 11:43
marta24171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:42   #3752
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

nie wyświetla mi się zdjęcie
Poprawione

Jakieś kłopoty miał znów wizaż z naszym tempem porozumiewania się

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
fiu fiu, piękna z ciebie kobieta, a brzuszek tylko dodaje urody
Dziękuję kochana

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:44   #3753
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Któraś Mamusia pisała, że pije wodę z cytryną, może zacznę sobie takie miksturki dla odmiany robić.
Dodaj do tego jeszcze miodu, pomaga na zgagę

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:46   #3754
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
O super, gratulacje braku cukrzycy.

Ja pije normalnie, zawsze duzo pilam. A ile pilas przed ciaza, moze wtedy pilas mniej i teraz organizm sie domaga.

Teraz beda duze skoki wagi u dzieci.
Dziewczyny to zabrzmiało tak, jakbyśmy były alkoholiczkami

No to siup !

Stary 2014-11-14, 11:46   #3755
marta24171
Rozeznanie

Dziewczyny a jak są ułożone wasze dzidzie w brzuszkach? bo moja pośladkowo i tak się zastanawiam czy zdąży się obrócić do porodu. W pierwszej ciąży córcia już dawno była ułożona główką w dół.
Stary 2014-11-14, 11:46   #3756
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam, miałam sie pochwalić, że wczoraj na zajęciach ze szkoły rodzenia byliśmy z grupą na oddziale położoniczym. Położna wytłumaczyłam nam gdzie mamy się udać w razie porodu, pokazała pokoje mam, pokoje noworodka i salę porodową, wytłumaczyła jak przebiega poród i z czego możemy korzystać, co robią z matką i dzieckiem po porodzie i dlaczego. Siedziałam na łóżku porodowym, bardzo wygodne.

Położna poleciła nam urządzenie tens i żel położniczy. Wcześniej czytałam o nim w gazetach dzieciowych, tens ma zmiejszać skurcze porodowe, a żel poprawiać ukrwienie macicy. Żel kosztuje około 120 zł, a tens można wypożyczyć za grosze. Ja się na pewno skuszę, bardzo boję się porodu
przepiękne stwierdzenie; )

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Gratuluję Wam dzisiejszych wizyt i badań i trzymam kciuki za następne!

11 dni temu wkleiłam zdjęcie swojego brzucholka, dziś wklejam nowe Przepraszam za tak zwane "łazienkowe z rąsi przy sztucznym świetle".

21t5d:

Załącznik 5838035
ale mamy śliczne Mamusie na forum! Bella
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:48   #3757
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
musze wam sie pochwalic , ze maluszek dzis tak szaleje, ze patrze teraz na brzuch a on mi sie porusza w momencie kopniecia...... o matkooooo to jest nowe dla mnie [COLOR="Silver"]
U mnie tez ostatnio takie przełomy następują. Dopiero co mąż zaczął czuć kopniaki to wczoraj leżąc na kanapie zobaczyłam, że w momencie kopnięcia brzuch mi się rusza w tym miejscu rusza. Mąż tez to widział. Ale to dziwne
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:49   #3758
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

No to siup !
hahah, no tak
ja ostatnio szłam z siostrą w mieście i mówię do niej: mam od paru dni takie dziwne zachcianki, że nawet mąż nie jest w stanie mi pomóc, na co obróciła się zgorszona pani w średnim wieku
Stary 2014-11-14, 11:51   #3759
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

11 dni temu wkleiłam zdjęcie swojego brzucholka, dziś wklejam nowe Przepraszam za tak zwane "łazienkowe z rąsi przy sztucznym świetle".

Brzuś raz mniejszy, raz większy, moje mierzenie już na nic się zdaje. Najgorzej jest wieczorem, po całym dniu działania

Z wagą z resztą to samo, więc może to i dobrze, że u rodziców nie uświadczę wagi i ewentualnie musiałabym gnać do siostry

21t5d:

Załącznik 5838035
A ja dzisiaj wreszcie widzę zdjęcia piękne te brzuszki, ciekawe czy pod koniec ciąży też będą takie ładne;Pbo ostatnio się nad tym zastanawiałam:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:54   #3760
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
hahah, no tak
ja ostatnio szłam z siostrą w mieście i mówię do niej: mam od paru dni takie dziwne zachcianki, że nawet mąż nie jest w stanie mi pomóc, na co obróciła się zgorszona pani w średnim wieku

Przypomniałaś mi o zalecenia położnej - dwa tygodnie przed porodem obowiązkowe fikumiku. Męskie nasienie pomaga na ukrwienie i rozluźnienie macic, czy jakoś tak. W każdym bądź razie przed porodem trzeba zagonić chłopa do roboty

Stary 2014-11-14, 11:55   #3761
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak są ułożone wasze dzidzie w brzuszkach? bo moja pośladkowo i tak się zastanawiam czy zdąży się obrócić do porodu. W pierwszej ciąży córcia już dawno była ułożona główką w dół.
Moja Dzidzia ułożona jest poprzecznie, ale nie mam pojęcia kiedy powinna się ułożyć pionowo, chyba mam jeszcze czas (21t5d).
Stary 2014-11-14, 11:55   #3762
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Kurcze ja coś źle się zaczynam czuć jakby na chorobę... Może wczorajszy ból głowy to była zapowiedź czegoś ble... Oby nie ;(
Witaj w klubie.. ja juz dzis trzeci dzien sie męcze, zaczeło sie od lekkiego pobolewania głowy, ale czułam ze to cos zaczyna mnie pobierac.
Bol głowy, gardła, suchy kaszel a dzis doszedł katar, ciezko rano z łóżkami sie wstaje. Wczoraj przyszła do mnie mama by mi rosół ugotowac. Pije syrop Prenalen, zrobilam sobie tez syrop z cebuli, pije mleko z miodem i czosnkiem, herbatki malinowe i zwykle z miodem i cytryną i tak cały dzien... juz mam dosyć... Dzis jak rano wstałam to myslałam ze mam gorączke, tak sie zle czulam, ale tylko 37st.

Także dbajcie kobietki teraz o siebie, ciepło sie ubierajcie by sie nie przeziebić.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 11:55   #3763
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
hahah, no tak

buehehe!! Dobre!!

Cytat:
przepiękne stwierdzenie; )

ale mamy śliczne Mamusie na forum! Bella
Dziękuję

crystal25, emily863 extra uczucie.. jak pierwszy raz poczułam mocniejsze uderzenie, aż mnie ciary z wystraszenia przeszły

Stary 2014-11-14, 11:56   #3764
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

Przypomniałaś mi o zalecenia położnej - dwa tygodnie przed porodem obowiązkowe fikumiku. Męskie nasienie pomaga na ukrwienie i rozluźnienie macic, czy jakoś tak. W każdym bądź razie przed porodem trzeba zagonić chłopa do roboty
Mój teraz się boi, a przed samym porodem he he już sobie go wyobrażam Właśnie zauważyłam, że wybrałyśmy takie samo imię dla synka:P
Stary 2014-11-14, 12:02   #3765
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Mój teraz się boi, a przed samym porodem he he już sobie go wyobrażam Właśnie zauważyłam, że wybrałyśmy takie samo imię dla synka:P
Mój też się boi. Od wczoraj toczę z nim boje o to, że przynajniej przed porodem ma mnie ... regularnie poprzytulać, że tak się wyrażę. Dla dobra dziecka i mojego.
Aleksander to piękne imię

Na dobra, idę do dentysty na kontrolę .

Stary 2014-11-14, 12:04   #3766
marta24171
Rozeznanie

Cytat:

Moja znajoma jak była w ciąży to akurat jej mąż był na kursie 900 km od miejsca zamieszkania, kiedy akurat przyszedł termin porodu on zjechał na parę dni do domu, no i w nocy poszaleli trochę i rano przyszły skurcze a po południu córcia była już z nimi. Także coś w tym jest.
Stary 2014-11-14, 12:04   #3767
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Moja Dzidzia ułożona jest poprzecznie, ale nie mam pojęcia kiedy powinna się ułożyć pionowo, chyba mam jeszcze czas (21t5d).
No i mnie przestraszyłyście, bo młody jest ułożony dupcią

Stary 2014-11-14, 12:05   #3768
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:

Brzuś raz mniejszy, raz większy, moje mierzenie już na nic się zdaje. Najgorzej jest wieczorem, po całym dniu działania

Z wagą z resztą to samo, więc może to i dobrze, że u rodziców nie uświadczę wagi i ewentualnie musiałabym gnać do siostry

21t5d:

Załącznik 5838035
Piękny brzuszek i równie piękna mama

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:05   #3769
87marta78
Zadomowienie

dla mnie udało mi się nadrobić wszystko
Lecicie strasznie szybko, wystarczy na kilka godzin byc poza zasięgiem, to później tyle lektury jest do czytania, że hoho
Co do mandarynek - to też uwielbiam- tylko że gdzieś przeczytałam, że w ciąży z cytrusami nie można przesadzać, bo alergizują... Ale jak tu ich nie jeść?????
Musze się zebrać do sklepu, bo dzisiaj zapowiedzieli się u nas moi chrzestni, że zrobią nalot Fajnie, bo z chrzestnym nie widziałam się 7 lat Trzeba jeszcze ogarnąć dom, dobrze że chociaż obiad na dziś już zrobiłam wczoraj
Moja mała rośnie z dnia na dzień, dobrze, że to ona rośnie a nie ja
Waga idzie powoli do góry, nie chce mi się jeść w ogóle. Mam takie dni, że przez cały dzień zjem bułkę w południe i wieczorem mi się przypomina - "O, dziś zjadłam tylko bułkę, trzeba coś zjeść". Dobrze się czuje, więc małej też chyba to nie przeszkadza
Dobra lecę, bo się nie zbiorę Później jeszcze zajrzę

niunia_ona - mogę Cię prosić o pokolorowanie na różowo, bo tak na tej pierwszej stronie blado wyglądam
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:07   #3770
Lila_17
Rozeznanie

[QUOTE=żona_marcina;489271 43]No i mnie przestraszyłyście, bo młody jest ułożony dupcią[/QUOTP

Pewnie każda z nas w różnym czasie będzie miała ułożone Maleństwa do porodu, a Ty się niczym nie martw, tyle jeszcze czasu, że na pewno się obróci tak, jak trzeba Jestem tego pewna:P
Stary 2014-11-14, 12:13   #3771
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się przejmuję 4 kg. Na pewno dziewczyna musiała miec problemy hormonalne, bo to niemożliwe przytyć 52 kg.

Chociaż moja siostra cioteczna przytyła 31 kg. Ale że dziewczę młode i ma dobry metabolizm to po roku wyglądała jak przed ciążą
Ja mam 5 na + i tez sie tym przejmuje. Moja bratowa przytyla 35, tylko winna bylo jedzenie, zjadala sama pizze na jednym posiedzeniu.

Cytat:

21t5d:

Załącznik 5838035
Sliczny brzuch i mama tez.

Cytat:

No to siup !

Cytat:
Ja tez mam posladkowa. Lekarz mowi, ze na tym etapie jest to bez znaczenia, ma sie odwrocic przed porodem. Teraz jeszcze nie raz bedzie zmienialo ulozenie.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2014-11-14 o 12:15
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:14   #3772
marta24171
Rozeznanie

Jejku jaka paskudna pogoda u mnie dzisiaj, szaro buro mglisto mokro, najchętniej bym oko przymknęła ale niestety za 20 minut muszę iść po córcię do szkoły.
Na obiadek dzisiaj mam naleśniczki, córci zrobię z nutellą a ja zjem z twarożkiem

Od poniedziałku jestem sama z małą w domu bo mąż na dwa tygodnie wyjeżdża, smutno będzie
Stary 2014-11-14, 12:17   #3773
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

tak, tak, też nam położna mówiła, bo sperma zawiera hormony (prostaglandyny, czy jakoś tak), po nich rozszerza się szyjka macicy i orgazm wyzwala oksytocynę (którą też podaje się w kroplówce w szpitalu na wywołanie) i po niej mogą się pojawić skurcze, także drogie panie, na krótko przed porodem: do dzieła
Stary 2014-11-14, 12:19   #3774
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, tak, też nam położna mówiła, bo sperma zawiera hormony (prostaglandyny, czy jakoś tak), po nich rozszerza się szyjka macicy i orgazm wyzwala oksytocynę (którą też podaje się w kroplówce w szpitalu na wywołanie) i po niej mogą się pojawić skurcze, także drogie panie, na krótko przed porodem: do dzieła
Dlatego tez czasami pary maja nakaz seksu w gumkach.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:31   #3775
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny, ale pędzicie ale dobrze, przynajmniej jest co robić

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Glukoza wyszła mi dobrze- na szczęście cukrzyca ciążowa mnie ominęła Tak się cieszę! A maluszek sobie rośnie. Waży już 806 g Mój słodki synuś Wg USG dalej starszy, bo wychodzi że już 25 tyg i 3 dni, a od ostatniej miesiączki mam 24 tyg 1 dzień I termin porodu na dzień dzisiejszy to 24 luty I na następną wizytę mam zrobić "biologię pochwy" ale nie wiem co to jest i ile to znowu kosztuje
super, że nie ma cukrzycy a synuś już duży, teraz to będą rosły nasze dzieciaczki

Cytat:
luzna super ze cukrzycy nie masz ) i fajnie ze dzidzia juz taka duzia..
ta biologia to inaczej czystosc- ale gdzie masz to zrobic??? to chyba ginekolog powinien ci pobrac material do badania? bo to jak cytologia...mialas robioną?
ja dzis dowiem sie co z moja cytologia, zawsze mialam grupe II;/ do tego mam nadzerke i ponoc jakiegos polipa troche mnie to stresuje.
jeszcze wczoraj mnie tak pecherz bolal az mialam problem z lezeniem a pozniej przeszlo ale dzis odczuwam taki dyskomfort.
musze o wszytskim lekarce powiedziec tylko zebym nie zapomniała..
smv na którą masz wizytę?

Cytat:
Jeszcze widzialam oprocz muslinowych-tetrowych, muslinowe-bambusowe, to tez raczej do przykrywania, bo drogie.

Ja zawsze mialam klopoty ze snem, a teraz to masakra. Czasami przewracam sie z boku na bok, az robi sie szaro na dworze, wiec odsypiam w dzien.

Hottie, nie slyszalam o tych ketonach. Nie mam ich w moczu, ale zobaczymy.

Ja kupuje kocyk minki, jakis azurowy, mgielke muslinowa i chyba bambusowy. La millou nie kupuje, bo odrzuca mnie twarz medialna marki.

Apropo tycia w ciazy, to wczoraj w poczekalni u gina byla dziewczyna, ktora startowala z waga 50kg, a teraz tydzien przed porodem ma 102. Masakra.
co?? to jest w ogóle możliwe?? słyszałam o przypadkach +30 kg, ale tyle nigdy

Cytat:

21t5d:

Załącznik 5838035
wow śliczny brzuszek i śliczna mama

Cytat:
Zapomniałam, miałam sie pochwalić, że wczoraj na zajęciach ze szkoły rodzenia byliśmy z grupą na oddziale położoniczym. Położna wytłumaczyłam nam gdzie mamy się udać w razie porodu, pokazała pokoje mam, pokoje noworodka i salę porodową, wytłumaczyła jak przebiega poród i z czego możemy korzystać, co robią z matką i dzieckiem po porodzie i dlaczego. Siedziałam na łóżku porodowym, bardzo wygodne.

Położna poleciła nam urządzenie tens i żel położniczy. Wcześniej czytałam o nim w gazetach dzieciowych, tens ma zmiejszać skurcze porodowe, a żel poprawiać ukrwienie macicy. Żel kosztuje około 120 zł, a tens można wypożyczyć za grosze. Ja się na pewno skuszę, bardzo boję się porodu
u mnie w szkole rodzenia też miało być jedno wyjście na porodówkę, ale prawdopodobnie nie będzie podobno teraz jest tyle porodów, że lekarze nie zgadzają sie na takie wizyty

Cytat:
jeszcze masz dużo czasu żeby dzidzia zmieniła pozycję, nie masz powodu do zmartwień!
Stary 2014-11-14, 12:43   #3776
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
asiulek w tych na które ja patrzyłam opcja darmowa tylko przy spełnieniu warunków, o których pisałaś. Inaczej 500-600 zł.
Ech... tak właśnie myślałam

Cytat:
Dzień dobry Mamusie
ja dziś też jestem zdechlak po nocy, kładłam się bardzo późno, a potem TŻ przez sen mówił, że coś po nim chodzi, to zapaliłam światło i się spięłam, co to może być i szukam szukam, a on mówi: śniło mi się, że klocki po mnie chodziły...i patrzę i on śpi dalej, a ja już pobudka i tak się znowu wierciłam
Hahaha

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
A oprócz tego mam ze 4 kocyki po siostrzeńcu, ale wg mnie dziecko powinno mieć taki swój kocyk na całe życie, jeżeli wiecie o co mi chodzi. to tak jak ukochana maskotka z dzieciństwa
Ja wiem o czym mowa. Mój dziecięcy kocyk zjadła mi moja psica jak była szczeniakiem. 5 lat temu dostała go w spadku po mnie do swojego wiklinowego koszyka jako miękkie wypełnienie. Przecudnie wyglądała z różową szmatką w pysiu. No i takim oto sposobem zostałam z dziesięciocentymetrowym paskiem kocyka, całym w ślinie labradora

Cytat:
a macie tak, że wciąż chce Wam się pić? Ja normalnie ciągle piję i czuję, że mam sucho w gardle i przełyku. A potem sikam jak głupia.
Teraz już mi przeszło. Ale jakiś czas temu non stop bym piła, a potem siku.

Cytat:

Apropo tycia w ciazy, to wczoraj w poczekalni u gina byla dziewczyna, ktora startowala z waga 50kg, a teraz tydzien przed porodem ma 102. Masakra.
O matko Moja mama przytyła prawie 30 kg (po 2 miesiącach nie było nawet widać po niej, że była w ciąży). Ale ta dziewczyna jeszcze dodatkowo na pewno musiała być na coś chora, bo to wydaje mi się niemożliwe.

Cytat:

21t5d:

Załącznik 5838035
Brzusio piękny

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:43   #3777
smv
Zakorzenienie

Dziewczyny Czekam na wizytę w poczekalni trzese się cała ze stresu albo że złego samopoczucia. Trzymać kciuki żeby się Dzidzius pokazał czy ma pipcie czy sisiora
A jak wrócę idę do łóżka leżeć bo umrę ;(

Tout Petit ale jesteś laskaaaa

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-14 o 12:44
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 12:45   #3778
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny Czekam na wizytę w poczekalni trzese się cała ze stresu albo że złego samopoczucia. Trzymać kciuki żeby się Dzidzius pokazał czy ma pipcie czy sisiora

trzymamy kciuki

ja dziś na obiad chyba zrobię pizzę, dawno nie jedliśmy
Stary 2014-11-14, 13:08   #3779
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

21t5d:

Załącznik 5838035
jaka słodka piłeczka ten Twój brzuszek!

Cytat:
u mnie jeszcze na przedostatniej wizycie było ułożenie miednicowe, teraz już mam główkowe.

uwaga!
dziewczyny, które będą zamawiać kołderki, kocyki i ogólnie pierdoły z allegro. Znów można sobie wygenerować kupon na 20 zł przy zakupie za 50zł we wszystkich kategoriach. Liczy się tylko to, żeby płacić przez aplikację mobilną I można zrobić tak, że kupi się 3 rzeczy np. za 20 zł od trzech różnych sprzedawców i potem zbiorowo się zapłaci- kupon zadziała A jak ktoś zamawia kocyk za 49 zł to można kliknąć np. aukcję charytatywną za 1 zł i również kupon wskoczy i kocyk będzie 20 zł taniej.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:

a ja byłam w meblowym i jestem już w 100% zdecydowana na łóżeczko Pewnie niedługo zamówię, żeby sobie je rozłożyć i na nie patrzeć Możliwe, że dogadam się z siostrą i po prostu dostaniemy je w prezencie ślubnym od niej, bo ona chce koniecznie coś dla dziecka kupić, więc już będzie odhaczone

A później byłam odwiedzić mamę w szpitalu (jest po laparoskopii). Mama leży w prywatnym szpitalu, który przyjmuje też niektóre przypadki na nfz. No i tam to jest zupełnie inna rzeczywistość, warunki świetne, personel miły, lekarze i pielęgniarki bardzo pomocni, co chwila się pytają czy coś potrzeba, jak samopoczucie, czy podać herbatę itd. Ale położniczego nie mają A poszłabym tam rodzić, nawet jakby to nie było na nfz. Tym bardziej, że ten szpital mieści się przy ulicy, przy której mieszkam

https://www.youtube.com/watch?v=35T8...ature=youtu.be jejku, popłakałam się

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-14, 13:41   #3780
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie
Dzis moja babcia miala operacje na serce. wlasnie sie z niej wybudza..... Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze, zalowalabym jak nie wiem, ze zakazalam mezowi kupywac mi bilet do Polski. Malo nie kosztowal, nie chcialam wiekszych wydatkow poprostu. Nie teraz.
Wierze ze bedzie wszystko dobrze. Musi byc prawda
3mam kciuki za wizyty dzisiejsze mamusie!!!
Lece was nadrabiac

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

21t5d:

Załącznik 5838035
Piekna mamusia, a z brzuszkiem jeszcze piekniejsza!

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Dowiem sie za dwa tygodnie, nie mam pojecia, ale sadzac po tym, jak sie przemieszcza i kopie, to chyba wszedzie mu wygodnie jest

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Ja się nie powstrzymałam i wzrok mandarynek błagających mnie o ich zjedzenie wygrał
Pałaszuję właśnie

Tak swoją drogą to my robimy niezłą promocję biedronce! Powinnyśmy dostać jakieś kupony rabatowe na mandarynki:P

Mój miał się już od momentu dzisiejszej rozmowy zacząć zastanawiać czy ważniejsze są śmierdzące, małe, bezwartościowe szlugi przez które każdego dnia zadymia sobie płuca, dewastuje swój organizm i powoduje, że zdycha coraz szybciej, czy może ważniejsze jest super życie w pachnącej rodzince, zdecydowanie dłuższe i bez potrzeby posiadania tego małego gnoja w ręku.

Paliłam, rzuciłam i wiem jakie to boskie zbawienie. I chcę mu też pomóc cholernikowi jednemu
Taki jest kochany, serduszko moje słodkie, silny, zdecydowany, zawsze uśmiechnięty, pozytywnie naładowany, uczynny, troskliwy oooo boziu dużo można napisać o nim, ale te złe faje nam psują życie

Czym oni je pryskają, że tak się dzieje.. aż strach teraz, ale po frytkach, bo zżarłam wszystkie mandaryny podczas pisania tego posta;P
Ja juz mam dosc proszenia z paleniem ale krzyczec tez nie bede bo palil odkad go znam, sama palilam wiec nie bede sie odzywac za duzo ale jakis czas temu powiedzialam ze ma palic tylko w kuchni przy otwartych oknach, i wczoraj dlugo lezal w lozku ogladalismy filmy,i przyprowadzilam go do kuchni zeby sobie poczul jaka jest roznica jak smierdzi Nawet zapisalam go do doktorka, ktory pomaga rzucac palenie, albo przynajmniej cos by mu do glowy nagadal, i nie poszedl, a chcialam pojsc z nim.... Juz nie powiem ile pieniedzy na to idzie wciagu miesiaca.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Glukoza wyszła mi dobrze- na szczęście cukrzyca ciążowa mnie ominęła Tak się cieszę! A maluszek sobie rośnie. Waży już 806 g Mój słodki synuś Wg USG dalej starszy, bo wychodzi że już 25 tyg i 3 dni, a od ostatniej miesiączki mam 24 tyg 1 dzień I termin porodu na dzień dzisiejszy to 24 luty I na następną wizytę mam zrobić "biologię pochwy" ale nie wiem co to jest i ile to znowu kosztuje
za wizyte

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
No dobra marcowe mamusie to ja mam pytanie...
Jak planujecie ubrać swoją pociechę wychodząc ze szpitala, po kolei, warstwa po warstwie.
Ja jak zwykle zielona w temacie, a dość mam rad "ciotek dobra rada", które rodziły 20 lat temu w sierpniu, a dziecko wyniosły owinięte w pieluchę
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, podpowiedź, radę...Wiem, że jeszcze mamy sporo czasu do porodu, ale wyprawka pomału się kompletuje dlatego chciałabym wiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat
Sama nie wiem, wlasnie spytalam o to TZ bo on ma w tym doswiadczenia wiecej niz ja Mowi ze pod kombinezon, body i sweterek i spodnie, albo cos w kompletach jest....albo jesli bede chciala body i spiochy i kombinezon i czapeczka

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

[QUOTE=żona_marcina;489259 38]
Cytat:
Ehh wydatki... wydatki..
U mnie wózek, łóżeczko, pościel, wanienka, laktator, aspirator, termometr, pieluchy, husteczki, i kilka innych potrzebnych dla malucha gadżetów, dla mnie cały "osprzęt", jak piżamy do szpitala, kapciochy, wkładki laktacyjne, podpaski eettttccc QUOTE]

ja już kupiłam łóżeczko, materacyk i pościel, przewijak, wanienkę, komodę i regał, trochę dupereli i dziś daje zaliczkę na wózek (ostatecznie Peg Perego).
Mam też już chyba całą garderobę dla młodego do rozmiaru 80.

Jak na razie wydałam około 3.000 zł. Do tego moje ciuchy ciążowe.

A tu jeszcze trzeba zapłacić za wózek, kupić laktator, aspirator, kosmetyki, wkładki, piżamy do szpitala, staniki do karmienia...... No i badania, wizyty lekarskie itp. Faktycznie, wychodzi z tego niezła suma
U mnie nie bedzie az tak zle : lozeczko, materac, komplet do lozeczka ladny , ubranka, kombinezon, glownie pizamki i body, moze jakis ladny komplet na rozmiar 62, kosmetyki prawie wszystkie mam, oprocz chusteczek i pampersow, i cos ochronnego do pupy. lezaczek bujaczek mysle ze to bedzie dobra rzecz bardzo przydatna. byc moze karuzela, nie lubie ich ogolnie, ale czytalam rozne opinie ze dzieci sa zainteresowane, wiec mysle ze kupie....i dla mnie wszystko to co tam bede potrzebowac, laktator, bielizna, itd. i koniecznie cos jak przescieradlo na przewijak,bo dostalismy za darmo przewijak z wanienka, itd ma polki na dole to taki zestaw tylko ze jest rozowy hihihi. a ze ja praktyczna wyrzucac nie bede tylko gore zmienie na niebieski i nie trzeba kupowac a takie kosztuja nie malo
Narazie wydalismy ok 2000 tys. tez. ale jest czas to sie znalazlo ubranka na promocji, czy inne rzeczy, wozek tez w dobrej cenie, a na ostatnia chwile to trzeba byloby poprostu kupic, nie byloby czasu na rozgladanie sie za wszystkim

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

To ja tez mam pytanie Nie wiem czy to koniecznosc, czy poprostu mamusie, ale jak to jest z wnetrzem wozka czesto widzialam ze w wozkach cos bylo, a to poduszka dla dziecka, a to kolderka itd. a moj TZ twierdzi ze nic nie jest potrzebne jesli dziecko ma kombinezon a pozniej jest cieplej, to jedynie jakis kocyk warto ze soba zabierac i misia czy co tam dziecko najbardziej lubi trzymac w rekach. Moja kolezanka pamietam kupila specialna koldre do wozka w rozmiarach wozkowych i poduszke.
Czy to jest potrzebne tak naprawde Slyszalam ze dziecko nie powinno miec wcale poduszki na poczatku.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości