Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 10:14   #2701
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Dziękuję czyli jest szansa ze do końca tyg dojdzie

Fajnie, że o nich wspomniałaś bo też je oglądałam, a skoro polecasz to chyba na początek będą dobrym pomysłem kosztują w dwupaku 79,90 minus kupon 25% to robi się cena ok

miałam jeszcze stanik taki niby sportowy, ale do karmienia z HM i jego nie polecam. Uciskał mnie starsznie od dołu, az mi się zastoje zrobiły.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:24   #2702
Kinqaa
Zakorzenienie

Tak jak Eirene napisala właśnie się boje trochę później ,ze życie seksualne ucierpi, ale... ryzyk fizyk. Chcę ,żeby byl zobaczył jak mnie boli i przede wszystkim od razu więź z dzieckiem nawiązał.
Może brutalnie to brzmi, ale pomoc jest naprawdę potrzebna i wsparcie drugiej osoby.
Tutaj się pytają czy chcesz zobaczyć glowke albo dotknąć :P
Tz na razie odważny i zawziety , ale zobaczymy co będzie. Bo wiadomo,ze może inaczej się wszystko potoczyc...jak na loterii

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

Lilijka coś u ciebie nie jest zbyt fajnie z twoim samopoczuciem

Kinga ty to masz sny ja dziś tez miałam kolorowy tanczylam paso doble

Mako ja wczoraj dostałam paczkę z Gemini

Dziś mam szaleństwo na śniadanie bo jem pieczona kiełbaskę oj będę zdychac
Hahaha paso doble rozbawilas mnie

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:35   #2703
simonee
Zakorzenienie

Ja tez chce by stworzyciel naszej córci był ze mną jak najdłużej, czytaj póki nie zemdleje ale pewnie rodzic będę sama bo jemu robi się słabo jak juz wchodzi do szpitala a co tu mówić by był do końca no ale może dostanie strzał adrenaliny w organizmie i będzie z nami

Kinga no sny w ciąży są wyjątkowe
Stary 2014-11-18, 10:36   #2704
dusiolka
Zakorzenienie

Misia ja tez nie rozumiem tego rozczulania sie nad facetem:p niech widzi ze to nie pierdniecie,zeby potem jeden z drugim nie sapał ze mu sie chce a kobieta mowi ze ja jeszcZe boli. Moim zdaniem nawet pod przymusem powinni byc zaciągani na porod ;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:36   #2705
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
No wlasnie, moze ktos ma jakies ciekawe linki z tymi koszulami, bo jakos nie umiem nic znalezc fajnego no i gatunek tez jest wazny, sprawdzone bylyby najlepsze.
tutaj masz koszule http://www.pierwsza-wyprawka.pl/8/ko...karmienia.html ja mam taką: KLIK
ja mam taka tylko jasną i polecam (testuje już kilka miesięcy) jest bardzo wygodna- cały czas mieści powiększający się brzuchol

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:37   #2706
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chce by stworzyciel naszej córci był ze mną jak najdłużej, czytaj póki nie zemdleje ale pewnie rodzic będę sama bo jemu robi się słabo jak juz wchodzi do szpitala a co tu mówić by był do końca no ale może dostanie strzał adrenaliny w organizmie i będzie z nami

Mój nawet wczoraj sie śmiał ze ale jaja by były jakby zemdlał;p a ja ze ma nawet nie próbować ;d a on ze przeciez bedzie ze mna ale tylko ciałem wtedy ;d
Stary 2014-11-18, 10:41   #2707
ellyunia
Wtajemniczenie

Lilijka tobie ewidentnie brak pracy nie służy, może teściówa wysyła zza ściany

U mnie dobre wieści od rana dzwonili ze sklepu że komoda przyszła także w końcu coś się dzieje

Stary 2014-11-18, 10:42   #2708
ewka555
Zakorzenienie

ja też uważam, że facet powinien być przy porodzie... bo co, stworzyć dziecko można było, ale przy porodzie niech kobieta sobie sama radzi i znosi bóle? ntak przynajmniej bedzie wiedział, że to nie przelewki i nie będzie jakiegoś głupiego wymądrzania, jak mój tatuś np. ostatnio do mnie, że mi to będzie ciężko rodzić, tragedia pooród bo duże dziecko będzie, a ja do niego "a co, rodził tata?" nawet przy porodzie nie byl...

btw ja bardzo lubię określenie "ciąża to nie choroba" ..zwłaszcza jak mówi to facet to mnie to rozwala

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-11-18 o 10:43
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:45   #2709
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
ja też uważam, że facet powinien być przy porodzie... bo co, stworzyć dziecko można było, ale przy porodzie niech kobieta sobie sama radzi i znosi bóle? ntak przynajmniej bedzie wiedział, że to nie przelewki i nie będzie jakiegoś głupiego wymądrzania, jak mój tatuś np. ostatnio do mnie, że mi to będzie ciężko rodzić, tragedia pooród bo duże dziecko będzie, a ja do niego "a co, rodził tata?" nawet przy porodzie nie byl...

btw ja bardzo lubię określenie "ciąża to nie choroba" ..zwłaszcza jak mówi to facet to mnie to rozwala
ja tez normalnie uwielbiam wymądrzanie sie facetów na temat rodzenia itp no wszechwiadzacy niektórzy. Mnie irytuje wujek ktory zawsze wszystko najlepiej na ten temat wie..;/
Stary 2014-11-18, 10:48   #2710
kika198513
Raczkowanie

Naczytałam sie Was że hoho

za wszystkie zakupy, takie małe ciuszki sa przesłodkie

Ja tez dziś narzekajaca - usta mi pekają masakrycznie, katar chyba łapie (pewnie mała mi go sprzedała), brzuch twardnieje od wczoraj, ale byle do Mikałajek

Co do porodu to mój Tż nie może patrzec nawet jak szczepia a co dopiero na poród. już same opowieści zwalają go z nóg. Więc wolę nie miec go jeszcze na głowie. Zreszta przy Zuzi to tak szybko poszło, ze smiejemy sie, że przespał mój poród

Aha i ja miałam robioną lewatywę i bardzo mnie to cieszy, bo potem sie człowiek nie stresuje, czy nie będzie wpadki jakiejś. Po prostu lewatywe podaje sie przed wejsciem na porodowke, jak juz sie przebralam w koszule, dostalam lewatywe i heja. Nie jest to komfortowe ale dziala jak tornadoPo tem nalezy sie oczywiscie umyc i wchodzimy na porodówke. Tak było u mnie. Potem podlaczaja ktg i zadaja te wszystkie pytania. Jak widza ze male rozwarcie to kaza siadac na pilke i takie tam. Ja mialam takie mega bóle krzyzowe ze na pilce bylo jeszcze gorzej i wolalam na łozko. Potem mi mowia, że jest rozwarcie i jak bede parla to pojdzie raz dwa - ale ja zamiast przec wypuszczalam powietrze ale i tak poszlo raz dwa - naciecie czulam, choc podobno tego sie nie czuje... i juz Potem urodzilam łożysko ale tu mi lekarz naciskał na brzuch i dali mi znieczulenie. Obudziłam sie i bylo mi mega zimno (do porodu mialam skarpetki na stopach) i wtedy przewiezli mnie na sale. Zadzwoniłam do Tż ze wszystko ok, bo nawet mu pielegniarki nie udzielily informacji czy wszystko w porzadku tylko powiedzialy ze mi poszlo szybko i po jakims czasie przyniosły mojego skarba na pierwsze karmienie, a ona bez zadnego problemu dossała sie do cyca a ja tak sie balam czy nie bedzie z tym problemu.

Wg naszych planów to moja ostatnia ciąza i ja staram sie nie narzekac, bo czuje sie dobrze. Nawet te mega wymioty na poczatku wspominam miło bo sa efektem tego, że taki mały lokator urzadzal sie w moim brzuszku . Co do ciala to cala moja waga skupila sie na brzuchu i mam taka mega pilke. Jest mi ciezko i jestem mega niezdarna i sie mecze zanim cos zaczne ale pomyslcie jakimi jestesmy szczesciarami ze to my nosimy dziecko w swoim ciele!!!
Poza tym teraz tyle kobiet nie moze miec dzieci, ze na prawde uwazam ze mam szczescie ze moge byc mama. A jak ktos mowi do mnie grubasku, to niech mowi, wisi mi to - moze zazdrosci ze jestem w ciazy?

Ale sie rozpisalam a mam jeszcze tyle do zrobienia.
My juz myslimy o zakupie choinki ale sztucznej rzecz jasna bo Tz sie boi ze potem to juz moge nie byc w stanie sie ruszyc z domu
Aaa i jeszcze jedno nastepne mega promocje beda zaraz po swietach, bo zaczna sie wowczas mega wyprzedaze w sklepach, wiec jak coś brakuje to wtedy na pewno bedzie mozna kupic w dobrej cenie.
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:49   #2711
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Dziękuję
Zamawialas?
tak, zamówiłam już jakiś czas temu

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
AsiaW wrzucam fotki ze strony bo nie chce mi sie zdjęć robić
A bodziacze z c&a: KLIK i KLIK
same cudeńka śliczności, a ceny takie jak na stroinie czy są już wyprzedaże?

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
W moich ulubionych kolorach bo akurat wyrzuciłam stare cienie. Nie chcą mi się dodać zdjęcia, musiałam wrzucić jako załącznik
Meybelline Diamond Glow
piękne te brązy.

Ja jak tylko przeczytałam że promocja to planowałam dziś wyprawę do rossmana, ale w końcu poszłam po rozum do głowy i stwierdziłam, ze mam takie zapasy kosmetyków, że przecież nic nie potzrebuję...

na mnie słowo promocja działa jak lep na muchy

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to mój mały ważyła jakieś 950g.
czyli prawie tak samo jak mój synek

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Dzień dobry..... od 2 w nocy męczy mnie migrena Próbowałam się przespać, ale nie ma szans na to. Skapitulowałam i wzięłam paracetamol. Później zaczęły się Nie wiem co mi jest. Czyżby znowu to wszystko z nerwów? Mąż skutecznie mi je wczoraj popsuł.
MUSZĘ iść dzisiaj na badania (wizyta w czwartek), tylko jak ja dam radę
Siuśki już w pojemniku, teraz czekam, aż córka się obudzi, zaprowadzam ją do przedszkola i wio na badania (pewnie dotrę tam ok 9-10)

Dziewczyny odkryłam, że mi na ZGAGĘ pomaga GUMA DO ŻUCIA. Spróbujcie. Bo wszystkie te specyfiki nie działają

biedna jesteś z tym samopoczuciem

ja tez byłam dzisiaj na badanich (mocz, morfologia, crp)
było tyle ludzi, a ja na czczo, że myślałam ze z głodu padnę, ale po pół godz przepuścił mnie jakiś dziadzio i dobrze bo czekałabym jeszcze z godzine.

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość

Asia a nabylas te poduszeczki?- pod katem przyszlych zakupow zastanawiam sie czy nie zajmuja jakos duzo miejsca w lozeczku...

tak, kupiłam cały zestaw pościeli, łacznie z poduszeczkami, mam łóżeczko 120x60 cm i nie zajmują jakoś strasznie dużo miejsca, te poduszki nie sa bardzo wypchane, a wygląda fajnie.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zamówione, w sam raz na spacery w styczniu

Mój TŻ stał przy mojej głowie, tyle, że u nas na nic nie było czasu. Nawet zaglądać, a i tak zajrzał jak powiedziała, że główka jest.

Nie rozumiem takiego poglądu, że coś mężowi obrzydnie, a jak "robił" dziecko to mu nie brzydło ?

Ja wstałam o 7 rano, bo musiałam o 8 jechac na badania krwi. Jakaś amatorka mi pobierała, bo mam mega siniaka teraz.

Trzeba się brać za jakąś robotę, potem po małego do żłoba, obiad, znów go zaprowadzić, i może szanowny mąż się pojawi koło 20 z pracy. Eh.
[QUOTE=dusiolka;48977562]Misia ja tez nie rozumiem tego rozczulania sie nad facetem:p niech widzi ze to nie pierdniecie,zeby potem jeden z drugim nie sapał ze mu sie chce a kobieta mowi ze ja jeszcZe boli. Moim zdaniem nawet pod przymusem powinni byc zaciągani na porod ;p[/QUOTE]

mam takie samo zdanie, może to wynika z faktu, ze zawsze ale to zawsze mogłąm liczyć na mojego męża i nigdy nie czułąm się skrępowana przy nim, z resztą tak jak on przy mnie, zarówno ja jak i on byliśmy w różnych krępujących sytuacjachj (np. po operacji) i zajmowaliśmy się sobą nawzajem, łacznie z opróżnianiem basenów, myciem itp.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:50   #2712
czarnadamaxd
Rozeznanie

A moj tz sam nie chce odpuscic ogladania porodu i jak go znam to pewnie bedzie tam zagladal i tesciowa z moja mama tez mowia, ze facet powinien byc przy porodzie, zeby zobaczyl jak to jest i docenil kobiete. Jedynie moj tata sie dziwi 'po co on tam' :/ ogolnie tz jak ogladamy porody to sie bardziej boi niz ja, ze jak ja sobie poradze, ze to taki bol itp
Stary 2014-11-18, 10:51   #2713
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

simone mój mąż stwierdził, że skoro oni tak wszystkie paczki pakują, to nie dziwi się, ze czas dostawy to 5 dni hehe.
I zastanawiał się, czy mają kogoś na etacie do pakowania w folię

aska ja zamówiłam w dzień wolny 11 listopada, 14 dostałam info ze w doręczeniu i ze bedzie 17. W sumie 4 dni robocze, bo po drodze był weekend. Mysle ze gdybym zamowila np w pon to w pt by była
A co do staników, to kupiłam jakiś czas temu dwa niby do karmienia, takie bawełniane i noszę je teraz bo mnie nie uciskają pod biustem. Poza tym mam 2 sportowe, kltóre tez mam zamiar wykorzystać. A takie już konkretnie do karmienia fajne porządne to kupie jak się laktacja rozkręci, bo pewnie wtedy piersi jeszcze urosną.

misia jestem tego samego zdania. Był ze mną pod czas robienia, to niech się trochę pomęczy podczas rodzenia. NIe wiem jak bedzie później, okaze się, ale mam nadzieje, ze dobrze. Przecież w krocze nie bedzie mi zaglądał.
Jego kolega z pracy 3 lata temu był przy porodzie i mówi do mojego, zeby szedł bo to "za☠☠☠ista sprawa". Przynajmniej facet wie jak sie meczymy
Dobry pomysł z tymi koszulkami

eirene ale przecież nikt im nie kaze w krocze zaglądać podczas porodu. Ma byc przy mnie, zeby potrzymać za ręke, dodać troche siły (na mnie tak działa Tż) podać wode

ellyunia to bedzie skręcanie komody

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 10:54   #2714
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Misia ja tez nie rozumiem tego rozczulania sie nad facetem:p niech widzi ze to nie pierdniecie,zeby potem jeden z drugim nie sapał ze mu sie chce a kobieta mowi ze ja jeszcZe boli. Moim zdaniem nawet pod przymusem powinni byc zaciągani na porod ;p
siłą może nie, bo potem siedzi taki 10h i sapie, albo gra sobie na telefonie w gry. Nie raz widziałam, nie raz zwróciłam uwagę.

Ja jak słyszę, że ciąża to nie choroba, to zawsze pytam po co wtedy kobieta chodzi do lekarza

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Mój TŻ powiedział po porodzie, że teraz bedzie uważał na mnie, bo nie wiedział, że mam taki POWER w gardle

Stary 2014-11-18, 10:56   #2715
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

kika dzięki za wyjasnienie jak to wygląda z tą lewatywą. JA sie boje, że pójdzie mi dwójeczka jak bede już leżała na łózku na porodówce
Mnie męczy nawet znalezienie odpowiedniej pozycji na łóżku haha

\\Nic mi się nie chce. Musze isc do sklepu, ale nie moge się wybrać. Umyłam się pół godziny temu, popatrzyłam na ciuszki bo chciałam prasować. Przełożyłam z kupki na kupke i odłożyłam na miejsce haha. Dzisiaj się reszta poduszy to bede prasowała po południu, a reszte mama jutro

dziewczyny co dobrego szybkiego polecacie na deser?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-18, 10:58   #2716
smerfetka2808
Zakorzenienie

hej hej
kurde śpię po 10h masakra jakaś co mi się porobiło

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Cały weekend byłam na kursie (jest mega! Baaardzo mi się podoba, ale nauki będzie co nie miara ), a od trzech dni pomagamy mojemu bratu w przeprowadzce i jak wracałam do domu to nie miałam siły palcem kiwnąć mam nadzieję, że się jeszcze jakaś promocja trafi
no to super że kurs się podoba to jest najważniejsze!
a co do promocji to pewnie jeszcze będą bo Smyk często robi poromocje więc bądź dobrej myśli i proszę zwolnić tempo

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, ze Tz to chce odciąć pepowine i zaglądać jak glowka wychodzi na to drugie chyba się nie zgodze chociaż nie wiadomo jak to sie potoczy,jak w trakcie akcji będzie się zachowywał. A dwa nie wiadomo czy urodze naturalnie.
a niech sobie zagląda niech wie że to nic przyjemnego

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Miałam isc dziś wyniki gbs odebrać, ale pada i nie chce mi sie.

A w ogóle przyszło zamówienie z gemini i już większośc mamy
u nas też pogoda barowa jest
no i super że przyszło!!
teraz tylko na Leosia czekać

Cytat:

Lilijka coś u ciebie nie jest zbyt fajnie z twoim samopoczuciem

Kinga ty to masz sny ja dziś tez miałam kolorowy tanczylam paso doble

Mako ja wczoraj dostałam paczkę z Gemini

Dziś mam szaleństwo na śniadanie bo jem pieczona kiełbaskę oj będę zdychac
czasami trzeba sobie pozwolić ja dziś tosty na śniadanie miałam

Cytat:

mój tak samo się boi
ale oby dał radę być jak najdłużej ze mną
Stary 2014-11-18, 10:59   #2717
simonee
Zakorzenienie

Dusiolka będzie ciałem. Dobre

Mako ja miałam więcej foli bąbelkowej niż rzeczy
Stary 2014-11-18, 10:59   #2718
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

2 dzień "L4" a ja chora Katar bolące gardło i głowa, po prostu pięknie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zamówione, w sam raz na spacery w styczniu

Ha, wiedziałam że mamy podobny gust no i cena nie jest zła

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:00   #2719
jasowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
tutaj masz koszule http://www.pierwsza-wyprawka.pl/8/ko...karmienia.html ja mam taką: KLIK
ja mam taka tylko jasną i polecam (testuje już kilka miesięcy) jest bardzo wygodna- cały czas mieści powiększający się brzuchol
ale sliczna !
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:01   #2720
AsiaW**
Zakorzenienie

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=469

nie wiem czy widziałyście? może któras się skusi

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:01   #2721
smerfetka2808
Zakorzenienie

ma.ko na deser owoce zalane galaretką a na górę bita śmietana posypana czekoladą gorzką

ellyunia to się zacznie skręcanie pranie prasowanie
Stary 2014-11-18, 11:02   #2722
simonee
Zakorzenienie

Smerfetka oby dali rade być z nami.

Mako bita śmietaną w sprayu + bakalie =szybki deser
Stary 2014-11-18, 11:03   #2723
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Smerfetka niech jeszcze siedzi w brzuchu. Jeszcze nie mamy łóżeczka, przewijaka, kołyski, wózka, niani/monitora i kilku pierdółek kosmetycznych hihi.

Simone hehe ja w sumie tez. I tak dobrze, ze np witaminy, wapno i jakieś drobne leki pakowali razem a nie każde osobno hahah.

Karoloo przynajmniej mozesz się wygrzać

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

smerfetka, simone
Ide zrobić galaretke, bitą smietanę mam w proszku, mleko tez, owoce też, bedzie wyżerka

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-11-18 o 11:18
Stary 2014-11-18, 11:05   #2724
bajlaga
Zadomowienie

Zasnęłam jeszcze!

lilijka
mam nadzieję, że to ostatni raz tak źle się czułaś...
a z nerwów to mi też się dużo rzeczy dzieje

Kinqaa ojej, współczuję takich snów mi się ciągle śni pewna osoba

pepa też nie mam ani jednej rozpinanej bluzki... nie lubię no i cycki przed ciążą nie były zbyt obfite :P za to teraz... ale coś się znajdzie, znowu będę chodzić ubrana byle jak i w tym samym

ma.ko
kurczę, muszę zrobić jeszcze jedno zamówienie, ale nie umiem się jakoś zabrać za to... czego jeszcze Ci brakuje?
edit:doczytalam

askaa nie wyobrażam sobie koszuli na długi rękaw w szpitalu, tam zawsze tak ciepło jest chyba pozostałe dwie kupię na ramiączkach
ja mam koszulę, która ma jeden zatrzask jak w body, a reszta to guziki...szkoda, że cała nie jest na te zatrzaski

Eirene w sumie to troszeczkę się tego boję, że Tż potem będzie mieć jakiś uraz... ale z drugiej strony, helloooł, ja mam prawo mieć większy uraz i awersję do seksu, bo będę wiedziała czym się to może znowu zakończyć dla mnie poza tym potrzeba dwojga, by stworzyć dziecię, był przy produkcji, to niech będzie przy dostawie

zdrówka dla Synka

kika ale fajnie się czyta takie opisy
co do choinki...ja już Tżtowi zadeklarowałam, że ma poszukać, gdzie są nasze bombki no i muszę pomyśleć jakiej wielkości choinka zmieści się nam w pokoju bo wszystko tam będzie na styk

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-18 o 11:11
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:11   #2725
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
kika dzięki za wyjasnienie jak to wygląda z tą lewatywą. JA sie boje, że pójdzie mi dwójeczka jak bede już leżała na łózku na porodówce
Mnie męczy nawet znalezienie odpowiedniej pozycji na łóżku haha

\\Nic mi się nie chce. Musze isc do sklepu, ale nie moge się wybrać. Umyłam się pół godziny temu, popatrzyłam na ciuszki bo chciałam prasować. Przełożyłam z kupki na kupke i odłożyłam na miejsce haha. Dzisiaj się reszta poduszy to bede prasowała po południu, a reszte mama jutro

dziewczyny co dobrego szybkiego polecacie na deser?
u nas nie robią lewatywy. I szczerze mi poszła, ale jako położna powiem Ci tak. Nic co ludzkie nie jest obce. Serio. Wiadomo, że to dyskomfort dla pacjentki, ale są sytuacje kiedy nie ma czasu zrobić lewatywki ( u mnie nie było), a parcie jest tak wielkie, że ja myślałam, że mi tyłek rozwala od środka.
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej

2 dzień "L4" a ja chora Katar bolące gardło i głowa, po prostu pięknie

Ha, wiedziałam że mamy podobny gust no i cena nie jest zła

Stary 2014-11-18, 11:14   #2726
Szczeperka
Wtajemniczenie

Jak macie za dużo folii z bąbelkami to ja przyjmę każdą ilość na przeprowadzkę
Swoją z gemini całą zachowałam

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:21   #2727
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

bajlaga po jakieś waciki, patyczki kosmetyczne i te drobne których nam brakuje to podjade do rossmana

misia no ale jak pojdzie 2 na łóżko, to co robią?? jak już akcja porodowa trwa

szczeperka trzeba było mówić, bo dzisiaj mąż wyniósł cały worek. A rzeczy popakowaliśmy na razie do kartonu.
Tak się wczoraj zastanawialisy, czy starczy nam miejsca w k,omodzie haha.
Ale w sumie kosmetyki, pieluchy i to co do przewijania bedzie na półko-przewijaku, a w komodzie tylko ciuszki, wiec powinniśmy się pomieścić. Jeszcze szuflada pod łóżeczkiem, to jakoś damy rade

wygońcie mnie z domu hihi

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-18, 11:24   #2728
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
bajlaga po jakieś waciki, patyczki kosmetyczne i te drobne których nam brakuje to podjade do rossmana

misia no ale jak pojdzie 2 na łóżko, to co robią?? jak już akcja porodowa trwa

szczeperka trzeba było mówić, bo dzisiaj mąż wyniósł cały worek. A rzeczy popakowaliśmy na razie do kartonu.
Tak się wczoraj zastanawialisy, czy starczy nam miejsca w k,omodzie haha.
Ale w sumie kosmetyki, pieluchy i to co do przewijania bedzie na półko-przewijaku, a w komodzie tylko ciuszki, wiec powinniśmy się pomieścić. Jeszcze szuflada pod łóżeczkiem, to jakoś damy rade

wygońcie mnie z domu hihi
nie martw się, nie urodzisz w 2. Zmieniają na szybko podkłady, zreszta pod łóżkiem jest też pojemnik, do którego wrzuca sie nieczystości.

A największe parcie dla mnie było jak główka schodziła w kanał, a nie przy partych. Przy partych to ja już byłam "opróżniona".
Wrzucę Wam opis porodu.

Stary 2014-11-18, 11:25   #2729
ellyunia
Wtajemniczenie

Asia nie ma promo

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

ellyunia to się zacznie skręcanie pranie prasowanie
no w końcu lubię mieć wszystko poukładane na swoim miejscu i wcześniej gotowe

Stary 2014-11-18, 11:29   #2730
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

misia dzieuje

Leoś 29.12.2014 
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości