|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Kurcze jak czasem patrzę na wasze zdjecia to wydaje misie ze to my mamy mniej zabawek
![]() Co do włosków Oliwki to miała już dwa razy obcinane i teraz nie ma już wogóle takich niemowlęcych włosków, i chyba przed swiętami jeszcze raz odwiedzimy fryzjera.
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie do zera oczywiście, ale w końcu rosną Jej porządne, sztywne włosy nie taki puch jak miała.
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh- ja też mam takie wrażenie
ale co zrobić jak mój woli zabawy z patykiem, malować, grać i tańczyć ![]() jak go zapytałąm co chce dostać od mikolaja to powiedział,że perkusje i lizaka Hania- cudna Ifka- super efekt i zabawek macie naprawdę mega Inoslito, dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-11-17 o 13:25 |
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ifwka piękna kuchnia ![]() Bokeh śliczna Hania dziewczyny, doradźcie ![]() chodzi o odpieluchowywanie Kuby, czy Wasze dzieci też tak mają, że kiedy robią kupę to się chowają i w ogóle nawet nie można na nie patrzeć, czy mówić bo od razu wrzask? Kuba ma tak od jakiegoś czasu, potem nie daje się w ogóle przebrać, co prawda niby ostatnio jest trochę lepiej bo jest mniejszy wrzask ale i tak jest bardzo niezadowolony i to wyraża np jak podejdę do niego za wcześnie to mnie odpycha i piszczy. Nie wiem, czy to normalne ![]() tż oczywiście twierdzi, że trzeba go wysadzać, t. wymyśla, żeby kupę z pieluchy wrzucać do nocnika, powiem Wam, że już sama nie wiem, co robić. Widzę, że Kuba nie jest jeszcze gotowy, żeby sygnalizować swoje potrzeby ale nie chcę też czegoś przeoczyć. W ogóle w jaki sposób oswajacie je z nocnikiem/potrzebami fizjologicznymi? |
||
|
|
|
#3335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
obudziła się w polowie;>
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
a co do włoskow to nasz kompecik strzyże znajoma, w domu u nas, wczoraj właśnie była-Leoś uwielbia jak mu się robi ciach ciach
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak poczekasz chwilkę, jak on na pewno skończy? Zawsze taka sama reakcja? Sygnalizuje ci jak już zrobił? gdybyś np ty olała temat, że nie zauważyłaś? U nas mówi że robi kupkę, i jak zrobi, jak zapytam czy już to albo przytakuje albo mówi "eście" . Dziś po sikaniu powiedziała, że siusiu było, pielucha jest mokra, poszła po nową, że "Ama siamia zmieni pielu" , ja miałam tylko siedzieć i patrzeć, rozebrała się sama całkiem, wsadziła między nóżki, trochę pomogłam z zapinaniem. My obecnie też beznocnikowe, nawet nie wiem gdzie nocnik jest,w jakim kartonie To, że jest zawstydzony i się chowa jak robi kupkę to norma na tym etapie, zastanawiam się tylko jak można pomóc z tym przebraniem.. |
|
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale ze mnie sierota, zapomniałam pogratulować dzieciaczków Mice i Insolito gdyby ode mnie zależało czy mam mieć chłopca czy dziewczynkę to bym nie wiedziała Widzę same plusy i z posiadania synka i córki, także wg mnie super, że to jednak losowa sprawa ![]() Marsi, Iffonka mężowie sobie na pewno poradzą, a dzieci inaczej się zachowują jak mama jest w pokoju obok, a inaczej jak wiedzą, że mamy nie ma. Aczkolwiek rozumiem rozterki, sama bym takie miała ![]() Bokeh ale Hania ma cudny kącik Ifwka świetnie ta naklejka wygląda! No i Oliwka taka już duża Nancy u nas Ewa też nie chce się przebierać, używamy fortela na zasadzie "pokażemy pieskowi/kotkowi/krówce jak się zmienia pieluchę" i wtedy idzie chętnie i niestety nie woła, że zrobiła, w ogóle brudna pielucha jej nie przeszkadza :/
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba wezmę ten domek - napisałam do sprzedawcy czy będzie jeszcze wystawiać.
Bo myślę, że jest bardzo ładny i przystępna cena. Wymiary też jak na moje możliwości są chyba ok. Cieszę się Bokeh że go znalazłaś bo ja szukałam kiedyś i z drewnianych widziałam same mega drogie na które nie mam aż tyle $ http://allegro.pl/drewniany-domek-dl...767561177.html |
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak całkowicie na najmniejszy rozmiar nie wiem co zrobić z tymi dodatkowymi częściami materacu :p chyba jakiś fotel z nich zrobię hah Ifwka no jeśli porównujesz do kogoś kto ma więcej no to wiadomo ale u nas to właściwie jest wozek drewniany konik bujany, duplo, klocki takie duże plastikowe, worek przytulanek, i taka wieża z pudełek do układania. A teraz od rodziców moich dostanie kolejkę z ikei no i coś od nas. Czy to mało? Serio pytam bo nie wiem ile dziecko powinno mieć do dobrego rozwoju. Ja zawsze staram się mało mieć ale może to zle.. Czekam na dostawę Arosa i już się doczekać nie umiem😃 nie wiem jak się opanuje żeby nie dać Hani... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* trochę misiów dostanych (ode mnie jest 1) * 3 komplety duplo * klocki clemmy ale już chyba się pozbędę * klocki wafle ( ale schowane są) * lalę dzidziusia i większą z włosami (też dostane ) i wózek plastkowy różowy z pepco od babci (t) * kredki (liczy się?) * 2 kubeczki ciastoliny * KSIĄŻECZKI ![]() * naklejki wielo 1x No i nie wiem czy jeszcze coś? Chyba mało, bo w sumie misiami się nie bawi, są na komodzie. Jednego bierze na spacer. Więc zostają klocki, naklejki, lala z wózkiem, kredki, książeczki. Mało, w normie, nie wiem?? ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Właśnie, zapomniałam się zapytać jak to jest z tymi łóżkami rosnącymi, materac jest w zestawie czy nie? i co się dzieje z tym materacem, jak to jest skonstruowane? |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- co do ilości zabawek- to nasz ANtonio ma podobnie. Ale z uwagi że jest jeden pokój. Ostatnio sprzątnełam cześć i naszcześćie można się teraz jakoś ruszyć teraz pytanie gdzie wstawić stolik no i ewentualnie jakś szafkę/półke na zabawki??? Pomysły??
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Ot to caly nasz pokój. ..ewentualnie stolik w kuchni mogę postawić. . No ale to tak dziwnie bo jak będziemy się bawić w pokoju. ...
Krzesełko do karmienia chyba wyjedzie bo ostatnio wogole go nie używamy.wiec ten kąt może być na stolik.
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym nie reagowała dość długo (np jak jestem w kuchni a on zrobił w pokoju) to przyjdzie i pokaże, że zrobił (choć też nie zawsze) ale z przebraniem się i tak jest problem. |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem się udaje a czasem już na sam widok pieluchy i chusteczek jest płacz. Tłumaczę cały czas niestety chyba moje tłumaczenia nie docierają ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- w ogóle, czy uważacie, że przekładanie kupy z pieluchy do nocnika ma sens? |
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyszadzam zawsze po spaniu i jak widzę ze się denerwuje. Kupe mamy zawsze do nocnika a siku to różnie. Ale właśnei z kupą mamy ostatnio problem, 4 dni nic albo takie 2-3 malutkie twarde bobki, widac że z bólem, kupiłam w aptece syrop jakiś na zaparcia i spoko, i od wczoraj znowu nic. Dodam ze dieta się nie zmieniła, dużo pije, je dużo jabłek i innych owoców, odstawiłam banany i sok marchewkowy, i już nie wiem jak jej pomóc??
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może śliwki? |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tak samo, zawsze po spaniu jest uu.
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się dodatkowo boję, że takie zachowanie jeszcze bardziej pogłębi Kuby wstyd... Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-11-17 o 15:05 |
|
|
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przekonuje mnie, ale niech się może wypowiedzą te które mają sukcesy nocnikowe bo ja akurat zielona jestem. |
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię sobie tatuaz na łopatce,takie coś a potem za 2 miesiące napis na nadgarstku, taki
|
|
#3355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oski przy końcówce ucieka jak zaczynają go uwierać włosy ![]() Dziś przyszły mi jego buciki,mój nowy pędzel i woski z Yankeahhhh piękny dzień ![]() Dziewczyny nie macie pomysłu odnośnie naszego problemu który opisywałam?? Ania-już kiedyś prosiłam żeby robił mu czasem w nocy mleko (wtedy jeszcze nie było histerii) ale nie wiem ku**wa skąd to się wylęgło bo twierdzi że nie będzie umiał i przecież lepiej zrobię ja. Poza tym na czas kiedy pójdzie do szpitala to mleka mu nie będzie mógł robić a właśnie na tym polega problem że nie wiem jak to mam sama ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Dziewczyny czy tylko mi wyświetla starą godzinę na forum? Jak sie wyloguje to jest taka jak być powinna a jak jestem zalogowana to jest o godzine dalej,już mnie to irytuje,jak to ustawić?
|
|
#3356 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chyba chodziło Ci o zabawki? Bo ja tylko ciuchy: dwupak legginsów, dwupak bluzek, ogrodniczki. Ale mama chce Poli na gwiazdkę tą tablicę dwustronną kupić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aż mi głupio, jak piszecie o tych wszystkich prezentach... W ogóle mnie to nie kręci. Pola jako mikołajkowy dostanie ciuchy po prostu, od dziadków pewnie jakieś drobiazgi. Na gwiazdkę drewnianą zabawkę będę chciała znaleźć i na urodziny książki pewnie jakieś. na szybko nadrobiłam, korzystając z półgodzinnej drzemki młdoej, spadam |
|||||||||
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczak w piekarniku, Kuba wchodzi i mówi "pi pi"
|
|
|
|
|
#3358 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a rady teściowej z tym przekładaniem kupy bez sensu Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A goraca woda w termosie i chłodna w butelce i trzymać to w pokoju gdzie śpi, zamiast iść do kuchni ???? Ja mam podgrzewacz. I stoi w pokoju gdzie Zuzka śpi. Ale Tobie chyba nie opłaca się już kupować skoro tyle czasu nie pił mleka ![]() Nie mam pojęcia dlaczego nagle mógł zacząc domagać się mleka w nocy. Nancy u nas też był etap chowania się w jakiś kąt jak szła kupa. I nie można przeszkadzać. Teraz już się nie chowa. Przekładanie kupy z pieluchy do nocnika uważam za bezsens. Ja sobie dałam spokój z nocnikiem. Jak zrobi kupę w pieluchę to pokazuje Zuzce. A ona mówi beee i tyle. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
My Zuzce kupiliśmy 2 małe prezenty na Mikołaja. Pod choinkę już nie kupujemy nic. I też jakoś nie mam parcia na to. Zresztą z kasą cienko. Dziadki kupili jakiś wózek z lalą, ale to nas tylko o tym poinformowali. Chrzestnej powiedziałam żadnych zabawek, kup skarpetki bo brakuje. A drugą cicocię o piżamkę poprosiłam. Generalnie mówię żadnych zabawek bo i tak się tym nie bawi. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-11-17 o 16:23 |
||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
mała weszłam specjalnie, zeby napisać to, co Aga
![]() jak jedziemy do mojej mamy to też woda gorąca w termosie, zimna w buli i tylko dolewam gorącej do butli i włala, plus odmierzone miarki mleka w jakimś słoiczku. Zrobienie zajmuje dosłownie 3sekundy. Silver - gdzie tatuaż robisz??? w sensie w którym studio ![]() mi się o tyle jaskółki nie podobają, że po prostu niestety ale całe mnóstwo ludzi ma je teraz mi się marzy konkretna praca od tej pani https://www.facebook.com/martalipinski1
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-11-17 o 16:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

22.05.2008
14.08.2011

nie do zera oczywiście, ale w końcu rosną Jej porządne, sztywne włosy nie taki puch jak miała.

Nie miej wyrzutów sumienia, przecież Marinka to też błogosławieństwo dla Leo. Ja sobie tak tłumaczę, jak mam jakieś rozterki. 

obudziła się w polowie;> 

gdyby ode mnie zależało czy mam mieć chłopca czy dziewczynkę to bym nie wiedziała 

czasem się udaje a czasem już na sam widok pieluchy i chusteczek jest płacz. Tłumaczę cały czas niestety chyba moje tłumaczenia nie docierają