Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 11:07   #2941
Ewka:D:D
Rozeznanie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

mi tez ostatnio w badanich powychodzily te kryszalki szczawianu wapnia

Ewka:D:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:07   #2942
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
dusiolka no faktycznie, nieciekawie fotografowac pipke jak glowka wychodzi na pewno nic przyjemnego na zdjeciu nie bedzie mozna dostrzec ale takie jak juz wyjma to ja nie mam nic przeciwko

Jak wyjmą to sama powiem mężowi zeby zrobił zdj brudaska

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość

Pani Dusiolka mi się dzisiaj śniła

O kurcze:p nie wiem czy chce wiedziec :d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:09   #2943
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
eee to lajcik !

Mąż mojej koleżanki zajrzał jej w krocze jak się główka rodziła i powiedział do niej "ale sie źle wydepilowałaś ", położna popatrzyła jak na idiotę i mówi " to włosy dziecka".
hahahahahhahah padłam : cojest:

Dusiolka - przepraszam zamówiłaś już wózek? a w sumie bardziej pytanie brzmi - zdecydowałaś się na Maxi Cosi Mura 4? Ile on kosztuje?
Stary 2014-11-19, 11:10   #2944
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość

Asiu, kryształy szczawianu świadczą o tym, że coś tam w nerkach zaczyna się dziać. Ja miałam raz taki wynik, zaczęłam więcej pić i doszła mi ta dieta cukrzycowa i niegdy więcej taki wynik się nie pojawił.
qrcze masakra, jak nie urok to sr...

czytam na necie, że to może być wynikiem diety (?) i że nie ejst groźne, ale oczywiście w necie można napisac wszystko. Zobaczymy co lekarz powie, może to faktycznie coś w nerkach, wyszły mi te bakterie ostatnio, brałam antybiotyk, poczekam jeszcze na posiew, wyniki mają bhyc jutro.

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
mi tez ostatnio w badanich powychodzily te kryszalki szczawianu wapnia

i Co lekarz na to powiedział?

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:17   #2945
bajlaga
Zadomowienie

Zdjęcie brudaska też bym chciała sama chciałabym mieć takie zdjęcie, bo nie mam zdjęć jako noworodek, malutki niemowlak... dopiero w którymś miesiącu
To takie zdjęcia dla Nas. Rodzinie damy oczywiście zdjęcia umytego, wyperfumowanego Młodego

dusiolka jeździlyśmy autami, ja jakimś niby swoim, Ty też niby swoim mówiłaś, że dzień prędzej miałaś wypadek i się boisz, że znowu się z czymś zderzysz (mój brat był przy tej rozmowie) potem w tym śnie my we dwie miałyśmy wypadek, aleee to było tak głupie, bo nagle te auta to były zabawkowe autka i się śmiałyśmy z tego, że dobrze, że nie jechałyśmy lepszymi autami mój brat chciał Cię zawieźć na pogotowie a my się śmiejemy i tłumaczymy, że to był wypadek zabawkowych autek
głupoty jak nie wiem
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:18   #2946
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Fashion tak zamowilam mure. Nie płaci sie z góry tylko przy odbiorze ale za wozek wyjdzie ok 2300-2500, nie wiem dokładnie , bo cena jest ruchoma ze względu na to ze wzięłam kolor z nowej kolekcji 2015,a co?
Dokładnie to maxi cosi mura 4plus

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-11-19 o 11:21
Stary 2014-11-19, 11:19   #2947
simonee
Zakorzenienie

Misia

Mamuśki czy któraś używała podkładów bardziej profilowanych takich jak na zdjeciu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4801223746.jpg (12,1 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-11-19, 11:19   #2948
dusiolka
Zakorzenienie

Mura 4plus to jest.
Stary 2014-11-19, 11:23   #2949
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Ajjj z malym na pewno bedzie wszystko ok! Nie masz co myslec negatywnie bedzie na pewno dobrze. A jakies usg jeszcze bedziesz miala? pewnie tak.
Nic nie mowili o typowym usg. W tamtym tyg robili 3 ale takie bez pomiarów, bardziej szukali co mnie boli. Ale i tak niedługo bede szła do mojego polskiego gina, musze sie go jeszcze wypytać troche na te tematy.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
witam, ja już po badanich, odebrałam wczorajsze badania morfologii, crp i moczu i ....krwinki białe dalej podwyżsozne,

RBC i HCT za niskie, hemoglobina podniosła mi się z 11,7 na 11.8 (!!) po 2 opakowaniach żelaza.

NEUT za wysokie,

LYm i MONO za niskie,

CRP wyszło mi 4,61 norma od 0 do 5 (myślicie że jest się czym martwic? niby w normie ale przy górnej granicy...

mocz - białka, cukru brak,

ale bakterie dalej dość liczne w polu widzenia (po zakończonej kuracji antybiotykowej)
leukocyty - ok,

ale wyszło mi jeszcze - kryształy szczawianu wapnia dość liczne (wiecie co to moze oznaczac??? masakra z tymi wynikami

czekam jeszcze na posiew moczu, jak wyjdą mi dalej bakterie to pewnie dalej antybiotyk

w sobotę mam wizyte, zobaczymy co powie.
Pewnie cie nie pocieszę ale moj crp to 62, on wlasnie świadczy o stanie zapalnym w organizmie.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:24   #2950
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Misia

Mamuśki czy któraś używała podkładów bardziej profilowanych takich jak na zdjeciu:
Ja je zakupiłam, ale nie używałam
Stary 2014-11-19, 11:25   #2951
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Elvira a ten wyrostek ma jakiś wpływ na małego ?
Sam wyrostek nie, jedynie na mnie bo jak sie rozleje to wiadomo jak to sie moze skończyć.
Dlatego kontrolują antybiotykami ze stan zapalny sie skończył.

Stary 2014-11-19, 11:25   #2952
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion tak zamowilam mure. Nie płaci sie z góry tylko przy odbiorze ale za wozek wyjdzie ok 2300-2500, nie wiem dokładnie , bo cena jest ruchoma ze względu na to ze wzięłam kolor z nowej kolekcji 2015,a co?
Dokładnie to maxi cosi mura 4plus
NIe wiem czemu ubzdurało mi się że kosztuje koło 4 tysięcy.
Mutsy chyba tyle kosztują no nie?

Bo czytałam właśnie pudelka i jest sensjacja, że Kożuchowska ma wózek za 4 tys i jej dziecko się będzie woziło po królewsku:P I miałam Ci pisać, że będzie córcie wozić po królewsku - bez ironii:
smiać mi się chce strasznie bo znam dużo ludzi, którzy mają wózki za 4 tysiące i są to normalni ludzie normalnie pracujący a nie gwiazdy. Jakby za 10 tysięcy kupiła to jeszcze mogli by sobie krzyczeć - chociaż co to dla niej:P
Stary 2014-11-19, 11:27   #2953
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
qrcze masakra, jak nie urok to sr...

czytam na necie, że to może być wynikiem diety (?) i że nie ejst groźne, ale oczywiście w necie można napisac wszystko. Zobaczymy co lekarz powie, może to faktycznie coś w nerkach, wyszły mi te bakterie ostatnio, brałam antybiotyk, poczekam jeszcze na posiew, wyniki mają bhyc jutro.
Mnie lekarz nic nie powiedział, ale może dlatego, że to pokazało się tylko raz, a później już nie. To raczej chodzi o zastoje, a nie bakterie, choć jedno i drugie może mieć coś ze sobą wspólnego. Nie bardzo to wiem.
Stary 2014-11-19, 11:28   #2954
simonee
Zakorzenienie

Bajlaga jestem ciekawa czy się sprawdziły bo w większości można kupić belli proste i długie
Stary 2014-11-19, 11:28   #2955
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Nic nie mowili o typowym usg. W tamtym tyg robili 3 ale takie bez pomiarów, bardziej szukali co mnie boli. Ale i tak niedługo bede szła do mojego polskiego gina, musze sie go jeszcze wypytać troche na te tematy.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Pewnie cie nie pocieszę ale moj crp to 62, on wlasnie świadczy o stanie zapalnym w organizmie.
mój wynik niby w normie, więć pewnie jest ok. Oby do soboty

3maj się jakoś będzie dobrze, lekarze wiedzą co robią, o dzieciaczka się nie martw, wszytsko będzie dobrze

Stary 2014-11-19, 11:30   #2956
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
wyrostek nie, ale nie można operować na razie. Bardziej leki moga mieć wpływ i stan zapalny.
Ogolnie to mozna operować, ale wiadomo jest wieksze ryzyko niz przy wyrostku bez ciazy. Poza jakimiś "normalnymi" komplikacjami moze to wywołać wcześniejszy porod.
Wlasnie o te leki sie boje najbardziej.

Stary 2014-11-19, 11:30   #2957
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion mutsy tez w granicach 2tys z hakiem. moze ma bugaboo/hartan? Nie ukrywajmy 4tys za wozek to sporo,niektórzy maja za tyle samochód :p
Stary 2014-11-19, 11:30   #2958
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Mnie lekarz nic nie powiedział, ale może dlatego, że to pokazało się tylko raz, a później już nie. To raczej chodzi o zastoje, a nie bakterie, choć jedno i drugie może mieć coś ze sobą wspólnego. Nie bardzo to wiem.
popytam l;ekarza w sobotę

Stary 2014-11-19, 11:34   #2959
dusiolka
Zakorzenienie

AsiaW ja mam crp 6 takze podwyższone i pewnie cos dostanę , jak miałam 7 to dostałam chemioterapeutyk-monural.
Stary 2014-11-19, 11:35   #2960
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Fashion mutsy tez w granicach 2tys z hakiem. moze ma bugaboo/hartan? Nie ukrywajmy 4tys za wozek to sporo,niektórzy maja za tyle samochód :p
Jest jest, ja bym na tyle sobie pozwolić nie mogła. No to bugaboo znam dwie osoby, które mają ten wózek. Normalnie pracujący w mojej małej mieścinie i mogli sobie na niego pozwolić (zarobki obu małżonków po niecałe 4tys zł)
Ale serio to jest cena, która zasługuje na wykrzyknik przy artykule o Kożuchowskiej?:P dla mnie nie

Jeden model Mutsy gondola+spacerówka cena normalna 3154 do tego kupić fotelik i jak nic będzie 4000zł.
Stary 2014-11-19, 11:36   #2961
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Bajlaga jestem ciekawa czy się sprawdziły bo w większości można kupić belli proste i długie
Czytałam przed zakupem opinie i kobiety polecały Hartmanna, brałam też z tej firmy majtki siatkowe, wielorazowe i super się rozciągają, nie wiem jak inne, ale te z małego rozmiaru rozciągają się do ogromnej pupki przymierzałam i nawet ich nie czuć, a tych podkładów wzięłam jedną pakę, tam jest chyba 30 szt.

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-19 o 11:37
Stary 2014-11-19, 11:36   #2962
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Sam wyrostek nie, jedynie na mnie bo jak sie rozleje to wiadomo jak to sie moze skończyć.
Dlatego kontrolują antybiotykami ze stan zapalny sie skończył.
O takich konsekwencjach wyrostku to nawet nie myślę, bo jesteś pod kontrolą i na pewno lekarze do tego nie dopuszczą !
Stary 2014-11-19, 11:46   #2963
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Nie do mnie ale pozwolę sobie odpowiedzieć - ja kupiłam takie dwie w biedronce właśnie po 10 zł. w rozmiarze S w lipcu były dobre - luźniejsze, a teraz nadal mimo dużego brzuszka bez problemu się w nie mieszczę. Mają sporo miejsca na brzuszek i są bardzo elastyczne.
aaa, to żałuję, że nie wzięłam, bo mi się podobała

biedro87- witamy, aż 5 lat milczałaś na wizażu, sporo

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie taki odrzut od mięsa? Ja to prawie "wegetarianka", ani smażonego, pieczonego, duszonego... jedynie trochę wędlin, tyle....
na kurczaka nie mogę patrzeć, nawet myśleć o nim

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Uwazam ze jest przeslodka<3

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Oglądam Pytanie na śniadanie i rozmawiają o profesjonalnej sesji zdjęciowej z porodu.
zaraz umrę

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
A poza tym to mam jakieś schizo, bo nie wiem czy mi się brzuch stawia, czy to Młody się tak tyłkiem do matki wypina. Bo mysle, ze brzuch i zaraz sie przesuwa w inne miejsce
też mam z tym problem, ale to chyba jego dupka

Cytat:
To ja jestem zboczona,bo mam parę zdjęć z porodu?
Ty to inna bajka

Cytat:
Mąż mojej koleżanki zajrzał jej w krocze jak się główka rodziła i powiedział do niej "ale sie źle wydepilowałaś ", położna popatrzyła jak na idiotę i mówi " to włosy dziecka".

Montanka- a mały się nie bał tych baniek? Leżał grzecznie?

ja już nie mogę wstać wcześniej, jak o 9.30, padnięta jestem po każdej nocy...
a moje małe ewidentnie bojaźliwe, właśnie kichnęłam parę razy i wiedziałam, że za parę sekund będzie miało czkawkę
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:48   #2964
jasowaa
Raczkowanie

Mowię szare, leniwe dzien dobry
I znow pytanie z innej beczki
Czy macie moze w domu koty ? lub znacie kogos, kto mial rownoczesnie noworodka i kota w domu? uwielbiam moja kotke, jednak boje sie troche, ze nie bede umiala jej upilnowac 24h i zrobi krzywde Malej.
Dodatkowo boje sie rozkladac kolyske, bo ona uwielbia wszystko to co nowe, i pewnie uzna je za swoje legowisko...
Czytalam tez, akurat w przypadku psow, ze powinno sie przed przyniesieniem Maluszka ze szpitala przyniesc pare jego rzeczy, by zwierze je obwachalo...
Moze macie jakies porady. A moze w ogole trzeba pozbyc sie kota na poczatek...?
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 11:53   #2965
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion ja nie liczylam fotelika. Tylko sam wozek.
Jesli ktos sie porywa na bugaboo przy zarobkach niecałe 4tys 1os to dla mnie nie jest rozsądne ;p ale kazdy wydaje pieniądze jak chce i nic mi do tego. Ja nie czytam pudelka i pokrewnych. Dla mnie moze miec nawet wozek za 20tys-to jej pieniądze nie moje czy na pudelku cos w ogole zasługuje na artykuł?;d

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Sama patrzyłam za hartanami czy bugaboo ale nie zamowilam tego pierwszego bo mało dostępny w sklepach i długi czas oczekiwania a drugiego bo na zywo mi sie nie spodobał po prostu.
Fashion poza tym czy to od mieściny zalezy ile kto zarabia?:d

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Jasowaa mój został wyeksmitowany do tesciow. Chyba juz z tamtąd nie wróci ale to inna historia.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Bajlaga utylam wczoraj polowe fug w łazience srodkiem z rosmanna "domol" do mycia łazienek i białe sa ;p
Stary 2014-11-19, 12:09   #2966
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Fashion ja nie liczylam fotelika. Tylko sam wozek.
Jesli ktos sie porywa na bugaboo przy zarobkach niecałe 4tys 1os to dla mnie nie jest rozsądne ;p ale kazdy wydaje pieniądze jak chce i nic mi do tego. Ja nie czytam pudelka i pokrewnych. Dla mnie moze miec nawet wozek za 20tys-to jej pieniądze nie moje czy na pudelku cos w ogole zasługuje na artykuł?;d

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Sama patrzyłam za hartanami czy bugaboo ale nie zamowilam tego pierwszego bo mało dostępny w sklepach i długi czas oczekiwania a drugiego bo na zywo mi sie nie spodobał po prostu.
Fashion poza tym czy to od mieściny zalezy ile kto zarabia?:d

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Jasowaa mój został wyeksmitowany do tesciow. Chyba juz z tamtąd nie wróci ale to inna historia.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Bajlaga utylam wczoraj polowe fug w łazience srodkiem z rosmanna "domol" do mycia łazienek i białe sa ;p
Szczerze mówiąc myślałam, że ewentualna rozmowa po moim wtrąceniu o tym artykule pójdzie w inną stronę, bardziej żartobliwą i prześmiewczą artykuł.

I w przypadku mojej mieściny zależy - bo większość zarobków jest na poziomie minimalnej krajowej lub ciut wyżej. Dobrze zarabia się w dwóch firmach, ale dość wysokim kosztem.
I akurat w mojej miejscowości znaczenie ma też stosunek wysokości zarobków do kosztów życia, bo są jednak niższe niż w większych miastach. I bezstresowe odłożenie na wózek za 4 tysiące przez 2 osoby zarabiające 8tysięcy do ręki nie jest wielkim problemem.
Znam osobę, która zarabia 3600, żyje sama, wynajmuje mieszkanie za niecały 1000 - 3 pokoje, u nas jest to możliwe bo sama wynajmuje 2 pokojowe za 650złczynsz z odstępnym+opłaty- jak chce coś kupić czy spodnie za 200zł czy komputer za 2 tysiące to kupuje i w kilka lat ma odłożone na koncie ponad 100tys.
Stary 2014-11-19, 12:11   #2967
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
Mowię szare, leniwe dzien dobry
I znow pytanie z innej beczki
Czy macie moze w domu koty ? lub znacie kogos, kto mial rownoczesnie noworodka i kota w domu? uwielbiam moja kotke, jednak boje sie troche, ze nie bede umiala jej upilnowac 24h i zrobi krzywde Malej.
Dodatkowo boje sie rozkladac kolyske, bo ona uwielbia wszystko to co nowe, i pewnie uzna je za swoje legowisko...
Czytalam tez, akurat w przypadku psow, ze powinno sie przed przyniesieniem Maluszka ze szpitala przyniesc pare jego rzeczy, by zwierze je obwachalo...
Moze macie jakies porady. A moze w ogole trzeba pozbyc sie kota na poczatek...?
ja mam w domu rodzinnym, gdzie często przyjeżdżam. Dzidziuś też będzie częstym gościem Boję się reakcji kota, bo on jest ogólnie nieobliczalny. Zdarza się, że mnie albo kogoś ugryzie/udrapnie, a za chwile jest słodkim kociaczkiem.
Jak przyszła paczka dzidziusiowa to zaliczył spanko w niej. Trzeba będzie po prostu pilnować, by na początku nie zbliżał się do dziecka.
Stary 2014-11-19, 12:15   #2968
bajlaga
Zadomowienie

dusiolka ooo, o tych produktach Domol już słyszę kolejną dobrą opinię wypróbuję chyba wszystko, bo te fugi są okropne, kafelki są czyste, a w tych fugach dalej ta gładź

ostatnio trochę na kolanach sprzątałam i się podnieść nie umiałam, kolana mi odpadały więc kolejna robota dla Tżta

przedwczoraj odkręcałam klamki w oknach, jak ktoś mnie widział to zapewne łapał się za głowę...okna bym umyła, ale jakoś się boję
Stary 2014-11-19, 12:23   #2969
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
NIe wiem czemu ubzdurało mi się że kosztuje koło 4 tysięcy.
Mutsy chyba tyle kosztują no nie?

Bo czytałam właśnie pudelka i jest sensjacja, że Kożuchowska ma wózek za 4 tys i jej dziecko się będzie woziło po królewsku:P I miałam Ci pisać, że będzie córcie wozić po królewsku - bez ironii:
smiać mi się chce strasznie bo znam dużo ludzi, którzy mają wózki za 4 tysiące i są to normalni ludzie normalnie pracujący a nie gwiazdy. Jakby za 10 tysięcy kupiła to jeszcze mogli by sobie krzyczeć - chociaż co to dla niej:P
ciekawe, jaki dokladnie ma model.

smerfi ciebie męczą zaparcia?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:31   #2970
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Oglądam Pytanie na śniadanie i rozmawiają o profesjonalnej sesji zdjęciowej z porodu. Jeśli któraś o tym myśli, to szanuję jej decyzję, ale dla mnie to nieporozumienie. Nie wyobrażam sobie wzięcia udziału w takiej akcji Tylko ja, tż i naprawdę niezbędny personel medyczny. Tak to widzę.
Nie wyobrażam sobie obcej osoby z aparatem koło mojej gołej d... i dziwie się, ze ludzie jeszcze za to płacą

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Mnie na początku ciąży odrzucało od jedzenia, mięso jadłam tylko z rozsądku, smażone to już w ogóle masakra. Za to teraz nadrabiam, wszystko mi smakuje i ciągle jestem głodna. Raczej się ograniczam, tzn. jem w sumie tyle co przed ciążą i mało słodyczy, a jestem 17 kg na plusie. Od pewnego momenty tyję 1 kg tygodniowo i nic nie potrafię z tym zrobić.
Nie stresuj się i przybij piątkę, ja też tyle urosłam, dziś rano waga pokazała, że od 3 tyg tylko +1 kg, ale jej nie wierzę zobaczę we wtorek na wizycie

Cytat:
Moja mama pojechala dzis do lumpka, wyciagnela mojego tate bo jej nie dalo ze dzis dostawa a nikt nie pojedzie, przywiozl mi teraz tato co kupili, strasznie sliczne rzeczy ale najlepsze ze nieswiadomie kupila pajacyka z f&f we wzor.blizniaczy jaki kupilysmy kombinezonik zimowy f&f. Dzownie do niej i pytam czy wiedziala ze to taki sam wzor, a ona ze faktycznie nie pokojarzyla a jakas kobieta chciala tego pajaca od niej wysepic:p
Moja się boi mi kupowac cokolwiek sama bo nie wie czy mi się spodoba dobrze to i niedobrze

Cytat:
Fizycznie ok, gorzej psychicznie. Cały czas myśle o tym czy mały sie zdrowy urodzi :-(
Oj biedna Ty powtarzaj sobie ciągle, że zamartwianie nic nie da, i na pewno będzie dobrze, bo musi!!!

Cytat:
eee to lajcik !

padłam nie lubię takich "mądrych" facetów

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ja mam w domu rodzinnym, gdzie często przyjeżdżam. Dzidziuś też będzie częstym gościem Boję się reakcji kota, bo on jest ogólnie nieobliczalny. Zdarza się, że mnie albo kogoś ugryzie/udrapnie, a za chwile jest słodkim kociaczkiem.
Jak przyszła paczka dzidziusiowa to zaliczył spanko w niej. Trzeba będzie po prostu pilnować, by na początku nie zbliżał się do dziecka.
ale fajny sierściuch kocham kocury na starość będę miała ze 2

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
przedwczoraj odkręcałam klamki w oknach, jak ktoś mnie widział to zapewne łapał się za głowę...okna bym umyła, ale jakoś się boję
i bardzo dobrze, nawet tak nie kombinuj

Ja zaliczyłam już dziś endokrynolog, wszystko gra i dostałam instrukcje jak po porodzie dawkować No i przyszło moje zamówienie z gemini szybciutko teraz mogę spać spokojnie i pakować torbę niedługo
Najpierw mega prasowanie, całe łóżeczko mam wyłożone ciuszkami, ale na szczęście moja mamuśka przyjedzie do mnie na caly przyszły tydzien i pomoże
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości