|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Kiara a Tobie z tego zusu w koncu przyszla odpowiedz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aleksandretta - dzięki ![]() ![]() Kostka - niet. Nie chcę za bardzo tutaj na forum o tym pisać. W skrócie i bez szczegółów - powiedzieli, że jak się nie odezwą to znaczy, że się nie czepiają, no i minęło 1,5 miesiąca a odp. nie ma, także mam nadzieję, że jest OK i że nie przypomną sobie o mnie/nas na macierzyńskim. TŻ wymyślił, że dziś idziemy z przyjaciółmi na... KRĘGLE ![]() ja sama jestem jak kręgiel... ![]() ale pójdę ![]() Póki co jednak skurcze mnie wkur....... była chwila przerwy i znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi położna mówiła, że jak coś mam się wykłucać w szpitalu o l4 a macierzyński brać od dnia porodu, że to zawsze dodatkowe pare dni. I mi właśnie dopisali l4 do dnia porodu chętni nie byli ale jak powiedziałam, że chce i nie zgadzam się aby z macierzyńskiego mi wcześniej szło to wypisali |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Wtajemniczenie
|
Byłąm pobrać wymaz, położna powiedziała, że jak mnie nic nie boli, nie mam objawów typu podwyższona temperatura, to mogą być takie skąpe odchody poporodowe.
Kupiłam tusz i podkład w rossmanie 2 w cenie 1 ![]() Ważyłam sie dziś. 67kg czyli mi spadło 8kg, jeszcze 7 zostało, bardziej martwią mnie sflaczałe uda. Ja jadłam surową marchewkę, jabłka, paprykę. Mleko do kawy leję krowie.
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do becikowego - w warszawie trzeba miec zaswiadczenie z zusu (nie wiem czy moze byc od pracodawcy) o REALNIE zaplaconych skladkach zdrowotnych. Z pitu nie mozna sobie spisac bo w picie odlicza sie tylko czesc tych skladek, nie wszystkie - wiec to nie jest ta kwota. Kiara strasznie Ci wspolczuje z tymi skurczami bo wiem co czujesz :/ u mnie sie zaczely tak naprawde w 29tc (pierwsza trzygodzinna qkcja skurczowa co 10min srednio) i sie powtarzqlo z czasem coraz czesciej i co? I skonczylo sie na indukcji. A gdyby Jerzynek nie byl taki wielki, to bym jesczze z tym chodzila tydzien albo i dwa, bo przeciez decyzja o indukcji byla podjeta tylmo ze wzg na jego wage. Lekarka mi mowila ze w dniu terminu bylaby szansa zeby wazyl 4500, a tydzien po terminie na luzie 4800 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Kostka truskawki uczulaja w ogole. Wszystkie. Czyli i dzem, i ciastka z marmolada truskawkowa, i jogurt truskawkowy i herbatka owocowa z suszu z truskawkami tez moze uczulic. O ile w herbatce ilosc truskawek jest bardzo symboliczna, o tyle w dzemie masz truskawki w czystej postaci.
Co do 2... zapodaj sobie czopek glicerynowy, chyba najszybszy i najpewniejszy efekt. A na codzien potem colon c! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jak byłam w szpitalu to dostałam cała instrukcje bawienia się sutkami ![]() po 6x dziennie przez 30 minut :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kregle zasuwaj jak masz sile potem juz szybko nie pojdziesz... ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() brawo za pępuszek! ja nie mogę się doczekać kiedy Wandzi wreszcie odpadnie... Cytat:
![]() Cytat:
My chyba nigdy nie wyjdziemy na dwór...leżałyśmy w szpitalu to była piękna pogoda, a jak mogłybyśmy już wyjść to się zepsuła... Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- A właśnie jak się urodziło pod koniec października to kiedy można się spodziewać pierwszej wypłaty macierzyńskiego? chyba w listopadzie powinni już zapłacić? znalazłam coś takiego w przepisach "Wypłata zasiłku macierzyńskiego powinna nastąpić nie później niż w terminie 30 dni od dnia złożenia dokumentów niezbędnych do stwierdzenia uprawnień do zasiłku." No to super bo w piątek jak dzwoniłam do pracodawcy to jeszcze nie złożyli dokumentów do ZUSu ;/ I teraz pytanie czy liczy się moja data kiedy złożyłam wniosek pracodwacy czy data kiedy oni łaskawie zawieźli dokumenty ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-18 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Ela. a Ty poszłas jednak rodzić, ze sie nie meldujesz ;p z młodym pewnie masz kongo? ze tez akurat teraz go zlapalo ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Chyba kupie ten spiworek
![]() http://allegro.pl/womar-spiworek-no2...805559939.html Co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie placi pracodawca wiec tego nie rozgryzalam.. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Fiorella - porod super ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie ile może trwać takie ropienie oczka? Widzę, że przewija się temat diety. W szpitalu dawali mi chyba wszystko to co zabronione ![]() Poniżej załączam zdjęcie synka ![]()
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
Muszę Wam przyznać, że jakoś jestem rozchwiana emocjonalnie.
Z małym wszystko ok, pokarm mam, tż pomaga mi bardzo, w miarę wysypiam się w nocy - narzekać nie mogę. Ale jak patrzę na małego to ryczeć mi się chce. Jestem taka szczęśliwa, że go mam, że już się urodził i z tego szczęścia ciągle bym płakała. Nawet teraz łzy lecą mi jak grochy. I tak jest ciągle jak pomyślę, jakie mnie szczęście spotkało. Mam nadzieję, że ten stan ryczenia minie mi jak najszybciej! ![]()
#4463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a tej ropy duzo ze przepisala lekarstwo..Bo moja ma czasem takie mokre/tluste powieki i w kacikach jakby spioszki to to normalne?? Przemywam sola fizjologiczna Laski ktore juz wazyly dzieciaczki jaki mniej wiecej mialyscie przyrost i w jakim czasie?
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
Kiara wow, ze tez masz sily na te kregle
![]() ![]() Gonia dzieki za odpowiedz ![]() a co jesli w szpitalu nie beda chcieli L4 przedluzyc? Dostaje wtedy jakis kwit, ze od tego i tego dnia jestem na macierzynskim czy jak? Fiorella maly jest przeuroczy ![]() Silesianna o kurka to z ta waga ladnie by bylo...az sie boje ile moj bedzie wazyl jak to juz 42 tc... Anuszka jak urodze jutro to mianuje Cie watkowa wrozka ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Zjadlam wlasnie fryty z majonezem, a co ![]()
#4465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() silesianna - kochana u mnie teraz to każdy dzień więcej jest dodatkowym obciążeniem ze względu na nerkę... ![]() ![]() Będę zła jak mnie tak z tym zostawia i będą odwlekać, bo od dawna słyszałam od lekarzy, że jak tylko będzie bezpieczny okres, to można będzie wywoływać, bo to jedyne wyjście w moim przypadku na jakąkolwiek poprawę stanu, inne opcje (w ciązy) wykorzystałam i nie działają. Gonia - omg 3h bawienia się sutkami... kochana a zapodasz tę instrukcję?:P Ja nie umiem chyba. O rany, jak to Twój pracodawca jeszcze nie złożył tych dokumentów? ![]() Kostka - super jest ![]() Fiorella - haha świetny jest Twój mały! Jaką ma czuprynkę cudną! ![]() manieczka - wiesz, stanęłabym na głowie gdyby tylko to miało coś przyspieszyć... Kręgle odwołane ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-11-18 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Ja sutkami sie od trzech dni bawie, ale to moze po 3-5 minut
![]() ![]() ![]() ![]()
#4467 |
Wtajemniczenie
|
Czesc wam. No piekne sie skonczylo i okres mnie meczy...
Wczoraj polozna byla maly wazy juz 3560g czyli kg przybral od porodu ![]() Ze mna coraz gorzej, nie daje rady..
#4468 |
Zakorzenienie
|
Ale mala mi dzis zygnela...po piersia znow byla marudna dalam jej 60 ml mm. Wzielam ja do odbicia i wszystko poso jednym chlustem, nawet przez nosek i prosto na moj dekolt...az mala sie wystraszyla bidulka. ....i znow mam negatywne nastawienie do mm i sie bede bala jej dawac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.