Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 12:35   #2971
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Dobry

Zazdroszczę tym które śpią smacznie w nocy.jak u mnie na poczatku bylo bez zrzedzenia tak teraz cholercia no źle spie....

Biedro witaj

Lilijka noo ja pare miesięcy już taki odrzut mam nawet pare tyg temu od double cheesburgera mnie odrzucilo brrr

Maritxell jak dla mnie takie sesje z porodu to nieporozumienie :/ moze Ci małżonek fote strzelic,ale to tylko dla nas ma byc.porod jak dla mnie to odobiste wydarzenie i to tylko dla mnie, meza i dziecka.ostatnio pokazalo mi sie ze moja znajoma polubila fotke- patrze , a tam jeszcze dziecie mamie nie dane, we krwi , ale fota na fejsa byc musi :/

Karoloo hej, hej

Smerfetka, a moze przeloz wizyte u tesciowej i sie polz kochana- wyspij sie , wypocznij

Kinga , ale masz zdjecia dla Was samych czy wystawiasz po portalach społecznościowych ? Jak dla siebie to nie jestes zboczona

Elvira zara pasa wezmę ! Maly urodzi sie zdrowiutki wszystko bedzie dobrze

Allgood haha wzrok kota - bezcenny .

Gotuje rosolek i mi pachnie ladnie

Dziś wizyta o 14.10.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

W ogole wyslalam mojego do przychodni (szedl w tamta stronę ) żeby mi pojemnik na mocz przyniosl .przeszukalam wszystko wczoraj i nie ma. Rano wchodze , a tam lezy na umywalce bo sobie wczoraj przygotowalam.schowalam na szybko i mam nadzieję ze mezu go nie widzial

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:37   #2972
simonee
Zakorzenienie

Bajlaga no właśnie zamówiłam w ciemno te podklady mam nadzieje ze będą ok.

W końcu zebrała się za farbowanie włosów, efekt szybszy bo 30 min i włosy mają kolor. Normalnie mam lenia by pojechać do fryzjera
Stary 2014-11-19, 12:40   #2973
Brawurka_29
Zakorzenienie

Ja do fryzjera chcialam przed nowym rokkem podjechać , ale czy mi sie uda to nie mam pojecia

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:40   #2974
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion doprawdy nie wiem jak tej pani co zarabia 3600 ,za wynajem płaci 1tys (a gdzie jeszcze opłaty) ,policzmy ze 1500zl na jedzenie bo sama mieszka to juz jej zostaje tylko 1100 (dalej bez opłat),a gdzie na paliwo itp? To naprawdę nie wiem jak odkłada 100tys zł, zalezy tez w ile lat oczywiscie ;p no na chłopski rozum jest to mało prawdopodobne,a sama moze mowić co chce,przeciez nikt wgląd do jej konta nie ma;p
Poza tym oczywiscie to nie problem przy 8tys/rodzine wydac 4tys na wozek, tyle ze chyba większość ludzi chce odkładać pieniądze na jakies swoje marzenia,dom,mieszkanie. To tylko moje zdanie. Nigdy nie ufam ludziom w ich teorie ze np przy zarobkach 3tys maja dom bez kredytu;d
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:42   #2975
justynalyp
Zadomowienie

dzień dobry,
ja pobiłam dzisiaj wszystkie rekordy i spałam 12 i pół godziny. obudziłam się tylko raz o 4 w nocy, bo mnie kopała i trochę to wszystko bolało.
zadzwoniłam do sklepu pytać się o mój wózek i będzie w piątek.
wczoraj włączyłam kolejną pralkę dzieciowych rzeczy. wyprałam też rożek i byłam taka wściekła, bo miejscami poschodziła z niego farba, ale jak jest suchy to nie ma białych plam, jest po prostu wypłowiały. Mówię to dzisiaj mojej mamie a ona do mnie, to po co prałaś. no jak po co. ja bym nie prała tego co nie jest przy skórze i taka gadka mojej mamy, normalnie włosy mi się na cyckach zjeżyły. tłumacze jej, że skoro tak w praniu to wszystko zeszło to ile tam musi byc chemii. ale to jakbym sobie waliła grochem o ścianę.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:49   #2976
Eirene1987
Zakorzenienie

hej

Smerfetka
jak tam jelita???
a doczytałam ... biedna...

co do kurierów nam kiedyś zostawił w..... sklepie 2 km od naszej wioski nie mam pojęcia dlaczego i nie mam pojęcia jakim cudem. a jeszcze lepszy był ten co zostawił książki dla mojego brata w księgarni choć były do domu zamawiane. dobrze się złożyło że akurat sąsiadka tam pracuje to przyniosła nam

Fashionaddicted

Cytat:
Napisane przez NOWA SOWA Pokaż wiadomość
hej hej mamusie , prztyszłe ...
ja już obecna , wrześniowa .. życze zdrówka dla was i waszych pociech !!
dziękuję

Biedro87 hej

Maritxell też nie kumam profesjonalnego fotografa przy porodzie

Ma.ko współczuję kataru
to stawianie się to pewnie mały się wypycha skoro się przesuwa

Elvira bądź dobrej myśli

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Fizycznie ok, gorzej psychicznie. Cały czas myśle o tym czy mały sie zdrowy urodzi :-(
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mąż mojej koleżanki zajrzał jej w krocze jak się główka rodziła i powiedział do niej "ale sie źle wydepilowałaś ", położna popatrzyła jak na idiotę i mówi " to włosy dziecka".

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Normalnie pracujący w mojej małej mieścinie i mogli sobie na niego pozwolić (zarobki obu małżonków po niecałe 4tys zł)
Ale serio to jest cena, która zasługuje na wykrzyknik przy artykule o Kożuchowskiej?:P dla mnie nie
to może nie chodzi o zarobki a o sam fakt że wózek może tyle kosztować
moim zdaniem to bardzo dużo jak na wózek. ja bym nawet 2tys nie dała. ale to moje zdanie. dlatego są wózki za 1000zł i są za 4tys
dla każdego coś
jakbym razem z mężem zarabiała 8tys to pewnie że można kupić - odkładasz tylko wystarczy swoją pensję 1 miesiąc i już masz
tylko to nie są normalne zarobki raczej duże
ale nawet gdybym miała tyle kasy nie wydałabym je na wózek za 4 tys
wolałabym na wakacje odłożyć haha

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:51   #2977
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja pobiłam dzisiaj wszystkie rekordy i spałam 12 i pół godziny. obudziłam się tylko raz o 4 w nocy, bo mnie kopała i trochę to wszystko bolało.
wczoraj włączyłam kolejną pralkę dzieciowych rzeczy. wyprałam też rożek i byłam taka wściekła, bo miejscami poschodziła z niego farba, ale jak jest suchy to nie ma białych plam, jest po prostu wypłowiały. Mówię to dzisiaj mojej mamie a ona do mnie, to po co prałaś. no jak po co. ja bym nie prała tego co nie jest przy skórze i taka gadka mojej mamy, normalnie włosy mi się na cyckach zjeżyły. tłumacze jej, że skoro tak w praniu to wszystko zeszło to ile tam musi byc chemii. ale to jakbym sobie waliła grochem o ścianę.
też bym się wkurzyła, a to ten rożek z rodzaju minky ? aż sprawdziłam na aukcji na której kupowałam swój kocyk, że mam go prac w 30st tylko, ale czy to wystarczy... ? trochę mało jak dla mnie
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:53   #2978
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askaa02 Pokaż wiadomość
Ja zaliczyłam już dziś endokrynolog, wszystko gra i dostałam instrukcje jak po porodzie dawkować

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion doprawdy nie wiem jak tej pani co zarabia 3600 ,za wynajem płaci 1tys (a gdzie jeszcze opłaty) ,policzmy ze 1500zl na jedzenie bo sama mieszka to juz jej zostaje tylko 1100 (dalej bez opłat),a gdzie na paliwo itp? To naprawdę nie wiem jak odkłada 100tys zł, zalezy tez w ile lat oczywiscie ;p no na chłopski rozum jest to mało prawdopodobne,a sama moze mowić co chce,przeciez nikt wgląd do jej konta nie ma;p
Poza tym oczywiscie to nie problem przy 8tys/rodzine wydac 4tys na wozek, tyle ze chyba większość ludzi chce odkładać pieniądze na jakies swoje marzenia,dom,mieszkanie. To tylko moje zdanie. Nigdy nie ufam ludziom w ich teorie ze np przy zarobkach 3tys maja dom bez kredytu;d
zgadzam się. chyba że oszczędna bardzo

właśnie ja bym wolała wydać na co innego niż wózek na pół roku czy nawet na rok.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:55   #2979
justynalyp
Zadomowienie

bardziej taka kołderka. z jednej strony biały a z drugiej strony niebieski. prałam na 40 stopni.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 12:59   #2980
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga powiedz mi czy Ty zmieszała ocet z soda?;p bo jak tak to sie nie dziwie ze nie zadziałało;p
Stary 2014-11-19, 13:00   #2981
simonee
Zakorzenienie

Brawurka ja juz musiałam ufarbowac bo takie miałam odrosty ze patrzeć na siebie nie mogłam. U mnie grudzień to jeden wielki znak zapytania wiec wole dosłownie wszystko naszykowac/zrobić do końca listopada.

Justyna ja też wszystko piore, zresztą to twoja sprawa co chcesz prac. Jeśli coś jest nowe nie znaczy ze czyste, nie wiesz gdzie to było trzymane i czy szczury po tym nie latały ilu ludzi dotykało itd dobrze robisz i się nie denerwuj mama
Stary 2014-11-19, 13:05   #2982
nuna2
Zakorzenienie

smerfetka dzięki za link trochę kosztuje, ale chyba warto

co do porodu i zdjęć: never ever

witam nową forumowiczkę

Kurcze twardnieje mi brzuch, mam brać nospę 3x i luteinę wrócić do 2x2 a jak do jutra nie będzie lepiej, to podjechać do gin.
Stary 2014-11-19, 13:05   #2983
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Bajlaga powiedz mi czy Ty zmieszała ocet z soda?;p bo jak tak to sie nie dziwie ze nie zadziałało;p
Nie, proszkiem do pieczenia dojeżdżałam te fugi na końcu wodą z octem przemywałam. A zapomniałam zapytać, ten Domol to specjalna seria do fug? Ostatnio tyle tych preparatów widziałam, w różnych cenach i się zastanawiałam czy to działa w ogóle
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:09   #2984
Maritxell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Ja do fryzjera chcialam przed nowym rokkem podjechać , ale czy mi sie uda to nie mam pojecia
ja się zapisałam tuż przed Świętami, obym chociaż do tego czasu donosiła brzuch

Z tymi zdjęciami z porodu to kilka pokazali w tv, oczywiście na tych zdjęciach wszyscy super wyglądali, nawet jak kobieta miała grymas na twarzy to wyglądał inaczej, niż te które widzę oglądając Porodówkę Kilka zdjęć jak siedziała w wannie, dziecka tuż po urodzeniu itp. Pewnie można wyznaczyć granicę, której fotograf ma nie przekraczać, ale mimo wszystko nie jestem potencjalną klientką
Stary 2014-11-19, 13:14   #2985
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga nie widziałam zeby był specjalny do fug, to jest po prostu do mycia łazienek mysle ze u Ciebie to troche inna kwestia bo mówisz ze nie masz zabrudzeń tylko gładź..wiec moze to innego potraktowania wymaga..moze na jakis forach maja sposob na gładź w fugach
Stary 2014-11-19, 13:21   #2986
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
smerfetka dzięki za link trochę kosztuje, ale chyba warto

co do porodu i zdjęć: never ever

witam nową forumowiczkę

Kurcze twardnieje mi brzuch, mam brać nospę 3x i luteinę wrócić do 2x2 a jak do jutra nie będzie lepiej, to podjechać do gin.

tak mnie zastanawia diametralnie różne podejście ginekologów do tego twardnienia. Mi tez się zdarza że twardnieje, nawet bardzo, często młody wypycha różne części ciała, a często tak po prostu - sam brzuch. ale oprócz tego nie odczuwam żadnych dolegliwości, i mój gin stwierdził, ze twardnienie brzucha na takim etapie ciąży to sprawa zupełnie normalna, macica pracuje i przygotowuje się do porodu, nawet kazał mi odstawić luteinę, od 3 tyg nie biore i jest ok, nospy nie biore wcale (przez całą ciąże wzięłam 2 tabletki).

I nie żebym krytykowała, przeciwnie - zastanawiam się jak to jest z tymi twardnieniami.
A jak z Twoją szyjką? (wybacz, nie pamiętam czy masz skróconą)

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:22   #2987
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Króki komentarz tylko:
Zaufanie mam bo to moja siostra.
Za mieszkanie płaci niecały 1000zł z opłatami.
Jedzenie 1500zł sama? ja z mężem wydajemy niecałe 900zł we dwoje, z mojej strony jest porzadnie wydawana kasa na słodycze, z jego strony na mięso wędliny itp. Jemy normalnie
akurat samochodu nie ma, ale my osobiście wydajemy na beznzyne 150zł miesięcznie - i ona gdyby miała samochód wydawałaby jeszcze mniej bo jeździłaby tylko do pracy 7km.
A i dorzuca się rodzicom czasem.
Nie kłamie ale wierzyć ani ufać mi nie musisz.
Ja sama z mężem mam na dwoje 3000zł i w lepsze miesiące, gdy nie ma jakichś większych rachunków czy wydatków typu wesele odkładamy 400-600zł... zależy jak kto i gdzie żyje.

Zakup wózka za 4tys jest jednorazowy. Reszte miesięcy mogą odkładać na no chcą.
Z mojej strony koniec tematu
Stary 2014-11-19, 13:32   #2988
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
bardziej taka kołderka. z jednej strony biały a z drugiej strony niebieski. prałam na 40 stopni.
To chyba wiem jaka. Ja taki dostałam od bratowej, po mojej chrzestnicy, nie jest nowy, ale nie jest zniszczony, wezmę go do szpitala i będzie jako awaryjny w domu i prałam go na: 80 stopni z pieluchami i ma się dobrze
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:36   #2989
Kinqaa
Zakorzenienie

Ale drzemke sobie ucielam!.
A teraz czas do sklepu się zbierać po jakiś obiad

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:41   #2990
allgoodthings
Zadomowienie

a mnie frytki do kuchni wołają mniam
Stary 2014-11-19, 13:41   #2991
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
a mnie frytki do kuchni wołają mniam

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:43   #2992
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Fashion koniecznie musisz zdradzić sposob na wydawanie 900zl/mies na jedzenie mowię serio
My na paliwo wydajemy np ponad 1tys/mies wiec przy naszych kosztach życia ze tak powiem dla mnie to nie do ogarnięcia, dodam ze mieszkamy póki co na totalnym zadupiu ;d ..

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Co do otulaczy itp to tez słyszałam ze niekorzystnie wpływa cos takiego na bioderka,dlatego zrezygnowałam z pomysłu zeby dziecko spało w rozku..

Edytowane przez dusiolka
Czas edycji: 2014-11-19 o 13:44
Stary 2014-11-19, 13:46   #2993
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Fashion koniecznie musisz zdradzić sposob na wydawanie 900zl/mies na jedzenie mowię serio
My na paliwo wydajemy np ponad 1tys/mies wiec przy naszych kosztach życia ze tak powiem dla mnie to nie do ogarnięcia, dodam ze mieszkamy póki co na totalnym zadupiu ;d ..

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Co do otulaczy itp to tez słyszałam ze niekorzystnie wpływa cos takiego na bioderka,dlatego zrezygnowałam z pomysłu zeby dziecko spało w rozku..
a w czym planujesz? śpiworek? kocyk?

Stary 2014-11-19, 13:50   #2994
Montanka
Rozeznanie

A gdzie LindaC? Miala dać znac po wizycie. Lindaaa, hop, hop!

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
Montanka- a mały się nie bał tych baniek? Leżał grzecznie?
Leżał plackiem i oglądał baję. trzy minuty to nie tak długo. Takie mamy zalecenie od lekarza. W instrukcji napisane jest, e dzieci do 5 minut.

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ja mam w domu rodzinnym, gdzie często przyjeżdżam. Dzidziuś też będzie częstym gościem Boję się reakcji kota, bo on jest ogólnie nieobliczalny. Zdarza się, że mnie albo kogoś ugryzie/udrapnie, a za chwile jest słodkim kociaczkiem.
Jak przyszła paczka dzidziusiowa to zaliczył spanko w niej. Trzeba będzie po prostu pilnować, by na początku nie zbliżał się do dziecka.
wow, ale dorodny kocur
Cytat:
dzień dobry,
Justyna, a nie chcesz reklamować? Ja chyba bym nie odpuściła. Szkoda, bo zapłaciłaś za to.

Miałam Wam pisać jeszcze, że ciąg dalszy mojego mega humorku trwa. Mam już meble młodego złożone, więc tylko prać, prasować i układać, ale jakoś nie mam weny. Przyszedł mój ochraniacz, rożek i inne gadżety do pokoju, to jeszcze nie odebrane od teściów, torba też czeka na spakowanie, bo wszystko juz jest. No nie mogę się za to zabrać.

Smerf, jak Twoja torba? Ja mam wrażenie, że moja dalej ma taki dziwny zapach. Ta guma w środku. Chyba spakuje się w starą torbę, bo nie zniosę, jak mi tak w szpitalu będzie śmierdziało.
Stary 2014-11-19, 13:52   #2995
dusiolka
Zakorzenienie

AsiaW kupiłam spiworek, zobaczymy czy KsieznicZce sie spodoba
Stary 2014-11-19, 13:54   #2996
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
AsiaW kupiłam spiworek, zobaczymy czy KsieznicZce sie spodoba
ja mam jeden rożek, jeden cienszy śpioworek i parę kocyków, zobaczymy co maluch wybierze

Stary 2014-11-19, 13:55   #2997
dusiolka
Zakorzenienie

A jak nie to spróbuje potem z kocykiem albo kołderka,ktora powsadzać pod materac i tylko do połowy Mała nakryje wtedy..ale to gdyby nie zdał egzaminu spiworek
Stary 2014-11-19, 13:57   #2998
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

fashion to mamy identycznie z brzuchem

Kinqaa akurat takie to jeszcze ok, ale wjazd z fotografem na porodówkę to masakra.

Bajlaga chyba sprawie sobie na prezent Mikołajkowy tą sesję i znajomej za 60zł

elvira urodzi się zdrowy, nie ma innego wyjścia

misia to fest zabłysnął

simone ja mam chyba canpolu i one chyba są takie bardziej profilowane, ale zobaczymy.

tommotow też mi się wydaje ze to dupka

Mama poprasowałą wszystkie bodziaki jakie mam. A ile się nazachwycałyśmy hihi.
Jutro chce poprasować pajace i śpiochy. A ja siedze i patrze aż mi głupio.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:00   #2999
dusiolka
Zakorzenienie

AsiaW tez kupiłam rozek, chyba go wykorzystam jak podczas najazdu pielgrzymów zeby Malutka wsadZic do potrzymania;p
Ps jesli chodzi o dawanie na ręce dzieciaczków to dobrze podobno podłożyć pieluchę tetrowa/flanelowa pod buźkę..pediatra znajomej opowiadała ze jest duzo przypadków w których wlasnie przychodzą z łojotokowej zapaleniem skory maluszka bo tu ciocia,tam wujek,babcia,dziadek brali na ręce, buzka obcierała sie o ich koszulki,swetry itp a potem takie kwiatki wychodziły..

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Ma.ko korzystaj jak Mama pomaga moja przyjedzie po porodzie bo chciałam,a tak to sama musze to ogarnąć wszystko.
Tz jak zobaczył mnie w pozycji na cztery łapy czyszcząca fugi to podniósł głos az;d ze zwariowałam i mam to zostawic ;d a ja juz cała łazienkę zrobiłam ;p mowię ze jeszcze musze raz przelecieć w jednym miejscu bo chce lepszy efekt uzyskać to od razu ze on to zrobi;d
Stary 2014-11-19, 14:01   #3000
smerfetka2808
Zakorzenienie

Bajlaga nie wiem właśnie czy to te drazliwe jelita czy to Mały tak wczoraj je uciskal bo dzisiaj już jest ok.

brawurka u teściowej sobie leżę nic nie robię wiec looz

Nuna no troszkę kosztuje ale ja na wszystkim oszczędzam więc sobie na niego pozwoliłam

Eirene no dziś już lepiej, Dziękuję

Montanka jak Kapi i banki? Torba dalej na balkonie ale już tak bardzo nie śmierdzi.

Dusiolka ale w rozku dzidzius nie musi być bardzo scisniety przecież my wydajemy ok 1000zl na jedzonko w miesiącu :p

Katerina czasami mam zaparcia ale nie zawsze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości