|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Myboy powiem Ci,że są spoko w porównaniu z leginsami z bazarku zobaczę jak się będą sprawować.
Kaja u mnie też same L/Xl ale kupiłam wczoraj lkę i jak patrzyłam po wymiarach na metce to małe wypadają i w domu zmierzyłam i dopasowane spoko co ja noszę xs-s :/ rozmiarówka zawyżona. Kurcze jak cie tak boli to może ip.? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2014-11-19 o 09:53 |
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No własnie zastanawiam się czy nie jechac na ip jak nie minie za jakiś czas.. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam wypas bo moje dziecko od skończonego 6 tygodnia spali cala noc i jadło 5 razy na dobę. Ale tak czy siak chęci brak
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jest takie mega parcie na karmienie piersią, ja ani mój brat nie byliśmy karmieni piersią i oboje jesteśmy zdrowi. Ja nie wiem jak będzie u mnie, bo plany planami, a rzeczywistość zawsze bywa inna. Zobaczymy ;-) |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubiłam karmić piersią, Blanka jest okazem zdrowia. Dla mnie jest ważne zeby nie robić czegoś wbrew sobie. |
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prenatalne zaplanowane na 12 t i 6 d . włąśnie sie zastanawiałam, to jest przez brzuch już usg?
od rana mam ochote na cieplutki popcorn ![]() :brzyda l: zaraz jade do biedry a potem do mamy i sobie zrobie z mikrofali. ja w domu niestety mikrofali nie mam, ale kupie na potem już gotowy w paczce. ale bede wcinać
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio robiłam i zjadłam całą paczkę
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to nie tylko kwestia pokarmu ale tez bliskosci . Ja uważam ze każdy zrobi jak uważa ale nie umiem zrozumieć pozbawiania dziecka naturalnego etapu rozwojowego ze wzgledu na widzi misie. Ale nie muszę wszystkiego rozumieć. Tylko wkurza mnie przekonywania ze mm jest lepsze od KP skoro nie ma na to żadnych dowodów. Albo ze ktoś był na mm i jest ok. Jasne ze jest ok. Ale czy najlepiej jak mogło być? Taki sam argument można powiedzieć ze matka pila w ciąży a dziecko zdrowe.
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
ostanio mało pisze, ale nastroju jakoś nie mam. Natomiast czytam. Wiecie znalazłam taki artykuł w wolnych mediach.Troche kontrowersyjny, ale jak sie go dobrze przeanalizuje to chyba jest w tym coś. Sama wzięłąm pod ocene moje koleżanki i siebie: wynik rzeczywiscie zaskakujący, choć oczywiście absolutnie nie popieram palenia żeby było jasne. http://wolnemedia.net/zdrowie/to-mit...est-szkodliwe/ Co do alkoholu. Popieram Oczywiście całkowity zakaz picia w ciąży bo w przeciwieństwie do dymu papierosowego alkohol nie jest zatrzymywany przez łożysko i dziecko zawsze ma większe stężenie promili w swoim ciałku niż matka bo ma niewykształcone narządy. Jednak Dziewczyny 0,5 promila nie jest w stanie zaszkodzić dziecku, bo musiałybyście wypić tego strasznie dużo i w bardzo krótkim czasie żeby wzrosło stężenie promili we krwi. Juz bardziej zaszkodzi im zawarty w tych piwach syrop fruktozowo-glukozowy i cała tablica mendelejewa oraz chipsy i czitosy zjadane do tego piwa. Kiedyś trafiłam na wątek gdzie dziewczyna rozpaczała bo zjadła kilka czekoladek nadziewanych z alkoholem. No aż sobie usiadłam z wrażenia. ....naprawdę nalezy zachować zdrowy rozsądek we wszystkim.
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-19 o 10:18 |
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem, że to może śmieszne ale moja znajoma opowiadała, że to wcale nie jest takie piękne jak wszyscy opowiadają. Że to cholernie boli i jest męczące. Ja mogę sobie gdybać, bo nie mam dzieci i rzeczywistość wszystko zweryfikuje, ale narazie się tego boje...
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie to kumpeli wciśniesz :PA nospe brałaś.? poczekaj z godzinę i jak nie przejdzie to jedź! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja marzę o piwku, albo o grzańcu z piwka z bezalkoholowych jest jeszcze karmi, polecane zresztą na laktacje, u mnie się sprawdzało, pół butelki i czułam jak mleko płynie dobre jest, może tż wyślę potem ![]() i jeszcze lech free, jak ktoś lubi lecha, bo ja nie cierpię Monika G gratulacje Jaka pogoda u Was? |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun okropna! leje,wieje brrr....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu, dawałam jeść Cytat:
Brałam. czuje już mniejszy ból, zobaczymy, poczekam jeszcze |
||
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmi ma 0,5 % i byłam ostatnio zlinczowana przez koleżanki że wypiłam ![]() u mnie pogoda marna, włączyłam sobie piecyk w pracy bo zimno. |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że to kwestia indywidualna i każda z nas zrobi to co uważa za słuszne. Ja bardzo chciałabym karmić piersią, ale może się okazać, że nie będę miała pokarmu i trzeba będzie przejść na mm. |
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam przywitać nowe mamuski
I jeszcze co do karmienia piersią........to tez temat ciężki, przynajmniej dla mnie. Nigdy tego nie lubiłam, bo jak sie miało kilka kilogramów do dźwigania i można było karmić tylko na leżąco bo inaczej groziło to uduszeniem dziecka bo cyca trzeba było trzymać oburącz - to trudno tu szukać pozytywnej motywacji i trudno taki stan nazwać miłym czy przyjemnym............... ...dla mnie to był koszmar nie do przejścia, ale to zrozumie tylko kobieta która doświadczyła udręki wielkiego biustu. Teraz mam zmniejszone o ponad połowe do rozmiaru 75 F i jestem mega szczęśliwa (więc wyobraźcie sobie rozmiar wyjściowy). Ale karmić i tak nie zamierzam.
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-19 o 10:22 |
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
również chciałabym karmić piersią, a jak będzie wszystko sie okaże
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odczuwałam taką samą bliskość przy cycku jak i przy butli
|
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
no mam mam, o 16,20 u tej lekarz co mi robiłaUSG w szpitalu. Jeszcze tylko musze wyniki odebrać przed wizytą.
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tracilam pokarm "niby" cos około 12 razy i za każdym razem wracał. Dużo to kwestia nastawienia. Nie ma się co oszukiwać ze KP jest wygodne, tańsze, zdrowsze. Moje dziecko jadło również z butelki od poczatku, czasem jadło mm jak nie chciało mi się odciągnąć. Nie jestem jakimś ortodoksem ![]() Niezmiernie się cieszę ze jak miałam olbrzymi kryzys to wezwalam doradcę laktacyjna i karmilam dalej. Nie uważam ze jest to mega ekscytujące ale napewno jak się juz laktacja u stabilizuje to jest to niesamowite doświadczenie. Natomiast 90% to nastawienie kobiety.
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
No każda kobieta ma inne doświadczenia, tak samo jest z porodem i innymi kwestiami. Dopóki nie przeżyje i nie doświadczę tego, to nie będę w stanie się wypowiedzieć.
|
|
|
|
#115 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z tą bliskością to sama nie wiem, mam nadzieję, że jak zobaczę to dziecko na świecie to je pokocham, w końcu trochę się o nie starałam Na razie nic nie odczuwam do kalmara i to mnie dziwi... Tzn. chcę je, chcę by rosło i było zdrowe, zależy mi na nim, ale nie odczuwam żadnych głębszych uczuć... To chyba strach przed stratą?
|
|||
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Myboy, chyba nie zauważyłaś na poprzedniej stronie, chciałam, żebyś mi dopisała wizytę na 24.11, i wiek - 27l
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze nie do końca dociera fakt, że pojawi się dzidziuś, poza tym tak jak piszesz - obawa przed stratą. Poczekaj aż zaczniemy czuć ruchy - myślę, że wtedy mogą pojawić się jakieś głębsze uczucia ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mam.. Ot, jest, rośnie, martwie się o nie, uważam, pogłaszcze brzuch itd. Ale nie czuje jakichś głębszych uczuć.. |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nogę więcej czytać o alko bo mnie takie chetki biorą ze jaaaaaaaaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

[/RIGHT]

Ale nie wina, bo wino to ja tylko słodkie i mało. Ale co innego 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)