|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Sory ale serio chcialo wam sie liczyc i sprawdzac te zabawki?
![]() Rozje.bala mnie babka w PUPie, zadala pytanie czy wysylam sama cv hahahha nie ☠☠☠☠a czekam, az PUP znajdzie mi prace nie proponujac zadnej oferty odkad tam chodze
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Little : ja.listę robiłam z głowy nie jest jakas długa więc bez problemu.
Za to z.ciekawości policzylam książeczki: Ale wszystkie totalnie i te na potem I te cienkie I obrazki dla malucha, i cienkie jak talię gazetki 'bob budowniczy " w każdym.razie wyszło mi 47 sztuk + 2 które dostanie teraz czyli 49
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam w k. Marsi i Iffonka trzymam za Was kciuki! Szczęśliwego rozwiązania!
|
|
|
|
#3424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq przerąbane ... każdy z każdej strony
![]() Misiael super że wyniki ok Ja też mam robić zabawkowy risercz ?-książki i książeczki -skrzynka aut i pojazdów -wiaderko z Duplo -klocki z wadera -arka z Lidla - 2x puzzle -4x układanki -jakieś miśki ale ja bardzo się bronię przed kupowaniem mu miśków, bo wiem jak to pokój może zawalić ![]() -ciuchcia-pchacz (wiem że TZta siostra ze swoim chopakiem kupili mu pod choinkę quada [do odpychania] więc po świętach ciuchcię pakuję i chowam na strych - i tak już maława na niego -pudełko zabawek z Jajka NIespodzianki - po mnie ![]() -skrzynka przeróżnych zabawek którymi bawi się od czasu do czasu -naczynka -telefon grający z FP -Farma z FP -traktor ze zwierzątkami Chyba tyle - do świąt ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Little nie liczyłam - z głowy ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Debrah fajne uczucie tak się cieszyłam jak sobie ostatnio spodnie kupiłam
|
|
|
|
#3426 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do nocnika, jak sobie Bartulo umysli to siada w ubraniu i ze smiechem wołą siiiiiii, jak chce go posadzic rozebranego to ucieka i nic z tego, postepem jest to ze jak zrobi kupsztala w pampersa to przychodzi i mówi "kuka" bo do tej pory to cisza była dopoki nie poczułam ale o nocnikowaniu to jeszcze nie marze w najblizszym czasieCytat:
moje dzieko chodzi spac okolo 22, a ja zanim ogarne siebie i dom to sie robi dobrze po połnocy, a wstaje przed 6, wczoraj to po prostu padłam ak przecinak, nawet nie zarejestrowalam jak tz z pracy wrócilCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co za pipy, przeciez nie parzysz tam kawy tylko jestes odpowiedzialna za kase i to tylu osób, to do jasnej anielki powny byc bardziej wyrozumiałe super, brawo ![]() Cytat:
SILVER, ja bym sobie w zyciu tatuazu nie zrobiła, boje sie bólu, poza tym średnio sie z nim widze, taka ze mnie tradycjonalistka bardziej ale gratuluje odwagi
|
|||||||
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
MALA, jestem, milo, ze pytasz
![]() ![]() Czytam wszystko, ale cos nie moge sie do kupy zebrac, by pisac. Kuba w zlobku, a ja zamiast cos robic to sie lenie... i jeszcze wieksze wyrzuty sumienia mam. SYLWIA, pytalas o zlobek. Od poczatku listopada chodzimy ![]() Kuba tez raczej malo zabawkowy. Niewiele kupujemy, bo zainteresowania brak. Chociaz ostatnio wiecie czym sie zajal? Hulą kulą oglada jakby ja pierwszy raz na oczy widzial!Z tych, ktore lubi to: klocki, puzzle, naklejki wielo, wszelkie autka i koparki, ksiazeczki, ciastolina. Reszta moze nie istniec, bo i tak woli miski, garnki kuchenne, mopa, odkurzacz, itp. Nadal kocha przelewac, przesypywac, przekladac, itp. Trzymam kciuki za nasze ciezaroweczki
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-11-18 o 10:27 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się staram mu na bieżąco segregować zabawki. Jak się czymś w ogóle nie bawi tu w domu, to ma to u moich rodziców i tam się bawi
Nie chcę mu zagracić pokoju. Ja miałam multum zabawek. Właśnie u rodziców po sprzątaniu strychu czekają na mnie 4 worki, które chce przepatrzeć czy coś dla Młodego się znajdzie. Moja mama mi nagminnie zabawki kupowała, bo ona sama nie miała.. |
|
|
|
#3429 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak tak wszystkie zabawkowo to i ja zrobie liste: -kon na biegunah, duuuuuuuzy na pol pokoju http://allegro.pl/kon-konik-na-biegu...767121437.html- pierdyliard figurek zwierzęcych - traktor z przyczepą - 3 kopary róznej wielkosci - cięzarówa do transportu zwierząt - samolot duzy z wyjmowanymi elementami i ludzikami - kierownica rajdowca - ciuchcia z odgłosami- - piesek FP z piosenkami - fotel Bob budowniczy - pufa żabka, ale uzywa jej do skakania - 2 mega wielkie miski, kilkanascie mniejszych w tym NAJULUBIENSZY królik z którym spi i wszedzie jezdzimy- ostatnio zabrany nawet do biedry na zakupy ![]() - kostka edukacyjna- ale słuzy juz głownie jako przechowywacz na akcesoria dla zwierząt (pasniki, jedzenie, itp) - samochód zdalnie sterowany (pammietny prezent z zeszłych mikolajek, ale powoli sie do niego dziec przekonuje) - ze 20 ksiązeczek roznego typu, ale przewaznie juz z tekstem - skrzynia taka http://allegro.pl/duzy-pojemnik-na-z...755502035.html pełna róznych pierdół, małych samochodzików, ludzików itp - małe opakowanie zwykłych kolcków do budowy - 2 małe szmaciane piłki- w domu gra - jakies pisaki, kredki - zabawki podwórkowe umyte i schowane w garazu stoją: 2 rowerki, ze 4 ciężarówki i plastikowy kosz z piaskonicowymi przyborami Generalnie chciałabym mu kupic moze znikopis na urodziny i jak gdzies dorwe to farmę dużą dla tych zwierząt, a jak nie dorwe to moze u stolarza zamówie na klocki szału nie ma, puzzli jeszcze nie kupowałam.Byłam wczoraj w biedrze przed pracą, raczej z pustym portfelem, a tu Dady dwupak, dzisiaj podjechalam przed pracą zrobic zakupy i co? Brakło piątek Gdzie FEWCIA? Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-11-18 o 10:46 |
||||||||||
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy są wśród nas maluchy które posiadają samochód elektryczny? Jeśli tak, to jaki? Bo dla mnie to mega wydatek by był, ale mój ojciec sie uparł że kupi Młodemu. 2. Macie sokowirówkę? Jaką? ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Fewcia pisała w k. Sylwietta ale promo na Dady jak kupisz dwie paczki, to płacisz dwa złote mniej
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mimo, ze nie je, to wie, ze do jedzenia i trzeba stawac na glowie, zeby sytaucje ogarnac. A niestety rozdaja tak nieatrakcyjne slodycze, ze chetnych na nie nie ma. Chociaz nie powiem, mamy lokalna knajpe rybna, prowadzona przez uroczego pana i on zawsze dogadza Yae a to startym jablkiem, wlasnorecznie zrobionym sorbetem czy frytkami, ale cala reszta to smieciowe jedzenie i nie podoba mi sie "kupowanie" malych klientow |
|
|
|
|
#3432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sokowirówke macie http://allegro.pl/okazja-sokowirowka...767144874.html spełnia swe zadanie o jaki samocód elektryczny ci chodzi? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia o taki na akumulator, co dzieciak sobie w nim jeździ
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- o właśnie paczałowałam na tą sokowirówkę muszę jakąs w końcu kupić, bo chcę Młodemu naturalne soki podawać, zresztą ja np prędzej wypiję niż zjem dzienne zapotrzebowanie na owoce i warzywa a wiem, że będzie pił, bo kuzyn dla swojego syna kupuje takie po dwadzieścia parę złotych świeżo wyciskane soki i mój Młody doił jak smok. A ja wolę sama robić, niż wydawać taką kasę, gdzie za tydzień to właśnie mam już z tego sokowirówkę, co on na soki wydaje
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
demotywatory.pl/4409817
a propos wyglądu taką spodnice http://allegro.pl/pikowana-spodnica-...724025588.html kupiłam sobie ostatnio na potancówke andrzejkową i mam takie buty http://allegro.pl/botki-vinceza-r14-...722297893.html bedzie pasowac? do tego gładka bluzka z rękawem włozona w spódnice |
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciazy to codzienne robiłam z dwóch kilo jablek sok![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
moja znajoma niedawno była z synkiem w szpitalu dwa tygodnie bo zlekcewazyła objawy typu katar i kaszel i poszło na wirusowe zapalenie płuc- wykryte dopiero po przeswietleniu.... |
||
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego pojechałam, bo już słyszałam o kilku takich przypadkach zapalenia płuc. A Zuza nic nie ma, ani kataru, ani kaszlu tylko gorączka. |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
Iffonka, Marsi powodzenia i czekamy na wieści! ![]() Little PUPy to coś koszmarnego, na samą myśl, że pewnie kiedyś znowu tam zawitam robi mi się niedobrze Aga zdrówka dla Zuzi! Meneq chciałabyś już skończyć kp? Sylwia fajna ta spódnica i wg mnie będzie ok ![]() Mała ja nie mam pomysłu bo też muszę być z Ewą w nocy, kiedyś mój mąż mógł ją uspokoić i zasypiała znowu, jak się obudziła w nocy, teraz nie ma takiej opcji Ewik witaj w moim świecie bezdrzemkowe dni i późne zasypianie a tak serio to mam nadzieję, że Domci się odwidzi, bo kto jak kto, ale Ty powinnaś dużo odpoczywać Silver super sobie Daria radzi bez pieluchy aż jestem w szoku jak czytam jak niektóre dzieci wołają bo u nas to daleka droga do tego Ja myślę, że nie mamy jakoś dużo zabawek, w każdym razie nie mamy ani jednej, którą Ewa nie byłaby w jakimś tam stopniu zainteresowana. Ale dużo mamy książeczek, nawet bardzo dużo teraz na szybko przeliczyłam to wyszło mi 50 tych co są teraz na półce plus 59 w kartonie, do wymiany za jakiś czas i nie wiem czy powinnam się przyznawać ile znowu kupiłam. A ile mam w planie kupić... No i ostatnio na topie Plastusiowy Pamiętnik Byliśmy dzisiaj u lekarza rehabilitanta. Mamy jeszcze dwa zabiegi, potem w lutym kontrola i dalsze decyzje. No i dobrze byłoby zapisać Ewę na naukę pływania i kupić rowerek biegowy... I pytanie, czy Wasze dzieci wspinają się po małpim gaju? |
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tz wieszał małemu karminik na słupie przed domem to dziec wlazł za nim na 4 szczebel i sie bezczelnie śmiał ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- uhuhuhu,własnie sie dowiedziałam, ze o 15 mam do oprowadzenia wycieczkę 27 żołnierzy jak to dobrze, ze zrobiłam rano perfekt makijaz
|
|
|
|
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta
żołnierzy powiadasz... ![]() Jakajaka jak tam?
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
My ostatnio dumaliśmy, że eeee te schodki przy zjeżdżalni to wysokie, chyba sama nie wyjdzie, a zjeżdżalnia też jakaś taka stroma chyba.... w trakcie dumań dziecko wbiegło po schodach i zjechało krzycząc "źjedziam! pać!" a my z tż
![]() No cóż. Sylwia : fajne to bym sobie kupiła.Ja zakupiłam wtedy : 1. http://allegro.pl/luzny-sweter-kardi...772139774.html (beżowy) właśnie "za bon" i 2. http://allegro.pl/zara-spodnie-legin...756896240.html - wiem, że drogawe, ale w sklepie chyba 99 o ile dobrze pamiętam - a znam te legi, są porządne w sensie takim, że się nie mechacą ( ma je moja siostra) więc są na bardzo długo, nic się totalnie nie dzieje. |
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
A Marsi juz pewnie na oddziale?
![]() ![]() ale piździawica na dworze wyskoczyłam naprzeciwko po tortille to mnie wygwizdało na lewą stronę, czyżby zima? ![]() A jeszcze pytanie mam: macie pomysł dlaczego młody mi sie okropnie po brzuchu drapie? Nie ma krost, potówek, zaczerwienień żadnych, plam ani nic w tym stylu. Nie zmienialam proszku ani płynu do prania ani do kąpieli. Nie je non stop nabiału albo jajek. To o co kaman?
|
|
|
|
#3446 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóz, ja nóg modelki nie mam ale stwierdziłam, ze co sobie będę żałowac a tż cymbał nie dal mi w niej na wybory isc Amelka odważna panna
|
|
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Pomocy ! Czy Dulux fiołek alpejski : https://www.google.pl/search?q=dulux...%82ek+alpejski
pasuje do także duluxa greckiej chałwy ? http://images.otostyl.com/cache_imag...580d4c_214.jpg i biały sufit??? help help? |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawijam sie do jakies roboty bo na razie to tylko pozorowalam, ze pisze tekst ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Szaja, albo któras z Was zorientowana w temacie- jaka ma byc obecnie wielkosc jednostek wit D. dl dzieci? |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje. ze Szaja o 1000 pisała ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

powiem Wam, że przychodzę do pracy, myję naczynia 

Ale ciężko coś wyrzucić, bo młoda ma tak, że się czymś interesuje, potem to idzie w odstawkę i przez miesiąc znowu czymś, ale potem zaś wraca do tego wcześniejszego...

żołnierzy powiadasz...