|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
|
|
|
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
OOo to jeszcze lepiej
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq ogromne gratulacje kochana :-* teraz dużo pozytywnych mysli i odpoczynku :-*
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Inka patrzę na Twój opis i te 21 dni i to już tak blisko!!
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
hello z "rana":P
Madziaqqq gratuluje!!! mamy pierwszego chłopaka!! jestem pewna że szybko się wygramoli z inku!! z tego co pamiętam to miała termin 3dni przede mną więc bobasek już jest w bezpieczny cudownie!! ja dzisiaj wg kalkulatora zaczynam 37tydz... więc teoretycznie też donoszona... jesli kierować się wynikami wszystkich badań to mały ma 39tyg (w każdym większy o równo 2tyg ) to....ojej
|
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq, a to ci niespodzianka od rana! Wszystkiego dobrego dla ciebie i malca
![]() Macałam sobie ten brzuch i wg mnie to dno jest dość nisko, fakt zgaga mniejsza, ale wizualnie to nie zauważyłam żeby brzuch sie opuscił. Do dentysty się nie dostałam, ale mają dzwonic jak im sie cos zwolni, ja dyspozycyjna jestem. Na szczęście nie boli.
Jan Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-11-17 o 11:05 |
|
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Madziqqq serdeczne gratulacje
Tak właśnie wczoraj jeszcze myślałam że mamy narazie same dziewczynki na wątku a tu masz, jest i pierwszy chłopczyk Mam nadzieję że Malutki będzie gonił z wagą i będziecie mogli wyjść szybko do domku.Tak wogóle to dzień dobry pogoda brzydka, nawet na zakupy nie chce mi się wyjść, a trzeba coś na obiad upolować Nie mam na nic mocy
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Alekaz jak masz takie twarde piersi to najlepiej rozmasować te grudki co na nich są i spróbować wtedy odciągnąć pokarm. Ewentualnie podczas kąpieli ciepłą wodą polewać i masować. Jak mocno bolą to okłady z liści kapusty rozbijasz i do lodówki a potem na pierś. Brodawki się zahartują i nie będą boleć, trzeba żeby mała brała brodawkę z kawałkiem otoczki, bo jak chwyci samą to boli. Jak przyjdzie położna to warto zapytać czy dobrze idzie.
A co do opieki to ja też musiałam prosić żeby dziecko mi w nocy przypilnowały, bo chciałam odespać to jedna wzięła i jeszcze skwitowała, że jak ma się dziecko to koniec z wysypianiem to jej odpowiedziałam, że to moje trzecie i wiem jak to jest :p zamknęła się. Co do tego, że mała nie śpi, to moja też miała rączki zimne i było jej zimne, bo jak małej na becik położyłam kocyk to śpi po 2-3 h, a tak też oczy jak 5 zł i snu brak. Zobacz może też potrzebuje ciepełka, w końcu w brzuchu miała cieplutko i tego może być brak Sweet Olcia no ja tak miałam, że krocze bolało, nogi i ręce spuchnięte i urodziłam, ale czy to zwiastun porodu to sama nie wiem ![]() Madziqq ogromne gratulacje !! mały nie duży chłopczyk, ale była ze mną na sali dziewczyna co urodziła w 34 tc i mały jej miał 2400 i tylko dwa dni w inkubatorze i szybciej jak moja do dom wypisali to oby tak u Was było. Czekam na opis porodu, może to przez łożysko mały taki nie duży ?Dużo teraz tych cesarek jest....
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
a wogóle dzisiaj miedzynarodowy dzień wcześniaka...
![]() od 20.11 te ogromne kartony pieluch w biedrze po 50zl |
|
|
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie sytuacja wyglada tak ze w piatek rano zeszlam z mojej ostatniej nocnej zmiany(oficjalnie jestem juz na macierzynskim) no i jak szlam juz sobie do auta to mi sie nogi rozjechaly jak w szpagacie bo bulo straszne bloto na podjezdzie i tak mi sie stalo ze prawie nie moglam chodzic myslalam po prostu ze mi sie te nieszczesne spojenie rozeszlo no i pojechalam do poloznej ale i tak ta wizyta byla planowana jak mnie zobaczyla to tylko sie usmiechnela ze mlody juz sie pcha na swiat jest juz tak nisko ze za centymetr sie zacznie porod i ze mam juz na torbie gotowa siedziec powiedziala jeszcze ze powinnam miec z nia wizyte za 2 tygodnie ale na jej przeczucie ja juz tego nie dotrwam. wiec tak czekam sobie az sie zacznie, lece czytac co tam u Was bo na pierwszej stronie zauwazylam ze sie nasza Madziqqq rozpakowala i jestem strasznie ciekawa jak to przebieglo a no i gratulacje
|
|
|
#4001 | |||
|
Zakorzenienie
|
w życiu to ja też szczegółowa, czasem za bardzo i właśnie może to być moją wadą czasami
![]() Cytat:
dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Mojej koleżance w technikum przed maturą rozlał się wyrostek. Ból masakryczny mówiła, jak ją odwiedzałam w szpitalu to tragedia, wyglądała fatalnie, ledwo się ruszała. ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
Zwłaszcza, że mnie tak boli spojenie, ledwo dzisiaj chodzę. Prania nie mogłam ściągnąć bo takie miałam naciski na szyjkę i pęcherz, że się skulałam z bólu :/ Byłam morfologie robić. odebrałam wyniki. płytki spadły z 90 tys na 89tys. niby nie duży spadek, ale jak minimum 140 tys, a do terminu zostało z 5 tygodni, tak wątpię że dostanę zielone światło na sn no nic jutro się dowiem co i jak. Reszta parametrów też dużo słabiej, wskazują raczej na stan zapalny w organizmie, czyli faktycznie chora jestem No i mam przez to gorszy już dzień. ech...
|
|
#4002 |
|
Raczkowanie
|
Karo spojenie boli od 3 tyg ale od wczoraj samo krocze i szyjka bola tak jak by zaraz mialo mi tam cos pęknąć... sa chwile ze nie moge sie podniesc z lozka a jak stoje to az zgina w pol z bolu... zastanawiam sie czy to sie szyjka dalej rozwiera czy po prostu sie przygotowuje do tego...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
Mamy podium, mamy pierwszego chłopaka, to teraz czekamy na pierwszy poród sn
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Maczuma cos sugerujesz
? Chcialabym chociaz tydzien jeszcze wytrzymac zeby mala byla donoszona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że jeszcze u mnie zbyt wcześnie na poród Obstawiam, że się przygotowuje to wszystko, co nie zmienia faktu, że myślałam dzisiaj jak ściągałam to pranie, że mi zaraz coś strzeli bo takie ból był kłujący. Jutro mam wizytę to się dowiem czy się szyjka otwiera czy nie.
|
|
#4006 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam juz rozwarcie na jeden luzny palec i skrocona miekka szyjke wiec wszystko mozliwe :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq gratulacje ogromne. Trzymam kciuki za zdrówko malucha.
Alekaz Tobie chyba nie pogratulowałam jeszcze, więc teraz gratuluję! Paprika przyjęłam Twoją wiadomość z ogromnym smutkiem. Bardzo mi przykro, że tak się stało. Jesteś bardzo silną kobietą i taka też jest Twoja córeczka więc wiem, że się nie poddacie i zawalczycie o zdrowie. Może to nie najlepszy moment na rozmowę o pieniądzach (i mam nadzieję, że nie obrazisz się), ale domyślam się, że na leczenie czy rehabilitację takich maleństw potrzebne będą środki finansowe. Jeżeli jesteście/będziecie pod opieką jakiejś fundacji czy też będziecie zbierać pieniążki z 1% w przyszłym roku, to myślę, że niejedna z nas podzieli się "groszem". W razie czego będziemy czekać na informacje odnośnie możliwości wpłat. Tymczasem życzę Wam dużo sił i fizycznych i psychicznych i ściskam mocno Sweet Olcia przy okazji i mnie uspokoiłaś z tymi gwałtownymi ruchami małej. Ja odczuwam je czasem jak jak takie trzęsienie np. z zimna. A objawy mam bardzo podobne do Twoich jeżeli chodzi o ból spojenia, w nocy idę zgięta wpół do toalety, bóle okresowe i twardnienia mam codziennie wieczorem i nie przechodzą po nospie. Najlepsze jest to, że ostatnio wieczorami i w nocy czuję się jakbym miała za moment urodzić, a rano czuje się jak nowo narodzona. Nie pamiętam żadnych z tych objawów w poprzedniej ciąży. Sama byłam zaskoczona, że wówczas poród "przyszedł" tak nagle. Liczę na to, że jeszcze trochę wytrzymam w dwupaku, chociaż od czwartku rozpocznę 39 tydzień, więc dziecię już będzie teoretycznie bezpieczne. Ale uparłam się, że do wizyty, która mam dopiero w przyszły wtorek nie rodzę. Co do zmian na twarzy moja koleżanka ostatnio nie widziała mnie trzy tygodnie i jak się spotkałyśmy, stwierdziła, że mam usta jak po botoksie Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-11-17 o 12:03 |
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Pogoda okropna zimno aż się nie chce nigdzie wychodzić ![]() Paprika o matko! Brak mi słów, strasznie Ci współczuję Będę trzymać kciuki i modlić za Twoją małą dziewczynkę, teraz już tylko musi być dobrze!Madziq o rany ale niespodzianka gratulacje mam nadzieję że Twój malutki szybko wyjdzie z inkubatora i będziesz się mogła nim wreszcie nacieszyć
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak dobrze, że jednak ją zatrzymali w szpitalu i w odpowiednim momencie zareagowali.Teraz niech odpoczywają i nabierają sił ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4010 | |||
|
Raczkowanie
|
Jejuuu ale wam zadroszcze skróconych, miękkich szyjek! Bylam w zeszly czwartek na ktg i u mnie zamknięte
Jutro wizyta u mojej prowadzącej to może coś powie dobrego... Zrobiłam sobie dłuugi spacer do rossmana i biedry. Kupiłam za 20 złoty wielkie puzzle z Peppą dla starszej Będzie już coś na święta ![]() Od wczoraj zaczęłam też przygodę z laktatorem - masuję sobie nim sutki działa naskurczowo, podobno jeden ze skutczniejszych sposobów na przyśpieszenie porodu... zobaczymy...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może jak jesteś niska, albo masz krótki tłów to nie widać tak bardzo. Ja jestem niska i u mnie wizualnie nie wygląda na opuszczony, ale nawet ginka powiedziała, że faktycznie brzuch mam opuszczony...
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Blow, ja raczej z tych wysokich (175cm), ale jak dla mnie, to mały może siedzieć jeszcze w brzuchu
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za pozwoleniem Madziqqqq dodaje zdjęcie jej synka
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape jutro polozna bedzie i bedzie mi ratowac mam nadzieje tego cycka jednego. Mam juz nakladki tez kupione,maltan. Mala jest w becikui kocykiem przykryciem wiec luzik jesli chodzi o temperature.
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Madziqqqq gratulacje!! Mały jest słodziutki
Aż się nie chce wierzyć, że takie maluchy w naszych brzuszkach są![]() Inka a Madziqqq nie wspomniała jak go nazwali ??
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Prawdopodobnie będzie Kuba
ale to jeszcze nam potwierdzi
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
Madziqqq, mały jest przesłodki
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Ale cudny chlopczyk
Madziqqq gratulacje jeszcze raz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wczoraj też spojenie napierniczalo A tak sobie myślę czy wody.mi się.nie sącza ale wątpię.. W sobote jak.przytaszczylam zakupy z Biedronki to całe majtki mokre i getry też trochę i myślałam ze to tyle wydzieliny bo też białe tylko rzadsze a dzisiaj też i chodzę z wkładką I tak myślę o tym co pisała Roksi i sama nie wiem Śliczny!! GRATULACJE jeszcze raz pięknego synka
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Madziqq synek cudowny
Jeszcze nie widziałam zdjęć na mailu, ale nie mam neta na kompie, bo robią konserwacje internetu...
|
|
#4020 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Cytat:
Masakra Laski, dziś wracając z przedszkola, po zawiezieniu corki, miałam stłuczkę..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

) to....ojej
Nie mam na nic mocy
13.08.2011r.

. Olcia... Ja przeszlam wyrostek i cudem przezylam. I powiem cos, co warto zapamietac. NIE MA TYPOWYCH OBJAWOW WYROSTKA ROBACZKOWEGO -amen. A co do mojej historii to 3 tygodnie przed moim slubem bolal mnie brzuch i mialam problem z oddawaniem moczu -diagnoza z ip, zapalenie pecherza. 2 tygodnie przed moim slubem kosmetyczka, stomatolog, basen, praca. W pracy zrobilo mi sie zimno. Wszyscy wokol chorowali na grype zoladkowa, wiec pomyslalam, ze ja tez. Dzien pozniej po poludniu dostalam okres. Lezalam u narzeczonego i rzucilo mna na lozku. Nagle poczulam sie zle, slabo, choro, chcialo mi sie wymitowac, bolal brzuch. Po pol godziny przeszla mi slabosc. Maz mnie odwozl do domu. W nocy znowu zaczal bolec brzuch. Pojechalam na ip, w drodze do szpitala mi przeszlo. Nie chodzilam zgieta w pol, brzuch miekki, spodnie normalnie ubralam, dobrze wygladalam i nawet jak szlam na sale operacyjna to nikt nie mogl uwierzyc, ze mam rozlany wyrostek. Na usg brzucha bylo tylko cos rozlanego nad jajnikiem, nawet ginekologa zaliczylam i nic nie wskazywalo na wyrostek, ale stazysta mnie ze szpitala nie wypuscil, a pani chirurg rano stwierdzila, ze tniemy, bo nie wiadomo co to jest. Morfologia wykazala stan zapalny. Werdykt, mialam zapalenie otrzewnej i dzien, dwa dluzej i slubu by nie bylo. Na wlasnym slubie bawilam sie z opatrunkiem, tamponada i szwami na brzuchu. Wszystko skonczylo sie szczesliwie.
klask i: 

??