|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
szaja no to lecimy
To uwielbiam: pilka z papieru z dzwonkiem w srodku. Mozna kolorowac a jak papier sie zedrze, to naklejaja od nowa http://a-eru.co.jp/products/%E6%84%9...3%BC%E3%83%AB/ ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Drewniane http://www.popuri-no-mori.com/hpgen/HPB/entries/23.html ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- https://www.tenohiraehon.com/ ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- http://www.ice-toys.com/article/13931130.html ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- http://www.koide-woodtoys.co.jp/webshop.html ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- http://www.ed-inter.co.jp/new_item/l...ml?td=new&tb=1 Wystarczy? ;-) |
|
|
|
#3212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Cytat:
![]() ![]() Marsii ja na to choruję od 4 lat ![]() Niestety Zuzka ma plamkę na nodze. Codziennie jak ją przebieram to się dopatruje Dziekuję, że pytasz Czuję się dobrze. Wiadomo że ruchowo to już nie to samo i na 2 godzinny spacer nie pójdę Najgorsze że już przytyłam 13 kg a gdzie to do końca. Z Zuzką to łącznie przytyłam 13 kg. I jak to kobieta nie mam co na siebie włożyć. Cytat:
Ja myślę, że |
|||
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ojej moja ptzyjaciolka tez na to chorowala.Leos ma ciemna katnacje i te plamki sa baaardzo widoczne
konsultowalas plamke na nozce? Co powiedzial lekarz??Slyszalam ze bielacteo jest genetyczne ale u mnie nie bylo przypadkow Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Marsi, właśnie zrobiłam Twojego dorsza w porach z przepisu w klubie i pyyyychaaaaaa ![]() Cytat:
![]() ja na dzień dzisiejszy chciałabym bardzo dziewczynkę a Jaś piekne imięCytat:
znowu Ci zazdroszczę tego urlopu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Neti, wg mnie miło by było jakbyś coś podarowała tym dzieciaczkom, ale dosłownie jakiś drobiazg, np. książeczkę
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pediatrze pokazywaliśmy. U dermatologa jeszcze nie byłam. Generalnie nie ma na to lekarstwa . Mozna naświetlać lampami , ale ostatnio wyczytałam, że u tak małych dzieci jak nasze nie jest to wskazane. Więc generalnie lipa. Oby u Leosia to nie było to. Ja się tylko modlę by Zuzka nie miała na twarzy ![]() ![]() ![]() Edit. Chyba nie musi być genetyczne. U mnie w rodzinie też nikt nie ma. Choć moja mama ma takie plamy na szyji, ale mi one nie wyglądają na bielacze. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-11-15 o 15:33 |
|
|
|
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, ze wyglada jakby mnie nie bylo ale jak tylko mam wolna chwilke to staram sie nadrabiac Przede wszystkim chcialam pogratulowac insolito drugiego synka a mice coreczki! A takze postepow w odpieluchowaniu U nas kiepsko w tym temacie ![]() marsi, trzymam kciuki, zeby Twoje obawy sie nie potwierdzily Brawa dla Leosia za wierszyki Tez ostatnio zamowilam czeresniowa za sprawa pewnej namawiaczki i oczywiscie przyszla nam jakas mala wersja a cena wyzsza niz w Pl w arosie Ale i tak jest super Zdrowka dla wszystkich chorowitkow Little wspolczuje takiej znajomej, zero taktu silver, podziwiam Cie, dzielna kobieta z Ciebie Super, ze znowu bedziesz miala urlop Koncze sie odnosic bo moglabym tak do wieczora, ale tak to jest jak sie rzadko odzywa. Hah chcialam napisac co u nas ale stwierdzam, ze nasze zycie jest wyjatkowo nudne bo nawet nie mam co
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem ze z leczeniem ciezko na razie nie kracze czekam cierpliwie na diagnoze ale jak patrze na jeho plecki to plakac mi sie chce. Ellmi super ze smakowalo Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3218 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla tego Pana ![]() Cytat:
I co zrobiłaś?? Cytat:
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
nudzi mi się
Fifi śpi, TŻ na budowie...w sumie deskę do prasowania rozłożyłam, ale sama nie wiem...![]() Cytat:
|
|
#3220 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3221 |
|
Lurker ;)
|
Halo halo, chyba tez sie skusze na czeresniowa
Ale to zamowie u kogos na swieta ![]() Zabieram sie za pieczenie brownie, dzis w gosci brat przychodzi
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyło się 4 dniowe leniuchowanie, piszę do was z pracy
W dodatku w domu net tak mulił że nie mogłam napisać i cytowania diabli wzięli.Pamiętam tylko że Marsi pytałaś o wózek, tak, mamy buzza Oby te plamki u Leosia to nie to. Debrah trzymam kciuki Little ale mi smaka narobiłaś brownie Silver podziwiam Cię, że po nocce dasz radę cokolwiek robić. Ja jestem totalnie wypruta. Aaaa i pamiętam twoje skurcze! Pamiętam że chciałaś się kłaść spać, i zajęłaś mój termin ![]() Oglądałam ten katalog z lidla i się napalam, ale co z tego, idę na dniówkę a popołudniu pewnie nic fajnego nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Aaa Sylwietta, fajnie że nocki ok, u nas Michał po odstawieniu po 2 dniach już całe przesypiał, wcześniej pobudka co 2-3h. Padałam na pysk
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Pisalam w usprawiedliwieniach, czemu mnie nie ma..... Pierwsze trzy dni pracy - super, tzn jestem glowna sekretarka/asystentka Ogarniam papiery poczte przych/wych po latach pracy w sklepie i obsludze klientow/srientow jestem zachwycona. Co prawda tu wchodzi w gre robienie kawy np prezesowi i klientom ale mam swoje biuro (!) z szafa na dokumenty kompem itd no poki co baaaaardzo mi sie podoba, roboty duzo, na biezaco nie mowiac o zaleglosciach, ale czas leci mega szybko. No i w koncu moge sie ubrac jak czlowiek w koszule i marynarke szpilki wiecie Praca 7.30/15.30 do 16musze odebrac mlodego od razu obiad potem siadam do papierow od t. Wieczorem trening kapiel usypianie zuczka obiad na drugi dzien jakis serial z mezem i spaciu. O kompie nie marze ![]() Pietraszko sie rozgaduje!!! Z dnia na dzien coraz wiecej slowek, auto, baba, papa, tik tak (na zegar) bam, itd itd, co prawda do wykladowcy anatomii Fifka nawet nie ma co porownywac, ale postep jest ![]() Kurcze dziewczyny piszecie o zabawkach my Pietraszkowi nic nie kupujemy, ma tyle zabawek w tym momencie ze mu sie w pokoju nie mieszcza ![]() Ksiazeczek tez ma mnostwo, ale jak piszecie non stop o czeresniowej to sie chyba skusze Kupilam w arosie Zuczkowi puzzle ale olal!!! Probowal 2x i ze zloscia zrzucil ze stolika tyle naszych prob![]() Przyszla tez do mnie ksiazka kucharska dla aktywnych - waga startowa wiec mam zamiar wprowadzic od jutra zdrowe sniadania obiady itd, kopalnia pomyslow, a dania do przygotowania mega szybko! Marsi, to juz w czwartek?! Jak ten czas szybko leci! A tz przesadzil, moj by wyladowal pewnie z torba za drzwiami. Chociaz wczoraj tez mialam zamiar go zabic, on jest taki cichociemny, kochany, ale jak doyebie tekstem to nie wiem gdzie sie schowac :'( i wczoraj tak bylo Mika gratuluje coreczki!!! Debrah trzymam kciuki za kampanie, jestes idealna kandydatka! Gojka mialam identycznie jak Pietraszko nam sie rozlozyl w srode a ja puerwszy dzien do pracy takze rozumiem :-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Aha ta choroba Pietraszka to zeby (znowu) kto pytal jakis czas temu o wychodzenie zebow "na raty"? U nas tak jest, chyba 3miesiac ida, ale juz sa na wierzchu prawie, cztery trojki ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Siostra do mnie dzwoniła, że Jej narzeczony miał wypadek na rowerze. tzn ktoś Go potrącił samochodem(wina kierowcy). policja do niej zapukała z tym co zostało z jego roweru
zemdlała bo myślała, że najgorsze "tylko" głowa szyta, bark złamany i noga. no i ogólnie cały podrapany. na szczęście padł na trawę nie na beton, bo nie wiadomo co by byłoLady fajnie, że Ci się podoba w pracy i oby te zęby szybko powychodziłyania heeej zabieram się za ciasto marchewkowe bo jutro do nas moja Mama i Babcia przyjezdzają
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko a uzywacie jeszcze? Nie chcesz sprzedac kola terenowego?
Lady super ze praca Ci sie podoba cos czuje ze zostaniesz tam na dlugo Ale mnie dzis skurcze lapia ojojoj Bylam na ostatnich zakupach z czego polowy nie kupilam bo mi sie odechcialo a w aptece ludzie mnie puscili bez kolejki chyba pierwszy raz w tej ciazy szok Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z zatruciem
pierwszy raz ... nie wiem, chyba Amelka przywlokła ze zlobka bo nic takiego nie jadłyśmy....wczoraj wymiotowałam.... dziś masakra, nic nie jadłam. Amelka za to rzadkie zielone kupy. Nic nie jadla prócz uu. :(
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Chwila odpoczynku dla mnie,tata z synkiem układają puzle a ja odpoczywam po intensywnym dniu.Widzę ogromne zainteresowanie sprawą męża i mojego pędzla Już Wam mówię: Miałam go zabić ale,niestety!!! tego nie zrobiłam i już wieczorem bardzo,bardzo ale to BARDZO tego żałowałam No tak mnie chłop dobitnie irytował swoim zachowaniem że nie miałam nawet jak się z nim porządnie pokłócić bo to tak jakbym mówiła do ściany ![]() Marsi- omg! Twój to dopiero agent Mój też czasami da popis ale takich numerów z gąbeczką i butami mi nie odwala Za to mój tata,owszem! lubi czasem wymyć sobie buty czymś od naczyń a potem wrzucić to spowrotem do zlewu tak jakby musiało być Faceci to ćwierćmózgi-ot tyle ![]() Little-mój też nie bierze moich rzeczy bez MOJEJ ZGODY ![]() Pięknie ujęłaś co byś mu za to zrobiła,aż mnie zabolało Nawijko-dzień wcześniej zamówiłam sobie nowy (dodatkowy) pędzel Hmm to chyba była intuicja![]() Neti- za bardzo się nie tłumaczył,nawet udawał zdziwionego (tak tak pędzel sam sobie poszedł do jego kartonu) A że nie był w nastroju do kłótni to nawet za bardzo nie popuściłam sobie ciśnienia To by było tyle w temacie tej historii Sylwietta- witaj córko marnotrawna ![]() Marsi-oby Twoje przypuszczenia się nie sprawdziły. Lady-super że Ci się podoba w pracy. Iffonka-gdzie żeś? Rodzisz?
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Deli zdtowka zycze
Podczytuje caly czas listopadowa poczekalnie i kurcze ok 80% dziewczyn ktore juz urodzily podarowaly sobie kp bo polozne sciskaly cycki i mowily ze nic nie leci,bo dziewczyny odmierzaly pokarm lakatorem itp przugody wiekszosc jest zalamana okropne to ze u nas brakuje wsparcia Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3229 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam sie znad tortilki i radlerka
![]() Cytat:
gratuluje kolejnego synka!!! Kubson zasnal mi po trzech lyzkach kaszy takze cos czuje ze dzis bedzie mnie doil co chwile. rano bede wygladac jak stuletni cycek ![]() aaaaaaaaaaa CHWALIMY SIE! ![]() kubsonik biegal dzis na golasa przed kapaniem, sadzalam go kilka razy ale nic nie zrobil, po chwili slysze-Kubus idzie zrobic siusiu siadl na nocnik i sie wysiusial! takze pierwsze swiadome siaski za nami nastepnie pewnie za rok ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
tzn jak ciaza byla w odleglych plaaaaaaaanach to tez chcialam parke ale teraz chcialabym 2 chlopcow marsi - kciuki zeby to nie bylo bielactwo Kuba tez ma taka biala plamke na zeberku tez sie boje ze to to ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() Deli |
|||
|
|
|
#3230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lady, fajnie że praca Ci się podoba!
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ale mi wczoraj wizaż mulił, potem co chwilę jakieś reklamy wyskakiwały, także wściekłam się i wyłączyłam Na pociechę okazało się, że dostałam tusz MF do testów w samą porę bo akurat robiłam rozeznanie czy jakiś tusz mogę wybrać na promocji w rossmanie ![]() Bokeh no widać było u mnie, niezbyt fajnie to wyglądało, a że ja cykor jestem to nie zasnęłam póki się nie uspokoiło Byłam w domu sama z Ewą i ciągle miałam przed oczami historię jak w środku nocy do mojego męża strażacy dzwonili bo obok był pożar ![]() Misia szczęście w nieszczęściu z narzeczonym siostry! Marsi głupio się tż zachował :/ uściski! I współczuję problemów dermatologicznych, mam nadzieję, że to nie bielactwo ja z Ewą już od marca chodzę do dermatologa i ciągle nie wiedzą co się dzieje. Generalnie z mojego życiowego doświadczenia wynika, że dermatolodzy w większości przepisują sterydy i kompletnie nie są zainteresowani źródłem problemu. Nawijko łączę się z Tobą w endorfinowym deficycie. Pstryczku brawa za świadome nocknikowe siku
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Szklanko mowisz ze na wszystko sterydy? O rany
leo nigdy nie mial problemow skornych wrecz odwrotnie ma piekna i blyszczaca skore a tu taki klops Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Ewą znaleźliśmy lekarkę, która się bardzo długo broni przed sterydami, ale jak leczenie nie przynosiło efektów to poszliśmy po inną opinię, oczywiście prywatnie i co? Sterydy chyba specjalizację z dermatologii...
|
|
|
|
|
#3234 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dzięki dzięki dzięki ![]() Papierowa piłka cudna! ale sam dzwoneczek jaki fajny! jaki to koszt? Takie coś: http://www.popuri-no-mori.com/SHOP/muku001.html fajne, ja myślę o tym dla Agatki, u nas w wersji np. motylka dostępne: http://www.epinokio.pl/product-pol-3...wKwaAspT8P8HAQ To cudne, montessori się kłania ![]() http://montessoritokyo.com/toy-list/...A301174_01.jpg A na którejś tam stronie drewniane kulki angry birds cudne Cytat:
że życie spokojne, bez burzmnie wczoraj i dzisiaj szalał Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wymówki. Cytat:
u nas D. wpadła do łazienki, zaczęła pokazywać że pieluchę trzeba zdjąć (przez spodnie nie bardzo się dało), nakładać nakładkę, więc zdjęłam, pielucha sucha! no i poszło siku
|
||||||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48946037]
wiesz, ale z drugiej strony... siedzą na wizażu, na pewno nieraz na ciekawe wątki trafiły i co? 80% tak łatwo się poddaje? Wymówki. dołączam się u nas D. wpadła do łazienki, zaczęła pokazywać że pieluchę trzeba zdjąć (przez spodnie nie bardzo się dało), nakładać nakładkę, więc zdjęłam, pielucha sucha! no i poszło siku [/QUOTE]![]() tez na te 80% zwrocilam uwage
|
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
marsi dla tż, czuję,że będzie się musiał nieźle postarać, żebyś mu wybaczyła ![]() oby to nie było bielactwo ![]() jak Leoś zajada misiaeel o kurczę, dobrze, że nic poważniejszego się nie stało, a złapali tego, co go potrącił? Mała dla tż za numer z pędzlem i za niedostępność ![]() Lady cieszę się, że w pracy Ci się podoba ![]() pstryczku dla Kuby za świadome siuśki ![]() Deli zdrówka dla Ciebie i dla Amelki ![]() sylwia dla Bartula za przespane noce gratulacje dla Insolito za syneczka i dla miki za córeczkę ![]() co do parek/nieparek to jeśli u nas byłoby coś na rzeczy kiedykolwiek to mi jest wszystko jedno, oby było zdrowe ![]() co do imion to dla dziewczynki mamy już wybrane (Zuzia), gorzej dla chłopczyka ![]() ciekawe, jak tam iffonka może właśnie się rozpakowuje ![]() powiem Wam, że mój tż i jego mamusia mnie doprowadzają do szału dołączam do grona leniwych matek, którym nie chce się odpieluchować syna swego a Kuba ma JUŻ 2 lata to chyba tyle chciałam ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- szaja dla Dorki
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
zwracam sie o pomoc
![]() nie dziala mi literka " ł ". jak wciskam alt to pojawia mi sie ø heeeelp! ![]() tylko øopatologicznie prosze
|
|
|
|
#3238 |
|
Konto usunięte
|
Pstryniu, jednocześnie naciśnij lewy shift i ctrl
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
dziaøa!
dupa, nie dziaøa ![]() w wordzie mi dziala, "w internecie" nie, nie wiem o co biega :/ |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
.
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48946452]Pstryniu, jednocześnie naciśnij lewy shift i ctrl [/QUOTE]Podpowiedz mi co kupić w arosie dla 3 latka, 5 latka i 9 latki
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2014-11-15 o 22:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

ja bym Jasia chciała, ale Tz kategorycznie odmówił 
(((

a Jaś piekne imię

i oczywiscie przyszla nam jakas mala wersja
a cena wyzsza niz w Pl w arosie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)