Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 08:05   #4531
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Dziewczyny
czy któraś wie i napisze, jakie bóle/inne dolegliwości świadczą, że dzieje się coś złego?

Wszędzie czytam, że bóle i skurcze to rzecz normalna, a do szpitala należy się zgłosić, gdy pojawią się plamienia, krwawienia lub silne bóle.

Podejrzewam, że większość z nas ma czasami skurcze czy lekkie bóle. Ja miałam silne bóle w nocy i lekarz chyba to bagatelizował, przepisał mi jedynie na ostatniej wizycie luteinę i magnez no i kazał się zgłosić, "gdy będzie się działo coś niepokojącego". Mnie niepokoi wszystko

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:06   #4532
smv
Zakorzenienie

Dlatego uważam że wszędzie powinna być taka infolinia dla mam przyszłych bo przecież pierowrodki skąd mają wiedzieć że coś się złego dzieje.. Jak wszędzie piszą że to i owo jest normalne..
Stary 2014-11-18, 08:08   #4533
papalinka83
Zakorzenienie

Mon9 trzymam bardzo mocno kciuki za ciebie i twoją córeczkę Strasznie ci współczuję.

Właśnie miałam pisać, jak nadrabiałam wczorajsze wpisy, że ja bóle od krzyża do brzucha miałam właśnie przy porodzie

Oby Helenka była silna

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:09   #4534
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dlatego uważam że wszędzie powinna być taka infolinia dla mam przyszłych bo przecież pierowrodki skąd mają wiedzieć że coś się złego dzieje.. Jak wszędzie piszą że to i owo jest normalne..
ale infolinia to trochę nie jest wyjście, nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności udzielając porad medycznych przez telefon, nie badając i nie znając pacjentki...

najlepiej by było, gdyby kobieta w ciąży jadąc na ip była traktowana poważnie, a nie jak histeryzujące dziecko... A tak niestety często jest

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:09   #4535
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dziewczyny
czy któraś wie i napisze, jakie bóle/inne dolegliwości świadczą, że dzieje się coś złego?

Wszędzie czytam, że bóle i skurcze to rzecz normalna, a do szpitala należy się zgłosić, gdy pojawią się plamienia, krwawienia lub silne bóle.

Podejrzewam, że większość z nas ma czasami skurcze czy lekkie bóle. Ja miałam silne bóle w nocy i lekarz chyba to bagatelizował, przepisał mi jedynie na ostatniej wizycie luteinę i magnez no i kazał się zgłosić, "gdy będzie się działo coś niepokojącego". Mnie niepokoi wszystko
Ja myślę, że przy każdym bólu albo silnym albo długo trwającym albo skurczach tak samo silnych lub długo trzeba jechać na IP dla świętego spokoju

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-11-18, 08:10   #4536
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie wtracaj sie koniecznie, i sprowadzaj nas na ziemie, to nam potrzebne jest. Szanuje czyjes zdanie, jesli jest inne niz reszta, szczegolnie jesli jest od osoby doswiadczonej
Podczytuje czasami fora, urodzonych wczesniakow.... az plakac mi sie chce.... ale prawda jest taka, ze nie kazdy maluszek wygrywa, niektore sa poprostu za slabe.... ale zawsze do konca trzeba wierzyc ze ta walke sie wygra....
przeraża mnie to

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:11   #4537
nouvelle2
Zakorzenienie

weszłam w internet i szanse przeżycia wcześniaka urodzonego w 26tc to 85%. Myślę, że to dość optymistyczne, przecież dziecko mon rozwijało się dobrze, bez wad.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:11   #4538
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny..

A wczoraj zapłaciłam za wozek, a w tym tygodniu miałam czytać o wyprawce do szpitala ehhh
Niech mi wreszcie cos powiedzą, najgorsze jest czekanie..
Za mna juz obchód z oglądaniem krocza i śniadanie mistrzów Załącznik 5841275

Trzymajcie kciuki i módlcie sie za Helenkę ! Miejmy nadzieje ze wyjdzie z tego..
Dam znać mjak cos Nowego będe wiedziała
Ja tez zamówiłam juz wózek może serio za wczesnie nie chce tak

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-18, 08:11   #4539
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HannaMaria Pokaż wiadomość
można w aptece kupić zestaw do domowej lewatywy, taki wlew z rurką i workiem. i z tego co pamiętam (bo kiedyś moja mama musiała sobie zrobić ) to coś się rozpuszcza w ciepłej wodzie, wlewa się do tego worka i za pomocą sondy, leżąc na boku trzeba wcisnąć do jelita grubego ten płyn. Brzmi strasznie ale trwa dosłownie parę minut
nie wiedziałam. Ale jednak chyba wolę poprosić pielęgniarkę

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Dokończyłam moje małe dzieło. Wybrałabym teraz materiał z gęstszym wzorkiem, bo niektóre miśki straciły głowy, ale trudno kolejnych robić nie będę. Jeszcze jutro doszyję tasiemki i będą czekać na łóżeczko.
piękne!

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a ja nigdy Uprowadzonej nie obejrzałam, ani 1, ani 2. muszę nadrobić zaległości filmowe

wiecie co, mam głupi problem i potrzebuję rady Otóż mój tż wraca w piątek wieczorem, nie widzieliśmy się całe 5 tygodni. No i z tej okazji wiadomo, że mamy ochotę na jakieś małe fiku miku, jak to któraś z Was nazwała Tylko, że to ewentualne fiku miku miałoby nastąpić koło godziny 22-23, a to są godziny największej aktywności naszej córki w brzuchu Nie wyobrażam sobie sytuacji, że się kochamy, a tu młoda mnie kopie no i tego.... czy da się małą jakoś uśpić czy coś? nie wiem, może bym wcześniej pochodziła dużo, żeby ją ukołysać do snu...?
no więc ja tak właśnie miałam jak piszesz, Mała kopała podczas całej gry wstępnej i mnie to rozpraszało, tż w ogóle. A ja miałam dziwne myśli. Potem przestała kopać na czas, że tak to nazwę akcji i znowu zaczęła jak było już po akcji, także jest to możliwe, że dziecko daje o sobie znać, nawet podczas fiku miku

Cytat:
A mi się marzy padający śnieg... i muzyka świąteczna
oj...mi też...śnieg proszę!

Cytat:
Dziewczyny ja juz po porodzie jak sie ogarnę to napisze co i jak
Cytat:
Wiec dziewczyny uważajcie i pilnujcie tych skurczy i innych objawów.
Nie sądziłam ze moze mnie to spotkać, wszystko było idealnie do tejmpory, zadnych komplikacji!
Mon9 bardzo mocno Cię ściskam i myślami jestem wciąż przy Was, wierzę, że Helenka będzie silna i sobie poradzi. Jest mi strasznie przykro, ale mam głęboką nadzieję, że będzie dobrze, będę prosić o to w modlitwie.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:12   #4540
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

Ja wiem jak poronilam, mial ogromny bol krzyza, zadzwonilam do szefa ze potrzebuje dzien wolny bo zle sie czuje.... wczesniej nie mialam.... i mnie przeczyscilo, bylam niespokojna..... na drugi dzien zaczelam krwawic, ale juz wtedy bylam w szpitalu.... to bylo cos co mnie niepokoilo, wiec czekalam na meza az po mnie przyjedzie i zabierze do szpitala bo bylam w innym kraju i nie chcialam jechac sama, a on mowi lepiej po angielsku niz ja....

I jesli poczuje jakiekolwiek skurcze lub bole, to pojade od razu to sprawdzic...

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-18 o 08:14
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:12   #4541
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie. A najgorsze jest to, że jeśli coś nas niepokoi, ale nie na tyle aby jechać do szpitala to musimy umawiać się na wizytę i czekać.

Dziewczyny dbajcie o siebie, teraz jest okres sprzyjający choróbskom. Nie bójcie się iść na zwolnienie lekarskie. Nie dajcie sobie wmawiać, że ciąża to nie choroba i trzeba pracować do porodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 08:13   #4542
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny

Mnie też po nocy brzuch boli czasem boje się. Daj Boże zdrowie Helence

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-18, 08:16   #4543
papalinka83
Zakorzenienie

A ja jestem chora Gardło mnie w nocy bolało, że nie mogłam spać i ogólnie taka rozbita się czuję

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-11-18, 08:16   #4544
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
weszłam w internet i szanse przeżycia wcześniaka urodzonego w 26tc to 85%. Myślę, że to dość optymistyczne, przecież dziecko mon rozwijało się dobrze, bez wad.
mi też te dane dodały nadziei, ostatnio oglądałam nawet taki program, że maluszki od 24tc są ratowane i już jest taki sprzęt, że wychodzą z tego, bez komplikacji. Na razie nie chcę dopuszczać innej myśli, musi być dobrze Może pozwolą Mon dotykać Małą, gładzić po rączce, dotyk matki tak wiele daje...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:17   #4545
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ja tez zamówiłam juz wózek może serio za wczesnie nie chce tak
mnie tez to przeraza...
Moj wozek stoi i codziennie na niego patrze... i na ta szafe ubranek dzieciecych....
Najgorsze jest to, ze jak poronilam wczesniej obiecywalam sobie ze do porodu nic nie kupie, a odloze pieniadze i kupie pozniej... nie da sie tak... pomimo tego ze sa obawy, moj TZ mi mowil ciagle ze nie mozna myslec zawsze negatywnie, i sie obawiac wszystkiego, dlatego zaczelam robic zakupy dla dziecka.... :/
Stary 2014-11-18, 08:17   #4546
żona_marcina
Rozeznanie

A czy któraś z was bierze luteinę? Jeśli tak, to z jakiego powodu?

Stary 2014-11-18, 08:19   #4547
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez to przeraza...
Moj wozek stoi i codziennie na niego patrze... i na ta szafe ubranek dzieciecych....
Najgorsze jest to, ze jak poronilam wczesniej obiecywalam sobie ze do porodu nic nie kupie, a odloze pieniadze i kupie pozniej... nie da sie tak... pomimo tego ze sa obawy, moj TZ mi mowil ciagle ze nie mozna myslec zawsze negatywnie, i sie obawiac wszystkiego, dlatego zaczelam robic zakupy dla dziecka.... :/
Musimy być czujne i dobre myślenie. To nam zostało

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-18, 08:19   #4548
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
to bardzo duzo Ja czytalam to forum o wczesniakach, to naprawde duzo wczesniakow uratowali.... sa komplikacje podczas tego jak taki wczesniak jest w szpitalu pod opieka... ale lekarze robia wszystko co moga...
Stary 2014-11-18, 08:20   #4549
smv
Zakorzenienie

Dlatego ja żadnych zakupów droższych rzeczy nie chce kupować łóżeczka wózki jakieś laktatory ...

A że nas traktują na ip jak rozhisteryzowane dzieci to fakt...

Ja jak się obawiam to mnie wkurza to ze mama i TŻ mówią że panikare i się nakrecam że nie ma potrzeby jechać na ip a przecież człowiek od razu czuje się pewnie jak ktoś spojrzy i zajrzy tam i ówdzie....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 08:21   #4550
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
to bardzo duzo Ja czytalam to forum o wczesniakach, to naprawde duzo wczesniakow uratowali.... sa komplikacje podczas tego jak taki wczesniak jest w szpitalu pod opieka... ale lekarze robia wszystko co moga...
Nie wyobrażam siebie w tej sytuacji co mon9.padam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-18, 08:24   #4551
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
mi też te dane dodały nadziei, ostatnio oglądałam nawet taki program, że maluszki od 24tc są ratowane i już jest taki sprzęt, że wychodzą z tego, bez komplikacji. Na razie nie chcę dopuszczać innej myśli, musi być dobrze Może pozwolą Mon dotykać Małą, gładzić po rączce, dotyk matki tak wiele daje...
Niestety czytalam, ze dotyk w tym tygodniu bardzo boli dziecko...... nie wiem jak jest naprawde..... ale i tak trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.... lekarze by nie zwlekali jesli cos by bylo nie tak prawda, tylko pozwolili by jej zostac przy malej....

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Musimy być czujne i dobre myślenie. To nam zostało
musimy sie nie stresowac przedewszystkim i duzo odpoczywac....
Stary 2014-11-18, 08:24   #4552
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety czytalam, ze dotyk w tym tygodniu bardzo boli dziecko...... nie wiem jak jest naprawde..... ale i tak trzeba wierzyc ze bedzie dobrze.... lekarze by nie zwlekali jesli cos by bylo nie tak prawda, tylko pozwolili by jej zostac przy malej....
Musi być dobrze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-18, 08:24   #4553
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A ja jestem chora Gardło mnie w nocy bolało, że nie mogłam spać i ogólnie taka rozbita się czuję
Moze przeziebienie ciebie lapie? cieple mleko z czosnkiem i miodem polecam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 08:27   #4554
meganka18
Rozeznanie

Mon niech Twoj mąż idzie zapytać co z mała oni musze powiedzieć !! Nie możesz w takim stresie tkwić ! Jest juz 9:30 a wy do szpitala trafiliście w nocy - nonsens ze nic nie mówią!
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:27   #4555
aneta_s13
Rozeznanie

mon9 sił kochana trzymam kciuki za Twoją córeczkę!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:28   #4556
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego ja żadnych zakupów droższych rzeczy nie chce kupować łóżeczka wózki jakieś laktatory ...

A że nas traktują na ip jak rozhisteryzowane dzieci to fakt...

Ja jak się obawiam to mnie wkurza to ze mama i TŻ mówią że panikare i się nakrecam że nie ma potrzeby jechać na ip a przecież człowiek od razu czuje się pewnie jak ktoś spojrzy i zajrzy tam i ówdzie....
Tak moj TZ tez tak czasami mowi.... tylko to on bedzie sie pozniej obwinial ze nie pojechal ze mna do szpitala czy zwlekal, jesli bede tego potrzebowac ( oby nie )..... raz tak powiedzialam.... to przyznal mi racje.... Na pytanie ginekologa jak samopoczucie, to moj TZ pierwszy odpowiada ze stresuje sie kazdym dniem przez to co mnie kiedys spotkalo.... jakby wiedzial lepiej od nas samych.....
Stary 2014-11-18, 08:28   #4557
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Ja to tylko otwieram oczy, pierwsze co ide do lodoweczki Jogurt, jablko, byle co, ale musze cos zjesc bo robi mi sie nie dobrze z glodu,
Ja tak mam odkąd wyrobiłam sobie nawyk jedzenia śniadań a teraz przez leki na tarczycę muszę czekać pół godziny (biorę zaraz po obudzeniu) z jedzeniem i to najgorsze pół godziny w ciągu dnia

Cytat:
Z Helenka jeszcze nie wiem co i jak, dzisiaj zaczynałby sie 26 tydzien dopiero.

Byłam przekonana ze to skurcze tego Braxtona, ale nie przechodzily i śmieje sie do siostry ze to moze porodowe? Ale odrzuciłam te myśl bo nawet nie dało sie mierzyć czasów miedzy nimi.. I nie były takie bolesne i w ogóle.

No i o 2:15 chlusnęły mi wody, normalnie potop..
Skurcze stały sie konkretne co jakis czas, oczywiscie tz od razu na pogotowie zadzwonił, chyba po 10 minutach przyjechało. Ja byłam wyjątkowo spokojna za to on denerwował sie za nas dwoje. Co jakis czas chlust, podczas skurczu a tz do mnie: boli? Albo zebym usiadła sobie, to mu mowię zeby sie nie odzywał do mnie bo głupio,pyta i radzi bo nad toaletę pozniej poszłam zeby nie zatopić całego mieszkania.a jak siadałam to czułam ze dziecko wypycham bardziej. Pozniej juz sie,położyłam na łóżko i tak sie macam a tu kawalątek główki czuc.. I nie wiadomo jak to,powstrzymać, wiecie takie rozdwojenie tu skurcz a tu myślenie nie wychodź nigdzie maleńka w domu i jak to,powstrzymać.

Przyjechało pogotowie zabrali mnie do szpitala na woloska , kolejny skurcz i główka wychodzi, pozniej parłam dwa razy bez skurczy i wyśliznela sie jak rybka. Położyli mi ja na brzuchu, przecięli pępowinę , poglaskalam ja i szybko zabrali, podobno intubowali i dalej nie wiem co sie dzieje, czekam na lekarza z tamtego oddziału..

Boje sie tych informacji..

Pozniej urodzenie łożyska, to,było juz parcie bez skurczy chociaż dali oksytocyny troche, no i łyżeczkowanie, okropne uczucie jak ci grzebie jakimś prętem w brzuchu.

Teraz leżę w połogu, ale to dziwne..
Trzymaj się i bądź dobrej myśli Moja ciocia też urodziła w okolicach 26-27 tygodnia a w weekend byliśmy na urodzinach jej 9-latka, więc jestem myśli, że wszystko będzie dobrze!
Daj nam znać jak się czegoś dowiesz bo myślę, że wszystkie tu przeżywamy i jesteśmy z Tobą!

Cytat:
Dziewczyny

Od ostatniej wizyty jestem wyczulona na wszystko bo lekarka stwierdziła, że brzuch mi się napina a ja tego w ogóle nie czułam wcześniej, nic a nic... Mówi, że to może wysoki próg bólu ale muszę uważać na różne objawy ale boję się, że jak coś się zacznie dziać to na IP mnie spławią, już wczoraj w przychodni mnie dwie lekarki olały jak prosiłam o przyjęcie bez rejestracji a widziały i mówiłam, że jestem w ciąży :<
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:28   #4558
żona_marcina
Rozeznanie

Ja się boję, bo u mnie zlikwidowali szpital (nie opłacał się!!!). Do najbliższego jest 30 km ale to mały szpitalik, bez specjalistycznego sprzętu.

Ale musimy być dobrej myśli.

Stary 2014-11-18, 08:29   #4559
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ja juz po porodzie jak sie ogarnę to napisze co i jak
Cytat:
Dzięki dziewczyny..

A wczoraj zapłaciłam za wozek, a w tym tygodniu miałam czytać o wyprawce do szpitala ehhh
Niech mi wreszcie cos powiedzą, najgorsze jest czekanie..
Za mna juz obchód z oglądaniem krocza i śniadanie mistrzów

Trzymajcie kciuki i módlcie sie za Helenkę ! Miejmy nadzieje ze wyjdzie z tego..
Dam znać mjak cos Nowego będe wiedziała
Kochana !!!

wierzę, że Helenka jest silna i nie ma innej opcji!!!!!!!!!!!!!!!

Dawaj Nam szybciutko znać, jak tylko dowiesz się co tam u córci

Stary 2014-11-18, 08:31   #4560
crystal25
Zakorzenienie

tak naprawde ten strach po porodzie nie przechodzi....pozniej bedzie wiekszy... czy dziecko prawidlowo oddycha, czy dobrze spi, czy dobrze zjada itd. Taka jest nasza rola pilnowac wszystkiego i stresowac sie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości