Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 18:56   #361
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Ja wiem, że to jest Bull shit...
Ale co mam robić? Jeździć jak porabana po kraju i szukać???
Bez sensu.
Prawda jest taka, że chce jak najszybciej mieć to za sobą i wrócić do domu... :-(

Powiedzieli mi ze tabletek używają czasami przy wyższej ciąży... Czasami...

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2014-11-17 o 18:57
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:03   #362
jojla
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to jest Bull shit...
Ale co mam robić? Jeździć jak porabana po kraju i szukać???
Bez sensu.
Prawda jest taka, że chce jak najszybciej mieć to za sobą i wrócić do domu... :-(

Powiedzieli mi ze tabletek używają czasami przy wyższej ciąży... Czasami...
Nie, no ja rozumiem, że w tej sytuacji nie masz ochoty włóczyć się od szpitala do szpitala Tylko mnie wkurza takie stawianie sprawy przed pacjentką, która właśnie przeżywa ciężkie chwile z powodu utraty dziecka...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:03   #363
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Słodka zarówno za pierwszym jak i za drugim razem najpierw dostałam tabletki, których zadaniem jest wywołanie skurczów, rozszerzenie szyjki i doprowadzenie do poronienia samoistnego tak, żeby uniknąć za wszelką cenę zabiegu. Nie wiem dlaczego u Ciebie nie chcieli ich podać...

Mi płci też by w tym szpitalu nie wpisali. Ale i tak miałam robić genetyczne, więc płeć będę miała określoną.

Słodka bzdura jakich mało... A wezmą odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie szyjki jeśli zrobią zabieg na siłę? Lekarz, który robił mi zabieg tłumaczył mi, że im dłużej dostaję tabletki i czekam, tym bardziej otworzy się szyjka i mniejsze jest ryzyko jej uszkodzenia...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:06   #364
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Nie, no ja rozumiem, że w tej sytuacji nie masz ochoty włóczyć się od szpitala do szpitala Tylko mnie wkurza takie stawianie sprawy przed pacjentką, która właśnie przeżywa ciężkie chwile z powodu utraty dziecka...
No i w dodatku wszyscy się tu na mnie "obrazili" bo zburzylam im plan dnia!! I zamiast wyjść dzisiaj to zostaje do jutra.

Niemniej muszę powiedzieć to co mówiła Ewusia, że są bardzo delikatni i taktowni l.
Stary 2014-11-17, 19:08   #365
Konto usunięte

Słodka i co Ci z tej delikatności? jejku jak tak można... Mi nikt nie robił żadnego problemu. Mało tego, lekarz mówił, że to nie jest kwestia tego, że on nie chce mi zrobić zabiegu, tylko kwestia mojego bezpieczeństwa.

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:09   #366
Słodkaaa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970010]Słodka zarówno za pierwszym jak i za drugim razem najpierw dostałam tabletki, których zadaniem jest wywołanie skurczów, rozszerzenie szyjki i doprowadzenie do poronienia samoistnego tak, żeby uniknąć za wszelką cenę zabiegu. Nie wiem dlaczego u Ciebie nie chcieli ich podać...

Mi płci też by w tym szpitalu nie wpisali. Ale i tak miałam robić genetyczne, więc płeć będę miała określoną.

Słodka bzdura jakich mało... A wezmą odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie szyjki jeśli zrobią zabieg na siłę? Lekarz, który robił mi zabieg tłumaczył mi, że im dłużej dostaję tabletki i czekam, tym bardziej otworzy się szyjka i mniejsze jest ryzyko jej uszkodzenia...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Powiedzieli, że u nich tabletek nie stosują. Jeżeli mi to nie odpowiada to mogę iść gdzieś indziej.

Chciałam tabletki właśnie ze względu na możliwość uszkodzenia szyjki. Zapewnili, że będą się starać to zrobić jak najdelikatniej. Żeby ryzyko powikłań było jak najmniejsze.
Cóż, pozostało mi zaufać im...

Na prawdę nie mam ochoty gonić po szpitalach...
Stary 2014-11-17, 19:10   #367
Konto usunięte

Rozumiem Cię

Stary 2014-11-17, 19:11   #368
Słodkaaa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970133]Rozumiem Cię

Spoko.
Zastanawia mnie jedna kwestia. Powiedziano mi, że te tabletki cytotek i ten drugi są zabronione...
Nie czaje bazy...
Stary 2014-11-17, 19:19   #369
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko.
Zastanawia mnie jedna kwestia. Powiedziano mi, że te tabletki cytotek i ten drugi są zabronione...
Nie czaje bazy...
to by chociaż mieli odwagę cywilną przyznać, że nie stosują ich ze względu na przekonania a nie ściemniali o tym, że są zabronione... jakby były zabronione to w żadnym szpitalu w kraju by ich nie podawali... bo łamali by w tych szpitalach prawo.

Najważniejsze, że jutro będziesz mieć to za sobą a "obrażaniem" się nie przejmuj - to śmieszne podejście - co najmniej jakby praca w szpitalu zawsze szła zgodnie z góry ustalonym grafikiem

Stary 2014-11-17, 19:20   #370
Konto usunięte

Słodka są zabronione. Jeśli chcesz nimi zabić żywy płód. Ale przecież Twoje dziecko już nie żyje...

Stary 2014-11-17, 19:26   #371
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wpisza mi płci. Postanowiliśmy zrobić genetyczne. Musze tu ściągnąć kuriera...
bo zmieniło się prawo i nie mogą wpisywać domniemanej płci...

Cytat:
a zakupy to może jutro albo pojutrze jak mi się będzie chciało do pepco podjechać albo wejść do sklepu, który mijam wracając co domu z pracy
w pepco fajnych dużo rzeczy, ale kiedyś pajace kupiłam siostrze i po pierwszym praniu zatrzaski się powyrywały przy rozpinaniu więc jakość różna...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:31   #372
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
w pepco fajnych dużo rzeczy, ale kiedyś pajace kupiłam siostrze i po pierwszym praniu zatrzaski się powyrywały przy rozpinaniu więc jakość różna...
mam sporo rzeczy z pepco i nic im się nie stało - ale to pewnie zależy co się trafi

Stary 2014-11-17, 19:34   #373
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to by chociaż mieli odwagę cywilną przyznać, że nie stosują ich ze względu na przekonania a nie ściemniali o tym, że są zabronione... jakby były zabronione to w żadnym szpitalu w kraju by ich nie podawali... bo łamali by w tych szpitalach prawo.

Najważniejsze, że jutro będziesz mieć to za sobą a "obrażaniem" się nie przejmuj - to śmieszne podejście - co najmniej jakby praca w szpitalu zawsze szła zgodnie z góry ustalonym grafikiem
Mam ich w nosie...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970282]Słodka są zabronione. Jeśli chcesz nimi zabić żywy płód. Ale przecież Twoje dziecko już nie żyje...

Tak. Jeszcze dzisiaj robili usg... No cóż...
Nie mam siły na walkę z nimi.
Może dlatego że to szpital zakonu Bonifratrow...??

Cytat:
bo zmieniło się prawo i nie mogą wpisywać domniemanej płci....
Będziemy robić genetyczne...
Stary 2014-11-17, 19:54   #374
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Jutro. Zobaczę co powie

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Jestem skolowana. Nie skacze mi po pro body ale on nie ma prawie w ogóle węgli a chyba chodzi o to żeby dużo węgli było. Bo co z tego że się najem serem i mięsem jak wpadne w ketoze.
Nie jestem w stanie zjeść tyle węgli co powinnam bo mam za wysoki cukier, jem małe porcję co 2 godziny a i tak przekraczam 120.
Już nie wiem co robić bo się boję że zaszkodzi dziecku ta mają ilość węgli. Już nie wiem co lepsze cukier 130 i odpowiednia ilość węgli czy cukier 110 i zbyt mała ilość węgilowodanow. Wg dietetyka powinnam mieć 22 jednostki a ją ledwo 15 daje radę.

Mam nadzieje że diabetolog znajdzie rozwiązanie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:56   #375
Luna0
Zakorzenienie

Słodka dziwne... u mnie nie było dyskusji czy zabieg czy nie, ale te tabletki i tak dali żeby szyjka się otworzyła.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 19:56   #376
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że diabetolog znajdzie rozwiązanie
Dziękuje dziewczyny za wsparcie Miałam dziś kryzys

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:11   #377
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
jakość ubranek pepco generalnie jest fatalna. zaraz się rozciągają i nadają na szmaty. o ile dla maleńkiego dziecka, które za miesiąc wyrośnie i nie zdąży zniszczyć są ok, o tyle później już niczego nie kupowałam. J. dostał jednego bodziaka, takiego na teraz od t. i nigdy nie był w nim poza domem, nadaje się jedynie do ganiania po podłodze za samochodzikami, malowania farbami itp. wolałabym w takiej samie cenie kupić markowe używki niż nówki z pepco
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:18   #378
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety nadal jestem w szpitalu.
Podczas przyjęcia na izbie powiedziałam, że chciałam najpierw miec podane tabletki. Nie zostało to skomentowane. Zabrano mnie na oddział.
Siedziałam tam 1,5h po czym zawołano mnie do zabiegowego, założono wenflon a anestezjolog zaczął przeprowadzać ze mną wywiad !!! Ja mówię chwileczkę, czy Państwo zamierzają teraz mnie wylyzeczkowac? Przecież prosiłam o tabletki a na zabieg teraz się nie zgadzam. Wzięli mnie więc do osobnego pokoju. Powiedzieli że tabletki są u nas niedozwolone, oni oferują zabieg. Ze jeżeli nie wyrażę zgody to oni mnie muszą wypisać, a ja szukam szpitala który mi to zrobi. Ze mam się zastanowić.
Nie znałam prawnego aspektu tabletek. Gryzia oni tobie je podali?? To jak to jest.
nie w każdym szpitalu dostaniesz tabletki - w moim mieście miałam 3 szpitale z oddziałami ginekologicznymi i w żadnym tabletek nie dają, tylko robią od razu zabieg. Ja tak miałam - szybko, chmasko i jeszcze z wydartą buzią anestezjolog. Koleżanka chciała tabletki, musiała jechać do sąsiedniego miasta, gdzie standardowo dają tabletki przed zabiegiem

Cytat:
niedozwolone? jakaś ściema wielka czyjeś przekonania chyba rządzą w tym szpitalu....
Cytat:
to by chociaż mieli odwagę cywilną przyznać, że nie stosują ich ze względu na przekonania a nie ściemniali o tym, że są zabronione...
jojla, niekoniecznie przekonania. W szpitalu, gdzie ja byłam, ordynator był bardzo lewicowy, postępowy itd itp. Darł się na mnie, że kościół mi w głowie mąci, bo pochówek chciałam robić, lekarz robiący zabieg rzucił, ze to nie żadne dziecko tylko martwa ciąża a tabletek nie dają "bo nie". Z czym jak z czym, ale z wiadomymi przekonaniami nie miało to nic wspólnego

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970010]Słodka bzdura jakich mało... A wezmą odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie szyjki jeśli zrobią zabieg na siłę? Lekarz, który robił mi zabieg tłumaczył mi, że im dłużej dostaję tabletki i czekam, tym bardziej otworzy się szyjka i mniejsze jest ryzyko jej uszkodzenia...

nie wezmą odpowiedzialności, ale wypiszą jej w karcie "zabieg przeprowadzony zgodnie z zasadami sztuki lekarskiej" - tak jak u mnie

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-11-17 o 20:19
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:34   #379
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jakość ubranek pepco generalnie jest fatalna. zaraz się rozciągają i nadają na szmaty. o ile dla maleńkiego dziecka, które za miesiąc wyrośnie i nie zdąży zniszczyć są ok, o tyle później już niczego nie kupowałam. J. dostał jednego bodziaka, takiego na teraz od t. i nigdy nie był w nim poza domem, nadaje się jedynie do ganiania po podłodze za samochodzikami, malowania farbami itp. wolałabym w takiej samie cenie kupić markowe używki niż nówki z pepco
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
jojla, niekoniecznie przekonania. W szpitalu, gdzie ja byłam, ordynator był bardzo lewicowy, postępowy itd itp. Darł się na mnie, że kościół mi w głowie mąci, bo pochówek chciałam robić, lekarz robiący zabieg rzucił, ze to nie żadne dziecko tylko martwa ciąża a tabletek nie dają "bo nie". Z czym jak z czym, ale z wiadomymi przekonaniami nie miało to nic wspólnego
Jakoś stereotypowo pomyślałam ale to dlatego, że tu tłumaczono się tym, że te tabletki są zabronione...
Jak widać, powody mogą być różne ale wydaje mi się, że z kolei w takim przypadku z jakim Ty się spotkałaś to pewnie była kwestia kasy (za zabieg nfz na pewno więcej musi zapłacić) i przecież łatwiej jest zrobić szybko zabieg niż poświęcić więcej czasu i uwagi pacjentce, której podano leki, które nie wiadomo jak szybko i czy w ogóle zadziałają.
W każdym razie przykre jest to, że w zależności od szpitala i personelu podejście potrafi być skrajnie różne, choć ból każdej z nas był tak samo ogromy...

Stary 2014-11-17, 20:43   #380
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dobrze wiedzieć
dla maleńkiego dziecka często można trafić w tesco 5-paki bodziaków po ok 16zł, wychodzi taniej niż w pepco a jakość dużo lepsza, na pewno nie jedno dziecko będzie nosić. ja akurat wolę jakość ciuchów z tesco niż z pepco i chociażby smyka (bodziaki też się rozciągają i nie powalają jakością przy takich cenach..)
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:47   #381
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Bardzo dziękuję za miłe słowa

Niestety nadal jestem w szpitalu.
Podczas przyjęcia na izbie powiedziałam, że chciałam najpierw miec podane tabletki. Nie zostało to skomentowane. Zabrano mnie na oddział.
Siedziałam tam 1,5h po czym zawołano mnie do zabiegowego, założono wenflon a anestezjolog zaczął przeprowadzać ze mną wywiad !!! Ja mówię chwileczkę, czy Państwo zamierzają teraz mnie wylyzeczkowac? Przecież prosiłam o tabletki a na zabieg teraz się nie zgadzam. Wzięli mnie więc do osobnego pokoju. Powiedzieli że tabletki są u nas niedozwolone, oni oferują zabieg. Ze jeżeli nie wyrażę zgody to oni mnie muszą wypisać, a ja szukam szpitala który mi to zrobi. Ze mam się zastanowić.
Nie znałam prawnego aspektu tabletek. Gryzia oni tobie je podali?? To jak to jest.

Ja w końcu się zgodziłam na zabieg. Tyle że odbędzie się on jutro...

Nie wpisza mi płci. Postanowiliśmy zrobić genetyczne. Musze tu ściągnąć kuriera...
Kochana przykro mi się tak wyszło u Ciebie czuję się winna że poleciłam Ci ten szpital... szkoda ze nie zrozumiałam od razu (a może nie napisałaś tego wprost) ze na pewno chcesz najpierw tabletki to bym Ci inny szpital poradziła, bo ja nie byłam pewna czy w tym podają tabletki, bo tak jak już pisałam, ja ich w ogóle nie rozważałam, wiec było mi wszystko jedno.
Bo moja ginka mi powiedziała od razu że bardzo niewiele szpitali u nas w okolicy praktykuje podawanie tabletek i że jeśli chcę tabletki to poleca mi sie zgłosić do Rudy Śląskiej, bo tam na pewno podają, a za inne szpitale ona nie gwarantuje, ze dadzą. No ale ja nie chciałam tej opcji z tabletkami ze względu na badania genetyczne i inne aspekty, więc nie interesował mnie ten temat w ogóle...
Ale z drugiej strony jak wypisywałam zgodę na zabieg, to lekarz wpisywał tam, ze zostałam poinformowana o innych opcjach i było tam "postawa wyczekująca" czyli czekanie aż samo sie zacznie rozkręcać, albo "postępowanie farmakologiczne", no więc tak jakby brali to pod uwagę... ale może przez to że ja miałam wyższą ciążę... albo też by mnie wysłali do innego szpitala.... tego nie wiem i już się nie dowiem

No w każdym razie i tak przykra sytuacja, bo mimo wszystko pacjentka powinna mieć zawsze wybór, nie powinno to zależeć od polityki szpitala.

Trzymaj sie tam jutro

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 20:50   #382
Luna0
Zakorzenienie

Co do pepco to super mają koszulki, spodnie itp. Takie grubsze rzeczy ani trochę nie odbiegają od sieciowek ale body czy pajace mają kiepskie. H&m też ma często kiepskie, naciagaja się albo dziurkuja przy zapieciach. Najmocniejsze c&a i smyk. W pakach tanio wychodzą

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:00   #383
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Kochana przykro mi się tak wyszło u Ciebie czuję się winna że poleciłam Ci ten szpital... szkoda ze nie zrozumiałam od razu (a może nie napisałaś tego wprost) ze na pewno chcesz najpierw tabletki to bym Ci inny szpital poradziła, bo ja nie byłam pewna czy w tym podają tabletki, bo tak jak już pisałam, ja ich w ogóle nie rozważałam, wiec było mi wszystko jedno.
Bo moja ginka mi powiedziała od razu że bardzo niewiele szpitali u nas w okolicy praktykuje podawanie tabletek i że jeśli chcę tabletki to poleca mi sie zgłosić do Rudy Śląskiej, bo tam na pewno podają, a za inne szpitale ona nie gwarantuje, ze dadzą. No ale ja nie chciałam tej opcji z tabletkami ze względu na badania genetyczne i inne aspekty, więc nie interesował mnie ten temat w ogóle...
Ale z drugiej strony jak wypisywałam zgodę na zabieg, to lekarz wpisywał tam, ze zostałam poinformowana o innych opcjach i było tam "postawa wyczekująca" czyli czekanie aż samo sie zacznie rozkręcać, albo "postępowanie farmakologiczne", no więc tak jakby brali to pod uwagę... ale może przez to że ja miałam wyższą ciążę... albo też by mnie wysłali do innego szpitala.... tego nie wiem i już się nie dowiem

No w każdym razie i tak przykra sytuacja, bo mimo wszystko pacjentka powinna mieć zawsze wybór, nie powinno to zależeć od polityki szpitala.

Trzymaj sie tam jutro
Nie miej sobie nic za złe. Człowiek dorosły podejmuje i tak własne decyzje...
Niestety tutaj myślę nie chcieli dać mi wyboru. Trudno.... Szkoda...
Tzn dali mi wybór - zostajesz na zabieg a jak nie to szukaj innego szpitala....
Stary 2014-11-17, 21:04   #384
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miej sobie nic za złe. Człowiek dorosły podejmuje i tak własne decyzje...
Niestety tutaj myślę nie chcieli dać mi wyboru. Trudno.... Szkoda...
Tzn dali mi wybór - zostajesz na zabieg a jak nie to szukaj innego szpitala....
Podejrzewam w takim razie że taki sam wybór miałabym i ja
No ale tak jak mówię, jakbym chciała tabletki to bym pojechała do tej Rudy, bo wiedziałam że z nimi moga być problemy gdzie indziej, ginka mnie uprzedziła.
Szkoda ze nie zrozumiałam od razu że Ty byś chciała tabletki to też bym Ci tę Rudę wskazała

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:08   #385
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja ubieram małego w Tesco, Smyku i HMie. Najbardziej zadowolona jestem z HM potem Tesco a na końcu smyk.
W jednym body z hm zrobiła się dziura w miejscu gdzie było to plastikowe zabezpieczenie. A tak poza tym to super.

Dziwna sytuacja z tymi tabletkami...
U mnie za wszelką cenę chcieli uniknąć zabiegu i dawali ich bardzo dużo.
Potem i tak miałam zabieg...

Rena na którą usg jutro??

Martwię się o M. Wczoraj wypił 560ml mleka a dzisiaj 650.jego standard to 850. Przed snem nie zjadł nic mimo że poprzednia butla przed 16 była
Do tego ma okropne zaparcie. A wody nie chce pić..
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:11   #386
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dla maleńkiego dziecka często można trafić w tesco 5-paki bodziaków po ok 16zł, wychodzi taniej niż w pepco a jakość dużo lepsza, na pewno nie jedno dziecko będzie nosić. ja akurat wolę jakość ciuchów z tesco niż z pepco i chociażby smyka (bodziaki też się rozciągają i nie powalają jakością przy takich cenach..)
Dzięki ogromne za uwagi

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Co do pepco to super mają koszulki, spodnie itp. Takie grubsze rzeczy ani trochę nie odbiegają od sieciowek ale body czy pajace mają kiepskie. H&m też ma często kiepskie, naciagaja się albo dziurkuja przy zapieciach. Najmocniejsze c&a i smyk. W pakach tanio wychodzą

Dzięki wielkie

Stary 2014-11-17, 21:13   #387
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja ubieram małego w Tesco, Smyku i HMie. Najbardziej zadowolona jestem z HM potem Tesco a na końcu smyk.
W jednym body z hm zrobiła się dziura w miejscu gdzie było to plastikowe zabezpieczenie. A tak poza tym to super.

Dziwna sytuacja z tymi tabletkami...
U mnie za wszelką cenę chcieli uniknąć zabiegu i dawali ich bardzo dużo.
Potem i tak miałam zabieg...

Martwię się o M. Wczoraj wypił 560ml mleka a dzisiaj 650.jego standard to 850. Przed snem nie zjadł nic mimo że poprzednia butla przed 16 była
Do tego ma okropne zaparcie. A wody nie chce pić..
Moze zabki go mecza?

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:16   #388
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
dopiero po 19:00...zaplanowałam sobie cały dzień żeby nie zwariować kąpiel, golenie itp. żeby nie było ale zdecydowanie wolę wcześniejsze godziny

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:50   #389
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Słodka a robili ci dziś badanie na "samolocie"? nic nie ruszyła sama szyjka?
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-17, 21:57   #390
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Słodka a robili ci dziś badanie na "samolocie"? nic nie ruszyła sama szyjka?
Robili i tak i usg. Szyjka na pewno się otwiera. Krwawie, mam coraz mocniejsze skurcze, wypadają małe skrzepy... Boję się chodzić do kibelka... :-(
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości