|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
|
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Debrah sweter super! Sylwia o ile mi wiadomo to tak jak pisze Debrah, 1000 jednostek. Ja mam kapsułki po 400 to czasem daję 2, a czasem 3. A co do wycieczki, to mam nadzieję, że nie kombatanci ![]() A pamiętacie dziewczyny jak w ciąży kupowałyśmy z allegro takie legginsy? Ja szukam teraz czegoś podobnego, bo te co wtedy miałam były genialne! Potrzebuję czegoś do latania po domu, a kupiłam ostatnio takie dziadowskie, że po jednym praniu całe w kulkach możecie coś polecić?
|
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
też się chętnie dowiem, boję się kupić tanie bo to często kiepski interes zaraz całe skulkowane są. Muszę coś co ktoś już wypróbował, boję się ryzykować
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam leginsy w lokalnym chinskim markecie
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Kp moze trwac, ja mam ochote w koncu sie wyspac W NOCY. Yae wspina sie wszedzie ;-) |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sokowirówki nie mam więc nie pomogę ![]() Co do dad, 2 zł to fakt ale jeszcze fajne pudełko ![]() Cytat:
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima przyszla i sucha skora? My wlasnie walczymy |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie sypia na brzuchu? U nas jest brzuch i plecy, ewidentnie na tych powierzchniach, ktore dotykaja materaca podczas lezenia. Tresciwy krem. Nawet bardziej niz nawilzenie, to odzywienie |
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka bez pudełka
Przyszła Czereśniowa. Tak. Miała być na Mikołaja. A gdzie tam... Ja musiałam sprawdzić czy się spodoba już teraz
|
|
|
|
#3462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sokowirówkę mamy zelmera ale nie wiem jaki model dokładnie ![]() chyba taką http://zelmer.strefamarek.allegro.pl...-377-lime.html jest fajna, kiedyś sporo soków robiłam ale potem mi się odechciało, strasznie dużo mycia po tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powolutku przychodzą zamówienia, już nie mogę się doczekać jak tż przywiezie paczkę z arosa ![]() Co do zabawek my mamy sporo (Debrah może ocenić bo widziała), ostatnio robimy czystki, sprzedaliśmy farmę, pchacza, maskotkami póki co Kuba się nie bawi więc zapakowaliśmy w worek próżniowy i schowaliśmy do kanapy ![]() Co do książeczek, w sypialni naliczyłam wczoraj jakieś 20 plus te, co w dużym pokoju jakieś 10 czyli w sumie niewiele ![]() UWAGA OGŁOSZENIE: Sprzedam pieluchy do pływania Huggies rozm. 3-4 i 5-6. Kupiliśmy nad morze ale użyliśmy tylko kilka sztuk. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki krem bys poleciła?---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- u mnie Dady w kolorowym pudełku były upolowałam dla młodego bluzki z dłlugim rekawem i dresiaki po 2 zł sztuka, a wyglądają jak funfielnówki zaraz bedą żołnirzyki, to se przynajmniej popatrze na kwiat polskiej młodziezy |
|
|
|
|
#3464 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daria coraz bardziej przekonuje się do książeczek. Nauczyła się nawet mówić "citać" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mnie by sie nie chciało ![]() Cytat:
![]() Poza tym mąż stwierdził ,że podobają mu się takie delikatne tatuaże u kobiet. Cytat:
Zdrówka. Dobrze ,że poszłaś do lekarza.
|
|
#3465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewa też długo nie chciała sama zjeżdżać, też jest b. ostrożna w takich kwestiach. Ja bym się nie martwiła, niektóre dzieci są bardziej odważne, inne mniej, nam lekarka kazała się wspinać bo niby Ewcia zbyt mocno prostuje kolana jak stoi ale już wymyśliłam jak się będziemy w domu bawić, także damy radę Meneq o tak, ja też marzę, żeby się w końcu wyspać ale ciągle wierzę, że już bliżej niż dalej ![]() W ogóle czytałyście taką książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą"? Ja niedawno zaczęłam i tam pisze np. że dziecko od bodajże 8 tygodnia życia może spać dłużej w nocy, pod warunkiem, że rodzic nie reaguje na każde zawołanie. W sensie, że dobrze jest wstać i obserwować chwilkę czy to kwilenie z jakiegoś powodu czy po prostu dlatego, że dziecko się przebudza i zostawione w spokoju samo zaśnie. Wniosek taki, że niemowlę spełnia "oczekiwania" rodziców, którzy budzą je każde jęknięcie i np. przystawiają do piersi, albo biorą na ręce. I ten schemat po 3 czy 4 mięsiącu się już utrwala i trudno go zmienić. Stąd liczne pobudki w nocy. |
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam wczoraj w necie jak się goi tatuaż. I słabo mi się zrobiło
To jest chyba ta druga strona medal...
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas Kuba dość dobitnie ogłaszał swoje pobudki zawsze, raczej nikt by tego nie pomylił ze zwykłym przebudzeniem
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
odmeldowuje sie, bede jutro
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas kwilenie czesto oznacza i oznaczalo, ze wypadl dydus albo cos sie snilo. Nie wstawalam na kazde jekniecie i teraz tez nie wstaje
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3473 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Książeczki... ale to wspólne moich obu dziewczynek W grudniu dostaną jakieś 10 razem.Cytat:
*Cytat:
Pamiętaj o tej serii - szczególnie: ciało, gry i zabawy, nazywam świat, dzień malucha, dom i mieszkanie, przedszkole - cudne! http://aros.pl/ksiazka/cialo-obrazki-dla-maluchow-3 Cytat:
Albo - przy nietrafionych zabawkach - Agatko, widzę, że nie bawisz się tym - może zaniesiesz do przedszkola, na pewno twoje wiewiórkowe dzieci (jest w grupie wiewiórek) będą się chciały czymś nowym pobawić, co? Rzadko się zdarza, bym coś wynosiła ot tak. Z reguły to są śmieci np. z gazet czy maca mało tego, ale zawsze coś się trafi.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Konto usunięte
|
Zabawki:
duplo ciastolina z róznymi foremkami i elementami do robienia kanapek, parówek polecam z Auchan rik & rok teraz też widziałam, taniutkie! a najlepszy zestaw, obie kochająwózek - głęboki, spacerówka (przy czym walka o głęboki jest) lalki - miękki bobas, taki wiecie, cały miękki i jeden normalny, miękki ale bobasowaty ubranka dla lalek + butelka domek kiddieland mały majsterkowicz kiddieland, z narzędziami w walizce garnuszek na klocuszek - uwaga! Dorotka nie wrzuca do sortera w nosie ma, ona kocha tańczyć i tylepiramidki drewniane, te takie od 1 do 5 klocków układanki misie: http://merlin.pl/Brimarex-Mis-do-prz...1bsaAqXU8P8HAQ puzzle, w sumie dla maluchów 3 pudełka, ale na razie olew gary, gary, gary... kilka piłek auto spore do ciągnięcia na sznurku, taka wywrotka, można w nim coś wozić przeplatanka mula z ikei instrumenty kucyki pony (wpływ starszej) I to są rzeczy, którymi się bawi - a najlepsze zabawy są z siostrą
|
|
|
|
#3476 |
|
Konto usunięte
|
Miałam się chwalić - moja mama bluzeczkę jeszcze na Mikołajki Agatce kupiła, tzn ja znalazłam, ona fundnęła
![]() Neti, patrz cudnie żywe kolory, a to żółte to złoty.
|
|
|
|
#3477 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak sobie myślę, że będę zamawiać do Rodziców![]() Cytat:
mój Tż aż blady był ale On ma bardzo niski próg bólu ![]() a co do gojenia to ja żadnego dyskomfortu nie odczuwałam. jak będziesz smarować i dbać to nic nie powinno się dziać Cytat:
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-11-18 o 16:34 |
|||
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę w kolejce do gina. Ciekawe ile Babel już waży
![]() Ciekawe jak Marsii i Iffonka ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To skad wie, ze wirus? Jasnowidz? ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48982847]ja też czasem pożyczam, a mama mnie pożyczała ![]() Książeczki... ale to wspólne moich obu dziewczynek W grudniu dostaną jakieś 10 razem.trzymam, nieświeża kobieto *Pamiętaj o tej serii - szczególnie: ciało, gry i zabawy, nazywam świat, dzień malucha, dom i mieszkanie, przedszkole - cudne! http://aros.pl/ksiazka/cialo-obrazki-dla-maluchow-3 najzwyczajniej w świecie, z reguły biorąc pod uwagę zdanie Agatki: Agatko, tym się już dawno nie bawicie, duże dziewczynki jesteście, może oddamy Erykowi i Alankowi (kuzyni)? Albo - przy nietrafionych zabawkach - Agatko, widzę, że nie bawisz się tym - może zaniesiesz do przedszkola, na pewno twoje wiewiórkowe dzieci (jest w grupie wiewiórek) będą się chciały czymś nowym pobawić, co? Rzadko się zdarza, bym coś wynosiła ot tak. Z reguły to są śmieci np. z gazet czy maca mało tego, ale zawsze coś się trafi.u nas zawsze zalecają czekać 3 dni nie, aczkolwiek ona w ogóle lubi się wspinać[/QUOTE] Rozmawialam z tz. Uwaza, ze czekanie 3dni jest doskonala metoda, tylko mija sie z celem, jesli farmakologicznie zbija temperature. ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Z pewnoscia blizej. Doszlam do etapu, ze chce sie wyspac juz teraz natychmiast. Yae je wszystko, poza uu tulimy sie, nosimy, spimy razem, wiec bliskosc jest. Gdzies slyszalam, ze ssaki odstawiaja sie, gdy potroja urodzeniowa wage i tego dosyc kurczowo sie trzymam. Czekam jeszcze 200g. Odnosnie ksiazki: po 8 tyg Yae spala cala noc, przez ok miesiace a pozniej zaczela sie ruszac i sie posypalo. Kiedy budzi mnie w nocy ja nie wiem, dlaczego. Ze zmeczenia jestem w stanie tylko ja przystawic do uu, by sie uspokoila. Zawsze budzi mnie placzem juz zaawansowanym ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Nie wiem, z emolientami, ale bez parafiny czy wazeliny. |
|||
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

aż jestem w szoku jak czytam jak niektóre dzieci wołają bo u nas to daleka droga do tego 
ostatnio tz wieszał małemu karminik na słupie przed domem to dziec wlazł za nim na 4 szczebel i sie bezczelnie śmiał
22.05.2008
14.08.2011

wyskoczyłam naprzeciwko po tortille to mnie wygwizdało na lewą stronę, czyżby zima? 

oglada jakby ja pierwszy raz na oczy widzial!

Dlatego na gwiazdkę chcę nadrobić i dokupić sporo, bo te co ma, to nie dość, że stare już, to np. jeszcze te składane z obrazkami zwierząt i podpisane odgłosem jaki wydają
Na pewno kupię większośc z tych, o których tu wspominacie 
w nosie ma, ona kocha tańczyć i tyle