|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
przystawiać małego często, spróbuj też z herbatkami albo piwem karmi
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Magalska - u mnie przystawianie w ciągu dnia odpada bo Kacper jest w stanie tylko jeść wtedy jak jest śpiący inaczej zaczyna się akrobatyka a nie jedzenie
najbardziej pasuje mi karmi, ale nie wiem czy dostanę tu w PL sklepie... a herbatki myślisz, że mogą pomóc przy tak ustabilizowanej laktacji?Kacper dostał paskudnego kaszlu w nocy... aż taki odgłos zdzieranego gardła - no i idziemy dziś do lekarza. Zastanawiam się czy to nie częściowo od zęba |
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuję kaszlu- od zębów raczej nie. To suchy kaszel czy taki "odrywający"?
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia -tak sobie właśnie myślę, że gdyby był katar od zębów to potem odrywający mógłby się zdarzyć, ale zaczęło się suchym, a teraz jest ten taki z drapiącym odgłosem - jakby trochę krtaniowym, ale raczej dalej suchy. Jesteśmy umówieni do lekarza na dzisiaj, mam nadzieję, że obejdzie się bez antybiotyków.
hmmm... mam chyba gdzieś herbatkę z kopru włoskiego, więc zaraz sobie zapodam. Dzisiaj nie było problemów z mlekiem... tak sobie myślę, że chyba tego jednego dnia mnie wody piłam i może przez to? |
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pić trzeba przy kp- to zawsze pomaga
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
ufff a więc to wygląda na zwykłe przeziębienie. Może zaraził się od tż-ta? ale kataru brak, normalnie jest wesoły, bawi się, je - tylko kaszle, ale głównie jak śpi i w nocy, dzień dużo mniej. Osłuchowo czysto, uszy też, ale gardła nie pokazał. Lekarka próbowała chyba ze 4 razy, a ten zamknął paszczę i nie otworzył hahah rośnie mały gagatek
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o ten traktor- to fakt- dużo miejsca zajmuje. zapomniałam, że w mieszkanku mieszkacie. No ja mieszkałam w domu z dużą działką.....ale teraz w mieszkaniu też ograniczam wszelkie graty ![]() Kasia - Malwinka jest super!! bardzo przypomina mi przyszywaną córkę mojego brata. Mam wrażenie , że wyglądała identycznie jak była malutka- teraz jest bardzo śliczną dziewczynką ![]() ja płaciłam za samo "dzień dobry" 120 zł za wizytę. Raz miałam tak , że 1 dnia wydałam 400 zł (badania, wizyta, usg tarczycy), a za 2 tygodnie niecałe 300 zł . W naszym kraju, tylko "bogaci" mogą chorować
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - Adaś to cała mama
![]() nic nie kazała mu dawać... mamy zacząć działać gdyby coś więcej się działo np temperatura, brak apetytu, itp. Zrobiłam mu dzisiaj inhalację z soli fizjologicznej i nasmarowałam maścią rozgrzewającą. W sumie w ciągu dnia prawie nie kaszlał... a wczoraj głównie w nocy, bo w dzień też nie bardzo... a teraz śpi w takiej pozycji, że normalnie padłam. Nie dość, że w poprzek łóżeczka to jeszcze jakby siedział i upadł na ryjek do przodu hahah ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Monika - to racja, że tylko ludzi z kasą stać na lekarzy i leki |
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie i wybaczcie że was tak zaniedbałam...
u nas ok. Franek rośnie, w tamtym tyg skończył 6 mc. Przeszliśmy już na mm 2, ale franek coraz częściej nie chce jeść z butelki... i nie wiem co jest przyczyną, mm, butelka, zęby??? Dziś byliśmy 2 raz na basenie. mały już coraz lepiej znosi basen... dziś już się nawet usmiechał. my też musimy się już przygotowywać do zmiany fotelika. frankowi już nogi wystają z tego obecnego. Franek byl na szczepieniu nie zapłakał ani razu - Wazy już 8,600 rośnie mi chłopczyk. Monika za awans i pozbycie sie szefowej zołzy. malgoś makaronowy potwór jest super. dobrze że osłuchowo ok. jojla gratuluje obrony ![]() katie mam nadzieje że problemy z tarczycą się nie przerodzą w coś poważnego. My też zabawek nie kupujemy zdajemy się na darczyńców. ![]() justii fajnie że u was wszystko ok. No i dla dużego, odważnego synka magnusia śliczny ten wasz synuś a to mój synek
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - jaki on superaśny!! Słodki chłopczyk.
No to rzeczywiście rośnie wam synek to że nogi mu wystają to chyba nic takiego, gorzej jakby wystawała głowa, albo miał mało miejsca na ramiona. A siedzi już stabilnie żeby go przenieść do tego większego fotelika? Ja też myślałam, że szybciej przeniosę Kacpra, ale te 400g to mu trochę zeszło zanim utył
|
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos widzisz w sumie to nie pomyślalam. Kurcze jeszcze nie siedzi sam. Wiec musimy poczekac az zacznie sam siedziec.
U nas akcja nie lubie mm zakrawa juz na histerie. Wczoraj na wieczor byl mega glodny bo przed 17 nie chcial jesc. Wiec jadl dopiero po 19 po kapieli. Pociagnal z 5 razy i jakby przypomniał sobie ze on nie lubi mm i zaczal pluc i plakac. Wiec przelalam do miseczki zagescilam kaszka i zjadl. Był mega glodny yo było widac. Popil woda z butelki - czyli da sie pic z butelki? ![]() No i mruczac i stekajac zasnal w lozeczku. Ale jak widac juz nie spie. Mlody zjadl mm tym razem z checia i sie obudzil kokosi sie w lozeczku i szuka pozycji do spania. Kto zrozumie te dzieci. Zastanawiam sie co moglabym dawac Frankowi jesc jak nie chce mm a jestesmy poza domem tak jak wczoraj?
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna- jaki macie teraz fotelik, do ilu kilo? To, że nogi wystają to nie znaczy, że trzeba zmieniać fotelik.
http://fotelik.info/pl/faq/ 2. Czy niemowlę może dotykać nóżkami oparcia fotela? Dziecko w foteliku 0-13 kg może dotykać nóżkami oparcia siedzenia samochodowego. Jeżeli jego głowa nie wystaje powyżej górnej krawędzi fotelika, dziecko mieści się w przedziale wagowym fotelika, a pasy dają się prawidłowo zapiąć, to dziecko powinno nadal używać danego fotelika. W żadnym wypadku nie stanowi to kryterium zmiany fotelika na większy. 3. Kiedy zmienić fotelik na większy? Podstawowe kryteria zmiany fotelika na większy to: 1) waga dziecka przekracza dopuszczalny limit dla danego fotelika 2) dla fotelików 0-13 kg - głowa, a dla pozostałych fotelików - linia oczu wystają ponad górną krawędź oparcia fotelika 3) pasy uprzęży fotelika nie dają się poprawnie zapiąć, (problem zbyt krótkich pasów pojawia się głównie w wąskich fotelikach 0-13 kg, najczęściej w okresie zimowym)
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - no to jednak dobrze gdyby siedział, bo to w sumie chyba jeden z wyznaczników, żeby używać tego kolejnego.
Ciekawe co z tym mm? to może na wieczór dawaj mu kaszkę |
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna- może zmień smoczek albo faktycznie taką żadką kaszkę na noc dawa
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny smoczki zmieniałam podchodzj tylko z mam baby ktore uzywa od malego. Na noc pije mm z kaszka.
Dzis mu sie odmienilo. O 17 zjadl mm i o 20 na noc mm z kaszka z butekki!!! Moze twoje zeby? Sama nie wiem najważniejsze zagadnienia zjadl.
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - jak tam Adaś? przeszło mu to przeziębienie? i jak jego wyniki, powtarzałaś może badanie krwi?
powiedz mi czy Adaś je cyca spokojnie? bo mój Kacper przechodzi samego siebie, prawie staje na głowie jedząc cyca... nie mówiąc już o innych dziwnych pozach... |
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzięki- już zdrowy jest co do anemii to 27/11 mam lekarza i musze mieć wyniki badań więc przed 27/11 musze iść z małym na pobranie krwi.Czy je spokojnie- hmmm zależy od sytuacji: jak jest spiący to tak, jak mu się chce bardzi pić to też a jak tylko chce pomemłać to się wydzicza. Apogeum to cycolenie podczas zabawy- wścieka się i nagle zachce mu się pić więc przypełza, ciągnie za bluzkę itp. Jak mu dam to wygina się, wykręca, puszcza, łapie, siada, kłądzie się itp
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - hahah czyli widzę, że wszystko w normie
![]() a wstaje już Adaś? |
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
zaczyna nogi prostować -jakby pompki robił i klęka przy meblach- kiedy stanie na nogach nie wiem
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
W piątek byliśmy z małym u pediatry waży już 6kg i mierzy 62 cm ![]() Cytat:
monika on nie tyle co chciał zasypiać co sypiać na rękach za nic nie dał się odłożyć ale mamy już postęp , mały właśnie kimie na naszym łóżku , z tym ,że jego drzemki trwają ok 40min no góra godzinę.Czasem tylko jeszcze jak ma gorszy dzień to muszę go zapakować w chustę , ale poza tym już jest w miarę ok ,wieczorem nawet nie trzeba go usypiać tylko odkładamy do łóżeczka i mały pięknie sam zasypia Kolki na szczęście odeszły w zapomnienie Co do chrzcin ,to było super ,trochę się obawiałam ,że Adaś da popis w kościele ale nawet nie mruknął impreza też udana ,cała rodzinka zachwycona małym.Wrzucę wam za chwilę kilka zdjęć do klubu
Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-11-17 o 10:48 |
|
|
|
|
#4133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do drzemek to mam nadzieję, że będzie spał ci lepiej niż mój Kacper 2xpo 30 min na cały dzień choć pewnie powoli może redukować niektóre drzemki, a często je ma?lecę oglądnąć zdjęcia do klubu! |
||
|
|
|
#4134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak dziś ponarzekałam to spał 1,5h po czym był aktywny ok 40 min i poszedł spać dalej ![]() Adaś jada średnio co ok. 3-3,5 h to w międzyczasie ma jedną czasem dwie drzemki po ok 40 min do godziny A od którego miesiąca Kacper tak mało sypia w dzień ? I nie jest marudny jak tak mało śpi? Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-11-17 o 12:54 |
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - mój Kacper to wulkan energii... nie powiem ci dokładnie kiedy zredukował drzemki, na pewno koło 6-tego miesiąca miał już 2 po 30 min. On ogólnie od początku sypiał po pół godzinki, z tym, że jak był mniejszy to po prostu częściej..
nie, nie jest marudny. Czasami zaczyna robić się śpiący około 18.00, ale wtedy robimy kąpiel i całą toaletę i zanim zaśnie jest przeważnie 19.30-20.00, ale gdybym go przypadkiem położyła na drugą drzemkę później niż 16 to potem siedzi do 22... |
|
|
|
#4136 |
|
Rozeznanie
|
A to Antoś. Niedawno skonczyl pol roku
|
|
|
|
#4137 |
|
Rozeznanie
|
I tu
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa - ahaha no cudne te zdjęcia! i jak pięknie siedzi! siada sam czy jest posadzony?
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa cudny ten twój Antoś. I jak ładnie już siedzi. U nas już skończone pół roczku Franek kombinuje z raczkowaniem ale jeszcze mu się nie udało. A przy siadaniu tropi jeszcze węża więc czekamy aż sam usiądzie
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Gawa-- super foty, jaki duży chłopczyk już!
Zaliczylismy dziś IP Adaś przewrócił się i uderzył o taka podstawkę- o sam kant w głowę. W efekcie az mi się wgłębienie zrobiło w główce od tego rogu. Nie pytajcie co ja przezyłam, osiwiałam- serio.Na szczęście nic się nie stało- USG i RTG głowy nie wykazały złamań czaszki. Nie myślałam, że w tym wieku czaszka dziecka jest jeszcze tak miękka- nie ma już śladu po wgłębieniu - jest mały guz i czerwone. ☠☠☠☠a mać- to była chwila- siedział i się gibnął, byliśmy razem z mężem w pokoju, mąż na podłodze z małym a ja na kanapie i ☠☠☠☠a żadne z nas nie zdążyło! Sorka za przekleństwa ale nie mogę sobie darować tego Gdyby małemu coś by się stało to chyba bym umarła, pękłoby mi serce
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

16.06.2012 

i nie wiem co jest przyczyną, mm, butelka, zęby???
za awans i pozbycie sie szefowej zołzy. 

Adaś przewrócił się i uderzył o taka podstawkę- o sam kant w głowę. W efekcie az mi się wgłębienie zrobiło w główce od tego rogu. Nie pytajcie co ja przezyłam, osiwiałam- serio.