Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 13:18   #241
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Jak wezmę dwa paracetamole i nasmaruje to daje rade, jakoś... Zobaczę do jutra.

Renia rozumiem strach. dobrze że masz co tydzień usg. I że leżysz

A w Przyjaciółkach mam zaległości. Dwa pierwsze odcinki z ostatniej serii wczoraj obejrzałam. Maks padł o 19, tżta nie było więc miałam chwilę tylko dla siebie
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 13:27   #242
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

dobrze ze czujesz się ok
Oby tak dalej. Zastanawiam się czy nie powinnam zgłosić się wczoraj. No ale teraz już po ptakach...

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

nigdy nie wiesz kiedy i jak się rozkręci. u mnie przy kichnięciu w samochodzie... zakrwawiłam cały fotel, dobrze, że były pokrowce bo tapicerkę trzeba by było zmieniać
kładziesz się w poniedziałeK?

:
O Boże...
Kładę się w poniedziałek. Dzisiaj przed wyjściem na zakupy byłam w toalecie i na papierze był śluz z krwią... Jednak po powrocie nic nie było... Chyba muszę to monitorować...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48938701]Berbie mam nadzieję. To było całe jajeczko, więc oby.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Trzymamy kciuki :thumbup:
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 14:11   #243
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
właśnie oglądnęłam już wszystkie odcinki przyjaciółek - naryczałam się co chwilę a teraz zjadłam 2 kostki ciasta - serniczek i z bitą śmietaną i galaretką i zaraz chyba pawia puszczę ale to przez Królewnę - narobiła mi smaka na ciacho
jedz jedz i niech pójdzie w cycusie

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Senik z oreo... nie znam. Przepis poproszę!
a proszę bardzo:
http://www.mojewypieki.com/przepis/s...steczkami-oreo

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 14:18   #244
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Berbie teraz wg rodzinki na spacery za zimno? A co będzie zimą przy minusie? Ja myślę że odpuszczę przy minus 10.
Berbie u Was też 6 lat czy też tylko siedzi i patrzy?
tak, od kiedy jest jesień codziennie ich zdaniem jest za zimno. właśnie 5 minut temu wysłuchałam to znowu, ale zapakowałam Krzysia do wózka i wysłałam tż na spacer. ja im też to powtarzam, że przecież zima będzie i też będziemy chodzić, ale to grochem o ścianę. ale ja się nie przejmuje, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam i wychodzimy codziennie.
też 6 lat. ale nie siedzi i nie patrzy on, go z rąk nie wypuszcza
Cytat:
właśnie oglądnęłam już wszystkie odcinki przyjaciółek - naryczałam się co chwilę a teraz zjadłam 2 kostki ciasta - serniczek i z bitą śmietaną i galaretką i zaraz chyba pawia puszczę ale to przez Królewnę - narobiła mi smaka na ciacho
i takie zachowania to lubię, wzorowa ciężarna
chyba muszę zacząć oglądać Przyjaciółki

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
O Boże...
Kładę się w poniedziałek. Dzisiaj przed wyjściem na zakupy byłam w toalecie i na papierze był śluz z krwią... Jednak po powrocie nic nie było... Chyba muszę to monitorować...
napisałam to żeby wiedziała, że to jeden z możliwych scenariuszy. nie chcę myśleć co by było jakbym kichnęła w sklepie...
Stary 2014-11-15, 14:25   #245
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też lubię Przyjaciółki Tylko nie widziałam ani jednego odcinka ostatniego sezonu :/ Jeszcze mi Californication zostało..

Trzeba wychodzić z dzieckiem w taką pogodę, bez przesady. Jak będzie -20 to rozumiem, ale przecież tam nie ma źle teraz. W zimie zeszłego roku mogłam na palcach jednej ręki policzyć dni, kiedy nie wychodziliśmy. A teraz to już wcale, nie wyobrażam sobie dnia bez spaceru, Artek fatalnie sypia bez przewietrzenia się.

U nas dramat jedzeniowy, gdyby mógł, to by wsadził do buzi wszystkie kończyny, ważne, że nie jedzenie. Nie wiem, co tam idzie, sporo mu brakuje, ale nie widzę niczego na wylocie...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:03   #246
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
i takie zachowania to lubię, wzorowa ciężarna
chyba muszę zacząć oglądać Przyjaciółki
kurcze leżę i już było czysto, spokojnie a teraz poszłam do wc i krew w śluzie nie wiem o co chodzi oby wszystko było dobrze

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:03   #247
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Nie wiesz, że MAMA jest cudotwórcą i potrafi wszystko? Odklej!
Bo t. przychodzi np. jak karmię i gada mi nad głową. Wtedy nie mam dokąd uciec i muszę słuchać
o nie! nawet nie potrafie i nie mam zamiaru prędzej czy później i tak znajdzie coś czego zrobić nie mogę

a t. powiedz że mały się denerwuje jak z kimś gadasz przy piersi. Prędzej czy później będzie miał taki etap, a Ty możesz wykorzystać ten etap wcześniej

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Mlebidakin wagą dziecka się nie martw bo często straszą tak jak i mnie ginka pow że jak dalej tak będzie to waga osiągnie ok 4kg. a urodził się z wagą niepełne 3kg bo potem zwolnił z przybieraniem a teraz przybiera bo taki etap i tak być powinno. Nie ma co się stresować....

Lunka a jaki masz ten coletto bo nie pamietam??
dokładnie, już tyle miało być tych 4kg dzieci a mało komu się sprawdziło. No mi akurat
Ja mam marco polo, ten obrotowy

Cytat:
a paracetamol? to chyba można? dziewczyny KP wypowiedzcie sie?
oczywiście można

Kamil dziś wesoły. I bawimy się super
Posprzątałam na błysk co by mieć spokój, robie kotlety i co? Kamil siedząc na blacie wysypał pół opakowania płatków kukurydzianych
a ja? jestem niesamowita! nic... dalej sobie maczam te kotlety.... po czym posprzątałam a mi na głowe pyk! spada rogalik (które dzis mu piekłam ) a ja dalej nic. Po chwili patrzę a on wyciąga z buzi rogalika i takie obślinione kawałki rzuca po całej kuchni.
Nawet nie jęknęłam. Sprawdzian cierpliwości oceniam na +6

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 15:26   #248
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny czy orientujecie się w aspekcie wydania przez szpital tego zaświadczenia o urodzeniu martwego dziecka?
Ewusia czy Ty dostałaś w Bonifratrów coś takiego?
Zastanawiamy się z Mężem nad odszkodowaniem z PZU...
Stary 2014-11-15, 15:55   #249
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
na co?
torba spakowana?
Na "Bogowie"
Jeszcze nie ale dziś poprałam ostatnie rzeczy i jak będą gotowe to się pakuję

Cytat:
Mój syn łazi właśnie w mojej starej skarpeto-pończosze na głowie i bawi się w krasnoludka

Cytat:
kurcze leżę i już było czysto, spokojnie a teraz poszłam do wc i krew w śluzie nie wiem o co chodzi oby wszystko było dobrze
jest dobrze odpoczywaj

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:07   #250
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy orientujecie się w aspekcie wydania przez szpital tego zaświadczenia o urodzeniu martwego dziecka?
Ewusia czy Ty dostałaś w Bonifratrów coś takiego?
Zastanawiamy się z Mężem nad odszkodowaniem z PZU...
to nie szpital wydaje zaświadczenie...szpital wypełnia kartę, którą następnie wysyła/zawozi do USC, tam dopiero rejestrujecie dziecko i dostajecie akt urodzenia z adnotacją, że jest martwo urodzone a z tym do PZU...ale wydanie karty wygląda różnie - zależy od szpitala...mi w szpitalu powiedziano, że jeśli chcę rejestrować dziecko, to muszę zgodę na pochówek wyrazić i tak też zrobiłam, ale np. u Gryzi pochówku nie wymagali co jest dla mnie dziwne tzn. takie różnice...no i jeszcze ustalenie płci - u mnie np. kazali robić badanie (i tak robiłam badanie kosmówki a wtedy określają też płeć więc nie było problemu) potwierdzające płeć dziecka - dopiero po ustaleniu płci wróciłam do szpitala a oni wypełnili kartę do USC i kartę zgonu do pochówku...

nie wiem czy nie za bardzo zamąciłam - jakby coś to pytaj

znalazłam coś takiego: http://www.vocatiodei.pl/pages/page/...a_rodzicow.pdf

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Jeszcze nie ale dziś poprałam ostatnie rzeczy i jak będą gotowe to się pakuję

jest dobrze odpoczywaj
no wreszcie torba będzie spakowana

no teraz znów czyściutko - zwariuję do wtorku

Stary 2014-11-15, 16:31   #251
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Leżakuj ile się daI pomyśl o przedłużeniu l4..

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:32   #252
201704210903
Konto usunięte

Rena kochana leż i odpoczywaj

U mnie pytali czy chce pochówek czy kremacje

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:47   #253
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Słodka muszą wydać, takie są przepisy. Jak nie, to każ im napisać odmowę na piśmie, pomogę Ci z odwołaniem nie bój żaby, nie mają prawa Ci tego nie dać.

Rena widzisz, bo to zależy od szpitala. Niektóre robią w ogóle problem z wydaniem karty zgonu. A w rozporządzeniu ministra zdrowia z 2006 r. wyraźnie jest napisane "niezależnie od tego, w którym tygodniu skończyła się ciąża". Ja zanim się położyłam w szpitalu to zapytałam lekarza, czy takie coś dostanę. Tylko tam, gdzie poroniłam pierwszy raz wpisali mi płeć domyślną, a tu powiedzieli, że nie wpiszą. Ale pochówku i tu i tam nie wymagali.

Mlebi u mnie to nawet nie o to chodzi czy pochówek czy kremacja. Po prostu jeśli nie chcę odbierać płodu, to szpital się zajmuje pochowaniem. Ta babka, która leżała ze mną też mogła zrezygnować z pochowania dziecka, mimo że to był 4-5 miesiąc i już maluszek całkiem spory, skoro kazali jej rodzić...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 16:55   #254
201704210903
Konto usunięte

U mnie kremacja też zajął się szpital ale musiałam podpisać że się zgadzam.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Wszystko zależy od szpitala

Stary 2014-11-15, 17:00   #255
Konto usunięte

U mnie też było do podpisania, że nie będę odbierać płodu. I że się zgadzam na wysłanie do badań histopatologicznych.

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 17:06   #256
rena5
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48942442]Rena widzisz, bo to zależy od szpitala. Niektóre robią w ogóle problem z wydaniem karty zgonu. A w rozporządzeniu ministra zdrowia z 2006 r. wyraźnie jest napisane "niezależnie od tego, w którym tygodniu skończyła się ciąża". Ja zanim się położyłam w szpitalu to zapytałam lekarza, czy takie coś dostanę. Tylko tam, gdzie poroniłam pierwszy raz wpisali mi płeć domyślną, a tu powiedzieli, że nie wpiszą. Ale pochówku i tu i tam nie wymagali.[/QUOTE]
ale ja nie napisałam, że robili problemy - wręcz przeciwnie pielęgniarka wyjaśniła wszystko co i jak...jeśli chodzi o płeć to teraz weszło jakieś rozporządzenie chyba, że musi być badanie potwierdzające płeć...

DwaKolory jak u Ciebie staranka?? który to dc??

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Sprawdzian cierpliwości oceniam na +6
nieźle Cię testuje

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-15 o 17:07
Stary 2014-11-15, 17:13   #257
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
a paracetamol? to chyba można?
Paracetamol na mnie nie działa

Cytat:
waderka co do spacerów i kp to się nie dawaj. jak mi teściowa ględziła, że Krzyś się nie najada to powiedziałam jej, że jak nie przestanie to jej do domu nie wpuszczę. podziałało od razu. tylko ty kurcze ze swoją mieszkasz. jesteście już na oddzielnym piętrze? co do spacerów też się nie dawaj. ja prawie codziennie słyszę, "po co?", "za zimno". ale tż i mama gada a ja w tym czasie ubieram nas i wychodzę.
Dziewczyno masz jaja ja niestety mało asertywna jestem, może za kilka lat będę odważniejsza (przynajmniej w stosunku do t.)
A klucza akurat w tym pokoju (w tym jedynym!) nie ma

Cytat:
Mój syn łazi właśnie w mojej starej skarpeto-pończosze na głowie i bawi się w krasnoludka
A nie w złodzieja czasem? To chyba oni zakładają rajstopy na głowę

Cytat:
nie siedzi i nie patrzy on, go z rąk nie wypuszcza

Cytat:
Wytrzymasz

Dziewczyny czy wiedziałyście, że kp składa się z trzech dań? Na początku leci mleko bardzo wodniste i słodkie, które zaspokaja pragnienie, to taka jakby zupa, potem idzie mleczko bogate w białka i tłuszcze, to jakby drugie danie, a na koniec deserek - gęste mleko, po którym dziecko czuje błogość i jest najedzone fasssssscynujące, prawda?
Kilka razy widziałam, jak taki gęsty deserek ściekał Ani po brodzie na zakończenie karmienia

Aaaa i zapomniałabym, stawiamy ciacho, bo od wczorajszego wieczora Anulka nie jest już noworodkiem

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-11-15 o 17:15
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 17:18   #258
201704210903
Konto usunięte

Niesamowite z tym mlekiem
Sto lat dla Ani
Stary 2014-11-15, 17:25   #259
Konto usunięte

Rena wiem, wiem. Napisałam tylko ogólnie

Ania noworodek

Stary 2014-11-15, 17:25   #260
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Niesamowite z tym mlekiem
Sto lat dla Ani
I jeszcze wyczytałam, że w nocy mleko zawiera jakieś tam tłuszcze, które są ważne dla rozwoju mózgu i oka, takie, których nie da się uzyskać syntetycznie

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-11-15 o 17:26
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 17:35   #261
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Paracetamol na mnie nie działa

Dziewczyno masz jaja ja niestety mało asertywna jestem, może za kilka lat będę odważniejsza (przynajmniej w stosunku do t.)

A nie w złodzieja czasem? To chyba oni zakładają rajstopy na głowę

Wytrzymasz

Dziewczyny czy wiedziałyście, że kp składa się z trzech dań? Na początku leci mleko bardzo wodniste i słodkie, które zaspokaja pragnienie, to taka jakby zupa, potem idzie mleczko bogate w białka i tłuszcze, to jakby drugie danie, a na koniec deserek - gęste mleko, po którym dziecko czuje błogość i jest najedzone fasssssscynujące, prawda?
Kilka razy widziałam, jak taki gęsty deserek ściekał Ani po brodzie na zakończenie karmienia

Aaaa i zapomniałabym, stawiamy ciacho, bo od wczorajszego wieczora Anulka nie jest już noworodkiem
Już??/

Stary 2014-11-15, 17:57   #262
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dziękuję za informacje.

Słuchajcie zaczęłam delikatnie krwawic... Takie śluz z krwią. Zaczął mnie brzuch boleć jak na okres. No i nie wiem teraz czy zbierać się do szpitala czy czekać do poniedziałku :-(
Pierwszy raz w życiu nie wiem co mam robić :-/

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
to nie szpital wydaje zaświadczenie...szpital wypełnia kartę, którą następnie wysyła/zawozi do USC, tam dopiero rejestrujecie dziecko i dostajecie akt urodzenia z adnotacją, że jest martwo urodzone a z tym do PZU...ale wydanie karty wygląda różnie - zależy od szpitala...mi w szpitalu powiedziano, że jeśli chcę rejestrować dziecko, to muszę zgodę na pochówek wyrazić i tak też zrobiłam, ale np. u Gryzi pochówku nie wymagali co jest dla mnie dziwne tzn. takie różnice...no i jeszcze ustalenie płci - u mnie np. kazali robić badanie (i tak robiłam badanie kosmówki a wtedy określają też płeć więc nie było problemu) potwierdzające płeć dziecka - dopiero po ustaleniu płci wróciłam do szpitala a oni wypełnili kartę do USC i kartę zgonu do pochówku...

nie wiem czy nie za bardzo zamąciłam - jakby coś to pytaj

znalazłam coś takiego: http://www.vocatiodei.pl/pages/page/...a_rodzicow.pdf

no wreszcie torba będzie spakowana

Na czym ta zgoda na pochówek polega?
Stary 2014-11-15, 17:59   #263
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Waderko masz rację ze wszystkim, co piszesz o kp. Dla mnie to fenomen

Przy kp można brać również Ibuprom.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:13   #264
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
leż jak najwięcej i koniecznie zapytaj o te plamienia lekarza
Cytat:
ja też zwykle nie jestem asertywna, ale to jej gadanie mnie bardzo "grzało", tym bardziej, że tż szybko to podłapywał.

słodka ja bym podjechała na IP, oni niech zdecydują.
Stary 2014-11-15, 18:14   #265
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za informacje.

Słuchajcie zaczęłam delikatnie krwawic... Takie śluz z krwią. Zaczął mnie brzuch boleć jak na okres. No i nie wiem teraz czy zbierać się do szpitala czy czekać do poniedziałku :-(
Pierwszy raz w życiu nie wiem co mam robić :-/[COLOR="Silver"]

Na czym ta zgoda na pochówek polega?
U mnie było tak, że leciutko plamiłam więc zdecydowałam się jechać około 120km do lekarza kiedy tylko weszłam do kliniki, to zaczęłam krwawić i dostałam takich torsji i bóli (m.in, nie mogłam oddychać), że mąż chciał karetkę wzywać, ale jakoś dojechaliśmy na pogotowie, bo było blisko...tam lekarka wyciągnęła ze mnie jajo płodowe a później wróciłam do swojego szpitala i miałam zabieg...więc ja bym nie ryzykowała czekania w domu...nigdy nie zdecydowałabym się na # w domu...

pochówek może wyglądać różnie - jest to pogrzeb - ja zdecydowałam się na pochówek grupowy (dzieci utraconych), który organizowała taka pani (dostałam jej nr w szpitalu)...musieliśmy zawieźć wszystko do prosektorium przy cmentarzu - pochówek odbywał się bezpłatnie (na koszt państwa) - odbył się prawie 3 mce po moim zabiegu...ale można też samemu pochować - zlecić to zakładowi pogrzebowemu.

z jakiego miasta jesteś? Jaworzno??

jeśli tak, to sprawdziłam jest tam grób dzieci utraconych więc takie grupowe pochówki na pewno są organizowane...
http://www.jaw.pl/2014/11/nagrobek-d...-w-szczakowej/

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-15 o 18:27
Stary 2014-11-15, 18:16   #266
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Slodka ja chyba tak jak radzi berbie pojechalabym na ip. Jesli chcesz robic badania powiedz im na czym ci zalezy i zapytaj czy jest szansa na zabieg w najblizszym czasie czy dopiero w pn. Ja jak nie chcialqm zabiegu to nie zostalam w szpitalu. Przeszlam to jak troche mocniejszy okres...
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:24   #267
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

DwaKolory jak u Ciebie staranka?? który to dc??[COLOR="Silver"]
U mnie staranka... Hmm... Nie myślę o tym bo wiem że i tak się nie uda. Dziś 10 dc, ale męża nie ma. We wtorek jadę do gina na badanie, niech sprawdzi czy wszystko ze mną ok. Różne mam myśli, sama już szczerze powiedziawszy nie wiem czego chcę.

A ty leż cały czas i oby do wtorku.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 18:33   #268
iza243
Zakorzenienie

Słodka jedz na ip.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Stary 2014-11-15, 18:43   #269
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48942442]Słodka muszą wydać, takie są przepisy. Jak nie, to każ im napisać odmowę na piśmie, pomogę Ci z odwołaniem nie bój żaby, nie mają prawa Ci tego nie dać.

Rena widzisz, bo to zależy od szpitala. Niektóre robią w ogóle problem z wydaniem karty zgonu. A w rozporządzeniu ministra zdrowia z 2006 r. wyraźnie jest napisane "niezależnie od tego, w którym tygodniu skończyła się ciąża". Ja zanim się położyłam w szpitalu to zapytałam lekarza, czy takie coś dostanę. Tylko tam, gdzie poroniłam pierwszy raz wpisali mi płeć domyślną, a tu powiedzieli, że nie wpiszą. Ale pochówku i tu i tam nie wymagali.

Mlebi u mnie to nawet nie o to chodzi czy pochówek czy kremacja. Po prostu jeśli nie chcę odbierać płodu, to szpital się zajmuje pochowaniem. Ta babka, która leżała ze mną też mogła zrezygnować z pochowania dziecka, mimo że to był 4-5 miesiąc i już maluszek całkiem spory, skoro kazali jej rodzić...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

btw a wiecie ze we Wrocławiu dopiero od tego roku istnieje zbiorowa mogiła dla dzieci utraconych, w zwiazku z tym szpitale przekazują tam ciała dzieci których rodzice nie odebrali?
Do tej pory takie dzieci traktowane były jak odpad medyczny i spalane razem z innymi różnymi tkankami.... z resztą w miejscowościach gdzie nie było inicjatywy (zwykle jakiś organizacji) zbiorowych pochówków nadal tak jest...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 20:20   #270
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
U mnie staranka... Hmm... Nie myślę o tym bo wiem że i tak się nie uda. Dziś 10 dc, ale męża nie ma. We wtorek jadę do gina na badanie, niech sprawdzi czy wszystko ze mną ok. Różne mam myśli, sama już szczerze powiedziawszy nie wiem czego chcę.

A ty leż cały czas i oby do wtorku.
Kochana trzymam kciuki żeby jakoś się wszystko ułożyło

No i tulę Cię dziś mocno spojrzałam na datę w Twoim opisie...

Słodka i jak sytuacja??????

========================= =======================
chyba odleżyn dostanę nie wiem już na który bok się obracać a przed chwilą wytrąbiłam słoik soku z ciemnych winogron - jaaaaki kwaśny (aż buzię wykręca ) ale jaki pyyyyszny

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-15 o 20:21
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości