Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 15:05   #3211
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

szaja no to lecimy
To uwielbiam: pilka z papieru z dzwonkiem w srodku. Mozna kolorowac a jak papier sie zedrze, to naklejaja od nowa
http://a-eru.co.jp/products/%E6%84%9...3%BC%E3%83%AB/

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Drewniane
http://www.popuri-no-mori.com/hpgen/HPB/entries/23.html

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

https://www.tenohiraehon.com/

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

http://www.ice-toys.com/article/13931130.html

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

http://www.koide-woodtoys.co.jp/webshop.html

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

http://www.ed-inter.co.jp/new_item/l...ml?td=new&tb=1
Wystarczy? ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:13   #3212
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A u nas będzie drugi synek Wiem, że wiele osób myśli, że każdy marzy o parce (sama tak kiedyś myślałam, ale ja się cieszę Tylko imie to jedna wielka niewiadoma ja bym Jasia chciała, ale Tz kategorycznie odmówił

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Dzieeczyny zalamka szikam dla Leosia dermatologa na gwalt zeby mi sie udalo przed porodem dzis jak go rozebralam to mi sie slabo zrobilo.W wakavje na plecach zrobila mu sie biala plamka taka 3x3 dzis patrze a na lopatce kolejna Boze zeby to nie bylo bielactwo (((

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Marsii ja na to choruję od 4 lat
Niestety Zuzka ma plamkę na nodze. Codziennie jak ją przebieram to się dopatruje Mam nadzieję, że ją to jakoś ominie.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

a jak Ty się czujesz?
Dziekuję, że pytasz
Czuję się dobrze. Wiadomo że ruchowo to już nie to samo i na 2 godzinny spacer nie pójdę Najgorsze że już przytyłam 13 kg a gdzie to do końca. Z Zuzką to łącznie przytyłam 13 kg. I jak to kobieta nie mam co na siebie włożyć.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dzieczyny czy powinnam dać coś tym dzieciakom którym się opiekuje na Mikołaja???

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

)

Ja myślę, że
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:25   #3213
marsi11
Zakorzenienie

Aga ojej moja ptzyjaciolka tez na to chorowala.Leos ma ciemna katnacje i te plamki sa baaardzo widoczne konsultowalas plamke na nozce? Co powiedzial lekarz??
Slyszalam ze bielacteo jest genetyczne ale u mnie nie bylo przypadkow

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:28   #3214
elllmi
Zakorzenienie

hej

Marsi, właśnie zrobiłam Twojego dorsza w porach z przepisu w klubie i pyyyychaaaaaa

Cytat:
A u nas będzie drugi synek Wiem, że wiele osób myśli, że każdy marzy o parce (sama tak kiedyś myślałam, ale ja się cieszę Tylko imie to jedna wielka niewiadoma ja bym Jasia chciała, ale Tz kategorycznie odmówił
gratulacje
ja na dzień dzisiejszy chciałabym bardzo dziewczynkę a Jaś piekne imię

Cytat:
Ellmi juz przeprosil ze nie o to chodzilo ze sie zle wyraxil juz dwa razy do mnie robil podchody ale mam go w nosie poczulsm sie okropnie sama
ehh, przynajmniej przeprosił; ale wcale Ci się nie dziwię, strasznie przykre to było

Cytat:
ALE ALE. Wiecie co? Od poniedziałku mam znów tydzień urlopu
znowu Ci zazdroszczę tego urlopu

Cytat:
Dzieeczyny zalamka szikam dla Leosia dermatologa na gwalt zeby mi sie udalo przed porodem dzis jak go rozebralam to mi sie slabo zrobilo.W wakavje na plecach zrobila mu sie biala plamka taka 3x3 dzis patrze a na lopatce kolejna Boze zeby to nie bylo bielactwo (((
trzymam kciuki, żeby było ok wszystko

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
chyba IDIOTYCZNIE

Cytat:
Dziewczyny czy któras widziała lub zna..warto?

http://aros.pl/ksiazka/pan-pierdziol...-i-spiewanki-2
ta jest w biedronce za 8,99 i jeszcze dwie inne z tej samej serii; mi się podoba, fajne te rymowanki i rysunki

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Neti, wg mnie miło by było jakbyś coś podarowała tym dzieciaczkom, ale dosłownie jakiś drobiazg, np. książeczkę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:29   #3215
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Aga ojej moja ptzyjaciolka tez na to chorowala.Leos ma ciemna katnacje i te plamki sa baaardzo widoczne konsultowalas plamke na nozce? Co powiedzial lekarz???

Tylko pediatrze pokazywaliśmy.
U dermatologa jeszcze nie byłam.
Generalnie nie ma na to lekarstwa . Mozna naświetlać lampami , ale ostatnio wyczytałam, że u tak małych dzieci jak nasze nie jest to wskazane. Więc generalnie lipa.

Oby u Leosia to nie było to.
Ja się tylko modlę by Zuzka nie miała na twarzy

Edit. Chyba nie musi być genetyczne. U mnie w rodzinie też nikt nie ma.
Choć moja mama ma takie plamy na szyji, ale mi one nie wyglądają na bielacze.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2014-11-15 o 15:33
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:33   #3216
ania13.03
Zadomowienie

Wiem, ze wyglada jakby mnie nie bylo ale jak tylko mam wolna chwilke to staram sie nadrabiac

Przede wszystkim chcialam pogratulowac insolito drugiego synka a mice coreczki!

A takze postepow w odpieluchowaniu U nas kiepsko w tym temacie

marsi, trzymam kciuki, zeby Twoje obawy sie nie potwierdzily Brawa dla Leosia za wierszyki

Tez ostatnio zamowilam czeresniowa za sprawa pewnej namawiaczki i oczywiscie przyszla nam jakas mala wersja a cena wyzsza niz w Pl w arosie Ale i tak jest super

Zdrowka dla wszystkich chorowitkow

Little wspolczuje takiej znajomej, zero taktu

silver, podziwiam Cie, dzielna kobieta z Ciebie Super, ze znowu bedziesz miala urlop

Koncze sie odnosic bo moglabym tak do wieczora, ale tak to jest jak sie rzadko odzywa.

Hah chcialam napisac co u nas ale stwierdzam, ze nasze zycie jest wyjatkowo nudne bo nawet nie mam co

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:36   #3217
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Tylko pediatrze pokazywaliśmy.
U dermatologa jeszcze nie byłam.
Generalnie nie ma na to lekarstwa . Mozna naświetlać lampami , ale ostatnio wyczytałam, że u tak małych dzieci jak nasze nie jest to wskazane. Więc generalnie lipa.

Oby u Leosia to nie było to.
Ja się tylko modlę by Zuzka nie miała na twarzy

Edit. Chyba nie musi być genetyczne. U mnie w rodzinie też nikt nie ma.
Choć moja mama ma takie plamy na szyji, ale mi one nie wyglądają na bielacze.
No ja tez sie tego boje bo to ladny chlopczyk a przy ciemnej karnacji jest to bardzo widoczne
Wiem ze z leczeniem ciezko na razie nie kracze czekam cierpliwie na diagnoze ale jak patrze na jeho plecki to plakac mi sie chce.
Ellmi super ze smakowalo

Stary 2014-11-15, 15:42   #3218
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Witam sie
Nocka slaba, Kuba ma okropny kaszel, pokazuje na gardelko, chyba go boli...
Zlobek odpuszczamy.
Zdrówka!!
Cytat:
przyjmują mnie we wtorek, cc w czwartek więc to już dwa dni a tam na weekend raczej mnie nie wypuszcza wiec najpredzej w poniedziałek wyjdę
no chyba,że cc będzie w srode to wtedy taaaak
jejku, aż się wzruszyłam że to tak blisko już. Będzie dobrze!!
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Mam newsa Julo na 99% bedzie mial siostrę oglaszam konkurs na imię, a mial byc Borysek
GRATULUJĘ!!!!
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
marsi jak też we wtorek na oddział jeśli nic sie samo nie rozkreci ale z tego co gadałam z moją gin to jest szansa że np by mnie właśnie już we wtorek podłączyli pod oxy,

Wróciłam właśnie z godzinnego spacer, zna jeszcze któraś jakiś dobry sprawdzony sposób na rozkręcenie akcji porodowe?
Ja poszłam na 2 godzinne zakupy - pomogło. Wcześniej jeszcze jechałam w trzęsącym autobusie Od razu wieczorem zaczęły mi się skurcze, a o 3 w nocy urodziłam
Cytat:
zapomniałam Wam coś powiedzieć, jak mi się pięknie dzień zaczął
zawiozłam małego do przedszkola i potem skoczyłam na zakupy, otwieram auto i podchodzi do mnie pan:
-dzień dobry pani- zaczepił mnie jak jakiś znajomy
- odpowiadam dzień dobry, czy my się znamy?
- nie, ale jest pani taka piękna,że mowię pani dzien dobry
facet miał z 50 lat ale to nie o to chodzi, jeszcze nikt mnie tak nie potraktował, to naprawdę było sympatyczne hihih
ŁAŁ!!! dla tego Pana
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej

Wiecie co? Mojemu mężowi chyba życie nie miłe
Postanowiłam dzisiaj "wyprać" swoje pędzle do makijażu.Otwieram szafke,patrzę... A tam nie ma mojego pędzla do podkładu
Tysiąc myśli na minutę gdzie go mogłam zostawić,przekopałam chatę wzdłuż i wszerz-NIE MA!
Już delikatnie mnie nerw ruszył bo to nie był tani pędzel,w dodatku dbam o swoje przybory/kosmetyki więc zgubienie raczej odpadało.
Chodzę już w tą i spowrotem wkurzona na maksa i przez myśl przeleciał mi Mariusz... Hmm... ostatnio prosił żebym mu pożyczyła jakiś miękki pędzel bo chciał wyczyścić coś w tel i na swoje oczy widziałam jak robił to innym,a nie TYM. Szukam w jego klamotach, nigdzie nie ma,ale! zanim się poddałam "przemówił" do mnie jakiś karton na werandzie (nie wiedziałam że tam też trzyma swoje graty). Patrzę,o mało zawału nie dostałam a tam... na dnie,przykopany jakimś metalostwem z powywijanym na różne strony świata włosiem spoczywa mój pędzel

Teraz pytanie do was' ZABIĆ GO OD RAZU W DRZWIACH CZY POZWOLIĆ MU SIĘ CHOCIAŻ PRZYWITAĆ Z SYNEM ???

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ha ha granaty ostatnio miałam taką z nimi przygodę że już w sumie wiem skąd nazwa
OMG!!!!
I co zrobiłaś??
Cytat:
Mala rozwalilas mnie myslalam ze tylko moj Tz potrafi wxiac gabke do naczyn eyczyscic buty a potrm TA SAMA umyc kubek po kawie
Mój tak samo! chyba serio wszyscy faceci tak mają
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

chyba będę Was nadrabiać w weekendy

Mika gratulacje!
Stary 2014-11-15, 15:45   #3219
elllmi
Zakorzenienie

nudzi mi się Fifi śpi, TŻ na budowie...w sumie deskę do prasowania rozłożyłam, ale sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Wiem, ze wyglada jakby mnie nie bylo ale jak tylko mam wolna chwilke to staram sie nadrabiac

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:02   #3220
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
DEBRAH, jestes idealna osoba do takiego projektu!
Kciuki!

Bylam dzis pierwszy raz na zumbie
A teraz ide kolacyjke zjesc, a potem odpowiednia porcje czekolady
Fajnie było??
Cytat:
Mikakrólikowa specjalnie dla Ciebie- powiedziałaś o granacie, akurat mialam w domu i to co mój maly wyprawiał, szczególnie 30 sekunda

a Ty masz przemiły głos
Cytat:
Mala,zamordowałaś juz? bo nie wiem która pierwsza pojdzie siedzieć
moj TZ przed chwilą mi oznajmił,że jemu nie pasuje,że będę rodzić w przyszłym tygodniu i wogóle czy ze szpitala może odebrać mnie we wtorek a nie w poniedziałek bo ma ważny projekt do skończenia
pieprznęłam drzwiami i nie chce go oglądać, normalnie tak mnie wqrwił,że aż mnie dławi ze złości
jak zaczne rodzic to nawet mu nie powiem

Cytat:
Witam się. Czy tylko ja mam problemy z aplikacja? Wczoraj wieczorem znów nie moglam nic pisać:banghead:
Ale teraz jestem i nadrobilam...
Brakuje mi jeszcze prezentu dla Antonia i siedmiolatka..
Nie wiedziałam że można zamówić przesyłkę z dostarczeniem do kiosku RUCHU...:p właśnie tak zamówiłam z Arosa w końcu 3 zł to nie 9
SZAJA myślałam o fajnej książce dla siedmiolatka...taka co by go zachęciła. Jakiś pomysł?
Mi dziś pare godz wizaz nie działał
Cytat:

Cytat:
Zapomniałam powiedzieć ze śniło mi się dziś ze rodziłam ana poporodowej leżałyscie wszytskie prawie że mną. ..eek:

Cytat:

trzymam kciuki aby to nie było to
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Moje dziecko SPI w nocy juz cztery noce z rzedu zasypia w okolicach 22, nie żąda piciu (od dawna juz w nocy nie je), budzi sie rano w okolicach 7-8 bez jednego stekniecia
Stary 2014-11-15, 17:06   #3221
litllesweetangel
Lurker ;)

Halo halo, chyba tez sie skusze na czeresniowa Ale to zamowie u kogos na swieta

Zabieram sie za pieczenie brownie, dzis w gosci brat przychodzi

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 17:38   #3222
laurka23
Zakorzenienie

Skończyło się 4 dniowe leniuchowanie, piszę do was z pracy W dodatku w domu net tak mulił że nie mogłam napisać i cytowania diabli wzięli.
Pamiętam tylko że Marsi pytałaś o wózek, tak, mamy buzza
Oby te plamki u Leosia to nie to.
Debrah trzymam kciuki
Little ale mi smaka narobiłaś brownie
Silver podziwiam Cię, że po nocce dasz radę cokolwiek robić. Ja jestem totalnie wypruta. Aaaa i pamiętam twoje skurcze! Pamiętam że chciałaś się kłaść spać, i zajęłaś mój termin
Oglądałam ten katalog z lidla i się napalam, ale co z tego, idę na dniówkę a popołudniu pewnie nic fajnego nie będzie

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Aaa Sylwietta, fajnie że nocki ok, u nas Michał po odstawieniu po 2 dniach już całe przesypiał, wcześniej pobudka co 2-3h. Padałam na pysk
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 17:51   #3223
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane

Pisalam w usprawiedliwieniach, czemu mnie nie ma.....

Pierwsze trzy dni pracy - super, tzn jestem glowna sekretarka/asystentka Ogarniam papiery poczte przych/wych po latach pracy w sklepie i obsludze klientow/srientow jestem zachwycona. Co prawda tu wchodzi w gre robienie kawy np prezesowi i klientom ale mam swoje biuro (!) z szafa na dokumenty kompem itd no poki co baaaaardzo mi sie podoba, roboty duzo, na biezaco nie mowiac o zaleglosciach, ale czas leci mega szybko. No i w koncu moge sie ubrac jak czlowiek w koszule i marynarke szpilki wiecie

Praca 7.30/15.30 do 16musze odebrac mlodego od razu obiad potem siadam do papierow od t. Wieczorem trening kapiel usypianie zuczka obiad na drugi dzien jakis serial z mezem i spaciu. O kompie nie marze

Pietraszko sie rozgaduje!!! Z dnia na dzien coraz wiecej slowek, auto, baba, papa, tik tak (na zegar) bam, itd itd, co prawda do wykladowcy anatomii Fifka nawet nie ma co porownywac, ale postep jest

Kurcze dziewczyny piszecie o zabawkach my Pietraszkowi nic nie kupujemy, ma tyle zabawek w tym momencie ze mu sie w pokoju nie mieszcza

Ksiazeczek tez ma mnostwo, ale jak piszecie non stop o czeresniowej to sie chyba skusze

Kupilam w arosie Zuczkowi puzzle ale olal!!! Probowal 2x i ze zloscia zrzucil ze stolika tyle naszych prob

Przyszla tez do mnie ksiazka kucharska dla aktywnych - waga startowa wiec mam zamiar wprowadzic od jutra zdrowe sniadania obiady itd, kopalnia pomyslow, a dania do przygotowania mega szybko!

Marsi, to juz w czwartek?! Jak ten czas szybko leci! A tz przesadzil, moj by wyladowal pewnie z torba za drzwiami. Chociaz wczoraj tez mialam zamiar go zabic, on jest taki cichociemny, kochany, ale jak doyebie tekstem to nie wiem gdzie sie schowac :'( i wczoraj tak bylo

Mika gratuluje coreczki!!!

Debrah trzymam kciuki za kampanie, jestes idealna kandydatka!

Gojka mialam identycznie jak Pietraszko nam sie rozlozyl w srode a ja puerwszy dzien do pracy takze rozumiem :-*

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Aha ta choroba Pietraszka to zeby (znowu) kto pytal jakis czas temu o wychodzenie zebow "na raty"? U nas tak jest, chyba 3miesiac ida, ale juz sa na wierzchu prawie, cztery trojki

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:15   #3224
misiaeel
Wtajemniczenie

Siostra do mnie dzwoniła, że Jej narzeczony miał wypadek na rowerze. tzn ktoś Go potrącił samochodem(wina kierowcy). policja do niej zapukała z tym co zostało z jego roweru zemdlała bo myślała, że najgorsze "tylko" głowa szyta, bark złamany i noga. no i ogólnie cały podrapany. na szczęście padł na trawę nie na beton, bo nie wiadomo co by było

Lady fajnie, że Ci się podoba w pracy i oby te zęby szybko powychodziły

ania heeej

zabieram się za ciasto marchewkowe bo jutro do nas moja Mama i Babcia przyjezdzają

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:03   #3225
marsi11
Zakorzenienie

Laurko a uzywacie jeszcze? Nie chcesz sprzedac kola terenowego?
Lady super ze praca Ci sie podoba cos czuje ze zostaniesz tam na dlugo

Ale mnie dzis skurcze lapia ojojoj
Bylam na ostatnich zakupach z czego polowy nie kupilam bo mi sie odechcialo a w aptece ludzie mnie puscili bez kolejki chyba pierwszy raz w tej ciazy szok

Stary 2014-11-15, 19:21   #3226
Delicjanka
Zakorzenienie

Witam się z zatruciem
pierwszy raz ... nie wiem, chyba Amelka przywlokła ze zlobka bo nic takiego nie jadłyśmy....wczoraj wymiotowałam.... dziś masakra, nic nie jadłam. Amelka za to rzadkie zielone kupy. Nic nie jadla prócz uu.

:(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01431.jpg (83,1 KB, 38 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:39   #3227
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej Chwila odpoczynku dla mnie,tata z synkiem układają puzle a ja odpoczywam po intensywnym dniu.

Widzę ogromne zainteresowanie sprawą męża i mojego pędzla
Już Wam mówię: Miałam go zabić ale,niestety!!! tego nie zrobiłam i już wieczorem bardzo,bardzo ale to BARDZO tego żałowałam No tak mnie chłop dobitnie irytował swoim zachowaniem że nie miałam nawet jak się z nim porządnie pokłócić bo to tak jakbym mówiła do ściany Udawał niedostępnego

Marsi- omg! Twój to dopiero agent Mój też czasami da popis ale takich numerów z gąbeczką i butami mi nie odwala Za to mój tata,owszem! lubi czasem wymyć sobie buty czymś od naczyń a potem wrzucić to spowrotem do zlewu tak jakby musiało być Faceci to ćwierćmózgi-ot tyle

Little-mój też nie bierze moich rzeczy bez MOJEJ ZGODY ,pędzel pozwoliłam mu wziąć ale NIE TEN Z resztą widziałam jak innym to robił, tym którym mógł wziąć więc nie mam pojęcia kiedy wziął inny
Pięknie ujęłaś co byś mu za to zrobiła,aż mnie zabolało

Nawijko-dzień wcześniej zamówiłam sobie nowy (dodatkowy) pędzel Hmm to chyba była intuicja

Neti- za bardzo się nie tłumaczył,nawet udawał zdziwionego (tak tak pędzel sam sobie poszedł do jego kartonu) A że nie był w nastroju do kłótni to nawet za bardzo nie popuściłam sobie ciśnienia

To by było tyle w temacie tej historii

Sylwietta- witaj córko marnotrawna

Marsi-oby Twoje przypuszczenia się nie sprawdziły.

Lady-super że Ci się podoba w pracy.

Iffonka-gdzie żeś? Rodzisz?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 19:47   #3228
marsi11
Zakorzenienie

Deli zdtowka zycze
Podczytuje caly czas listopadowa poczekalnie i kurcze ok 80% dziewczyn ktore juz urodzily podarowaly sobie kp bo polozne sciskaly cycki i mowily ze nic nie leci,bo dziewczyny odmierzaly pokarm lakatorem itp przugody wiekszosc jest zalamana okropne to ze u nas brakuje wsparcia

Stary 2014-11-15, 20:01   #3229
pstryczek84
Zakorzenienie

witam sie znad tortilki i radlerka

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Siostra do mnie dzwoniła, że Jej narzeczony miał wypadek na rowerze. tzn ktoś Go potrącił samochodem(wina kierowcy). policja do niej zapukała z tym co zostało z jego roweru zemdlała bo myślała, że najgorsze
o matko!

gratuluje kolejnego synka!!!

Kubson zasnal mi po trzech lyzkach kaszy takze cos czuje ze dzis bedzie mnie doil co chwile. rano bede wygladac jak stuletni cycek
aaaaaaaaaaa
CHWALIMY SIE!
kubsonik biegal dzis na golasa przed kapaniem, sadzalam go kilka razy ale nic nie zrobil, po chwili slysze-Kubus idzie zrobic siusiu
siadl na nocnik i sie wysiusial!
takze pierwsze swiadome siaski za nami
nastepnie pewnie za rok

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:

eeeee tam
tzn jak ciaza byla w odleglych plaaaaaaaanach to tez chcialam parke ale teraz chcialabym 2 chlopcow

marsi
- kciuki zeby to nie bylo bielactwo Kuba tez ma taka biala plamke na zeberku tez sie boje ze to to

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Deli zdtowka zycze
Podczytuje caly czas listopadowa poczekalnie i kurcze ok 80% dziewczyn ktore juz urodzily podarowaly sobie kp bo polozne sciskaly cycki i mowily ze nic nie leci,bo dziewczyny odmierzaly pokarm lakatorem itp przugody wiekszosc jest zalamana okropne to ze u nas brakuje wsparcia

przykre to bardzo!

Deli amelex wyglada bardzo powaznie gdzie te nasze maluszki?????

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:02   #3230
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Siostra do mnie dzwoniła, że Jej narzeczony miał wypadek na rowerze. tzn ktoś Go potrącił samochodem(wina kierowcy). policja do niej zapukała z tym co zostało z jego roweru zemdlała bo myślała, że najgorsze "tylko" głowa szyta, bark złamany i noga. no i ogólnie cały podrapany. na szczęście padł na trawę nie na beton, bo nie wiadomo co by było

ania heeej

zabieram się za ciasto marchewkowe bo jutro do nas moja Mama i Babcia przyjezdzają
O rany! Strach pomyśleć co się mogło stać

Cytat:
Laurko a uzywacie jeszcze? Nie chcesz sprzedac kola terenowego?
Lady super ze praca Ci sie podoba cos czuje ze zostaniesz tam na dlugo

Ale mnie dzis skurcze lapia ojojoj
Bylam na ostatnich zakupach z czego polowy nie kupilam bo mi sie odechcialo a w aptece ludzie mnie puscili bez kolejki chyba pierwszy raz w tej ciazy szok

Kochana, szkoda że wcześniej nie pisałaś, poleciało już na all parę miechów temu

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Witam się z zatruciem
pierwszy raz ... nie wiem, chyba Amelka przywlokła ze zlobka bo nic takiego nie jadłyśmy....wczoraj wymiotowałam.... dziś masakra, nic nie jadłam. Amelka za to rzadkie zielone kupy. Nic nie jadla prócz uu.

Bidulki zdrowiejcie!

Lady, fajnie że praca Ci się podoba!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:52   #3231
szklanka19
Zadomowienie

Hello

Ale mi wczoraj wizaż mulił, potem co chwilę jakieś reklamy wyskakiwały, także wściekłam się i wyłączyłam Na pociechę okazało się, że dostałam tusz MF do testów w samą porę bo akurat robiłam rozeznanie czy jakiś tusz mogę wybrać na promocji w rossmanie

Bokeh no widać było u mnie, niezbyt fajnie to wyglądało, a że ja cykor jestem to nie zasnęłam póki się nie uspokoiło Byłam w domu sama z Ewą i ciągle miałam przed oczami historię jak w środku nocy do mojego męża strażacy dzwonili bo obok był pożar

Misia szczęście w nieszczęściu z narzeczonym siostry!

Marsi głupio się tż zachował :/ uściski! I współczuję problemów dermatologicznych, mam nadzieję, że to nie bielactwo ja z Ewą już od marca chodzę do dermatologa i ciągle nie wiedzą co się dzieje. Generalnie z mojego życiowego doświadczenia wynika, że dermatolodzy w większości przepisują sterydy i kompletnie nie są zainteresowani źródłem problemu.

Nawijko łączę się z Tobą w endorfinowym deficycie.

Pstryczku brawa za świadome nocknikowe siku
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:02   #3232
marsi11
Zakorzenienie

Szklanko mowisz ze na wszystko sterydy? O rany leo nigdy nie mial problemow skornych wrecz odwrotnie ma piekna i blyszczaca skore a tu taki klops

Stary 2014-11-15, 21:17   #3233
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Szklanko mowisz ze na wszystko sterydy? O rany leo nigdy nie mial problemow skornych wrecz odwrotnie ma piekna i blyszczaca skore a tu taki klops

No, ja poszłam ze swoimi problemami kiedyś do 3 różnych, każdy przepisał inny steryd, zalecenia zużyć tubkę do końca i jak nie minie wrócić. Mój brat to samo, ale jemu już tymi sterydami narobili problemów.

A z Ewą znaleźliśmy lekarkę, która się bardzo długo broni przed sterydami, ale jak leczenie nie przynosiło efektów to poszliśmy po inną opinię, oczywiście prywatnie i co? Sterydy także znowu wróciliśmy do tej pierwszej i już sama nie wiem co robić chyba specjalizację z dermatologii...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:43   #3234
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja no to lecimy
To uwielbiam: pilka z papieru z dzwonkiem w srodku. Mozna kolorowac a jak papier sie zedrze, to naklejaja od nowa
http://a-eru.co.jp/products/%E6%84%9...3%BC%E3%83%AB/

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Drewniane
http://www.popuri-no-mori.com/hpgen/HPB/entries/23.html

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

https://www.tenohiraehon.com/

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

http://www.ice-toys.com/article/13931130.html

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

http://www.koide-woodtoys.co.jp/webshop.html

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

http://www.ed-inter.co.jp/new_item/l...ml?td=new&tb=1
Wystarczy? ;-)

dzięki dzięki dzięki

Papierowa piłka cudna! ale sam dzwoneczek jaki fajny! jaki to koszt?

Takie coś: http://www.popuri-no-mori.com/SHOP/muku001.html fajne, ja myślę o tym dla Agatki, u nas w wersji np. motylka dostępne:

http://www.epinokio.pl/product-pol-3...wKwaAspT8P8HAQ

To cudne, montessori się kłania

http://montessoritokyo.com/toy-list/...A301174_01.jpg

A na którejś tam stronie drewniane kulki angry birds cudne

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Hah chcialam napisac co u nas ale stwierdzam, ze nasze zycie jest wyjatkowo nudne bo nawet nie mam co
i czasem tak lepiej że życie spokojne, bez burz

Cytat:
Mi dziś pare godz wizaz nie działał
mnie wczoraj i dzisiaj szalał

Cytat:

ania heeej

omg, dobrze, że lekko uszkodzony tylko :/

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Witam się z zatruciem

zdrówka! Ami cudo

Cytat:
Deli zdtowka zycze

wiesz, ale z drugiej strony... siedzą na wizażu, na pewno nieraz na ciekawe wątki trafiły i co? 80% tak łatwo się poddaje?
Wymówki.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
CHWALIMY SIE!
kubsonik biegal dzis na golasa przed kapaniem, sadzalam go kilka razy ale nic nie zrobil, po chwili slysze-Kubus idzie zrobic siusiu
siadl na nocnik i sie wysiusial!
takze pierwsze swiadome siaski za nami
nastepnie pewnie za rok

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

eeeee tam
tzn jak ciaza byla w odleglych plaaaaaaaanach to tez chcialam parke ale teraz chcialabym 2 chlopcow

marsi
- kciuki zeby to nie bylo bielactwo Kuba tez ma taka biala plamke na zeberku tez sie boje ze to to

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

przykre to bardzo!

Deli amelex wyglada bardzo powaznie gdzie te nasze maluszki?????
dołączam się u nas D. wpadła do łazienki, zaczęła pokazywać że pieluchę trzeba zdjąć (przez spodnie nie bardzo się dało), nakładać nakładkę, więc zdjęłam, pielucha sucha! no i poszło siku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 21:50   #3235
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48946037]

wiesz, ale z drugiej strony... siedzą na wizażu, na pewno nieraz na ciekawe wątki trafiły i co? 80% tak łatwo się poddaje?
Wymówki.

dołączam się u nas D. wpadła do łazienki, zaczęła pokazywać że pieluchę trzeba zdjąć (przez spodnie nie bardzo się dało), nakładać nakładkę, więc zdjęłam, pielucha sucha! no i poszło siku [/QUOTE]

tez na te 80% zwrocilam uwage

Stary 2014-11-15, 22:02   #3236
nancykenator
Zakorzenienie

marsi dla tż, czuję,że będzie się musiał nieźle postarać, żebyś mu wybaczyła
oby to nie było bielactwo
jak Leoś zajada i masz cudny głos

misiaeel o kurczę, dobrze, że nic poważniejszego się nie stało, a złapali tego, co go potrącił?

Mała dla tż za numer z pędzlem i za niedostępność

Lady cieszę się, że w pracy Ci się podoba

pstryczku dla Kuby za świadome siuśki

Deli zdrówka dla Ciebie i dla Amelki

sylwia dla Bartula za przespane noce

gratulacje dla Insolito za syneczka i dla miki za córeczkę
co do parek/nieparek to jeśli u nas byłoby coś na rzeczy kiedykolwiek to mi jest wszystko jedno, oby było zdrowe
co do imion to dla dziewczynki mamy już wybrane (Zuzia), gorzej dla chłopczyka

ciekawe, jak tam iffonka może właśnie się rozpakowuje

powiem Wam, że mój tż i jego mamusia mnie doprowadzają do szału dołączam do grona leniwych matek, którym nie chce się odpieluchować syna swego a Kuba ma JUŻ 2 lata

to chyba tyle chciałam

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

szaja dla Dorki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 22:10   #3237
pstryczek84
Zakorzenienie

zwracam sie o pomoc
nie dziala mi literka " ł ". jak wciskam alt to pojawia mi sie ø
heeeelp!
tylko øopatologicznie prosze

Stary 2014-11-15, 22:16   #3238
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pstryniu, jednocześnie naciśnij lewy shift i ctrl
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 22:21   #3239
pstryczek84
Zakorzenienie

dziaøa!
dupa, nie dziaøa
w wordzie mi dziala, "w internecie" nie,
nie wiem o co biega :/

Stary 2014-11-15, 22:30   #3240
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48946452]Pstryniu, jednocześnie naciśnij lewy shift i ctrl [/QUOTE]
Podpowiedz mi co kupić w arosie dla 3 latka, 5 latka i 9 latki
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2014-11-15 o 22:29
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości