|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
a któraś pisała o dziadkach... jedna z moich Babć była super, od małego nas zabierała do siebie na wiele dni, nas było później dużo i nie chciała za bardzo wszystkich na raz, ale na "raty" bez problemu, całymi miesiącami u niej na zmianę mieszkaliśmy, a jak było trzeba to do nas przyjeżdżała i sama zabierała do siebie (40km), a jak było trzeba to i wszystkich wzięła
|
|
#3662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wagi dzieciaczkow to u nas na tydzień przed skończeniem 4 miesiąca mamy 5850. Od 7 października przybrała tylko 350 g. Naszej lekarki rodzinnej to wcale nie zmartwilo. Z resztą ona jakaś dziwna jest i zastanawiam się nad zmianą. Pewnie nie pamietacie, bo sie malo udzielam, ale miałyśmy problem z zalapaniem butelki i smoczka, o sztucznym nie mówiąc. Zakupiłam za radą kuzynki butelke Lovi Medical no i się udało. Sztuczne też się udało podać.. I tu strzeliłam sobie w kolano, bo moja mała woli teraz butelke tyle że wygląda na to że mojego mleczka jej juz brakuje. Raz w nocy karmiłam ja godzinę z obu piersi (gdzie wcześniej karmiłam tylko z jednej), nie chciała zasnąć, wiec zrobiłam butle i wciągnęła jeszcze 100 ml wczoraj to już w ogóle było przegięcie, bo się zbuntowala, caly dzień tylko butle tolerowala. Chwyciła się piersi dopiero po 17tej. U mnie z waga zawsze było tak, że przy wzroście 162 nie przekraczalam 50 kg. A zdrowo się nie odżywiam teraz mam jakieś 53 kg i chciałabym żeby już tak zostało, bo dobrze się ze sobą czuję. No i wreszcie mogłabym oddawać krew Narobilyscie mi ostatnio ochoty na placek drozdzowy. Musze odszukać ten przepis i upiec bo oszaleje Czytam Was ciągle na telefonie i niestety nie mogę popodziwiać Waszych Skarbów na pewno wszystkie są słodkie i urocze Eh, chciałabym móc udzielać się częściej, ale jakoś ciągle czasu brak. |
|
|
|
|
#3663 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dobrze, że kupiłaś, bo ja niestety byłam wczoraj dopiero
Cytat:
Co do alkoholu to raz w tygodniu robimy sobie wspólny wieczór z TŻ i wtedy popijamy winko, oglądamy jakiś dobry film, TŻ gotuje. To taki mały relaks dla nas, uwielbiam te wieczory... Cytat:
1,5 godziny siedziałam. Ale stwierdził, że mam piękne włosy i wcale nie wypadają jakoś super mocno, więc mam się nie martwić. Podcięłam dobre 15 cm i wycieniowałam ładnie, mam teraz do ramion Pierwszy raz spotkałam się z tak dokładnym fryzjerem, mam super proste włosy, więc każdy błąd w cięciu od razu na nich widać, a tu proszę, poradził sobie idealnie.Cytat:
![]() Śliczna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo niby dlaczego. Poza tym czy ktoś widział kiedyś fit bobasa??? ![]() Witam się po weekendzie. Jakoś mi do pisania nie było po drodze, bo TŻ wyjątkowo cały weekend w domu, więc czas wspólnie staraliśmy się spędzać Za to dziś pogoda znów depresyjna i pewnie nic mi sie nie będzie chciało Malwiska przestań czytać głupoty!!! Nic Oliwce nie jest, dzieci mają różne etapy, raz coś nowego robią, potem zapominają by za kilka dni zrobić coś zupełnie nowego. Nie martw się! |
|||||||
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mroziłam tak zupki długo, bo moje dzieci za wiele nie jadły, a potem najwyżej odmrażałam 2kostkiale jeszcze nie robiłam żadnego jedzonka... na razie dokarmiłam sinlakiem z próbek od lekarki 3x bo jak mała wróciła do zdrowia w miarę to jej się na tyle poprawił apetyt że wieczorem nie starczało mi pokarmu pierwszych kilka dni... a że było już niewiele do czterech miesięcy, to się nie zastanawiałam za wiele... szczególnie że mi mała mocno spadła na wadze... Cytat:
a też mówię na nią grubasku - mimo że nie ma wcale fałdek... a buźka bledziusieńka, że lekarka w czwartek mówiła że jak trochę czasu minie od choroby to zrobimy morfologię... więc nie masz się co martwić moja miała 5.300 w czwartek a w najbliższy piątek skończy 4miesiące i też jest moim "grubaskiem" bo to takie słodziutkie określenie, poza tym dzieci mają taką budowę bardziej grubaskową - u Basi nijak nie widać że na tle innych dzieciaków mało waży (wg wzrostu jest ok 50-60centyla)
|
|
#3665 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze tak jak bambusiek i simka piszą, to taki etap rozwoju ... chociaż myślałam że trochę później to przychodzi. Ale skoro bambuśkowy Tymek też miał w tym wieku, to widać kwestia indywidualna. Cytat:
nie pocieszyłaś mnie ... teściu nie ma ani brody, ani okularów, więc dwa czynniki wyeliminowane![]() Cytat:
i można je obciąć jak tylko Ci się zamarzy, a kręcone żyją własnym życiem, raz się skręcą raz nie, na dodatek się puszą, a fryzura jest wymuszona typem skrętu, no chyba że się je prostuje ... zresztą nawet po wyprostowaniu często wychodzisz na dwór, i całe prostowanie szlag trafia także szału nie ma![]() woda brzozowa jest super a z ciekawości - ile kosztuje cięcie u Twoich specjalistów? mój fryzjer bierze prawie dwie stówy ale warto ...Cytat:
![]() wymyślam różne dziwne zdrobnienia, TŻ aż się za głowę czasem łapie![]() witam pogoda straszna leje od rana, ech ...
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za pocieszenie, ale wiecie jak to jest jak się wypatrzy u dziecka jakąś nieprawidłowość ... już nawet przeszło mi przez myśl że jest głucha
|
|
|
|
#3667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I ja uwielbiam faldki mojego synia, ale to raczej oczywiste, czy je ma czy nie i tak jest najkochanszym dzieckiem razem z corcia ![]() Agatka juz wymianka? Oj musisz gleboko schowac co by nie kusilo zdrowka dla dzieciaczkow.Celebrinfea zdrowka dla Jagodki, szkoda ze szczepienie przesuniete...kazdy chce miec to z glowy. Malwiska miedzy moim synkiem a siostrzenica jest niecaly miesiac roznicy. Moj sie smieje jak tylko slowko do niego zagadne, rano jak tylko otworzy oczka smieje sie do wszystkich. Siostrzenice mozna zabawiac, rozsmieszac i nic, nawet jakby ktos jej chcial zaplacic to chyba nic z tego ) i jestem dumna bo jak bylam w pl to ze mna "porozmawiala" dlugo i smiala sie przy tym w glos, wszyscy patrzyli i niedowierzali, od tamtej pory cisza. No musze przyznac ze czulam sie wyrozniona Po prostu dzieci sa rozne, wszystko przyjdzie z czasem. Postaraj sie nie martwic, Oliwka pokazala juz ze umie sie smiac, teraz odpoczywa ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- A moj syn od kilku dni ziewa na glos, slychac go w calym mieszkaniu |
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm dobra przeczytalam teraz odpisze co pamietam bo na tabledzie to cyt ciagle mi wywala
Wlosy leca mi garsciami coprqwda odrastaja ale wyglada to ![]() Fame moj dziec wazy ok 7,6kg w sob skonczy 5mies. Co do faldek to wczesniej mial ciut wieksze a teraz jakby sie wyplycily bo przybiera juz mniej. Co do gadania to sie nie przejmuj ale wiem ze to drazni bo jak sama uslyszalam o jaki grubasek to mialam ochote mordowac ale przeciez mnie wsadza a ja matka karmiaca jestem Eydrith co do tworzenia nowych slow to u nas to samo np w nosie u malego mieszkaja nosarianie i trzeba ich wyciagac bo jak ich jest duzo to psoca Malwiska oj tak nam matkom powinno sie odcinac internet tez wiecznie cos sie naczytam choc ostatnie 2mies juz mniej najgorzej jak maly sie urodzil. Oliwka zacznie zobaczysz juz pokazala ze umie moj np ostatnio byl caly dzien powazny popoludniu lezal na kanapie i odkryl ze moze drapac reka w oparcie zaczal sie smiac i gadac do tej kanapy a ja pol dnia rozsmieszalam. Co do podejrzenia ze jest glucha to sama sprawdz puszczaj jakas zabawke zaklaszcz niespodziewanie itd obserwuj reakcje.I co ja to jeszcze mialam juz nie pamietam. Tak wogole choinke w tym roku ubiore chyba 1 grudnia jak maly zobaczyl w supermarkecie swiatelka to byl oczarowny ani drgnal ubiore posadze go w lezaczku pod i hulaj dusza dziecka nie maEdytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-11-17 o 11:18 |
|
|
|
#3670 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jak przeczytałam o twojej niedzieli to normalnie,aż poczułam zapach ciasta ....mhhhmmmm - czasem żałuję,że jestem taka lewa w kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a moja mama stwierdziła,że mi się po prostu nie chciało gadać bez sesnu po jednym słowie tylko od razu chciałam powiedzieć co myślę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
miłego dnia ! |
|||||||
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
Malwiska ty to strasznie niecierpliwa jesteś cierpliwości bo zwariujesz Wszystko powolutku przyjdzie. Potem na chwile zniknie i znowu wróci. Taki urok rozwoju dzieciaków. Te historie o trudnych wyborach naszych najbliższych niesamowite po prostu. Ja sie nie przejmuje i nie oceniam takich zachowań. Jak ktoś nie chce uczestniczyć w rożnych ważnych/fajnych momentach naszego zycia to jego sprawa i strata.Ilikeit na koncu książeczki zdrowia i w necie sa takie wykresy "siatki centylowe" i tam sprawdzasz. Ale po co to sie robi to nie wiem. Bo nawet jak wyniki wychodzą poza siatkę to czesto jest tak, ze to po prostu wyjątek i nic złego to nie znaczy. To taka statystyka troszkę. Agatka nareszcie jesteś! Przynajmniej cos poczytać mozna. Bo dziewczyny jakies leniwe w pisaniu
|
|
|
|
#3672 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od razu lepszy nastrój po takiej wizycie, co nie?![]() ech, zazdraszczam, ja sobie jeszcze poczekam, ale może dzięki temu bardziej docenię tę przyjemność Cytat:
za poszukiwania. Damy radę, i przynajmniej Integra będzie miała towarzystwo no chyba że skończy przed nami![]() Cytat:
malwiska no co Ty, nie wkręcaj sobie! na pewno nie jest, możesz zresztą łatwo to sprawdzic każde dziecko inaczej się rozwija, po prostu ...Cytat:
masz fantazję dziewczyno, i dobrze, bo później trzeba będzie nadążać za dziecięcą wyobraźnią![]() moja córa też ma fałdki na nogach w ogóle uda to ma takie nabite że szok i pulchne rączki, za to szczuply brzuszek, jak ją ubiorę np. w bodziaka i spodnie to wygląda szczupło, no oprócz buzi imo jakby nasze dzieci były za grube to byśmy to widziały, no i pediatrzy na pewno by interweniowaliagatka Wy to się macie z tymi chorobami zdrowia dla Was, niech już się to skończy
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdzałam i na moje kaszlenie mrozy oczy, jak grzechotka jej macham to tez się rozgląda za nią , ale czasami ma tak ze jak ja coś zainteresuje to ma wszystkich w nosie i nie reaguje. ..
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Nosarianie i gilony
u nas kozice
|
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe nosarianie, gilony, kozy
u nas żabulce i zawsze rechocza i trzeba wyciągać i juz się śmieje jak gruszkę widzi..Ehh domi fryzjera zazdraszczam..ja mam pecha nie mogę trafić na tajnego fryzjera.. A z tymi włosami to jest tak ze jak ktoś ma prostej to chce kręcone i odwrotnie...takie życie celebrinfea wspolczuje gorączki..za szybki powrót do zdrowia.. agatka fajnie ze juz jestes
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Malwiska no ciebie tez nie wszystko interesuje rownie silnie i nie wszystkiemu poswiecasz jednakowa uwage. Moj tez jak sie zainteresuje czyms to inne rzeczy moga nie istniec. A z tabletem to nawet czasem cycek przegrywa
|
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi. A co do fałdek to faktycznie- UWIELBIAM je!! Słodkie są
Ogólnie to każdy ją porównuje z kuzynem, który ma 9msc i waży 7,5 kg.. Z tym ze on urodził się w 6/7 miesiącu (nie pamiętam), a to przecież całkiem co innego. On pije w tym momencie 100 ml mleka na raz, a moja 150ml, tylko że moja zaczynała od 60ml a on od 2 ml i posilki miał ze strzykawki. Tylko jakoś nikt nie mówi że to on jest mały tylko ze Iza jest gruba... I to mnie drażni. |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Fame niektorzy tak maja, ze widza "nieprawidlowosci" tylko u kogos. Po co sie przyznac, ze ich jest maly, lepiej obrocic kota ogonem i stwierdzic ze wasza corka "grubas"
choc nie widze nic zlego w tym, ze ich syn jest mniejszy trzeba po prostu mowic, ze przybiera w normie i jest przecietna, choc pewnie zrozumieliby tylko bardziej dosadny przekaz ![]() Jesli karmia sztucznie to na pudelku jest tabelka ile dziecko powinno jesc, wiec ich syn je za malo, moze glodza go? Wredna jestem wiem ![]() Ty rozumiesz czemu ich syn tyle je i wazy, a oni nie rozumieja czemu u was jest inaczej tez irytuja mnie takie sytuacje.
|
|
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
Fame... kochana powiem ci że niektorzy ludzie tylko szukają okazji do zrobienia komuś niby niewinnej przykrości. ot tak .. delikatnie dadzą do zrozumienia że " są lepsi" ktoś pewnie poprawia sobie humor mówiąc że Iza jest grubaskiem- lepiej się wtedy czuje.
Czemu to jest tak powszechna praktyka WŚRÓD KOBIET? powinniśmy się wspierać a t]generalnie widzę że kobieta kobicie wilkiem jest. i to często zdarzaq się wśród "rodziny" - szwagierka, kuzynka bratowa. Olej i przyjmij do wiadomości że rozwija się prawidłowo i koniec.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#3680 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeju dziewczyny napisałabym coś więcej ale serio nie dam rady, w pracy mam za...b teraz a każdą wolną chwilę w domu spędzam z małą ale mam nadzieję,że mi wybaczycie oszczędność w słowach jak przyjdzie połowa grudnia to już będę mieć więcej czasu. u nas rządzi Koziszcze Wstręciszcze strasznie Młoda się śmieje jak tak mówię chyba przez te wszystkie szcz ogólnie miała ostatnio straszny zaciesz,jak tata chrapał - aż się cała trzęsła , wyglądała jak taki mały żuczek co na plecki się przewrócił i nie może się obrócić |
||
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
fame rozumie cie tez nienawidzę porównywania dzieci! Każda osoba to indywidualność -kazdy jest inny i każdy z nas się inaczej rozwijał i ma rożne zdolności..
I zamykanie dzieci w takich schematach mnie drażni! A juz porównywanie.. Ale jak to lilian napisała niektórzy lubią się w ten sposób dowartosciowac.. Olac ich ważne ze wiesz ze IZKA się zdrowo rozwija i tyle.. agnes siostro ma astralna I teraz wszystko jest interesujące, przecież cycek poczekać.. To jest typ kasze łyżka je a z butelki nie chce..no i co zrobisz typowi.. Pochwałę się czakamy na szczeniaka- labradorek- trochę zmieszany czarny słodki juz TŻ brat nam go odebrał..Będziemy piesa miec Uciekaj barszcz biały dokończyć..ostatnio robilam cannelloni -pycha..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#3682 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł witam się z łóżka, rozłożyło mnie na amen. Bolą plecy i wszystkie mięśnie :-( o gardle nie wspomnę :-(
Poczytam co naskrobalyscie to może będzie mi lepiej buziaki
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#3683 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
rozmiar 38 by mnie w sumie satysfakcjonował ![]() Agatka wymianka? kurczę mnie by skręcało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za nowa fryzurkęfajnie jest mieć chwile dla siebie ![]() co do remontu ja mam dość, w ciągu pół roku dwa razy remontowałam i ja już dziękuję Cytat:
-co do prostowania to fakt wystarczyła mgła i Cytat:
nie martw się na zapas i zapytaj lekarza ![]() Cytat:
![]() co do ozdób to u mnie w mieście też nie zdejmują ludzie troche dziwnie to wyglada, ale po co skakać po drabinie tyle Witam jak Wy to robicie, że jesteście wyspane i normalnie funkcjonujecie? jak córa budzi mnie o 5 potem dosypiamy jeszcze hohoho (dziś zwlekłyśmy sie o 12:30) i ja nie umię dojść do siebie...podziwiam mam pelno prania do ściągnięcia i nie potrafie do końca go ściągnąć bo co chwile coś...to siku to kupa to jeść to krzyczy na zabawki, a ja myslę ze coś jej się dzieje ehh niech sie kończy dzień ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Joanna zdrówka Simka ja mam czarną labradorkę, sliczne psiaki
|
|||||||
|
|
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
Oldzia, ja też czasem tak mam, że w ogóle nie ogarniam niczego wokół
Fame, porównywanie wcześniaków w dziećmi urodzonymi o czasie jest troszkę dziwne Mam nadzieję, że już przestałas się tym przejmować Joanna, współczuję, zdrówka leż kiedy tylko to możliwe i zdrowiej. Skoro mięśnie bolą to może grypsko być...Masz gorączkę? Moje Dziecię zbuntowane dzisiaj i spać nie chce widzę, że już ledwie na oczka patrzy, ale uparciuch spać nie będzie. Liczę, ze odpadnie po kąpieli
|
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA zdrowka
OLDZIA ja od porodu pierwszy raz wyspalam się 19.10 jak wróciłam z wesela a córka spala do 6:30 następnego do 5:30 i kolejnego do 5. Tyle - ostatnio zaczela coraz częściej wstawać w nocy a dodatkowo z 4 drzemek zrobiła sobie jedną na spacerze. Ja mam rodziców i jak oni ja biorą na chwilę to ja ogarniam wtedy mieszkanie. Jeszcze jak miała więcej drzemek to robiłam to w trakcie a teraz nie mam jak. Dodatkowo zrobiła się taka marudna ze brakuje mi cierpliwości... |
|
|
|
#3686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie mnie bierze
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli nie masz kataru to raczej na bank coś grypowego, najlepiej wyleżeć ![]() No i mnie też coś bierze...
|
|
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
joanna to wyciągamy kolki..a tak K na powaznie to lecz się kochana
Mój jest niemożliwy zjadł miche kaszy i to dosłownie i usnol na momencie..myslelismy ze na noc juz i z TŻ się kładziemy a tu niespodzianka po godz się obudził i cycka wsunol i teraz leży i szczypie mnie po nodze
|
|
|
#3689 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia zdrowka, no mnie też już łamie, a tż już ledwo ciepły konczy dyżur. Zaraziła nas mala cholera...
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
godzinę pisałam i laptop mi się wyłączył
![]() więc w skrócie : my dziś nareszcie po szczepionce bardzo zwariowany dzień dziś miałam przez co spóźniliśmy się na angielski i w końcu nie pojechaliśmy wcale (strasznie mi szkoda bo synuś zachwycony z niego wychodzi) jak synusia z przedszkola odbierałam to już sam jeden z panią tylko został i wizytę w banku musiałam odwołać ![]() synuś waży 8,100 je marchewkę i jabłko a od 3 dni po kąpieli na kolację sinlac - jutro muszę mu dać większą porcję bo jestem zszokowana (odpukać) po pierwszym synku jak malutki chętni je ! dziś ta pani doktor -nasza na urlopie i jest zastępstwo- kazała mu już zupkę dawać - i marchewka, ziemniak, łyżeczka manny ugotować i zblendować będzie dobrze czy jak ??? bo całkiem zapomniałam co starszemu dawałam bo kupiłam kaszkę mannę taką z nestle i czy ją dawać do tej zupki czy taką normalną ? nie lubię etapu rozszerzania diety :/ już mógłby normalnie jeść ![]() i martwię się o moją siostrę :/ bardzo źle znosi początek ciąży teraz 10 tydz jeszcze jelitówkę teraz ma i jak na początku przytyła to teraz schudła już 5 kg bo od kilku dni ciągle wymiotuje aż się boję tu napisać ile waży ....... ale ja przy moich 48 kg jestem grubasem Debeściara - u nas niby angielski jest w przedszkolu w starszakach ale Jasiowi się nie bardzo podobało jak był kilka razy bo : uczy go pani która jest dyrektorką podstawówki obok i uważam, ze niezbyt się do tego nadaje - uczy w sposób słówko angielskie i tłumaczenie polskie żadnej zabawy piosenek nic - a na tym angielskim "prywatnym" jest nauka tylko i wyłącznie przez zabawę i nie ma żadnego tłumaczenia tylko pokazywanie jak np. liczenie czy jakiekolwiek słowa to też pokazuje pani tą rzecz i nazywa po angielsku i mimo, że synuś był dopiero kilka razy to już widać efekty i np. jak liczy coś w domu to sam z siebie raz po polsku raz po angielsku och jak dumna jestem z mojej ociupinki malwiska - urocza jesteś z tym zamartwianiem się Eydrith - idealny sposób na marchewkę Fame - Izunia idealna jest jeśli można wogole mówić o jakiejś idealności wśród takich dzieci a tamten chłopczyk to faktycznie trochę za -malutki chyba jest Lillian - podziwiam, że jeszcze ich zapraszacie ja a tym bardziej mój tż już byśmy przestali więc za wytrwałość simka - idiota to chyba za delikatne określenie - nie cierpię takich ludzi ![]() też bym kiedyś chciała labradora ... ![]() aga__tka - ![]() ![]() klask i:joanna - zdrówka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

tyle że wygląda na to że mojego mleczka jej juz brakuje. Raz w nocy karmiłam ja godzinę z obu piersi (gdzie wcześniej karmiłam tylko z jednej), nie chciała zasnąć, wiec zrobiłam butle i wciągnęła jeszcze 100 ml
wczoraj to już w ogóle było przegięcie, bo się zbuntowala, caly dzień tylko butle tolerowala. Chwyciła się piersi dopiero po 17tej.
teraz mam jakieś 53 kg i chciałabym żeby już tak zostało, bo dobrze się ze sobą czuję. No i wreszcie mogłabym oddawać krew
no 20... pozazdrościć 

ech ...
Pierwszy raz spotkałam się z tak dokładnym fryzjerem, mam super proste włosy, więc każdy błąd w cięciu od razu na nich widać, a tu proszę, poradził sobie idealnie.

Nic Oliwce nie jest, dzieci mają różne etapy, raz coś nowego robią, potem zapominają by za kilka dni zrobić coś zupełnie nowego. Nie martw się!
z kolei źle obcięte wyglądają koszmarnie ... z reguly dzielą się na frakcję długą prostą i krótką kręconą, także tego

nie pocieszyłaś mnie ... teściu nie ma ani brody, ani okularów, więc dwa czynniki wyeliminowane

za poszukiwania. Damy radę, i przynajmniej Integra będzie miała towarzystwo
no chyba że skończy przed nami
widzę, że już ledwie na oczka patrzy, ale uparciuch spać nie będzie. Liczę, ze odpadnie po kąpieli
klask i: