Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 13:19   #3451
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mi się wydaje. ze Szaja o 1000 pisała ?

a czy niedobór moze powodowac to, że mi sie mały tak drapie? tylko po brzuchu?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:26   #3452
szklanka19
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Ewa sobie średnio radzi, ma opory przed wysokością, tzn zjeżdżać lubi z wysoka, ale wspinać się po sznurkach czy drabinkach niezbyt. Lekarka mówiła, żeby jak najwięcej po czymś takim się wspinała, ale chyba teraz nie jest dobry moment, żeby to intensywnie ćwiczyć bo jednak zimowe buty mają grubszą podeszwę i Ewa się niezbyt pewnie z tym czuje (tak mi się wydaje).

Debrah sweter super!

Sylwia o ile mi wiadomo to tak jak pisze Debrah, 1000 jednostek. Ja mam kapsułki po 400 to czasem daję 2, a czasem 3. A co do wycieczki, to mam nadzieję, że nie kombatanci

A pamiętacie dziewczyny jak w ciąży kupowałyśmy z allegro takie legginsy? Ja szukam teraz czegoś podobnego, bo te co wtedy miałam były genialne! Potrzebuję czegoś do latania po domu, a kupiłam ostatnio takie dziadowskie, że po jednym praniu całe w kulkach no i też żeby nie kosztowały kupy kasy, bo jednak mi szkoda możecie coś polecić?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:27   #3453
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jednak pojechałam. Osłuchał i jest ok.
Powiedział , że to przeziebienie wirusowe . Cokolwiek to znaczy.
Dał Neosine, lipomal i wsio.
Gorączka dalej jest, czyli organizm walczy.

A zrobil testy, ze wie na pewno?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:27   #3454
Debrah
Zakorzenienie

też się chętnie dowiem, boję się kupić tanie bo to często kiepski interes zaraz całe skulkowane są. Muszę coś co ktoś już wypróbował, boję się ryzykować
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:29   #3455
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi Ewa sobie średnio radzi, ma opory przed wysokością, tzn zjeżdżać lubi z wysoka, ale wspinać się po sznurkach czy drabinkach niezbyt. Lekarka mówiła, żeby jak najwięcej po czymś takim się wspinała, ale chyba teraz nie jest dobry moment, żeby to intensywnie ćwiczyć bo jednak zimowe buty mają grubszą podeszwę i Ewa się niezbyt pewnie z tym czuje (tak mi się wydaje).

Debrah sweter super!

Sylwia o ile mi wiadomo to tak jak pisze Debrah, 1000 jednostek. Ja mam kapsułki po 400 to czasem daję 2, a czasem 3. A co do wycieczki, to mam nadzieję, że nie kombatanci

A pamiętacie dziewczyny jak w ciąży kupowałyśmy z allegro takie legginsy? Ja szukam teraz czegoś podobnego, bo te co wtedy miałam były genialne! Potrzebuję czegoś do latania po domu, a kupiłam ostatnio takie dziadowskie, że po jednym praniu całe w kulkach no i też żeby nie kosztowały kupy kasy, bo jednak mi szkoda możecie coś polecić?
no wlasnie nie kombatanci, tylko na jacys początkujący
ja kupiłam leginsy w lokalnym chinskim markecie
Stary 2014-11-18, 13:30   #3456
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)

Cytat:

Iffonka, Marsi powodzenia i czekamy na wieści!

Little PUPy to coś koszmarnego, na samą myśl, że pewnie kiedyś znowu tam zawitam robi mi się niedobrze

Aga zdrówka dla Zuzi!

Meneq chciałabyś już skończyć kp?

Sylwia fajna ta spódnica i wg mnie będzie ok

Mała ja nie mam pomysłu bo też muszę być z Ewą w nocy, kiedyś mój mąż mógł ją uspokoić i zasypiała znowu, jak się obudziła w nocy, teraz nie ma takiej opcji

Ewik witaj w moim świecie bezdrzemkowe dni i późne zasypianie a tak serio to mam nadzieję, że Domci się odwidzi, bo kto jak kto, ale Ty powinnaś dużo odpoczywać

Silver super sobie Daria radzi bez pieluchy aż jestem w szoku jak czytam jak niektóre dzieci wołają bo u nas to daleka droga do tego

Ja myślę, że nie mamy jakoś dużo zabawek, w każdym razie nie mamy ani jednej, którą Ewa nie byłaby w jakimś tam stopniu zainteresowana. Ale dużo mamy książeczek, nawet bardzo dużo teraz na szybko przeliczyłam to wyszło mi 50 tych co są teraz na półce plus 59 w kartonie, do wymiany za jakiś czas i nie wiem czy powinnam się przyznawać ile znowu kupiłam. A ile mam w planie kupić... No i ostatnio na topie Plastusiowy Pamiętnik

Byliśmy dzisiaj u lekarza rehabilitanta. Mamy jeszcze dwa zabiegi, potem w lutym kontrola i dalsze decyzje. No i dobrze byłoby zapisać Ewę na naukę pływania i kupić rowerek biegowy... I pytanie, czy Wasze dzieci wspinają się po małpim gaju?

Kp moze trwac, ja mam ochote w koncu sie wyspac W NOCY.
Yae wspina sie wszedzie ;-)
Stary 2014-11-18, 13:32   #3457
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy są wśród nas maluchy które posiadają samochód elektryczny? Jeśli tak, to jaki? Bo dla mnie to mega wydatek by był, ale mój ojciec sie uparł że kupi Młodemu.

2. Macie sokowirówkę? Jaką?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Fewcia pisała w k.

Sylwietta ale promo na Dady jak kupisz dwie paczki, to płacisz dwa złote mniej
Moja bratowa ma takie samochody, dzieciaki w lecie jeżdża po podwórku, nie uważam tego za niezbędne ale w sumie Oiwce tez może kupię.
Sokowirówki nie mam więc nie pomogę
Co do dad, 2 zł to fakt ale jeszcze fajne pudełko
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ksiązek u Was jak w bibliotecepo małpim gaju moze nie bo nie mamy raczej mozliwosci wyjsc do bawialni, ale za to po siatkach, ogrodzeniach czy drabinach- koncertowo ostatnio tz wieszał małemu karminik na słupie przed domem to dziec wlazł za nim na 4 szczebel i sie bezczelnie śmiał

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

uhuhuhu,własnie sie dowiedziałam, ze o 15 mam do oprowadzenia wycieczkę 27 żołnierzy jak to dobrze, ze zrobiłam rano perfekt makijaz
Uhhhh, fajowo
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 13:33   #3458
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A Marsi juz pewnie na oddziale?

ale piździawica na dworze wyskoczyłam naprzeciwko po tortille to mnie wygwizdało na lewą stronę, czyżby zima?

A jeszcze pytanie mam: macie pomysł dlaczego młody mi sie okropnie po brzuchu drapie? Nie ma krost, potówek, zaczerwienień żadnych, plam ani nic w tym stylu. Nie zmienialam proszku ani płynu do prania ani do kąpieli. Nie je non stop nabiału albo jajek. To o co kaman?

Zima przyszla i sucha skora? My wlasnie walczymy
Stary 2014-11-18, 13:46   #3459
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Zima przyszla i sucha skora? My wlasnie walczymy
ale tylko brzuch?
czyli sugerujesz balsamowanie/nawilżanie?
kupie, wysmaruje, zobacze czy pomoze
Stary 2014-11-18, 13:51   #3460
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
ale tylko brzuch?
czyli sugerujesz balsamowanie/nawilżanie?
kupie, wysmaruje, zobacze czy pomoze

A nie sypia na brzuchu? U nas jest brzuch i plecy, ewidentnie na tych powierzchniach, ktore dotykaja materaca podczas lezenia. Tresciwy krem. Nawet bardziej niz nawilzenie, to odzywienie
Stary 2014-11-18, 14:10   #3461
hope01
Zakorzenienie

Iwfka bez pudełka możesz wziąć dwie dowolne paczki.

Przyszła Czereśniowa. Tak. Miała być na Mikołaja. A gdzie tam... Ja musiałam sprawdzić czy się spodoba już teraz

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 14:20   #3462
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
MALA, jestem, milo, ze pytasz
Czytam wszystko, ale cos nie moge sie do kupy zebrac, by pisac.
Kuba w zlobku, a ja zamiast cos robic to sie lenie... i jeszcze wieksze wyrzuty sumienia mam.

SYLWIA, pytalas o zlobek. Od poczatku listopada chodzimy

Kuba tez raczej malo zabawkowy. Niewiele kupujemy, bo zainteresowania brak.
Chociaz ostatnio wiecie czym sie zajal?
Hulą kulą oglada jakby ja pierwszy raz na oczy widzial!

Z tych, ktore lubi to: klocki, puzzle, naklejki wielo, wszelkie autka i koparki, ksiazeczki, ciastolina.
Reszta moze nie istniec, bo i tak woli miski, garnki kuchenne, mopa, odkurzacz, itp.
Nadal kocha przelewac, przesypywac, przekladac, itp.

Trzymam kciuki za nasze ciezaroweczki
to wczas się zainteresował

Cytat:
Mam jeszcze dwa pytania:
1. Czy są wśród nas maluchy które posiadają samochód elektryczny? Jeśli tak, to jaki? Bo dla mnie to mega wydatek by był, ale mój ojciec sie uparł że kupi Młodemu.

2. Macie sokowirówkę? Jaką?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Fewcia pisała w k.

Sylwietta ale promo na Dady jak kupisz dwie paczki, to płacisz dwa złote mniej
samochodu na akumulator nie mamy,
sokowirówkę mamy zelmera ale nie wiem jaki model dokładnie
chyba taką
http://zelmer.strefamarek.allegro.pl...-377-lime.html
jest fajna, kiedyś sporo soków robiłam ale potem mi się odechciało, strasznie dużo mycia po tym jest
Cytat:
demotywatory.pl/4409817

a propos wyglądu
taką spodnice http://allegro.pl/pikowana-spodnica-...724025588.html
kupiłam sobie ostatnio na potancówke andrzejkową i mam takie buty http://allegro.pl/botki-vinceza-r14-...722297893.html
bedzie pasowac?
do tego gładka bluzka z rękawem włozona w spódnice
ale laska będziesz
Cytat:

Ja myślę, że nie mamy jakoś dużo zabawek, w każdym razie nie mamy ani jednej, którą Ewa nie byłaby w jakimś tam stopniu zainteresowana. Ale dużo mamy książeczek, nawet bardzo dużo teraz na szybko przeliczyłam to wyszło mi 50 tych co są teraz na półce plus 59 w kartonie, do wymiany za jakiś czas i nie wiem czy powinnam się przyznawać ile znowu kupiłam. A ile mam w planie kupić... No i ostatnio na topie Plastusiowy Pamiętnik

Byliśmy dzisiaj u lekarza rehabilitanta. Mamy jeszcze dwa zabiegi, potem w lutym kontrola i dalsze decyzje. No i dobrze byłoby zapisać Ewę na naukę pływania i kupić rowerek biegowy... I pytanie, czy Wasze dzieci wspinają się po małpim gaju?
Kuba się nie wspina, on mam wrażenie jest bardzo ostrożny i nawet nie chce sam zjeżdżać ze zjeżdżalni (mam się tym martwić?), nasz ortopeda też nam kazał kupić rowerek biegowy

Powolutku przychodzą zamówienia, już nie mogę się doczekać jak tż przywiezie paczkę z arosa

Co do zabawek my mamy sporo (Debrah może ocenić bo widziała), ostatnio robimy czystki, sprzedaliśmy farmę, pchacza, maskotkami póki co Kuba się nie bawi więc zapakowaliśmy w worek próżniowy i schowaliśmy do kanapy
Co do książeczek, w sypialni naliczyłam wczoraj jakieś 20 plus te, co w dużym pokoju jakieś 10 czyli w sumie niewiele

UWAGA OGŁOSZENIE:
Sprzedam pieluchy do pływania Huggies rozm. 3-4 i 5-6. Kupiliśmy nad morze ale użyliśmy tylko kilka sztuk.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

Przyszła Czereśniowa. Tak. Miała być na Mikołaja. A gdzie tam... Ja musiałam sprawdzić czy się spodoba już teraz
i jak podoba się?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 14:29   #3463
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
A nie sypia na brzuchu? U nas jest brzuch i plecy, ewidentnie na tych powierzchniach, ktore dotykaja materaca podczas lezenia. Tresciwy krem. Nawet bardziej niz nawilzenie, to odzywienie
Sypia, sypia- pół nocy na brzuchu spi, jak jego tatuś jaki krem bys poleciła?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

u mnie Dady w kolorowym pudełku były tylko własnie- BYLY

upolowałam dla młodego bluzki z dłlugim rekawem i dresiaki po 2 zł sztuka, a wyglądają jak funfielnówki

zaraz bedą żołnirzyki, to se przynajmniej popatrze na kwiat polskiej młodziezy
Stary 2014-11-18, 14:33   #3464
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Hej
Jutro rano stawiam się na oddział jako kobieta przeterminowana trzymajcie mocno kciuki. Może będę mieć tam neta to będę pisać na bieżąco. Chyba ze nie macie ochoty czytać o moich około porodowych przypadlosciach.

marsi jestem z toba myslami
KCIUKI!! i Marsi za Ciebie też
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
O wlasnie, a u nas Pietraszko w nosie ma ksiazeczki na jego wiek i uwielbia te z trescia, 101 dalmatynczykow, bernard i bianka, krolewna sniezka, przynosi ksiazeczke siada i kaze czytac

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Daria coraz bardziej przekonuje się do książeczek. Nauczyła się nawet mówić "citać"
Cytat:
A w ogóle : mogę zarzucić psychologiczny wątek? W jaki sposób 'pozbywacie " się zabawek dziecka, tych z których wyrosło? Jak planujecie? Pytanie zwłaszcza do tych które mają też starsze dzieci jak Szajka?
Ja dałam siostrze. Jej Wojtuś ma już pół roczku więc teraz będzie dziedziczyć zabawki po Darii.

Cytat:
Chciałam się pochwalić tzn TZ wczoraj powiedział że jest dumny ze mnie. bo: Dawid wczoraj sobie uroił, że tata koniecznie musi dosunąć szafę do ściany bo szpara jest a byc nie może ale się nie da, bo listwa trzyma. No i irytacja jego rosła, aż w końcu wpadł w histeriozę i to taką, że darcie na caly blok pady na ziemię, chciałam do kapieli go wziąć, to spodnie tak 3mał, że po pachy wciągnął, ściągłam w końcu,pampa to on prawie na pół rozerwał ale wsadziłam do wanny - przy czym nagle sie pokazało że syn potrafi już sam z niej wyjść ale wrócił tam z moją pomocą, zaczęłam przytulać mówić, że zrobimy dużo piany i czy mogę z nim się kąpać, no to zaczął się przesuwać, żeby mi miejsce zrobić i się uspokoił TZ mi później powiedział, że on by chyba nie wytrzymał i zaczął wrzeszczeć razem z nim i że nie sądził że się uspokoi

Dawid przespał noc u siebie w pokoju pięknie, wstał później niż my

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sory ale serio chcialo wam sie liczyc i sprawdzac te zabawki?
To samo pomyślałam
mnie by sie nie chciało
Cytat:
SILVER, ja bym sobie w zyciu tatuazu nie zrobiła, boje sie bólu, poza tym średnio sie z nim widze, taka ze mnie tradycjonalistka bardziej ale gratuluje odwagi i brawa dla Darii za odpieluchowywanie
Wiesz co mi tż powiedział jak go powiadomiłam że chcę tatuaż? " Ale wiesz że to boli strasznie?". A ja na to Jestem zdania , że jak przyżyłam poród (bez znieczulenia) , to pokonam każdy ból
Poza tym mąż stwierdził ,że podobają mu się takie delikatne tatuaże u kobiet.
Cytat:
demotywatory.pl/4409817

a propos wyglądu
taką spodnice http://allegro.pl/pikowana-spodnica-...724025588.html
kupiłam sobie ostatnio na potancówke andrzejkową i mam takie buty http://allegro.pl/botki-vinceza-r14-...722297893.html
bedzie pasowac?
do tego gładka bluzka z rękawem włozona w spódnice
Super spódnica buty też
Cytat:
Jednak pojechałam. Osłuchał i jest ok.
Powiedział , że to przeziebienie wirusowe . Cokolwiek to znaczy.
Dał Neosine, lipomal i wsio.
Gorączka dalej jest, czyli organizm walczy.
Zdrówka. Dobrze ,że poszłaś do lekarza.
Stary 2014-11-18, 14:34   #3465
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba się nie wspina, on mam wrażenie jest bardzo ostrożny i nawet nie chce sam zjeżdżać ze zjeżdżalni (mam się tym martwić?), nasz ortopeda też nam kazał kupić rowerek biegowy

Ewa też długo nie chciała sama zjeżdżać, też jest b. ostrożna w takich kwestiach. Ja bym się nie martwiła, niektóre dzieci są bardziej odważne, inne mniej, nam lekarka kazała się wspinać bo niby Ewcia zbyt mocno prostuje kolana jak stoi ale już wymyśliłam jak się będziemy w domu bawić, także damy radę

Meneq o tak, ja też marzę, żeby się w końcu wyspać ale ciągle wierzę, że już bliżej niż dalej

W ogóle czytałyście taką książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą"? Ja niedawno zaczęłam i tam pisze np. że dziecko od bodajże 8 tygodnia życia może spać dłużej w nocy, pod warunkiem, że rodzic nie reaguje na każde zawołanie. W sensie, że dobrze jest wstać i obserwować chwilkę czy to kwilenie z jakiegoś powodu czy po prostu dlatego, że dziecko się przebudza i zostawione w spokoju samo zaśnie. Wniosek taki, że niemowlę spełnia "oczekiwania" rodziców, którzy budzą je każde jęknięcie i np. przystawiają do piersi, albo biorą na ręce. I ten schemat po 3 czy 4 mięsiącu się już utrwala i trudno go zmienić. Stąd liczne pobudki w nocy.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 14:36   #3466
s i l v e r
Zakorzenienie

Czytałam wczoraj w necie jak się goi tatuaż. I słabo mi się zrobiło To jest chyba ta druga strona medal...
Stary 2014-11-18, 14:39   #3467
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ewa też długo nie chciała sama zjeżdżać, też jest b. ostrożna w takich kwestiach. Ja bym się nie martwiła, niektóre dzieci są bardziej odważne, inne mniej, nam lekarka kazała się wspinać bo niby Ewcia zbyt mocno prostuje kolana jak stoi ale już wymyśliłam jak się będziemy w domu bawić, także damy radę

Meneq o tak, ja też marzę, żeby się w końcu wyspać ale ciągle wierzę, że już bliżej niż dalej

W ogóle czytałyście taką książkę "W Paryżu dzieci nie grymaszą"? Ja niedawno zaczęłam i tam pisze np. że dziecko od bodajże 8 tygodnia życia może spać dłużej w nocy, pod warunkiem, że rodzic nie reaguje na każde zawołanie. W sensie, że dobrze jest wstać i obserwować chwilkę czy to kwilenie z jakiegoś powodu czy po prostu dlatego, że dziecko się przebudza i zostawione w spokoju samo zaśnie. Wniosek taki, że niemowlę spełnia "oczekiwania" rodziców, którzy budzą je każde jęknięcie i np. przystawiają do piersi, albo biorą na ręce. I ten schemat po 3 czy 4 mięsiącu się już utrwala i trudno go zmienić. Stąd liczne pobudki w nocy.
zdradź jak będziecie się bawić?
U nas Kuba dość dobitnie ogłaszał swoje pobudki zawsze, raczej nikt by tego nie pomylił ze zwykłym przebudzeniem
Stary 2014-11-18, 14:40   #3468
sylwietta1988
Zakorzenienie

odmeldowuje sie, bede jutro
Stary 2014-11-18, 14:54   #3469
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

upolowałam dla młodego bluzki z dłlugim rekawem i dresiaki po 2 zł sztuka, a wyglądają jak funfielnówki

swiateczne kartony? wedlug gazetki maja byc od 20.11 dopiero

Cytat:

Ksiazki nie czytalam, pamietam tylko, ze ja negowano na grupie RB.
U nas kwilenie czesto oznacza i oznaczalo, ze wypadl dydus albo cos sie snilo. Nie wstawalam na kazde jekniecie i teraz tez nie wstaje .

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 14:59   #3470
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
swiateczne kartony? wedlug gazetki maja byc od 20.11 dopiero

.
no swiąteczne

Przyszli! i to nie młodziki tylko 35+, MĘŻCZYŹNI ze
to ide ich bajerowac na temat zakonnych szat liturgicznych
Stary 2014-11-18, 15:06   #3471
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
no swiąteczne

Stary 2014-11-18, 15:33   #3472
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
no swiąteczne

Stary 2014-11-18, 15:40   #3473
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Mama mi przyniosła kiedyś z pracy na chwilę (ciiii ) właśnie taką drewnianą zabawkę że są patyki drewniane sztuk 5 różnej długości i na nie się nakłada krążki z dziurką (odpowiednią ilość). Zainteresowanie znikome, ale może dlatego, że wszystkie mają jeden kształt itp i zabawa polega tylko na nałożeniu klocków na patyki, w odpowiedniej ilości ( na końcu ostatni klocek to głowa zwierzątka jest). Może takie jak to z M&D zainteresuje bardziej, chociaż wiesz, że wydaje mi się teraz trudne??

Swoją drogą - jak Hje napisała ile Pola ma książeczek to stwierdziłam, że chyba policzę nasze jutro ;p bo nie wiem ile, ale chyba strasznie dużo w porównaniu do niej
ja też czasem pożyczam, a mama mnie pożyczała

Książeczki... ale to wspólne moich obu dziewczynek W grudniu dostaną jakieś 10 razem.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Hej
Jutro rano stawiam się na oddział jako kobieta przeterminowana trzymajcie mocno kciuki. Może będę mieć tam neta to będę pisać na bieżąco. Chyba ze nie macie ochoty czytać o moich około porodowych przypadlosciach.

marsi jestem z toba myslami
trzymam, nieświeża kobieto *

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie, właśnie Pola ma bardzo mało Dlatego na gwiazdkę chcę nadrobić i dokupić sporo, bo te co ma, to nie dość, że stare już, to np. jeszcze te składane z obrazkami zwierząt i podpisane odgłosem jaki wydają No to średnio trochę Na pewno kupię większośc z tych, o których tu wspominacie

Pamiętaj o tej serii - szczególnie: ciało, gry i zabawy, nazywam świat, dzień malucha, dom i mieszkanie, przedszkole - cudne!

http://aros.pl/ksiazka/cialo-obrazki-dla-maluchow-3

Cytat:

A w ogóle : mogę zarzucić psychologiczny wątek? W jaki sposób 'pozbywacie " się zabawek dziecka, tych z których wyrosło? Jak planujecie? Pytanie zwłaszcza do tych które mają też starsze dzieci jak Szajka?
najzwyczajniej w świecie, z reguły biorąc pod uwagę zdanie Agatki: Agatko, tym się już dawno nie bawicie, duże dziewczynki jesteście, może oddamy Erykowi i Alankowi (kuzyni)?

Albo - przy nietrafionych zabawkach - Agatko, widzę, że nie bawisz się tym - może zaniesiesz do przedszkola, na pewno twoje wiewiórkowe dzieci (jest w grupie wiewiórek) będą się chciały czymś nowym pobawić, co?

Rzadko się zdarza, bym coś wynosiła ot tak. Z reguły to są śmieci np. z gazet czy maca mało tego, ale zawsze coś się trafi.

Cytat:
Lekarz nic Ci nie pomoze. Z tego co piszesz, to nie wiadomo od czego temp.
u nas zawsze zalecają czekać 3 dni

Cytat:

nie, aczkolwiek ona w ogóle lubi się wspinać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:41   #3474
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
A zrobil testy, ze wie na pewno?
Oczywiście że nie . Nie wymagajmy zbyt wiele

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:47   #3475
Konto usunięte

Zabawki:

duplo
ciastolina z róznymi foremkami i elementami do robienia kanapek, parówek polecam z Auchan rik & rok teraz też widziałam, taniutkie! a najlepszy zestaw, obie kochają
wózek - głęboki, spacerówka (przy czym walka o głęboki jest)
lalki - miękki bobas, taki wiecie, cały miękki i jeden normalny, miękki ale bobasowaty
ubranka dla lalek + butelka
domek kiddieland
mały majsterkowicz kiddieland, z narzędziami w walizce
garnuszek na klocuszek - uwaga! Dorotka nie wrzuca do sortera w nosie ma, ona kocha tańczyć i tyle
piramidki drewniane, te takie od 1 do 5 klocków
układanki misie: http://merlin.pl/Brimarex-Mis-do-prz...1bsaAqXU8P8HAQ
puzzle, w sumie dla maluchów 3 pudełka, ale na razie olew
gary, gary, gary...
kilka piłek
auto spore do ciągnięcia na sznurku, taka wywrotka, można w nim coś wozić
przeplatanka mula z ikei
instrumenty
kucyki pony (wpływ starszej)

I to są rzeczy, którymi się bawi - a najlepsze zabawy są z siostrą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 15:57   #3476
Konto usunięte

Miałam się chwalić - moja mama bluzeczkę jeszcze na Mikołajki Agatce kupiła, tzn ja znalazłam, ona fundnęła

Neti, patrz cudnie żywe kolory, a to żółte to złoty.
Stary 2014-11-18, 16:33   #3477
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

własnie boję się o to, że wszystko Jej pokażę to tak sobie myślę, że będę zamawiać do Rodziców
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
KCIUKI!! i Marsi za Ciebie też

Daria coraz bardziej przekonuje się do książeczek. Nauczyła się nawet mówić "citać"

Ja dałam siostrze. Jej Wojtuś ma już pół roczku więc teraz będzie dziedziczyć zabawki po Darii.

To samo pomyślałam
mnie by sie nie chciało

Wiesz co mi tż powiedział jak go powiadomiłam że chcę tatuaż? " Ale wiesz że to boli strasznie?". A ja na to Jestem zdania , że jak przyżyłam poród (bez znieczulenia) , to pokonam każdy ból
Poza tym mąż stwierdził ,że podobają mu się takie delikatne tatuaże u kobiet.

Super spódnica buty też

Zdrówka. Dobrze ,że poszłaś do lekarza.
silver ból zalezy od tego gdzie robisz. na brzuchu mnie nic nie bolało, tylko troszkę łaskotało. z kolei na plecach mam malutki a bolało bo to na samej kości mój Tż aż blady był ale On ma bardzo niski próg bólu
a co do gojenia to ja żadnego dyskomfortu nie odczuwałam. jak będziesz smarować i dbać to nic nie powinno się dziać
Cytat:
no swiąteczne

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-11-18 o 16:34
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 16:38   #3478
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Siedzę w kolejce do gina. Ciekawe ile Babel już waży

Ciekawe jak Marsii i Iffonka

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 17:11   #3479
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że nie . Nie wymagajmy zbyt wiele

To skad wie, ze wirus? Jasnowidz?

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48982847]ja też czasem pożyczam, a mama mnie pożyczała

Książeczki... ale to wspólne moich obu dziewczynek W grudniu dostaną jakieś 10 razem.

trzymam, nieświeża kobieto *

Pamiętaj o tej serii - szczególnie: ciało, gry i zabawy, nazywam świat, dzień malucha, dom i mieszkanie, przedszkole - cudne!

http://aros.pl/ksiazka/cialo-obrazki-dla-maluchow-3

najzwyczajniej w świecie, z reguły biorąc pod uwagę zdanie Agatki: Agatko, tym się już dawno nie bawicie, duże dziewczynki jesteście, może oddamy Erykowi i Alankowi (kuzyni)?

Albo - przy nietrafionych zabawkach - Agatko, widzę, że nie bawisz się tym - może zaniesiesz do przedszkola, na pewno twoje wiewiórkowe dzieci (jest w grupie wiewiórek) będą się chciały czymś nowym pobawić, co?

Rzadko się zdarza, bym coś wynosiła ot tak. Z reguły to są śmieci np. z gazet czy maca mało tego, ale zawsze coś się trafi.

u nas zawsze zalecają czekać 3 dni

nie, aczkolwiek ona w ogóle lubi się wspinać[/QUOTE]

Rozmawialam z tz. Uwaza, ze czekanie 3dni jest doskonala metoda, tylko mija sie z celem, jesli farmakologicznie zbija temperature.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:

Z pewnoscia blizej. Doszlam do etapu, ze chce sie wyspac juz teraz natychmiast. Yae je wszystko, poza uu tulimy sie, nosimy, spimy razem, wiec bliskosc jest. Gdzies slyszalam, ze ssaki odstawiaja sie, gdy potroja urodzeniowa wage i tego dosyc kurczowo sie trzymam. Czekam jeszcze 200g.
Odnosnie ksiazki: po 8 tyg Yae spala cala noc, przez ok miesiace a pozniej zaczela sie ruszac i sie posypalo. Kiedy budzi mnie w nocy ja nie wiem, dlaczego. Ze zmeczenia jestem w stanie tylko ja przystawic do uu, by sie uspokoila. Zawsze budzi mnie placzem juz zaawansowanym

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Nie wiem, z emolientami, ale bez parafiny czy wazeliny.
Stary 2014-11-18, 17:29   #3480
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Z pewnoscia blizej. Doszlam do etapu, ze chce sie wyspac juz teraz natychmiast. Yae je wszystko, poza uu tulimy sie, nosimy, spimy razem, wiec bliskosc jest. Gdzies slyszalam, ze ssaki odstawiaja sie, gdy potroja urodzeniowa wage i tego dosyc kurczowo sie trzymam. Czekam jeszcze 200g.
EEE nie wierze w to. Amelka już potroiła i co? .... cycuś! :P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości