|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
Dzis kolejna kontrola. Licze na 4ke z przodu A Twoja jak przybiera? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W polskich szpitalach zupę mleczną dają na śniadanie więc też nie eliminują potencjalnych alergenów. Cytat:
Były takie co rodziły po frytkach więc masz szanse na urodzić jutro ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mńie w szpitalu tez byla kapusta, mleko, fasolka i wlasciwie wszystko co niby zakazane.. No ale co robic jak dziecko ma problemy z brzuszkiem,..? Szuka sie przyczyny a w sumie ona wcale nie musi lezec w jedzeniu tylko w niedojrzalym ukladzie pokarmowym, nie wiem sama, jesli wyszloby uczulenie lub alergia pokarmowa to chyba oprocz problemow jelitowych bylaby wysypka...czy ja sie myle?? Bo juz sie gubie w tym wszystkim..? Lekarka powiedziala mi tylko że ze wzgledu na to, ze miewa zielone kupy i ma momenty prezenia sie, i widac ze boli go jak cisnie kupe i baczki to odstawic mleko i uwazac na cytrusy i kiwi a tak jesc normalnie, jak nie przejdze to odstawic reszte nabialu, no i warzywa raczej gotowane, duszone... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Mojtylko czasami prezy sie, miny strzela, skupia sie i postekuje...ale rzadko po tym prezeniu jest kupa. Przewaznie kupa w innym momencie idzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj tez ma momenty ze chce co chwile ta piers ssac ale nie daje mu mm raz probowalam i nawet nie chce pic, moze twoja tez potrzebuje bliskosci albo pociumkac...? No nie wiem...ja sie tez mecze czasem pare godzin bo co chwile chce ssac jakby byl non stop glodny.. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Placze, napina sie, prezy, kopie nozkami, jak sie go masuje albo przyklada ciepla pieluszke to cichnie ale na chwile i potem znowu, dlatego daje kropelki sab simplex, jest lepiej narazie, no ale szukam przyczyny... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zadomowienie
|
ale blondasek
![]() Cytat:
![]() co się stało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Zapodalam dwa czopki glicerynowe i zobaczymy...
Ela co tam u Was odezwij sie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
fiorella jaki blondynek fajniusi... no i jak ma na imię?? To bym do listy dopisała
![]() aleaa co się dzieje?
#4481 |
Zakorzenienie
|
Zanet wiesz ja sie nie znam, ale moze nie ma potrzeby dawac mm, moze po prostu czasem mala potrzebuje bliskosci i chce sobie przy cycusiu pociumkac
![]() Aleksandretta no u mnie dziwne wlasnie, bo na wizycie 13.11 mial ok.3400, a 3 tyg szybciej 3300, wiec dziwne. Blad ok.500g, wiec nie wiadomo. Raz moglo pokazac za duzo, raz za malo itp. Gin mowila, ze do dwoch tyg po terminie bedzie mial maks.4300 minus ten ew.blad...boje sie ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Aleaa co sie dzieje?
#4482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przejedzenia, zawsze myslalam ze jak dziecko nie chce jesc bo najedzone to nie wezmie butli, wypchnie ja z buzi. A ona ja bardzo chetnie wziela i zjadla... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | ||
Zakorzenienie
|
Aleaa, co się dzieje?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rety, aż tyle? Bicepsy można sobie wyrobić od tego ![]() Miałam upiec roladę i mi nie wyszła ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa ja tez w swoim piekarniku nie potrafie piec, bo srodek zawsze mam surowy. Jak dopieke srodek, to potem dol spieczony za bardzo
![]()
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Hej. Okazalo sie po wizycie poloznej ze pokarm mam nawet sporo
![]() Kurde ja jeszcze od cc nie bylam na2 boje sie i mi sie nie chce. Mam za dobrze tz gotuje obiadki robi sniadanie i kolacje sprawdza co moge czego nie heh az bedzie mi szkoda jak to sie skonczy.
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od paru dni mam mniejszy apetyt i nie chce mi się jeść, ale na fryty to mi narobiłyście smaka ![]() I jeszcze czerwonego, wytrawnego wina bym się napiła, ale to sobie mogę pomarzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Mam chyba depresje i to totalna, cala niedziele przespalam TZ zajal sie Wojtkiem. Nie mam totalnie sily do niczego, wymiekam totalnie. Majac w przerwach miedzy karmieniem troche czasu nie ogarne nic z lekcji czy cos, tylko siedze nieprzytomna. Potrafie cale dnie przeplakac.
Tz chce dobrze, ale slowami wez sie w garsc, jeszcze bardziej mnie dobija. Nie potrafie sie zebrac od porodu. Wiem l, ze chce mi pomoc, ale ja sama nie wiem jak to zrobic..
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
znow sie obżarłam jak nienormalna ;/ tak sobie mysle, ze jak bedziemy tak faszerowac te nasze brzuchy, to dzieci nigdy nie wyjdą xD moze trzeba na głodówke przejsc ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||||
Rozeznanie
|
ale sliczny blondasek
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny czy któraśz Was ma chopa co zna sie na autach? ![]() btw. z innej beczki moj kot jest ćpunem ![]() ![]() i znowu leci na tvn7 Brzydula a dopiero co skończyli emisję z miesiac temu;p
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-11-18 o 15:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
U mnie ten problem,ze do szkoly duzo za daleko a nauczyciele do mnie przyjezdzaja
#4495 |
Zakorzenienie
|
Justana hahaha padlam z Twojego kota
![]() Anuszka no moj maz mi powtarza, ze Franio ma za db w brzuchu, bo to frytki, a to cos slodkiego i dlatego nie chce wyjsc ![]() Aleaa...wierze, ze Ci ciezko, bo jak widac wiele dziewczyn ma dolki poporodowe, a Ty dodatkowo jeszcze musisz ogarnac nauke...wierze, ze dasz rade. Oby to bylo chwilowe i szybko minelo ![]()
#4496 | |
Zadomowienie
|
Aleksandretta, jogurty dwa razy dziennie dawali
![]() Cytat:
![]() ![]() Olaya, chyba pytała o sposób na laktację. Ja w szpitalu też miałam mało pokarmu. I położna przyniosła mi Galactogil i Ricinus (wklejam poniżej zdjęcia). Nie wiem czy to jest w Polsce - ściągnęłam tylko foty z netu. Miałam brać 3 x dziennie. I jak zaczęłam rano, to po trzech razach wzięcia tego wieczorem jak naciskałam sutki to normalnie wypływały już kropelki mleka. Nie wiem czy to jest zasługa akurat tych preparatów. No ale po trzech zażyciach mleko się pojawiło.
![]() |
#4497 |
Wtajemniczenie
|
U mnie położna z wagą będzie jutro, to napiszę czy i jaki jest przyrost.
Aleaa, moze przydałaby się jakaś specjalistyczna pomoc psychologa? Bo to kiepsko wygląda, a teksty, żeby wziąc się w garść nic nie pomogą. Z dietą to jest istna kołomyja. Przekonuje mnie to co Aleska wstawiła, a z drugiej strony tyle czasu się kobietom wmawiało, że nic im prawie poza kurczakiem gotowanym, ryżem i marchewką nie wolno. I tak się trochę cykam od razu wszystko jeść, ale próbuję i dokładam codziennie coś. Smażonego nie jem ze względu na chęć schudniecia, ale jak się przytrafi, to nie będę marudzić. Poza tym piję colon c, ale z 2 jest trochę problem, mam takie odczucie, jakby mięśnie mi osłabły i nie mogły wypchnąć tej kupy ![]() Dziś miałam na obiad zupę krem z cukinii ( i innych warzyw) z owsianym groszkiem ptysiowym, jogurtem naturalnym i żółtym serem ![]() W sobotę imieniny babci i będzie jej przepyszny kurczak pieczony ![]()
#4498 |
Zakorzenienie
|
Chyba jednak fiorella nie zdradzi nam imienia ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do diety matki karmiacej...ja jem wszystko na co mam ochotę i póki co wszystko ok. Myślę, że nie wolno dać się zwariować. ![]()
![]() |
#4500 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wciągnełam fryty ale dzis tez bym zjadła
![]() Ja też mam problem z -ójka...czopki nie działają... myśle ze to tez przez to ze duzo czekolady i słodkiego ogólnie wpieprzam ![]() powstrzymać ...ciekawe jak ja bez czekolady po porodzie wytrzymam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.