Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 23:08   #571
Aisog1987
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Podobno to normalne po ciąży. Nic nie poradzisz. Ewentualnie nie wyrzucaj ich tylko zbieraj i potem coś sie z tego wymyśli...
Jedyne co z nimi robię to zbieram z umywalki, wanny i podłogi i wyrzucam do kosza Masakra jakaś ile ich wypada ale nic, jak do końca listopada nie przejdzie to będe musiała coś z tym zrobic....

Co do jabłuszka i marchewki,koleżanka swojej zaczęła podawać marchewkę jak miała 3 miesiące przy czym karmiła tylko piersią i mi też "doradza" abym swojej dała a mi się wydaje, że za wcześnie.

Jutro idziemy się szczepić to podpytam pediatry jak z tym jedzonkiem i co i kiedy podać
Stary 2014-11-18, 23:11   #572
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Aisog mi tez tak strasznie wypadaja wlosy, do tego tz ma dlugie i jemu tez wypadaja wiec gdzie sie nie rusze tam takie kule z wlosow:P

Gosia Mela dzisiaj pozno poszla spac bo dopiero o 22:30 no ale pewnie pospi do 6-7, zje na polspiocha i pokima jeszcze do 9-10

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 23:13   #573
h4linka
Zadomowienie

Gosia ja może wypalę tak trochę z grubej rury ale nie myślałaś, żeby ruszyć ten temat z jakimś nie wiem... psychologiem albo behawiorystą? Może małej coś nie pasuje w trybie dnia albo ogólnie, że się tak zachowuje?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 23:16   #574
gosia3103
Zakorzenienie

Na szczęście zjadła i śpi, ale boję się ją przełożyć do łóżeczka ;-) chyba dziś pośpi u mnie :-P

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Halinka nie no, wieczorami się raczej nie zdarza taka masakra, w ogóle dziś to jakiś tragiczny przypadek, ale w dzień też mi sporo marudziła.
Ona bez problemu w nocy przesypia 10-12 godzin średnio z dwiema, trzema pobudkami na cycka już od jakiegoś czasu więc to raczej nie tryb dnia i nocy itp...
Ja już kiedyś pisałam, moim zdaniem jej szkoda czasu na sen ;-) bez kitu tak to wygląda
Stary 2014-11-18, 23:22   #575
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Zaczarowana dopiero co byłaś w rankingu Top5 Gaduł 19. a teraz już 3.
Jak to się stało? Kiedy?

Czaryyy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 23:26   #576
Optymistka26
Zadomowienie

Bylismy dzis na pobieraniu krwi. Natek bardzo krzyczal i sie wyrywal.Bidulek.

Od godz 20 chcial sie bawic. Po kapieli rowniez, a do tego sie rozgadal. Od 21:50 do teraz trwal maraton : piers, usypianie na 20min i wybudzenie-placz lub krzyk, piers, usypianie na15min, wybudzenie-placz, krzyk, piers itd....Dopiero przed chwila wyladowal w lozeczku i poki co spi. Moze snilo mu sie pobieranie krwi?

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-11-18 o 23:29
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 23:31   #577
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
zaczarowana opisz jak takie dziecko nurkuje? Nie stresujesz sie ze sie zachlysnie?
Na kursie prowadząca wzięła mała i zanurkowala ja stałam trochę dalej i podała mi ją od razu na pierś żeby poczuła się bezpiecznie
Teraz sami to robimy a mała się cieszy
Juz się nie boi wody
W sobotę Zaliczylismy 2 godzinny basen
Mała była przeszczesliwa

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 07:43   #578
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Kasiullad chetnie bym poznala te inne magiczne metody na zatwardzenie, tych polecanych probowalam
Czy z wszystkiego musi byc jakas sensacja Mam taki problem, dziewczyny doradzily mi jablko bo i tak niedlugo bedziemy rozszerzac diete wiec dalam malej bo myslalam ze jej pomoze... A jak problem nadal bedzie to mam zamiar dac jej nawet sliwke taka ze mnie zla matka ktora sie tak spieszy do wszystkiego a jej dziecko nie chce

ale czemu Ty zawsze tak każde słowo odbierasz jak atak? Nie wiem staram sie czytać dokladnie ale może przeoczylam te posty o radach żeby zjeść jabłko a może pisalyscie o tym w klubie albo na fb a tam nie mam dostępu i mogę nie być w temacie. Dobra juz się nie odzywam bo napisałam dwa zdania a jak zwykle bierzesz wszystko za próbę ataku na Ciebie.
a jednorazowo w zaparciu może pomoc czopek glicerynowy natomiast jak jest to notoryczne to juz lepiej sie lekarza doradzic

a tak w ogóle to nie napisałam ze jesteś zla matka wiec sobie nie dopowiadaj

Edytowane przez kasiuulad
Czas edycji: 2014-11-19 o 07:45
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 08:18   #579
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
U nas jeszcze praktycznie cały miesiąc do rozszerzania diety, mam sporo czasu żeby się zastanowić co podać najpierw. I jak byłam zdecydowana na marchewkę to też mamy twardsze kupki i chyba skończy się na jabłku. No ale to jeszcze miesiąc, więc zobaczymy.

Dla tych, które jeszcze nie słyszały, a mają dzisiaj gorszy dzień, mój młody zrobił dzisiaj kupkę, przewijam go, ale widzę, że coś jeszcze postękuję, myślę sobie ok, pomogę ci chłopaku i podniosłam mu nóżki, a tu pfffuuuu i obryzgał mnie kupką. Jak go jakoś obmyłam i siebie to zanim zdążyłam się obejrzeć on zasikał mi pościel. Cudowny chłopak, rozśmieszył mnie tym na cały dzień :

:-D ach te chłopaki :-D dlatego ja nigdy nie przewijam w łóżku :-P a Kostek uwielbia robiic kupkę tuż po zdjęciu pieluszki.. Zastanawiam się nad zakupem nocnika ;-)

Cytat:
ale czemu Ty zawsze tak każde słowo odbierasz jak atak? Nie wiem staram sie czytać dokladnie ale może przeoczylam te posty o radach żeby zjeść jabłko a może pisalyscie o tym w klubie albo na fb a tam nie mam dostępu i mogę nie być w temacie. Dobra juz się nie odzywam bo napisałam dwa zdania a jak zwykle bierzesz wszystko za próbę ataku na Ciebie.
a jednorazowo w zaparciu może pomoc czopek glicerynowy natomiast jak jest to notoryczne to juz lepiej sie lekarza doradzic

a tak w ogóle to nie napisałam ze jesteś zla matka wiec sobie nie dopowiadaj
Popieram. Chociaż jesli Zuken pisała, że próbowała wszystkiego, to pewnie i czopków. Ewentualnie karetera.
A to jabłko w koncu pomogło?
Zuken a czego się boisz w przygotowywaniu posiłków? Ja się tylko boję ryku zniecierpliwienia :-P teraz daję pierś na zawołanie, a na ziemniaczka z mięskiem trzeba będzie trochę poczekać
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 08:33   #580
gosia3103
Zakorzenienie

U nas w nocy cztery pobudki na cycka...kurde może to kryzys laktacyjny? Od drugiej pobudki spała ze mną w łóżku, bo nie mogła zasnąć a ja nie miałam siły z tym walczyć...
Stary 2014-11-19, 08:38   #581
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
:-D ach te chłopaki :-D dlatego ja nigdy nie przewijam w łóżku :-P a Kostek uwielbia robiic kupkę tuż po zdjęciu pieluszki.. Zastanawiam się nad zakupem nocnika ;-)
Ja też na łóżku nie przewijam, ale jak przewijak w kupie, dziecko w kupie i ja w kupie to rozłożyłam na łóżku ręcznik, młodego ogarnęłam jako tako na przewijaku i siup go na ten ręcznik żeby przewijak ogarnąć. No to młody wykorzystał sytuacje
A i właśnie mój też często robi kupkę jak go przewijam. Podkładam świeżą pieluszkę a ten siup. Kiedyś się zamyśliłam i mnie mega przestraszył jak mu ten pyton nagle zaczął wychodzić.
Nawet się ostatnio zastanawiałam czy to normalne, że on czeka na mnie aż ja zacznę przewijać, żeby tą kupkę zrobić, bo wiadomo łatwiej mu jak mu te nóżki podnoszę ..straszny leń z niego.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 10:13   #582
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Na szczęście zjadła i śpi, ale boję się ją przełożyć do łóżeczka ;-) chyba dziś pośpi u mnie :-P

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Halinka nie no, wieczorami się raczej nie zdarza taka masakra, w ogóle dziś to jakiś tragiczny przypadek, ale w dzień też mi sporo marudziła.
Ona bez problemu w nocy przesypia 10-12 godzin średnio z dwiema, trzema pobudkami na cycka już od jakiegoś czasu więc to raczej nie tryb dnia i nocy itp...
Ja już kiedyś pisałam, moim zdaniem jej szkoda czasu na sen ;-) bez kitu tak to wygląda
synek kuzynki tez tak miał...od urodzenia prawie wcale nie spal w dzień, dopiero po skończeniu 2 lat zaczął miec dwugodzinna drzemkę kolo południa...tak wiec sa dzieci którym szkoda czasu na sen
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 10:19   #583
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kasiullad ale ja wcale nie odebralam Waszych postow jako atak, bez przesady napisalam w formie zartu tego mojego posta czy znasz moze jakies cudowne sposoby na zaparcia bo ja nie znam
Wy nie znajac sytuacji od razu wymhslilyscie sobie, ze ja sie spiesze z rozszerzaniem diety a jakis tam pediatra w telewizji mowil ze to zle:P
Czytalam duuuuuzoooo o tym i nie uwazam zebym sie jakos mocno pospieszyla, Mela juz od jakiegos czasu wchodzi nam prawie w talerze jak jemy, jedzenie ja interesuje az nadto wiec dlaczego nie mam dac jej malutkich ilosci do sprobowania troche wczesniej? A jeszcze jak ma to pomoc na ta nieszczesna kupe chociaz niestety nie pomoglo wiec dzisiaj mala dostanke sliwke i zobaczymy, jak to nie pomoze to na pewno pojedziemy do pediatry

No i pewnie mala bedzie miala jakies pol roku jak zje ten przyslowiowy sloiczek i bedziemy mogli wtedy to nazwac posilkiem dopiero

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Co do tego ze boje sie sama malej gotowac to mam jakas schize ze kupie mieso i oczywiscie bedzie jakies lipne... Boje sie tych wszystkich chorob:/ a ze nie mam ani swoich owocow ani warzyw ani nic to jestem jakos przerazona:P

Stary 2014-11-19, 10:29   #584
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
U nas w nocy cztery pobudki na cycka...kurde może to kryzys laktacyjny? Od drugiej pobudki spała ze mną w łóżku, bo nie mogła zasnąć a ja nie miałam siły z tym walczyć...
U mnie 3
O 5.30 o 7.00 i o 10.14 teraz dalej śpi mi na rękach
ja nie umiem karmić na leżąco

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 10:39   #585
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
U mnie 3
Ja prawie tylko na leżąco karmię.
Pobudka o 8, Adelka wreszcie usypia po drugim śniadaniu.
Ehh powiem Wam że nie mam ostatnio siły do niej...
Stary 2014-11-19, 10:50   #586
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 3
zaczarowana fajnie u Ciebie noc wyglada...wszystkie pobudki to już rano i przed południem są ja to juz bym do dnia zaliczała a nie do nocy

Cytat:
ona Ci to wszystko wynagrodzi później...mówię Ci!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 10:53   #587
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
zaczarowana fajnie u Ciebie noc wyglada...wszystkie pobudki to już rano i przed południem są ja to juz bym do dnia zaliczała a nie do nocy

ona Ci to wszystko wynagrodzi później...mówię Ci!
Wiem wiem, nawet teraz wynagradza każdym uśmiechem tylko dużo mam ostatnio stresów i trudniej mi się cieszyć. A to na pewno się też przekłada na nią i takie błędne koło...
Stary 2014-11-19, 11:02   #588
h4linka
Zadomowienie

U nas dzisiaj była pobudka o 4:40 i okazalo sie, ze to wspaniala okazja na pogaduchy... Synu trajkotał do 7 !! i oczywiscie nie dalo sie zasnac przez to. Glowa mi peka z niewyspania..
I jeszcze przy sniadaniu byl kupogedon i młodego pizama i moj szlafrok w kupie a jak go ogarnialam to jeszcze obsikal wszystko dookola.

I chyba tez mam kryzys laktacyjny.. Albo marudne dziecko... Cyc jest srednio co 2-2:30.

I w ogóle to jestem klocem. Dosypalam sobie do musli mmsy z orzechami i dopiero przy trzeciej porcji ogarnelam, ze to przeciez mega alergiczne.. I to pewnie od tego młody ma wysypke na policzku..
Stary 2014-11-19, 11:07   #589
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o spanie ? czy ze dużo marudzi w dzień ?

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 11:07   #590
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka orzechy to chyba najsilniejszy alergen

Stary 2014-11-19, 11:09   #591
Optymistka26
Zadomowienie

Maz wstal o 3 i przed godz. 4-ta byl w kolejce. Dostal ostatni numerek. Mamy dzis wizyte u gastroenterologa!! Nareszcie

Stresuje sie bo pierwszy raz jade sama z synkiem samochodem. mam nadzieje ze lekarz bedzie sensowny.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 11:11   #592
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Maz wstal o 3 i przed godz. 4-ta byl w kolejce. Dostal ostatni numerek. Mamy dzis wizyte u gastroenterologa!! Nareszcie

Stresuje sie bo pierwszy raz jade sama z synkiem samochodem. mam nadzieje ze lekarz bedzie sensowny.
no to super ze wam się w końcu udało
daj znać po wizycie

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 11:14   #593
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ninka juz drugi dzień robi sobie dodatkową pobudke w nocy. Chyba z głodu, bo zjada i zasypia od razu. W ciągu dnia je juz 180ml, a jeszcze tydz temu jadla po 100m; Zrobił mi się mały głodomorek...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 11:16   #594
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
o matko, a my narzekamy ze wyjdzie ponad 3tys..Tylko ja liczę z ubraniem się...

gosia i zaczarowanadlaniego o jak fajnie że nie jestem jedyna, już myślałąm ze tylko ja bede chrzciłą w nowym roku. Zdecydowalismy sie na 22 marca. Myśleliśmy jeszcze styczeń-luty.Ale boje sie że beda mrozy...'Wiem ze będa gadać u męża w rodzinie że tak późno itp itd, bo już sa komentarze...Ale już chyba mi wszystko jedno, to nasze dziecko...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

o matko, a my narzekamy ze wyjdzie ponad 3tys..Tylko ja liczę z ubraniem się...

gosia i zaczarowanadlaniego o jak fajnie że nie jestem jedyna, już myślałąm ze tylko ja bede chrzciłą w nowym roku. Zdecydowalismy sie na 22 marca. Myśleliśmy jeszcze styczeń-luty.Ale boje sie że beda mrozy...'Wiem ze będa gadać u męża w rodzinie że tak późno itp itd, bo już sa komentarze...Ale już chyba mi wszystko jedno, to nasze dziecko...

damciłapkę kochana bardzo ci współczuje

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

dawno już nie ściągałąm...ale ja spokojnie 200 ml ściagałam z obu piersi za jednym zamachem. Jednak z jednej 160 a z drugiej tylko 40...
Jak mały je i nie płacze to sie nie martw, masz pokarm...Ja też sie przejmowałam, bo nieraz miałam wrażenie że mam puste cyce, a jak nacisnełam na sutka to pokarm mi tryskał strumieniami...Zresztą mój mały potrafi jeść bardzo długo, przed spaniem nocnym to jest masakra, bo nawet do godziny potrafi ssać, a ja ciagle słysze jak połyka
Dzieki. Ja mysle ze mam pokarmu duzo alebdla malego a niebdla laktatora maly siebna bank najada czasem mu jedna piers wystarcza.
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48977074]U nas noc minęła super. Mały miał pobudkę chwilę o północy (ja przerażona, że nocka będzie tragiczna), ale potem dopiero o 4. O 6:30 się kręcił w łóżeczku, więc wzięłam go do łóżka i pospaliśmy do 8
A między 3 a 4 sprawdzałam czy mały oddycha, bo było dla mnie dziwne, że taak długo śpi

Mamy karmiące piersią kiedy zaczniecie dawać dzieciom inne pokarmy. W tym poradniku, który był tu wielokrotnie wrzucany jest napisane, że nowe pokarmy podawać między 17 a 26 tż. Oczywiście początkowo jako atrakcję, żeby dziecko poznało smak. Z tego co zrozumiałam to w po 6mż już powinno mieć jeden inny posiłek. Myślałam, że dopiero na początku lutego dam coś innego, ale chyba wcześniej trzeba ugryźć ten temat...[/QUOTE]
My bedziemybdawac dop w 6 msc. Nie ma sensu tak przyspieszac moim zdaniem.
Cytat:
damcilapke trzymaj sie i nie drecz wyrzutami, czasem tak w zyciu bywa niestety ale czasu juz nie cofniesz...

jak czytam koszty waszych chrzcin to mi szczeja opada...ja robiłam w domu na 15 osób i wyszlo mi z wszystkim(łącznie z księdzem) ok 800zl a jedzenia bylo tyle ze każdemu dalam walowe i jeszcze przez 4 dni zapraszalam tesciow na obiad bo sami byśmy nie przejedli( a ciasta jeszcze mam zamrożone) wiec teoretycznie mogę powiedziec ze jedzenia było na co najmniej 30 osób...
z tym ze ja tort robiłam sama wiec koszty mniejsze no i ubranko miałam po starszym, tylko kurteczke kupiłam... A no i ja i mąż nie kupowaliśmy nowych ubrań. I alkoholu tez nie bylo duzo(jedna butelka ledwo poszla bo jakos nie miał kto pic). Dodam jeszcze ze jedzenia bylo sporo bo obiad dwudaniowy z 3 rodzajami mięsa i trzema surowkami, goracw danie, trzy salatki, ciasta, ciasteczka,owoce, zimna plyta wiec sporo tego( a jak teraz to czytam to jestem dumna ze prawie wszystko sama z mezem ogarnelam)

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

ja karmie tylko piersią i mam nadzieje karmić wyłącznie piersią do 6mc ewentualnie jak młody bardzo będzie się domagal(tzn będę widzieć ze mleko mu nie wystarcza) to może juz w 5 mc cos mu dam ale to będzie zależało od młodego

wczoraj bylam u giną i ze względu ze najstarszy choruje i wymagal dużo uwagi wzięłam najmłodszego zr soba żeby mąż jakos ogarnal chorego.
w gabinecie cisza bo lekarz czyta historię choroby a tu moje dziecię walnelo glosne śmierdzące kupsko a ze nie robił chyba ze 4 dni to efekt byl dość mocny...

dostałam receptę na cerazette ale zaczelam czytać opinie i juz się waham czy wykupić, troche sie boje skutkow ubocznych ale kolejnej ciąży jeszcze bardziej... Stosuje ktoras te tabletki? Jak się sprawują?
My chrzcimy po swietach i zapraszamy ok 23 osob w restauracji ok 70zl za os mamy. Plus tort i alko we wlasnym zakresie. Alko mam na mysli wino.
Nie jesten zwolennikiem wielkich imprez bo dla mniebto pokazowa. Ja wole najblizszym w milym gronie ale jak kto lubi. U nas z tym jest problem bo tesciowa by chciala wszystkich ze swojego rodzenstwa. Ja sie niebzgadzam bo tamta rodzina jest sklocona i zapraszac bo wypada to wg mnie zenada. My niedawno mielisny slub i bylo prawoe 100 osob. Wystarczy tych spedow
Ale tak jak mowie kazdy lubi inaczej

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to wszystkie tabletki dla mam karmiących maja ten sam sklad tylko inne nazwy, zależnie od producenta. Ja na libido nie narzekam. Chociaż zanim ogarniemy małego, zjemy wykąpiemy się to jedyne o czym marze to spanie.
Ja biore cerazete i jest ok. Nie mam krwawien plamienic nic takiego. Lubido ok. Na pocz mialam problem z zapamietaniem ze trzeba wziac tabl i ciaglebzapominalam mialam przerwy po 10 h i stosowalismy dodatkowo gumiaki. Teraz juz pamietam.
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 11:21   #595
h4linka
Zadomowienie

Ooo i mam takie pytanie Dostałam takie kombinezony, niestety nie ogarniam, które to zimówki a które są na jesień, wszystkie w środku są wyściełane polarem i właściwie nie są jakieś super grube... I jak ubrać dziecko do takiego kombinezonu? U mnie jest teraz w okolicach +6 C to już mam to zakładać? I na to koc czy klapę? Jestem zielona..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141119_111429.jpg (79,7 KB, 44 załadowań)
Stary 2014-11-19, 11:27   #596
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ja mialam chrzciny robic w pracy, ale tesciowa bardzo chce zrobic u siebie. Tylko nie wiem czy się nie obrazi jak jej zaroponuje za to kasę. Niby lepiej w domu, bo dluzej posiedzimy i bez stresu mozna sie napic. Jeszcze mam czas do namyslu, bo planuje na wiosnę.

Zuken a konsultowalas sliwke z lekarzem?

Ja dzis sprobuje nakarmic kostka ok. 23 na spiocha. Moze dzieki temu nie obudzi się nad ranem.. Zauwazylam, ze szybko mi się konczy pokarm w prawej piersi, więc mogę ze sie nie najadac do syta na noc.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 11:28   #597
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj była pobudka o 4:40 i okazalo sie, ze to wspaniala okazja na pogaduchy... Synu trajkotał do 7 !! i oczywiscie nie dalo sie zasnac przez to. Glowa mi peka z niewyspania..
I jeszcze przy sniadaniu byl kupogedon i młodego pizama i moj szlafrok w kupie a jak go ogarnialam to jeszcze obsikal wszystko dookola.

I chyba tez mam kryzys laktacyjny.. Albo marudne dziecko... Cyc jest srednio co 2-2:30.

I w ogóle to jestem klocem. Dosypalam sobie do musli mmsy z orzechami i dopiero przy trzeciej porcji ogarnelam, ze to przeciez mega alergiczne.. I to pewnie od tego młody ma wysypke na policzku..
jezusie...u mnie to cały czas jest cyc co 2h z zegarkiem w reku...a ja nie pomyślałam, że to kryzys laktacyjny...mleka mam duuużo

Cytat:
Ooo i mam takie pytanie Dostałam takie kombinezony, niestety nie ogarniam, które to zimówki a które są na jesień, wszystkie w środku są wyściełane polarem i właściwie nie są jakieś super grube... I jak ubrać dziecko do takiego kombinezonu? U mnie jest teraz w okolicach +6 C to już mam to zakładać? I na to koc czy klapę? Jestem zielona..
heh cięzki temat, wszystkie takie same. chyba pod spód zakładaj mniej lub więcej zaleznie od temp.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 11:34   #598
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ninka juz drugi dzień robi sobie dodatkową pobudke w nocy. Chyba z głodu, bo zjada i zasypia od razu. W ciągu dnia je juz 180ml, a jeszcze tydz temu jadla po 100m; Zrobił mi się mały głodomorek...
pewnie miała dość jedzenia zyrafy ...

Nasze szczescie
Stary 2014-11-19, 11:35   #599
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Mi wyglądaja na zimówki.
Ja tez nie wiem wlasnie, ale poki co tych kombinezonow do gondoli nie zakladam, bo pod kocukiem, klapa i w kurteczce jest cieplutko. moze jaj sie przesiadziemy do spacerowki... Albo na mroz jesli sie tu taki pojawi...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 11:35   #600
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o spanie ? czy ze dużo marudzi w dzień ?
O jedno i drugie ;-) ostatnio prawie ciągle marudzi. Przy spaniu, jedzeniu, zabawie, nawet przy noszeniu na rękach.
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Halinka orzechy to chyba najsilniejszy alergen

Ja jem orzechy, migdały bez problemu, ale wiadomo każde dziecko inne.
Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Powodzenia i daj znać po wizycie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości