|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Ja wiem, że to jest Bull shit...
Ale co mam robić? Jeździć jak porabana po kraju i szukać??? Bez sensu. Prawda jest taka, że chce jak najszybciej mieć to za sobą i wrócić do domu... :-( Powiedzieli mi ze tabletek używają czasami przy wyższej ciąży... Czasami... Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-11-17 o 18:57 |
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Tylko mnie wkurza takie stawianie sprawy przed pacjentką, która właśnie przeżywa ciężkie chwile z powodu utraty dziecka...
|
|
#363 |
|
Konto usunięte
|
Słodka zarówno za pierwszym jak i za drugim razem najpierw dostałam tabletki, których zadaniem jest wywołanie skurczów, rozszerzenie szyjki i doprowadzenie do poronienia samoistnego tak, żeby uniknąć za wszelką cenę zabiegu. Nie wiem dlaczego u Ciebie nie chcieli ich podać...
Mi płci też by w tym szpitalu nie wpisali. Ale i tak miałam robić genetyczne, więc płeć będę miała określoną. Słodka bzdura jakich mało... A wezmą odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie szyjki jeśli zrobią zabieg na siłę? Lekarz, który robił mi zabieg tłumaczył mi, że im dłużej dostaję tabletki i czekam, tym bardziej otworzy się szyjka i mniejsze jest ryzyko jej uszkodzenia... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej muszę powiedzieć to co mówiła Ewusia, że są bardzo delikatni i taktowni l. |
|
|
|
|
#365 |
|
Konto usunięte
|
Słodka i co Ci z tej delikatności?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970010]Słodka zarówno za pierwszym jak i za drugim razem najpierw dostałam tabletki, których zadaniem jest wywołanie skurczów, rozszerzenie szyjki i doprowadzenie do poronienia samoistnego tak, żeby uniknąć za wszelką cenę zabiegu. Nie wiem dlaczego u Ciebie nie chcieli ich podać...
Mi płci też by w tym szpitalu nie wpisali. Ale i tak miałam robić genetyczne, więc płeć będę miała określoną. Słodka bzdura jakich mało... A wezmą odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie szyjki jeśli zrobią zabieg na siłę? Lekarz, który robił mi zabieg tłumaczył mi, że im dłużej dostaję tabletki i czekam, tym bardziej otworzy się szyjka i mniejsze jest ryzyko jej uszkodzenia... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Powiedzieli, że u nich tabletek nie stosują. Jeżeli mi to nie odpowiada to mogę iść gdzieś indziej. Chciałam tabletki właśnie ze względu na możliwość uszkodzenia szyjki. Zapewnili, że będą się starać to zrobić jak najdelikatniej. Żeby ryzyko powikłań było jak najmniejsze. Cóż, pozostało mi zaufać im... Na prawdę nie mam ochoty gonić po szpitalach... |
|
|
|
#367 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem Cię
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970133]Rozumiem Cię
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Spoko. Zastanawia mnie jedna kwestia. Powiedziano mi, że te tabletki cytotek i ten drugi są zabronione... Nie czaje bazy... |
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby były zabronione to w żadnym szpitalu w kraju by ich nie podawali... bo łamali by w tych szpitalach prawo.Najważniejsze, że jutro będziesz mieć to za sobą a "obrażaniem" się nie przejmuj - to śmieszne podejście - co najmniej jakby praca w szpitalu zawsze szła zgodnie z góry ustalonym grafikiem
|
|
#370 |
|
Konto usunięte
|
Słodka są zabronione. Jeśli chcesz nimi zabić żywy płód. Ale przecież Twoje dziecko już nie żyje...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc jakość różna...
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970282]Słodka są zabronione. Jeśli chcesz nimi zabić żywy płód. Ale przecież Twoje dziecko już nie żyje... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Tak. Jeszcze dzisiaj robili usg... No cóż... Nie mam siły na walkę z nimi. Może dlatego że to szpital zakonu Bonifratrow...?? Będziemy robić genetyczne... |
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Słodka dziwne... u mnie nie było dyskusji czy zabieg czy nie, ale te tabletki i tak dali żeby szyjka się otworzyła.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#376 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48970010]Słodka bzdura jakich mało... A wezmą odpowiedzialność za ewentualne uszkodzenie szyjki jeśli zrobią zabieg na siłę? Lekarz, który robił mi zabieg tłumaczył mi, że im dłużej dostaję tabletki i czekam, tym bardziej otworzy się szyjka i mniejsze jest ryzyko jej uszkodzenia... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]nie wezmą odpowiedzialności, ale wypiszą jej w karcie "zabieg przeprowadzony zgodnie z zasadami sztuki lekarskiej" - tak jak u mnie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-11-17 o 20:19 |
|||
|
|
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale to dlatego, że tu tłumaczono się tym, że te tabletki są zabronione...Jak widać, powody mogą być różne ale wydaje mi się, że z kolei w takim przypadku z jakim Ty się spotkałaś to pewnie była kwestia kasy (za zabieg nfz na pewno więcej musi zapłacić) i przecież łatwiej jest zrobić szybko zabieg niż poświęcić więcej czasu i uwagi pacjentce, której podano leki, które nie wiadomo jak szybko i czy w ogóle zadziałają. W każdym razie przykre jest to, że w zależności od szpitala i personelu podejście potrafi być skrajnie różne, choć ból każdej z nas był tak samo ogromy...
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
dla maleńkiego dziecka często można trafić w tesco 5-paki bodziaków po ok 16zł, wychodzi taniej niż w pepco a jakość dużo lepsza, na pewno nie jedno dziecko będzie nosić. ja akurat wolę jakość ciuchów z tesco niż z pepco i chociażby smyka (bodziaki też się rozciągają i nie powalają jakością przy takich cenach..)
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję się winna że poleciłam Ci ten szpital... szkoda ze nie zrozumiałam od razu (a może nie napisałaś tego wprost) ze na pewno chcesz najpierw tabletki to bym Ci inny szpital poradziła, bo ja nie byłam pewna czy w tym podają tabletki, bo tak jak już pisałam, ja ich w ogóle nie rozważałam, wiec było mi wszystko jedno.Bo moja ginka mi powiedziała od razu że bardzo niewiele szpitali u nas w okolicy praktykuje podawanie tabletek i że jeśli chcę tabletki to poleca mi sie zgłosić do Rudy Śląskiej, bo tam na pewno podają, a za inne szpitale ona nie gwarantuje, ze dadzą. No ale ja nie chciałam tej opcji z tabletkami ze względu na badania genetyczne i inne aspekty, więc nie interesował mnie ten temat w ogóle... Ale z drugiej strony jak wypisywałam zgodę na zabieg, to lekarz wpisywał tam, ze zostałam poinformowana o innych opcjach i było tam "postawa wyczekująca" czyli czekanie aż samo sie zacznie rozkręcać, albo "postępowanie farmakologiczne", no więc tak jakby brali to pod uwagę... ale może przez to że ja miałam wyższą ciążę... albo też by mnie wysłali do innego szpitala.... tego nie wiem i już się nie dowiem No w każdym razie i tak przykra sytuacja, bo mimo wszystko pacjentka powinna mieć zawsze wybór, nie powinno to zależeć od polityki szpitala. Trzymaj sie tam jutro
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pepco to super mają koszulki, spodnie itp. Takie grubsze rzeczy ani trochę nie odbiegają od sieciowek ale body czy pajace mają kiepskie. H&m też ma często kiepskie, naciagaja się albo dziurkuja przy zapieciach. Najmocniejsze c&a i smyk. W pakach tanio wychodzą
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety tutaj myślę nie chcieli dać mi wyboru. Trudno.... Szkoda... Tzn dali mi wybór - zostajesz na zabieg a jak nie to szukaj innego szpitala.... |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale tak jak mówię, jakbym chciała tabletki to bym pojechała do tej Rudy, bo wiedziałam że z nimi moga być problemy gdzie indziej, ginka mnie uprzedziła. Szkoda ze nie zrozumiałam od razu że Ty byś chciała tabletki to też bym Ci tę Rudę wskazała
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ubieram małego w Tesco, Smyku i HMie. Najbardziej zadowolona jestem z HM potem Tesco a na końcu smyk.
W jednym body z hm zrobiła się dziura w miejscu gdzie było to plastikowe zabezpieczenie. A tak poza tym to super. Dziwna sytuacja z tymi tabletkami... U mnie za wszelką cenę chcieli uniknąć zabiegu i dawali ich bardzo dużo. Potem i tak miałam zabieg... Rena na którą usg jutro?? Martwię się o M. Wczoraj wypił 560ml mleka a dzisiaj 650.jego standard to 850. Przed snem nie zjadł nic mimo że poprzednia butla przed 16 była ![]() Do tego ma okropne zaparcie. A wody nie chce pić.. |
|
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero po 19:00...zaplanowałam sobie cały dzień żeby nie zwariować
kąpiel, golenie itp. żeby nie było ale zdecydowanie wolę wcześniejsze godziny
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodka a robili ci dziś badanie na "samolocie"? nic nie ruszyła sama szyjka?
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

Tylko mnie wkurza takie stawianie sprawy przed pacjentką, która właśnie przeżywa ciężkie chwile z powodu utraty dziecka...

jakby były zabronione to w żadnym szpitalu w kraju by ich nie podawali... bo łamali by w tych szpitalach prawo.
więc jakość różna...

kąpiel, golenie itp. żeby nie było