|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
To jest akiś koszmar i mój mózg tego jeszcze nie ogarnia.. Na razie czekamy bo mały musi się wzmocnić a mamy pewien zapas czasu. Prognozowany termin to lipiec-październik 2015 chyba że wcześniej zacznie się problem z ciśnieniem śródczaszkowym co oznacza ucisk na mózg.. Naszym problemem jest zbyt szybkie zrośnięcie i stwardnienie szwów czaszkowych. Operację musimy zrobić bo nie ma innego rozwiązania w tym cholerstwie. Jesli jej nie zrobimy to główka będzie rosła coraz bardziej zniekształcona i czaszka będzie uciskać mózg, przez te cholerne szwy..
Staram się myśleć pozytywnie ale nie jest to łatwe. Zaczynamy wyścig z czasem..
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Cytat:
![]() Isgaard, bardzo wierzę, że dacie radę i że wszystko będzie dobrze!!!
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Isgaard bedzie dobrze. Trzymam kciuki!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#154 |
|
Rozeznanie
|
Isgaard pamiętaj ze jesteśmy z tobą! Jeśli tylko będziesz potrzebowała wsparcia to wiesz gdzie nas szukać.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Isgaard tule mocno. Nie da sie pewnie wczuc w Twoje uczucia ale jestesmy z Tobą.
|
#156 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję bardzo z całego serca ![]() Dariuska tak plan karmienia pomógł. Teraz zjadł i śpi
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Wczoraj szalał internet w cyfrowym polsacie ![]() Mały śpi u mnie na kolanach, ledwo piszę Nockę jak zawsze ładnie przespał, teraz cyc i sen. Obudzi się jak będę chciała jeść śniadanie ![]() Cytat:
![]() Widziałam, że napisałaś, że przy Sebie nie udawało Ci się ściągać pokarmu, mi też się nie udaje...Robię niby jak należy i nic. Ciężko mi z tym trochę, bo chciałabym czasem zostawić Małego z mamą- uczelnia jedna, druga czy jakieś wyjście a nie mam jak ![]() Cytat:
Ja nakładek używałam w szpitalu i troszkę po. Tylko dlatego, że miałam rany. Teraz się pogoiły i jest ok. A Oli wykręca głównie lewego. Do tej pory dostawiałam go zaraz do prawego. Ale staram się go wyciszać i znowu lewy, boję się, że w lewym strace pokarm jak On będzie tak wybrzydzał![]() Cytat:
A może jesteś mocno spięta, boisz się bólu i dlatego ?Ja uwielbiam Nuvaring ![]() Isgaard, ![]() Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi co do kup. Mój na prawdę je i się załatwia, żeby tego brzydko inaczej nie powiedzieć No ale lepsze to, niż miałby mieć problemy.U nas prezenty to głównie pieluchy i zabawki, pieluch sama nie kupuję ogólnie Co do ulewania Młodemu rzadko się zdarza. Nie miewa problemów z brzuszkiem, tfu tfu Dziewczyny, Oli kończy w czwartek miesiąc, kiedy go mogę zacząć na brzuszek kłaść ? Miłego dnia ! U nas pogoda nieciekawa ale na pewno wyruszymy na spacer no i wybory
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
PurBlanka Moja właśnie od początku źle łapie sutek bardzo płytko i żadne próby nie pomagają- nawet w szpitalu próbowałyśmy ja "namówić" i bez skutku
to lepiej nie używaj w takim razie bo to cholernie boli a raczej tak ciągnie jak źle łapie Katrina2000 a co robisz jak między posiłkami się upomina? Napisz prosze coś więcej. Jak wyglądały początki- jak wprowadzałaś zmiany? Był bunt małego człowieka? Odpadł nam kikutek
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Dariuska beawo za kikutka
Ja dzis posam. Mala usnela 21 i do polnocy. Pote Do 3,7 i 10 Ja teraz glodna a maz spi po nocy.
|
#162 | ||
|
Rozeznanie
|
mortisha84 wczoraj caly dzien wisiało mi na cycku, dziś zrobię to samo
w nocy były moje cyce i pozniej mm, bo jeszcze glodna byla. Oby tylko nie oduczyła się prawidłowego ssania piersi Cytat:
położna mówi aby karmić mm bo Mała mało przybiera siostra mówi aby karmić tylko piersią ( ale ona glodna ciągle i mało przybywa) inni mówią aby najpierw swoje piersi pózniej mm i używaj laktatora ehh Bedzie dobrze, musi być, najwyzej bedzie samo mm jadła Isgaard Strasznie to brzmi... ale będzie dobrze. Trzymamy mocno kciuki! Cytat:
kupie jeszcze osobno koper wloski ever_92 ehh też mam problem z pokarmem powiedz mi jak TY karmisz? Najpierw swój pokarm, później dajesz mm (ile?) A jak z wagą brzdąca? PurBlanka jak odpadł kikut to brałaś Maleństwo na brzuszek czy nie ? dariuska89 brawo za kikuta!! ![]() Moja Mała nieraz odrazu złapie pięknie pierś a nieraz po kilka razy muszę ją przykładać. Macie może jakieś filmiki jak należy prawidłowo trzymać dziecko i jak przykładac? Dziewczyny a jak przy piersi mała zaczyna marudzić, kręci się ale nie wypluwa piersi, to może oznaczać , że pokarm nie leci i się denerwuje?? |
||
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do filmików to nie dostałaś takiej płyty o karmieniu w szpitalu ? Dziękujemy e-ciotki za gratulacje A jak z pielęgnacją ile po odpadnięciu jeszcze tam psikać? Nie wiem bo seba miał kikut 6 tyg i jak mu wreszcie odpadł to był pępuszek czyściutkinowa to mówisz że pospałaś? Ja nie chce chwalić (tfu tfu) ale moja budzi się w nocy raz góra dwa
Synek moje szczęście cudowne Sebastian, Adam 12.08.2010 3440 54cm Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm Edytowane przez dariuska89 Czas edycji: 2014-11-16 o 11:55 |
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
A oto moja Anna, Eliza
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
dariuska89 nie dostałam żadnej płyty w szpitalu
na youtube patrze tylko ohh przeuroczy słodziak Anna, Eliza mamy takie same skarpetki też nieraz używamy jako łapkimoja w nocy wstaje ok 2 i 5, wieć tfuu tfuu nie jest źle |
|
|
|
#166 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Słodziutka ![]() Tymek kończy dziś 6 tydzień Czy to możliwe, że młody najada się w 10min? W dzień karmimy po 20-30min i bez regularnych odstępów czasowych. Czasem nawet po 10 minutach przystawiam do drugiej piersi jak widze, że głodny. W nocy za to potrafi po 10min ssania spać nawet 3 godziny. Czy on się najada wtedy? Czy w dzień nadrabia to czego nie doje w nocy? |
||
|
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Młoda też w nocy je często po 10-15min i to tylko z jednej piersi, mimo że w dzień jada po 30-40 min i zazwyczaj opróżnia mi obie piersi i tym, że Młoda jest śpiąca i nie chce się jej więcej ssać
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
mortisha84 moja też się w nocy ekspresowo najada i długo śpi tak że spokojnie, nie boli cię jak za płytko łapie? Ale masz fajnie
I gratuluję skończonych tygodni!!! Dużo niedzielnych dzieciaczków mamy? Moja też z niedzieli ale dopiero 2 tyg monic84 ja zaraz zobacze z jakiej firmy ta płyta i może ten filmik będzie na necie mam coś tego typu http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...FSHHtAod4Q4AqQ
Synek moje szczęście cudowne Sebastian, Adam 12.08.2010 3440 54cm Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm Edytowane przez dariuska89 Czas edycji: 2014-11-16 o 13:32 |
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Uspokoiłyście mnie. Bałam się, że za szybko zasypia, a dobudzić go nie mogłam żeby zjadł więcej
![]() Mojra gratki za kolejny tydzień Dariuska na początku bolało jak chol*ra i walczyłam z nim, żeby się jednak dobrze przyssał, ale nawet jak złapał, to za chwile luzozwał buźkę i ssał po swojemu. Po jakimś czasie się chyba sutki przyzwyczaiły i już nie boli
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Mortisha a to ze plytko lapie to zle? Moja tez plytko...
Macie czasem tak ze dziecko jest takie dzikie? Lata chwyta cycek i puszcza sapie? Co to? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
mortisha u nas to samo jak przystawiam to i tak zrobi tak że samą końcówkę cycocha złapie za chwilkę
Mała dziś niespokojna jeszcze bardziej, nie podam dziś i jutro witamin jeśli będzie różnica to kupię samą wit D i nie będę podawać K. Nie poznaje mojej córci Ciągle jakby chciała jeść ale przed chwilą jadła... nie wiem czy ją dostawiać czy nie
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
dziękuję serdecznie za kciuki, przydadzą się i obym miała siłę to znieść.. brrrrr. Wizja cięcia czaszki od ucha do ucha mojego bobo po prostu jest nie do ogarnięcia, ale wiem że to jedyna szansa na jego przyszłe zdrowe funkcjonowanie. Z pozytywów to cieszę się że trafiłam do takiego a nie innego szpitala, gdzie zwrócili uwagę na tą nieprawidlowość i zasugerowali lekarza i konsultacje. Rozmawiając ze specjalistą od kraniosynostozy dowiedziałam się że niestety jeszcze wiele osób przegapia ten temat i jak zjawiają się u lekarza to jest już dużo za późno. Myśmy trafili najszybciej jak to możliwe i rokowania są dobre, kwestia tylko przejścia przez tą operację i rekonwalescencję. Także dziewczyny zwracajcie uwagę na główki i jak coś Wam nie pasi to konsultujcie to ze specjalistami, bo jeśli dziecko ma kraniosynostozę to główka "nie uleży" się i nie wyrówna przez kładzenie raz tak, raz siak. Dariuska śliczną masz córcie, małe, słodkie bobo.
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Dariuska moja tak samo robi :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
dariuska89 dzięki za stronkę
płakać mi się chce jak ją karmie pociągnie kilka razy mleczka bo słychać przełykanie a potem zaczyna ssać pierś jak smoczka. Wtedy wyjmuje pierś i znowu dostawiam i tak wkółko Jak ona ma się najeść jak nie chce ciągnąć. A na końcu zasypia. Chyba ze zmęczenia... ehhhh |
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znalazłaś tam coś ciekawego na tej stronie? daszna ale wyobraź sobie że po cycu śpi jakiś czas ale za chwilę znów chce nie mam siłBosze jak mi brak mojej chusty. Muszę się upomnieć o nią
|
|
#176 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
My odpoczywamy w weekend, mała po zmianie trybu jedzenia dużo lepsza, więcej śpi w dzień, nocki przesypia z przerwa na jedzenie (ciągiem śpi 5h więc jak nawet potem nie zaśnie już to ja się czuję wypoczęta), jemy coraz więcej nowych rzeczy, nadal dokarmiamy się mm. Wczoraj skończyła miesiąc Aaaa i mąż mnie zabrał wczoraj na szybkie zakupy, zawsze coś, żeby się poczuć inaczej.Tyle w skrócie co unas ![]() Cytat:
Faceci są okropni, mam nadzieję, że już lepiej u Was. Ściskam Cytat:
Cytat:
Mamy kołyskę w sypialni, a młoda śpi w salonie w wózku, wstyd mi trochę, ale jakoś nie mam chęci jej przyuczać do kołyski....może spróbuję za jakiś czas ![]() Isgaard współczuję sytuacji, ale będzie dobrze, jak piszesz,wykryli tą wadę już teraz, macie lepszą sytuację, jednak nie chcę sobie nawet wyobrażać stresu jaki przeżywacie. Teraz potrzeba dużo siły i wsparcia dla Was! Dobrze dziewczyny radzą, jakby co to pisz i wyżalaj się! |
|||
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
dariuska89 kilka ciekawych artykulów jest na tej stronce
np http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...-ilosc-pokarmu o to chodzi, że moja nie woła często o jedzonko czyli teoretycznie najada się z moich piersi, ale w praktyce waga nie idzie zbytnio w góre. Dlatego muszę ją dokarmiać, Jutro przychodzi położna aby zważyć małą. Aż się boję. Edytowane przez monic84 Czas edycji: 2014-11-16 o 16:01 |
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mortisha, nie dostałąm niestety zaproszenia do klubu, przejrzałam skrzynkę .
|
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
dariuska: u nas gorzej jest w dzien, moglaby cycac caly czas.
w nocy na szczescie naje sie i spi 2-3 godzinki.
|
#180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My po spacerku. Aż dziwne ale Tymuś przespał cały. Chyba woli jak tatuś pcha wózek
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

Nockę jak zawsze ładnie przespał, teraz cyc i sen. Obudzi się jak będę chciała jeść śniadanie 

A może jesteś mocno spięta, boisz się bólu i dlatego ?

13.12.13
.