Moc pozytywnego myślenia - III część - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-16, 21:46   #2101
Mimi08
Zadomowienie

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część

Hej! Nie pisałam od kilku dni, miałam kilka spraw na głowie. U mnie tak sobie, wciąż cierpię na brak czasu i pieniędzy, ale to bardziej motywuje mnie do pracy, bo wiem, że tylko mogę liczyć na siebie. Wciąż narzekałam, że nie mam czasu na nic..., aż w końcu doszłam do wniosku, że tylko ja sama mogę sobie sprawić wiecej czasu, dlatego zaczęłam codziennie wstawać o 5 rano i czytać w Internecie o zarządzaniu czasem i do tego afirmacje i pomogło
Muszę Wam powiedzieć jeszcze o jednej rzeczy. Zanim zaczęłam interesować się pozytywnym myśleniem poczucie mojej wartości nie było na najwyższym poziomie. Aż natchnęłam się na audiobooka Louise Hay o pokochaniu siebie i zaczęłam stosować to o czym ona mówi. Pierwszym ćwiczeniem jakie stosowałam było patrzenie się w lustro i mówienie do siebie: "Kocham Cię". Zaczęłam ok. 2 miesięcy temu, wiedziałam, że efekty nie przyjdą natychmiast, czekałam i czekałam...aż w końcu poczułam, że naprawdę kocham siebie i czuje się ze sobą dobrze, jestem bardziej pewna siebie. Jeśli ktoś ma taki sam problem jak ja to polecam to ćwiczenie, naprawdę działa

Pisałyście o audiobookach. Świetna sprawa gdy ktoś nie ma czasu na czytanie tak jak ja

Happy woman czytałam o Twojej sytuacji. Ciężka sprawa. Powinnaś podjąć jakieś kroki, słuchaj tego co Ci podpowiada intuicja

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-16, 22:22   #2102
thalia666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mimi08 Pokaż wiadomość
Hej! Nie pisałam od kilku dni, miałam kilka spraw na głowie. U mnie tak sobie, wciąż cierpię na brak czasu i pieniędzy, ale to bardziej motywuje mnie do pracy, bo wiem, że tylko mogę liczyć na siebie. Wciąż narzekałam, że nie mam czasu na nic..., aż w końcu doszłam do wniosku, że tylko ja sama mogę sobie sprawić wiecej czasu, dlatego zaczęłam codziennie wstawać o 5 rano i czytać w Internecie o zarządzaniu czasem i do tego afirmacje i pomogło
Muszę Wam powiedzieć jeszcze o jednej rzeczy. Zanim zaczęłam interesować się pozytywnym myśleniem poczucie mojej wartości nie było na najwyższym poziomie. Aż natchnęłam się na audiobooka Louise Hay o pokochaniu siebie i zaczęłam stosować to o czym ona mówi. Pierwszym ćwiczeniem jakie stosowałam było patrzenie się w lustro i mówienie do siebie: "Kocham Cię". Zaczęłam ok. 2 miesięcy temu, wiedziałam, że efekty nie przyjdą natychmiast, czekałam i czekałam...aż w końcu poczułam, że naprawdę kocham siebie i czuje się ze sobą dobrze, jestem bardziej pewna siebie. Jeśli ktoś ma taki sam problem jak ja to polecam to ćwiczenie, naprawdę działa

Pisałyście o audiobookach. Świetna sprawa gdy ktoś nie ma czasu na czytanie tak jak ja

Happy woman czytałam o Twojej sytuacji. Ciężka sprawa. Powinnaś podjąć jakieś kroki, słuchaj tego co Ci podpowiada intuicja
Wreszcie! Słuchać i się uczyć od niej!
Mimi - a tak poważnie to gratuluję. Nareszcie ktoś może potwierdzić, że to serio pomaga i nie powtarzam tego z nudów
Stary 2014-11-17, 13:41   #2103
wartamarrta
Raczkowanie

Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Moja przygoda z pozytywnym myśleniem się dopiero zaczyna. Wiem, że nie będzie łatwo, bo jestem straszną pesymistką... uważam, że nic mi nie wyjdzie --> więc nie wychodzi, więc to takie błędne koło.

W moim przypadku wygląda to tak, że ponad 2 lata temu nie dostałam się na wymarzone studia, poszłam na inne, jednak to zupełnie nie to. Zrezygnowałam i teraz podchodze do poprawy matury (!), by jeszcze raz zawalczyć o swoje marzenia. Problem w tym, że mam wiele wątpliwości czy mi się to uda ( jak zwykle), ciężko mi pozbyć się tych okropnych wątpliwości.

Dlatego dołączam do Was z nadzieją, że za parę miesięcy oznajmię Wam, że się udało...
wartamarrta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 14:01   #2104
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wartamarrta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Moja przygoda z pozytywnym myśleniem się dopiero zaczyna. Wiem, że nie będzie łatwo, bo jestem straszną pesymistką... uważam, że nic mi nie wyjdzie --> więc nie wychodzi, więc to takie błędne koło.

W moim przypadku wygląda to tak, że ponad 2 lata temu nie dostałam się na wymarzone studia, poszłam na inne, jednak to zupełnie nie to. Zrezygnowałam i teraz podchodze do poprawy matury (!), by jeszcze raz zawalczyć o swoje marzenia. Problem w tym, że mam wiele wątpliwości czy mi się to uda ( jak zwykle), ciężko mi pozbyć się tych okropnych wątpliwości.

Dlatego dołączam do Was z nadzieją, że za parę miesięcy oznajmię Wam, że się udało...
Witaj

Jakie to studia? I co chciałabyś po nich robić?
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 14:04   #2105
wartamarrta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koci Pazur Pokaż wiadomość
Witaj

Jakie to studia? I co chciałabyś po nich robić?
Medycyna konkretnej specjalizacji jeszcze nie wybrałam ostatecznie.
Stary 2014-11-17, 14:18   #2106
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Medycyna konkretnej specjalizacji jeszcze nie wybrałam ostatecznie.
Super! Życzę powodzenia
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 14:21   #2107
thalia666
Wtajemniczenie

Ja jestem na V roku i dalej nie mam wybranej specki
Stary 2014-11-17, 15:17   #2108
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:

Witaj!
Życzę powodzenia! Wiem, że na pewno uda Ci się

Stary 2014-11-17, 15:33   #2109
201604251028
Konto usunięte

Cytat:

Witamy
Jak przygotowania do matury? Co teraz studiujesz?
201604251028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 15:45   #2110
wartamarrta
Raczkowanie

Zrezygnowałam ze studiów. Byłam na analityce medycznej, ale nie czuje się tam dobrze, może dlatego, że ciągle marzy mi się medycyna.

Postawiłam wszystko na jedną kartę, ale stwierdziłam, że ten czas, który teraz zmarnowałam i tak jest niczym w porównaniu do całego życia spędzonego z niespełnionymi ambicjami.

Poszłam do pracy i stopniowo się przygotowuje, jakoś idzie.

Jednak nie umiem się pozbyć strachu, ciągle towarzyszą mi myśli, których nie umiem zwalczyć " Co jak Ci się nie uda?" , " Jeżeli nie wyjdzie, to będziesz robić do końca życia coś czego nie chcesz" itp.

Macie jakieś sposoby na swoje pozytywne myślenie? Czy jesteście takie z natury? Optymistyczne?
Stary 2014-11-17, 15:50   #2111
201604251028
Konto usunięte

Cytat:
Macie jakieś sposoby na swoje pozytywne myślenie? Czy jesteście takie z natury? Optymistyczne?
Nie jestem z natury optymistyczna, a wrecz jestem histeryczna panikara.
Ale staram sie z tym walczyc Pracuje nad soba, nad swoim rozwojem. Najwiekszy problem mam ze zmartwieniami i "co sie wydarzy" tak jak ty.
Stary 2014-11-17, 18:39   #2112
happy woman
Raczkowanie

Dziewczyny trzymajcie kciuki, za jakąś godzinę będzie wiadomo co dalej
happy woman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 18:45   #2113
NinaPetrova
Raczkowanie

Mimio

Ja od dziś zaczełam stosować metode "kocham Cię".

Mam nadzieję,że pomoże!

Happy

Jestem z Tobą myślami!
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam.
NinaPetrova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 19:08   #2114
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy woman Pokaż wiadomość
Jestem z Tobą i trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez NinaPetrova Pokaż wiadomość
Mimio

Ja od dziś zaczełam stosować metode "kocham Cię".

Mam nadzieję,że pomoże!

Happy

Jestem z Tobą myślami!
Bardzo się ciesze, ze mogłam kogoś zainspirować. Wydaje się taką głupotą ,ale daje rezultaty Mam nadzieje, że Tobie też się uda pokochać siebie jeszcze bardziej.

Stary 2014-11-18, 16:35   #2115
NinaPetrova
Raczkowanie

Mimi

A jak się dzisiaj masz?
Ja mam lekki zjazd.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam.
NinaPetrova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 19:51   #2116
sennostka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez happy woman Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak afirmacją/wizualizacją przezwyciężyć lek/strach?
Codziennie powtarzać np. że jest spokój, nic złego się nie przydarzy - krótkie zdanie czy opisywać sobie w głowie całą sytuację pozytywnie/optymistycznie?

Czytam: 1/100
Wysłanych: 0

Uda się
sennostka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 20:22   #2117
thalia666
Wtajemniczenie

Nie myśl o złym, raczej "zobacz" w głowie sytuację, która idzie dokładnie po Twojej myśli
Stary 2014-11-18, 20:38   #2118
sennostka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thalia666 Pokaż wiadomość
Nie myśl o złym, raczej "zobacz" w głowie sytuację, która idzie dokładnie po Twojej myśli
OK, będę utrwalać dane sytuację codziennie
Powoli a do celu, żeby zmienić myślenie
Dzięki

Czytam: 1/100
Wysłanych: 0

Uda się
sennostka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 21:23   #2119
Iwona 25
Zakorzenienie

hej ja myślę,że to dość dobre studia,sama skończyłam 2 inne mgr a wcześniej zastanawiałam się właśnie nad analityką med.
hmm widocznie inne studia Tobie pisane
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 21:51   #2120
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NinaPetrova Pokaż wiadomość
Mimi

A jak się dzisiaj masz?
Ja mam lekki zjazd.
Mam się dobrze Dzisiaj był bardzo pozytywny dzień. Wstałam wcześnie w dobrym humorze, spotkałam się z koleżanka a w pracy miałam czas aby słuchać audiobooku. Próbuje dostrzegać w każdej chwili czegoś pozytywnego, chociaż czasami jest ciężko.

Dlaczego? Co się stało?

Stary 2014-11-18, 21:56   #2121
shinypearl
Wtajemniczenie

Za yonce polecam audiobooka BRIAN TRACY - Siła pewności siebie.
Niesamowite!!!
Uważam, że ten tytuł powinien się znaleźć w pierwszym poście.
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 23:00   #2122
wartamarrta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Za yonce polecam audiobooka BRIAN TRACY - Siła pewności siebie.
Niesamowite!!!
Uważam, że ten tytuł powinien się znaleźć w pierwszym poście.
Właśnie dzisiaj też go znalazłam i przesłuchałam i POPIERAM. Audiobook jest super, prosto, zwięźle, jasne wszystko wytłumaczone. Po przesłuchaniu od razu jest się pełnym energii i gotowym do działania

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

A jakie są jeszcze audiobooki warte uwagi wg Was ?
Stary 2014-11-18, 23:10   #2123
201604301932
Konto usunięte

Zjedz te zabe, tego samego autora. Swietna, gdy ma sie problemy z organizacja czasu i strachem, ze cos sie nie uda.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 12:47   #2124
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez nimueg Pokaż wiadomość
Zjedz te zabe, tego samego autora. Swietna, gdy ma sie problemy z organizacja czasu i strachem, ze cos sie nie uda.
Wklejałam skany z niej jakąś stronę temu
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 13:06   #2125
wartamarrta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nimueg Pokaż wiadomość
Mozecie przesłać mi ten audiobook na maila?
Stary 2014-11-19, 13:08   #2126
201604301932
Konto usunięte

Cytat:
Mozecie przesłać mi ten audiobook na maila?

Poszukaj na chomiku. Sam audiobook zajmuje za duzo miejsca, aby go wysylac.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 15:56   #2127
201604251028
Konto usunięte

Słuchałam sobie dzisiaj Tracy;ego w autobusie jadąc na uczelnię. Chciałam sobie przypomnieć co tak naprawdę wam poleciłam
I powiem wam, że momentami to brzmi jak takie głupotki, typu "możesz wszystko", myśli wibrują itp. Tak myślałam jakiś czas temu. Ale powiem wam, ze im bardziej się wgłębiam w tą tematykę, im więcej publikacji czytam, tym bardziej zaczyna mi się to wszystko układać.
Bardzo podoba mi się ta idea "samokonceptu". Sama zauważyłam, że podświadomie wymyśliłam sobie swój ideał, do którego czasami dążę. W niektórych sytuacjach zastanawiam się "jak zachowałaby się IDEALNA JA?" Taka ja, jaką chcę naprawdę być. Czy zdenerwowałaby się jakąś głupotą, czy przejęłaby się opinią nielubianej koleżanki?
Pisze też o tym coach Mateusz Grzesiak:
Cytat:
Wiele lat temu miałem straszne głosy wewnętrzne. Krytykowały mnie, wątpiły we mnie, źle wypowiadały się o innych. Ale zacząłem ćwiczyć. Medytować, pracować z przekonaniami, zmieniać emocje. W końcu stworzyłem sobie takie JA którymi chciałem być.[B] Wyobraziłem sobie Mateusza w każdym calu i się nim zrobiłem. Jego zachowania, jego myślenie, jego życie, jego pieniądze, jego rodzinę. Po prostu się zrobiłem.

Większość ludzi żyje pomysłami innych na siebie. Nie pytają się: kim jestem? Kim chcę być? Jakim ojcem chcę się stać? Jakim mężem będę? Stosują modele innych na siebie. Pomysły społeczeństwa lub rodziny. Ja tego nigdy nie chciałem.

Nie chciałem być zwykły. To udawanie by się nie wychylać. Niezwykłość jest faktem. Borsuk nie udaje żyrafy ale borsukuje.

[B]Nie chciałem mieć kogoś nad sobą ale samemu decydować o swojej pracy. Stworzyłem więc sobie zawód.

Nie chciałem ubierać się tak jak wszyscy chodzili. Więc poszedłem do krawca i uszył mi mnie.

Nie chciałem mieć kobiety która akurat się napatoczyła. Chciałem mieć partnerkę poza którą nie widzę świata. Która jest kompletna, pełna, jest dla mnie wyzwaniem.

Nie chciałem być biedny, choć moja kultura mi chciała wcisnąć że to moralne. Chciałem by było mnie stać na wszystko czego zapragnę.

Nie chciałem mieć ciała przypadkowego, będącego wynikiem nieświadomych nawyków żywieniowych i emocjonalnych. Chciałem patrzeć w lustro i być zadowolonym z wyglądu który widzę.

Więc stworzyłem takiego Mateusza i się nim stałem. Wiedziałem, że jeśli tego nie zrobię, będę żył pomysłami innych na siebie. To duchowe samobójstwo.
I nie chodzi absolutnie u udawanie kogoś kim się nie jest Ale o życie takie jakie nam się marzy. Ja na przykład chciałabym być bardziej spokojna, uduchowiona, przyjmować rzeczy takie jakimi są, nie martwić się i nie stresować. I dobrze wiem, że to uczyniłoby mnie szczęśliwą. Wiem też że nie stanę się spokojna, jeśli nie będę się poniekąd zmuszać do tego żeby taka być. Często zazdrościmy innym tego że umieją gotować, że znajdują czas na siłownię, że są dobrze zorganizowani - a czemu każdy nie może taki być? Wszystkiego można się nauczyć, kazda umiejętność jest nabyta

Co do celów o których Tracy wspomina, to też trochę tak jak Mapa Marzeń. Ja z ciekawości znalazłam moją kartkę z celami
Na razie nie pracuję, nie zarabiam, nie jestem inżynierem i nie mam prawa jazdy. Nie uczę się też hiszpańskiego
Ale myślałam że spadnę z krzesła jak zobaczyłam że te "małe" cele się spełniły: regularnie ćwiczyć, zdać obie sesje w tym roku bez żadnych poprawek, zdać egzamin z hiszpańskiego, medytować, zdrowo się odżywiać, podróżować (nigdy nie podróżowałam tyle co w tym roku), wstawać wcześnie itp. Pamiętam jak pisałam te cele jadąc pociągiem na początku stycznia 2014
To ukierunkowanie na cel brzmi głupio ale wystarczy sięgnąć po pierwszą lepszą biografię - Steve Jobs, Michael Jordan, Henry Ford, Stepehn King, Walt Disney. OPni wszyscy wspominają, że zawsze mieli cel w życiu i do niego dążyli. Madonna przyjechała do Nowego Jorku z 20 dolarami w kieszeni i wiedziała że kiedyś będzie sławna i osiągnie to czego w tym momencie chciała. Jay-Z pochodzi z Brooklynu i rapował już jaklo dzieciak. Jak sobie o tym wszystkim pomyślę to aż głupio mi że boję się zawalczyć o to czego JA w życiu chę bo po prostu się boję

Strasznie się rozpisałam więc uciekam, ściskam was i życzę miłej koncówki tygodnia
Stary 2014-11-19, 17:45   #2128
kalwinka
Zadomowienie

yonce ogromnie pozytywny, inspirujący post Dziękuję. Ja staram się zorganizować lepiej, bo trochę namnożyło mi się obowiązków a czas jakby szybciej biegnie (też macie takie wrażenie ?) Robię listy zadań i staram sie wykonać przynajmniej 90%
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 17:47   #2129
Floydka
little hungry lady

Witam!
Można nauczyć się z Wami pozytywnego myślenia? Jeśli tak to chciałabym zapisać się do wątku. Ostatnia nadzieja w Was! :P

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-11-19, 19:46   #2130
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yonce Pokaż wiadomość
Słuchałam sobie dzisiaj Tracy;ego w autobusie jadąc na uczelnię. Chciałam sobie przypomnieć co tak naprawdę wam poleciłam
I powiem wam, że momentami to brzmi jak takie głupotki, typu "możesz wszystko", myśli wibrują itp. Tak myślałam jakiś czas temu. Ale powiem wam, ze im bardziej się wgłębiam w tą tematykę, im więcej publikacji czytam, tym bardziej zaczyna mi się to wszystko układać.
Bardzo podoba mi się ta idea "samokonceptu". Sama zauważyłam, że podświadomie wymyśliłam sobie swój ideał, do którego czasami dążę. W niektórych sytuacjach zastanawiam się "jak zachowałaby się IDEALNA JA?" Taka ja, jaką chcę naprawdę być. Czy zdenerwowałaby się jakąś głupotą, czy przejęłaby się opinią nielubianej koleżanki?
Pisze też o tym coach Mateusz Grzesiak:

I nie chodzi absolutnie u udawanie kogoś kim się nie jest Ale o życie takie jakie nam się marzy. Ja na przykład chciałabym być bardziej spokojna, uduchowiona, przyjmować rzeczy takie jakimi są, nie martwić się i nie stresować. I dobrze wiem, że to uczyniłoby mnie szczęśliwą. Wiem też że nie stanę się spokojna, jeśli nie będę się poniekąd zmuszać do tego żeby taka być. Często zazdrościmy innym tego że umieją gotować, że znajdują czas na siłownię, że są dobrze zorganizowani - a czemu każdy nie może taki być? Wszystkiego można się nauczyć, kazda umiejętność jest nabyta

Co do celów o których Tracy wspomina, to też trochę tak jak Mapa Marzeń. Ja z ciekawości znalazłam moją kartkę z celami
Na razie nie pracuję, nie zarabiam, nie jestem inżynierem i nie mam prawa jazdy. Nie uczę się też hiszpańskiego
Ale myślałam że spadnę z krzesła jak zobaczyłam że te "małe" cele się spełniły: regularnie ćwiczyć, zdać obie sesje w tym roku bez żadnych poprawek, zdać egzamin z hiszpańskiego, medytować, zdrowo się odżywiać, podróżować (nigdy nie podróżowałam tyle co w tym roku), wstawać wcześnie itp. Pamiętam jak pisałam te cele jadąc pociągiem na początku stycznia 2014
To ukierunkowanie na cel brzmi głupio ale wystarczy sięgnąć po pierwszą lepszą biografię - Steve Jobs, Michael Jordan, Henry Ford, Stepehn King, Walt Disney. OPni wszyscy wspominają, że zawsze mieli cel w życiu i do niego dążyli. Madonna przyjechała do Nowego Jorku z 20 dolarami w kieszeni i wiedziała że kiedyś będzie sławna i osiągnie to czego w tym momencie chciała. Jay-Z pochodzi z Brooklynu i rapował już jaklo dzieciak. Jak sobie o tym wszystkim pomyślę to aż głupio mi że boję się zawalczyć o to czego JA w życiu chę bo po prostu się boję

Strasznie się rozpisałam więc uciekam, ściskam was i życzę miłej koncówki tygodnia
Wow! Jaki pozytywny post! Dałaś mi dużo do myślenia. Trzeba dążyć do wyznaczonych sobie celów. Zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę nie wierze w to, że uda mi się spełnić moje marzenia. Muszę nad tym popracować.

Cytat:
Napisane przez Floydka Pokaż wiadomość
Witam!
Można nauczyć się z Wami pozytywnego myślenia? Jeśli tak to chciałabym zapisać się do wątku. Ostatnia nadzieja w Was! :P

Wysłane z szajsunga.
Jasne. Witamy

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości