|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Mocno tulę
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu. Nie byłam na IP. Postanowiłam, że póki ból brzucha się nie zwiększa, krwawienie ma taką postać jak teraz to zostaję w domu. Jeżeli coś niepokojącego się będzie dziać to Mąż zawiezie mnie do szpitala. Jakoś do szpitala mi się nie spieszy.... ![]() Jeżeli taki stan utrzyma się do poniedziałku to pojadę tak jak planowałam. Może szyjka się otworzy i będą mogli zrobić mi # |
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro
dziewczyny co myślicie o takiej butelce dla mojego cyckoholika? możliwe, że z niej panicz zechce wypić mleko http://www.aptekagemini.pl/nuk-butel...-miesiecy.html ?
|
#276 |
|
Konto usunięte
|
Berbie ciężko powiedzieć, Artek nie pije z niekapka (tylko z bidonu). Ale są dzieci, które łapią niekapek. Więc na dwoje babka wróżyła. Może kup jakiś tani niekapek i zobaczysz, jak mu idzie, a potem zainwestujesz w taki lepszy?
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
przytulam mocno Kochana
|
#278 |
|
Konto usunięte
|
dwakolory
|
|
|
|
#279 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
witam nowe AM i mocno Was przytulam w tym ciężkim dla Was czasie
dwakolory - ![]() Cytat:
![]() więc jak dziecko w nocy się budzi na karmienie to tylko się cieszyć ![]() Gryzia- wracasz od razu do pracy?Tulę mocno- tak bardzo Twoje # przypomina mi moje pierwsze- też # do toalety i też wyjęłam- tylko była w domu i nie miałam komu tego dziecka dać, od tego czasu rozumiem co znaczy poporodowy szok, potem przeżyłam jeszcze jasną stratę dziecka a dzisiaj chrzczę moją drugą ziemską córeczkę- wierzę, że i Ty niebawem doczekasz ziemskiego dziecka kunegunda, fiol- jak czytam o Waszych troskach to czuję się lekko wyrodna ale na razie nie idę do logopedy z Kasią, widzę, że uczy się nowych słów- bardzo powoli ale jednak ciągle, kuzynka mi powiedziała, że dobry logopeda, którego mi poleca, przyjmuje dzieci od 3 roku życia jeżeli jest problem z mową czasem też obserwuję nerwowość u Kasi gdy nie potrafi czegoś wyrazić ale zazwyczaj korzystając ze swojego niewielkiego zasobu dziecięcego słownika potrafi nam wypowiadać takie rzeczy, że szok (przynajmniej kreatywność ćwiczy)ostatnio tłumaczę jej- karmiąc Tosię- że musi jeść bo inaczej Tosia będzie większa niż ona i będzie miała więcej siły i co wtedy będzie... więc usłyszałam, że "Tusia opa Sasia"- co miało oznaczać (Kasia mi potwierdziła tłumaczenie) "Tosia będzie nosić Kasię"BERBIE- a Ty Krzysiowi plac zabaw planujesz i nowe zabawki czy przedszkole chcesz wyposażyć z doświadczenia - co do ogrodowych spraw- to zaraz po roczku najbardziej sprawdzał się maleńki dmuchany basen i koc+ zabawki z domu- sortery, książeczki, nie wpuściłabym rocznego dziecka (przynajmniej Kasi) di piaskownicy rok później -jako dwulatka- potrafiła już zaakaceptować, że piasek nie jest ani do jedzenia ani do sypania po oczach , wtedy też pojawiły się oprócz piaskownic huśtawki (u nas i u Rodziców) zjeżdżalni nie mamy ale też ją uwielbiafiol- masz upatrzony drewniany domek dla chłopaków? rena- kiedyś Perse w stosunku do mnie użyła określenia, że "kozaczę" ![]() Ciebie też się to tyczy, tylko kochana u mnie zawsze przychodził taki moment, że "siadałam na t.łku" bo miałam już majty pełne strachu proszę Cię nie szalej, idź grzecznie na L4 i leż i zapomnij o bieganiu do pracy i innych obowiązkach Gryzia- w tym projekcie, który pokazałaś rzuciło mi się w oczy zadaszenie nad tarasem - trochę niefajne- śnieg ze skośnego dachu budynku będzie Ci tam zjeżdżał i magazynował się, raz, że duża ilość tego śniegu stanowi zagrożenie, iż konstrukcja nie wytrzyma a dwa, że w trakcie roztopów będzie długo się topił i niszczył np płytki na tarasie może jestem w błędzie ale taki wnioski mi się nasunęły chrzcimy dzisiaj Antosię a ja nie "tłukę" się w kuchni tylko przy laptopie siedzę i małą karmię ![]() cieszę się, że zdecydowaliśmy się na imprezę w lokalu, w końcu też mogę ugościć moich Rodziców i Rodzeństwo a nie traktować ich jak pomoc
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-11-16 o 08:23 |
|
|
|
|
#281 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko udanych chrzcin
Dobrze że idziecie do lokalu bo Ty za dużo w domu robisz a jak to sobie odsapniesz Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
przytulam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w domu. Plamienie /krwawienie zmniejszyło się. |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka - udanego swietowania!
My tez robilismy w lokalu i nie wyobrazam sobie innej opcji. Bylam raz na chrzcinach w tak samo ciasnym mieszkaniu jak nasze, z mniej wiecej taka sama iloscia osob i... masakra. Nie mowiac juz o szykowaniu wszystkiego i podawaniu, sprzataniu. |
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe życie byłam taką pierdykniętą dyplomatką, ale instynkt to instynkt. dla mnie wszelkie komentarze o kp, o bezsensowności wit. D, o karmieniu, o pieluszkach itp - to był zamach na moje małe zwłaszcza przy komentarzach kp mi się taki agresor włączał (sorry, ale uwagi od osoby, która karmiła krótko, "bo to plecy bolą" i "trzeba w nocy wstawać a jej się spać chciało" nie są dla mnie żadnym argumentem).ale nie stylizuje odpowiedniego zwisu różowego nakrycia głowy ![]() normalnie mam ochotę Cię w doopę kopnąć ![]() ![]() z T. krwawiłam często, nikt nie wiedział dlaczego. leżałam plackiem - mięśnie nóg mi zanikły... boshhh, ile miałam cudów do picia zanim trafiłam... u nas akurat NUK z miękkim ustnikiem się sprawdził. pewnie, że tak. udanej imprezki!
|
|
|
#286 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory tulę
Zeberko wracam za tydzień. Potrzebuję wolnego, żeby pochodzić spokojnie po lekarzach. Zeberko dzięki za opinię co do śniegu to mąż będzie zrzucał, więc da radę. Poza tym myślę, że tu zobaczymy jak nam powie kierownik budowy, bo też wolałabym zrobić tam np. pergolę na jakieś pnące kwiaty czy coś takiego. A z drugiej strony taras jest od południa, więc nie tak długo będzie się śnieg topił jak przyjdzie słońce i mróz puści.Udanych chrzcin ![]() Byliśmy u znajomych wczoraj, uśmiałam się jak dawno mi się nie zdarzyło do domu wróciliśmy o 4.15 tego mi było trzeba...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48948859]
Byliśmy u znajomych wczoraj, uśmiałam się jak dawno mi się nie zdarzyło do domu wróciliśmy o 4.15 tego mi było trzeba...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dobrze że się rozerwaliście
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki co macie do odciagania noska?
Slodka Ty moje okolice. Przytulam. Dwakolory ehh doskonale rozumiem bo sama tak sie czulam i nie wiedzialam juz czego chce ... przytulam. Gryzia dobrze ze wypad udany i sie rozerwaliscie.
|
#289 |
|
Konto usunięte
|
Agatko a jak mały Królewicz?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48949221]Agatko a jak mały Królewicz?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dziekuje Igorek ma sie dobrze. Przesypia ladnie nocki, budzi sie co 3h na jedzonko. W dzien raczej malo spi ale sobie lezy w kolysce spokojnie dzis moze w koncu bedziemy werandowac.
|
#291 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przytulam Cię mocno
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48948859] Byliśmy u znajomych wczoraj, uśmiałam się jak dawno mi się nie zdarzyło do domu wróciliśmy o 4.15 tego mi było trzeba...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]i bardzo dobrze, że się rozerwaliście! ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my byliśmy w takim szoku przy tym wszystkim ze wysłaliśmy do pierwszego lepszego miejsca (moja gin mi podała przykładowe), a później jak już nieco ochłonęłam to poszukałam w necie i w innych miejscach sie faktycznie krócej czeka i są bliżej.... no ale było już za późno Mnie się wydaje że są różne metody przeprowadzania tych badań i jedne trwają dłużej inne krócej. Nam tam gdzie oddaliśmy powiedzieli że tam trzeba przeprowadzić hodowlę komórek i to po prostu tyle trwa i nie da sie tego przyspieszyć.... Cytat:
Cytat:
no ale przed zabiegiem położna mnie wezwała na rozmowę i powiedziała o wszystkich opcjach (pochówku, odszkodowaniu itp) i też wspominała o tym że można dostać takie zaświadczenie, więc na pewno można Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#293 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny słyszałyście o wędrujących Aniołach?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48950235]Dziewczyny słyszałyście o wędrujących Aniołach?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Nie
|
|
|
#295 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48950235]Dziewczyny słyszałyście o wędrujących Aniołach?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]nie
|
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
Coś jak taki "łańcuszek szczęścia" Anioły przebywają u Ciebie 5 dni, masz do nich 3 życzenia, później odpoczywają 5 dni i idą do 3 osób. Przyjęłam je do siebie od koleżanki, mówiła, że działy się dobre rzeczy u niej - trafiła do dobrego lekarza, który zalecił jej rehabilitację po wypadku samochodowym (poprzedni mówił tylko, że ma ją boleć kręgosłup i nic nie robił z tym, a nie mogła głową ruszać nawet w boki, musiała się cała przekręcać), tata, który choruje i jest leżący ostatnio siedział pół dnia i rozwiązywał krzyżówki. Ciekawe co u nas zdziałają - jedno życzenie ma dotyczyć Ciebie samej, drugie Twojej rodziny, trzecie dla Planety Ziemi...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- To takie trochę zabobońskie, ale teraz chwycę się chyba wszystkiego... A że to Anioły to niech sobie pomieszkają u mnie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48950333]Coś jak taki "łańcuszek szczęścia" Anioły przebywają u Ciebie 5 dni, masz do nich 3 życzenia, później odpoczywają 5 dni i idą do 3 osób. Przyjęłam je do siebie od koleżanki, mówiła, że działy się dobre rzeczy u niej - trafiła do dobrego lekarza, który zalecił jej rehabilitację po wypadku samochodowym (poprzedni mówił tylko, że ma ją boleć kręgosłup i nic nie robił z tym, a nie mogła głową ruszać nawet w boki, musiała się cała przekręcać), tata, który choruje i jest leżący ostatnio siedział pół dnia i rozwiązywał krzyżówki. Ciekawe co u nas zdziałają - jedno życzenie ma dotyczyć Ciebie samej, drugie Twojej rodziny, trzecie dla Planety Ziemi...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- To takie trochę zabobońskie, ale teraz chwycę się chyba wszystkiego... A że to Anioły to niech sobie pomieszkają u mnie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]a to ja szczerze mówiąc nie wierzę w takie rzeczy.. ![]() pod koniec listopada umówiłam się na wizytę do gina..zaraz mi minie pół roku od cc i chcę konkretów dotyczących tego jak mi się goi rana i czy konieczne jest dalsze czekanie, aby się starać.. odliczam dni i już się trochę denerwuję
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#299 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie było, że narzekam ![]() Cytat:
jak szybko zaszłaś w ostatnią ciążę??
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

przytulam mocno Kochana

nie wiem już na który bok się obracać