Listopad- Grudzień 2014- część VII :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 14:55   #4471
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
a tej ropy duzo ze przepisala lekarstwo..Bo moja ma czasem takie mokre/tluste powieki i w kacikach jakby spioszki to to normalne?? Przemywam sola fizjologiczna

Laski ktore juz wazyly dzieciaczki jaki mniej wiecej mialyscie przyrost i w jakim czasie?
300 gram w 6 dni..
Dzis kolejna kontrola. Licze na 4ke z przodu

A Twoja jak przybiera?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 14:55   #4472
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ale mala mi dzis zygnela...po piersia znow byla marudna dalam jej 60 ml mm. Wzielam ja do odbicia i wszystko poso jednym chlustem, nawet przez nosek i prosto na moj dekolt...az mala sie wystraszyla bidulka. ....i znow mam negatywne nastawienie do mm i sie bede bala jej dawac...
A na samym Twoim mleku nie przybiera dobrze? Moze nie ma potrzeby dawac mm?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:00   #4473
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
mój też ma ropę w jednym oczku. Była dzis połozna i kazala przemywac solą fizjologiczną. Powiedziała, że to normalne.
Wiecie ile może trwać takie ropienie oczka?

Widzę, że przewija się temat diety. W szpitalu dawali mi chyba wszystko to co zabronione Na śniadanie pytała co chcę - do wyboru - kawa (czarna), herbata Lipton, kakao plus chleb z dżemem. Na obiad fasola (ala po bretońsku), pomidor zapiekany mięsem mielonym, warzywa na parze w tym wiekszość groszku, fasola szparagowa, brokuły - do każdego obiadu były właśnie te najbardziej wzdymajace. Mięsa akurat raczej gotowane - raz jakiś panierowany smażony był. Plus na kolację codziennie zupa krem z brokuła. Owoce - jabłka, mandarynki i raz kiwi się trafiło.

Poniżej załączam zdjęcie synka
Słodki
W polskich szpitalach zupę mleczną dają na śniadanie więc też nie eliminują potencjalnych alergenów.

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Silesianna o kurka to z ta waga ladnie by bylo...az sie boje ile moj bedzie wazyl jak to juz 42 tc...
Anuszka jak urodze jutro to mianuje Cie watkowa wrozka Zjadlam wlasnie fryty z majonezem, a co
A jaką wagę miałaś prognozowaną na termin?
Były takie co rodziły po frytkach więc masz szanse na urodzić jutro

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Kręgle odwołane zostaje mi piłka. Na seks to ja nie mam ochoty i też niby czytam, że bez gumki lepiej nie uprawiać seksu jak już czop odszedł, choć nie wiem ile w tym prawdy akurat.
Wyobraziłam sobie minę tż jakbym mu gumkę kazała teraz zakładać

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:03   #4474
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
A na samym Twoim mleku nie przybiera dobrze? Moze nie ma potrzeby dawac mm?
No okaze sie wlasnie dzisiaj na wizycie ciezsza jest na pewno ale czy wystarczajaco zobaczymy.... Ja jej butle daje tylko jak kilka razy przystawiam ja do piersi a ona dalej chce, tak jakby niewiele uciagala . nie rozumiem wlasnie ze raz jej starczy a raz kilka godzin chce ssac...
Stary 2014-11-18, 15:04   #4475
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
mój też ma ropę w jednym oczku. Była dzis połozna i kazala przemywac solą fizjologiczną. Powiedziała, że to normalne.
Wiecie ile może trwać takie ropienie oczka?

Widzę, że przewija się temat diety. W szpitalu dawali mi chyba wszystko to co zabronione Na śniadanie pytała co chcę - do wyboru - kawa (czarna), herbata Lipton, kakao plus chleb z dżemem. Na obiad fasola (ala po bretońsku), pomidor zapiekany mięsem mielonym, warzywa na parze w tym wiekszość groszku, fasola szparagowa, brokuły - do każdego obiadu były właśnie te najbardziej wzdymajace. Mięsa akurat raczej gotowane - raz jakiś panierowany smażony był. Plus na kolację codziennie zupa krem z brokuła. Owoce - jabłka, mandarynki i raz kiwi się trafiło.

Synek slodziak
U mńie w szpitalu tez byla kapusta, mleko, fasolka i wlasciwie wszystko co niby zakazane..
No ale co robic jak dziecko ma problemy z brzuszkiem,..? Szuka sie przyczyny a w sumie ona wcale nie musi lezec w jedzeniu tylko w niedojrzalym ukladzie pokarmowym, nie wiem sama, jesli wyszloby uczulenie lub alergia pokarmowa to chyba oprocz problemow jelitowych bylaby wysypka...czy ja sie myle?? Bo juz sie gubie w tym wszystkim..?
Lekarka powiedziala mi tylko że ze wzgledu na to, ze miewa zielone kupy i ma momenty prezenia sie, i widac ze boli go jak cisnie kupe i baczki to odstawic mleko i uwazac na cytrusy i kiwi a tak jesc normalnie, jak nie przejdze to odstawic reszte nabialu, no i warzywa raczej gotowane, duszone...
Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Czesc wam. No piekne sie skonczylo i okres mnie meczy...
Wczoraj polozna byla maly wazy juz 3560g czyli kg przybral od porodu

Ze mna coraz gorzej, nie daje rady..
Co sie dzieje...?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:07   #4476
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Słodki
W polskich szpitalach zupę mleczną dają na śniadanie więc też nie eliminują potencjalnych alergenów.

A jaką wagę miałaś prognozowaną na termin?
Były takie co rodziły po frytkach więc masz szanse na urodzić jutro

Wyobraziłam sobie minę tż jakbym mu gumkę kazała teraz zakładać
Jak bylam w szpitalu to bylo i mleko i jajka, pomidory, brokuly..

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Synek slodziak
U mńie w szpitalu tez byla kapusta, mleko, fasolka i wlasciwie wszystko co niby zakazane..
No ale co robic jak dziecko ma problemy z brzuszkiem,..? Szuka sie przyczyny a w sumie ona wcale nie musi lezec w jedzeniu tylko w niedojrzalym ukladzie pokarmowym, nie wiem sama, jesli wyszloby uczulenie lub alergia pokarmowa to chyba oprocz problemow jelitowych bylaby wysypka...czy ja sie myle?? Bo juz sie gubie w tym wszystkim..?
Lekarka powiedziala mi tylko że ze wzgledu na to, ze miewa zielone kupy i ma momenty prezenia sie, i widac ze boli go jak cisnie kupe i baczki to odstawic mleko i uwazac na cytrusy i kiwi a tak jesc normalnie, jak nie przejdze to odstawic reszte nabialu, no i warzywa raczej gotowane, duszone...

Co sie dzieje...?
A skad wiesz ze boli? Placze maly?

Mojtylko czasami prezy sie, miny strzela, skupia sie i postekuje...ale rzadko po tym prezeniu jest kupa. Przewaznie kupa w innym momencie idzie...
Stary 2014-11-18, 15:11   #4477
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
a tej ropy duzo ze przepisala lekarstwo..Bo moja ma czasem takie mokre/tluste powieki i w kacikach jakby spioszki to to normalne?? Przemywam sola fizjologiczna

Laski ktore juz wazyly dzieciaczki jaki mniej wiecej mialyscie przyrost i w jakim czasie?
Moj 600g w dwa tygodnie
Cytat:
300 gram w 6 dni..
Dzis kolejna kontrola. Licze na 4ke z przodu

A Twoja jak przybiera?
Zanet mnie sie wydaje, ze ona Ci zygnela bo jest najedzona...jezeli tak przybiera to napewno sie najada, mnie powiedziala lekarka ze nie dokarmiac mm bo przy takim przyroscie wagi nie ma takiej potrzeby.
Moj tez ma momenty ze chce co chwile ta piers ssac ale nie daje mu mm raz probowalam i nawet nie chce pic, moze twoja tez potrzebuje bliskosci albo pociumkac...? No nie wiem...ja sie tez mecze czasem pare godzin bo co chwile chce ssac jakby byl non stop glodny..

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
A skad wiesz ze boli? Placze maly?

Mojtylko czasami prezy sie, miny strzela, skupia sie i postekuje...ale rzadko po tym prezeniu jest kupa. Przewaznie kupa w innym momencie idzie...
Placze, napina sie, prezy, kopie nozkami, jak sie go masuje albo przyklada ciepla pieluszke to cichnie ale na chwile i potem znowu, dlatego daje kropelki sab simplex, jest lepiej narazie, no ale szukam przyczyny...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 15:13   #4478
begie13
Zadomowienie

Cytat:

ale blondasek

Cytat:

za wagę

co się stało?

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:15   #4479
Kostka09
Zakorzenienie

Zapodalam dwa czopki glicerynowe i zobaczymy...
Ela co tam u Was odezwij sie...
Stary 2014-11-18, 15:20   #4480
Kasia427
Wtajemniczenie

fiorella jaki blondynek fajniusi... no i jak ma na imię?? To bym do listy dopisała

aleaa co się dzieje?
Stary 2014-11-18, 15:21   #4481
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet wiesz ja sie nie znam, ale moze nie ma potrzeby dawac mm, moze po prostu czasem mala potrzebuje bliskosci i chce sobie przy cycusiu pociumkac
Aleksandretta no u mnie dziwne wlasnie, bo na wizycie 13.11 mial ok.3400, a 3 tyg szybciej 3300, wiec dziwne. Blad ok.500g, wiec nie wiadomo. Raz moglo pokazac za duzo, raz za malo itp. Gin mowila, ze do dwoch tyg po terminie bedzie mial maks.4300 minus ten ew.blad...boje sie

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Aleaa co sie dzieje?
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-11-18, 15:24   #4482
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
fiorella jaki blondynek fajniusi... no i jak ma na imię?? To bym do listy dopisała

aleaa co się dzieje?
Właśnie zdradz imię

Od jutra zaczynam kręcić sutami po 30min. Chyba mi odpadna xd
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:28   #4483
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Moj 600g w dwa tygodnie

Zanet mnie sie wydaje, ze ona Ci zygnela bo jest najedzona...jezeli tak przybiera to napewno sie najada, mnie powiedziala lekarka ze nie dokarmiac mm bo przy takim przyroscie wagi nie ma takiej potrzeby.
Moj tez ma momenty ze chce co chwile ta piers ssac ale nie daje mu mm raz probowalam i nawet nie chce pic, moze twoja tez potrzebuje bliskosci albo pociumkac...? No nie wiem...ja sie tez mecze czasem pare godzin bo co chwile chce ssac jakby byl non stop glodny..

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Placze, napina sie, prezy, kopie nozkami, jak sie go masuje albo przyklada ciepla pieluszke to cichnie ale na chwile i potem znowu, dlatego daje kropelki sab simplex, jest lepiej narazie, no ale szukam przyczyny...
Wszystko sie okaze dzisiaj...te 300 g bylo stwierdzone na wizycie 2 tygodnie temu.
Co do przejedzenia, zawsze myslalam ze jak dziecko nie chce jesc bo najedzone to nie wezmie butli, wypchnie ja z buzi. A ona ja bardzo chetnie wziela i zjadla...
Stary 2014-11-18, 15:28   #4484
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Aleaa, co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
a powiedz mi - jak to robisz? Bo czytam różne teorie na ten temat i jedni piszą, że trzeba wykręcać () a inny że wystarczy jeździć palcem/językiem po sutku
Ja od 2 dni też się w to bawię i raz poprosiłam TŻta, to się bał, ale w końcu mnie skubnął i jak się wydarłam
O nie, na wykręcanie bym się nie zdobyła, zbyt wrażliwa jestem. Pocieram i ściskam, chociaż i tak słabo wierzę, że to coś daje

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Najlepszego

Ja jak byłam w szpitalu to dostałam cała instrukcje bawienia się sutkami

po 6x dziennie przez 30 minut :P

Rety, aż tyle? Bicepsy można sobie wyrobić od tego

Miałam upiec roladę i mi nie wyszła Mamy ciulowy piekarnik - nie dość, że blacha ledwo się zmieściła, to przez pieczenie na termoobiegu [góra-dół nie działa] cały środek był surowy Złość! Na pocieszenie miałam zrobić bułki słodkie, bo trudno je zrypać, ale już mi się odechciało. Mąż urzęduje w kuchni i frytki robi.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:29   #4485
manieczka1
Zakorzenienie

Futbolowa ja tez w swoim piekarniku nie potrafie piec, bo srodek zawsze mam surowy. Jak dopieke srodek, to potem dol spieczony za bardzo
23.06.2011
01.06.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 15:33   #4486
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Okazalo sie po wizycie poloznej ze pokarm mam nawet sporo musiala mnie uczyc przystawiac. Tz polecial kupic poduche do karmienia bo nie mialam a teraz duzo mi ulatwia. Dzis ja wazyla to bylo 3490 a w dzien wypisu 3480 w dwa nie cale dni przybrala 10 heh. Nastepna wizyta w sobote i zdejmie szew odrazu.

Kurde ja jeszcze od cc nie bylam na2 boje sie i mi sie nie chce.

Mam za dobrze tz gotuje obiadki robi sniadanie i kolacje sprawdza co moge czego nie heh az bedzie mi szkoda jak to sie skonczy.
Stary 2014-11-18, 15:34   #4487
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Futbolowa ja tez w swoim piekarniku nie potrafie piec, bo srodek zawsze mam surowy. Jak dopieke srodek, to potem dol spieczony za bardzo
Ano właśnie, u mnie też ciężko dziada wyczuć Jak piekę biszkopty czy cokolwiek w tortownicy albo keksówce - jest okej. Ale wielka prostokątna blacha to chyba zbyt duże wyzwanie dla tego piekarnika i dupa wychodzi
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:34   #4488
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet wiesz ja sie nie znam, ale moze nie ma potrzeby dawac mm, moze po prostu czasem mala potrzebuje bliskosci i chce sobie przy cycusiu pociumkac
Aleksandretta no u mnie dziwne wlasnie, bo na wizycie 13.11 mial ok.3400, a 3 tyg szybciej 3300, wiec dziwne. Blad ok.500g, wiec nie wiadomo. Raz moglo pokazac za duzo, raz za malo itp. Gin mowila, ze do dwoch tyg po terminie bedzie mial maks.4300 minus ten ew.blad...boje sie

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Aleaa co sie dzieje?
Moze i chce pociumkac tylko w czasie ciumkania tez cos tam przeciez je...a co do bliskosci to probuje ja tulic, lulac a i tak placze i sie wrecz wyrywa w strone cyca heh
Stary 2014-11-18, 15:36   #4489
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam taki zwykły http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...786344308.html Jutro powinien przyjść to będę mogła ocenić.
Fajny ten śpiworek, może też zamówię? Hmmm

Od paru dni mam mniejszy apetyt i nie chce mi się jeść, ale na fryty to mi narobiłyście smaka Chyba napiszę do męża, żeby kupił jakieś, jak będzie wracał z pracy.
I jeszcze czerwonego, wytrawnego wina bym się napiła, ale to sobie mogę pomarzyć
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:47   #4490
Aleaa_
Wtajemniczenie

Mam chyba depresje i to totalna, cala niedziele przespalam TZ zajal sie Wojtkiem. Nie mam totalnie sily do niczego, wymiekam totalnie. Majac w przerwach miedzy karmieniem troche czasu nie ogarne nic z lekcji czy cos, tylko siedze nieprzytomna. Potrafie cale dnie przeplakac.
Tz chce dobrze, ale slowami wez sie w garsc, jeszcze bardziej mnie dobija. Nie potrafie sie zebrac od porodu. Wiem l, ze chce mi pomoc, ale ja sama nie wiem jak to zrobic..

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:47   #4491
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Fajny ten śpiworek, może też zamówię? Hmmm

Od paru dni mam mniejszy apetyt i nie chce mi się jeść, ale na fryty to mi narobiłyście smaka Chyba napiszę do męża, żeby kupił jakieś, jak będzie wracał z pracy.
I jeszcze czerwonego, wytrawnego wina bym się napiła, ale to sobie mogę pomarzyć
ojj ja wczoraj mialam ochote na wino...

znow sie obżarłam jak nienormalna ;/ tak sobie mysle, ze jak bedziemy tak faszerowac te nasze brzuchy, to dzieci nigdy nie wyjdą xD moze trzeba na głodówke przejsc ;p
Stary 2014-11-18, 15:49   #4492
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
ale sliczny blondasek)

Cytat:
Muszę Wam przyznać, że jakoś jestem rozchwiana emocjonalnie.
Z małym wszystko ok, pokarm mam, tż pomaga mi bardzo, w miarę wysypiam się w nocy - narzekać nie mogę.

Ale jak patrzę na małego to ryczeć mi się chce. Jestem taka szczęśliwa, że go mam, że już się urodził i z tego szczęścia ciągle bym płakała. Nawet teraz łzy lecą mi jak grochy. I tak jest ciągle jak pomyślę, jakie mnie szczęście spotkało.
Mam nadzieję, że ten stan ryczenia minie mi jak najszybciej!
kochana lepiej płakać ze szczęścia)) to hormony

Cytat:
Kiara wow, ze tez masz sily na te kregle ale moze cos Cie ruszy
Gonia dzieki za odpowiedz
a co jesli w szpitalu nie beda chcieli L4 przedluzyc? Dostaje wtedy jakis kwit, ze od tego i tego dnia jestem na macierzynskim czy jak?
Fiorella maly jest przeuroczy
Silesianna o kurka to z ta waga ladnie by bylo...az sie boje ile moj bedzie wazyl jak to juz 42 tc...
Anuszka jak urodze jutro to mianuje Cie watkowa wrozka [COLOR="Silver"]
:
hmmm kręgle, całkiem fajna opcja ja w sumie to bym nawet i w piłke pograła hhehe nie narzekam specjalnie na brak siły;p

Cytat:

kochana glowa do góry, masz wsparcie w nas więc jak potrzeba wygadaj się zawsze troszkę ulży a może możemy ci jakoś konkretniej pomóc?

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
a ja znowu mam zwiekszony apetyt, stanowczo jem duzo wiecej niż wcześniej, zwlaszcza wieczorem.

dziewczyny czy któraśz Was ma chopa co zna sie na autach?

btw. z innej beczki moj kot jest ćpunem dzisiaj wciągał oregano hihi

i znowu leci na tvn7 Brzydula a dopiero co skończyli emisję z miesiac temu;p
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-11-18 o 15:57
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:51   #4493
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Mam chyba depresje i to totalna, cala niedziele przespalam TZ zajal sie Wojtkiem. Nie mam totalnie sily do niczego, wymiekam totalnie. Majac w przerwach miedzy karmieniem troche czasu nie ogarne nic z lekcji czy cos, tylko siedze nieprzytomna. Potrafie cale dnie przeplakac.
Tz chce dobrze, ale slowami wez sie w garsc, jeszcze bardziej mnie dobija. Nie potrafie sie zebrac od porodu. Wiem l, ze chce mi pomoc, ale ja sama nie wiem jak to zrobic..
Może pogadaj ze szkolnym psychologiem?
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 15:53   #4494
Aleaa_
Wtajemniczenie

U mnie ten problem,ze do szkoly duzo za daleko a nauczyciele do mnie przyjezdzaja

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:57   #4495
manieczka1
Zakorzenienie

Justana hahaha padlam z Twojego kota
Anuszka no moj maz mi powtarza, ze Franio ma za db w brzuchu, bo to frytki, a to cos slodkiego i dlatego nie chce wyjsc
Aleaa...wierze, ze Ci ciezko, bo jak widac wiele dziewczyn ma dolki poporodowe, a Ty dodatkowo jeszcze musisz ogarnac nauke...wierze, ze dasz rade. Oby to bylo chwilowe i szybko minelo
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-11-18, 16:01   #4496
fiorella22
Zadomowienie

Aleksandretta, jogurty dwa razy dziennie dawali hihi

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Aleaa, co się dzieje?

O nie, na wykręcanie bym się nie zdobyła, zbyt wrażliwa jestem. Pocieram i ściskam, chociaż i tak słabo wierzę, że to coś daje
będziesz miała okazję sprawdzić swoją wrażliwość podczas karmienia mnie tak bolało, że aż się prężyłam ale dostałam w szpitalu maść na sutki i położna kazała smarować swoim mlekiem. Pomogło - od 5 dni karmię i już się nie prężę. Trochę jeszcze boli ale już nie tak.

Olaya, chyba pytała o sposób na laktację. Ja w szpitalu też miałam mało pokarmu. I położna przyniosła mi Galactogil i Ricinus (wklejam poniżej zdjęcia). Nie wiem czy to jest w Polsce - ściągnęłam tylko foty z netu. Miałam brać 3 x dziennie. I jak zaczęłam rano, to po trzech razach wzięcia tego wieczorem jak naciskałam sutki to normalnie wypływały już kropelki mleka. Nie wiem czy to jest zasługa akurat tych preparatów. No ale po trzech zażyciach mleko się pojawiło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg galactogil-granules.jpg (24,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ricinus.jpg (14,8 KB, 0 załadowań)

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 16:04   #4497
Indra83
Wtajemniczenie

U mnie położna z wagą będzie jutro, to napiszę czy i jaki jest przyrost.

Aleaa, moze przydałaby się jakaś specjalistyczna pomoc psychologa? Bo to kiepsko wygląda, a teksty, żeby wziąc się w garść nic nie pomogą.

Z dietą to jest istna kołomyja. Przekonuje mnie to co Aleska wstawiła, a z drugiej strony tyle czasu się kobietom wmawiało, że nic im prawie poza kurczakiem gotowanym, ryżem i marchewką nie wolno. I tak się trochę cykam od razu wszystko jeść, ale próbuję i dokładam codziennie coś. Smażonego nie jem ze względu na chęć schudniecia, ale jak się przytrafi, to nie będę marudzić. Poza tym piję colon c, ale z 2 jest trochę problem, mam takie odczucie, jakby mięśnie mi osłabły i nie mogły wypchnąć tej kupy To jeszcze nie będę się dodatkowo zapychać.

Dziś miałam na obiad zupę krem z cukinii ( i innych warzyw) z owsianym groszkiem ptysiowym, jogurtem naturalnym i żółtym serem
W sobotę imieniny babci i będzie jej przepyszny kurczak pieczony
Stary 2014-11-18, 16:09   #4498
anuszka21
Zakorzenienie

Chyba jednak fiorella nie zdradzi nam imienia ;p
Stary 2014-11-18, 16:19   #4499
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Ale mala mi dzis zygnela...po piersia znow byla marudna dalam jej 60 ml mm. Wzielam ja do odbicia i wszystko poso jednym chlustem, nawet przez nosek i prosto na moj dekolt...az mala sie wystraszyla bidulka. ....i znow mam negatywne nastawienie do mm i sie bede bala jej dawac...
Mój też ostatnio niezłego pawika puścił, ale mam wrażenie, że z łakomstwa. Ciągle by tylko ciumkał i ciumkał Moim zdaniem skoro Twoja kruszyna przybiera to nie ma co jej katować MM na siłę.

Co do diety matki karmiacej...ja jem wszystko na co mam ochotę i póki co wszystko ok. Myślę, że nie wolno dać się zwariować. )

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 16:21   #4500
Keithlyn
Zadomowienie

Ja wczoraj wciągnełam fryty ale dzis tez bym zjadła

Ja też mam problem z -ójka...czopki nie działają... myśle ze to tez przez to ze duzo czekolady i słodkiego ogólnie wpieprzam nie moge sie
powstrzymać ...ciekawe jak ja bez czekolady po porodzie wytrzymam

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości