![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
Olcia no ja cały czas piłam taki sok. Ale mądra diabetolog zabroniła. Dopiero ta dietetyk dzisiaj powiedziała, że to zdrowy cukier. Jak coś się jutro urodzi ginekologowi, że jednak dieta itd. to idę do innego diabetologa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Madzia - do 8.12 już tylko 3 tygodnie. Jeśli jednak bardzo Cię to stresuje, to może faktycznie zrób tak jak radzą Dziewczyny i skonsultuj się z kimś jeszcze.
Asia - czy Ty w ogóle dostałaś paski (takie do moczu) do sprawdzania ketonów w moczu? Jeśli nie to się koniecznie upomnij u lekarza o receptę! Będziesz wtedy wiedziała, czy Twój organizm głoduje czy nie. Przy okazji będziesz sprawdzała czy nie masz cukru w moczu. Mi na zakupy w gemini poszło 500 zł (liczę, że jutro dojdzie paczka!) i dodatkowo termometr (też liczę, że jutro będzie). Mam nadzieję, że to już koniec aptecznych rzeczy. A nie, jeszcze te podkłady Seni dokupię, bo wzięłam Tenę i chyba za mało (1 paczka) i płyn do kąpieli dla dziecka. Dziewczyny, mam już tak pokłute od glukometru palce, że ciężko mi pisać na klawiaturze! :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
A ja liczę pieniądze
![]() Ale ja jestem taka trochę kadrowa ![]() Wiem, że muszę coś kupić i kupię, ale lubię wiedzieć na co ile poszło. No i raczej jestem oszczędnym typem i lubię sobie rozplanować wydatki, więc do dlatego ![]() Ja właśnie nie wiem czy kupować termometr specjalnie... Że musi być taki bezdotykowy ?
#1715 |
Zakorzenienie
|
Inco -ajc z palcami:-( współczuję ja kilka razy spróbowałam i umieralam z bólu palców :-(
#1716 |
Zakorzenienie
|
Asia, oby Twój gin potwierdził słowa tej Pani diabetolog
![]() Kobietki, ja ciągle "aptekowe" rzeczy odkładam na później i później. Musze zrobić taką listę i zamówić w końcu. Madzia, ja zbieram paragony ![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-11-17 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie zliczam wszystkiego, robiłam 2 zamówienia i łatwo akurat dwie kwoty dodać.
a zostanie mi zakup: -wózka -brakujące ubranka -ewentualnie szafa
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Asia a kiedy masz tego drugiego diabetologa?
Ja się mentalnie przygotowuję do jutrzejszej glukozy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Ja liczę się z pieniążkami z tym ze liczę gdzie najtaniej, szukam okazji i mam wtedy wielka satysfakcję
![]()
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Ala drugiego diabetologa dopiero umówię po jutrzejszej wizycie u ginekologa.
Kciuki za jutrzejszą glukozę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Znalazłam lekarza, ktory nie zajmuje się wprost przepływami (takiego w ogole nie znalazlam) ale czytałam opinie i wszystkie babki go super oceniaja.. i był komentarz babki ktora miala zle przeplywy od 30 tc i dziecko zle roslo i w 36 tc zrobili jej cc bo jej ciśnienie też strasznie w góre poszło... I ona dziękowała mu strasznie, że tak jej dobrze wszystko pilonował i ciąże prowadził..
i ten lekarz pracuje w szpitalu w Redłowie... hmm może by warto byłoby mu się pokazać przed porodem, może łatwiej by mi było do szpitala się dostac jak coś ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1724 |
Rozeznanie
|
Olcia super zakupy.
Madzia no nie trzeba bezdotykowego, ale tak jak piszą dziewczyny jest dużo wygodniej...ja na początku miałam zwykły, ale szybko go wymieniłam na elektroniczny (choć dotykowy, bezdotykowe były stosunkową nowością wtedy -teraz to już wybrałabym bezdotykowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na glukozę poprosiłam mamę żeby ze mną poszła, bo ja z moimi jazdami autobusen, to kiepsko to widzę. Zwłaszcza po glukozie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Rozeznanie
|
Czesc mamuski. Witam stare wyjadaczki i te ktore postanowiły się dziś ujawnić
![]() Ja dzisiaj jak zazwyczaj w biegu, praca, potem musialam kupic sobie jakies spodnie bo w moje xs przestaje się mieścić :P i kupiłam większe gacie, bo te moje już wszystkie za małe... U nas od kilku dni ciagle pada, no ale w sumie w szkocji to typowe. emdzik dopisz mi proszę wiek 26l. i imię Sara Mamy cukrzycowe, nie zazdroszczę Wam ale tak jak już kiedyś pisałam, wy jesteście chociaż tego swiadome i mozecie odpowiednio jesc, a ja w sumie nie wiem czy mam cukrzyce, a badan na to tu raczej miec nie bede... Ja powoli zaczynam kupować, zrobiłam sobie listę, ale i tak pewnie jeszcze połowy rzeczy nie wpisałam. A prania dla małej też jeszcze ani jednego nie puściłam, ale najpierw musimy kupić komodę wiec pewnie jeszcze z dwa, trzy tygodnie poleżą w kartonach. buu to ale dużą córę urodziłas, gdzie ty ją zmiescilas jak Ty taka chudziutka i drobniutka.zaczynam sie bac ze tez mnie taki gigant czeka... oby nie :P Cieszę się, że wszystkie wizyty przebiegły pomyslnie. Ja mam w piatek spotkanie z polozna, ale nie cczeka mnie nic wiecej jak mierzenie cisnienia i sluchanie serduszka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
Madzia - no i widzisz, od razu lepiej mówisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpadaj ![]() ![]()
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Węgielek, dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Martula wpisane
![]() Szkoda, że nie masz u siebie normalnych wizyt.. ![]() ![]()
#1732 |
Zakorzenienie
|
emdzik ja tez wszystko zapisuje,ale to dlatego ze potem gina mi gdzies te pieniadze i nie wiem na co wydalam,a oszczedzac musimy
a jak zostanie mi wiecej kasy to kupie taki do ucha termometr przeklete_pragnienia wlasnie ja mam zelazo Tardyferon czy cos takiego i jedna tabletke biore martu_la no mala miala 57,ale 4kg bylo,a brzuch-wszyscy i mowili ze za maly ![]() ![]() z tym,ze moja mama nas wszystkich tez uzych miala,tak wlasnie w przedziale od 3,5 do ponad 4kg nie wiem czy to ma znaczenie dobra lece na film i spac dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Serduszko codziennie słucham bo mam detektor także dla mnie to juz aż takiego wrażenia nie robi... No nic, zastanawiam się kiedy iśc prywatnie na wizytę, nie chce isc za wczesnie, bo to juz bedzie ostatnia, a teraz to jeszcze dziecko moze byc roznie ulozone, a chcialabym wiedziec czy mam szanse na porod naturalny. Myslicie, że koło 34, 35 tygodnia bedzie ok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Madzia -poczekaj do kolejnej wizyty i jak coś wybierz się skonsultować
![]() Ja oglądam top model ![]()
#1735 |
Zakorzenienie
|
byłam w sierpniu :P teraz pewno z małą nieprędko... jako dziecko szalałam za amerykankami
![]()
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mi wstępnie wyszło coś ok 400 zł ale razem z termometrem, katarkiem i jelpami do prania (bo wychodzą taniej niz na all) - czyli szpitalne rzeczy, apteczne rzeczy typu octanisept, krem na brodawki itd. Rzeczy typu rożki, smoczki i ochraniacze będę zamawiac osobno. Ale ze wszystkim czekam na kasę z Zusu, bo nie chcę się spłukać totalnie Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Zakorzenienie
|
Weszłam na chwilę na apteke gemini i idzie tam paść z ilości tych rzeczy... za nim ja bym to przejrzała to bym przez 3 dni chyba spać nie szła nawet...
Cytat:
![]() No ale jak się będziesz kiedyś wybierać musisz koniecznie dać szybciej znać ![]()
![]() |
#1739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
haha, to ja mam to samo wrazenie jak tam wchodze, dlatego jeszcze sie nie zabralam za zamawianie, bo trzeba to na spokojnie przejrzec, a ja teraz zalatana ciągle, a ja lubie sobie porownac produkty, poczytac i potem i tyle czasu schodzi zanim sie na cos zdecyduje. Kupiłam dzisiaj 3 pieluchy muslinowe w primarku takze cos do przodu i sobie koszule, ale nie podoba mi sie jednak wiec chyba ja zwroce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
Zjadłam 3 porządne kanapki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.