|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Kurde czemu te porody takie skomplikowane
Inka to masuje
|
#4292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko możliwe ![]() najważniejsze, że malutka gotowa, więc jak by nie było, będzie dobrze Cytat:
jak nie wpuszczają? i nie będziesz mogła rodzić z nim? co za bezsens ![]() a w ramach odwrócenia uwagi to kawał wrzucam ![]() Zenek i Maria uznali, że aby mięć chwilę dla siebie w niedzielne popołudnie, jedynym wyjściem jest wysłać syna na balkon i poprosić go o komentowanie tego, co się dzieje w okolicy. Chłopiec zaczyna komentować, a rodzice robią swoje. - Holują samochód na parking - mówi - przejechała karetka. Wygląda na to, że Kowalscy mają gości - mówi po chwili - Mateusz jeździ na nowym rowerze, a Nowakowie uprawiają seks. Mam i tata podskoczyli w łóżku: - A skąd wiesz? - pyta zaskoczony ojciec. - Ich dziecko też stoi na balkonie. ![]() Inka czekamy na dalszy przebieg wydarzeń
|
|
#4293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skurcze masz juz dosyc fajne teraz zacznie Ci sie robic rozwieranie , bo to co przeszlas do tej pory to byl to proces skracania sie szyjki teraz skurcze beda sie pojawiac coraz czesciej co 2 -3 minuty i beda trwaly okolo 1 minuty az do 10 cm rozwarcia na 7 cm mozesz miec kryzys ze juz nie dasz rady itd. ale od tego momentu pojdzie juz z gorki ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- a wody juz odeszly??
|
|
|
#4294 |
|
Wtajemniczenie
|
Inka - ten lek to jakiś dziwny, po wygooglowaniu wyskakuje, że on jest stosowany przy schizofrenii, to jakiś prychotrop uspokajający.
Chyba, że ma tez działanie rozluźniające, żeby szyjka łatwiej się rozwierała...
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
Inka kochana pamietaj bierz wszystko na spokojnie
niedlugo jak akcja sie rozkreci nie bedziesz miec sily czasu ani glowy na zdawanie nam relacji ale pamietaj ze my tu wszystkie cisniemy kciuki tak mocno za Was ze nam sinieja jak dopadnie Cie kryzys to pamietaj ze juz niedlugo bedziesz tulic swoja Emilke to pomaga
|
|
#4296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udało mi sie dostac do tego ordynatora w najbliższy poniedziałek. Choć na poczatku rozmowy Pani powiedziała, że terminy są na 22 grudnia No ale zlitowała się nade mną i idę 24-go listopada, bo w pierwszym tygodniu grudnia mam miec cesarke i musze wiedziec co z tym gbsem.
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Agata a jak odczuwalne jest to skracanie szyjki?
Ja już zglupialam serio..skurcze mi wychodziły 100% i szyjka mnie kluje krocze ogolnie jak chodze no i brzuch twardnieje dość często a biorę jeszcze magnez bo gin kazał do soboty brać. I nie mam pojęcia co się u mnie dzieje..
|
#4298 | ||
|
Raczkowanie
|
Inka trzymam kciuki!!!
Powodzenia!Cytat:
Cytat:
wtedy zrobilam z podwojnej ilosci ciasta. to jest taka cienka pizza, szybko sie piecze. http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html Jak chcesz na slodko coś to upiecz muffiny, to szybko się robi też.
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja nawet nie wiem czy mam rozwarcie, jaka szyjka i jakiej siły mam skurcze. Mój gin nie sprawdzał takich rzeczy, nie wiem czy normalnie tego też nie robi czy tylko u mnie, bo ja mu powiedziałam, że z pierwszym dzieckiem w Irlandii nikt nie ingerował w to co się dzieje i teraz też chcę żeby tak zostało ![]() jak się zacznie to będę wiedziała, że to już ![]() ja mam znów dylemat ![]() mój szpital wymaga, żebym 14 dni przed porodem chodziła na ktg dwa razy w tygodniu, do nich mam 60km, a u mnie w mieście nikt nie chce mi tego ktg robić, bo mówią że jak wszystko jest ok, to jest zbędne nie wiem czy to konieczne do mojego szpitala czy co, bo przecież nie będę tam jeździła. Sama już mam obawy prowadzić tak daleko, poza tym tz auta potrzebuje w pracy, jak pojedzie ze mną to znów nie pracuje. Dla mnie to bezsens, bo co mi da informacja jakiej siły mam skurcze ![]() ja już nie mam wizyty u swojego gina, zwolnienie mam już do dnia porodu, więc pozostało czekać
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki!!! I jesteśmy z Tobą
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Trusia skracanie szyjki ja odczuwałam jako bolesne kłucie, niekiedy nie mogłam chodzić tak mnie dobijało
|
#4302 |
|
Raczkowanie
|
Inka pamietaj by w miarę możliwości nie leżeć - na dziecko i rozwieranie najlepiej dzialaja sily grawitacji - duzo spaceruj, przykucaj, jak mają pilki - skacz duzo na piłce!! Jak masz możliwość idz pod prysznic. Byle nie leżeć bo to ponoc mocno opoznia rozwieranie.
Kciuki! |
|
|
|
#4303 |
|
Zadomowienie
|
Antosi moj Grześ rusza się intensywnie od 34 tc ( teraz nabijam 37) ale to co sie zdarzylo w niedziele to bylo ekstremum...dzis np podczas porannego liczenia ruchów w pol godz bylo 18 - to sporo , ale dla mnie to norma
du.pa zbita... muszę zostac na oddziale...niby jakis skurczy sie dopatrzyli i na sile chca je wyciszyc Inka trzymam kciuki
|
|
|
|
#4304 |
|
Rozeznanie
|
Leciałam z poradni jak na skrzydłach, żeby sprawdzić co u Inki, ale widzę, że akcja trwa. Nie martw się Kochana, lekarze wiedzą, co robić
Ja po wizycie u diabetologa - wszystko ok, po porodzie muszę zrobić krzywą cukrową. Po drodze nie omieszkałam wstąpić do lumpka, trafiłam na promocję i za 40 zł kupiłam 3 body, 3 bluzy, 3 pajace, kombinezon i spodenki. No i prześcieradło w biedrze, te kocyki też fajne, ale już sobie darowałam.
|
#4305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a skurcze te na poziomie 100 procentowym moga wlasnie swiadczyc o skracaniu sie szyjki ale nikt nie jest w stanie powiedziec ile beda czasu trwac u konkretnej kobiety u Inki np. idzie to ekspressem
|
|
|
#4306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i ja będę mieć synka :-P Julian pcha się na świat ![]() Wiesz jeśli chcesz na ktg do szpitala bliżej to zawsze możesz powiedzieć ze mniejsza ruchliwość dziecka i Cię to martwi i muszą zrobić wtedy siłą skurczy w sumie nie ważna najważniejsze na ktg tetno dziecka, masz rację trzeba czekać i już muszę się czymś zająć Cytat:
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
pewnie ze pojdzie szybciej Minka ja sie tej mysli trzymam i nie puszczam
Inka sie nie odzywa wiec cos sie ruszylo albo rozwarcie postepuje a jesli nie to mozliwe cc
|
|
#4309 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie 13 h skurczów w dupe... Wyciszyli mi tym zastrzykiem... Skurcze spadły do 20 % i jeszcze dzisiaj IDE do domu
jestem tak zmęczona,rozczarowana i wsciekla ze siedze i wyje...
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby u Inki ruszyło
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie obawiałam się, że ten zastrzyk jest po to...
ale nie chciałam nic mówić ![]() chyba bym zabiła tych lekarzy, ja od razu mówiłam mojej gin, że jak mi nie zrobi w niedziele cc, to nie życzę sobie żadnych kroplowek na wyciszenie.. chyba zrozumiała dobitnie
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko ma jeszcze czas... Sory ale teraz wylaczam wizaz,nic mi się juz nie chce
|
#4314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wybacz no i wiem, że się niecierpliwisz, pamiętam jak z pierwszą ciążą czekałam, miałam takie skurcze jak inka przez 14 h i jak ustały to tez mi się wyć chciało, jeszcze tz zadzwonił do pracy, że rodze i nie przyjdzie. Później jak naprawdę rodziłam to pytał czy to poważna akcja, bo jak znów się zwolni a ja nie urodzę to go wywalą ![]() własnie z tym ktg to tak myślałam, że może pojadę i powiem, że się mało rusza tylko gorzej jak właśnie zacznie szaleć jak zwykle no i mój gin mówił, że mogę zastosowac taki sposób, ale niektórzy lekarze nawet jak jest ok to chcą zostawić na oddziale wtedy będę musiała podpisac papier, że się nie zgadzam na hospitalizajcę. Cytat:
tulam mocno! trzymaj się
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze Inka, tez chyba bylabym wsciekla. A sprawdzali czyjke jeszcze raz?
|
#4316 |
|
Rozeznanie
|
Inka, a może tak miało być? Nie martw się... Choć rozumiem, że czujesz się rozczarowana... A swoją drogą, to dziwne, że wyciszyli te skurcze, mi gin nawet ostatnio mówił, żeby nospy nawet nie brać...
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
Inka no nie przejmuj sie
nic na to nie poradzisz skoro wyciszyli (tylko mam nadzieje ze nie tym lekiem co pisalas sprawdz na wypisie) i popatrz na to z innej strony poniewaz kazdy dzien dziecka spedzony w brzuchu mamy jest na wage zlota a calkiem mozliwe ze jeszcze dzisiaj wrocisz do szpitala jak leki przestana dzialac
|
|
#4318 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No ale zawsze jakies obawy w człowieku siedzą. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dzis w ZUSie. Miła pani wyjaśniła, że nie ma potrzeby składania jakichkolwiek dokumentów wcześniej. Dowiedziałam się czego chciałam i jestem spokojna. |
|||||
|
|
|
#4319 |
|
Zadomowienie
|
Minka pójdzie szybciej zobaczysz, jak mi z tym pessarem zaraz po zdjęciu 4 cm się rozwarcie zrobiło i bardzo szybko skurcze nabierały tempa, tak, że tuż przed cc miałam co 2 minuty
szkoda tylko, że to łożysko było przyrośnięte bo raz dwa bym urodziła ![]() Demeter u mnie akurat przez pessar jakaś infekcja przeszła przez łożysko, bo miała zaburzenia oddychania i antybiotyk. Jakieś zmiany na płucach wykryto na zdjęciu płuc u małej :/ A nie miałam badań właśnie... Inka rozumiem Twoje rozczarowanie. Jednak już coś w tym kierunku się dzieje, masz 2 cm a przy kolejnym przyjeździe na porodówkę może być większe. Może to nie dzień Emilki. Mi na porodówce też dawali i zastrzyki i jakieś czopki i nic nie działało już wtedy i przebili pęcherz, podłączyli oksy i akcja się rozwinęła. Za niedługo wrócisz i zaczniesz rodzić na całego. Teraz zaciągnij tż do łóżka niech pomoże wykurzyć Ems, u mnie podziałało ( z Maćkiem ) raz dwa po seksie znalazłam się na porodówce :p trzymaj się i zobaczysz już bardzo niedługo do spotkania z maleńką
|
|
#4320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inka, moze to nie czas maleńkiej - tak jak dziewczyny pisza, kazdy dzien w brzuchu jest na wage złota. Odpoczywaj teraz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.

lekarze dalej czekają ... Chyba mają nadzieje ze to się jeszcze wyciszy
wszystko możliwe 

No ale zlitowała się nade mną i idę 24-go listopada, bo w pierwszym tygodniu grudnia mam miec cesarke i musze wiedziec co z tym gbsem.

siłą skurczy w sumie nie ważna najważniejsze na ktg tetno dziecka, masz rację trzeba czekać i już