Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-15, 22:22   #151
Isgaard
Raczkowanie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

To jest akiś koszmar i mój mózg tego jeszcze nie ogarnia.. Na razie czekamy bo mały musi się wzmocnić a mamy pewien zapas czasu. Prognozowany termin to lipiec-październik 2015 chyba że wcześniej zacznie się problem z ciśnieniem śródczaszkowym co oznacza ucisk na mózg.. Naszym problemem jest zbyt szybkie zrośnięcie i stwardnienie szwów czaszkowych. Operację musimy zrobić bo nie ma innego rozwiązania w tym cholerstwie. Jesli jej nie zrobimy to główka będzie rosła coraz bardziej zniekształcona i czaszka będzie uciskać mózg, przez te cholerne szwy..
Staram się myśleć pozytywnie ale nie jest to łatwe. Zaczynamy wyścig z czasem..
Stary 2014-11-15, 22:50   #152
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
To jest akiś koszmar i mój mózg tego jeszcze nie ogarnia.. Na razie czekamy bo mały musi się wzmocnić a mamy pewien zapas czasu. Prognozowany termin to lipiec-październik 2015 chyba że wcześniej zacznie się problem z ciśnieniem śródczaszkowym co oznacza ucisk na mózg.. Naszym problemem jest zbyt szybkie zrośnięcie i stwardnienie szwów czaszkowych. Operację musimy zrobić bo nie ma innego rozwiązania w tym cholerstwie. Jesli jej nie zrobimy to główka będzie rosła coraz bardziej zniekształcona i czaszka będzie uciskać mózg, przez te cholerne szwy..
Rety... strasznie mi przykro, że musicie przez to przejść. Aż trudno mi sobie to wszystko wyobrazić!

Isgaard, bardzo wierzę, że dacie radę i że wszystko będzie dobrze!!!

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 22:54   #153
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Isgaard bedzie dobrze. Trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-15, 23:09   #154
vilet784
Rozeznanie

Isgaard pamiętaj ze jesteśmy z tobą! Jeśli tylko będziesz potrzebowała wsparcia to wiesz gdzie nas szukać.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
vilet784 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 02:00   #155
nowa8686
Zakorzenienie

Isgaard tule mocno. Nie da sie pewnie wczuc w Twoje uczucia ale jestesmy z Tobą.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 02:41   #156
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ;48945980
Witam sie dopiero wieczornie w niezbyt fajnym humorze.
Ostatnio pisałam że czeka nas wizyta u neurochirurga i niestety ziścił sie najczarniejszy scenariusz, moje maleństwo ma bardzo poważny problem zdrowotny i czeka nas b.poważna operacja chirurgiczna polegająca na rozcinaniu czaszki... Strasznie nas to dobiło i z lękiem patrzymy w przyszłość, nie wiem jak ja to przeżyję
Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
Odpadł nam pępuszek i pod spodem jest taki czerwony trochę- też tak miałyście?

monic84 laktatorom nie ufaj kochana, ja sebe karmiłam rok a nie mogłam ściągnąć ani kropli nigdy

Katrina2000 czyli jak wprowadziłaś plan karmienia to jest lepiej teraz niż na żądanie?

gosiakk23 co ile kąpiecie?

mój brzuchol wielki, ale ja grubas :P

abrakatabra ja też zapytam swoją położną, a podawałaś w ogóle K czy od początku nie?
ever_92 moja też kicha tak sobie oczyszczają noski. A czkawkę ma baaardzo często

Współczuję bardzo z całego serca

Dariuska tak plan karmienia pomógł. Teraz zjadł i śpi
Stary 2014-11-16, 05:21   #157
nocnyskowronek
Raczkowanie

Cytat:
Współczuję i wspieram jak tylko mogę
Stary 2014-11-16, 09:16   #158
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie dopiero wieczornie w niezbyt fajnym humorze.
Ostatnio pisałam że czeka nas wizyta u neurochirurga i niestety ziścił sie najczarniejszy scenariusz, moje maleństwo ma bardzo poważny problem zdrowotny i czeka nas b.poważna operacja chirurgiczna polegająca na rozcinaniu czaszki... Strasznie nas to dobiło i z lękiem patrzymy w przyszłość, nie wiem jak ja to przeżyję
Strasznie Ci współczuje! Nawet nie próbuje sobie wyobrazić co czujecie... Tule mocno i trzymam kciuki za Maksia.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 09:32   #159
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Witajcie Po długiej nieobecności.
Wczoraj szalał internet w cyfrowym polsacie Mieli jakąś awarię i nie mogłam usiąść a w telefonie do konca miesiąca nie mam pakietu
Mały śpi u mnie na kolanach, ledwo piszę Nockę jak zawsze ładnie przespał, teraz cyc i sen. Obudzi się jak będę chciała jeść śniadanie

Cytat:
U nas to samo...

magsik moja Nuśka też tak właśnie ma że się pręży i do tego postękuję jak niedźwiedzica, zwykle po kupie się uspokaja dopiero. Współczuję sytuacji z mężem- w takich momentach cieszę się że jestem sama

Mojra87 współczuję nocek może coś w twojej diecie nie tak?

Purblanka osłonki na sutki ratują życie w takich sytuacjach kochana

ever po porodzie- w połogu hormony szaleją jeszcze bardziej niż w ciąży.
Staram się ich nie używać, Mały po nich i po smoczku za płytko łapie moje sutki
Widziałam, że napisałaś, że przy Sebie nie udawało Ci się ściągać pokarmu, mi też się nie udaje...Robię niby jak należy i nic. Ciężko mi z tym trochę, bo chciałabym czasem zostawić Małego z mamą- uczelnia jedna, druga czy jakieś wyjście a nie mam jak

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość

Purblanka, nie uzywasz nakladek, zeby nie bolalo, jak Olinek tak wykreca Ci sutki?
Jak wyżej Ja nakładek używałam w szpitalu i troszkę po. Tylko dlatego, że miałam rany. Teraz się pogoiły i jest ok. A Oli wykręca głównie lewego. Do tej pory dostawiałam go zaraz do prawego. Ale staram się go wyciszać i znowu lewy, boję się, że w lewym strace pokarm jak On będzie tak wybrzydzał

Cytat:
Napisane przez vilet784 Pokaż wiadomość
Purblanka no ale właśnie to jest dziwne ze jest ciasno ale płytko o.O że tak to ujme TŻ połowe swojego interesu tylko zmieścił... Słyszałam że może być luźno ale ze tak?
Zastanawiałam się nad tym nuvaring po karmieniu, czy twój TŻ go nie czuje?

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Ciasno ? Kurcze, to nie wiem A może jesteś mocno spięta, boisz się bólu i dlatego ?
Ja uwielbiam Nuvaring Mój tż też był z niego zadowolony bo w ogóle nie czuł a czasem lubimy tak "bardzo głęboko" Raz mieliśmy "wpadkę" bo tż skończył z krążkiem na interesie Uśmialiśmy się wtedy. Wygoda też jest taka, że można go wyjąć i włożyć po stosunku, chociaż ja tego nie praktykowałam bo nie miałam potrzeby Na prawdę warto spróbować, nie obciąża wątroby jak tabsy, wkładasz go na 21 dni, wyciągasz i po 7 wkładasz nowy

Isgaard, Przytulam Cię najmocniej jak tylko potrafię...Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co musisz teraz czuć...Trzymam za Ciebie mocno kciuki, wszystkie Was tu wspieramy ! Trzeba wierzyć, że po burzy zawsze wychodzi słońce i, że będzie dobrze

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi co do kup. Mój na prawdę je i się załatwia, żeby tego brzydko inaczej nie powiedzieć No ale lepsze to, niż miałby mieć problemy.

U nas prezenty to głównie pieluchy i zabawki, pieluch sama nie kupuję ogólnie
Co do ulewania Młodemu rzadko się zdarza. Nie miewa problemów z brzuszkiem, tfu tfu
Dziewczyny, Oli kończy w czwartek miesiąc, kiedy go mogę zacząć na brzuszek kłaść ?
Miłego dnia ! U nas pogoda nieciekawa ale na pewno wyruszymy na spacer no i wybory
Stary 2014-11-16, 10:05   #160
dariuska89
Raczkowanie

PurBlanka Moja właśnie od początku źle łapie sutek bardzo płytko i żadne próby nie pomagają- nawet w szpitalu próbowałyśmy ja "namówić" i bez skutku to lepiej nie używaj w takim razie bo to cholernie boli a raczej tak ciągnie jak źle łapie

Katrina2000 a co robisz jak między posiłkami się upomina? Napisz prosze coś więcej. Jak wyglądały początki- jak wprowadzałaś zmiany? Był bunt małego człowieka?

Odpadł nam kikutek

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 10:54   #161
nowa8686
Zakorzenienie

Dariuska beawo za kikutka

Ja dzis posam. Mala usnela 21 i do polnocy. Pote Do 3,7 i 10
Ja teraz glodna a maz spi po nocy.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 10:55   #162
monic84
Rozeznanie

mortisha84 wczoraj caly dzien wisiało mi na cycku, dziś zrobię to samo
w nocy były moje cyce i pozniej mm, bo jeszcze glodna byla.
Oby tylko nie oduczyła się prawidłowego ssania piersi

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Domyślam się, że musi być Ci bardzo ciężko.
Ale laktator nie jest dobrym urządzeniem do mierzenia ilości pokarmu, dziecko ściągnie więcej (tak piszą w różnych mądrych miejscach i temu ufam, w praktyce to nie wiem, bo nie mam laktatora)
Laktacja jest w głowie. Przystawiaj często i bądź dobrej myśli, jeszcze się rozkręcisz przy pomocy Maleństwa
każdy mi co innego mówi i trochę glupieje
położna mówi aby karmić mm bo Mała mało przybiera
siostra mówi aby karmić tylko piersią ( ale ona glodna ciągle i mało przybywa)
inni mówią aby najpierw swoje piersi pózniej mm
i używaj laktatora ehh
Bedzie dobrze, musi być, najwyzej bedzie samo mm jadła

Isgaard
Strasznie to brzmi... ale będzie dobrze. Trzymamy mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez klio69
Potwierdzam laktacja jest w głowie, to od Nas zależy..ile jej jest. Na moje kryzysy laktacyjne pomaga herbata z kopru włoskiego i duże ilości wody mineralnej.
mam herbatke laktacyjna z HIpp, tam sa 4 ziola
kupie jeszcze osobno koper wloski

ever_92 ehh też mam problem z pokarmem
powiedz mi jak TY karmisz? Najpierw swój pokarm, później dajesz mm (ile?)
A jak z wagą brzdąca?

PurBlanka jak odpadł kikut to brałaś Maleństwo na brzuszek czy nie ?

dariuska89 brawo za kikuta!!

Moja Mała nieraz odrazu złapie pięknie pierś a nieraz po kilka razy muszę ją przykładać.
Macie może jakieś filmiki jak należy prawidłowo trzymać dziecko i jak przykładac?

Dziewczyny a jak przy piersi mała zaczyna marudzić, kręci się ale nie wypluwa piersi, to może oznaczać , że pokarm nie leci i się denerwuje??
monic84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 11:53   #163
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monic84 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak przy piersi mała zaczyna marudzić, kręci się ale nie wypluwa piersi, to może oznaczać , że pokarm nie leci i się denerwuje??
Moja położna mówiła że dzieci często się tak zachowują przy piersi jak im coś "siedzi" na brzusiu np bączek, kupka czy beknięcie

co do filmików to nie dostałaś takiej płyty o karmieniu w szpitalu ?

Dziękujemy e-ciotki za gratulacje bez tego kikutka od razu jest "łatwiejsza w użytkowaniu" A jak z pielęgnacją ile po odpadnięciu jeszcze tam psikać? Nie wiem bo seba miał kikut 6 tyg i jak mu wreszcie odpadł to był pępuszek czyściutki

nowa to mówisz że pospałaś? Ja nie chce chwalić (tfu tfu) ale moja budzi się w nocy raz góra dwa

Edytowane przez dariuska89
Czas edycji: 2014-11-16 o 11:55
Stary 2014-11-16, 12:08   #164
dariuska89
Raczkowanie

A oto moja Anna, Eliza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0654.jpg (52,1 KB, 49 załadowań)

Stary 2014-11-16, 12:34   #165
monic84
Rozeznanie

dariuska89 nie dostałam żadnej płyty w szpitalu
na youtube patrze tylko

ohh przeuroczy słodziak Anna, Eliza
mamy takie same skarpetki też nieraz używamy jako łapki

moja w nocy wstaje ok 2 i 5, wieć tfuu tfuu nie jest źle
Stary 2014-11-16, 12:37   #166
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
PurBlanka Moja właśnie od początku źle łapie sutek bardzo płytko i żadne próby nie pomagają- nawet w szpitalu próbowałyśmy ja "namówić" i bez skutku to lepiej nie używaj w takim razie bo to cholernie boli a raczej tak ciągnie jak źle łapie

Katrina2000 a co robisz jak między posiłkami się upomina? Napisz prosze coś więcej. Jak wyglądały początki- jak wprowadzałaś zmiany? Był bunt małego człowieka?

Odpadł nam kikutek
Tymek też łapie za płytko, ale mnie to już nie boli to się nie przejmuje

Cytat:

U nas zazwyczaj oznacza, że chce beknąć.

Cytat:
A oto moja Anna, Eliza
Słodziutka

Tymek kończy dziś 6 tydzień

Czy to możliwe, że młody najada się w 10min? W dzień karmimy po 20-30min i bez regularnych odstępów czasowych. Czasem nawet po 10 minutach przystawiam do drugiej piersi jak widze, że głodny. W nocy za to potrafi po 10min ssania spać nawet 3 godziny. Czy on się najada wtedy? Czy w dzień nadrabia to czego nie doje w nocy?

Niunia

Bobas
Stary 2014-11-16, 13:09   #167
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość

Czy to możliwe, że młody najada się w 10min? W dzień karmimy po 20-30min i bez regularnych odstępów czasowych. Czasem nawet po 10 minutach przystawiam do drugiej piersi jak widze, że głodny. W nocy za to potrafi po 10min ssania spać nawet 3 godziny. Czy on się najada wtedy? Czy w dzień nadrabia to czego nie doje w nocy?
My kończymy 7 tydzień

Młoda też w nocy je często po 10-15min i to tylko z jednej piersi, mimo że w dzień jada po 30-40 min i zazwyczaj opróżnia mi obie piersi Ja to sobie tłumaczę tym, że w nocy jest tłustsze i bardziej sycące mleko i tym, że Młoda jest śpiąca i nie chce się jej więcej ssać
Stary 2014-11-16, 13:28   #168
dariuska89
Raczkowanie

mortisha84 moja też się w nocy ekspresowo najada i długo śpi tak że spokojnie, nie boli cię jak za płytko łapie? Ale masz fajnie

I gratuluję skończonych tygodni!!! Dużo niedzielnych dzieciaczków mamy?
Moja też z niedzieli ale dopiero 2 tyg

monic84 ja zaraz zobacze z jakiej firmy ta płyta i może ten filmik będzie na necie

mam coś tego typu http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...FSHHtAod4Q4AqQ

Edytowane przez dariuska89
Czas edycji: 2014-11-16 o 13:32
Stary 2014-11-16, 15:03   #169
mortisha84
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Uspokoiłyście mnie. Bałam się, że za szybko zasypia, a dobudzić go nie mogłam żeby zjadł więcej

Mojra gratki za kolejny tydzień

Dariuska na początku bolało jak chol*ra i walczyłam z nim, żeby się jednak dobrze przyssał, ale nawet jak złapał, to za chwile luzozwał buźkę i ssał po swojemu. Po jakimś czasie się chyba sutki przyzwyczaiły i już nie boli

Niunia

Bobas
Stary 2014-11-16, 15:11   #170
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Mortisha a to ze plytko lapie to zle? Moja tez plytko...
Macie czasem tak ze dziecko jest takie dzikie? Lata chwyta cycek i puszcza sapie? Co to?

Pola, 15.10.2014
Stary 2014-11-16, 15:14   #171
dariuska89
Raczkowanie

mortisha u nas to samo jak przystawiam to i tak zrobi tak że samą końcówkę cycocha złapie za chwilkę

Mała dziś niespokojna jeszcze bardziej, nie podam dziś i jutro witamin jeśli będzie różnica to kupię samą wit D i nie będę podawać K. Nie poznaje mojej córci
Ciągle jakby chciała jeść ale przed chwilą jadła... nie wiem czy ją dostawiać czy nie

Stary 2014-11-16, 15:15   #172
Isgaard
Raczkowanie

Witajcie
dziękuję serdecznie za kciuki, przydadzą się i obym miała siłę to znieść.. brrrrr. Wizja cięcia czaszki od ucha do ucha mojego bobo po prostu jest nie do ogarnięcia, ale wiem że to jedyna szansa na jego przyszłe zdrowe funkcjonowanie.
Z pozytywów to cieszę się że trafiłam do takiego a nie innego szpitala, gdzie zwrócili uwagę na tą nieprawidlowość i zasugerowali lekarza i konsultacje. Rozmawiając ze specjalistą od kraniosynostozy dowiedziałam się że niestety jeszcze wiele osób przegapia ten temat i jak zjawiają się u lekarza to jest już dużo za późno. Myśmy trafili najszybciej jak to możliwe i rokowania są dobre, kwestia tylko przejścia przez tą operację i rekonwalescencję. Także dziewczyny zwracajcie uwagę na główki i jak coś Wam nie pasi to konsultujcie to ze specjalistami, bo jeśli dziecko ma kraniosynostozę to główka "nie uleży" się i nie wyrówna przez kładzenie raz tak, raz siak.

Cytat:
A oto moja Anna, Eliza
Dariuska śliczną masz córcie, małe, słodkie bobo.
Stary 2014-11-16, 15:24   #173
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Dariuska moja tak samo robi :-(

Pola, 15.10.2014
Stary 2014-11-16, 15:32   #174
monic84
Rozeznanie

dariuska89 dzięki za stronkę

płakać mi się chce jak ją karmie
pociągnie kilka razy mleczka bo słychać przełykanie a potem zaczyna ssać pierś jak smoczka. Wtedy wyjmuje pierś i znowu dostawiam i tak wkółko
Jak ona ma się najeść jak nie chce ciągnąć.
A na końcu zasypia. Chyba ze zmęczenia... ehhhh
Stary 2014-11-16, 15:48   #175
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
dariuska89 dzięki za stronkę

płakać mi się chce jak ją karmie
pociągnie kilka razy mleczka bo słychać przełykanie a potem zaczyna ssać pierś jak smoczka. Wtedy wyjmuje pierś i znowu dostawiam i tak wkółko
Jak ona ma się najeść jak nie chce ciągnąć.
A na końcu zasypia. Chyba ze zmęczenia... ehhhh
Może spróbuj ją "przeciągnąć" z tym jedzeniem? żeby zgłodniała, czy nie "woła" często?

znalazłaś tam coś ciekawego na tej stronie?

daszna ale wyobraź sobie że po cycu śpi jakiś czas ale za chwilę znów chce nie mam sił

Bosze jak mi brak mojej chusty. Muszę się upomnieć o nią

Stary 2014-11-16, 15:58   #176
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Hej

My odpoczywamy w weekend, mała po zmianie trybu jedzenia dużo lepsza, więcej śpi w dzień, nocki przesypia z przerwa na jedzenie (ciągiem śpi 5h więc jak nawet potem nie zaśnie już to ja się czuję wypoczęta), jemy coraz więcej nowych rzeczy, nadal dokarmiamy się mm. Wczoraj skończyła miesiąc Aaaa i mąż mnie zabrał wczoraj na szybkie zakupy, zawsze coś, żeby się poczuć inaczej.
Tyle w skrócie co unas

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Kurcze mam nadzieję, ze będzie dobrze.
Mój mąż dziś kazał mi wypi.... Z jego domu,.tak w skrócie jestem wrakiem człowieka. Nie mogę nic do was najak to pisać z kompa bo reklamy mi się wlaczaja,
O matko.... Faceci są okropni, mam nadzieję, że już lepiej u Was. Ściskam

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Aj, faceci chyba nie rozumieja hormonow po porodzie... moj ostatnio, zebym sie uspokoila, bo juz nie jestem w ciazy...
Mój totalnie nie rozumiał, 3 tyg mi hormony szalały i beczałam co krok

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Gosia - lacze sie z Toba... kolejna nocke nie spie miedzy 1:30 a 5... tylko moja Mloda walczy z kupsztalem... tzn walczyla, bo juz kupa byla a ona dalej nie spi...
A jak tylko zasnie i ja klade do kolyski, to od razu oczy jak 5zl i ryk normalnie chyba wykrywacz kolyski ma w doopie to moje dziecko...

Wdech, wydech...

Oooo to jak nasza!
Mamy kołyskę w sypialni, a młoda śpi w salonie w wózku, wstyd mi trochę, ale jakoś nie mam chęci jej przyuczać do kołyski....może spróbuję za jakiś czas

Isgaard współczuję sytuacji, ale będzie dobrze, jak piszesz,wykryli tą wadę już teraz, macie lepszą sytuację, jednak nie chcę sobie nawet wyobrażać stresu jaki przeżywacie. Teraz potrzeba dużo siły i wsparcia dla Was! Dobrze dziewczyny radzą, jakby co to pisz i wyżalaj się!
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 15:59   #177
monic84
Rozeznanie

dariuska89 kilka ciekawych artykulów jest na tej stronce
np http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...-ilosc-pokarmu

o to chodzi, że moja nie woła często o jedzonko
czyli teoretycznie najada się z moich piersi, ale w praktyce waga nie idzie zbytnio w góre.
Dlatego muszę ją dokarmiać, Jutro przychodzi położna aby zważyć małą. Aż się boję.

Edytowane przez monic84
Czas edycji: 2014-11-16 o 16:01
Stary 2014-11-16, 16:05   #178
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Tymek też łapie za płytko, ale mnie to już nie boli to się nie przejmuje

U nas zazwyczaj oznacza, że chce beknąć.

Słodziutka

Mój synio też się szybciutko najada. I w dzień i w nocy karmienie nie zajmuje nam więcej jak 10-12 minut, a przybiera na wadze rewelacyjnie, więc nie ma się czym martwić.

Mortisha, nie dostałąm niestety zaproszenia do klubu, przejrzałam skrzynkę .

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-16, 16:38   #179
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

dariuska: u nas gorzej jest w dzien, moglaby cycac caly czas. w nocy na szczescie naje sie i spi 2-3 godzinki.

Pola, 15.10.2014
Stary 2014-11-16, 17:15   #180
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Mortisha a to ze plytko lapie to zle? Moja tez plytko...
Macie czasem tak ze dziecko jest takie dzikie? Lata chwyta cycek i puszcza sapie? Co to?

Źle chyba nie, tylko bardziej boleśnie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Mój synio też się szybciutko najada. I w dzień i w nocy karmienie nie zajmuje nam więcej jak 10-12 minut, a przybiera na wadze rewelacyjnie, więc nie ma się czym martwić.

Mortisha, nie dostałąm niestety zaproszenia do klubu, przejrzałam skrzynkę .
hmm, to wyśle jeszcze raz.

My po spacerku. Aż dziwne ale Tymuś przespał cały. Chyba woli jak tatuś pcha wózek

Niunia

Bobas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości