Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 16:40   #3361
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Sezon mandarynkowy uwazam za otwarty Lidlowe pyszne!

Silver ladne te wzory ale niestety tak jak napisala Lady, takie popularne teraz, nie chcialabys czegos takiego hmm osobistego? takiego jakiego nikt nie ma?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:50   #3362
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A goraca woda w termosie i chłodna w butelce i trzymać to w pokoju gdzie śpi, zamiast iść do kuchni ????
Ja mam podgrzewacz. I stoi w pokoju gdzie Zuzka śpi. Ale Tobie chyba nie opłaca się już kupować skoro tyle czasu nie pił mleka

Nie mam pojęcia dlaczego nagle mógł zacząc domagać się mleka w nocy.

Nancy u nas też był etap chowania się w jakiś kąt jak szła kupa. I nie można przeszkadzać. Teraz już się nie chowa.
Przekładanie kupy z pieluchy do nocnika uważam za bezsens.
Ja sobie dałam spokój z nocnikiem. Jak zrobi kupę w pieluchę to pokazuje Zuzce. A ona mówi beee i tyle.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

My Zuzce kupiliśmy 2 małe prezenty na Mikołaja. Pod choinkę już nie kupujemy nic.
I też jakoś nie mam parcia na to. Zresztą z kasą cienko.
Dziadki kupili jakiś wózek z lalą, ale to nas tylko o tym poinformowali.
Chrzestnej powiedziałam żadnych zabawek, kup skarpetki bo brakuje.
A drugą cicocię o piżamkę poprosiłam.
Generalnie mówię żadnych zabawek bo i tak się tym nie bawi.
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
mała weszłam specjalnie, zeby napisać to, co Aga
jak jedziemy do mojej mamy to też woda gorąca w termosie, zimna w buli i tylko dolewam gorącej do butli i włala, plus odmierzone miarki mleka w jakimś słoiczku. Zrobienie zajmuje dosłownie 3sekundy.

Silver - gdzie tatuaż robisz??? w sensie w którym studio
mi się o tyle jaskółki nie podobają, że po prostu niestety ale całe mnóstwo ludzi ma je teraz

mi się marzy konkretna praca od tej pani aż się boję do niej napisać, bo nie wiem co zrobię, jak mi odmówi
https://www.facebook.com/martalipinski1
DZIĘKUJE za odpowiedzi
Jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić w praktyce i że czasowo nie trwa wieki ale spróbuje,wyjścia nie mam
Dziękuje raz jeszcze

Jutro mam wizyte u gina a tak mi się nie chceeeeee
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 16:56   #3363
hje
Zakorzenienie

Mała, u nas przez absolutnie cały czas, jak Pola piła mm, robiliśmy tak, jak piszą Aga i Lady - termos z gorącą wodą, osobno w jakimś dzbanku zimna (albo już w termosie taka w sam raz ciepła), nawet 10 sek zrobienie mm nie zajmowało. I nie wyobrażam sobie chodzić do kuchni (gdzie nasz pokój na jednym krańcu, kuchnia na drugim). Po to kupiliśmy sobie komodę Wszelkie mleka, picia czy wcześniej obiadki ze słoików - wszystko w pokoju przygotowywane.
I jak gdzieś w gości się szło, to też z termosem.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:01   #3364
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam fotkę Oli jak bawi się przy stoliku.
I jedno zdjęcie jak wygląda grafika w kuchni.
ale blondynka!
ja musze przebierke w zabawkach chyba zrobic? za niedlugo dojdzie kilka nowych a te co ma to takie w sumie bez ladu i skladu

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

dziewczyny, doradźcie
chodzi o odpieluchowywanie Kuby, czy Wasze dzieci też tak mają, że kiedy robią kupę to się chowają i w ogóle nawet nie można na nie patrzeć, czy mówić bo od razu wrzask? Kuba ma tak od jakiegoś czasu, potem nie daje się w ogóle przebrać, co prawda niby ostatnio jest trochę lepiej bo jest mniejszy wrzask ale i tak jest bardzo niezadowolony i to wyraża np jak podejdę do niego za wcześnie to mnie odpycha i piszczy. Nie wiem, czy to normalne
tż oczywiście twierdzi, że trzeba go wysadzać, t. wymyśla, żeby kupę z pieluchy wrzucać do nocnika, powiem Wam, że już sama nie wiem, co robić. Widzę, że Kuba nie jest jeszcze gotowy, żeby sygnalizować swoje potrzeby ale nie chcę też czegoś przeoczyć. W ogóle w jaki sposób oswajacie je z nocnikiem/potrzebami fizjologicznymi?
u nas bardzi podobnie. kupa w odosobnieniu, wtedy nie przeszkadzam bo sie skupia na maxa i jak od razu chce przebrac to jest nerw. wtedy cos tam mu mowie, zagaduje i pozniej jest juz ok.
my dalej przebieramy sie na przewijaku

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zapisałam się na 5 grudnia
Zrobię sobie tatuaz na łopatce,takie coś

a potem za 2 miesiące napis na nadgarstku, taki
fajne, takie delikatne...
a czemu jaskolki popularne? one cos sybolizuja?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:40   #3365
hope01
Zakorzenienie

Hej

Nadrabiałam weekend od rana i w rezultacie doszło nadrabianie dnia dzisiejszego
Insolito gratuluję drugiego synusia
Iwfka faktycznie dużo zabawek macie a mała jaka laleczka słodka
Bokeh zdjęcie i Hanula Cudowne
Szaja współczuję przeżyć i nerwów, ja też kiedyś prawie zostałam potrącona z Młodym na pasach na zielonym świetle dla pieszych
Nawijko Tobie też współczuję, okropne uczucie musiało być ... Podoba mi się Chałwa Grecka chyba wykorzystam przy malowaniu
Przytulam Nawijkowego, Delicjankowego płaczka żłobkowego
Neti nie doradzę, bo ja muszę macać, obracać, widzieć na żywo
Sylwietta fajnie żeś się odezwała i super że Bartulo przesypia nocki
Misiael zdrowia dla szwagra!

W temacie NOCNIKA u nas dalej to samo.. Czyli Młody wie o co chodzi, ale bardzo często za cholerę nie da sobie zdjąć pampa i założyć spodni. Jak tak robię to się wydziera, kładzie i chce pampa. Ale jest tez tak że założymy portki, kontrolujemy i sika na nocnik. Za to kupsztala nie zrobi. Zawsze leci po pampersa jak chce kupę i nie wiem jak to zmienić
No i jeszcze SMOCZEK. Na noc w ogóle nie daje. Zasypia bez. Natomiast w ciągu dnia są problemy bo nie chce zasnąć bez, no to się pokłada, przewraca może zmęczenia i wtedy się łamię i daje. To dosłownie w sekundę odlatuje. I wyciągam z buzi i chowam do szafki.

Z tej okazji (smoczkowej) rewelacje po wizycie u t. Cytuję: "Jak to mu smoczka nie dajesz już?! Ty jesteś nienormalna?! Przecież on jest jeszcze za malutki, żeby mu smoczka zabrać!"
Poza tym skrytykowała dość chamsko "oni są ☠☠☠☠☠☠☠nięci" moich rodziców że z Bombą na spacer długi poszli. A za chwilę dodała "ale mnie to gówno obchodzi".

Zabije ją kiedyś.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

NOMEN aj si ju, co tam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:57   #3366
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Silver - gdzie tatuaż robisz??? w sensie w którym studio
mi się o tyle jaskółki nie podobają, że po prostu niestety ale całe mnóstwo ludzi ma je teraz
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Silver ladne te wzory ale niestety tak jak napisala Lady, takie popularne teraz, nie chcialabys czegos takiego hmm osobistego? takiego jakiego nikt nie ma?
Lady, w Świętochłowicach. Brat tż tam robił i dużo znajomych i polecają.
Mówisz że popularne?? Wiecie, ja u nikogo jaskółek nie widziałam , a bardzo mi się podobają.
Za to u wielu ludzi widzę wytatuowane gwiazdki(chyba są bardziej popularne). Coś bardziej osobistego? Nie wiem co to by miało być.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:01
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 17:58   #3367
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Poza tym skrytykowała dość chamsko "oni są ☠☠☠☠☠☠☠nięci" moich rodziców że z Bombą na spacer długi poszli. A za chwilę dodała "ale mnie to gówno obchodzi".

Zabije ją kiedyś.[COLOR="Silver"]

)

ja Cie przepraszam, ja wiem ze to twoja t., babcia babla, matka zta ale ona jest absolutnie i calkowicie NIEWYCHOWANA!!!! moze przesadzam, moze ja jestem starej daty ale przez glowe by mi nie przeszlo zeby w taki sposob komentoewac zachowanie twoich rodzicow bedac na jej miejscu! moglas odpowiedziec ze ciebie gowno obchodzi to co ona o tym sadzi
no az sie zdenerwowalam
co za baba!!!!
jak ona smiala w ogole takie cos powiedziec! ja pie.rdole!!!!!!!!

Stary 2014-11-17, 18:01   #3368
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, bo są ładne, zgrabne, małe, łatwo i szybko je wykonać można

Mała, serio spróbuj, ja często na półśnie to mleko robię czasem nawet nie rejestruje tego, że u młodego byłam, no teraz jeszcze jak mamy podgrzewacz od Fewci ( ) od dłuższego czasu to już w ogóle nie wyobrażam sobie jak mogłam w nocy latać do kuchni i podgrzewać mleko itd itd
a moja mama mówi, że jak byłam mała i się obudziłam głodna w nocy to musiała czekać aż się woda zagotuje, potem wsypać mleko i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty nie wiem jak ona to ogarniała serio

a ja się pochwalę, Pietraszko drugą noc spał CALUSKA w swoim łóżeczku, obudził się o 6 jak trzasnęły mi drzwi do łazienki

nieprzytomna jestem powiem Wam, że przychodzę do pracy, myję naczynia przychodzi prezes, robię mu kawę i na rano to wszystko, siedzę sobie 2-3h nic nie robiąc, czekam aż księgowa lub prezes rzucą mi do biura jakieś papiery i wsio, potem nagle robi się młyn i ledwo się wyrabiam do 15.30 wkurzające trochę, ale jeszcze nie wszystkiego mnie tam nauczyli więc mam nadzieję, że będę miała co robić ogółem mega mi się podoba

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:07   #3369
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
boszzz... nie mam na nic czasu Mam kryzys związany z pracą - szef palant - wydaje się mu że ma niewolników, a nie pracowników szukam nowej pracy bo psychicznie wysiadam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:08   #3370
marsi11
Zakorzenienie

Hej kochane, melduje na szybko ,że u mnie dzień pełen wrażeń
Leo w nocy popłakiwał,że oczko boli,odbieram go z przedszkola a ten cały zapuchnięty
nie chcieli mnie przyjąć do lekajrza ale siostra TZ zadzwoniła, powiedziala,że ja jutro do szpitala jadę i od zmysłów odchodzę- nagle miejsce się znalazło a mnie intuicja nie zawiodła- ropne zapalenie anyybiotyk do oczu
pokazałam też plamy powiedziała,że nie wyklucza bielactwa mamy się tym zająć po porodzie
to tyle ode mnie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:10   #3371
LadyWhisper
Zakorzenienie

hope masakra!!! Co za babsztyl?! powiedziałaś jej coś?! zabiłabym :killer:

silver, ja sama mam gwiazdki robiłam na 18tkę
co do jaskółek to z osób, które znam, ma chyba 10

ewulka!!! gratuluję odpieluchowania! jak mi się to marzy!!!
pietraszko chwilę wołał, ale mu się odwidziało zastanawiam się, czy czego nie przegapiliśmy itd

Stary 2014-11-17, 18:23   #3372
e_vel
Wtajemniczenie

Hope ja bym już dawno taką t...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 18:37   #3373
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurna, nie mam nic dla AMelki na zime;/ masakra jakaś.

Jakie buty kupiłyscie dzieciom? wiem, ze temat juz byl..ale jakos przegapilam
My mamy kozaczki z lidla. Bardzo fajne
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam fotkę Oli jak bawi się przy stoliku.
I jedno zdjęcie jak wygląda grafika w kuchni.
ale włoski!
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przyszły mi te leginsy co zamówiłam i sweter narzutka który kupiłam dzięki bonowi z allegro - jestem bardzo zadowolona Już strasznie dawno nie kupiłam nic dla siebie, miłe to uczucie
Pokaż jakie leginsy
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mój tż mnie zastrzelił. poszedł z listą do sklepu, dzwoni, że ma koper zapisany i się pyta jak to wygląda, bo jest natka pietruszki i koper w sklepie i on nie wie które ma wziąć On bardzo często gotuje dlatego przeżyłam szok, że takich rzeczy nie wie
omg
Cytat:
dziewczyny, doradźcie
chodzi o odpieluchowywanie Kuby, czy Wasze dzieci też tak mają, że kiedy robią kupę to się chowają i w ogóle nawet nie można na nie patrzeć, czy mówić bo od razu wrzask? Kuba ma tak od jakiegoś czasu, potem nie daje się w ogóle przebrać, co prawda niby ostatnio jest trochę lepiej bo jest mniejszy wrzask ale i tak jest bardzo niezadowolony i to wyraża np jak podejdę do niego za wcześnie to mnie odpycha i piszczy. Nie wiem, czy to normalne
tż oczywiście twierdzi, że trzeba go wysadzać, t. wymyśla, żeby kupę z pieluchy wrzucać do nocnika, powiem Wam, że już sama nie wiem, co robić. Widzę, że Kuba nie jest jeszcze gotowy, żeby sygnalizować swoje potrzeby ale nie chcę też czegoś przeoczyć. W ogóle w jaki sposób oswajacie je z nocnikiem/potrzebami fizjologicznymi?
hmm. Nie wiem co Ci doradzić. Daria tak nie miała i nie ma. Bez problemu robiła qpkę do pieluchy i teraz do ubikacji. Co do nocnika, Daria nie chce z niego korzystać. Bardziej jej się to z zabawką kojarzy i z krzesełkiem za to ubikacja kojarzy jej się właśnie z siusianiem i qpką. Bo może widzi że my też tak korzystamy. Kupiłam jej tylko nakładkę na ubikację. Może spróbuj tak, a nie do nocnika.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja Amelce dzis rano podcinalam grzywke na spiocha obudziła się w polowie;> tak więc połowe grzywki ma krotką a połowe długą, dobrze ze nosi palemke

Cytat:
kurczak w piekarniku, Kuba wchodzi i mówi "pi pi"

Cytat:
mi się marzy konkretna praca od tej pani aż się boję do niej napisać, bo nie wiem co zrobię, jak mi odmówi
A jaki byś chciała tatuaż?
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
fajne, takie delikatne...
a czemu jaskolki popularne? one cos sybolizuja?
tak jak napisała Lady, są delikane, ładne.
A symbolizują miłość, pewny związek w kierunku z rodziną oraz nadzieję.
Cytat:

silver, ja sama mam gwiazdki robiłam na 18tkę
co do jaskółek to z osób, które znam, ma chyba 10
A masz tylko gwiazdki czy jeszcze jakiś ?
O i mam jeszcze pytanko bo to będzie mój pierwszy tatuaż...
Przez jaki czas tatuaż się goi??? I trzeba jakoś na początku szczególnie o niego dbać?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Leo w nocy popłakiwał,że oczko boli,odbieram go z przedszkola a ten cały zapuchnięty
nie chcieli mnie przyjąć do lekajrza ale siostra TZ zadzwoniła, powiedziala,że ja jutro do szpitala jadę i od zmysłów odchodzę- nagle miejsce się znalazło a mnie intuicja nie zawiodła- ropne zapalenie anyybiotyk do oczu
pokazałam też plamy powiedziała,że nie wyklucza bielactwa mamy się tym zająć po porodzie
to tyle ode mnie
Jejku , biedactwo. Ty się jeszcze dodatkowo stresujesz Zdrówka!!!!!!
Stary 2014-11-17, 18:40   #3374
Debrah
Zakorzenienie

Szaja : mama ma parę magnesow na lodówkę i młoda odkryła : jest szał tak jak z naklejkami, możesz mi polecić jakieś fajne magnesy ?
Fajne są Z boikido, drewniane Ale może coś polecisz?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:04   #3375
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry wieczór!

melduję, że moje dziecko właśnie zasypia z tatusiem, więc mam dosłownie 10 minutek

Lady, super że Ci się podoba! oby tak dalej!

a ja wam powiem,że źle się czuję póki co w tej pracy tzn, praca jak praca, nie jest zła, ale jest taki natłok że nikt nie ma czasu mi tłumaczyć, a jak o coś pytam, to tak jakby są złe i z łachy mi coś pokażą i teraz już boję się o cokolwiek pytać, a w przyszłym tygodniu zamykamy listę płac, i jak moje 180 osób dostanie źle wypłaty npo to ja jestem za to odpowiedzialna. Normalnie już się tak stresuję tą pracą, że głowa mała. Np dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłam korektę ręczną, a to trudne! i jak o coś zapytałam to z fochem: no przecież już robiłaś korektę, my ci nie będziemy po pięć razy tłumaczyć, zapisuj sobie!!! i to krzykiem. No a ja NIE robiłam ręcznie, tylko komputerowo, i mi się wszystko wyliczyło samo no i jeszcze dzisiaj opie.dol dostałam że brzydko piszę i że mam sobie coś z tym zrobić, bo one nie umieją się rozczytać i będą mnie wzywać z urlopu jak tego nie zmienię stwierdziłam, może faktycznie, ale w domu zaczęłam pisać tżowi i wszystkie liczyb rozczytał ja już nie wiem

Mała - a my robimy tak, że mamy podgrzewacz lekko włączony na stoliczku obok łóżka, a w nim butelka z wodą. Jak Ania się domaga (rzadko) w nocy mleka to tylko dosypuję do butelki i finito

Debrah - my wszystkie sufity mamy białe

Marsi - ściskam a od jutra trzymam kciuki

silver - ja jestem staroświecka i sama nigdy bym sobie tatuażu nie zrobiła ale u kogoś mi się całkiem podobają a co to za napis na nadgarstku bo nie umiem rozczytać?

hope - co za babsztyl!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:08   #3376
LadyWhisper
Zakorzenienie

silver - ja mam coś takiego
http://3.bp.blogspot.com/-uhgh_hM89J...e_gwiazdki.jpg
błędy młodości aczkolwiek nie wiem, czy będę zakrywać, robiłam je w mega szalonym okresie mojego życia dobrze mi się kojarzą no i po prostu mam senstyment, mimo, że nie jest to dzieło sztuki
a marzą mi się kwiaty/drzewo sakura (meneq) na całym boku, z przedłużeniem na wewnętrzną część uda i na plecy także konkret. żaden wzór na necie mi się nie podoba, żeby chociaż się nim inspirować, a wiem, że Marta by na pewno coś pięknego wymyśliła, o ile by się zgodziła no ale do Niemiec cisnąć po tatuaż.... W każdym razie zbieram kasę póki co
taki malutki będzie Ci się pewnie z 3dni goił, będzie wychodził tusz spod skóry, wystarczy smarować i pewnie zaklejać folią, wszystko Ci powiedzą w salonie

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:11
Stary 2014-11-17, 19:18   #3377
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
silver - ja jestem staroświecka i sama nigdy bym sobie tatuażu nie zrobiła ale u kogoś mi się całkiem podobają a co to za napis na nadgarstku bo nie umiem rozczytać?
endless love - to znaczy, bezgraniczna miłość, miłość bez końca

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-11-17 o 19:20
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:32   #3378
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
to tyle ode mnie
o kurcze, oby szybko minelo...
z tym bielactwem to jeszcze nic pewnego, nie stresuj sie narazie... taka diagnoze -nie wykluczam bielactwa - to kazda z nas mogla Ci tu postawic obejrzy go specjalista, zrobi jakies badania (?) i wtedy bedzie wiadomo co i jak

Cytat:
a ja wam powiem,że źle się czuję póki co w tej pracy tzn, praca jak praca, nie jest zła, ale jest taki natłok że nikt nie ma czasu mi tłumaczyć, a jak o coś pytam, to tak jakby są złe i z łachy mi coś pokażą i teraz już boję się o cokolwiek pytać, a w przyszłym tygodniu zamykamy listę płac, i jak moje 180 osób dostanie źle wypłaty npo to ja jestem za to odpowiedzialna. Normalnie już się tak stresuję tą pracą, że głowa mała. Np dzisiaj pierwszy raz w życiu robiłam korektę ręczną, a to trudne! i jak o coś zapytałam to z fochem: no przecież już robiłaś korektę, my ci nie będziemy po pięć razy tłumaczyć, zapisuj sobie!!! i to krzykiem. No a ja NIE robiłam ręcznie, tylko komputerowo, i mi się wszystko wyliczyło samo no i jeszcze dzisiaj opie.dol dostałam że brzydko piszę i że mam sobie coś z tym zrobić, bo one nie umieją się rozczytać i będą mnie wzywać z urlopu jak tego nie zmienię stwierdziłam, może faktycznie, ale w domu zaczęłam pisać tżowi i wszystkie liczyb rozczytał ja już nie wiem

!
mi to wyglada na sytuacje zemsty. moze na twoje miejsce byla jakas corunia i sie nie udalo i teraz odbijaja sobie to na tobie? rob swoje, nie daj soba pomiatac bo Ci na glowe wejda i beda cie wykorzystywac na kazdym kroku i tyle. z czasem sie do Ciebie przekonaja

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Lady, o kurcze, to rzeczywiscie mega ten tatuaz. mi sie takie malusie podobaja ale takie duze juz nie podziwiam Cie ze sie nie boisz pie.rdyknac sobie takiego duuuzego bo to jednak sprawa na dlugie lata jak nie na cale zycie

Stary 2014-11-17, 20:23   #3379
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sezon mandarynkowy uwazam za otwarty Lidlowe pyszne!

potwierdzam
Cytat:
Z tej okazji (smoczkowej) rewelacje po wizycie u t. Cytuję: "Jak to mu smoczka nie dajesz już?! Ty jesteś nienormalna?! Przecież on jest jeszcze za malutki, żeby mu smoczka zabrać!"

Zabije ją kiedyś.

za smoczek niedługo pewnie w dzień też odstawicie
co do tekstów t. - zabić to mało jak można takie rzeczy mówić? Kim ona jest i za kogo się ma, żeby komentować Twoich rodziców, masakra :/
Cytat:
to tyle ode mnie
współczuję strasznie
zdrówka dla Leosia i oby to nie było bielactwo
Cytat:

Kochana, wiem o czym mówisz, jak zaczynałam swoją pracę (pierwszą i jedyną do tej pory) to miałam tak samo, świeżo po studiach, wolałam zapytać niż robić coś bez konsultacji ( w końcu życie ludzkie w jakimś tam sensie od tego zależało) a dostawałam opiernicz za to, że się pytam, bo one nie mają czasu mi tłumaczyć a że był sezon urlopowy to już w ogóle masakra :/ strasznego miałam przez to doła ale po jakimś czasie się wdrożyłam no i jak tylko pojawiła się nowa osoba to ja już byłam stary pracownik i było inaczej
także trzymam kciuki, żeby wszystko się poukładało i żeby babki okazały jakieś zrozumienie dla Ciebie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:37   #3380
LadyWhisper
Zakorzenienie

Pstryniu, raz sie zyje, dlatego tez chce u konkretnej tatuazystki, wymarzonej, zeby miec 'dzielo' na cale zycie i wiedziec, ze mam dokladnie to, czego chcialam, co do najmniejszego detaluno ale zanim uzbieram.....

Marsi, ale przepieknie urzadzilas pokoik Leosia i Marinki

Bokeh, cudny kacik Hani

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Ewulka, to ja na szczescie nie mam z tym problemu, poki co moge pytac i pytac, a i tak sa bardzo zadowoleni z mojej pracy (po 4dniach ) zobaczymy co dalej

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Stary 2014-11-17, 20:47   #3381
Debrah
Zakorzenienie

Marsi : też zlookalam bloga : Ale pięknie <3
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:05   #3382
nancykenator
Zakorzenienie

o właśnie marsi miałam pisać ostatnio, że piękne są te pokoiki normalnie się zakochałam

dziękuję dziewczyny za wszystkie odpowiedzi póki co będę czekać aż minie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:06   #3383
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja : mama ma parę magnesow na lodówkę i młoda odkryła : jest szał tak jak z naklejkami, możesz mi polecić jakieś fajne magnesy ?
http://scandikids.pl/pl/gry-puzzle-u...est-sebra.html mi się te podobają http://scandikids.pl/pl/gry-puzzle-u...est-sebra.html

Cytat:
to tyle ode mnie
biedna jeszcze się tyle nastresujesz na tej końcówce !

Cytat:
A ja chyba wezmę ten domek - napisałam do sprzedawcy czy będzie jeszcze wystawiać.
Bo myślę, że jest bardzo ładny i przystępna cena.
Wymiary też jak na moje możliwości są chyba ok.

Cieszę się Bokeh że go znalazłaś bo ja szukałam kiedyś i z drewnianych widziałam same mega drogie na które nie mam aż tyle $
http://allegro.pl/drewniany-domek-dl...767561177.html
cieszę się ))

Cytat:
To my mamy :
* trochę misiów dostanych (ode mnie jest 1)
* 3 komplety duplo
* klocki clemmy ale już chyba się pozbędę
* klocki wafle ( ale schowane są)
* lalę dzidziusia i większą z włosami (też dostane ) i wózek plastkowy różowy z pepco od babci (t)
* kredki (liczy się?)
* 2 kubeczki ciastoliny
* KSIĄŻECZKI
* naklejki wielo 1x
No i nie wiem czy jeszcze coś? Chyba mało, bo w sumie misiami się nie bawi, są na komodzie. Jednego bierze na spacer.
Więc zostają klocki, naklejki, lala z wózkiem, kredki, książeczki.

Mało, w normie, nie wiem??

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Właśnie, zapomniałam się zapytać jak to jest z tymi łóżkami rosnącymi, materac jest w zestawie czy nie? i co się dzieje z tym materacem, jak to jest skonstruowane?
wydaje mi sie że nie dużo )

A materaz kupujes z w 3czesciach
jeden duzy 135 cm tyle co najmniejszy rozmiar lozka
a potem dwa takie prostokaty ktore dokladasz jak rozsuwasz lozko
Stary 2014-11-17, 21:15   #3384
s i l v e r
Zakorzenienie

Bokeh, piękne te łóżko
Stary 2014-11-17, 21:31   #3385
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
to całkowicie normalne większość dzieci po 18mcu zaczyna się chować z kupsztalem, im ciaśniejszy kąt, mniej widoczny, tym lepiej, nawet w żłobku ostatnio kobieta do mnie: oooo, jeszcze Dorka kupę zrobiła, to dlatego tak się chowała!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ifwka no jeśli porównujesz do kogoś kto ma więcej no to wiadomo ale u nas to właściwie jest wozek drewniany konik bujany, duplo, klocki takie duże plastikowe, worek przytulanek, i taka wieża z pudełek do układania. A teraz od rodziców moich dostanie kolejkę z ikei no i coś od nas. Czy to mało? Serio pytam bo nie wiem ile dziecko powinno mieć do dobrego rozwoju. Ja zawsze staram się mało mieć ale może to zle..

Czekam na dostawę Arosa i już się doczekać nie umiem😃 nie wiem jak się opanuje żeby nie dać Hani...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Malutko

Cytat:
To my mamy :
* trochę misiów dostanych (ode mnie jest 1)
* 3 komplety duplo
* klocki clemmy ale już chyba się pozbędę
* klocki wafle ( ale schowane są)
* lalę dzidziusia i większą z włosami (też dostane ) i wózek plastkowy różowy z pepco od babci (t)
* kredki (liczy się?)
* 2 kubeczki ciastoliny
* KSIĄŻECZKI
* naklejki wielo 1x
No i nie wiem czy jeszcze coś? Chyba mało, bo w sumie misiami się nie bawi, są na komodzie. Jednego bierze na spacer.
Więc zostają klocki, naklejki, lala z wózkiem, kredki, książeczki.

Mało, w normie, nie wiem??

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Właśnie, zapomniałam się zapytać jak to jest z tymi łóżkami rosnącymi, materac jest w zestawie czy nie? i co się dzieje z tym materacem, jak to jest skonstruowane?

też malutko

Powiem wam, co JA bym dokupiła: gary! teraz chcę obu wspólnie takie kupić, jakieś 2 komplety:

http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...zark-2619.html
http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-pr...790016882.html
http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-he...719496666.html
http://allegro.pl/smoby-eccoiffier-z...773093718.html
http://allegro.pl/smoby-e-tort-urodz...796320043.html

Sortery drewniane tego typu:

http://melissadoug.strefamarek.alleg...8052.119568592
http://allegro.pl/sorter-goki-uklada...768551800.html

Układanka:

http://allegro.pl/quercetti-mozaika-...786670064.html

Instrumenty jakieś

(kołatka, tamburyno, trójkąt, czynele - u nas lubiane bardzo)

Gry, układanki:

http://allegro.pl/granna-gra-puzlino...728395030.html

http://allegro.pl/granna-gra-domino-...779750610.html

Cytat:
staram się, żeby nie płakał zwykle czymś go zajmuję Niestety z różnym skutkiem czasem się udaje a czasem już na sam widok pieluchy i chusteczek jest płacz. Tłumaczę cały czas niestety chyba moje tłumaczenia nie docierają

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

w ogóle, czy uważacie, że przekładanie kupy z pieluchy do nocnika ma sens?
nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My Zuzce kupiliśmy 2 małe prezenty na Mikołaja. Pod choinkę już nie kupujemy nic.
I też jakoś nie mam parcia na to. Zresztą z kasą cienko.
Dziadki kupili jakiś wózek z lalą, ale to nas tylko o tym poinformowali.
Chrzestnej powiedziałam żadnych zabawek, kup skarpetki bo brakuje.
A drugą cicocię o piżamkę poprosiłam.
Generalnie mówię żadnych zabawek bo i tak się tym nie bawi.
A Dorka się bawi, wpływ starszej

Cytat:
cudowne!

Cytat:
Hej

Nadrabiałam weekend od rana i w rezultacie doszło nadrabianie dnia dzisiejszego
Insolito gratuluję drugiego synusia
Iwfka faktycznie dużo zabawek macie a mała jaka laleczka słodka
Bokeh zdjęcie i Hanula Cudowne
Szaja współczuję przeżyć i nerwów, ja też kiedyś prawie zostałam potrącona z Młodym na pasach na zielonym świetle dla pieszych
Nawijko Tobie też współczuję, okropne uczucie musiało być ... Podoba mi się Chałwa Grecka chyba wykorzystam przy malowaniu
Przytulam Nawijkowego, Delicjankowego płaczka żłobkowego
Neti nie doradzę, bo ja muszę macać, obracać, widzieć na żywo
Sylwietta fajnie żeś się odezwała i super że Bartulo przesypia nocki
Misiael zdrowia dla szwagra!

W temacie NOCNIKA u nas dalej to samo.. Czyli Młody wie o co chodzi, ale bardzo często za cholerę nie da sobie zdjąć pampa i założyć spodni. Jak tak robię to się wydziera, kładzie i chce pampa. Ale jest tez tak że założymy portki, kontrolujemy i sika na nocnik. Za to kupsztala nie zrobi. Zawsze leci po pampersa jak chce kupę i nie wiem jak to zmienić
No i jeszcze SMOCZEK. Na noc w ogóle nie daje. Zasypia bez. Natomiast w ciągu dnia są problemy bo nie chce zasnąć bez, no to się pokłada, przewraca może zmęczenia i wtedy się łamię i daje. To dosłownie w sekundę odlatuje. I wyciągam z buzi i chowam do szafki.

Zabije ją kiedyś.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

NOMEN aj si ju, co tam
omg jaka tekściara

Cytat:
to tyle ode mnie
dobrze, że dzisiaj wylazło a nie jutro! zdrówka!

Cytat:
Hmmmm
kompletnie kiczowate, ale A. kochała miłością wielką plastikowe literki na all pełno literek jest, takie mieliśmy

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dd/dla-dz...hm6640c-1.html

spore są, do buzi się nie mieszczą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:53   #3386
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

ja Cie przepraszam, ja wiem ze to twoja t., babcia babla, matka zta ale ona jest absolutnie i calkowicie NIEWYCHOWANA!!!! moze przesadzam, moze ja jestem starej daty ale przez glowe by mi nie przeszlo zeby w taki sposob komentoewac zachowanie twoich rodzicow bedac na jej miejscu! moglas odpowiedziec ze ciebie gowno obchodzi to co ona o tym sadzi
no az sie zdenerwowalam
co za baba!!!!
jak ona smiala w ogole takie cos powiedziec! ja pie.rdole!!!!!!!!
Eee tam, szwagiera moja taką samą ma. W skutek tego mieszka teraz w swoim rodzinnym domu Pisałam zresztą ostatnio.

Powiem Wam, ludzie to strasznie niechluje Szukam w lidlu tych ubranek. Na opakowaniu rozm. 98/104 no to biorę. Dobrze, że mnie podkusiło i sprawdzam na metkach na ubraniach i co? 86, 92... Ku.wa, powyciągają, porozpierdzielają, a potem się im tego nawet normalnie z powrotem nie chce chować, ylko ☠☠☠☠ną jak zaleci i gitara Już nie wspomnę o tym mieszaniu ciuchów, w bieliźnie damskiej dziecięce kurtki itp.. Bałwany po prostu. Wolę nawet nie wiedzieć co się tam zawsze rano dzieje
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:59   #3387
pstryczek84
Zakorzenienie

marsi, kurdde, Ty juz jutro do szpitala, ale to zlecialo...

ciekawe jak tam ifonka?

szaja - fajne te puzle dopasowywanki i ten sorter goki, chyba to kupie jeszcze

u nas mamy:
miliard traktorkow
1 samochod
1 grajacy autobus
1 lego duplo
klocki duuuuze plastikowe
clemy
2 identyczne samochody wywrotki + miliard pilek do tego
2 rozne wieze do budowania
ok 10 rodzajow puzli uwielbia!
ksiazeczki - wiadomo
miliard zwierzatek
plastikowe owoce
gary
narzedzia
inne pojedyncze ☠☠☠☠☠☠☠y
rozgladajac sie po pokoju to chyba wszystko...
teraz pokupowalam mu troche "trudniejsze" zabawki wiec czesc z tych w/w wyaltuje na strych

Stary 2014-11-17, 22:00   #3388
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jutro mam wizyte u gina a tak mi się nie chceeeeee
ja zaliczyłam w piątek wizytę u gina i endo;p za jednym zamachem akurat tak idealnie sobie godziny dopasowałam

i jestem szczęśliwa bo wyniki tarczycowe mi wyszły idealne

Cytat:
Hej

Zabije ją kiedyś.

NOMEN aj si ju, co tam
omatko! masakra!! chyba pobiła wszystkie:/
Cytat:
to tyle ode mnie
oj biedny Kochana trzymam kciuki za Was!
Cytat:
dzień dobry wieczór!

melduję, że moje dziecko właśnie zasypia z tatusiem, więc mam dosłownie 10 minutek

Lady, super że Ci się podoba! oby tak dalej!

najgorsze sa takie kwasy w nowej pracy:/ ale mam nadzieję, że jakoś sobie z tymi babkami poradzisz

Cytat:
silver - ja mam coś takiego
http://3.bp.blogspot.com/-uhgh_hM89J...e_gwiazdki.jpg
błędy młodości aczkolwiek nie wiem, czy będę zakrywać, robiłam je w mega szalonym okresie mojego życia dobrze mi się kojarzą no i po prostu mam senstyment, mimo, że nie jest to dzieło sztuki
a marzą mi się kwiaty/drzewo sakura (meneq) na całym boku, z przedłużeniem na wewnętrzną część uda i na plecy także konkret. żaden wzór na necie mi się nie podoba, żeby chociaż się nim inspirować, a wiem, że Marta by na pewno coś pięknego wymyśliła, o ile by się zgodziła no ale do Niemiec cisnąć po tatuaż.... W każdym razie zbieram kasę póki co
taki malutki będzie Ci się pewnie z 3dni goił, będzie wychodził tusz spod skóry, wystarczy smarować i pewnie zaklejać folią, wszystko Ci powiedzą w salonie
haha mam podobny bardzo na brzuchu;p zrobiłam go już 7 lat temu. a w planach miałam to samo co Ty rozszerzyć go na cały bok, kawałek pleców i udo;p no ale teraz to już mogę pomarzyć
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48972865]

Powiem wam, co JA bym dokupiła: gary! teraz chcę obu wspólnie takie kupić, jakieś 2 komplety:

http://smoby.strefamarek.allegro.pl/...zark-2619.html
http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-pr...790016882.html
http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-he...719496666.html
http://allegro.pl/smoby-eccoiffier-z...773093718.html
http://allegro.pl/smoby-e-tort-urodz...796320043.html

Sortery drewniane tego typu:

http://melissadoug.strefamarek.alleg...8052.119568592
http://allegro.pl/sorter-goki-uklada...768551800.html

Układanka:

http://allegro.pl/quercetti-mozaika-...786670064.html

Instrumenty jakieś

(kołatka, tamburyno, trójkąt, czynele - u nas lubiane bardzo)

Gry, układanki:

http://allegro.pl/granna-gra-puzlino...728395030.html

http://allegro.pl/granna-gra-domino-...779750610.html

nie ma sensu

A Dorka się bawi, wpływ starszej

cudowne!

omg jaka tekściara

dobrze, że dzisiaj wylazło a nie jutro! zdrówka!

Hmmmm
kompletnie kiczowate, ale A. kochała miłością wielką plastikowe literki na all pełno literek jest, takie mieliśmy

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/dd/dla-dz...hm6640c-1.html

spore są, do buzi się nie mieszczą[/QUOTE]
o ja właśnie gary kupię na Mikołajki
widziała któraś z Was te w biedrze?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 22:01   #3389
marsi11
Zakorzenienie

iffonkę widzę na pasku więc pewnie jeszcze w dwupaku
Iffonka- przesylam Ci pozytywne fluidy, jutro będę myśleć o Tobie- prosto ze szpitalnego łózka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 22:06   #3390
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zuzka ma gorączkę , 38,8 ale spada po podaniu leku.
A ja sama, mąż dziś na tygodniowe szkolenie pojechał
Mam nadzieję że jej przejdzie i nie będę musiała do lekarza. Ona się tak teraz boi lekarzy

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości