Rossmann cz. XXIV - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 11:24   #3781
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Dot.: Rossmann cz. XXIV

Te duże zmywacze raczej muszę być.. przynajmniej wczoraj widziałam je na magazynie obczaje dzisiaj, czy są na sklepie
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:25   #3782
bleuclair
Zakorzenienie

Z tą odżywką z Bielandy to pytałam przy kasie i pani powiedziała, że wyskakuje jej błąd i nie może naliczyć tego na rabat, spróbuję może jutro w innym Rossku.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:34   #3783
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Gąbeczką daje radę, ale używanie go w ten sposób jest bardzo niewydajne. Używałam w ten sposób swoje pierwsze opakowanie i skończyło się tak szybko, że aż przecierałam oczy ze zdumienia
Podobnie miałam z podkładem Astora (Skin Match). Nakładałam go pędzlem i ani się nie obejrzałam musiałam wyrzucić puste opakowanie, gdzie zazwyczaj podkłady mi się kończą po paru ładnych miesiącach, tak ten w 1.5

Pinger
 Blogspot

/Nigdy nie pozwól, by strach przed działaniem wykluczył Cię z dalszej gry.
nkfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:36   #3784
bleuclair
Zakorzenienie

Moje łupy, mam nadzieję ,że już na nic nie zostanę skuszona...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141118_105336.jpg (176,7 KB, 246 załadowań)
Stary 2014-11-18, 11:38   #3785
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
łoo to stąd to 200zł
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:41   #3786
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
łoo to stąd to 200zł
Teraz to już ponad 200, straciłam rachubę , myślę że jakieś 220 a jeszcze chcę tą odżywkę z Bielandy i nudziaka z Manhattan. Myślę jeszcze nad bb i cc Eveline. BB kupiłabym na bank gdyby był do cery śniadej, to bym miała w lecie... ale u mnie jest tylko do cery jasnej...

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2014-11-18 o 11:43
Stary 2014-11-18, 11:49   #3787
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Piękne łowy!
Widzę tutaj wiele perełek, które u mnie się sprawdziły. m.in nowy podkład z Rimmela, żółtek z Lovely, puder Manhattan, SH, color tattoo, ukochany korektor Eveline, lakiery E..

Kurcze.. mnie jeszcze kusi, by dzisiaj się przejść po coś, tak dla samej promocji.

Pinger
 Blogspot

Stary 2014-11-18, 11:51   #3788
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
sporo się uzbierało, wszystko masz sprawdzone, czy raczej do testowania?
ja się skusiłam na cien rich russet, w sobotę,jeszcze przed promo, bo stwierdziłam, ze nie doczeka pewnie do poniedziałku. Ale jestem bardzo zadowolona, świetny jest

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 11:55   #3789
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
sporo się uzbierało, wszystko masz sprawdzone, czy raczej do testowania?
ja się skusiłam na cien rich russet, w sobotę,jeszcze przed promo, bo stwierdziłam, ze nie doczeka pewnie do poniedziałku. Ale jestem bardzo zadowolona, świetny jest
Większość sprawdzona. W ciemno kupiłam lakiery z Wibo-i chyba się nie polubimy, zachwalane Insta dri, żel do brwi Wibo (już je lubię ), podkład z Rimmela 25h i cienie z Rimmela, ale to przez tą cenę, na razie testowałam srebrny i jak widać pbiegłam następnego dnia po kolejny tzn że spodobał mi się.
Stary 2014-11-18, 11:57   #3790
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Te duże zmywacze raczej muszę być.. przynajmniej wczoraj widziałam je na magazynie obczaje dzisiaj, czy są na sklepie
U mnie już od dłuższego czasu go nie ma świnie nie dowożą wczoraj była tylko różowy ten najmniejszy
Stary 2014-11-18, 11:59   #3791
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nkfn Pokaż wiadomość
Piękne łowy!
Widzę tutaj wiele perełek, które u mnie się sprawdziły. m.in nowy podkład z Rimmela, żółtek z Lovely, puder Manhattan, SH, color tattoo, ukochany korektor Eveline, lakiery E..

Kurcze.. mnie jeszcze kusi, by dzisiaj się przejść po coś, tak dla samej promocji.
Idź, idź, ale nie, lepiej nie idź jeśli nie czujesz ,że czegoś potrzebujesz Ja niestety odczuwam jeszcze kilka małych potrzeb. Ale widzę,że w spisie nie ma tej odżywki z Bielandy to chyba póki co sobie ją daruję, poczekam na opinie na KWC i kupię w przyszłym miesiącu. Teraz zastanawiam się jeszcze nad bordowym i białym lakierem z eveline, bo ten satynowy niekoniecznie mi odpowiada, jakoś tak inaczej sobie efekt wyobrażałam.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
U mnie już od dłuższego czasu go nie ma świnie nie dowożą wczoraj była tylko różowy ten najmniejszy
ja tych zmywaczy zielonych nie używam, bo zawsze kupuję ten różowy, ale dziś z ciekawości zerknęłam bo już wiele osób tu pisze, że ich nie ma no i u mnie stoi zielony duża butelka, bardzo duża jak na zmywacz
Stary 2014-11-18, 12:06   #3792
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

bleuclair, to pociągnij SH
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:07   #3793
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
Idź, idź, ale nie, lepiej nie idź jeśli nie czujesz ,że czegoś potrzebujesz Ja niestety odczuwam jeszcze kilka małych potrzeb. Ale widzę,że w spisie nie ma tej odżywki z Bielandy to chyba póki co sobie ją daruję, poczekam na opinie na KWC i kupię w przyszłym miesiącu. Teraz zastanawiam się jeszcze nad bordowym i białym lakierem z eveline, bo ten satynowy niekoniecznie mi odpowiada, jakoś tak inaczej sobie efekt wyobrażałam.
Teoretycznie niczego nie potrzebuję już, aczkolwiek kusi mnie jeszcze pomadka Rimmel Nude Delight.. || Ja nie lubię efektu satyny na paznokciach, zdecydowanie wolę albo wysoki połysk, albo całkowity mat.

Pinger
 Blogspot

Stary 2014-11-18, 12:14   #3794
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak ze szminkami Eveline Celebrities ? Zaciekawił mnie jeden odcień tylko zastanawia mnie jak z ich pigmentacją, trwałością oraz czy nie wysiadają ust
Ja je uwielbiam, bo fajnie nawilżają usta i ich nie wysuszają, nie rozmazują się, a co do trwałości to daję radę, ale super trwałe nie są gdy jesz i pijesz. Na pewno dłużej mi wytrzymały niż te z maybelline w fioletowym opakowaniu.

Butomaniaczka
kasiarzynaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:39   #3795
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiarzynaa Pokaż wiadomość
Ja je uwielbiam, bo fajnie nawilżają usta i ich nie wysuszają, nie rozmazują się, a co do trwałości to daję radę, ale super trwałe nie są gdy jesz i pijesz. Na pewno dłużej mi wytrzymały niż te z maybelline w fioletowym opakowaniu.

To fajnie bo mam tendencję wlaśnie do wysuszania :/ W takim razie idę dzisiaj a orientujesz się czy znajdę łososiowy czy koralowy odcień
Do szminki dobiorę sobie osławiony srebrny tusz i koniec z zakupami Trochę mi się tego nazbierało więc trzeba w końcu przystopować
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:40   #3796
fejs
Wtajemniczenie

Cytat:
ło matko! Kiedy ty zdążysz je wymazać?

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:40   #3797
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
Piękne łowy!
mnie też
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:41   #3798
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
Gdyby ktoś potrzebował inspiracji do zakupów, napiszę na co się skusiłam. Polecam zwłaszcza wytłuszczone. Darowałabym sobie rozświetlacz MF. Za to tusz MF to moje odkrycie.

*Bourjois puder sypki kolor 01 Peach + Max Factor tusz Masterpiece Transform, 60,99+55,99

Puder jest drobno zmielony, ładnie wygląda na twarzy, dobrze matuje. Za to opakowanie ma beznadziejne, wieczko nie zakręca się tylko zdejmuje.
Tusz jest fantastyczny, idealnie rozdziela i rozczesuje rzęsy. Podkręcenie trwa cały dzień. Wydłuża świetnie.

*Bourjois CC krem 31 Ivory + Max Factor rozświetlacz pod oczy Fair/Light, 44,99+44,99

CC jest lekki, dopasowuje się do cery, potrafi ujednolicić koloryt. Rozświetlacz nie robi niczego spektakularnego, jest ciemny.

*L'oreal cień pojedynczy Color Riche L'ombre Pure kolor 502 Quartz Fume + Rimmel podkład Lasting Finish 25h kolor 100 Ivory 39,99+38,99

Cienia nie używałam, ale pigmentację ma b. dobrą. Podkład jest treściwy, po aplikacji trochę się ''klei'' na twarzy, ale po chwili już go nie czuć. Krycie można stopniować. Zaskakująco dobrze utrzymuje się na mieszanej cerze.

*L'oreal tusz do brwi Brow Artist Plumper kolor Medium/Dark + Rimmel Stay Matte puder prasowany kolor Transparent 001, 34,19+25,99

Tusz jest niezły, szczoteczka podobna do Benefit Gimme Brow, czyli mała, dobrze nią manewrować. Do tej pory używałam tuszu Delii czarnego- po tym z L'oreal brwi są sztywniejsze, wolę efekt Delii.

Puder jest ok, dobrze matuje.

*Bourjois róż kolor 03 Brun Cuivre + drugi taki sam na prezent, 49,99 każdy

Odcień trudno mi określić, trochę brązu/beżu,trochę brudnego różu. Sporo drobinek. Uwielbiam te róże, są trwałe. Nakładam je pędzlem do różu Ecotools- sprawdza się znakomicie.

*Maybelline lakiery do paznokci Super Stay 7 Days Forever Strong 130 Rose Poudre + 230 Berry Stain + 06 Deep Red + baza pod lakier Express Manicure, 17,19 każdy

Bazy jeszcze nie używałam, ale lakiery mają idealny pędzelek- szeroki, rozprowadza idealną ilość lakieru. Szybko wysychają na paznokciach.

*Sally Hansen Insta-Dri + Instant Cuticle Remover 21,99 każdy
Polecam zwłaszcza żel do skórek, działa znakomicie.
Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
daj znać jak baza

kusisz tym tuszem MX, że podkręca hmm :P
Bazy użyłam wczoraj. Jest z gatunku tych, bo prawie w całości wchłaniają się w paznokcie. Czyli raczej nie do stosowania samodzielnie jaki mleczny lakier. Błyskawicznie wysycha na paznokciach i nie przedłuża wysychania samego lakieru. Jestem zadowolona z zakupu.

Do powyższej listy dodałam :

*L'oreal True Match podkład N2 Vanilla + L'oreal So Couture tusz do rzęs - obydwie rzeczy to dla mnie nowości. Do podkładów był zestaw testerów, a mimo to zdarzały się podkłady pootwierane, z podkładem ściekającym po pompce. Brak słów na ludzi.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:55   #3799
florence244
Zakorzenienie

A za ile jest ten tusz Eveline w srebrnym opakowaniu, bo nie moge znaleźć na strronce Rossa?
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:57   #3800
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

sprawdza się u was ten puder Manhattan 2 w 1?
Ja go kupiłam ze 3 mce temu, nie dość że wieczko się od razy ułamało i normalnie się nie zamyka to jeszcze jest jedną wielką pomarańczową ciastoliną na twarzy. Może to błąd że nakładam sucha gąbką? czy co?
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 12:57   #3801
nkfn
Raczkowanie

Cytat:
A za ile jest ten tusz Eveline w srebrnym opakowaniu, bo nie moge znaleźć na strronce Rossa?
Fiberlast?
14.99

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4898015 9]sprawdza się u was ten puder Manhattan 2 w 1?
Ja go kupiłam ze 3 mce temu, nie dość że wieczko się od razy ułamało i normalnie się nie zamyka to jeszcze jest jedną wielką pomarańczową ciastoliną na twarzy. Może to błąd że nakładam sucha gąbką? czy co?[/QUOTE]

Używam/używałam (bo teraz zamiennie używam z innym pudrem firmy Manhattan) od kilku lat i nic takiego nie zauważyłam. Wcześniej była zwykła wersja, natomiast teraz 2w1 i nic takiego u siebie nie zauważyłam, żeby był efekt ciastka . Jedynie co, to mam wrażenie, że kolory nieco się popsuły, bo faktycznie zawsze brałam 77 natural i było okej, teraz mam wrażenie, że delikatnie się pomaranczowy robi.. Używam suchą gabką.

Pinger
 Blogspot

Edytowane przez nkfn
Czas edycji: 2014-11-18 o 13:00
Stary 2014-11-18, 13:01   #3802
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Fiberlast?
14.99

Tak, ten

dziękuję bardzo
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:01   #3803
Czekoladowe_Serce
Zakorzenienie

To nie lepiej sprobowac pedzlem? Moze lepszy efekt tego pudru bedzie

Z moim A
Czekoladowe_Serce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:04   #3804
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fejs Pokaż wiadomość
ło matko! Kiedy ty zdążysz je wymazać?
Z cieniami podejrzewam ,ze bedzie ciezko je zuzyc przed wyschnieciem. Co do reszty mysle ze sie nic nie zmarnuje. Podklad Stay Matte kupilam na zapas bo wlasnie zaczelam dwa tygodnie temu nowe opakowanie,w rozu tez juz widac ze sie konczy a ze uzywam cidziennie to teraz kupilam na zapas inny nr. Troche podnioslo mnie z korektorami bo jeden zuzywam w pol roku a mam poza tymi jeszcze jeden w zapasie ale moze skoro sa w kartoniku to nikt w nich nie maczal swych paluchow. Szminki bardzo lubie odcien hugh me kupilam na zapas bo ten co mam juz moze zostal w 1/4. Bardzo mnie kusi zeby dokupic pare lakierow i jakis podklad nawilzajacy bo obecnie koncze swoje bb a revlon i bourjois 123 oraz manhattan powder matt make up bardziej nadaje sie do tlustej cery a ja w skutek leczenia mam teraz sucha no ale nie wiem czy warto
Stary 2014-11-18, 13:07   #3805
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Dziewczyny a jak ze szminkami Eveline Celebrities ? Zaciekawił mnie jeden odcień tylko zastanawia mnie jak z ich pigmentacją, trwałością oraz czy nie wysiadają ust
Wyczuwam w nich gorycz i wolę Aqua Platinum. Na poprzedniej promocji kupiłam Celebrities i nie skuszę się więcej mimo że trwałe i ładne opakowanie. Poza tym w niektórych kolorach niepotrzebne drobiny, ale klasyczna czerwień 601 na szczęście bez drobin. Jak nie wyczuwasz goryczy, to powinnaś być zadowolona.

Edit: Jeszcze raz sprawdziłam kilka kolorów i gorycz jest w kolorach zawierających drobinki, i to zarówno w Celebrities i w Aqua Platinum. Dlatego niektóre z Was nie czuły.

Cytat:
Rzeczywiście trwała.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-18 o 21:16
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:09   #3806
bleuclair
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4898015 9]sprawdza się u was ten puder Manhattan 2 w 1?
Ja go kupiłam ze 3 mce temu, nie dość że wieczko się od razy ułamało i normalnie się nie zamyka to jeszcze jest jedną wielką pomarańczową ciastoliną na twarzy. Może to błąd że nakładam sucha gąbką? czy co?[/QUOTE]

Dla mnie nie ma lepszego od tego pudru poki co uzywam go juz dwa lata nic mi nie ciemnieje na twarzy,ladnie kryje matuje dla mnie super. Taki rimmel stay matte dla mnie to przy nim betka.
Stary 2014-11-18, 13:11   #3807
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Cytat:
To fajnie bo mam tendencję wlaśnie do wysuszania :/ W takim razie idę dzisiaj a orientujesz się czy znajdę łososiowy czy koralowy odcień
Do szminki dobiorę sobie osławiony srebrny tusz i koniec z zakupami Trochę mi się tego nazbierało więc trzeba w końcu przystopować
Chyba nie bylo, przynajmniej u mnie w szafie, na pewno jest z tych drugich szminek Aqua Platinum nr 482. Też są fajne

Butomaniaczka
Stary 2014-11-18, 13:12   #3808
dispersi
Rozeznanie

Cytat:
Gąbeczką daje radę, ale używanie go w ten sposób jest bardzo niewydajne. Używałam w ten sposób swoje pierwsze opakowanie i skończyło się tak szybko, że aż przecierałam oczy ze zdumienia
Masz rację, przed chwileczką aplikowałam ten podkład gąbeczką i jak normalnie potrzebuję maksymalnie 1,5 pompki, tak z gąbeczką poszło 2, 5.
No, ale efekt cudny
Stary 2014-11-18, 13:16   #3809
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Wyczuwam w nich gorycz i wolę Aqua Platinum. Na poprzedniej promocji kupiłam i nie skuszę się więcej mimo że trwałe i ładne opakowanie. Poza tym w niektórych kolorach niepotrzebne drobiny.

Ojj to nie dobrze wiem że Ty też jesteś przeczulona na punkcie smaku tak więc trochę się w takim razie obawiam. Mnie z kolei smak Aqua Platnum drażni... To ja już nie wiem na co się zdecydować...

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Chyba nie bylo, przynajmniej u mnie w szafie, na pewno jest z tych drugich szminek Aqua Platinum nr 482. Też są fajne

Sprawdzę u mnie w R. W Aqua Platinum drażni mnie niestety smak..
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:22   #3810
kasiarzynaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj to nie dobrze wiem że Ty też jesteś przeczulona na punkcie smaku tak więc trochę się w takim razie obawiam. Mnie z kolei smak Aqua Platnum drażni... To ja już nie wiem na co się zdecydować...

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Sprawdzę u mnie w R. W Aqua Platinum drażni mnie niestety smak..

Ja osobiście nie czuje goryczy w Celebrities, więc jak w Platinum drażni Cię smak to lepiej wybrać coś z Celebrities

Butomaniaczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości