|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Kiara a Tobie z tego zusu w koncu przyszla odpowiedz?
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aleksandretta - dzięki Wzięłam droższy, bo właśnie chcę go na dłużej, ale ten Twój też fajny, oby się dobrze sprawował Kostka - niet. Nie chcę za bardzo tutaj na forum o tym pisać. W skrócie i bez szczegółów - powiedzieli, że jak się nie odezwą to znaczy, że się nie czepiają, no i minęło 1,5 miesiąca a odp. nie ma, także mam nadzieję, że jest OK i że nie przypomną sobie o mnie/nas na macierzyńskim. TŻ wymyślił, że dziś idziemy z przyjaciółmi na... KRĘGLE ja sama jestem jak kręgiel... ale pójdę jak nie będzie mnie przeczyszczać, to się zwlekę, grać nie będę, ale chociaż połażę trochę, to może mały się zdecyduje.Póki co jednak skurcze mnie wkur....... była chwila przerwy i znowu bez jaj, ile można.
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi położna mówiła, że jak coś mam się wykłucać w szpitalu o l4 a macierzyński brać od dnia porodu, że to zawsze dodatkowe pare dni. I mi właśnie dopisali l4 do dnia porodu chętni nie byli ale jak powiedziałam, że chce i nie zgadzam się aby z macierzyńskiego mi wcześniej szło to wypisali |
||
|
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłąm pobrać wymaz, położna powiedziała, że jak mnie nic nie boli, nie mam objawów typu podwyższona temperatura, to mogą być takie skąpe odchody poporodowe.
Kupiłam tusz i podkład w rossmanie 2 w cenie 1 ![]() Ważyłam sie dziś. 67kg czyli mi spadło 8kg, jeszcze 7 zostało, bardziej martwią mnie sflaczałe uda. Ja jadłam surową marchewkę, jabłka, paprykę. Mleko do kawy leję krowie.
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do becikowego - w warszawie trzeba miec zaswiadczenie z zusu (nie wiem czy moze byc od pracodawcy) o REALNIE zaplaconych skladkach zdrowotnych. Z pitu nie mozna sobie spisac bo w picie odlicza sie tylko czesc tych skladek, nie wszystkie - wiec to nie jest ta kwota. Kiara strasznie Ci wspolczuje z tymi skurczami bo wiem co czujesz :/ u mnie sie zaczely tak naprawde w 29tc (pierwsza trzygodzinna qkcja skurczowa co 10min srednio) i sie powtarzqlo z czasem coraz czesciej i co? I skonczylo sie na indukcji. A gdyby Jerzynek nie byl taki wielki, to bym jesczze z tym chodzila tydzien albo i dwa, bo przeciez decyzja o indukcji byla podjeta tylmo ze wzg na jego wage. Lekarka mi mowila ze w dniu terminu bylaby szansa zeby wazyl 4500, a tydzien po terminie na luzie 4800
|
|
|
|
|
#4448 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wkońcu odpaliłam lapka to i zdjęcie widzę fajnie, że taki śmieszek moja jak ma puścić bączka to zazwyczaj się krzywi ale zaraz po też się uśmiecha![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Kostka truskawki uczulaja w ogole. Wszystkie. Czyli i dzem, i ciastka z marmolada truskawkowa, i jogurt truskawkowy i herbatka owocowa z suszu z truskawkami tez moze uczulic. O ile w herbatce ilosc truskawek jest bardzo symboliczna, o tyle w dzemie masz truskawki w czystej postaci.
Co do 2... zapodaj sobie czopek glicerynowy, chyba najszybszy i najpewniejszy efekt. A na codzien potem colon c!
|
|
|
|
#4450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jak byłam w szpitalu to dostałam cała instrukcje bawienia się sutkami ![]() po 6x dziennie przez 30 minut :P |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kregle zasuwaj jak masz sile potem juz szybko nie pojdziesz...
|
|
|
|
|
#4452 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() brawo za pępuszek! ja nie mogę się doczekać kiedy Wandzi wreszcie odpadnie... Cytat:
Cytat:
My chyba nigdy nie wyjdziemy na dwór...leżałyśmy w szpitalu to była piękna pogoda, a jak mogłybyśmy już wyjść to się zepsuła... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż 3 godziny macania się po sutkach dziennie to strasznie dużo.
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4456 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- A właśnie jak się urodziło pod koniec października to kiedy można się spodziewać pierwszej wypłaty macierzyńskiego? chyba w listopadzie powinni już zapłacić? znalazłam coś takiego w przepisach "Wypłata zasiłku macierzyńskiego powinna nastąpić nie później niż w terminie 30 dni od dnia złożenia dokumentów niezbędnych do stwierdzenia uprawnień do zasiłku." No to super bo w piątek jak dzwoniłam do pracodawcy to jeszcze nie złożyli dokumentów do ZUSu ;/ I teraz pytanie czy liczy się moja data kiedy złożyłam wniosek pracodwacy czy data kiedy oni łaskawie zawieźli dokumenty
Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-18 o 15:16 |
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Ela. a Ty poszłas jednak rodzić, ze sie nie meldujesz ;p z młodym pewnie masz kongo? ze tez akurat teraz go zlapalo ;/
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kupie ten spiworek
![]() http://allegro.pl/womar-spiworek-no2...805559939.html Co myslicie? |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie placi pracodawca wiec tego nie rozgryzalam.. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Fiorella - porod super sama chcialam z zzo i taki byl plan i by wypalil...gdyby nie moje marne plytki krwi... |
|
|
|
|
#4461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie ile może trwać takie ropienie oczka? Widzę, że przewija się temat diety. W szpitalu dawali mi chyba wszystko to co zabronione Na śniadanie pytała co chcę - do wyboru - kawa (czarna), herbata Lipton, kakao plus chleb z dżemem. Na obiad fasola (ala po bretońsku), pomidor zapiekany mięsem mielonym, warzywa na parze w tym wiekszość groszku, fasola szparagowa, brokuły - do każdego obiadu były właśnie te najbardziej wzdymajace. Mięsa akurat raczej gotowane - raz jakiś panierowany smażony był. Plus na kolację codziennie zupa krem z brokuła. Owoce - jabłka, mandarynki i raz kiwi się trafiło. Poniżej załączam zdjęcie synka
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Muszę Wam przyznać, że jakoś jestem rozchwiana emocjonalnie.
Z małym wszystko ok, pokarm mam, tż pomaga mi bardzo, w miarę wysypiam się w nocy - narzekać nie mogę. Ale jak patrzę na małego to ryczeć mi się chce. Jestem taka szczęśliwa, że go mam, że już się urodził i z tego szczęścia ciągle bym płakała. Nawet teraz łzy lecą mi jak grochy. I tak jest ciągle jak pomyślę, jakie mnie szczęście spotkało. Mam nadzieję, że ten stan ryczenia minie mi jak najszybciej!
|
#4463 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tej ropy duzo ze przepisala lekarstwo..Bo moja ma czasem takie mokre/tluste powieki i w kacikach jakby spioszki to to normalne?? Przemywam sola fizjologiczna Laski ktore juz wazyly dzieciaczki jaki mniej wiecej mialyscie przyrost i w jakim czasie?
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara wow, ze tez masz sily na te kregle
ale moze cos Cie ruszy ![]() Gonia dzieki za odpowiedz a co jesli w szpitalu nie beda chcieli L4 przedluzyc? Dostaje wtedy jakis kwit, ze od tego i tego dnia jestem na macierzynskim czy jak? Fiorella maly jest przeuroczy ![]() Silesianna o kurka to z ta waga ladnie by bylo...az sie boje ile moj bedzie wazyl jak to juz 42 tc... Anuszka jak urodze jutro to mianuje Cie watkowa wrozka ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Zjadlam wlasnie fryty z majonezem, a co
|
#4465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kostka mówi, że czopek nie działa silesianna - kochana u mnie teraz to każdy dzień więcej jest dodatkowym obciążeniem ze względu na nerkę... mały się robi coraz większy, macica bardzo mocno uciska co przy moich problemach jest nieciekawym stanem i odczuwam to codziennie. Mam nadzieję, że jak mały jutro nie ruszy, to w czw na wizycie gin ogarnie jakiś termin wyganiania go. Generalnie z tego, co czytałam, to jeden z moich problemów jest już wskazaniem do cc w 37-38 tc (chodzi o to, żeby nie przedłużać), także chyba tym bardziej nie powinni mi robić problemów skoro chcę sn tylko to muszą jakoś popchnąć Jak gin się będzie cykać, to nic, zadzwonię do urologa, ogarnę prywatną wizytę i powiem mu wprost, że nie daję rady a gin do popchnięcia sprawy potrzebuje podkładki uro o wskazaniach do indukcji.Będę zła jak mnie tak z tym zostawia i będą odwlekać, bo od dawna słyszałam od lekarzy, że jak tylko będzie bezpieczny okres, to można będzie wywoływać, bo to jedyne wyjście w moim przypadku na jakąkolwiek poprawę stanu, inne opcje (w ciązy) wykorzystałam i nie działają. Gonia - omg 3h bawienia się sutkami... kochana a zapodasz tę instrukcję?:P Ja nie umiem chyba. O rany, jak to Twój pracodawca jeszcze nie złożył tych dokumentów? Przeciez Ty już dawno urodziłaś...Kostka - super jest Fiorella - haha świetny jest Twój mały! Jaką ma czuprynkę cudną! ![]() manieczka - wiesz, stanęłabym na głowie gdyby tylko to miało coś przyspieszyć... Kręgle odwołane zostaje mi piłka. Na seks to ja nie mam ochoty i też niby czytam, że bez gumki lepiej nie uprawiać seksu jak już czop odszedł, choć nie wiem ile w tym prawdy akurat.
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-11-18 o 15:48 |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sutkami sie od trzech dni bawie, ale to moze po 3-5 minut
nie chce mi sie seks odpada, bo nie mam sil. Zrobilam dzis az 3 przysiady
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc wam. No piekne sie skonczylo i okres mnie meczy...
Wczoraj polozna byla maly wazy juz 3560g czyli kg przybral od porodu ![]() Ze mna coraz gorzej, nie daje rady..
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mala mi dzis zygnela...po piersia znow byla marudna dalam jej 60 ml mm. Wzielam ja do odbicia i wszystko poso jednym chlustem, nawet przez nosek i prosto na moj dekolt...az mala sie wystraszyla bidulka. ....i znow mam negatywne nastawienie do mm i sie bede bala jej dawac...
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

pewno nie
Wzięłam droższy, bo właśnie chcę go na dłużej, ale ten Twój też fajny, oby się dobrze sprawował
bez jaj, ile można.

aż 3 godziny macania się po sutkach dziennie to strasznie dużo.

23.06.2011
01.06.2013
mały się robi coraz większy, macica bardzo mocno uciska co przy moich problemach jest nieciekawym stanem i odczuwam to codziennie. Mam nadzieję, że jak mały jutro nie ruszy, to w czw na wizycie gin ogarnie jakiś termin wyganiania go. Generalnie z tego, co czytałam, to jeden z moich problemów jest już wskazaniem do cc w 37-38 tc (chodzi o to, żeby nie przedłużać), także chyba tym bardziej nie powinni mi robić problemów skoro chcę sn tylko to muszą jakoś popchnąć
Jak gin się będzie cykać, to nic, zadzwonię do urologa, ogarnę prywatną wizytę i powiem mu wprost, że nie daję rady a gin do popchnięcia sprawy potrzebuje podkładki uro o wskazaniach do indukcji.
ale moze porod wywolaja