|
|
#571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
Co do jabłuszka i marchewki,koleżanka swojej zaczęła podawać marchewkę jak miała 3 miesiące przy czym karmiła tylko piersią i mi też "doradza" abym swojej dała a mi się wydaje, że za wcześnie. Jutro idziemy się szczepić to podpytam pediatry jak z tym jedzonkiem i co i kiedy podać
|
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Aisog mi tez tak strasznie wypadaja wlosy, do tego tz ma dlugie i jemu tez wypadaja wiec gdzie sie nie rusze tam takie kule z wlosow:P
Gosia Mela dzisiaj pozno poszla spac bo dopiero o 22:30 no ale pewnie pospi do 6-7, zje na polspiocha i pokima jeszcze do 9-10![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Gosia ja może wypalę tak trochę z grubej rury ale nie myślałaś, żeby ruszyć ten temat z jakimś nie wiem... psychologiem albo behawiorystą? Może małej coś nie pasuje w trybie dnia albo ogólnie, że się tak zachowuje?
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście zjadła i śpi, ale boję się ją przełożyć do łóżeczka ;-) chyba dziś pośpi u mnie :-P
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Halinka nie no, wieczorami się raczej nie zdarza taka masakra, w ogóle dziś to jakiś tragiczny przypadek, ale w dzień też mi sporo marudziła. Ona bez problemu w nocy przesypia 10-12 godzin średnio z dwiema, trzema pobudkami na cycka już od jakiegoś czasu więc to raczej nie tryb dnia i nocy itp... Ja już kiedyś pisałam, moim zdaniem jej szkoda czasu na sen ;-) bez kitu tak to wygląda
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czaryyy |
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
Bylismy dzis na pobieraniu krwi. Natek bardzo krzyczal i sie wyrywal.Bidulek.
Od godz 20 chcial sie bawic. Po kapieli rowniez, a do tego sie rozgadal. Od 21:50 do teraz trwal maraton : piers, usypianie na 20min i wybudzenie-placz lub krzyk, piers, usypianie na15min, wybudzenie-placz, krzyk, piers itd....Dopiero przed chwila wyladowal w lozeczku i poki co spi. Moze snilo mu sie pobieranie krwi? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-11-18 o 23:29 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz sami to robimy a mała się cieszy Juz się nie boi wody W sobotę Zaliczylismy 2 godzinny basen Mała była przeszczesliwa |
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jednorazowo w zaparciu może pomoc czopek glicerynowy natomiast jak jest to notoryczne to juz lepiej sie lekarza doradzic a tak w ogóle to nie napisałam ze jesteś zla matka wiec sobie nie dopowiadaj Edytowane przez kasiuulad Czas edycji: 2014-11-19 o 07:45 |
|
|
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-D ach te chłopaki :-D dlatego ja nigdy nie przewijam w łóżku :-P a Kostek uwielbia robiic kupkę tuż po zdjęciu pieluszki.. Zastanawiam się nad zakupem nocnika ;-) Cytat:
A to jabłko w koncu pomogło? Zuken a czego się boisz w przygotowywaniu posiłków? Ja się tylko boję ryku zniecierpliwienia :-P teraz daję pierś na zawołanie, a na ziemniaczka z mięskiem trzeba będzie trochę poczekać
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w nocy cztery pobudki na cycka...kurde może to kryzys laktacyjny? Od drugiej pobudki spała ze mną w łóżku, bo nie mogła zasnąć a ja nie miałam siły z tym walczyć...
|
|
#581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i właśnie mój też często robi kupkę jak go przewijam. Podkładam świeżą pieluszkę a ten siup. Kiedyś się zamyśliłam i mnie mega przestraszył jak mu ten pyton nagle zaczął wychodzić. Nawet się ostatnio zastanawiałam czy to normalne, że on czeka na mnie aż ja zacznę przewijać, żeby tą kupkę zrobić, bo wiadomo łatwiej mu jak mu te nóżki podnoszę ..straszny leń z niego.
|
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiullad ale ja wcale nie odebralam Waszych postow jako atak, bez przesady
napisalam w formie zartu tego mojego posta czy znasz moze jakies cudowne sposoby na zaparcia bo ja nie znam Wy nie znajac sytuacji od razu wymhslilyscie sobie, ze ja sie spiesze z rozszerzaniem diety a jakis tam pediatra w telewizji mowil ze to zle:P Czytalam duuuuuzoooo o tym i nie uwazam zebym sie jakos mocno pospieszyla, Mela juz od jakiegos czasu wchodzi nam prawie w talerze jak jemy, jedzenie ja interesuje az nadto wiec dlaczego nie mam dac jej malutkich ilosci do sprobowania troche wczesniej? A jeszcze jak ma to pomoc na ta nieszczesna kupe chociaz niestety nie pomoglo wiec dzisiaj mala dostanke sliwke i zobaczymy, jak to nie pomoze to na pewno pojedziemy do pediatry No i pewnie mala bedzie miala jakies pol roku jak zje ten przyslowiowy sloiczek i bedziemy mogli wtedy to nazwac posilkiem dopiero Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Co do tego ze boje sie sama malej gotowac to mam jakas schize ze kupie mieso i oczywiscie bedzie jakies lipne... Boje sie tych wszystkich chorob:/ a ze nie mam ani swoich owocow ani warzyw ani nic to jestem jakos przerazona:P Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 5.30 o 7.00 i o 10.14 teraz dalej śpi mi na rękach ja nie umiem karmić na leżąco |
|
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pobudka o 8, Adelka wreszcie usypia po drugim śniadaniu. Ehh powiem Wam że nie mam ostatnio siły do niej...
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja to juz bym do dnia zaliczała a nie do nocy![]() ona Ci to wszystko wynagrodzi później...mówię Ci! |
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, nawet teraz wynagradza każdym uśmiechem tylko dużo mam ostatnio stresów i trudniej mi się cieszyć. A to na pewno się też przekłada na nią i takie błędne koło...
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj była pobudka o 4:40 i okazalo sie, ze to wspaniala okazja na pogaduchy... Synu trajkotał do 7 !! i oczywiscie nie dalo sie zasnac przez to. Glowa mi peka z niewyspania..
![]() I jeszcze przy sniadaniu byl kupogedon i młodego pizama i moj szlafrok w kupie a jak go ogarnialam to jeszcze obsikal wszystko dookola. ![]() I chyba tez mam kryzys laktacyjny.. Albo marudne dziecko... Cyc jest srednio co 2-2:30. I w ogóle to jestem klocem. Dosypalam sobie do musli mmsy z orzechami i dopiero przy trzeciej porcji ogarnelam, ze to przeciez mega alergiczne.. I to pewnie od tego młody ma wysypke na policzku.. |
|
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
chodzi o spanie ? czy ze dużo marudzi w dzień ?
|
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Halinka orzechy to chyba najsilniejszy alergen
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Maz wstal o 3 i przed godz. 4-ta byl w kolejce. Dostal ostatni numerek. Mamy dzis wizyte u gastroenterologa!! Nareszcie
Stresuje sie bo pierwszy raz jade sama z synkiem samochodem. mam nadzieje ze lekarz bedzie sensowny. |
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać po wizycie
|
|
|
|
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
Ninka juz drugi dzień robi sobie dodatkową pobudke w nocy. Chyba z głodu, bo zjada i zasypia od razu. W ciągu dnia je juz 180ml, a jeszcze tydz temu jadla po 100m;
Zrobił mi się mały głodomorek...
|
|
|
|
|
#594 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
maly siebna bank najada czasem mu jedna piers wystarcza.[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48977074]U nas noc minęła super. Mały miał pobudkę chwilę o północy (ja przerażona, że nocka będzie tragiczna), ale potem dopiero o 4. O 6:30 się kręcił w łóżeczku, więc wzięłam go do łóżka i pospaliśmy do 8 ![]() ![]() ![]() ![]() A między 3 a 4 sprawdzałam czy mały oddycha, bo było dla mnie dziwne, że taak długo śpi ![]() Mamy karmiące piersią kiedy zaczniecie dawać dzieciom inne pokarmy. W tym poradniku, który był tu wielokrotnie wrzucany jest napisane, że nowe pokarmy podawać między 17 a 26 tż. Oczywiście początkowo jako atrakcję, żeby dziecko poznało smak. Z tego co zrozumiałam to w po 6mż już powinno mieć jeden inny posiłek. Myślałam, że dopiero na początku lutego dam coś innego, ale chyba wcześniej trzeba ugryźć ten temat...[/QUOTE] My bedziemybdawac dop w 6 msc. Nie ma sensu tak przyspieszac moim zdaniem. Cytat:
Nie jesten zwolennikiem wielkich imprez bo dla mniebto pokazowa. Ja wole najblizszym w milym gronie ale jak kto lubi. U nas z tym jest problem bo tesciowa by chciala wszystkich ze swojego rodzenstwa. Ja sie niebzgadzam bo tamta rodzina jest sklocona i zapraszac bo wypada to wg mnie zenada. My niedawno mielisny slub i bylo prawoe 100 osob. Wystarczy tych spedow ![]() Ale tak jak mowie kazdy lubi inaczej ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Ja biore cerazete i jest ok. Nie mam krwawien plamienic nic takiego. Lubido ok. Na pocz mialam problem z zapamietaniem ze trzeba wziac tabl i ciaglebzapominalam mialam przerwy po 10 h i stosowalismy dodatkowo gumiaki. Teraz juz pamietam.
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
Ooo i mam takie pytanie
Dostałam takie kombinezony, niestety nie ogarniam, które to zimówki a które są na jesień, wszystkie w środku są wyściełane polarem i właściwie nie są jakieś super grube... I jak ubrać dziecko do takiego kombinezonu? U mnie jest teraz w okolicach +6 C to już mam to zakładać? I na to koc czy klapę? Jestem zielona..
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam chrzciny robic w pracy, ale tesciowa bardzo chce zrobic u siebie. Tylko nie wiem czy się nie obrazi jak jej zaroponuje za to kasę. Niby lepiej w domu, bo dluzej posiedzimy i bez stresu mozna sie napic. Jeszcze mam czas do namyslu, bo planuje na wiosnę.
Zuken a konsultowalas sliwke z lekarzem? Ja dzis sprobuje nakarmic kostka ok. 23 na spiocha. Moze dzieki temu nie obudzi się nad ranem.. Zauwazylam, ze szybko mi się konczy pokarm w prawej piersi, więc mogę ze sie nie najadac do syta na noc.
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie miała dość jedzenia zyrafy ...
|
|
|
|
|
#599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie wiem wlasnie, ale poki co tych kombinezonow do gondoli nie zakladam, bo pod kocukiem, klapa i w kurteczce jest cieplutko. moze jaj sie przesiadziemy do spacerowki... Albo na mroz jesli sie tu taki pojawi... |
|
|
|
|
|
#600 | ||
|
Zakorzenienie
|
O jedno i drugie ;-) ostatnio prawie ciągle marudzi. Przy spaniu, jedzeniu, zabawie, nawet przy noszeniu na rękach.
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Mela dzisiaj pozno poszla spac bo dopiero o 22:30 no ale pewnie pospi do 6-7, zje na polspiocha i pokima jeszcze do 9-10

Mam taki problem, dziewczyny doradzily mi jablko bo i tak niedlugo bedziemy rozszerzac diete wiec dalam malej bo myslalam ze jej pomoze... A jak problem nadal bedzie to mam zamiar dac jej nawet sliwke taka ze mnie zla matka ktora sie tak spieszy do wszystkiego a jej dziecko nie chce
:

Zrobił mi się mały głodomorek...
maly siebna bank najada czasem mu jedna piers wystarcza.