|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
Jak perfumeria jest ok to po co płacić za pobranie? A jak jest niepewna to możesz wybulić 2 stówy a i tak dostaniesz ziemniaka albo Chamel zamiast Chanel. Pobranie daje złudne poczucie bezpieczeństwa bo i tak nie możesz obejrzeć wnętrza paczki przed zakupem. Chyba, że mówisz o wykupywaniu dodatkowej opcji pt. "sprawdzenie zawartości".
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dotarła dziś do mnie paczuszka z Iperfumy z zamówionymi flaszkami i zdziwiłam się mocno, że dostałam 0, dosłownie ZERO probek
przyzwyczaiłam się, że E-Glamour dorzuca nawet do najmniejszego zamówienia jakieś próbaski, choćby ustkowe Ungaro, a tu nic, null
|
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie nie wykupowałam opcji sprawdzenia zawartości, jak zamówię coś droższego to wypróbuję, natomiast teraz do tej pory jednak wszystko mi się udało dobrze kupić, nie miałam jakiś wpadek za pobraniem, oczywiście odpukać i by wszystko dalej dobrze się toczyło. No ale wiadomo że nawet za pobraniem można podróbę kupić, więc z perfumerii korzystam tych tu wymienionych, a na inne sklepy przemysłowe szukam opinii lub po prostu zamawia się rzeczy niedrogie, na pewno przez internet nie zamawiałabym telewizora, taką rzecz to stacjonarnie, trzeba oglądnąć. |
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mówię o sprawdzonych perfumeriach bo w jakiś dziwnych i nieznanych miejscach nie kupuję nawet za pobraniem. Telewizor kupić też można, obejrzeć go można w sklepie stacjonarnym.
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie wolę płatność za pobraniem, jeśli jest w takiej samej cenie, jak z góry (niestety, rzadko). Jakby z paczką było coś nie tak, to przynajmniej nie trzeba się martwić o zwrot pieniędzy. Płatność za pobraniem ma jeszcze jeden bardzo duży plus: kurier nie będzie kombinował z zostawianiem paczki u sąsiadów, na płocie itp., tylko postara się, by doręczyć ją do rąk własnych. Ostatnio jeden kurier zostawił przesyłkę opłaconą z góry na portierni u mnie w pracy, zamiast przynieść mi ją piętro wyżej do biura. Dowiedziałam się o niej po weekendzie, jak przyniósł mi ją bardziej kumaty portier, bo portierka, która ją odebrała, też nie raczyła mi nic powiedzieć. :/ Teraz jak zamawiam przesyłkę do pracy, to biorę tylko za pobraniem i kurier nie ma już problemu z trafieniem do mnie osobiście.
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Dlaczego perfumeria realta jest na liście wiarygodnych? Wchodzę, a tam... zobaczcie same.
|
|
|
|
#1298 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym bardzo przestrzec przed lumiere.pl . To jest najgorszy sklep internetowy na jaki trafiłam, na pewno nie wiarygodny, a klienta ma za nic. Nie mają napisane na stronie, że czegoś nie ma w magazynie, czekałam na moje zamówienie ponad miesiąc i nie doczekałam się. Mimo wielu prób kontaktu i wysłania pisemnej rezygnacji z zamówienia perfumeria nie zwróciła mi pieniędzy i nikt z właścicieli sklepu nie raczył odpisać na wiadomości, ponieważ mają od tego osobę zajmującą się tylko prowadzeniem strony internetowej i na temat zamówień nie ma ona zielonego pojęcia. Tylko utracone pieniądze i nerwy. Nie warto tam kupować, gówno straszne.
|
|
|
|
#1299 |
|
Przyczajenie
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Iperfumy jak i e-glamour cieszą się dobrą opinia chociażby na wizażu, ale jednak proszę zauważyć, że mają bardzo dużo negatywów i komentarzy, że klienci otrzymali podróbkę. Dlaczego tak dużo mają złych opinii na ceneo np.?
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
|
|
#1301 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i pytanie - czy ktoś zna perfumy-net.pl? Bo tutaj nic nie znalazłam, a w necie głównie pozytywy, lecz niewiele. Edytowane przez 201801022057 Czas edycji: 2014-11-16 o 10:36 |
||
|
|
|
#1302 |
|
Przyczajenie
|
Ja kupuję zawsze w tradycyjnej perfumerii albo drogerii oczywiście jak są promocje
|
|
|
|
#1303 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Planuję kupić perfumy na iperfumy, ale mam jedną wątpliwość. W opisie widnieje "Produkt może zostać dostarczony w innym opakowaniu niż pokazano na fotografii". I nie bardzo wiem jak to rozumieć
Że mogą przysłać perfumy w jakimś zastępczym opakowaniu, innym flakonie? Wiem, że wiele z Was już tam kupowało, więc proszę napiszcie czy z opakowaniami jest wszystko OK, bo to brzmi trochę podejrzanie
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami perfumy mają różne flakony, czy to w zalezności od pojemności albo czegoś innego. To pewnie o to chodzi. Na pewno nie dostaniesz perfum X we flaszce po Y ani w butelce po coli ![]() Co do kartonika to one też bywają różne, np jeśli chodzi o zestawy albo czasem niektóre perfumerie sprzedają perfumy w uszkodzonych kartonikach więc może on być po prostu zastępczy. Jak w testerze. Ja się osobiście z czymś takim nie spotkałam ale dla pewności po prostu bym do nich zadzwoniła do dopytała.
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedź
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ostatnio zamawiając z drogerii iperfumy.pl byłam mocno zawiedziona. Kosmetyki nie były takie jak te które kupowałam w drogeriach typu douglas lub sephora. Szampon miał zupełnie inny zapach. Nie chcę tutaj nikogo oskarżać ale już na pewno niczego stamtąd nie zamówię
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w końcu zamówiłam na e-glamour, bo mają teraz dostawę do paczkomatów za 1 zł i wyszło taniej
|
#1309 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz wstawić zdjęcia?
|
|
#1311 |
|
Przyczajenie
|
Może obejdzie się bez zdjęć.
Po prostu podam przykład, że Davidoff Cool Water od iperfuma ma naklejkę z pęcherzykiem powietrza, a sam kod produktu jest krzywo wydrukowany, wręcz czasami cyfry idą naprzemian, jedna niżej druga wyżej. Sprawdziłem kod w internecie, nie ma takiego Davidoffa. Butelka jest niekiedy krzywa, chodzi mi o te przetłoczenie, nie są one równomierne na całej powierzchni, sam zapach w sobie ciężko mi powiedzieć. Pachnie tak samo jak Cool Water z sephory, ale trwałość i projekcja słaba. W dodatku korek nie robi kliku tylko po prostu zachodzi do końca (nie wiem czy tak jest w oryginale, ale to też jest niepokojące). |
|
|
|
#1312 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wierzę, że dostałeś podróbę, bo sam bardzo nie orientujesz się w temacie, korek nie robi klik, ale nie wiesz czy powinien robić klik, no litości ![]() Cool Water przechodził reformulacje, flakon też się zmieniał. Pewnie dostałeś najnowszą wersję i tyle. Wrzuć foty, ale daj sobie spokój... |
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Skoro ci cos nie pasowalo, to dlaczego przyjmujesz bierna pozycje zamiast reklamowac? No, ale ...idz do wyroczni D i S i tam kupuj ![]() Cytat:
Druga sprawa, reklamowales? Trzecia sprawa, zamiawiales dokladnie z owych stron, bo zauwazylam ze sa podobne, minimalnie rozniace sie nazwa
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1315 |
|
Przyczajenie
|
Już mówiłem, że zamawiałem z allegro a nie ze stron tych perfumerii. Ale zamawiałem dokładnie od tych perfumerii bo mają również konta na allegro, a przelew robiłem dokładnie na te perfumerie więc nie ma co tutaj mówić, że allegro to allegro a strona perfumerii to inna bajka.
Zdjęcia Bossa: http://i57.tinypic.com/2n87jbt.jpg http://i61.tinypic.com/smu4r5.jpg Wszystko wygląda ok, ale zapachu nie ma po 10 minutach. mam na mysli projekcję bo przy skórze trzyma się jakieś 3 godziny. A ja znam ten zapach bo kiedyś go miałem, lata temu. Zresztą jak testowałem w Sephorze na nadgarstku to trzymał się spokojnie 8 godzin i było czuć jak się rękę nawet zbliżyło z dala. Davidoff Cool Water http://i62.tinypic.com/205wayp.jpg http://i59.tinypic.com/xomuls.jpg |
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim rzucisz oskarżenie, sprawdź te perfumy - np w stacjonarnej perfumerii. Ogólny trend w reformulacjach to zmniejszenie mocy zapachu - prawdopodobnie dotknęło to i Twojego Bossa. |
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam pęcherzyk powietrza pod naklejką mojego flakonu Casmiru, zakupionego od którejś z polecanych perfumerii (chyba Perfumesco), ale kod normalnie wchodzi. Szczerze mówiąc, do głowy by mi nie przyszło, żeby po czymś takim wnosić, że to podróba.
Kartonik, flakon, zapach, wszystko jest OK.
|
|
|
|
#1318 |
|
Przyczajenie
|
No dobrze, jestem gotów powiedzieć, że Boss jest ok. Kod zgadza się w internecie, jest to produkcja z maja 2014 więc faktycznie refomulację mogłby zrobić swoje. Ale co mogę powiedzieć o Davidoffie? Tych nierównych przetłoczeń na flakonie nie jestem w stanie sfotografować, ale zauważ, że na naklejce jest pęcherzyk powietrza. Kodu nie da się zobaczyć bo jest ciemny, ale powtórze. Jest nierówny i nie ma takiego kodu Davidoffa, a sprawdzałem w 3 miejsach.
|
|
|
|
#1319 |
|
Zadomowienie
|
Zarówno w/w Boss i Davidoff przechodziły kilka reformulacji. Na Perfuforum w wątkach o tych zapachach można znaleźć informacje na ten temat.
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ekstra! Na pewno będę miała na uwadze przy następnych zakupach, bo z perfumai zakupywanymi przeze mnie bywało różnie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Wiem, że wiele z Was już tam kupowało, więc proszę napiszcie czy z opakowaniami jest wszystko OK, bo to brzmi trochę podejrzanie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)